Kokemattomalle hyviä ja helppoja ruokia?

Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 893
Miksi kuohukerma eikä ruokakerma? :think:

En ole koskaan tehnyt kuohukermasta kuin kermavaahtoa, ruokiin käyttänyt aina ruokakermaa, mikä ero maussa, entä hinnassa (en muista kuohukerman hintaa kun harvoin käytän)?
Kuohukerma on jonkin verran korvikkeita paremman makuista, mutta toisaalta tuplasti kalliimpaa.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
kaikki uuni ruuat on helppoja, tartte muuta kuin pilkkoa ja päälle suolaa ja pippuria
Aina ei edes tarvitse pilkkoa tai maustaa. Esim. kokonaisesta lohesta tulee hyvää ihan sellaisenaan uunipellillä. 1,5-2 kg sopii vielä kokonaisena pellille mutta isommasta joutunee leikkaamaan pään/pyrstön pois. Paistoaika n. 30 min/200 C. Kala on kypsää, kun selkäevän saa nykäistyä helposti irti.

Kalaa ei tarvitse edes maustaa ennen paistoa vaan suolaa/pippuria voi lisätä vasta valmiiseen annokseen. Kylmänä lohi on myös erinomaista leivän päällä.

Kokonainen uunibroileri on myös yhtä helppo mutta sitä saa paistaa 1,5 tuntia.
 
  • Tykkää
Reactions: fly

Niimu

Team Kaulin
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
81
Mene kirjastoon lastenosastolle ja lainaa lasten kokkauskirjoja. Voin kertoa että itekin saanut useita yksinkertasia ja nopeita reseptejä käyttöön. Kirjoissa opetetaan alusta asti mitä mikäkin tarkoittaa ja ohjeet on selkeitä ja aloittelijalle sopivia, reseptit ei mitään monimutkaisia, mutta ruuat on kyllä ihan maittavia. Sitten ku osaat perusjutut ni osta joku perus kotiruokaopus.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 394
Kotikokista löydetty tomaatti-vuodenjuustokeitto, tuhtia, mausteista, maukasta ja helppoa. Käytännössä aineet sekaisin ja keittelyä sekä lopuksi blendaus. Jos syö leivän kanssa dippaillen, niin saan tuosta viisi annosta. Yksi heti huiviin ja loput neljä pakasterasioihin. Yleensä kolme päätyy pakkaseen, mistä se jäinen palikka on sitten helppo heittää kattilaan ja on yhtä maukasta kuin tuoreenakin. Blenderi on hyvä olla, koska sillä saa aineet kunnolla sekaisin ja sopasta mukavan kuohkeaa. Alla ohjeet, meikeläisen editit ohjeeseen hakasuluissa.

2 rkl oliiviöljyä [Extra virgin]
2 Sipuli
2 kynttä valkosipulia [1 kynnetön]
1 paprika [1 suippopaprika]
1 tl Oreganoa [alla olevat kolme korvattu ~2tl pizzamauste]
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna [2tl]
2 tölkkiä tomaattimurskaa [Mutti Polpa valkosipuli&basilika 370g ja Mutti Polpa yrtit 370g]
1 purkki paseerattua tomaattia [Mutti Passata 370g]
2 dl vettä [töllkkien huuhteluvedet]
1 tl suolaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Chevrés Doux)
2 dl ruokakermaa [Valio luomu]

Hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää yrttimausteet. Kaada sekaan tomaattimurska, paseeratut tomaatit, sokeri ja mustapippurirouhe. Huuhdo tölkit vedellä, ja kaada neste kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja hämmentele välillä. Lisää suola ja murentele vuohenjuusto sekaan. Kaada ruokakerma joukkoon ja sekoita. Ota kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Laita takaisin levylle ja anna hautua vielä kymmenen minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

[Lopuksi sen verran jäähdyttelyä, että blenderi kestää ja vaikka keitto-ohjelmalla blendaus.
Kaveriksi joku yrtti/valkosipali patonki dippailuun.]

Tässä vielä helppo ja maukas uunimunakas, itse laitoin enemmän suolaa ja moninkertaisesti pippuria.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
529
osta tortillalettuja.
osta tomaattikastiketta tai jotain soossia sieltä salsahyllystä.
osta pala hikijuusto tai raasteena pussi.
osta valintasi mukaan : salami, kinku, krapu, tkala, kasvis.
osta tomaatti/paprika/sipuli(puna)
mene kotiin.

laita hellalle pannu ja tehot puoleen.
laita yksi lettu pannulle.
sivele pinnalle sitä soossia mitä ostit.
laita sitä juustoraastetta sen päälle. (jos ostit palan, raasta se. jos ei oo raastinta pilko veitsellä.)
laita nyt valitsemaasi täytettä siihen juuston päälle.
laita vielä tomaatin, paprikan tai punasipuli-silppua siihen.
näitä kaikkia kevyesti ja vähälti. ei oo tarkotus tehä autonrengasta.
ripottele kaiken pinnalle valitsemaasi maustetta. (oregano, pizzamauste, chili, kviili, pesto, erilaiset soossit whatever)

laita nyt uusi lettu koko täytteen päälle. painele lettua täytteen päälle hellästi mutta varmasti että tulee tiukahko sisältö. jos pursuaa reunoilta painat liikaa tai laitoit liikaa täytteitä. :smoke:

käännä koko helvetin tuplalettu pannulla ympäri. käytä joko 2kpl paistinlastoja, tai kumoa lätty tasolle (lautanen, leikkuulauta, kakkosnelonen) ja heitä se sen avulla ympäri pannulla.

vähennä lämmää 2pykälää ja aloita samankaltainen tiivistyspainelu kuin ennen kääntämistä. itse teen tämän suoraan kädellä paineskelemalla koska tuntuma paras ja AIVITTU sormet palaa.

painelun jälkeen laita folio siihen pannun päälle ja 2min jälkeen kumoat sen lettusen (joka on saanut molemmille pinnoilleen HIEMAN väriä) leivinpaperille tai nyt vaikka pöydälle.

anna olla 2min ja leikkaa neljään osaan. nauti runsaan olutmäärän kanssa.

HUOMIOITA : Lettujen pitää paistua vain vähäsen, pieni crust eli rapeus on ihan jees. Jos laitat liikaa täytteitä, siitä ei tule sellainen kun tässä reseptissä nyt halutaan. Suht tiivis max. 0.5cm
rapea slaissi.

