Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Kuvan perusteella pitäisi löytyä hyvin helposti vaikka mistä:Olisiko teillä linkata jostain tilalle uutta virtalähdettä Edgerouter X:ään?
Onko kenelläkään vielä kokemuksia uudesta Unifi U6+? Ei olis pahan hintanen, jos on hyvä.
Onko kenelläkään vielä kokemuksia uudesta Unifi U6+? Ei olis pahan hintanen, jos on hyvä.
U6+ ei ole enää Bluetoothia. Onkohan suuri merkitys?Niin toi U6+ on siis vaan tehokkaampi tukari verrattuna liteen? Muutoin sama paketti kuin lite.
Dynamic Frequency Selection (DFS) WiFi channels are a great way to increase your network performance, especially in urban areas. UniFi offers DFS Channel compatibility across all of our currently supported APs
Sitten on vielä pienempi USW-8-60W joka voisi juuri ja juuri riittää. Onko noissa jotain eroa tehon suhteen Lite vs. Standard? Ja käykö kaikki noista at/af tukiasemille? Sen ainakin huomasin, että tuossa pienimmässä 8-porttisessa ei ole spekseissä kuin af, joten se ei ilmeisesti at:lle sitten käy..?
Max. PoE wattage per port by PSE | 15.4W |
Jos haluaa käyttää Ubiquitin bluetooth-antureita niin on. Tuon takia piti metsästää U6-Litet tukiasemiksi, että sai anturit toimimaan.U6+ ei ole enää Bluetoothia. Onkohan suuri merkitys?
Kysymys: Saanko uudessa setupissa controllerissa näkyviin myös langan päässä olevat asiakkaat, kun kaikki kulkee DM:n kautta? Aiheuttaako ongelmia se, että ketjussa DM:n jälkeen on Zyxelin (vääränmerkkisiä) kytkimiä, ts näkeekö DM:ssä pyörivä controller noiden Zyxelin kytkinten läpi ja kertoo kaikki lan-asiakkaat vai miten tuo toimii?
Kyllä näkyy langalliset clientit myös muiden kytkimien takaa. Toki joitain tietoja ei näy kuten unifi kytkimillä, eli esim topologiassa kaikki clientit on kytketty siihen porttiin missä 24-porttinen zyxel on. Omien kokemuksien mukaan myös muita tietoja voi olla hieman pielessä, esim. client saattoi näyttäytyä toisinaan toisessa vlanissa kun mitä sen portille oikeasti oli määritetty ”väärän” merkkisellä kytkimellä.
Jos haluaa samaan pakettiin kontrollerin ja USG korvaajan niin samaan hintaan saa myös UDR:n. Riippuu toki sijoituksesta että sopiiko tuollainen. U6-LR on myös aika iso AC-liteen verrattuna jos sillä on väliä.
Antenna gain:
AC-lite 3,0/3,0 db
UDR 3,4/4,3 db
U6-LR 4,0/5,5 db
Tuo AC Lite on toiminut hyvin, mutta talo on 144m2 eli saisi olla vähän enemmän potkua jotta kattaisi koko talon paremmin.
Ac-Lite on nyt seinässä kiinnitettynä television takana eli jää piiloon.
Tukiaseman voi myös laittaa ”makaamaan” tason päälle. Toki signaali vaimenee jokaisesta esteestä, mutta saattaa silti olla käyttökelpoinen ratkaisu. Katto on ehdottomasti paras asennusalue.Paikka ei kuulosta kovin optimilta, televisioissa on usein metallinen takalevy yms. vaimentavaa materiaalia. Perinteinen Dream Machine kuulostaisi parhaalta ratkaisulta tuollaiseen käyttöön, jos sen kehtaa pitää esillä esim. TV-tason päällä.
Kuten jo todettiinkin niin katto on paras paikka tukiasemalle. Seinä käy myös, kunhan mikään ei estä signaalin kulkua. Voihan tuollaisen naamioida puukehyksisellä taululla tms. jos ei halua tukaria katsella.
Paikka ei kuulosta kovin optimilta, televisioissa on usein metallinen takalevy yms. vaimentavaa materiaalia. Perinteinen Dream Machine kuulostaisi parhaalta ratkaisulta tuollaiseen käyttöön, jos sen kehtaa pitää esillä esim. TV-tason päällä.
Kuten jo todettiinkin niin katto on paras paikka tukiasemalle. Seinä käy myös, kunhan mikään ei estä signaalin kulkua. Voihan tuollaisen naamioida puukehyksisellä taululla tms. jos ei halua tukaria katsella.
En mä "uudiskohteessa" enää ala kattoon porailemaan. Olisi pitänyt silloin aikaineen pitänyt älytä heittää kattoon rj45 paikka.
Jos on oma koti niin saneerausrasia vaan kattoon ja piuhoitus. Itsellä oli ensimmäiset pari vuotta kaapeli pintavetona katossa, hyvin toimi sekin.
Voihan sitä kuuluvuutta parantaa "tehokkaammalla" tukiasemalla, mutta ei se silti poista telkkarin aiheuttamaa vaimentumaa. Tukari toimii tosiaan myös suoraan tason päällä (suunnattuna ylöspäin), Dream Machinessa se käytännössä on noin. Eli mikä tahansa tapa on parempi, kuin tukiaseman piilottaminen television taakse. Huomioitavaa seinäasennuksessa on lisäksi, että tukiasema ei käytännössä säteile yhtään taaksepäin. Eli tuo on järkevä tapa ainoastaan ulkoseinissä.
No toki tämä olisi vaihtoehto.
Tosiaan meillä on vaan 10m talon leveys ja tuo tukari on tällä hetkellä keskellä tätä niin hyvin ainakin toimii molempiin suuntiin vaikka ei tuo tukari säteile taakseppäin yhtään?
Ac-Lite on nyt seinässä kiinnitettynä television takana eli jää piiloon.
Paitsi wifejä voiko tehdä enemmän kuin neljä? Ja oikeastaan ei kannata tehdä liikaa wifejä, vie ilmeisesti turhaa kaistaa jos sama tukiasema mainostaa kovin montaa verkkoa.
ping6 google.fi
root@UDM:~# ping ipv6.ams2.test-ipv6.com
PING ipv6.ams2.test-ipv6.com(ams.test-ipv6.com (2a00:dd80:3c::8aa)) 56 data bytes
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=1 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=2 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=3 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=4 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=5 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=6 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=7 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=8 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=9 Destination unreachable: Beyond scope of source address
From fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 (fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4) icmp_seq=10 Destination unreachable: Beyond scope of source address
^CFrom fe80::40a:51ff:fef6:5bab%eth4 icmp_seq=11 Destination unreachable: Beyond scope of source address
--- ipv6.ams2.test-ipv6.com ping statistics ---
11 packets transmitted, 0 received, +11 errors, 100% packet loss, time 50037ms
Onko unifi tuotesarjan ohjaus päivittynyt siitä controllerista johonkin? Eli saako nykyään esim usg+uap laiteparin konffattua pelkällä kännyapilla tms?
Kiitoksia.Ei nähdäkseni, kyllä kontrolleri on edelleen ns. pakollinen jotta saa järjestelmästä tehot irti. USG on ollut pitkään EOL, nykyisissä Dream-sarjan reitittimissä on kontrolleri (Network Application) sisäänrakennettuna, eli se poistaa tarpeen hostailla tuota jossain läppärin kulmalla. Toisaalta, Network Application löytyy varmasti kaikille alustoille jos jonkinlainen palvelintyyppinen laite kotoa löytyy. Mutta pilvituote tuo ei ole, se on ainakin myyntimiesten hyvä muistaa. Vaikka pilven kautta pääseekin näppärästi omaan kontrolleriin kiiinni, esim. sillä kännykkä-apilla. Yksittäisen tukiaseman pystyy apilla konfiguroimaan, vaikka hirveästi ideaa tuollaisessa ei mielestäni ole. Decot yms. on sitten erikseen.
Itsellä on edelleen USG ajossa ja Network Application majailee dockerissa Unraid-palvelimella. Sen saisi asennettua myös Home Assistantin päälle Add-onina. Hyvin tuo Network App elää ja päivittyy, vaikka nykyään liian harvoin tulee käytettyä...
Löysin tämän foorumin, kun etsin tietoja Ubiquiti Dream Machinesta (ei UDM Pro tai SE).
tarviiko mitään muuta näiden lisäksi?
Dream router yläkerrassa ja yksi AP-U6+ alakertaan