Kylpyhuoneen pesukoneliitäntä erikseen, siellä toki pitäisi olla jatkuva virta, ajattelin itse enemmän wc-kylpyhuonetta, jossa ei ole pesukonetta. Siellä ei tarvitse sähköä kun siellä ei oleskella valot päällä, taatusti latautuu hammasharjat. Laitteissa on eroja, mutta keskimäärin (hammasharjat, partakoneet tms ladattavat) laitteet käyvät melko kuumana jatkuvasti virroissa ollessaan -> turhaa sähkönkulutusta ja todennäköisesti huomattavasti lyhyempi laitteen/akun kestoikä.
Nyt vedetään reilusti mutkia suoraksi ja sähkäri tuskin olet. Siltä vaikuttaa.
Aloita lukemalla, mitä
@P3kko kommentoi. Ja seuraavaksi ota huomioon näitä mainitun kaltaisia kytkentöjä tehdyn todella pitkään. Vähänkin vanhempien laitteiden latausajat ovat varsin pitkiä eikä vielä nykyäänkään latausajassa puhuta mistään minuuteista. Ja jo ihan yhden ihmisen taloudessa on hammasharjan lisäksi partakonetta (jos siis mies) ja mahdollisesti muutakin laitetta. Ei, niitä ei ladata siinä pienessä hetkessä, mitä vessassa palaa valot. Siitä taas seuraa virittelyä, kuten jo kerroin.
Uusien osalta jo EU asettaa omat vaatimuksensa joten energian kulutuksella on rajansa. Ja selkeästi puutteellista laitetta ei kyllä ainakaan omasta mielestäni tule korjata tekemällä sähköt päin jotakin. Järkevyys todella kaukana.
Osalla on myös vessassa ikkuna joten kesäaikaan poltetaan valoja pakon edestä jos muutoin ei lataudu se laite x. Ei kovin järkevää. Samoin yllättävänkin moni haluaa sinne vessaan himmentimen joten pakkokin saada pistorasioille suoraan sähkö. Todella mukavaa jos sähkäri on vetänyt mutkat suoraksi ja putkittamatonta mmj:tä seinässä ilman mitään laajennusmahdollisuuksia.
Muutoinkin tämä aihe herättää keskustelua niin täällä kuin monessa muussakin paikassa / yhteydessä jatkuvasti. Näin ei olisi, jos kyseessä ei olisi monelle selkeä ongelma.
En lopulta oikeastaan edes ymmärrä, mistä kekseit nuo kaikki väitteesi.
Tuollainen kytkentä ei automaattisesti tarkoita, että ne sähköt on vedetty saman kytkimen läpi suoraan, vaikka se tavallisesti juuri näin tehdäänkin sinne kylppäriin. Itse ottaisin esimerkiksi autotalliin ja verstaalle tuollaisen kytkennän mielellään, kun lähdet ulos ja sammutat valot, voit olla varma että ei jäänyt mitään mihinkään päälle turhanpäiten.
Ja mitä siihen parvekegrilliin tulee, kyllähän yksi kytkin pääsääntöisesti kestää kaiken mitä siihen yhteen pistorasiaan liittää, vaikka sen yhden markkinoiden tehokkaimman grillin ja vaikka lampun ja radionkin vielä.
Kirjoitat yhtä ja tarkoitat toista. En tiedä, onko kyse tarkoituksellisesta keskustelun sekoittamisesta vai väärin ymmärryksestä.
Sanoisin 99,x% kytkimellä ohjattavista pistorasioista olevan kotikäytössä suoraan sen kytkimen perässä. Koko talli tai muu on täysin eri asia eikä sellasia tehdä ilman, että käyttäjä erikseen niin haluaa. Monella tallissa lisäksi 3~joten kytkin ei edes suoraan riitä, tarvitaan se kontaktori. Eikä toisaalta mikään estä sinua haluamasta tällaista. Toteutettavissa tottakai mutta kaikkia ei palvele eikä ole mikään automaattisesti toteutettava asia ilman sitä spesifia tarvetta / halua.
Ja toki, kytkimelle on speksattu tietyt lukemat. Mutta niin on myös pistorasioille. Siitä huolimatta jatkuva käyttö maksimilla ei ole oikein tapa. On siis varsin turha hakea sen kytkimen rajoja kytkennät / katkaisun osalta kovemmilla kuormilla. Sopivassa paikassa siellä perässä on kuitenkin pari autoa kera sisätilan lämppärit tms ja kytkintä rasitetaan reilusti.
Toki huomattava seikka on myös se, että valaisinpiireissä on monesti 10A sulake/johdonsuoja, pistorasioille 16A. Johdotuksen ja koko toteutuksen järkevyys on sitäkin taustaa vasten omasta mielestäni kyseenalainen. Fiksumpiakin tapoja on.