Voit virittää täytteeksi mitä vaan, kunhan tomaatti(maku)soossi ja juusto löytyy.

:smoke: :hungry:
 
Liittynyt
11.02.2017
Viestejä
1 248
Tastyn videoita kannattaa kattella. Ei tarvi oikeastaan minkäänlaista kokemusta ruonlaitosta.



 
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
10
Pikasesti kun vilkuilin niin kukaan ei ole vielä tainnu suositella vähän paremman paistinpannun hankkimista?

esim. TROVÄRDIG Paistinpannu - IKEA on hintansa arvonen ja enemmänkin. Pinnotettu pannu kannattaa lämmittää aina niin laittaa pannuun vettä ja lämmittää kunnes se kiehuu, vedet pois ja lihat pannuun.

Lisäksi pinnotettu pannu kannattaa puhdistaa heti ruuanlaiton jälkeen. Huuhtele reilulla vedellä ja sen jälkeen pyyhkäse kuivaksi astiapyyhkeellä.

Myös Ikean ne vähän paremmat keittiöveitset on hyvä alku.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Pinnotettu pannu kannattaa lämmittää aina niin laittaa pannuun vettä ja lämmittää kunnes se kiehuu, vedet pois ja lihat pannuun.
Kerro nyt edes miksi, tai lähde?

Aina nykyään pinnoitettu pannu käytössä mutta en lämmitä tuolla tavalla :think:
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 006
Pikasesti kun vilkuilin niin kukaan ei ole vielä tainnu suositella vähän paremman paistinpannun hankkimista?

esim. TROVÄRDIG Paistinpannu - IKEA on hintansa arvonen ja enemmänkin. Pinnotettu pannu kannattaa lämmittää aina niin laittaa pannuun vettä ja lämmittää kunnes se kiehuu, vedet pois ja lihat pannuun.

Lisäksi pinnotettu pannu kannattaa puhdistaa heti ruuanlaiton jälkeen. Huuhtele reilulla vedellä ja sen jälkeen pyyhkäse kuivaksi astiapyyhkeellä.

Myös Ikean ne vähän paremmat keittiöveitset on hyvä alku.
Miten muuten ne valkoiset pannut, onko ne parempia/kestävempiä kuin tehlonit. Tefloneista kun tuo pinnoite rupeaa iän myötä rapiseen ja sitten tulee syötyä se pinnoite.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 603
Kana:
Pikkusormen paksuiset pitkät suikaleet maustamattomasta rintafileestä huoneenlämpöisinä tulikuumaan pannuun, jossa reilusti oliiviöljyä. Jätä yli puolet tyhjää, eikä mitään heiluttelua vaan suikaleet yksitellen paikalleen ja käännetään kerran. Reilusti sormisuolaa, pippuria ja paprikajauhetta.
Oliiviöljy ei kestä yhtään kuumuutta ja on muutenkin melkoinen syöpäpommi, kannattaa suosia kovassa lämmössä paistaessa rypsiöljyä. Tai mieluiten ihan voita.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 010
Oliiviöljy ei kestä yhtään kuumuutta ja on muutenkin melkoinen syöpäpommi, kannattaa suosia kovassa lämmössä paistaessa rypsiöljyä. Tai mieluiten ihan voita.
Ainakin lohta voi vielä hyvin paistaa oliiviöljyllä, mutta sen kanssa ei pidetä levyä täysillä. Mutta tosiaan lihan kanssa kannattaa suosia jotain muuta. Kanakin taitaa kyllä vielä onnistua ihan hyvin.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Oliiviöljy ei kestä yhtään kuumuutta ja on muutenkin melkoinen syöpäpommi, kannattaa suosia kovassa lämmössä paistaessa rypsiöljyä.
"Jotkut öljyt, kuten rypsi- ja rapsiöljyt sekä perillaöljy, sisältävät korkeita pitoisuuksia alfalinoleenihappoa. Alfalinoleenihapon (ALA) kuumentaminen voi johtaa karsinogeenien ja mutageenien syntyyn."
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 121
Ruokalusikallinen voita pannulle ja odotetaan että lakkaa laulamasta, sitten lihat pannulle ruskistumaan. Ei liikaa kerralla ettei mene keittämiseksi.
 
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
10
Miten muuten ne valkoiset pannut, onko ne parempia/kestävempiä kuin tehlonit. Tefloneista kun tuo pinnoite rupeaa iän myötä rapiseen ja sitten tulee syötyä se pinnoite.
TV-shopin keraamisista pannuista kannattaa pysyä erossa. Sit on olemassa näitä timantti- ja mitälie kivipinnotteita jotka on normaalikäytössä verrattavissa tefloniin (jota löytyy useampaa eri laatua.)

Myös pesuaineella pesua kannattaa välttää pinnotettujen pannujen kanssa. Pinnote on huokoinen eli pesuaine pääsee alumiiniin joka ei tykkää emäksestä. Myöskään ruokaa ei saa säilyttää pannussa.

Pinnoitetut pannut on helppohoitosia. Valurauta- ja hiiliteräspannuja ei voi suositella aloittelijalle.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Yksi helppo ruoka on kanssa kun ostaa pakastealtaasta pussin perunasipulisekoitusta ja lisää sen sekaan pussillisen kinkkusuikaleita ja laittaa uunivuokaan kypsymään. Sekaan on hyvä laittaa ennen uuniin laittamista vaikka vähän maitoa tai kermaa jossa on mukana vaikka yksi kananmuna sekoitettuna. Päälle voi laittaa juustoraastetta.

Tosi helppo myös jos ostaa "mummonmuusia", siis sitä veteen tai maitoon sekoitettavaa perunamuusijauhetta ja lisää sen sekaan 400g paistettua jauhelihaa ja sekoittaa keskenään kun muusi on keitetty.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Oliiviöljy ei kestä yhtään kuumuutta ja on muutenkin melkoinen syöpäpommi, kannattaa suosia kovassa lämmössä paistaessa rypsiöljyä. Tai mieluiten ihan voita.
Oliiviöljyissäkin on eroja. Extra Virgin ei juuri kestä kovaa kuumentamista mutta kyllä sitäkin voi käyttää esim. kasvisten pehmentämiseen miedolla lämmöllä. Sen sijaan puhdistettu, "raffinoitu" oliiviöljy kestää kuumentamista ihan kohtuullisesti.

