Ittellä tuli hosuttua jo kerran 20 v sitten. Silloin ajatteli, että kyllä se 4x2,5+2,5 on varmuudella jo tarpeeksi. Rakentelut on edenny pitkin tonttia ja asennukset levinny jo 5:een eri pisteeseen. Puutarhavajat, valot, autotolppa, terassit, huvimaja ym, niin tuli oikea paikka laittaa paikat kuntoon. Talossakin tuli pakko vaihtaa mittauskeskus ja sen otin samantien kunnolla kuntoon. Autotalliin vedin 4x10+10 kaapelin ja päätin, etten vedä enää yhtään lisäpätkää talosta ulos. Eli uusi ryhmäkeskus autotalliin, josta pystyy vetämään mitä tarvitaan, auton latureita myöten. Mukavasti kertynyt noita keskuksia nyt, kun on mittarikeskuksen lisäksi 4 pienempää keskusta lisäksi.
Pääkeskus vaihdettiin tuollaseen ja siihen kertyi jo 62 kpl johdonsuojia ja 2 lisää vikavrtasuojauksia, eli yhteensä 7 vikavirtasuojaa päätaulussa. Ulkokeskuksissa on tietysti omansa, eikä ne katkaise talosta mitään. Taisi tulla liikaa selostusta, mutta jos suinkin pystyy ja epäilee tulevaa tarvetta, niin kannattaa vetää suoraan kunnon letkua maahan ja laittaa vaikka pienempikin ryhmäkeskus johonkin hyvään paikkaan. Periaatteessa vaikka isompi jakorasiakin käy. IP 65 ryhmäkeskus kustantaa luokkaa alle 200 € ja siinä on mukana kaikki romppeet. Kaapeli kustantaa erona vielä vähemmän ja työ vain sen yhden kerran.
Keskus vaihtui tällaiseen.
Uppo- tai pinta-asennettava UTU Boxer 3848P63 YVP 2T V 63A IP30 -mittauskeskus sopii kaiken kokoisten kiinteistöjen kuiviin tiloihin. IP30 mittauskeskus on varustettu yhdellä mittariristikolla. Johdonsuojakatkaisijoita 48 kpl, vikavirtasuojakytkimiä 5 kpl (4-nap. 30mA 25A).
www.taloon.com
Ja 4x10+10 päähän tuli tämäntyyppinen.
Asennusvalmis kolmirivinen Harju ryhmäkeskus esimerkiksi autotalleihin, piharakennuksiin ja mökkeihin.
www.puuilo.fi
Ja piuhan päähän käy esim tällainen, niin tulee vikavirtakin lähemmäs mahdollista vikapaikkaa. Tuostakin saa jo kummasti vedettyä lisää jakorasiaan verrattuna.
Asennusvalmis yksirivinen ryhmäkeskus esimerkiksi autotalleihin, piharakennuksiin ja mökkeihin.
www.puuilo.fi