Kuntosali, urheilu ja painonpudotus

Mistä sen todellisen lähtöpainon josta turvotus on poissa tietää? Niin ei mistään, jos on syöty mitä on mieli tehnyt.

Kyllähän kehonkoostumusmittaukset antaa rasvan lisäksi nestepitoisuuksiakin, voi seurailla ennen/jälkeen ensi viikkojen (jos turhaa aikaa). Saa siis jotain osviittaa. Mut jos tarkan haluaa niin se on päästävä/mentävä liikuntabiologian laitokselle koehenkilöksi.

Mut siis joo karkeesti 1/3 vettä ei-elintoimintojen-kannalta-oleellisen varastorasvasolun sisällöstä. Ja sitä oleellista rasvaa on kropassa salesti alle 10 %.

Eli jos sulla on rasvamassaa vaikka 30 kg (mikä ei monelle näytä olevan ongelma) niin se monta kiloa nestettä lähtee kyllä hyvistä varastoista ulos.

Sehän on toki hyvä siinä mielessä, että mitä enempi rasvaa(ja nestettä) niissä kropan miljoonissa rasvasäkeissä on, sitä nopeammin kroppa antaa luvan polttaa rasvaa eli merkittävässä ylipainossa sitäkin voi tapahtua pirun kovaa tahtia (rasvaa 1-2 kg/vko mistä voi joku normaalipainoinen kiristellessään/viimeistellessään vaan haaveilla jäädessään 0,25-0,5 kg/vko nurkille) nesteen poistumisen ohessa. Eli lihavien ei kannata masentua, ottaa tuonkin vahvuutena.

Kelatkaa miten monimutkanen ihmiskroppa on kun sen viestintäjärjestelmät tietää tasan tarkkaan varastoidun rasvan tilanteen ja antaa sen mukaan lupaa paljonko saa lähteä helposti ja nopeasti. Ja siinä on myös sisäänrakennettuna kello jonka täyttyessä tulee kapulaa rattaaseen eli rasvanpolttoahan ei voi oikeesti jatkaa loputtomiin tai toki yrittäähän voi mut ei onnistu (fysikaalinen fakta, vaatii taukoja ja "kevyitä viikkoja" eli jos nyt joku meinaa polttaa rasvaa pidempään ku puoli vuotta yhtä soittoa niin älä hulluttele ku vituks menee ellei pidä parin kk taukoa välissä esim. ylläpidolla tai pikku plussilla. Painoahan voi toki tiputtaa pidempäänkin, mikäli tykkää lihasta poltella kitudieeteillä).
 
Ottasin ite varmaan vaan protsujuomaa(sellaista jossa on myös hiilareita) isosta pussista (4kg..) tai sitten palautusjuomaa jossa on protsku+hiilari. Isoja säkkejä kerrallaan niin pysyy kustannukset kurissa. En kans oikein näe tarvetta pelkästään hiilaritankkaukselle.

Mun mielestä eka lause vaan tueksi jos ei muuten saa helposti riittävästi+säännöllisesti prodeannoksia. Kotona jumppailee ylipainoisena niin ei sitä kuitenkaan niin pitkään ja kovaa treenaa, että pussista tarvis proteiinihiilaripalkkaria, kun ei tarvitse oikeat urheilijatkaan (kun syövät esim. banaania tms.). Hiilarijauheelle mun mielestä tarvetta vaan jos on äärimmäisen kovan treenin/suorituksen jälkeen kiire saada varastot täyteen seuraavaa suoritusta varten, tai jos ongelmia saada ittellensä massaa muutoin. Rahan tuhluuta siinä mielessä, että hiilarijauheessa ei oo mitään kuitua/ravinteita vs. aiemmassa viestissäni luettelemani luonnolliset hyvät hiilarilähteet.

Eka perusruokavalio, lepo ja treeni kuntoon niin se on 99,9 % ja sit jos on liian rikas niin sitte jotain muutakin lisäravinnetta ku kreatiini tai heraproteiini.
 