Kovaa kuumentamista ei kestä voikaan vaan sen proteiinit palavat helposti. Kirkastettu voi ja silava taas kestävät lämpöä reilustikin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 844
Kunnon kananugetit:

1) Broiskun minuttileikkeitä tai jotain muita fileepaloja
2) Pilko fileet reilun peukalon kokoisiksi slaisseiksi
3) Pese ja kuivaa palat
4) Ota kolme lautasta joihin yhteen rikot raa'an kanamunan ja sekoitat rakenteen rikki, toiselle lautaselle vehnäjauhoja ja kolmannelle korppujauhoja. Joko vehnäjauheen tai korppujauheen sekaan sekoitat kuivamausteita maun mukaan
5) Pyörittele kanapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa
6) Laita uunipellille ja 200c parisenkymmentä minuttia kunnes kypsiä ja rapsakoita

Ja ommuute hyvää ja helppoa!


Grillattu broisku on vielä helpompi:
1) Osta kaupasta marinoitu broisku
2) Laita vuokaan rintapalat ylöspäin
3) Lisää kanaan kuivamausteita oman maun mukaan
4) Lisää vuokaan pari senttiä vettä johon nokare voita sulamaan
5) Koko komeus uuniin n.180c ja parisen tuntia. Lisää vettä tarvittaessa niin että vuuan pohjalla on aina hiukan (ettei pala rasva vuokaan kiinni). Voitele kypsennyksen aikana vuokaan kertyvällä nesteellä (siksi nokare voita)
6) Ei muutakuin ääntä kohden
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
283
Yksi suosikeistani on kana uunissa. Voi käyttää koipia, rintapaloja, tai vaikka kokonaista kanaa. Sipulia, porkkanaa, paprikaa, tomaattia ja melkeinpä mitä vaan kasvista ja juuresta mistä pitää, yrttejä oman maun mukaan astiaan ja kanat päälle. Nesteeksi vettä tai vaikkapa loraus viiniä, ihan sama onko punkkua tai valkkaria ja koko komeus uuniin tunniksi.
Mitään ei tarvitse mitata tai punnita.

 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Jatketaan broiskulinjalla.
Broilerin koipinuijia.
Perunaa.
Porkkanaa.
Sipulia.
Uuni noin 180c <--> 200c
Reilu tunti ja virrat poikki,saa vähän aikaa vielä hautua.
 

Liitteet

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 618
Jauheliha-papu-wokkimössö.

Ainekset:
400g Jauhelihaa
1 Purkki Rainbow papuja chilikastikkeessa
1pussi pakastewokkivihanneksia.

Ruskista wokkipannulla jauheliha, lisää wokkivihannekset ja anna niitten hetki sulaa. lisää pavut ja anna mössön lämmetä muutama minuutti. Tosi simppeliä ja hyvää.
Kaveriksi vaikka raejuustoa.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Muutama helpompi ruoka joiden ainesosamäärät(tai aina terveellisyyskään) ei päätä huimaa. Välineinä näihin tarvit ison ja pienen paistinpannun, teflonkattilan(puurot) ja/ teräskattila(keitto, pasta, spagetti). Suolaa, mustapippuria, basilikaa, oreganoa, valkopippuria, kanelia pitäs ehkä löytyä kaapista.



Riisipuuro/mannapuuro:
  • ½ L Maitoa per syöjä
  • Puuroriisiä/mannaryynejä.

Ohjeet löytyy lähes joka pussista. Suolaa ei kannata unohtaa. Riisipuurossa menee huomattavasti kauemmin, mut yleensä vaatii vähemmän tekemistä. Mannapuuro pitää vispilöidä samalla ku valmistuu nii ei paakkuunnu. Voita, kanelia, soppaa sen mukaa miten tykkää.


Makkaramunakas:
  • Makkaraa/nakkeja/mitä tahansa muuta mitä kuvittelet syöväsi munakkaassa. Esim. puolikas lenkkimakkara tai 3-4 normimakkaraa.
  • 3-4 munaa

Pilko makkarat neljäsosaviipaleiksi(mitä ohuempia sitä rapeampia). Paista pannulla. Sekoita munat erillisessä astiassa(lisää suolaa pippuria yms.), kaada munat pannulle kun makkarat on kypsiä. Joko annat paistua semmoseksi levyksi tai sit sekoittelet niin tulee "kokkelimunakas".


Nakkisoppa:
  • Perunoita n. 5 kappaletta keskikokoisia.
  • Suuret pakastejuurekset 400g
  • Nakkeja 300-400g
  • Lihaliemikuutio.
Kuori perunat, laita kattilaan jossa 1L vettä. Juurekset voi laittaa heti ku vesi kiehuu. Nakit pilko ja paista pannulla. Heitä sekaan heti ku haluat. Keitto on valmista ku perunat on kypsiä


Tonnikalapasta:
  • 3-4dl jonkinlaista pastaa(mielellää vähä isompaa ku pientä)
  • 2 purkkia tonnikalaa(öljyssä)
  • 200g hernemaissipaprika-sekoitus
  • 2-3 tomaattia tai sit kirsikka/luumutomaatteja vastaava määrä.
  • 1 punasipuli
Vesi kiehumaan ja pasta sinne kun vesi kiehuu, samalla teet seuraavat vaiheet:
Avaa tonnikalapurkit ja kaada loput öljyt pois
Hernemaissipaprika mikrossa lämpimäksi
Tomaattia vähän pienemmäksi, luumutomaatit esim. puolikkaaksi
Pilko sipuli, kuullota pannulla, voit käyttää tonnikalaöljyn tähän. Lisää vähä suolaa ja oregano/basilikaa tähän sipuliin.
Kun pasta on kypsää, kaikki vaan kattilaan ja hämmennät. Tämä ruoka tuppaa jähtymään nopeasti, joten ääntä kohti vaan.



