Nykyisin suorastaan hävettää, mutta joskus kauan sitten uskoin "karismaattisiin toisinajattelijoihin", jotka saarnasi, että kaikki eläinperäinen rasvakin on hyväksi, kunhan se on prosessoimatonta ja mielellään luomua.
Ruokavalioon kuului tuolloin aika paljon luomu kananmunia sekä jonkin verran mm. luomu kookosrasvaa, luomu voita, rasvaisia juustoja yms. eläinperäistä rasvaa. Treenasin tuolloin salilla noin 5 kertaa viikossa kovaa ja elintavat oli muutenkin todella terveelliset (lukuunottamatta tuota tyydyttynyneen rasvan liikasaantia). Rasvaprosenttikin oli kohtuullisen alhainen, eli ei varsinaisesti ylipainoa, vaikka painoindeksi olikin hiukan yli normaalin.
Kolesteroliarvot nousi pahasti. Kuinka iso osa tuosta nyt sitten oli kananmunien syytä, on tietty arvoitus, mutta osansa varmaan niilläkin.
Nykyisin syön ehkä 3-9 kananmunaa viikossa. Tyydyttyneet rasvat kuitenkin aika minimissä, kasviksia/marjoja/hedelmiä 1-1,5 kg päivässä ja rasvaprosentti mallia "tikissä" --> LDL ja kokonaiskolesteroli kirkkaasti viitearvojen sisällä.
On aika paljon geeneistä kiinni, että nostaako tyydyttynyt rasva kolesteroliarvoja, vaiko eikö. Mutta Suomalaisilla geeneillä se usein nostaa. Joskaan ei kananmunassa hirveän paljoa tyydyttynyttä rasvaa ole. Suurin vaikutus itselläni kolesteroliarvoihin on rasvaprosentilla. Jos on tikissä, niin arvot pysyy matalina. Jos päästää vyötärön levenemään, niin arvot nousee, vaikka tyydyttyneiden rasvojen saanti olisikin alhaista. Monen asian summa.