Eka perusruokavalio, lepo ja treeni kuntoon niin se on 99,9 % ja sit jos on liian rikas niin sitte jotain muutakin lisäravinnetta ku kreatiini tai heraproteiini.
Tottahan toki. Ja olet oikeassa, että ehkä nyt jostain 130kg lähtöpainoista iso tiputtelu ei tartte lisäproteiinia, eikä kyllä mun mielestä sitäkään vähää lisähiilaria mistä koko kommentti lähti. Ainoa etu voisi olla, että minimoisi paljonko lihasta lähtee muun painon pudotuksen ohessa. Mutta ehkä se ensimmäinen prioriteetti tuossa tilanteessa on pelkkä painonpudotus ja voi sitten myöhemmin miettiä lihaskasvuja. Ehkä kommentoin yleisemmin lisäravinteita ns. normaalitreenitilanteessa.

Itsellä ainaki vähä ongelmia saada tarpeeksi protskua ilman lisäravinteita ja koetan saada sen 2g x 80kg eli ~160g päivässä. Eilen ostin juuri Whey 80 4kg hintaan 64e, mielestäni ns. euro suhteessa proteiinigrammaan aletaan olla jo hinnoissa, että ei tämä nyt mitään rahan tuhlaamista tai "liian rikas" meininkä ole - enkä paljon halvempaakaan proteiininlähdettä kaupasta keksi. 20g annos 40snt, jonka voi valmistella minuutissa ja juoda vaikka treenin aikana. Itsellä ainakaan ole kummoista ruokahalua juuri treenin jälkeen tai intoa alkaa valmistella kovin montaa ateriaa päivisin, joten lisäprotsku on loistava lisä.
 
Eilen ostin juuri Whey 80 4kg hintaan 64e, mielestäni ns. euro suhteessa proteiinigrammaan aletaan olla jo hinnoissa, että ei tämä nyt mitään rahan tuhlaamista tai "liian rikas" meininkä ole - enkä paljon halvempaakaan proteiininlähdettä kaupasta keksi. 20g annos 40snt, jonka voi valmistella minuutissa ja juoda vaikka treenin aikana. Itsellä ainakaan ole kummoista ruokahalua juuri treenin jälkeen tai intoa alkaa valmistella kovin montaa ateriaa päivisin, joten lisäprotsku on loistava lisä.
Hinta-asia ei liene niin yksioikoista kun otetaan peliin eri tuotevalmisteiden mahdolliset eri imeytymistekijät (+muut ravintoaineet, mitä saa munista/lihasta/kalasta/pavuista/linsseistä/ym. tuotteista, niitähän ei ole piirun vertaa herajauheessa). Tuoreen kananmunan proteiinista suolistossa imeytyvyys ihmisessä ylivoimaisesti suurin vs. kaloissa/lihoissa tai varsinkin kasvikunnan prodetuotteissa. Sinällään puhdas ainakin "tutkimushera" on kai ajanhetkellä x munien tasolla mutta veikkaan säilötyn yksipuolisesti käytetyn tusinahalpamuovikassiherajauheen olevan silti oikeasti imeytymismäärältään ei-niin-korkeaa kastia myös (varsinkin pitkäaikaisesti käytettynä jos tulee yhtään mitään suolistovaikutuksia, pieruheraksikinhan moni sanoo). Nuohan tehään maitotuotannon jätteistä kuitenkin elikkä aineksia hillotaan ympäri maita ja mantuja, vaikka toki onhan niissä sisältöä silti. Mitä siinä sitten tapahtuu imeytyvyydelle, kun aikaa kuluu ja sitä heraa jatkojalostellaan moneen kertaan / kuivaillaan ja suodatellaan. Maalaisjärjellä ajateltuna tuoreet puolukat on ravinteiltaan parempia ihmiselle vs. jauhoksi jauhetut kuivatut ja pari vuotta muovipussissa olleet. TOKI, onhan nuo broilerfileet ym. myös valtaosa pumpattu täyteen suolavesipaskaa jne... Kananmunia/kalaa kun ostaa, niin ne on varmaan aika lailla harvoja elukkaperäsiä, mitä ei oo päästy pilaamaan jollain kummallisilla täyteaineilla. Lihojakin saa katella aika tarkkaan.