Miilunpolttajan spagetti
  • n. 250g täysjyväspagettia (puolet perus 500g pussista noin)
  • 4 kananmunaa
  • Kaksi pakettia pekonia
  • 2dl ruokakermaa
1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Keltuaisten sekaan laita kerma. Valkuaiset säästä.
2. Vesi kiehumaan, spagetti sinne kun vesi kiehuu. Muista hämmentää alussa, ettei spagetti tartu kiinni toisiinsa.
3. Pekonit paketista pois, elä erottele vielä vaan pilko ensin semmoseksi 2-3cm leveiksi paloiksi. Sen jälkee erottele ja heitä pannulle paistumaan. Kun alkaa näyttää siltä, että pekoni on hyvää, nii kaada valkuaiset vielä sekaan ja sekoittele niin, että valkuaiset jää ryynimäiseksi(ei ole tarkoitus tehdä munakasta).
4. Pastakattilasta vesi pois. Sinne ensin pekoni, sitten kermakeltuaissekoitus. Sen jälkeen takaisin kuumalle liedelle ja kovaa sekoitusta. Homma hyytyy kasaan(eli ei pitäs enää kiiltää sen kermamunasekoituksen pastan pinnassa). Valmista on.


Pitsapohja on myös älyttömän helppo tehä. 5dl jauhoa, puolikas tuorehiiva, 2dl vettä ja öljyä. Hiiva kättä lämpimämpään veteen, sekaan jauhot(parempi tulee jos laittaa siivilän läpi) ja öljy. Heti ku ei tartu enää pahasti nii sen voi joko alkaa tekemään levyksi tai odotuttaa miten nyt mielitekee. Soosiksi vaikka perus tomaattipyree ja tonnikalapurkin vedet tai hanasta vettä. Maustaminen oman maun mukaan(esim. oregano/basilika/valkosipulia sinne soosin sekaan). Päälle sit mitä tahtoo.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 844
Jauheliha-papu-wokkimössö.

Ainekset:
400g Jauhelihaa
1 Purkki Rainbow papuja chilikastikkeessa
1pussi pakastewokkivihanneksia.

Ruskista wokkipannulla jauheliha, lisää wokkivihannekset ja anna niitten hetki sulaa. lisää pavut ja anna mössön lämmetä muutama minuutti. Tosi simppeliä ja hyvää.
Kaveriksi vaikka raejuustoa.
Wokkivihannekset on kyllä MINUSTA kaikkea muuta kuin helppoja.. pannuaika pitää olla justiinsa, muuten vihannekset sulaa ja niistä tulee pannulle vettä ja rehuista tulee paljon vettä ja pelkkää mössöä.. itsekään en noitten valmistusta hanskaa vaikka kuinka yrittää kattoa ohjeita miten noita pitäis oikeaoppisesti paistaa..

Nakkisoppa:
  • Perunoita n. 5 kappaletta keskikokoisia.
  • Suuret pakastejuurekset 400g
  • Nakkeja 300-400g
  • Lihaliemikuutio.
Kuori perunat, laita kattilaan jossa 1L vettä. Juurekset voi laittaa heti ku vesi kiehuu. Nakit pilko ja paista pannulla. Heitä sekaan heti ku haluat. Keitto on valmista ku perunat on kypsiä
Tässä pääsee vielä helpommalla ja nopeammalla ku ostaa suoraan peruna&keittokasvikset.
Riisipuuro/mannapuuro:
  • ½ L Maitoa per syöjä
  • Puuroriisiä/mannaryynejä.

Ohjeet löytyy lähes joka pussista. Suolaa ei kannata unohtaa. Riisipuurossa menee huomattavasti kauemmin, mut yleensä vaatii vähemmän tekemistä. Mannapuuro pitää vispilöidä samalla ku valmistuu nii ei paakkuunnu. Voita, kanelia, soppaa sen mukaa miten tykkää.
Tämänkin on aloittelijalle jo melkoinen haaste.. voisin lyyä vetoa että palaa pohjaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Nakkisoppa:
  • Perunoita n. 5 kappaletta keskikokoisia.
  • Suuret pakastejuurekset 400g
  • Nakkeja 300-400g
  • Lihaliemikuutio.
Kuori perunat, laita kattilaan jossa 1L vettä. Juurekset voi laittaa heti ku vesi kiehuu. Nakit pilko ja paista pannulla. Heitä sekaan heti ku haluat. Keitto on valmista ku perunat on kypsiä
Tässä pääsee vielä helpommalla ja nopeammalla ku ostaa suoraan peruna&keittokasvikset.
Jep :tup: Lisäksi nakkeja ei edes tarvi paistaa erikseen vaan sinne vaan porisemaan. Litra vettä kuulostaa kyllä alimitoitetulta?

Ja keittoon aina laakerinlehti tai kaksi sekaan porisemaan :hungry:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 844
Jep :tup: Lisäksi nakkeja ei edes tarvi paistaa erikseen vaan sinne vaan porisemaan. Litra vettä kuulostaa kyllä alimitoitetulta?

Ja keittoon aina laakerinlehti tai kaksi sekaan porisemaan :hungry:
Joskin nakeista tulee maukkaampia kun ne kunnolla paistaa ensin. Ja ehdottomasti kuorettomia nakkeja. Kuorelliset nakit on ky söis esinahan pätkiä.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Joskin nakeista tulee maukkaampia kun ne kunnolla paistaa ensin. Ja ehdottomasti kuorettomia nakkeja. Kuorelliset nakit on ky söis esinahan pätkiä.
Tuleetulee, meninkin topicin ajatuksella: helppoja ruokia :p

Keitä perunat, Tapolan mustamakkarat uuniin parisataa astetta, syö voin ja/tai puolukkahillon kanssa kuinka kukin nyt tykkää :hungry: Ehdottoman helppoa ja nopeaa, oikomalla voi tietysti makkaratkin mikrottaa mutta parempia mielestäni uunin kautta :tup:
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Ehottomasti kuorellisia nakkeja, kuorettomat nakit olis ku söiss... no kuorettomia nakkeja. Paistamalla niihi saa vähä tekstuuria, ku pelkästää keittämällä niistä tulee helposti vähä lötköä. Helpompaa toki ostaa valmisriisipuuro ja valmisnakkikeitto.

Kaikkihan voi mennä vikaan, mutta riisipuuro oli itelle yks eka ruoka jonka opettelin tekemää, eikä se vaatinut silloisella varustuksella välillä muuta kun sen, että laitto riisit veteen, kiehautti veden pois, kaato maidon kattilaan ja käänsi lieden pienimmälle ja kävi 2-3krt hämmentämässä ja tuli tunnin päästä syömään. Nyt isommalla määrällä joutuu hämmentelemään vähän useammin, ku saattaa tulla yli reunoista.

Ruokaa tehdään kuitenki väh. kerran päivässä jos sille ajatusmallille lähtee ettei valmiseinekset ja pitsakebut käy. Siinä aika äkkiä oppii tekemään yhen perusruuan ja siitä opittua voi hyödyntää seuraavassa.

Litra vettä voi olla alimitotettu joo, en muista ihan tarkkaa ku oma reseptivihko on 5m päässä. Voi olla 1,25 tai 1,5L. Liikaa kannattaa kuitenki olla laittamasta, iso määrä nakkeja, perunoita ja keittojuureksia voi tarkottaa sitä, että on semmonen nakkimuffinsi keiton loppuvaiheessa.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Tässä kanssa helppo, nopea ja halpa ruoka (setti meni just uuniin kypsymään).

HK:n lihapullia, X-tra kalapuikkoja ja perunasipulisekoitusta. Kaikkien päälle laitoin snadisti ruokaöljyä ja suolaa. Kalapuikkojen päälle rouhin erikseen limepippurisekoitusta.

DSC00303.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 844
Tässä kanssa helppo, nopea ja halpa ruoka (setti meni just uuniin kypsymään).

HK:n lihapullia, X-tra kalapuikkoja ja perunasipulisekoitusta. Kaikkien päälle laitoin snadisti ruokaöljyä ja suolaa. Kalapuikkojen päälle rouhin erikseen limepippurisekoitusta.

No, itse en tuota vielä oikein "kokkailuksi" kutsuisi.. lähinnä einesten lämmitystä. Mutta kukin tavallaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Pikaruokaa kovaan nälkään kun kaikki lihat yms. olivat pakastimessa enkä muistanut käydä tänään kaupassa.

No, eikun syömään :hungry:

DSC00307.JPG


DSC00314.JPG
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Toisessa triidissä ehdotettiin, että pistän omia tuloksiani tännennekin. Jollekin muullekin aloittelijalle ihan helppoja. Näitä postannut siis tonne toiseen triidiin.

Kun etsin itselleni jotain helppoja reseptejä, joita kykenin tekemään, törmäsin erääseen jauheliha kastike reseptiin. Tämä on siitä hyvä, että se on ihan PERUS ruoka, jota voi muokaa lähes vapaasti. Se kelpaa perunoiden, tms. kanssa ihan itsessään, mutta itse lisäilen siihen kaikkea muuta.

Se jauheliha kastike itsessään:

400g jauhelihaa
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
~3dl vettä (tätä määrää vaihtelee sen mukaan haluaako jotain kiinteämpää vai keittoa)
3-4dl tomaatti sosetta (itse aluksi käytin tämän tilalla ihan vaan ketsuppia vaikka se ei vissiin nyt ehkä paras vaihtoehto ole).
Mausteita miten haluat. Itse laitan pippuria ja chili maustetta. Voi pistää vaikka yhden liheliemi kuution.

Pilkon sen sipulin pieniksi palasiksi ja laitan sen ja jauhelihan pannulle. Pohjalle vähän rasvaa ja ruskistan sitä siinä kunnes jauhelihat on ruskeita ja punaista ei näy missään.
Sitten laitan siihen ne 4rkl jauhoja ja sekoittelen sen siihen ja jatkan sen paistelua hetken aikaa. Sitten lisään veden ja sekoittelen.

Tässä kohtaa on päätöksen kohta. Jos tekee kiinteämpää kannattaa ehkä sekoittaa se tomaatti sose siinä pannulla. Tässä kohtaa ja lisätä mausteet ja lihaliemi kuutio. Jos haluat vetisempää tehdä kannattaa ehkä siirtää tavara pannulta kattilaan.

Jos jatkoit ihan vain kastikkeena anna tässä kohtaa hautua itsekseen vähän aikaa. Itse en tiedä täsmälleen mitä hautumisella tarkoitetaan, mutta itse ajattelin, että pannulle kansi päälle ja pois hellalta ja annoin olla vain ~10min. Kastike on valmis tässä kohtaa.


Jauheliha kastike + makaroonit:

Jos halusin lisätä makarooneja tähän niin jossain ton jauhojen lisäämisen aikoihin ehkä vesi kattilaan ja annat kuumentua kiehuvaksi kun viimeistelet kastikkeen. Sitten kun kiehuu niin makarooneja sinne haluamasi määrä. Itse vissiin 400g pussista otin puolet (en ole ihan varma minkä kokoinen se makarooni pussi on, mutta sellaisesta pienestä puolet). Keittelet sitten makaroonien ohjeen mukaan ne. Kun valmiit, kaadat vedet pois siitä ja sitten dumppaat ne makaroonit sinne pannulla olevan kastikkeen sekaan ja sekoitat.


Uusin kokeiluni = jauheliha kastike + papuja + perunaa:

Pilko 2-3 isohkoa perunaa (itse käytin kahta) haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pistä ne kattilaan (iso, omani on 3litraa loppua kohden aika täynnä) ja laita sinne vettä sen verran, että perunan palat on veden peitossa ja pistät ne kiehumaan. Tässä kohtaa aloitin itse sen kastikkeen teon. Omalla vauhdillani tässä kuluu noin 15-20min, jossa ne perunat ehtivät kiehua hyviksi ja on juuri se kohta, jossa jauhelija kastike alkaa oleen siinä kohtaa, että sen voi siirtää sinne kattilaan.

Kastike on siis siinä kohtaa about, että jauhot on sekoitettu siihen ja on paisteltu niitä siihen hetken aikaa. Jatkat ohjetta siihen kohtaa, jossa lisäät sen veden. Sekoittelet sen siinä ja sitten kaadat sen sekoituksen sinne kattilaan perunoiden sekaan.

Sekoittelet sen seoksen siinä ja sitten lisäät sinne tomaattisoseen. Itse käytin jotain sellaista ns. sosetta, mutta kaupassa on vaihtoehtoja kuten jotain sellasii "pure". Mä en tiedä eroja, muuta kuin että toi pure on tiiviimpää ja sen määrää en osaa arvat miten paljon kannattaa laittaa. Itse käytin sitä, jossa on vähän tomaatti paloja siinä vielä ja nestettä paljon. Oli vielä jotain chili maustettua sellaista. Sekoitat sen tomaattisoseeen kunnolla siihen. Lisään vielä, että näitä tomaattisoseita myytiin grammoina eikä desilitroina. Ostin sellaisen 370g pakkauksen. Pistin kaiken.
Tämän jälkeen lisäsin pavut. Nämä tuli jossain säilyke tölkissä. En ole senkään määrästä varma desilitroina, mutta purkissa luki 420g. Dumppasin sen kaiken sinne kattilaan ja sekoitin.
Mausteet ja lihaliemi kuutio tässä kohtaa. Sekoita kaikki.

Annoin olla siinä sellaisella lämmöllä sekoitellessa vähän aikaa. Omassa hellassa on 1-12 lämmöt ja tän kokoajan melkeen jossain 4-6 välillä se lämpö.

Tuli hyvää.

Tässä linkkejä, joita käyttänyt.
Se alkuperäinen resepti jota vähän muokannut oman kykyni ja haluni mukaan.
Jauhelihakastike

Omat tulokseni
Kastike+makarooni
Postaa kokkauskuvia

Kastike+perunat+pavut
Postaa kokkauskuvia
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Se jauheliha kastike itsessään:

400g jauhelihaa
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
~3dl vettä (tätä määrää vaihtelee sen mukaan haluaako jotain kiinteämpää vai keittoa)
3-4dl tomaatti sosetta (itse aluksi käytin tämän tilalla ihan vaan ketsuppia vaikka se ei vissiin nyt ehkä paras vaihtoehto ole).
Mausteita miten haluat. Itse laitan pippuria ja chili maustetta. Voi pistää vaikka yhden liheliemi kuution.

Pilkon sen sipulin pieniksi palasiksi ja laitan sen ja jauhelihan pannulle. Pohjalle vähän rasvaa ja ruskistan sitä siinä kunnes jauhelihat on ruskeita ja punaista ei näy missään.
Sitten laitan siihen ne 4rkl jauhoja ja sekoittelen sen siihen ja jatkan sen paistelua hetken aikaa. Sitten lisään veden ja sekoittelen.

Tässä kohtaa on päätöksen kohta. Jos tekee kiinteämpää kannattaa ehkä sekoittaa se tomaatti sose siinä pannulla. Tässä kohtaa ja lisätä mausteet ja lihaliemi kuutio. Jos haluat vetisempää tehdä kannattaa ehkä siirtää tavara pannulta kattilaan.

Jos jatkoit ihan vain kastikkeena anna tässä kohtaa hautua itsekseen vähän aikaa. Itse en tiedä täsmälleen mitä hautumisella tarkoitetaan, mutta itse ajattelin, että pannulle kansi päälle ja pois hellalta ja annoin olla vain ~10min. Kastike on valmis tässä kohtaa.
Lähes vastaavalla reseptillä itekki tehnyt, vähän jalostautunut:

  • Tomaattisoseen sijan käytän tomaattipyreetä putkilosta, voi käyttää pitsaan ja säilyy paremmin sekä helpompi säätää makua/määrää ku purkkiversio.
  • loraus soijakastiketta, ehkä maks 2 rkl
  • Mauisteina valkopippuria ihan ripaus ja mustapippuria sekä suolaa(aluksi varovasti koska soijakastike on myös suolaista).
Nämä siis lisätään samalla ku laitetaan vettä.

Tuossa jauhojen lisäyksen jälkeen vaihdan myös nuo jauhelihat teflonkattilaan. Ei käytännössä hirveesti eroa, mut huomannut että sillä vaan kivempi tehä paksua soosia ku laakealla pannulla, varsinki jos tulee vähän runsaammin. Tätä on myös helppo sit oikeesti kypsennellä ja antaa maun vähän voimistua. Eli tommonen 1-6 liesi on jollain 1 tai 2 teholla hyvinki 30min sen jälkee ku vesi on lisätty. Välillä lisää vettä ja välillä mausteita jos tuntuu et jotain uupuu. Säätäminen on suht helppoa, joskus jopa heittäny jauhoja sekaan jos on näyttänyt vetiseltä. Tässä maut voimistuu ja liian vetisen tai liian paksun soosin saa vielä helposti muutettua haluamaansa muotoon. Tässä kypsyttelyn aikana voi sit laittaa makaronit/perunat vasta kiehumaan, kiirettä ei oo mihkää sen kastikkeen puolesta.


Ekan kerran ku tätä teki nii se oli just noin, tavarat pannulle ja kohta syömään. Nyt vähä hifistelee maun perässä.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
  • Tomaattisoseen sijan käytän tomaattipyreetä putkilosta, voi käyttää pitsaan ja säilyy paremmin sekä helpompi säätää makua/määrää ku purkkiversio.
Miten paljon laitat tuota pyreetä?

Jäänyt joskus päähän tieto, että kun tuo on tiivistettyä tavaraa niin sitä ei kannata laittaa niin paljoa kuin tavallista sosetta. Itse tykkäisin juuri tuota tiiviimpää tavaraa käyttää, kun tosta soseesta jää niitä tomaatin paloja sinne, missä tuo toinen on "tahnaa" vissiin?
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Miten paljon laitat tuota pyreetä?

Jäänyt joskus päähän tieto, että kun tuo on tiivistettyä tavaraa niin sitä ei kannata laittaa niin paljoa kuin tavallista sosetta. Itse tykkäisin juuri tuota tiiviimpää tavaraa käyttää, kun tosta soseesta jää niitä tomaatin paloja sinne, missä tuo toinen on "tahnaa" vissiin?
Vaikea arvioida, alle puolidesiä luultavasti. Menee vähän mututuntumalla ja sitäki lisäilen välillä jos näyttää kastike liian harmaanruskealta punaruskean sijaan. Semmosta "tiivistetahnaa" se oikeastaan on. Eikä mitenkään kallista, putkilo maksaa jonku euron ehkä ja ainakaan ässästä ostetuissa putkiloissa säilöntaika on parasta ennen päivään avattunakin ja se PE päivä on jossain vuoden päässä. Helposti vaa menee pariin pitsaan ja soosiin koko
putkilo.
Oma kastike muistuttaa enemmän tämmöstä:

kuin esim. niitä koulujen chiliconcarneja joissa kastike menee läpi pastasta liemeksi pohjalle ja lihat jää päälle.



Pitsan kastikettaki tehdessä laitan sen jonku vajaan puoli desiä ja siihen tonnikalaa vedessä purkin veden sisällön melkee kokonaan samaan kuppiin ja hämmennän. Sinne sekaa valkosipulia, valkopippuria, vähän suolaa, basilikaa ja oreganoa.


Aika paljon sitä laittaa samoja ruokia nii äkkiä ne mittamäärät katoaa siitä hommasta. Homman juju on vähän ehkä siinä, että ruokaa oppii laittamaan tekemällä ja joka päivä pitäs jotain syyä nii äkkiä tekee vahingossa kymmeniä toistoja samasta asiasta. Itelle vielä pienestä pitäen iskostunut että mitää känkkyjä ja valmisruokia yms ei ole tarkotuksellista joka päivä syödä, nii ei tullu sit etes opiskeluaikana sorruttua siihen, että olis ollu jotai mikroruokaa tai haettua joka päivä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 844
Ja muistetaan sitten se että lihat paistetaan aina KUUMALLA PANNULLA. Ei laiteta niitä siihen kylmälle pannulle, vaan kuumennetaan se ensin kuumaksi ja sitten vasta lihat tirisemään.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Perunamuusi ja uunimakkara

Kaupasta ostat jauhoisia perunoita, kuorit ja keität kypsiksi, valuta vedet, lisää hieman voita ja maitoa ja vatkaa muusiksi ja oman maun mukaan lisäilet suolaa.
Uunimakkara, osta kaupasta haluamasi lenkkipaketti, tee makkaroihin veitsellä siivut ja laita uuniin 200c vaikka 15 minuutiksi.

Todella helppo ohje, eniten menee aikaa perunoiden kiehumiseen.

Ja itse tykkään joskus tehdä tällaista nuudelikeittoa:

Keitän kaksi ison kokoista kananmakuisia nuudeleita ja lisään niiden pakkauksen mukana tulleet mausteet. Samalla paistan 400g kanasuikaleita ja kun ovat kypsiä, lisään vaan nuudelien joukkoon porisemaan. Ite tykkään myös lisätä katkarapuja sekaan sekä pilkottua kevätsipulia ja 1 pieni purkillinen kookosmaitoa. Mausteita sitten oman maun mukaan, itse laitan hieman tulista chiliä, currya ja inkivääriä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 394
Pihvin taikka kanafileiden lisäkkeeksi Risotto alla Milanese - Milanolainen risotto. Voi tuon toki syödä vaikka pelkän salaatinkin kera, sen verran maukasta on. Ohjeen olen löytänyt täältä, joten en ota kunniaa tästä. Omat huomiot [hakasulkeissa]. Olen tehnyt vain voilla, en ole käyttänyt selkäydintä.

  • 270 g Carnaroli -riisiä [2,43 dl :) ]
  • 80 g voita (= 40g aluksi pannulle + 40g kypsennyksen päätteeksi) TAI 20 g naudan selkäydintä & 60 g voita (30 g pannulle ytimen kanssa + 30g lopuksi)
  • 1 (pieni) salotti sipuli
  • 3/4 dl Parmesan -juustoa [raastoin Castelli Parmigiano Reggiano 30 months]
  • 2 dl valkoviiniä [halpa Villa Anna DOC soave 2015 Italia toimi ihan jees]
  • 1,5 l hyvää kasvislientä [Maggi Fond Cups, litra riittänee]
  • 1 pussi sahramia
  • ripaus suolaa & pippuria [maun mukaan, laitoin pippuria reilummin kuin "ripauksen", parmesaani on jo aika suolaista]
  1. (Jos käytät luuydintä, irroita se luupalasta ja leikkaa se pieniksi paloiksi.)
  2. Laita kasvisliemi kuumenemaan yhdellä levyllä. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, ja laita se kuullottumaan toisella levyllä isolla pannulla, jossa on myös puolet voista (sekä luuydin).
  3. Sipulien hauduttua pehmeiksi (ja luuytimen saatua väriä pintaan), lisää pannulle riisi, ja kuullota riisiä voissa 5 min. ajan. Kaada sitten riisin joukkoon myös viini ja anna haihtua.
  4. Aloita riisin kypsennys kaatamalla riisin joukkoon kuumaa kasvislientä kauhallinen (n. 1 dl) kerrallaan. Sekoittele liemi riisin joukkoon ja lisää lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin.
  5. Kun riisi alkaa olla kypsää (sekoittelua jatkunut n. 18 min.), lisää pannulle pieneen määrään kasvislientä liuotettu sahrami ja sekoita.
  6. Sammuta levy ja sekoita risoton joukkoon loppuosa voista sekä raastettu Parmesan -juusto. Tarkista vielä suolatilanne ja lisää tarvittaessa pikkaisen lientäkin, jos risotto näyttää turhan kuivalta.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Lihakeitto

Tässä helppo ja halpa lihakeitto/soppa jota syö pari päivää sinkkutaloudessa. Jättämällä kerman pois, saa soosista ruskeampaa.

Samaa ohjetta voi käyttää korvaamalla porsaan lihasuikaleet samalla määrällä jauhelihaa.

Maustamisessa kannattaa käyttää chiliä sekä lihamausteita ja lisukkeena lihan kanssa paistettuja pieneksi pilkottuja porkkanapaloja (oli loppu joten en voinut käyttää).

Ainekset:
  • 400g porsaan lihasuikaleita
  • 4 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • 1dl kermaa
Esivalmistus:
  • Kuori ja pilko perunat suupalan kokoisiksi
  • Pilko sipuli
  • Lisää kattilaan vettä sen verran että perunat peittyvät veteen ja laita kattila kiehumaan
Paistaminen:
  • Paista lihat pannulla ruskeiksi
  • Mausta pippurilla, suolalla ja lisää joukkoon lihaliemikuutio
  • Lisää pilkotut sipulit ja paista vielä niin kauan kunnes sipulit ovat kypsyneet
  • Lisää lihojen sekaan 5-6 rkl jauhoja ja ruskista ne kunnolla
  • Lisää vettä sen verran että lihat peittyvät ja keitä valmista lihakastiketta parin minuutin ajan
  • Lisää kerma
Valmistus:
  • Kaada lihakastike perunoiden joukkoon kattilaan
  • Keitä hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia tai sen aikaa kunnes perunat ovat kypsiä.

