• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Termit on tosiaan sekaisin. Wikipediakin on tosi epäselvä poliittisten suuntausten/linjanvetojen terminologiasta. Wikipedian artikkelit ja jotkin muutkin lähteet jotenkin vetävät yhteen konservatismin ja oikeiston ja liberalismin ja vasemmistön vähän väkisin vaikka nykyään hyvin voi olla aika kommunistinen (eikä siis mielestäni ollenkaan oikeistoa) ja samaan aikaan konservatiivinen etnonationalisti. Ehkä taustalla on se että maailma alunperin oli aika epätasa-arvoinen ja vasemmistolaisuus itsessään oli radikaalia eikä siis konservatiivista. Mutta sitten kun se vasemmistolaisuus alkaa olla 150 vuotta vanha juttu niin tilanne on vähän eri.

Suomessa medioiden esim. vaalikoneissa käyttämä kahden akselin systeemi on aika hyvä (toki asioiden tulkinta voi olla huono tai kysymykset itsessään). Siis se jossa on vasemmisto-oikeisto ja konservatiivi-liberaali akselit erikseen ja molemmilla akseleilla voi sijoittua ihan erikseen. Itse olen mielestäni enemmän oikealla kuin vasemmalla, mutta samaan aikaan varsin liberaali.

Esim. USA:ssa on konservatiivinen ja liberalistinen puolue. Ne ovat molemmat oikeistopuolueita, tosin liberalistinen puolue ei ehkä ihan yhtä oikealla kuin se toinen.

Purra on ilmeisen oikeistolainen mutta nähdäkseni nationalistisen konservatiivisen puolueen ei tarvitsisi olla oikeistolainen. Ongelma on ehkä se että suomessa ei löydy poliittiisia yhteistyökumppaneita vasemmistokonservatiivisella linjalla, korkeintaan kristilliset. Toki nykyhallituksessakin persut on se konservatiivisin, persujen nousu perustuu kuitenkin sille että kaikki vanhat pääpuolueet päätyivät vaivihkaa libraaleissa humanistisissa tiedekunnissa koulutettujen haltuun jolloin konservatiivinen osa kansasta unohtui aika kokonaan.

Minä äänestän aina Purraa tai Halla-ahoa. Ei minua kiinnosta yksittäiset mielipiteet tai kannanotot, eikä minua liikauta lipsauttelut vaalitenteissä. Meitä on 99% PS kannattajista.
 
Kai esim. persut nyt Suomen mittakaavallakin on vasemmistoa? Toki asiaa sotkee se kun monet persukannattajat koittaa nimitellä paljon itseään oikeistolaisempia vasemmistoksi jollain perusteilla jotka eivät liity mitenkään oikeistoon/vasemmistoon. Termithän näissä jutuissa on niin sekaisin ettei niiden kanssa keskustelu voi sujua, kun monet jopa tietoisesti väärinkäyttää termejä yrittäessään luoda jotainn aatemaailmaansa tukevaa uussanastoa. Viittaan tässä esimerkiksi hommaforumin masinoituun uussanaston luomiseen.
Se on tosin mielenkiintoista, kun suuri osa medioista ja Persujen vastustajista viittaavat usein persuihin oikeistona, äärioikeistona tai radikaalina oikeistona. Ikinä heitä ei näe/kuule viittaamassa Persuihin vasemmistona. Tämä tosin ei asiaa lainkaan sotke mielestäsi, vaan syy on aina Persuissa ja hommaforumissa?
Todellisuudessahan Suomessa oikeistoa edustavat Vasemmistoliitto sekä Vihreät, kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän oikeistoa.
 
Suomeen 39,45 miljoonaa euroa EU-rahaa seitsemälle sotilaallisen liikkuvuuden hankkeelle

Suomi menestyi EU:n rahoitushaussa erinomaisesti, rahoitusta saatiin maanteiden parantamiseen ja lastausramppien rakentamiseen satamissa.

- Vakuuttavien ja hyvin valmisteltujen hankkeiden ansiosta Suomi menestyi rahoitushaussa erinomaisesti. Nämä Suomelle tärkeät hankkeet tukevat maamme huoltovarmuutta ja turvallisuutta varsinkin Pohjois-Suomessa, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Erittäin erinomainen saavutus tässä maailmantilanteessa, koko EU:n on myös syytä kantaa vastuuta rajamaiden turvallisuuden edistämisessä.
 
Onhan tilanne runsaslukuiselle ay-persustolle pikkuisen hankala, jos liitto menee poliittiseen lakkoon vastustamaan Purran ja kumppanien toimintaa.
 
Suomessa medioiden esim. vaalikoneissa käyttämä kahden akselin systeemi on aika hyvä (toki asioiden tulkinta voi olla huono tai kysymykset itsessään). Siis se jossa on vasemmisto-oikeisto ja konservatiivi-liberaali akselit erikseen ja molemmilla akseleilla voi sijoittua ihan erikseen.
Minusta vasemmisto-oikeisto-jako on varsin selvä, mutta konservatiivi-liberaali-vastakkainasettelu on totaalisen pielessä. Konservatiivin vastakohta on radikaali ja liberaalin vastakohta on autoritaari.

Li Anderson ja muutkin Vasemmistoliiton entiset ja nykyiset sosialistit ja kommunistit eivät millään ilveellä mene liberaalien joukkoon, paitsi jos liberaalius määritellään aivan uusiksi. Ja siitähän tässä jaottelussa näyttää olevan kysymys. Nelikentän liberaalius ei ole varsinaista liberaaliutta, vaan eräänlaista laissez-faire-liberaaliutta. Samalla tavalla kuin laissez-faire-kapitalismi on sinänsä kapitalismia, sen toteuttaminen tekee yhteiskunnasta paskan paikan, kun mikään ei estä rosvoparoneita ja kaikenlaisia huijareita tekemästä mitä huvittaa. Samalla tavalla laissez-faire-liberalismi tekee yhteiskunnasta paskan paikan, kun postmodernin nihilismin mukaisesti kaikki käy, jokainen saa tehdä mitä huvittaa, ja kaikki vanha pitää korvata uudella, koska vanha paha ja uusi hyvä.

Perinteisessä liberalismissa on myös sama vapauden periaate, että "jokainen saa tehdä mitä huvittaa", mutta vapauden mukana tulee myös vastuu: "kunhan ei estä muita käyttämästä samaa vapautta". Vasemmistolaisessa laissez-faire-liberalismissa samanlaista vastuuta ei ole, vaan se on korvattu identiteettipolitiikalla: "Sorretuiksi" luokitellut saavat tehdä mitä huvittaa ja "sortajien" velvollisuus on olla maksumiehenä. Tämä johtaa sitten esim. siihen, että on mukamas liberaalia kohdella ihmisiä kollektiiveina jonkun ulkoisen ominaisuuden mukaan, tai päästää elintasopakolaiset rajoituksetta maahan verovaroilla elätettäväksi.

Lisäys: tietenkään tämä asia ei ole mustavalkoinen, vaan vasemmistossa on myös oikeasti liberaaleja näkemyksiä, esim. samaa sukupuolta olevien avioliiton kannattaminen.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan tilanne runsaslukuiselle ay-persustolle pikkuisen hankala, jos liitto menee poliittiseen lakkoon vastustamaan Purran ja kumppanien toimintaa.

Mikä siinä on hankalaa? Ei liitot sitä paitsi mene mihinkään lakkoon, vaan yksittäiset työntekijät. Eikä kenenkään persun ole mikään pakko mennä lakkoon.
 
Jos persut jättäytyvät lakon ulkopuolelle vähänkään merkittävässä määrin, niin voisi kuvitella että heitä vähemmin sitten valitaan jatkossa liiittojen johtopaikoille. Kuten varmaan myös seuraavissa eduskunta-vaaleissa on vaikea vedota työväestön tunteisiin ainakaan positiivisessa mielessä. Toki voi olla hankalaa muutenkin.
 
yhtälailla jos lakon lopputulos ei muuta hallituksen linjaa niin vasemmiston vaikea vedota jatkossa ay-liikkeen lakkovoimaan.
On siinä se ero, että jos ay-persut eivät ole liiton puolella, niin he ovat hallituksen linjan puolella mistä liittojen muut osalliset eivät varmaankaan pidä. Toki sitten, jos ovat vahvasti liiton puolella, niin sehän näyttää kummalta hallituspuolueen näkökulmasta. Odotan mielenkiinnolla millaista kaksilla rattailla ajamista tullaan näkemään.
 
On siinä se ero, että jos ay-persut eivät ole liiton puolella, niin he ovat hallituksen linjan puolella mistä liittojen muut osalliset eivät varmaankaan pidä. Toki sitten, jos ovat vahvasti liiton puolella, niin sehän näyttää kummalta hallituspuolueen näkökulmasta. Odotan mielenkiinnolla millaista kaksilla rattailla ajamista tullaan näkemään.
Ei kai tässä kukaan fiksu ihminen ole liittojen puolella.
 
Kova on pyrkimys: persujen alainen Peruspuurtajat RY. On se.. vimpan päälle edustaa Perussuomalaisia kokonaisuudessaan.

Ja itse eroan liitosta ensi viikon pelleilyn vuoksi. Miten meni noin omasta mielestä AY-liike?
Itse en ole koskaan liittoon kuulunut, mutta jos kuuluisin, niin eroaisin samantien näiden lakkojen takia. Politiikkaan vaikutetaan äänestämällä ja/tai lähtemällä itse ehdolle. Edellinen hallitus oli sysipaska, mutta enpä lakkoillut, vaikka pelkkää kuraa tuli niskaan. Äänestin vaaleissa ja hyvältä näyttää ja annan tämän porukan nyt kokeilla sen 4 vuotta. Sitten taas äänestetään ja enemmistön mukaan mennään, eikä kiukutella pistämällä koko maa sulkuun kun demokratia ei miellytä.

Epäilen vahvasti, että nämä lakkoilut iskevät vain ja ainoastaan liittoihin. Hallitus ei tule perääntymään ja kun ihmiset joutuvat miettimään mihin pistävät lapsensa, miten pääsee töihin kun julkinen ei kulje ja miten se vuosia säästetty unelmaloma meni vituiksi, niin ehkä se syyttävä sormi ei osoitakaan hallitusta kohtaan...
 
Epäilen vahvasti, että nämä lakkoilut iskevät vain ja ainoastaan liittoihin. Hallitus ei tule perääntymään ja kun ihmiset joutuvat miettimään mihin pistävät lapsensa, miten pääsee töihin kun julkinen ei kulje ja miten se vuosia säästetty unelmaloma meni vituiksi, niin ehkä se syyttävä sormi ei osoitakaan hallitusta kohtaan...

On itsestäänselvää, ettei hallitus peräänny. Jos perääntyisi, niin sehän olisi selvä viesti AY-pelleille ja lakkoilijoille, että lakkoilemalla voidaan kävellä demokratian yli.
 
Ainakin persuilla on ollut kova pyrkimys saada omiaan liittoihin: Peruspuurtajat ry: Nyt jos koskaan on aika liittyä ammattiliittoon
Kyseessä on alajärjestö jonka tehtävä on yhdistää ammattiyhdistysliikkeessä toimivia puolueen jäseniä. Eduskuntavaalitutkimuksessa 2019 perussuomalaiset kiilasivat ay-liikkeeseen kohdistuvassa luottamuksen vähäisyydessä ohi kokoomuksen.

Ote hesarin tekemästä gallupista: "Hallituksen politiikka saa vahvinta tukea kokoomuslaisilta, mutta myös perussuomalaisten kannattajilta. Huomionarvoista on, että siinä missä kokoomuksen kannattajat tukevat eniten hallituksen politiikkaa eli uudistuksia, on perussuomalaisten äänestäjien keskuudessa suosituinta ay-liikkeen vallan vähentäminen"
 
Edelleen noin 55% palkansaajista kuuluu liittoon, vaikka laskussa onkin koko ajan, niin silti suurin osa on ja paljon muitakin kuin vain demareita.
Kertoo vaan, että suurin osa palkansaajista on vasemmistolaisia, ainakin sydämeltään.
 
Mitä ne nyt lopulta on ne työntekijöiden heikennykset, mitä vastaan AY-pellet nyt taistelee? Mitä itse olen katsonut, niin kaikki heikennykset kohdistuvat vain siihen, minkä verran rahaa saa kotona lorvimalla. Eli ei mitään vaikutusta työntekemiseen. Ja jos helpotetaan irtisanomista, niin sehän on vain oikein, huonoista työntekijöistä pitääkin päästä helposti eroon.

Joillakin vassareilla on kumma luulo, että jos irtisanomista helpotetaan, niin firmat pistäisivät hyvät työntekijät pihalle :D
 
Kertoo vaan, että suurin osa palkansaajista on vasemmistolaisia, ainakin sydämeltään.
Menee jo vähän paatoksen puolelle.
Naiset on vasemmistolaisia ?
AY-liikkeessä on muitakin jäseniä kuin vasemmistolaisia, ja osa vasemmistoväriä tunnustavista ovat kaukana jostain sydämmellisyydestä,. Mutta ei edes niissä punaisissa yhdistyksissääkään kaikki ole vasemmistolaisia. Sitten on paljon yhdistyksiä joissa politiikka vähemmällä vaikka jotkin väriä tunnustaa (politiikkaan sotkeutuvat haluaa ajaa yhteisiä asioita ja toisin päin), ei kaikki ole edes vasemmisto voittoisia.

Jäsenmäärät/osuudet laskeneet sen takia että "pakko" on vähentynyt ja se että osa yhdistyksistä ei vastaa tarpeita/ristiriidassa, osuutta laskee myös se että on tullut aloja joissa ei ole perinteistä AY toimintaa.

Mutta jos omassa yhdistyksessä alkaa väki sotkeen politiikkaan, hommaan, niin siinä kyllä vaaransa.
 
Itse tavallaan ymmärrän hallitustakin ja jopa sen että paskoista työntekijöistä on päästävä eroon, mutta jos kerran halutaan markkinaehtoisesti sopia työehdoista, niin kuuluisi myös poistaa sosiaalietuuksista karenssit, ettei ketään "pakoteta" ottamaan millä tahansa ehdoilla niitä paskaduuneja vastaan vaan markkinat pakottavat palkat ja työehdot paremmiksi. Nyt jos niihin paskimpiin hommiin osoitetaan aina joku työkkäristä karenssilla uhkailtu, niin markkinahan ei toimi.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä ne nyt lopulta on ne työntekijöiden heikennykset, mitä vastaan AY-pellet nyt taistelee? Mitä itse olen katsonut, niin kaikki heikennykset kohdistuvat vain siihen, minkä verran rahaa saa kotona lorvimalla. Eli ei mitään vaikutusta työntekemiseen. Ja jos helpotetaan irtisanomista, niin sehän on vain oikein, huonoista työntekijöistä pitääkin päästä helposti eroon.

Joillakin vassareilla on kumma luulo, että jos irtisanomista helpotetaan, niin firmat pistäisivät hyvät työntekijät pihalle :D
Siis näissä lakoissa on kyse siitä että halutaan lakkoilla muutoinkin kuin silloin kuin käytetään sitä lakkoasetta varsinaiseen tarkoitukseen.

Esim halutaan vaikuttaa poliittiseen päätöksen tekoon työrauhan aikana menemällä lakkoon. Se on paljon voimakkaampi ase kuin se että kerrotaan mielipide, tai mentäisiin vapaa-ajalla mielenosoitukseen. Jos siitä käräjillä tulee joku maksulappu, niin se on merkityksetön. On listalla muitakin, mutta ne nyt ei ole se juttu, on siellä myös uudistuksia sopimiseen, mutta niistä ei kai isoa halua käydä keskustelua, siis sellaista keskutelua missä olisi todellista ideointia.

Sitä "keskustelua" on vahvoilla liitoilla tarjolla, minkä ei ole edes tarkoitus uudistaa, siitä on vuosikymmenten kokemus.
 
Hmm... jos nyt track recordia katsoo, niin...ei.
Kuinka mielestäsi vasemmiston järki ja sydän on ristiriidassa AY-liikkeen kannattamisen suhteen? Ja kuinka AY-liikkeen oikeistojäsenten?

Siitä oli kysymys. Vastaa tuohon siirtelemättä maalitolppia.
 
Kuinka mielestäsi vasemmiston järki ja sydän on ristiriidassa AY-liikkeen kannattamisen suhteen? Ja kuinka AY-liikkeen oikeistojäsenten?

Siitä oli kysymys. Vastaa tuohon siirtelemättä maalitolppia.
Nyt ehkä kannattaa määritellä mitä tarkoitetaan vasemmistolainen sydämmeltään, jotain sydämmelistä mielikuvaa yrität luoda, mutta tulee tuosta kyllä ihan jotain muutakin mieleen. En nyt keksi mihin rakentavaan tuolla heitolla voisi päästä.

Jos tarkoitat oman eduntavoittelua, niin miksi ei sitten sanota suoraan. Jos sosialisointia, niin suoraan, jos sitä että ollaan yhtä perhettä työpaikalla puhalletaan yhteen hiileen, niin sitten ihan suoraan. Jos tarkoita että mennään satamassa lakkoon Gazan tukemiseksi, niin no.
 
Kuinka mielestäsi vasemmiston järki ja sydän on ristiriidassa AY-liikkeen kannattamisen suhteen? Ja kuinka AY-liikkeen oikeistojäsenten?

Siitä oli kysymys. Vastaa tuohon siirtelemättä maalitolppia.

Tässä on toki sellainen a-priori oletus, että järki sanoisi jotain sen suuntaista, että kannattaisi maksimoida hyvinvointia lisäämällä tuottavuutta, minkä nojalla ansiotasoa voisi nostaa ja muutenkin tehdä maa aikalailla kilpailukykyiseksi, pyrkiä lisäämään kotimaisia pääomia jotta ei päädytä vain tytäryhtiötaloudeksi mistä porukka pistetään pihalle ensimmäisenä kun tulee vähän vaikeampia aikoja jne. Tuossa listassa ei ole oikeastaan mitään, mitä AY-liike olisi ollut edesauttamassa - Suomessa on ollut oikeastaan kaksi asiaa minkä pitäisi kasvaa täysin riippumatta suhdanteesta ja tuottavuudesta: valtion budjetti ja palkat. Sydän voi tietysti sanoa että olisi julmaa vaatia asioita, tai että jostain eduista tingittäisiin edes hetkellisesti, mutta järjen pitäisi sanoa toisin. Ainakin olettaen että se järki on jollain tavalla laskutaitoinen ja osaa katsoa myös oman maan rajojen ulkopuolelle miten asioita on hoidettu.
 
Mitä ne nyt lopulta on ne työntekijöiden heikennykset, mitä vastaan AY-pellet nyt taistelee? Mitä itse olen katsonut, niin kaikki heikennykset kohdistuvat vain siihen, minkä verran rahaa saa kotona lorvimalla. Eli ei mitään vaikutusta työntekemiseen. Ja jos helpotetaan irtisanomista, niin sehän on vain oikein, huonoista työntekijöistä pitääkin päästä helposti eroon.

Joillakin vassareilla on kumma luulo, että jos irtisanomista helpotetaan, niin firmat pistäisivät hyvät työntekijät pihalle :D
Luulo tai pelko voi ennemminkin olla se, että jos tätä helpotetaan liikaa, voidaan pistää työntekijä pihalle, koska pomoa vituttaa tai työntekijän naama ei jonain päivänä miellytä. Ja tämä siitä huolimatta, että tekee työnsä hyvin. Yllättyisin, jos tämä olisi vain vasemmistoon itsensä luokittelevien huoli.
 
Nyt ehkä kannattaa määritellä mitä tarkoitetaan vasemmistolainen sydämmeltään, jotain sydämmelistä mielikuvaa yrität luoda, mutta tulee tuosta kyllä ihan jotain muutakin mieleen. En nyt keksi mihin rakentavaan tuolla heitolla voisi päästä.

Jos tarkoitat oman eduntavoittelua, niin miksi ei sitten sanota suoraan. Jos sosialisointia, niin suoraan, jos sitä että ollaan yhtä perhettä työpaikalla puhalletaan yhteen hiileen, niin sitten ihan suoraan. Jos tarkoita että mennään satamassa lakkoon Gazan tukemiseksi, niin no.
@Jage osaa lienee vastata tähän, hän noita käytti.
 
Minusta vasemmisto-oikeisto-jako on varsin selvä, mutta konservatiivi-liberaali-vastakkainasettelu on totaalisen pielessä. Konservatiivin vastakohta on radikaali ja liberaalin vastakohta on autoritaari.

Li Anderson ja muutkin Vasemmistoliiton entiset ja nykyiset sosialistit ja kommunistit eivät millään ilveellä mene liberaalien joukkoon, paitsi jos liberaalius määritellään aivan uusiksi. Ja siitähän tässä jaottelussa näyttää olevan kysymys. Nelikentän liberaalius ei ole varsinaista liberaaliutta, vaan eräänlaista laissez-faire-liberaaliutta. Samalla tavalla kuin laissez-faire-kapitalismi on sinänsä kapitalismia, sen toteuttaminen tekee yhteiskunnasta paskan paikan, kun mikään ei estä rosvoparoneita ja kaikenlaisia huijareita tekemästä mitä huvittaa. Samalla tavalla laissez-faire-liberalismi tekee yhteiskunnasta paskan paikan, kun postmodernin nihilismin mukaisesti kaikki käy, jokainen saa tehdä mitä huvittaa, ja kaikki vanha pitää korvata uudella, koska vanha paha ja uusi hyvä.

Perinteisessä liberalismissa on myös sama vapauden periaate, että "jokainen saa tehdä mitä huvittaa", mutta vapauden mukana tulee myös vastuu: "kunhan ei estä muita käyttämästä samaa vapautta". Vasemmistolaisessa laissez-faire-liberalismissa samanlaista vastuuta ei ole, vaan se on korvattu identiteettipolitiikalla: "Sorretuiksi" luokitellut saavat tehdä mitä huvittaa ja "sortajien" velvollisuus on olla maksumiehenä. Tämä johtaa sitten esim. siihen, että on mukamas liberaalia kohdella ihmisiä kollektiiveina jonkun ulkoisen ominaisuuden mukaan, tai päästää elintasopakolaiset rajoituksetta maahan verovaroilla elätettäväksi.

Lisäys: tietenkään tämä asia ei ole mustavalkoinen, vaan vasemmistossa on myös oikeasti liberaaleja näkemyksiä, esim. samaa sukupuolta olevien avioliiton kannattaminen.
Tämä oli todella hyvin kirjoitettu viesti.
Tämän takia vaikka olen vasemmalle kallellaan, en halua että minua yhdistetään näihin vasemmistolaisiin jotka ajavat tuota vasemmistoliberalismia.

Olen ottanut käyttöön termin vasemmistokonservatiivi.
 
Odotinkin tolppien siirtoa.

Ei mitään, jatkakaa.
Sinä tuossa tolppia siittät
Vadtaukseni oli tuohon sinun lainaamaani juttuun.

Mutta ei se mitään, jatkakaa vaan. Et näemmä tiennyt mitä tarkoitit, joten turha pyytää tarkennusta, olin siis oikeassa.

Edit, meni lainausten järjestys sekaisin. Unohtakaa ylemmät.
 
Viimeksi muokattu:
Sinä tuossa tolppia siittät
Vadtaukseni oli tuohon sinun lainaamaani juttuun.

Mutta ei se mitään, jatkakaa vaan. Et näemmä tiennyt mitä tarkoitit, joten turha pyytää tarkennusta, olin siis oikeassa.

Käytit ensiksi termiä, vasta sitten minä.

