- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 540
ILO:n perusperiaattee
"Kaikilla ihmisillä on oikeus tavoitella sekä aineellista että henkistä kehitystä vapaina, tasa-arvoisina, kohtuullisesti taloudellisesti turvattuina ja yhtäläisin mahdollisuuksi"
Miten tässä esim. tasa-arvoisuus toteutuu, kun lakon piirissä oleva työnantaja ei voi toteuttaa poliittisen lakon vaatimuksia?
Kannattaa ehkä myös nyt lukea muutakin kuin yksi lause sieltä ILOn periaatteista ja sopimuksista, on julkaistu myös ihan kirjoja siitä, miten näitä tulkitaan. Jos siis oikeasti aiot niitä periaatteita ja sopimuksia vastaan argumentoida.
On demokraattisesti hyväksyttyjä ja laillisia, paitsi kuntien ja valtion virkamiehille, kuten esim. opettajille jne. Demokraattisesti tuokin on käsittääkseni hyväksytty.
Eli demokraattisesti hyväksytty voi olla mitä vaan, kunhan se on demokraattisesti hyväksytty. Jos poliittinenlakko -oikeus joskus poistuu, on sekin demokraattisesti hyväksytty.
Virkamiehillä on tosiaan pysyvä työrauhavelvoite, mutta on sitten muuten huomattavan paljon parempi työsuhdeturvakin. Joten siinä on yhtä oikeutta rajoitettu, mutta toinen oikeus on sitten paljon parempi. Tällaisia ne sopimussuhteet usein yhteiskunnassa ovat.
Sinänsä, ei minulla mitää poliittisia lakkoja vastaan ole, kunhan ne tehdään omalla ajalla, eikä käytetä siihen työnantajan kanssa sovittua työaikaa. Tällöin kaikki olisivat tasa-arvoisia, myöskin ne virkasuhteessa olevat opettajat.
Ymmärrätkö nyt mitä lakko tarkoittaa?