Lisätty Tynkkysen esittelemä 6-kohdan listan aiheet. Ei kai minun tarvitse sentään koko videota tänne kirjoittaa? Ja muuten, voitte olla varmoja, että samaa vaaditaan muiltakin, eikös niin Kokkonen?
Tynkkynen tuo esiin mm. opposition toimia on vaikeutettu, esim. "miehistön" määrällä on melkoinen ero kun 6 kk EU:n puheenjohtajuuden jälkeenkin on tuplamäärä poliittisia avustajia, joissa on useita pudonneita kansanedustajia. Asiaa ei kannata vähätellä, onhan porukkaa paljon, kokemusta ja varoja. Samoin on melkoinen asia kun hallitus pimittää tietoja, eikä anna niitä oppositiolle, vaan niitä on kaivettava väkisin esille. Entä media? Eikös sen pitäisi olla vallan vahtikoira? No eipä ole, varsinkin verovaroin oppositiolle pyllistelevä ja Marinin hallitusta nuoleskeleva pikku puudeli Yle, on vallan sylikoira.
It is love <3
Tynkkynen tuo myös esiin sen, miten vihervasemmiston näkemys sananvapaudesta, tuo mieleen sellaisia sananvapauden esimerkkejä kuin Neuvostoliitto/Venäjä, Itä-Saksa, Kiina, Pohjois-Korea jne. Vain oikealla "totuudella" tulisi olla sananvapaus.
Mielenkiintoista. Tynkkysen mielestä siis oppositiota heikentää se, että isoilla puolueilla on jopa entisiä kansanedustajiakin avustajiksi ja valtiosihteereiksi. Persuillakin toki olisi, jopa entisiä ministereitä. Siis jos olisivat kyenneet pysymään kasassa. Avustajien laatu on aina puolueen oma asia. Persuilla suurin ongelma ei liene määrä, vaan nimenomaan laatu.
Hallitus pimittää tietoja. Käsittääkseni meillä on sekä julkisuuslaki, että kansanedustajien laaja tiedonsaantioikeus. Lisäksi on vakiintuneet toimintatavat. Kolmanneksi, Tynkkynen voisi muistella viime hallituskautta, jossa puolueensa oli: talkin’ bout’ pimittäminen - silloinhan jokainen joitain asioita myös hallituskumppaneilta.
Tässäkin tosin PS suurin ongelma liittyy puolueen hajaantumiseen ja sen fiksuimman ja kokeneemman porukan häviäminen. Siis sen, joka tietäisi mitä asiakirjoja kysyä milloinkin ja mistä, ja milloin sen voi tehdä kansanedustajana, milloin täytyy tehdä jonkun valiokunnan kautta.
Mediahömppä on hömppää. Varsinkin iltapäivälehdet on olleet omiin silmiini hallituskriittisiä. YLE kannattaa ja toisaalta kritisoi kaikkia vuoron perään. Hesari nyt on Hesari, talouselämän ja (pää)kaupungistumisen sekä kaupungistumiseen liittyvän elämäntavan pää-äänenkannattaja. Se on ihan okei näin maalaiskaupungistakin katsottuna; onhan meillä sitten oma maakuntalehti balansoimaan. Näin vapaa markkinalähtöinen media toimii vrt. se kaikkia kannattava ja kaikkia pikkuisen kritisoiva YLE. Ja hyvä niin.
Ketkä on tynkkyselle vihervasemmistoa? Millainen sananvapauden näkemys heillä on? Käsittääkseni kaikilla perinteisillä valtapuolueilla näkemys on hyvin samankaltainen. Sanoa ja kirjoittaa saa, mutta sanoistaan ja kirjoituksistaan tulee kyetä kantamaan vastuunsa selkä suorana. Suoraan sanoen ihmettelen, eikö Tynkkysen kesken jääneistä opettajaopinnoista sen vertaa jäänyt muistiin, tai peruskoulusta ja lukiosta. Koko meidän koulutusjärjestelmä kun tähtää sen ymmärtämiseen, että kaikkien vapauksien kanssa käsi kädessä kulkee vastuu; yksi tavoite on kasvattaa vapaita ja vastuullisia kansalaisia.
vahvassa oikeusvaltiossa on terve demokratia
- se meillä kyllä on, terve edustuksillinen demokratia, jossa jopa hajottavina voimina toimivat populistipuolueet voivat menestyä ja päästä hallitukseenkin, kuten viime hallituskaudella
opposition toimintamahdollisuudet on turvattu
- se meillä on, puoluetuki- ja avustajajärjestelmä on tehokkaita turvaajia, mutta myös eduskunnan tietopalvelut yms.
ihmisten perusoikeuksia kunnioitetaan ja sananvapaus takaa sen, että kriittisiäkin näkökulmia voidaan nostaa esiin
- näyttäisi siltä, että todella aivan minkälaisia tahansa kriittisiä näkökulmia voidaan nostaa esiin, kun oppositio voi jopa nimitellä ministereitä p****rei’iksi.
media ei toimi hallituksen sylikoira äänitorvena vaan vallan vahtikoirana
- meillä media toimii vapaana ja riippumattomana, ja räkyttää niin valtaapitäjistä kuin vallattomista. Silloin tällöin jopa entisestä ”puolivallattomasta” kuten n. viikko sitten. Presidentti Niinistö tosin meni vähän harkitsematta ärähtämään takaisin; sitä ei ehkä olisi kannattanut tästä medianäkökulmasta tehdä.
oikeusvaltiossa hallitus ei ole korruptoitunut ja ministeriön sanaan voidaan luottaa perustuslakia kunnioitetaan
- muistaakseni aikanaan Juhantalo taisi olla korruptoitunut, ja sai rangaistuksensa ns. koplausjutussa. Siitä on kuitenkin jo joitain kymmeniä vuosia. Muutoinhan olemme nytkin korruptiolistalla maailman 3. vähiten korruptoitunut maa, joinain vuosina olemme olleet ykkönenkin.