Luulotteluista huolimatta Suomessa tuotettu naudanliha tulee pääosin maitokarjasta, joka saa suurimman osan energiastaan valkuaispitoisesta väkirehusta, jolla pyritään entisaikojen rasvapitoisen maidon sijaan nykyään tuottamaan mahdollisimman valkuaispitoista maitoa, koska mm. juustojen kysyntä. Ja sellaista maitoa ei yksinkertaisesti pystytä enää tuottamaan tunkemalla lehmän suuhun pelkkää karkearehua, jonka valkuaispitoisuus vain laskee AIV-tyyppisillä happokäsittelyillä. Joten tuotanto on pitkälti riippuvainen siitä ihmisravinnoksikin kelpaavasta viljasta ja rypsistä, jota tietääkseni "aidolla" lihakarjapuolellakin lapataan lemmun nassuun surutta.
Ja kaikesta tästä huolimatta nurmi vie kaikesta viljelyalasta kolmanneksen. On mullakin useampi naudanfile pakastimessa enkä sen syömistä hevillä ole lopettamassa, mutta ihan selvää on Stubbin kolmella pointilla se, että 1) nykyisellään me syödään aivan liikaa lihaa suhteessa kasviksiin ja 2) suuri osa siitä lihan ja maitotuotteiden tarvitsemasta väkirehun aineksista voitaisiin myös käyttää suoraan ihmisravinnoksi ilman lehmässä käyttämistä ja 3) nurmelle tarvittaisiin vähemmän viljelyalaa, mikä voitaisiin useissa tapauksissa käyttää tehokkaamminkin.
Olet oikeassa, ei siinä juuri maalitolppia siirretty vaan alettiin kiertämään koko aihetta, kun huomattiin, että meni omalta osalta vähän metsään. Jos et ole huomannut niin normaalisti ihmiset käyvät keskustelua ilman tarvetta lähteistää joka ikistä kirjoitettua virkettä etukäteen. Jos sellaiseen tulee tarve niitä lähteitä voi pyytää tai ihan ekana vaikka KVG. Se on eri asia kuin tulla tyhjin käsin huutelemaan, että olet väärässä, kuvittelet omia ja jättää sellainen väite millään tavalla lähteistämättä tai perustelematta. Se on pelkkää keskustelun turhaa paskomista vähän niinkuin tämäkin "lähdeitkusi oli huvittavaa" viesti.