Käytän toki ittekin Whey100 (Star Nutrition, naturell/maustamaton, kaikki muut on lopulta hirveetä skeidaa vaikka kuin maistuis hyvältä ekalla kerralla) silloin tällöin treenin päälle 1 skuuppi, mutta paljonhan noissa on tutkailemattomia pointteja ja voinee kuormittaakin kroppaa esim. suuri kemiallinen hapenkulutus. Ei näissä turhaan ole kuitenkaan sitten tutkittu munuaispotilaille soveltuvuutta jne.. Kuinka moni heraproteiinin suurkuluttaja mahtaa miettiä kehon pH-tasapainoa? Nojoo... Ja nuorille innokkaille jonneille jauheet voi tuoda vaikka huomattavan placebovaikutuksen siltikin kun ovat niin innoissaan ennen/kesken/jälkeen treenin euron bisfenolisheikkereitä heiluttelemassa. Ei voi tehdä hyvää, jos vuosikausia vetelee 3 annosta päivässä.

Ilman muuta laadukkaalla harjoituksen jälkeen nautitulla runsaasti kaikkia välttämättömiä aminoja sisältävällä ravinnolla on tärkeä merkitys, mutta liioitella ei parane ja LAADUKAS ruoka lienee aina parempi vaihtoehto ku jauho. Toki jos syö paskaa tai ei syö ollenkaan, niin heraskuuppi-pari toimii helposti laadukkaimpana siihen hetkeen. Hyvästä ruuasta saa toki muutakin nautintoa kuin ravinneaineet, herajauheen jälkeen mulle ei tuu ainakaan ikinä hyvä mieli, eikä se hivele silmiäkään.

No semmonen mielipide/avautuminen taas :D
 
En halua pilata juhlia ja jeesustella mutta kai tiedätte polyesterin mahdolliset haitat varsinkin alusvaatteissa?

”According to a study by the National Institutes of Health, polyester underwear has been found to be a 100% effective contraceptive for men. Also, polyester underwear may cause miscarriages in women and impotence in men and may also cause infertility, sterility, insomnia, heart, liver, kidney and skin ailments. This kind of fabric is also very bad for the environment.”

Mielestäni polyesterilla on paikkansa tietyissä urheiluvaatteissa joissa vaaditaan kestävyyttä ja elastisuutta mutta en käyttäisi jatkuvasti siitä tehtyjä alusvaatteita. Ongelma ei tietenkään ole päällysvatteissa muuten kuin ympäristön kannalta.

Kannattaa pestä polyester-vaatteet erillään eikä varsinkaan samassa puuvillaisten alusvaatteiden kanssa. Muuten tarttuu mikromuovia.
...säilötyn yksipuolisesti käytetyn tusinahalpamuovikassiherajauheen..pari vuotta muovipussissa olleet. TOKI, onhan nuo broilerfileet ym. myös valtaosa pumpattu täyteen suolavesipaskaa jne... Kananmunia/kalaa kun ostaa, niin ne on varmaan aika lailla harvoja elukkaperäsiä, mitä ei oo päästy pilaamaan jollain kummallisilla täyteaineilla. Lihojakin saa katella aika tarkkaan.
Nojoo... Ja nuorille innokkaille jonneille jauheet voi tuoda vaikka huomattavan placebovaikutuksen siltikin kun ovat niin innoissaan ennen/kesken/jälkeen treenin euron bisfenolisheikkereitä heiluttelemassa. Ei voi tehdä hyvää, jos vuosikausia vetelee 3 annosta päivässä.
Tuli tuosta ylläolevasta masaf2 viestistä mieleen, hieman aihetta sivuten kun on nyt ollut tämä aihe pinnalla, esim. "Miesten muoti" ketjussa keskusteltiin "muovisista" alushousuista, ja tuossa masaf2 viestissä pisti silmään tuo osuva sanavalinta "bisfenolisheikkereitä". Niin haluaisin herättää seuraavaksi keskustelua mikromuoveista, BPA:sta, ftalaateista yms. ja näiden vaikutuksista kuntosaliin ja painonpudotukseen.

Havahduin tuossa yksi päivä Dr. Rhonda Patrickin (FoundMyFitness) Microplastics podcastia kuunnellessani kuinka paljon itsellänikin oli edelleen muovituotteita käytössä.

Otetaan esimerkkinä kun ostan vaikka lihaa/kalaa/kanaa kaupasta. Ensinnäkin ruoka kaupassa on tietysti pakattu muoviin, mutta tämä nyt ei vielä yllätä ketään ja vaikea sille on tehdä mitään jos asuu kaupungissa. Saatan ottaa vielä kuitin joskus paljain käsin kaupankassalta vastaan. Sen jälkeen tuote siirtyy kuluneelle, muoviselle leikkuulaudalle, josta paistan kyseisen elintarvikkeen halvimmalla mahdollisella non-stick pannulla. Kun ruoka on syöty niin se siirretään täysin muoviseen pakkausrasiaan joka laitetaan jääkaappiin. Näitä muovisia pakkausrasioita käytetään myös uudelleenlämmittämiseen mikrossa ja esim. marjojen pakastamiseen eli ovat aika kovalla käytöllä. Ihan tavan juomavedetkin huuhdotaan kotona näistä masaf2 mainitsemista, usein kylkiäisinä tai korkeintaan muutaman euron maksaneista muovisista sheikkereistä..

Sitten urheillessa muoviset alushousut ja usein suurimmaksi osaksi polyesteristä valmistetut urheilupaidat ovat ihollani hikoillessa. Julkiseen uimahalliin ja saunaan mentäessä uimasandaalit ovat usein muovisia ja allekirjoittanut mukaanlukien on näitä välillä siellä käyttänyt.

Tässä nyt päällimmäiset esimerkit mitkä tuli ensimmäisenä mieleen, varmasti on enemmänkin muovialtistuksia mm. vesijohtoputkistoista lähtien mutta ei nyt mennä ihan niin syvälle.

Mitä tämä kaikki tekee ihmisten hormonituotannolle, syöpäriskille, hyvinvoinnille jne.?

Minkälaisia ajatuksia tämä herätti teissä ja miten olette(ko?) omassa elämässään ottaneet tämän huomioon?
 
Tuli tuosta ylläolevasta masaf2 viestistä mieleen, hieman aihetta sivuten kun on nyt ollut tämä aihe pinnalla, esim. "Miesten muoti" ketjussa keskusteltiin "muovisista" alushousuista, ja tuossa masaf2 viestissä pisti silmään tuo osuva sanavalinta "bisfenolisheikkereitä". Niin haluaisin herättää seuraavaksi keskustelua mikromuoveista, BPA:sta, ftalaateista yms. ja näiden vaikutuksista kuntosaliin ja painonpudotukseen.

Havahduin tuossa yksi päivä Dr. Rhonda Patrickin (FoundMyFitness) Microplastics podcastia kuunnellessani kuinka paljon itsellänikin oli edelleen muovituotteita käytössä.

Otetaan esimerkkinä kun ostan vaikka lihaa/kalaa/kanaa kaupasta. Ensinnäkin ruoka kaupassa on tietysti pakattu muoviin, mutta tämä nyt ei vielä yllätä ketään ja vaikea sille on tehdä mitään jos asuu kaupungissa. Saatan ottaa vielä kuitin joskus paljain käsin kaupankassalta vastaan. Sen jälkeen tuote siirtyy kuluneelle, muoviselle leikkuulaudalle, josta paistan kyseisen elintarvikkeen halvimmalla mahdollisella non-stick pannulla. Kun ruoka on syöty niin se siirretään täysin muoviseen pakkausrasiaan joka laitetaan jääkaappiin. Näitä muovisia pakkausrasioita käytetään myös uudelleenlämmittämiseen mikrossa ja esim. marjojen pakastamiseen eli ovat aika kovalla käytöllä. Ihan tavan juomavedetkin huuhdotaan kotona näistä masaf2 mainitsemista, usein kylkiäisinä tai korkeintaan muutaman euron maksaneista muovisista sheikkereistä..

Sitten urheillessa muoviset alushousut ja usein suurimmaksi osaksi polyesteristä valmistetut urheilupaidat ovat ihollani hikoillessa. Julkiseen uimahalliin ja saunaan mentäessä uimasandaalit ovat usein muovisia ja allekirjoittanut mukaanlukien on näitä välillä siellä käyttänyt.

