Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
@jarp Kiitos hemmetisti! Nythän se lähti rokkamaan kuin hirvi.
Tietenkin tuon Telegesis tikun firmware piti päivittää tukemaan ezsp protokollaa, jotta pääsi tuota zha komponenttia käyttämään, zigbee komponentillä ei mitään eloa. Morjes...
Tästä ohjeet: EU USB sticks for the new Zigbee component
Sen verran tässä tämän systeemin kanssa pelanneena ei tuota ainakaan kovin helpoksi voi luonnehtia. HASS.IO image varmasti toimisi melko hyvin OOB, mutta jos edes pikkiriikkisen modin tarvitsee (esim. nyt tuo RuuviTag), niin imagessa ei enää customoitavuus riitä.
Sitten tuosta Hassbianista. Repoissa on jeesuksen aikaiset versiot softista. Esim. Grafana oli joku versio 2.6 tms. kun versionumerointi juoksee 5.x. Siinä influxDB ja Grafana asennettuna blank pagea ihmetellessä tulee intterwebissä ohjeita jqueryn downgreidaamisesta. Grafanan sivuilta uusimmat debit ja uusin versio sisään ja heti alkoi toimimaan.
Lisäksi esim. tuo lampun parittaminen. Home Assistantin sivuilla ei viitsitä koko zha.permit komennosta mainita yhtään mitään. IKEA Trådfri (Tradfri)
Onneks on foorumit.
@Ploro configurations.yaml lisätty?
ja influxDB tehty "home_assistant" database?Koodi:influxdb: host: 127.0.0.1
Kannattaako näitä lukea jos noin ahdistaa?Mua ei vieläkään lakkaa hämmästyttämästä miten kukaan viitsii räpeltää tällaisten olemattomien lelujen kanssa. Android-tablettia seinään ja firmispäivityksiä, että saa valot syttymään niin kuin haluaa..jo on helvetin kätevää.
Tekniikkaa tekniikan vuoksi.
Mitä siis suosittelet vaihtoehdoksi ratkaisuille, joita tässä keskustelussa on viime aikoin puitu. Ettei tarvitsisi käyttää tuota halpaa kulutuskrääsää.Suunnittelen elektroniikkaa ja kirjoitan laiteläheistä ohjelmakoodia joten jonkinlaista perspektiiviä on tähän alaan. Tuo ihan oikea automaatio on sangen luotettavasti toimivaa vuosikymmenet koeteltua tekniikkaa, ei clasulta ja ikeasta halvalla ostettua kulutuskrääsää. Siinä on vissi ero.
Suunnittelen elektroniikkaa ja kirjoitan laiteläheistä ohjelmakoodia joten jonkinlaista perspektiiviä on tähän alaan. Tuo ihan oikea automaatio on sangen luotettavasti toimivaa vuosikymmenet koeteltua tekniikkaa, ei clasulta ja ikeasta halvalla ostettua kulutuskrääsää. Siinä on vissi ero.
Onko sulla käytössä Hassio vai Hassbian? Itse en saanut Hassioon noita Ruuvitageja laitettua.Sain nyt myös lämpötilatiedot ruuvitageilta tulemaan hassiin asti. Käyttöliittymäni on tietysti vielä ruma kuin pala ruosteista ratakiskoa... Onko teillä screenshotteja omistanne laittaa tänne näytille?
Multa jää varmaan tollanan raspberryn zigbee shield käyttämättä jos joku esim kuopion suunnalla sellaista kaipaa. Tilasin USB version koska tartten tota bluetoothia.
Onko sulla käytössä Hassio vai Hassbian? Itse en saanut Hassioon noita Ruuvitageja laitettua.
Olisin voinut ottaa sun Zigbee shieldin, mutta mulla on jo Z-wave shield. Raspberryn oman bluetoothin saa tuolla shieldillä toimimaan ihan hyvin, kun säätää vähän.
Autojen lämmitys
Järjestelmä: TP-Link Kasa (HS110 Wi-Fi, jota ohjaa Raspberry Pi Linuxilla)
Ohjaus: Wi-Fi -kytkimet ovat käytettävissä, sekä ajastettavissa puhelimilta ja tableteilta, mutta olen automatisoinut ohjauksen Raspberry Pi:lta kulloinkin vallitsevan ulkolämpötilan mukaan. Näin autoja ei lämmitetä tarpeettoman pitkään. Tai lainkaan, mikäli ulkolämpötila on yli 5 C. Erittäin kylmillä pakkasilla lämmitys käynnistyy 2-3 h ennen lähtöaikaa.
Mikäli Kasa ei toimisi: Sitten täytyisi vain vaihtaa palikat perinteisiin analogisiin tai digitaalisiin ajastimiin. Pahin seuraus olisi, että auto ei olisi yhtenä aamuna lämmitetty.
notify:
- platform: rest
name: vuplus
resource: http://laatikonIP/web/message
develop toolsin services kohdalla olen testannut mutta ei tunnu löytyvän oikeita asetuksia..
{"payload" : "?text=viesti&type=1&timeout=15"} ei toiminut json kohdassa.
Periaatteessa ei. Valmistaja ei suosittele, joskaan ei suoraan kielläkään ulkokäyttöä. Jostain syystä en nyt tähän hätään löydä mistään näiden palikoiden IP-luokitusta, mutta se tuskin on määräysten mukaan riittävä ulkokäyttöön. Käyttölämpötilaksi valmistaja ilmoittaa 0-40 C. Meillä pistorasiat ovat niin hyvin säältä suojassa, että olen tästä huolimatta käyttänyt niitä. Naapuri käyttää samaisia palikoita jopa täysin sään armoilla ja hyvin ne näyttävät vuodesta toiseen pelittävän. En silti halua suositella ketään rikkomaan sähkö- tai paloturvallisuusmääräyksiä, vaan ostakaa ennemmin vaikka tämä:Onko tämä ulko sään kestävä pistoke?
Joko hommasit jonkin ohjaimen? Kävi mieleen, että jos laittaisi tuon Nexan sinne päähän, josta valo kytketään. Jos vaan rasiaan mahtuu. Silloin ei tulisi nollaongelmaa...Onko tietoa hyvästä pikku himmentävästä (hehkulamput tai himmennettävät ledit) kilkkeestä mikä tulisi normi(valo)kytkinrasian sisälle ja vanha nappula jää käyttöön tai nappula pois ja kilkkeessä napit. Nyt käytössä Nexan WMR-252 ja se on aikaslailla epävarma. Z-wave tai Zigbee varmaankin, niin saisi 2-suuntaisuuden pelittään, mm. Nexa 86806 lienee ongelmissa ilman nollajohtoa?
Tuo kun olisi jollain järkevämmällä kuin bluetoothilla. Eli vastaava haussa joko zwave, zigbee tai 433MHz modulia joka ei vaadi nollaa. Kytkimen alle rasiaa mahtuva kytkimen saaden olla joko vaihto tai painokytkin. Ettei tarvisi johdotuksia muutella.Valonsäädin Wiser - CCT5010-0001 Wiser uppoas. LED-säädin RCL - 2609153 - Schneider Electric
Toimii napista (pitää olla jousella / impulssi) tai kännykkä aplikaatiolla.
Kuvan mukaan tuo rasia malli toimii ilman nollaa / nolla menee lampun kautta. Myöhemmi tulossa home touch jolla saa wifit yms mutta tietenkin toimii vain ko. tuotteilla.Tuo kun olisi jollain järkevämmällä kuin bluetoothilla. Eli vastaava haussa joko zwave, zigbee tai 433MHz modulia joka ei vaadi nollaa. Kytkimen alle rasiaa mahtuva kytkimen saaden olla joko vaihto tai painokytkin. Ettei tarvisi johdotuksia muutella.
Toinen vaihtoehto on 433.92MHz laitteet kuten tämä (ei sisällä virtakytkintä):
Kaukokytkin ulkokäyttöön Nexa LGDR-3500 - NEXA | Clas Ohlson
Tämä jälkimmäinen on totaalisen epäluotettava Nexan omalla ohjauksella (pieni antenni ja komento lähetetään vain 8-10 kertaa per painallus/ajastus), mutta jos ohjaat palikkaa esimerkiksi Arduinosta tai Raspberry Pi:sta käsin, voit kolvata lähettimeen pidemmän antennin ja toistaa komennon 50 tai jopa 100 kertaa, jotta se varmasti menee perille ja auto ei ole kylmänä aamulla.
Meillä kaks tollasta Nexa ja ei kyllä vakuuta. Saa aina rämppään sitä päälle nappia, muuten satunnaisesti auto kylmä lähtiessä kun katkaisija ei ollut ottanut vastaan käskyä. Kantamakin aika keskinkertainen. Toisaalta saa aina pelätä että menikö nyt pois päältä kun ei voi luottaa kakeen ja itse pistorasiassa ei ole indikaattori onko päällä vai ei. Pitää aina auton sisällä käydä katsomassa pyöriikö defa jos haluaa varmistua että pois päältä. Kaukosäädin myös ihme rimpula ja jos jätän sen pakkaseen autoon niin ei toimi enää ennen kun saa lämpöä, niäin siis myös kun sisällä täysi patteri.
Ei voi suositella.
Meillä kaks tollasta Nexa ja ei kyllä vakuuta. Saa aina rämppään sitä päälle nappia, muuten satunnaisesti auto kylmä lähtiessä kun katkaisija ei ollut ottanut vastaan käskyä. Kantamakin aika keskinkertainen.
Jep, tutun kuuloisia ongelmia. Nexan omilla kaukosäätimillä tuolla palikalla ei tosiaan tee yhtään mitään. Ohjaukseen täytyy kirjoittaa oma ohjelma esimerkiksi Arduinolle tai Raspberry Pi:lle (joka toistaa Manchester-koodatun komentokoodin monia kymmeniä kertoja) ja kolvata lähettimeen järeämpi antenni.Meillä oli tuommonen kokeilussa myös. Ei jaksanut keittiöstä autokatokseen kantama. Väliä ehkä semmonen 15m, suora näköyhteys ja esimerkiksi auton keskuslukitus kyllä toimii.
notify:
- platform: html5
name: home assistant push notifications
gcm_api_key: YOUR_API_KEY
gcm_sender_id: YOUR_SENDER_ID
Ainakin Tampereen Ikeaan oli tullut ohjattavia pistorasioita (903.561.66 - ilman katkaisijaa). Ikean sivustolta ei löydy tietoa.
Mitäs se regun ulostulon jännite on läppäri vs laturi? Toimiiko toisella laturilla/virtalähteellä yhtään paremmin? Onko skooppia jolla vois kattoa niitä jännitteitä?Kokeillaas ensiksi jos täältä löytyisi tietoa. Eli minulla on rakenteilla esp8266 moduulista ja parista ds18b20 anturista lämpötilamittaukset. Olen rakennellut virtalähteen moduulille usb johdosta jossa on ht7333 reguloimassa jännitteen 3,3 voltille. Mukana toki parit konkat. Data linjassa 100kohm ylösvetovastus. Ongelmana on että en saa antureita luettua jos liitän usb johdon perus seinä usb laturiin. Jos kytken usb johdon läppäriin ohjelma toimii aivan oikein ja saan nuo kaksi ds18b20 anturia luettua aivan oikein 1-wire linjasta. Osaisiko kukaan sanoa mistä johtuu että kun laitan tuon seinälaturiin kiinni niin anturien lukeminen ei onnistukaan? Antureilta tulee siis vain -127 astetta eli antureiden luku ei ole onnistunut. Voin postata koodin tarvittaessa tuosta myös.
Monet valokatkaisijoiden taakse asennettavat vastaanottimet toimivat näin. Omassa talossa on Nexan virityksiä ulkovaloille, Cozify Hubiin liitettynä: Vastaanotin pois/päälle Nexa WMR-1000 - NEXA | Clas Ohlson
Porras. Eli reakoi kytkimen tilan vaihtumiseen.Tota Nexan vastaanotinta ajattelin ulkovaloille itsekin, käyttö ihan avaimenperäkaukolla ainakin alkuun jotta voi napata valot päälle kun tulee pimeällä kotiin. Onko nyt niin että valot saa tolla päälle/pois vaan jos se alkuperäinen valokatkaisija on "päällä" -asennossa? Vai muuttuuko katkaisija ton kanssa samanlaiseksi kuin porraskytkennässä, eli katkaisimen asennosta ei voi päätellä onko valot päällä vai pois?
Porras. Eli reakoi kytkimen tilan vaihtumiseen.
Ei toimi jollei nollaa ole. Noita nollattomia jotka olis 433MHz tai Z-Wave tai Wifi tai Zigbee perään kysellyt. Tähän mennes ei ole kuin toi yksi bluetooth tullut vastaan.Kiitos. Tsekkasin että kytkimen takana olisi hyvin tilaa tolle värkille, mutta kytkimelle tulee vain kaksi johtoa --> ei nollajohdinta. Toimiikos tuo sitten? Noin metrin päässä on kyllä pistorasia jonka suhtaan katkaisijalta lähtee putki ja varmaan sieltä saisi nollan vetäistyä helposti.
Nollan noi tarvii laitteen omaan poweriinsa. Ne jotka ei tarvi ei oikein voi olla releellä kun ottavat energiansa kuorman kanssa sarjassa ja rele on turhan ison energian tarviiva. Ledilamput voi nollattoman kanssa tuikkia silloin tällöin jollei ole tarpeeksi isoa vastusta purkamassa kondensaattoreita. Siksi noissa ylensä nollan vaatimus on niin sopivat joka laitteelle.Joo verkkokauppa.comin toisen arvostelijan mukaan toimii ilman, mut eipä toi svedunkielisen asennusohjeenkaan mukaan pelaa. No eipä toi nollan vetäminen tosta läheiseltä pistorasialta ole konsti eikä mikään, joten tilaukseen menee.
Jos en olisi jo ostanut noita kolmea ikean valoa, niin unohtaisin koko Zigbee systeemit. Aika järkyttävää sekamelskaa verrattuna Z-waveen, joka on avoin standardi. Kaikki loput koitan saada Z-wavella tehtyä...