Se tehohoitojaksojen käyttö vaarallisuuden mittarina tuota listaa vasten myös hieman hämmentää.
Jos otetaan se Polio, niin... (Poimin wikistä nämä, saa korjata jos siellä virheitä, tuskin kauheasti näin vanhan asian suhteen.)
90% ei oireita
5% Noin 5 prosentilla tartuntatapauksista tauti aiheuttaa lievän
flunssan kaltaisen tilan, johon sisältyy kuumeilua (38–39 °C), väsymystä, lihasheikkoutta sekä yleisiä vilustumisen oireita. Tätä tilaa kutsutaan
abortiiviseksi polioksi. Ilman laboratoriokokeita sitä on lähes mahdotonta erottaa tavanomaisesta flunssasta.
4-5% tartuntatapauksista kehittää
ei-paralyyttisen polion. Heillä tauti muistuttaa vakavaa
influenssaa, johon liittyy korkea kuume, oksentelua, ripulointia, väsymystä, lihasoireita ja vatsaoireita, ja tauti menee ohi noin 2–7 vuorokaudessa. Virus on aiheuttanut taudin, mutta elimistön immuunijärjestelmä on saanut siitä nopeasti yliotteen, ja tauti paranee ilman halvausoireita.
0,25 % (0,1 % lapsilla, 1,3 % aikuisilla) tartunnoista seurauksena on
paralyyttinen eli halvaannuttava
polio.
"Joskus harvoin tauti kuitenkin pahenee. Noin 0,25 % (0,1 % lapsilla, 1,3 % aikuisilla) tartunnoista seurauksena on
paralyyttinen eli halvaannuttava
polio.
Tuosta 0,25%:sta Bulbaarioireita esiintyy noin 19 % kaikista paralyyttisistä poliotapauksista, ja ennen ylipainehengityslaitteen käyttöönottoa 25–75 % heistä kuoli; ylipainehengityslaitteilla kuolleisuus saatiin laskemaan noin 15 prosentin tienoille. Noin 2 % tapauksista halvausoireet rajoittuvat vain bulbaarioireisiin. Vaikka noin 20 % paralyyttisistä poliotapauksista pallea ja muut hengityslihakset halvaantuvat ja heidän hoidossaan joudutaan turvautumaan hengityslaitteeseen, vain noin joka tuhannennelle paralyyttiselle poliopotilaalle hengityshalvaus jää pysyväksi.
Eli... Polion saaneista joku 0,05% joutuu hengityslaitteeseen.
Esitän, että Polio on silti vaarallinen.