Tässä nyt päällimmäiset esimerkit mitkä tuli ensimmäisenä mieleen, varmasti on enemmänkin muovialtistuksia mm. vesijohtoputkistoista lähtien mutta ei nyt mennä ihan niin syvälle.

Mitä tämä kaikki tekee ihmisten hormonituotannolle, syöpäriskille, hyvinvoinnille jne.?

Minkälaisia ajatuksia tämä herätti teissä ja miten olette(ko?) omassa elämässään ottaneet tämän huomioon?
En ehkä niinkään tietoisesti, mutta jostain syystä vierastan erityisesti halpoja muovisia juomapulloja/mukeja sekä käytän lasisia ruoan pakkaus- ja tarjoiluastioita.
 
Tässä nyt päällimmäiset esimerkit mitkä tuli ensimmäisenä mieleen, varmasti on enemmänkin muovialtistuksia mm. vesijohtoputkistoista lähtien mutta ei nyt mennä ihan niin syvälle.

Mitä tämä kaikki tekee ihmisten hormonituotannolle, syöpäriskille, hyvinvoinnille jne.?

Minkälaisia ajatuksia tämä herätti teissä ja miten olette(ko?) omassa elämässään ottaneet tämän huomioon?

Siirryin 2023 (kun oli testot niin matalalla, mutta se johtui kovista treeneistä ja kokonaisstressistä ns. sekundäärisenä vaivana kun oli kortisolitkin 550 tjsp) puisiin ja lasisiin leikkuulautoihin + vaan ja ainoastaan lasisiin eväskulhoihin ja lasieen juomapulloonkin. Shakeri on kyllä muovia. Käytän enimmäkseen Prisman bambukalsareita ja puuvillaisia paitoja (treenatessakin ovat parhaita, kun kunnon puuvillaa tai puuvilla/lycra mut jotkut lycrat ihan hirveitä) jne... Juoma- ja ruuanvalmistusveden suodatan (keittiön hanassa ollut suodatin jotain 10 vuotta, ja kyllähän se uskomattoman määrän kaikkea sedimenttiä/savea/rautaa/muovia/limaa/paskaa suodattaa ts. aika musta on likaannuttuaan -> vähentänee sisuskalujen mustumista -> kannan töihinkin päiväkanisterin omaa vettä kotoota). Lisäksi astianpesukoneeseen huuhtelukirkasteeksi 50/50 vesi/etikkaliuos, pyykissä ei käytetä huuhteluaineena myöskään mitään muuta ku etikkaa. Lattiat imuroidaan päivittäin Dyson Gen5detect, ilmanputsareita 3 kpl (2x Xiaomi 2H +1x Electrolux EAP450). Matoissa on siirrytty tekokuitu/-muovimatoista Dysonin hommaamisen myötä tänä vuonna kudottuihin aitoihin puuvilla yms. vs. muovipohjaiset, mikrohiukkasmäärä on laskenut huomattavasti siinä tämän vuoden vaihdoksessa. Dysonilla saa tommosesta Sotka/Asko tekomatosta ihan loputtomasti mikro(muovi)hiukkasia irti vaikka paikallaan pitäs imuria. Vastapainoksi on hyvä hakea kunnon korpimaastosta keuhkoihinsa hyviä mikrobeja tai laavulta noet :D

Tuttu patologi sanoi joskus jo muinoin, että raatoja avatessa näkee kyllä suolistosta heti, että kenellä on kotona käytetty huuhtelukirkasteita tiskikoneessa.

Jos vahingossa/lasikippojen loppuessa on erehtynyt pistämään aamupalan jälkeisen aamu"kahvin" ja iltapäivä"kahvin" siis töihin otettavan marjarahkan IKEAn muoviseen pyöreeseen BPA-vapaaseen eväskippoon, niin kyllä maistuu/haisee muovilta koko rahka sen jälkeen kun on lasiastioita käyttänyt jo 1,5 vuotta -> pakko sitä muovia on silloin suuhunkin eksyä. IKEAn 365-non-stick -paistinpannuja joutuu käyttämään kun ei jaksa valuraudalla turata tai aina ehdi lasi- tai savipadalla ruokaakaan tehdä uunissa, niin pinnoitettua pataakin tulee käytettyä välillä. Koitetaan silti elellä vähin mikromuovialtistuksin.
 
Siirryin 2023 (kun oli testot niin matalalla, mutta se johtui kovista treeneistä ja kokonaisstressistä ns. sekundäärisenä vaivana kun oli kortisolitkin 550 tjsp) puisiin ja lasisiin leikkuulautoihin + vaan ja ainoastaan lasisiin eväskulhoihin ja lasieen juomapulloonkin. Shakeri on kyllä muovia. Käytän enimmäkseen Prisman bambukalsareita ja puuvillaisia paitoja (treenatessakin ovat parhaita, kun kunnon puuvillaa tai puuvilla/lycra mut jotkut lycrat ihan hirveitä) jne... Juoma- ja ruuanvalmistusveden suodatan (keittiön hanassa ollut suodatin jotain 10 vuotta, ja kyllähän se uskomattoman määrän kaikkea sedimenttiä/savea/rautaa/muovia/limaa/paskaa suodattaa ts. aika musta on likaannuttuaan -> vähentänee sisuskalujen mustumista -> kannan töihinkin päiväkanisterin omaa vettä kotoota). Lisäksi astianpesukoneeseen huuhtelukirkasteeksi 50/50 vesi/etikkaliuos, pyykissä ei käytetä huuhteluaineena myöskään mitään muuta ku etikkaa. Lattiat imuroidaan päivittäin Dyson Gen5detect, ilmanputsareita 3 kpl (2x Xiaomi 2H +1x Electrolux EAP450). Matoissa on siirrytty tekokuitu/-muovimatoista Dysonin hommaamisen myötä tänä vuonna kudottuihin aitoihin puuvilla yms. vs. muovipohjaiset, mikrohiukkasmäärä on laskenut huomattavasti siinä tämän vuoden vaihdoksessa. Dysonilla saa tommosesta Sotka/Asko tekomatosta ihan loputtomasti mikro(muovi)hiukkasia irti vaikka paikallaan pitäs imuria. Vastapainoksi on hyvä hakea kunnon korpimaastosta keuhkoihinsa hyviä mikrobeja tai laavulta noet :D

Tuttu patologi sanoi joskus jo muinoin, että raatoja avatessa näkee kyllä suolistosta heti, että kenellä on kotona käytetty huuhtelukirkasteita tiskikoneessa.

Jos vahingossa/lasikippojen loppuessa on erehtynyt pistämään aamupalan jälkeisen aamu"kahvin" ja iltapäivä"kahvin" siis töihin otettavan marjarahkan IKEAn muoviseen pyöreeseen BPA-vapaaseen eväskippoon, niin kyllä maistuu/haisee muovilta koko rahka sen jälkeen kun on lasiastioita käyttänyt jo 1,5 vuotta -> pakko sitä muovia on silloin suuhunkin eksyä. IKEAn 365-non-stick -paistinpannuja joutuu käyttämään kun ei jaksa valuraudalla turata tai aina ehdi lasi- tai savipadalla ruokaakaan tehdä uunissa, niin pinnoitettua pataakin tulee käytettyä välillä. Koitetaan silti elellä vähin mikromuovialtistuksin.

Non-stick aistinpannut on pahemmasta päästä. Mä hommasin keraamisen pannun minkä pitäisi olla parempi. Pyykit pesen pelkällä etikalla ja astiat ruokasoodalla. Aurinkorasva itsetehtyä. Jne jne.
 
Ite en noista muovi, mitä ainetta boxerit ovat , mitä pesuainetta käytän etc. asioista välitä paskan vertaa. Jos ois lapsia näkisin ehkä asiat heitä ajatellen toisin.

Onneksi sentään asun kaukana tehtaiden / katujen jne. saasteista ja pölyistä.. lähes keskellä ei mitään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
254 655
Viestejä
4 428 359
Jäsenet
73 392
Uusin jäsen
RautiainenAaro

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom