Kotiakut - keskustelua kodin energiavarannoista.

Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 152
Juurikin näin eli niin paljon kuin energiaa jäljellä. Ostettavat kotiakut kuten esim Tesla sekä Anker käyttävät säätiedotuksia hyväksi ja akku pidetään täpötäynnä myrskyjen ajan. Näissä toki olet itse sijoittanut akustoon ja koko kapa omassa käytössäsi.

Tämä on TVlla edelleen avoinna ja koska sopparipohjaa ilmeisesti vieläkin hierotaan niin jää nähtäväksi. Mahdollista että kiinteä X% osuus tai että saisi kk-maksulla varata isomman osuuden. Hinnoittelu kuitenkin tehty alussa niin edulliseksi että ei kannata edes laskea että kuuluisi tietty osuus itselle vaan pelkkä edullinen sähkö kuittaa kk-maksun.

Vain yhden kerran muistan 3v aikana että oli laajoja sähkökatkoja samaan aikaan kun hinta oli pilvissä eli akustot olisi silloin purettu verkkoon. Muuten todennäköisempää että laajoja katkoja tapahtuu tuulisella säällä milloin energia edullista ja vain alassäätövoimaa tarvitaan eli juuri ladataan akustoa.

Seuraamalla reservi,- ja säätövoimatilastoja näkee että akustoja ladataan ja puretaan melkein joka päivä. Eli yksittäisen verkon vikatilanteen sattuessa ihan arpapeliä paljon akustossa energiaa jäljellä. Ihan tyhjäksi eivät akkuja käytä elinkaaren pidentämiseksi ja 100-200kWh akusta riittää perus taloudelle hätäsähköä pitkäksi aikaa jos vaikka 15% alaraja muulloin kuin katkoksen aikana.
Sen 10v aikana kun tässä okt olen asunut, on alle minuutin katkoja ollut ehkä 10kpl(yleensä sekunnin välähdys että joutuu mikron kellon ruuvaamaan aikaan) ja ehkä 2-3 kertaa yli minuutin katko. Yksi pidempi katko taisi olla joitain kymmeniä minuutteja kun koko kaupunginosa oli pimeänä.

Kaikki kaapelit menee maan alla, niin viat on harvinaisia. Jos vaikka akusta riittää 10min ajaksi virtaa niin se kattaa 90% katkoista täälläpäin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 983
Viestejä
4 316 047
Jäsenet
71 951
Uusin jäsen
Leerde

Hinta.fi

Ylös Bottom