DSC00342.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 086
Lihakeitto

Tässä helppo ja halpa lihakeitto/soppa jota syö pari päivää sinkkutaloudessa. Jättämällä kerman pois, saa soosista ruskeampaa.

Samaa ohjetta voi käyttää korvaamalla porsaan lihasuikaleet samalla määrällä jauhelihaa.

Maustamisessa kannattaa käyttää chiliä sekä lihamausteita ja lisukkeena lihan kanssa paistettuja pieneksi pilkottuja porkkanapaloja (oli loppu joten en voinut käyttää).

Ainekset:
  • 400g porsaan lihasuikaleita
  • 4 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • 1dl kermaa
Esivalmistus:
  • Kuori ja pilko perunat suupalan kokoisiksi
  • Pilko sipuli
  • Lisää kattilaan vettä sen verran että perunat peittyvät veteen ja laita kattila kiehumaan
Paistaminen:
  • Paista lihat pannulla ruskeiksi
  • Mausta pippurilla, suolalla ja lisää joukkoon lihaliemikuutio
  • Lisää pilkotut sipulit ja paista vielä niin kauan kunnes sipulit ovat kypsyneet
  • Lisää lihojen sekaan 5-6 rkl jauhoja ja ruskista ne kunnolla
  • Lisää vettä sen verran että lihat peittyvät ja keitä valmista lihakastiketta parin minuutin ajan
  • Lisää kerma
Valmistus:
  • Kaada lihakastike perunoiden joukkoon kattilaan
  • Keitä hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia tai sen aikaa kunnes perunat ovat kypsiä.

Olen sitä mieltä, että pussivihannekset eivät ole hirveän eineksiä ja ostan aina niitä keittoihini. Saa monipuolisemman keiton.

--

Tuosta kun korvaa perunat pussilla keittovihanneksia ja lihan lohella (lihaliemikuutio->vihanneskuutio tai kalakuutio), niin hyvä keitto tulee. Yleensä kyllä laitan 2dl kermaa, kun ne on 2dl purkeissa.. Myös lohi pitää paistaa.

edit: pussivihanneksia saa siis pakasteena tai ihan tuoreenakin kaupan vihannesosastolta.
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Lisukkeeksi voi tosiaan laittaa mitä itse tykkää syödä. Itse en voi sietää herneitä/papuja/maissia/purjoa, joten valmiit pakastevihannekset jäävät yleensä pois menusta.

Porkkanasta tulee hyvää keitoissa kun pienentää sen ensin sopiviksi paloiksi ja paistaa pannulla lihojen kanssa ruskeiksi.

Porkkanapalojen sijaan voi käyttää myös pakastealtaasta löytyviä pikkuporkkanoita.

ps. parhaillaan on sämpylätaikina kohoamassa :)
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 006
Lisukkeeksi voi tosiaan laittaa mitä itse tykkää syödä. Itse en voi sietää herneitä/papuja/maissia, joten valmiit pakastevihannekset jäävät yleensä pois menusta.

Porkkanasta tulee hyvää keitoissa kun pienentää sen ensin sopiviksi paloiksi ja paistaa pannulla lihojen kanssa ruskeiksi.
Isekkään en pidä hemapa pusseista mutta Wokkivihannekset on hyviä. Minimaissi on ihan eri makuista kuin maissi ja vesikastanjat on kivoja rouskuteltavia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 086
En tarkoittanut hemapaa, niitä on muitakin vihannespusseja, esim:
Tuotteet - Apetit Kotimainen Keittojuures 200 g
Tuotteet - Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvis 750 g

Löytyy myös tuoreena. Vihannestiskiltä.

--

Toinen hyvä ja helppo on tehtä tuoresalaattipussista salaattia. Lisää vaan paistettuja liha/kanasuikaleita tai salaattijuustoa. Myös lohta voi käyttää. Syön sitä kerran kuukaudessa. Loistava arkiruoka.

Ja tätä söin ehkä vähän liikaakin, kun karppasin, koska sokeria ei ole paljoa, kun kastikkeen valitsee oikein. Ei vaan ollut tarpeeksi rasvaista.

--

Nyt jos haluaa hyvän ja helpon, niin pakko melkein ostaa puolivalmiina jotain.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 619
Rainbown Isot keittojuurekset on itestä jopa parempia keittoon ku nuo pienet keittojuurespussit.

Kanasalaattia on täälläki tehty. Joku kanapaketti kaupasta 300-500g(marinadilla tai ilman jos tykkää ite maustaa). Paistelee sen semmoseksi, että mitää soosia ei jää varsinaisesti enää pannulle. Leikkelee kurkun, tomaattia ja sit jotain perus salaattia. Nämä kulhoon ja syömään. Ei mitää älyttömän täyttävää, mutta varsinki kevyempänä lounaana menee hyvin. Tähän on sit heitety sekaan mm. fetajuustoa, auringonkukan siemeniä ja ite tehtyjä krutonkeja(vaaleaa leipää pannulle jossa rasvaa, siihen sit suolaa ja vaikka basilikaa hitusen, paistellaan kunnes rapeita kuutiota).

Kannattaa ruokia tehdessä sit alkaa jo alusta lähtien miettimään, että miten ruuasta tulee etes jotenki tasapainoinen. Ei ole tarkoitus, että joka aterialle kasaa ruokapyramidin, mutta varsinki kuitua tulisi sit saada jostain muualta jos syö päivälliseksi jotain nakkipastaa, kalapuikkoranskiksia tai riisipuuroa. Suolisto kiittää ku on muutaki paskottavaa ku krapulapierut ja rasvapaukut. Eli ei sitä tarvi älyttömästi varsinkaan alussa stressata, että ruuat on hirveen terveellisiä ja kaikki löytyy, mutta että se muu ruoka sen päivällisen oheksi ei oo sit kaljakarkkisipsipaahtoleipäleivos linjalla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 113
Viestejä
4 195 997
Jäsenet
70 850
Uusin jäsen
kalmari69

Hinta.fi

Ylös Bottom