Ja osoitit että minun pitäisi kertoa mitä se tarkoittaa. Ei tämä keskustelu oikein noin toimi.
 
Käytit ensiksi termiä, vasta sitten minä.

Ja osoitit että minun pitäisi kertoa mitä se tarkoittaa. Ei tämä keskustelu oikein noin toimi.
Olet muuten oikeasss, pahoittelen. Ei pitäisi elokuvaa katsoessa kirjoitella, kun asiat menevät sekaisin.

Vasemmistolla siis sydän ja järki tuossa linjassa. Oikeistolla ei, jos äänestää porvareita ja kannattaa ay-liikettä. Vain jälkimmäisessä on ristiriita.
 
@draco76 Vasemmistolaisuus ≠ ay liike.
Kyllä ne hyvin yhdessä kulkevat, vaikka ei suoraan tarkoita samaa. Ay-liikkeessä on muitakin kuin vasemmistolaisia, se on tullut selväksi monta kertaa. Kyse on, onko siinä ristiriitaa että oikeistolainen on ay-liikkeen puolella. Varmasti löytyy joitakin harvoja vasemmistolaisia, jotka eivät kannata ay-liikettä. Heidänkin perustelunsa olisi mielenkiintoista kuulla.
 
Nyt ehkä kannattaa määritellä mitä tarkoitetaan vasemmistolainen sydämmeltään, jotain sydämmelistä mielikuvaa yrität luoda, mutta tulee tuosta kyllä ihan jotain muutakin mieleen. En nyt keksi mihin rakentavaan tuolla heitolla voisi päästä.

Jos tarkoitat oman eduntavoittelua, niin miksi ei sitten sanota suoraan. Jos sosialisointia, niin suoraan, jos sitä että ollaan yhtä perhettä työpaikalla puhalletaan yhteen hiileen, niin sitten ihan suoraan. Jos tarkoita että mennään satamassa lakkoon Gazan tukemiseksi, niin no.
Vasemmistolla siis sydän ja järki tuossa linjassa. Oikeistolla ei, jos äänestää porvareita ja kannattaa ay-liikettä. Vain jälkimmäisessä on ristiriita.

Sydämeltään tarkoittaa tässä kannattajaa. Ja puhun ihan vain ay-liikkeen kannattamisesta. Käsittääkseni lakkoon mennään hallituksen työelämän kiristystan takia. Mistä vedit että nyt tulevat lakot olisivat Gazan takia?

Oikeiston perustelu miksi ei kannata ay-liikettä tulikin. Eli siinä sydän ja järki ovat kanssa linjassa. Sydän ja järki linjassa on vain tapa sanoa ettei sisäistä ristiriitaa.
 
Hyvinvointivaltio toimii ainoastaan jos kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Heti kun vapaamatkustajia on liikaa, niin koko homma kaatuu. Hyvinvointivaltion ja sossun yms tarkoitus ei ollut että porukka istuu kotona vuosikaudet ihmettelemässä että "mitä haluavat isona tehdä" vaan sen tarkoitus oli olla apuna ne muutamat kuukaudet kun töitä ei vaan löytynyt. Minkään maan rahat tai verot ei riitä siihen että 30-vuotiaat aikuiset istuu kotona miettimässä että mitä haluavat "isona" tehdä. Se on tuhoon tuomittu tie. Nyt on kokeiltu tätä paapomiskulttuuria 20 vuotta, ja tulokset ovat katastrofaalisia. Aikuiset ihmiset luulee että olevat vielä 12-vuotiaita ja että muiden tulisi elättää niiden someilut ja muut perseilyt.

Ei, nyt pitää muuttaa täysin kulkusuuntaa. Lopetetaan paapominen ja ruvetaan taas opettamaan lapsille ja nuorille, että elämässä pitää pärjätä omin avuin. Ei yhteiskunta ole sitä varten että ne maksaisi sun kulut vaan sun tulee ihan itse elättää itsesi.

Tehostaisitko siis työvoimapoliittisia toimia, kuten esimerkiksi ansiosidonnaisen lyhentämistä ja madaltamista, jotta ihmisten työttömyys jäisi lyhyeksi? Miten auttaisit 59-vuotiasta merkanttia, jolla työttömyys on nyt venynyt 20 vuoden mittaiseksi, sillä jäi 39-vuotiaana vuorotteluvapaalle ja sitten 40-vuotiaasta alkaen oltu työttömänä/sairauspäivärahalla kotona tai kuntoutuksissa.

Eli jos tavoitteenasi on vain muutaman kuukauden apu sossusta ja valtiolta, niin kai vastapainoisesti nostaisit koulutusmahdollisuuksia, jotta ei tulisi murheellisia väliinputoajia kuten tässä esimerkissä, sillä merkanttina jää todella helposti jalkoihin työmarkkinoilla, sillä merkonomit ja tradenomit ohittavat koulutettumpina merkantin helposti.

Eli jos elämässä pärjäisi omin avuin, olisi tärkeää tukea uudelleenkouluttautumisen mahdollisuuksia, koska työmarkkinat voivat olla varsin julmat vanhentuneella tutkinnolla ja osaamisella olevia kohtaan.

Millaisia ajatuksia muuten sinussa herättää tuplatutkinnot (eli hankkii esim. Ope-tutkinnon FM:n päälle esimerkiksi humanistisen kandin tutkinnon historiasta) tai lapsille ja nuorille myönnettävät keilaustuet sosiaalitoimistosta? Ainakin Mikko Kärnä muistaakseni tuomitsi hyvin vahvasti nämä keilaustuet.
 
Vasemmistolla siis sydän ja järki tuossa linjassa. Oikeistolla ei, jos äänestää porvareita ja kannattaa ay-liikettä. Vain jälkimmäisessä on ristiriita.
Ok, jos mennään sinne sadanvuoden taakse niin joo ehkä, ja sillä vertauksella kyllä AY liike ja sen mielikuva ei muutu.

Mutta jos ollaan tällä vuosituhannella modernissa ay toiminnassa niin ristiriita kärjistäen ihan toisin päin.
 
Ok, jos mennään sinne sadanvuoden taakse niin joo ehkä, ja sillä vertauksella kyllä AY liike ja sen mielikuva ei muutu.

Mutta jos ollaan tällä vuosituhannella modernissa ay toiminnassa niin ristiriita kärjistäen ihan toisin päin.
Eihän ole, jos ei katso porvarilasien läpi.

Sen sijaan kysyisin, miksi porvareita äänestävä olisi ay-liikkeen puolella? Eikö siinä olisi mielestäsi ristiriitaa?
 
Sen sijaan kysyisin, miksi porvareita äänestävä olisi ay-liikkeen puolella? Eikö siinä olisi mielestäsi ristiriitaa?
No kikkailetko nyt porvarisanalla ja jokin kapea ay-liike tulkinta.
Jos kyse kommunistien/SDP läisestä historiallisesta ay-liikkeestä, joita ehkä vaikea erottaa, niin tuskin kannattaa.
Jos porvarilla tarkoitetaan muutakuin tuota, niin kyllä modernia ammaati yhdistystä pidetään arvossa ja siihen toimintaa osallistutaan ihan omatahtoisesti, voidaan olla ihan aktiivijäseniä.
 
No kikkailetko nyt porvarisanalla ja jokin kapea ay-liike tulkinta.
Jos kyse kommunistien/SDP läisestä historiallisesta ay-liikkeestä, joita ehkä vaikea erottaa, niin tuskin kannattaa.
Jos porvarilla tarkoitetaan muutakuin tuota, niin kyllä modernia ammaati yhdistystä pidetään arvossa ja siihen toimintaa osallistutaan ihan omatahtoisesti, voidaan olla ihan aktiivijäseniä.
Laitetaan selvemmin ja rajataan: nykyisten hallituspuolueiden kannattajat ja tietty nykyinen ay-liike.

Uskoisin että ihan mahdollinen kombo, eihän kaikesta tarvitse olla samaa mieltä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 290
Viestejä
4 578 632
Jäsenet
75 404
Uusin jäsen
MiikaK82

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom