12V, siinä välissä on alkuperäinen halogeenien virtalähde joka on kattopaneelien yläpuolella. Halogeenit olivat 12V myös.
Vaihda aidosti himmennettävä virtalähde jos himmennettävyyttä tarvitset, tai muuten kunnollinen 12V ledivirtalähde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
12V, siinä välissä on alkuperäinen halogeenien virtalähde joka on kattopaneelien yläpuolella. Halogeenit olivat 12V myös.
No niin, luinkin juuri että halogeenivirtalähteet vaativat usein 20W toimiakseen, eli sama juttu kuin Shelly 1L ilman nollaa... Tuo virtalähde näyttää olevan katon alaslaskun matalassa tilassa eikä siihen pääse käsiksi kuin pienestä spottivalon reiästä, pitäisi kattopaneelit irroittaa, ja se ei taida olla vaihtoehto :/ Auttaisiko se Bypass tähänkin kun tulee kuitenkin kytketyksi ennen tuota virtalähdettä? Vai mahtuisikohan virtalähteen vaihtamaan tuosta reiästä jos tuon koko valaisimen irroittaa? Mitenkäs tämmöiset spotit oikein lähtevät irti (jotta ne saa takaisinkin)? Joku jousisysteemi tuolla on koska valaisin liikkuu vetämällä hieman...Vaihda aidosti himmennettävä virtalähde jos himmennettävyyttä tarvitset, tai muuten kunnollinen 12V ledivirtalähde.
Otat reilusti kiinni ja vedät ulos. Tuollaisissa on monesti jousivoimaiset "pidikkeet" kahteen suuntaan.No niin, luinkin juuri että halogeenivirtalähteet vaativat usein 20W toimiakseen, eli sama juttu kuin Shelly 1L ilman nollaa... Tuo virtalähde näyttää olevan katon alaslaskun matalassa tilassa eikä siihen pääse käsiksi kuin pienestä spottivalon reiästä, pitäisi kattopaneelit irroittaa, ja se ei taida olla vaihtoehto :/ Auttaisiko se Bypass tähänkin kun tulee kuitenkin kytketyksi ennen tuota virtalähdettä? Vai mahtuisikohan virtalähteen vaihtamaan tuosta reiästä jos tuon koko valaisimen irroittaa? Mitenkäs tämmöiset spotit oikein lähtevät irti (jotta ne saa takaisinkin)? Joku jousisysteemi tuolla on koska valaisin liikkuu vetämällä hieman...
Juu, jousikiinnityksellä näyttäisi olevan. Jos jotenkin vaan mahtuu, niin kannattaa kokeilla vähän auttaa niitä jousia sormella kun on saanut vähän tuon liikkumaan, joissakin malleissa jouset ovat niin pirun tiukkoja että paneelin laidat saattavat ottaa damagea jos ihan pelkästään kiskoo sitä ulos.Otat reilusti kiinni ja vedät ulos. Tuollaisissa on monesti jousivoimaiset "pidikkeet" kahteen suuntaan.
Jouset toki näkyvät ja kuvasta sanoisin johtojen kohdalla olevan jousi ja vastapuolella mitä luultavammin toinen.
Kiitos vaan djmake ja Hyrava, kokeilin tätä jo ennen kuin näin Hyravan viestin ja kyllähän se tosiaan lähti kun uskalsi vaan voimalla vetää - ja samalla ampui jousiklipsi sormelle kuin hiirenloukku Mutta tämmöinen sieltä löytyi. Mutta eiköhän tuohon LED-virtalähde tilalle saada sitten.
Heh, itselläkin oli ekalla kerralla kynsi mustana kun jousi lävähti täysillä suoraan kynteen. Hyvä että irtosi.Kiitos vaan djmake ja Hyrava, kokeilin tätä jo ennen kuin näin Hyravan viestin ja kyllähän se tosiaan lähti kun uskalsi vaan voimalla vetää - ja samalla ampui jousiklipsi sormelle kuin hiirenloukku Mutta tämmöinen sieltä löytyi. Mutta eiköhän tuohon LED-virtalähde tilalle saada sitten.
Posti toi aiemmin Shellyjä (Shelly 1, Shelly 1L ja Shelly 2.5, jokaista 2 kpl) ja sähkäri kävi tänään niitä ihmettelemässä ja asentelemassa valokytkimen rasioihin ja valaisimen rasioihin tapauksesta riippuen. Helposti kyllä kaikki löytyivät Shellyn omalla appsilla, ja firmware-päivityksetkin menivät OTA-menetelmällä sukkana sisään. Hauskasti noissa Shelly 1:ssä oli appin mukaan yhteensopimaton firmware-versio valmiina, mutta päivittyivät nekin uuteen. Home Assistantkin löysi kaikki Shellyt automaattisesti (kun olin valmiiksi asentanut sen integraation), ja nyt onnistuu valojen päälle/poiskliksuttelu niin perinteisesti seinäkytkimistä kuin Home Assistantistakin.
Mutta seuraava vaihe olisi sitten automaattisesti valojen sytyttely ja sammuttelu, ja sitä varten tarvitaan liiketunnistimia. Mitä tunnistimia nykyään porukka käyttää? Philips HUE taitaa olla paras, mutta on myös pirun arvokas, etenkin jos/kun näitä tarvitaan monta... Aqarassa taas tuo 70 sekunnin cooldown-periodi kuulostaa aivan liian pitkältä (vs. Huen 10 sekuntia), vaikka tätäkin saa jollain kolvauksella vissiin reilustikin alaspäin. Mutta onko Ikean liiketunnistin (maksaa 10€) ihan ookoo? Itsellä olisi näitä 2 kpl tällä hetkellä käyttämättä, olivat vanhassa talossani käytössä ja toimivat esim. vessassa suht hyvin joten niitäkö kämppä täyteen sitten?
Itse olen samoilla linjoilla ajatuksissani - parempi pysyä tunnetuissa merkeissä ja luottaa sähkömiehen apuun.
Tähän liittyen haluaisinkin esittää foorumille kysymyksen, että minkä valmistajan laitteita olette noissa 230-ohjauksissa käyttäneet - tarvetta olisi löytää kojerasiaan asennettava sekä katkaisimesta että etänä ohjattavissa oleva rele, ja siihen seinäkatkaisimet, jotka toimivat vanhaan malliin (vaimon hyväksyntä), mutta myös automaatio mahdollistuisi.
Home Assistant -yhteensopivuus on myös vaatimuksena, mutta tuo nyt taitaa löytyä kaikista mahdollisista laitteista.
Tähän asti olen harkinnut ABB:n free@home -sarjaan siirtymistä, mutta ko. sarjan heikko saatavuus muutoin kuin sähköliikkeiden kautta arveluttaa. Plussana ABB:lla olisi sama ulkonäkö nykykatkaisijoiden (Jussi-sarjaa) kanssa. Nyt kuitenkin on Schneiderin Wiser-sarja noussut vahvasti esille - tuotteita on laajalti saatavissa esim. Verkkokauppa.com:sta ja hintakin on edullisempi - heillä ei kuitenkaan aivan ABB:n tasoinen valikoima vielä esim. katkaisinmallien osalta... Plussaa tuon rele+katkaisijacombon lisäksi toki liikkeentunnistimista, vesivuotovahdeista, jne, jotka istuvat samaan sarjaan ja jotka toimivat luotettavasti tehdasvalmisteisen boksin ohjaamina, vaikka Raspi+HA sattuisikin välillä kaatumaan.
Eli Free@Home, Schneider Electricin Wiser, van kenties joku muu sarja? Kaikki kokemukset aiheeseen liittyen kiinnostavat.
Toimiiko tuo sellaisenaan Home Assistant + Conbee II -tikun kanssa?Itse testannut nyt nediksen liiketunnistinta ja toiminut moitteettomasti WC:n liiketunnistimena, millä ohjannut philipsin lamppuja. Tällä hetkellä motonetissa ainakin 14,90€.
Ei ehkä auta, mutta itsellä pelaa hyvin nuo lidlinkin nauhat ko. kombolla. Erilaiset restartit vehkeille (softat, raudat, ledinauhat) varmaan tehtynä? Yksi mikä tulee mieleen on huono Zigbee-verkon taso, jos tikku on huonommassa paikassa kuin missä Lidlin hubi oli. Tähän toki auttaisi jonkun toistimen sijoitus strategisesti. Tuota voi yrittää katsella phosconin VNC-puolelta.
Tosin mieli tekisi luopua tuosta Phosconista ja tehdä kaikki ZHA:lle, mutta en jaksaisi parittaa sataa vehjettä uudestaan. Pitää keräillä motivaatiota varmaan vielä jonkun aikaa..
Nyt kun aloin miettiä, niin sijoitus tosiaan kannattaa tarkistaa, nyt kun kone tikkuineen on hieman eri paikassa kuin Lidlin yksikkö oli.
Olenkohan hätäillyt selvittämättä asioita tarpeeksi, kun Phoscon integraatioineen vaikuttaa hieman sekavalta. Miten tuo ZHA eroaa jos siihen vaihtaa, menetänkö jotain ominaisuuksia?
Tarkennan sen verran että Phosconissa ei valitettavasti tuota karttaa ole, Deconzissa sellainen sen sijaan on. Itse käytänkin tuota Deconzia vain jos haluan tarkistaa että mihin laitteisiin joku tietty laite on linkittynyt, ja muuten sitten teen laitteiden lisäykset yms tuolla Phosconilla kun on ehkä helppokäyttöisempi. Deconzin sielunelämään en ole oikein päässyt kiinni, en edes tiedä miten sillä lisätään/etsitään uutta laitetta...Käsittääkseni ZHA:ssa ei ole tuollaista phosconin kaltaista karttaa yhteyksien tasosta ja laitteiden linkityksestä. Ehkä jotain signaalivoimakkuuksia saattaa pystyä lukemaan laitteiden ominaisuuksista. Ei ole kyllä merkittävä lisäominaisuus, mutta joskus on tullut tutkittua siitä, että kantaako signaali vai ei ja minkä laitteen kautta signaalit kulkevat.
Tarkennan sen verran että Phosconissa ei valitettavasti tuota karttaa ole, Deconzissa sellainen sen sijaan on. Itse käytänkin tuota Deconzia vain jos haluan tarkistaa että mihin laitteisiin joku tietty laite on linkittynyt, ja muuten sitten teen laitteiden lisäykset yms tuolla Phosconilla kun on ehkä helppokäyttöisempi. Deconzin sielunelämään en ole oikein päässyt kiinni, en edes tiedä miten sillä lisätään/etsitään uutta laitetta...
Kannattaa tsekata myös wlanin kanavat ja verrata Zigbee-kanavat, asettaa ne mahd. kauas toisistaan. ZigBee and Wi-Fi Coexistence | MetaGeek
Aiheesta voi tottakai olla montaa mieltä mutta kyllä tuo aivan toimiva ajatus on laittaa Xiaomia.Tässä uutena okt-omistajana on alkanut kiinnostamaan jonkun sortin edullista automaatiota laittaa ja nyt ensi alkuun kiinnostaisi 2xvesivuotohälytin, useita lämpötila-antureita, auton lämmitykseen älypistorasia tai vastaava.
Xiaomia ja zigbeetä näyttää löytyvän, aliexpressistä löytyy kytkintä/hubia ja antureita monenlaista, suosituksia?
Tällä hetkellä löytyy Xiaomi home sovellus jolla ohjataan robotti-imuri joten olisiko sen perään viisas rakentaa systeemit?
Kotona pyörii Home Assistant Ubuntu serverin dockerissa puhtaasti kokeilumielessä, mutta kiinnostelisi laajentaa systeemiä zigbee-verkolla. Gatewayksi ajattelin Sonoffin uutta Zigbee USB 3.0 plussaa, onko joku tilannut Sonoffin "viralliselta" myyjältä Itead.cc:ltä? Käsittääkseni kauppa perii EU:n alvin ostaessa, ja vaikka laite tulee Kiinasta tullia ei taida tulla kun hinta jää niin alas?
Vai olisiko joku muu morkula tai ostopaikka järkevämpi? Tilausajalla ei ole väliä.
Noin vuosi sitten kirjoitin tässä kehittämästäni softasta mikä mahdollistaa Enervent ilmanvaihtokoneiden ohjaus yksinkertaisella HTTP API:lla. Aika kului ja vasta parisen viikkoa sitten kokeilin ESPHome ja sen "MQTT discovery" toiminallisuus millä laite itse voi luoda Home Assistantiin entitettejä ilman että käyttäjä joutuu konffaamaan mitään.
Millainen mokkula tuonne ilmanvaihtokojeeseen pitää asentaa, jos tämän haluaisi ottaa käyttöön? EDAlla ohjattu Pingviini pöhisee tässä taloudessa
Itselläni on tämmönen: Industrial USB to RS485 Converter, Original FT232RL and SP485EEN. Mikä tahansa RS-485 adapteri pitäisi toimia.
Vähän myöhässä tulee vastaus, mutta toimisiko semmoinen vaihtoehto, että laittaa jussi-sarjaan jousen, jolloin se toimii painonappina? Olen noita asennellut ja toimii hyvin. Siitä tulee toiminnaltaan samanlainen kuin kaupasta ostettuna jussi painonappi. Tosin en tiedä miksi, mutta jotkin kytkimen runkonumerot eivät pari vuotta sitten ainakaan palauttaneet moitteettomasti. Jouduin valikoimaan hyllystä juuri tietyn sarjanumeron kytkimiä, että toimi.
Impulssijousi kytkimille ABB Jussi ja Impressivo, 10kpl
ABB impulssijousi. Impulssijousen voi asentaa ABB kytkimiin ja muuttaa sen toiminnan painikkeeksi. Jousen voi asentaa 1, 1+1+1, 5, 6 ja 6+6 kytkimiin. 10 kpl/pussi.www.talotarvike.com
Toimiiko tuo sellaisenaan Home Assistant + Conbee II -tikun kanssa?
Moitteetonta toimintaa kyllä haluankin, nyt minulla on nuo Ikean liiketunnistimet tuulikaapissa ja vessassa, ja tuulikaappi toimii kyllä hyvinkin luotettavasti, mutta vessan osalta on muutaman kerran jo ehtinyt tehdä niin että valo ei syty vaikka miten tanssii sen liiketunnistimen edessä. Home Assistantista näkyy että liikettä ei ole havaittu. Sitten seuraavalla kerralla taas toimii ongelmitta. Voihan toki olla että syy on Conbeen kantamassakin, tuulikaappiin kun on tikusta ehkä seinän läpi mitattuna 3m, kun vessan tunnistimeen matkaa tuleekin 6m tjsp, meshiä ei tuon zigbee-verkon osalta siis (vielä) ole.
Tässä uutena okt-omistajana on alkanut kiinnostamaan jonkun sortin edullista automaatiota laittaa ja nyt ensi alkuun kiinnostaisi 2xvesivuotohälytin, useita lämpötila-antureita, auton lämmitykseen älypistorasia tai vastaava.
Xiaomia ja zigbeetä näyttää löytyvän, aliexpressistä löytyy kytkintä/hubia ja antureita monenlaista, suosituksia?
Tällä hetkellä löytyy Xiaomi home sovellus jolla ohjataan robotti-imuri joten olisiko sen perään viisas rakentaa systeemit?
Kiitos,
tuossa ilmeisesti 230V-ohjauksen osalta olisi ajatuksena käyttää noidan takana Shellyjä, mitä painonapeilla ohjattaisiin?
Tämä olisi ollut ihan kiinnostava malli, pitänee noita jousia joka tapauksessa kokeilla vastaisen varalle.
En ole varma miten shelly toimii, mutta käsittääkseni siinä on kaksi toimintoa.
Itse en näe varsinaisesti älyominaisuuksia, jos katkaisin jää johonkin asentoon. Painike-toiminnosta saa paljon enemmän irti. Voit sytyttää ja sammuttaa valot painikkeella ja ehkä mahdollisesti himmentää pitkällä painalluksella. Kun painikkeet ei jää mihinkään asentoihin, on helppo tehdä esim. kotona pois- tai nukkumis-toimintoja, jolloin kaikki valot saa sammutettua yhdestä painikkeesta ja käynnistettyä taas halutessaan huoneen omasta painikkeesta.
- kuten normaali katkaisin, että kun on toisessa asennossa, niin valot on päällä ja toisessa asennossa, niin valot on pois päältä.
- painike, elin valo vaihtaa tilaa kun painiketta painetaan
Itse juuri värkkäsin semmoisen ratkaisun home assistantilla, että laite muistaa aina kaikki valot mitkä on päällä. Kun valaisimet sytytetään uudestaan, niin syttyy samat valot mitä oli aikaisemminkin päällä. Lisäksi voidaan kytkimistä valita erilaisia esiasetettuja tiloja esim. yö-, työ, elokuva, yms. millä voidaan valita aktiiviset valaisimet. Sitten lisäksi on vielä kirkkauden säätö erikseen, jolloin voidaan kaikkien aktiivisien lamppujen kirkkaus säätää haluamalleen tasolle. Nyt ei katkaisijoiden näkökulmasta ole väliä sammutetaanko valo homeassistantin ui:sta, kytkimestä vai kaikki kerrallaan. En tosin ole asennellut huonekytkimien tilalle vielä mitään, sillä muutto voi olla lähellä, mutta testaillut ikean ja philipsin kytkimillä ja mukavasti toimii.
Minulla on reilut 10 vuotta vanha LTR 3 eco EDE- CG. Taitaa olla sama laite käytännössä? EDA ohjaus jälkilämmöllä ja maalämpöjäähdytyksellä. Täytyypä alkaa tutustumaan tuohon.
Kävin hakemassa Lidlin uudenmallisen liiketunnistimen. Tunnistui z2m samalla koodilla kuin vanhakin. Pikaisen kokeilun pohjalta näyttäisi blindtime olevan vain muutamia sekunteja, mikä hyvä asia ja siinä mielessä kilpailee jopa Huen sensorin kanssa.Lidlissä zigbee liiketunnistin 12 €, lamppuja etc.
Enstollakin on ihan ulkoisesti identtinen termostaatti bluetoothilla varustettuna, mutta mikä sitten on järkevä HA:n kanssa vaatii tutkimusta. Itse ehkä laittaisin ennemmin jonkin wifi-mallin niin ei tarvitse esp32:sta tms. viritellä väliin...Meillä on alakerrassa sähkökäyttöinen lattialämmitys, jonka päällä on kivilaatta. Tämä tarkoittaa sitä että siinä menee hetki ennekuin se alkaa lämpiämään ja sama sitten viilentymiseen. Mietin sitten jos lattialämmityksen kytkimet vaihtaisi johonkin ha yhteensopiviin, jolloin voisi automatisoida esim lattian lämmitystä tulevan sään perusteella. Meillä on tällaisia kytkimiä himassa, joten onko jollain jotain kokemuksia kytkimistä, jotka voitaisiin saada ha:n piiriin?
Home Assistantin lisäosana oleva Zigbee2MQTT kiukuttelee. Yhteys on pari kertaa katkennut. Ensimmäisen katkoksen jälkeen tutkin asiaa, en löytänyt syytä ja se vain alkoi taas toimia. Pari päivää sitten sama toistui, mutta nyt se ei palautunut toimintaan. Mistään uudelleenkäynnistyksistä ei ole apua. Kun Home Assistantissa menee Zigbee2MQTT:n sivulle, niin tulee vain virheilmoitus 502 Bad gateway.
Millä tuota voisi yrittää setviä? Olen ajatellut että pitäisikö Zigbee2MQTT siirtää pyörimään suoraan palvelimessa. Nyt Slae.sh-tikun joutuu ohjaamaan todellisesta USB-portista virtuaalikoneeseen.
Home Assistantin lisäosana oleva Zigbee2MQTT kiukuttelee. Yhteys on pari kertaa katkennut. Ensimmäisen katkoksen jälkeen tutkin asiaa, en löytänyt syytä ja se vain alkoi taas toimia. Pari päivää sitten sama toistui, mutta nyt se ei palautunut toimintaan. Mistään uudelleenkäynnistyksistä ei ole apua. Kun Home Assistantissa menee Zigbee2MQTT:n sivulle, niin tulee vain virheilmoitus 502 Bad gateway.
Millä tuota voisi yrittää setviä? Olen ajatellut että pitäisikö Zigbee2MQTT siirtää pyörimään suoraan palvelimessa. Nyt Slae.sh-tikun joutuu ohjaamaan todellisesta USB-portista virtuaalikoneeseen.
Kävin hakemassa Lidlin uudenmallisen liiketunnistimen. Tunnistui z2m samalla koodilla kuin vanhakin. Pikaisen kokeilun pohjalta näyttäisi blindtime olevan vain muutamia sekunteja, mikä hyvä asia ja siinä mielessä kilpailee jopa Huen sensorin kanssa.
Lokissa on näin:Mitä logit sanoo? Itselläni muistaakseni tuota näkyy heti HA:n bootin jälkeen kun z2m ei ole vielä ehtinyt käynnistyä.
Mulla kanssa slaesh ja virtualbox, ei ole ollut ongelmia. Jos hatusta pitäisi heittää niin tikku irtikään ei tule 502:sta vaan pääsee silti säätämään conffia (veikkaus, en ole testannut)
Onko sulla auto-restart päällä? Voisi auttaa vaikka ei root causea korjaakaan...
Coren versio on 2021.9.7.Katso sieltä Zigbee2MQTT lokista mikä sen kaataa. Pikaisella Github mulkaisulla Home Assistant Coren 2012.12.x versioissa on ollut jotain ongelmaa z2m:n kanssa. Mikä versio Coresta sulla on käytössä? Jotkut ovat korjanneet vaihtamalla käyttämään Zigbee2MQTT Edgeä eli "betakanavaa".
Tuskinpa. Hue bridge tyypillisesti tukee vain omia (sekä friends of Hue) sensoreita ja ohjaimia.Mahtaakohan tämä toimia Huen bridgen kanssa? Se edellinen versio ei ainakaan suostunut löytymään.
Meillä on alakerrassa sähkökäyttöinen lattialämmitys, jonka päällä on kivilaatta. Tämä tarkoittaa sitä että siinä menee hetki ennekuin se alkaa lämpiämään ja sama sitten viilentymiseen. Mietin sitten jos lattialämmityksen kytkimet vaihtaisi johonkin ha yhteensopiviin, jolloin voisi automatisoida esim lattian lämmitystä tulevan sään perusteella. Meillä on tällaisia kytkimiä himassa, joten onko jollain jotain kokemuksia kytkimistä, jotka voitaisiin saada ha:n piiriin?
Haiskahtaa siltä että ei löydä USB-liitynnästä sarjaporttilaitetta (zigbee-tikkua) ja kippaa sen takia. Eli joku käyttöoikeus- tai ajuriongelma todennäköisesti tuon laitteen kanssa ellei sitten koko laite ole kadonnut johonkin.Lokissa on näin:
Error: Error while opening serialport 'Error: Error: No such file or directory, cannot open /dev/ttyUSB0' at SerialPort.<anonymous> (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/z-stack/znp/znp.ts:146:28) at SerialPort._error (/app/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:198:14) at /app/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:242:12
Auto restart on varmaan sama kuin vahtikoira? Se on päällä ja aina stoppaa tuohon. Viimeksi etsin tuolla virheellä tietoa, mutta en löytänyt mitään hyödyllistä.
Coren versio on 2021.9.7.
Millä tuota voisi yrittää setviä? Olen ajatellut että pitäisikö Zigbee2MQTT siirtää pyörimään suoraan palvelimessa. Nyt Slae.sh-tikun joutuu ohjaamaan todellisesta USB-portista virtuaalikoneeseen.
Lokissa on näin:
Error: Error while opening serialport 'Error: Error: No such file or directory, cannot open /dev/ttyUSB0' at SerialPort.<anonymous> (/app/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/z-stack/znp/znp.ts:146:28) at SerialPort._error (/app/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:198:14) at /app/node_modules/zigbee-herdsman/node_modules/@serialport/stream/lib/index.js:242:12
Auto restart on varmaan sama kuin vahtikoira? Se on päällä ja aina stoppaa tuohon. Viimeksi etsin tuolla virheellä tietoa, mutta en löytänyt mitään hyödyllistä.
Coren versio on 2021.9.7.
KVMMinkälainen virtuaalikone sulla on käytössä?
Ei näy.Katsoppas supervisor -> ylävalikosta system (järjestelmä) -> Host (isäntä) kortissa kolme pallukkaa, sieltä devices (laitteisto) ja rullaa listaa alas kunnes löytyy Zigbee tikku. Onko se mountattu tuohon /dev/ttyUSB0 vai johonkin muualle? Näkyykö edes listalla?
KVM
Ei näy.