1. TechBBS ja EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation): Käyttäjien ehdoilla, oikeus tulla unohdetuksi - meillä tunnuksesi ja viestisi eivät jää panttivangeiksi. Foorumi päivittyy. Lue lisää.
    Poista ilmoitus

Kokemattomalle hyviä ja helppoja ruokia?

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Henkilö X, 11.07.2017.

  1. Henkilö X

    Henkilö X

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Olen vihdoin kyllästynyt einareihin. Tämä siitä syystä, että lähimmässä kaupassa ne poistivat myynnistä monia hyviä ja tilalle jotai pieniä (ja usein kalliita). Vaihtoehdot siis vähissä enkä halua syödä samoja ruokia koko ajan.

    Osaan lähinnä keittää perunat ja kananmunat, mutta paljoa muusta ole kokemusta.

    Ehdotuksia siis kaivataan, että mitä tällainen voisi alkaa tehdä ruokaa? Painotus ainakin tässä vaiheessa, että mahdollisimman vaivatonta ja nopeata (joka siis oli syynä varmaan, miksi einareita yleensä kaupasta ostan). En haluaisi kuluttaa hirveästi aikaa ruuan tekoon silloin kun on nälkä ja haluaisin syödä.
     
    JaySon tykkää tästä.
  2. JaySon

    JaySon

    Viestejä:
    402
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tässä nyt muutama helppo: pyttipannu, pääkallopata aka jauhelihamakaronisotku jossa kunnolla potkua, makaronilaatikkokin on sairaan helppo, nakkikeitto, munakkaat lisukkeilla mitä kaapista löytyy, lähes kaikki pastat valmistuu oikeasti vartissa, italianpata siitä valmispussista.. Olishan noita vaikka ja miten. Koklaa jotain noita nyt alkuun, skill level on matala! :)
     
  3. Henkilö X

    Henkilö X

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    En mä osaa tehdä mitään noita ehdotuksia. Lähinnä etäinen idea mitä suunnillee voi tehdä, mutta ei hajuakaan miten saada kunnollinen lopputulos.

    Munakas varmaan palaa mun pannulle. Makaroonilaatikko menee varmaan jonkun ohjeen mukaan, mutta ei sitäkään jaksa aina syödä. Ne italianpadat (ainakin uskoakseni) on kalliita.
     
  4. Delirium Tremens

    Delirium Tremens

    Viestejä:
    58
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Tutustu esim. kotikokki.net sivustolla perusresepteihin. Ja löytyy monenlaista hakutoimintoa/suodatusta. Perus jauhelihakastikkeet, kanakastikkeet, pastakastikkeet, perinteiset laatikkoruuat, keitot jne on helppo ottaa haltuun ja saat pian maistuvampaa ja edullisemmin kuin yksikään einesversio niistä. Avointa mieltä, kokeiluja, vähän opiskelua perusasioista (työvaiheet ja valmistusmenetelmät) ja aikaa niin hyvä tulee. Onnea matkalle makujen maailmaan! :drool:
     
    JaySon tykkää tästä.
  5. GuntherPrien

    GuntherPrien

    Viestejä:
    477
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Kaikki on suhteellista, 400g jauhelihaa ja pussi noita patoja jäävät kustannuksiltaan alle kympin. Noi padat on helppoja valmistaa, paistetaan jauheliha, pussin mukaiseen määrään kiehuvaa vettä lisätään jauheliha ja pussin sisältö ja keitetään puolisen tuntia.
     
  6. [-ReapeR-]

    [-ReapeR-]

    Viestejä:
    26
    Rekisteröitynyt:
    11.06.2017
    Aika överisti yläkanttiin on hinnat, jos "alle kympin" saa noihin menemään. Italianpatapussi maksanee alta 2e ja perus nauta-sika-jauhelihaakin saa siihen pariin euroon parhaillan tuon 400g, jos "laadukkaampaa" jauhelihaa haluaa, niin 2,5-4e.
     
  7. Henkilö X

    Henkilö X

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Kiitos tuosta kotikokki sivusta. Sieltä löytyi hetken hakemalla muutama yksinkertainen ruoka, jotka varmaan multakin onnistuu. :)
     
  8. Strutter

    Strutter

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Jyrchi tykkää tästä.
  9. Härkönen

    Härkönen

    Viestejä:
    1 413
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ei ruoan tarvitse olla vaikeaa. Itse syön aika paljon kananpojan jauhelihaa (alle 3€ 400g Lidl) nämä pannulle, sekaan taco saucee tms, kunnon mausteet (suola, chili, curry, mustapippuri), lisukkeeksi riisiä ja höyrytettyä parsakaalia.

    Kun kana kyllästyttää niin tilalle vaihdan jauhelihan. Tuosta voi sitten niin halutessaan vaihdella mausteita ja pääraaka-aineita.

    Poikamiehen herkkuruoat
     
    Piik tykkää tästä.
  10. Piik

    Piik

    Viestejä:
    130
    Rekisteröitynyt:
    05.12.2016
    +1, tämä.

    Aika pitkälti samoilla seteillä mennään, noi 1kg pakastevihannekset (~2€) ja siihen kananfileesuikaleita/jauhelihaa, kanan sekaan halutessaan vaikka ananasta ja ruoka-/kookoskermaa, jauhelihaan papuja tai linssejä, soijarouhetta, jne.
     
    Härkönen tykkää tästä.
  11. Kaiser Soze

    Kaiser Soze Johtaja

    Viestejä:
    4 084
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Makaronilaatikko. Helppo tehdä ja terveellinen. Toki jotain vihreää kannattaa laittaa kylkeen.
     
  12. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 248
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
  13. Sad-Joe

    Sad-Joe

    Viestejä:
    5
    Rekisteröitynyt:
    24.10.2016
    Kotikokin lisäksi myös Mitä tänään syötäisiin on ihan kiva aloittelijalle. Videot ja kaikki. Nykyään tosin tunkevat tuonne kaiken maailman trendipaskaa & ruoanteko on luokkaa "kasataan nyt hampurilainen näistä", mutta esim. vanhemmat jaksot on ihan hyviä. Vanhempia jaksoja on laitettu kivasti reseptiarkistoon. Ei todellakaan kaikkiin ohjeisiin löydy videoita, mutta perusruokiin yleensä löytyy, kuten makkarakeittoon tai makaronilaatikkoon.
     
  14. aessu

    aessu

    Viestejä:
    336
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Siitä helppo ja hyvä makaroonilaatikko: MAKUPALAT, reseptit 1997 | yle.fi | Arkistoitu
    Kannattaa myös muistaa että kaikki on parempaa pekonin kanssa. Ihan perus salaatistakin (kurkku, tomaatti, paprika, jäävuorisalaatti) saa ihan erilaista ja ruokaisempaa kun heittää pekonia ja fetajuustoa sekaan.
     
  15. Gize

    Gize

    Viestejä:
    807
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Lasagne(tte) on myös melko täyttävää, riittoisaa ja suht. edullista sekä helppo tehdä, hieman yksinkertaistaen jauhelihan paisto -> vuokaan -> uuniin.

    Suosittelisin @Henkilö X että opettelet tekemään keittoja, siinä menee kyllä aikaa mutta on vaivatonta kun teko on melko passiivista. Helpoimmillaan alkuun olisi ehkä makkara/nakkikeitto: peruna ja juurekset pakasteina kattilaan ja nakit tmv. perään, maustaa ja keittelee kasaan. Keittoa on helppo tehdä isompi annos kerralla jolloin ruoka riittää pariksi päiväksi.

    Em. pääkallopata myös helppo ja hyvä: keitä makaroonit, paista jauheliha, lisää makaroni jauhelihan sekaan pannulle, muista maustaa (pätee kaikkiin ohjeisiin) :)

    Helppo oikaistu jauhelihakastike: paista jauheliha, heitä vehnäjauhoja suoraan jauhelihan päälle pannulle, paistele kuumana näin muutama minuutti -> vettä tai maitoa päälle ja sekoita. Määränä sen verran että saat siitä kastikemaista. Toimii ja sopii vaikka perunan tai spagetin kanssa :)

    Rohkeasti kokeilemaan, äläkä tuijota ohjeiden määriä liian pilkuntarkasti :tup:
     
  16. Henkilö X

    Henkilö X

    Viestejä:
    167
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Noniin. Pari päivää kesti ennekuin päätin vihdoin rohkaistua ja yrittää. Mitähän tää nyt sit on. Vissiin makkarakastikkeeksi tätä voi kutsua. Maku on... keskinkertainen. Taisin laittaa liikaa jauhoja tai vettä. Tuota soosia tuli liikaa tonne pohjalle. :)

    Seuraavalla kertaa ehkä vähemmän ja jotain mausteita sekaan. :)

    edit: Perkele. Sitä on myös liikaa. Ei tarpeeksi kahdelle päivälle, mutta ehdottomasti liikaa yhdelle. :(
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2017
    JaySon tykkää tästä.
  17. Härkönen

    Härkönen

    Viestejä:
    1 413
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Ruokaa ei voi koskaan olla liikaa. ;)
     
  18. Smanci

    Smanci

    Viestejä:
    406
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Nyhtöpossu. Tökkää foliossa 180-asteiseen uuniin ~ 4h ja syö puoli-ilmaiseksi koko viikko. Jonkun kastikkeen voi varmaan väsätä kaatamalla paistonesteen pannulla ruskistettujen kasvisten sekaan.

    Ja tosiaan, ne mausteet. Roiski suolaa ja jotain hyvältä tuoksuvaa sekaan. Soijakastiketta, etikkaa, sokeria ja valkosipulia vaikka.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2017
    Härkönen tykkää tästä.
  19. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 248
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Spagetti ja jauhelihakastike-
    Paista jauheliha ja sipuli. Lisää yksi purkki tomaatti PYRETTÄ ja pari pikkupurkkia vettä että tulee juoksevampaa.
    Keitä spagetti.
    Syö.
     
  20. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 248
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Niin ja nasseksi kassleria. Yksi halvimmista ruhonosista.
     
  21. raaste

    raaste

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Kannattaa kokeilla ketsuppia ja sulatejuustolevitettä (ruoanlaittovaiheessa) siihen makkarakastikkeeseen.

    Itse yleensä teen vähintään tupla-annoksen reseptistä, siitä voi sitten syödä useamman päivän putkeen. Jos ei halua syödä joka päivä samaa niin voi yhtenä viikkona tehdä vaikka joka päivä ruokaa isomman satsin, heittää ylimääräiset sopiviin eriin pakastimeen ja syödä sitten seuraavat pari viikkoa pakastimesta vuoron perään eri ruokia.
     
  22. Gize

    Gize

    Viestejä:
    807
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Arvostan kun on lähdetty tekemään :tup:

    Jos laitat liikaa jauhoja niin laitat myös melkein väkisin liikaa vettä, niitä tietysti pois ja mausteita ei saa unohtaa :)

    Aiempiin listauksiin vielä mitä ei aamusta muistunut olisi tonnikalapasta/salaatti, todella helppo:

    Keitä Makaroni/pasta mistä niistä nyt tykkää kukin tehdäkin, sekaan tonnikalapurkki, kermaviiliä, mausta ja maista teon aikana, ananas sopii myös sekaan, jotkut tykkää myös suolakurkusta ja osa laittaa omenaakin. Tonnikalankin voi vaihtaa kinkkuun halutessaan.

    Makaronin kanssa tilli on todettu (aina) aika hyväksi :)

    Riisi+kanasuikale+currykastike on myös aika bueno, lidlissä kanan paistisuikaleet todella edukkaita myös.

    Keitä riisi, paista kanasuikaleet, kiehauta kastike (saa valmispussissa) -> ääntä kohti. Itse lisään curryä myös riisin sekaan sopivasti :)
     
  23. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    540
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Nakkikeitto.

    500gr perunasipulisekoitusta ( pakaste )
    200 gr keittojuureksia ( pakaste )
    1 Sipuli kun perunasipulisekoitteessa sipulin määrä vähäinen.
    Lihaliemikuutio + Kasvisliemikuutio + muutama maustepippuri.
    Paketti nakkeja 300gr
    Tomaatti pyree pieni purkki.
    Halutessaan voi laittaa myös persiljaa mausteeksi.
    Vettä noin 1 litra.

    Tarvikkeet kattilaan,keittoaika hiljaisella tulella noin 20 min.
    Välillä voi hieman sekoittaa.
    Jätetään keittämisen jälkeen vähäksiaikaa hautumaan.
     
  24. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Nötköttikeitto

    1 prk nötköttiä (purkkilihaa eli sian- ja naudanlihaa)
    6-8 perunaa
    1 porkkana
    1 sipuli
    1 lihaliemikuutio
    ripaus suolaa
    sopivasti pippureita rouhittuna tai kokonaisina
    • avaa nötköttipukki kummastakin päästä, että saat lihan ehjänä ulos purkista
    • leikkaa nötkötti ensin vaakasuunnassa kolmeen osaan ja sitten 4x4 ruudukoiksi, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja keittoon
    • kuori perunat sekä porkkana ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi
    • kuori sipuli ja silppua se pieniksi paloiksi

    Lisää kattilaan perunat, porkkanat, sipuli, pilkkomasi nötköttipalaset sekä lihaliemikuutio. Sen jälkeen kattilaan vettä sen verran, että vesi peittää juuri ja juuri siellä olevat ainekset.

    Keittele noin 45 minuuttia tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.

    EDIT: Yhdestä nötköttipurkista saa leikattua helposti myös pihvejä, jotka voi paistaa pannulla (huom! ei tarvitse lisätä rasvaa paistamista varten).
     
  25. Sipuliteemakkara

    Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

    Viestejä:
    73
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Ääni alkuun keitoille, varsinkin vesipohjaisia on vaikea saada epäonnistumaan. Spagetti ja tomaattipohjainen jauhelihakastike myös kovin helppo. Harjoittele ensiksi perusteet niin sen jälkeen alkaa tulla itsevarmuutta ja taitoa, jossain vaiheessa ei tarvitse edes reseptejä enää vaan improvisoimalla menee kaikki.
     
    Gize tykkää tästä.
  26. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Jauhelihakastikkeen tekeminen on myös äärimmäisen helppoa.
    • ruskista noin 400g jauhelihaa korkeareunaisella pannulla kypsäksi
    • lisää 4-5 rkl jauhoja jauhelihan sekaan ja paista niin kauan kunnes jauhot alkavat ruskistumaan
    • lisää lopuksi vähitellen vettä sen verran, että kastikkeesta tulee sopivan paksua
    • mausta lihaliemikuutiolla, pippurilla ja muilla kaapista löytyvillä mausteilla
    Tässä on ideana se, ettei kastikeesta voi tulla paakkuuntunutta, koska jauhot lisätään jauhelihan sekaan paistamisen aikana. Usein kastikkeet epäonnistuvat varsinkin kokemattomissa käsissä, jos niitä aletaan tekemään erikseen kattilassa tai paistinpannulla.
     
  27. Teemuki

    Teemuki

    Viestejä:
    71
    Rekisteröitynyt:
    07.01.2017
    Pari omaa nopeaa kastikeruokaa:

    Kermainen kanakastike:
    - Hunajamarinoituja broilerin paisti- tai fileesuikaleita paketillinen (300-400 g), paistetaan pannulla ihan reilusti
    - Purkki (2 dl) ruokakermaa sekaan, hämmennetään niin kauan että kerma kiehuu, viskotaan pippuria maun mukaan. Suolaa en käytä.
    - Hintaa joku 4 e/satsi, lisuke oman valinnan mukaan

    Tomaattinen jauhelihakastike:
    - Paketillinen (400 g) jauhelihaa, sika-nauta tai nauta. Ruskistetaan pannulla.
    - Kaadetaan joukkoon paketillinen pirkka/rainbow yrttimaustettua tomaattimurskaa (n. 370 gramman pahvipurkki), huuhdotaan paketti noin 1/3 osalla vettä ja kaadetaan pannulle
    - Taas mausteet maun mukaan ja hämmennetään niin kauhan että kastike kuplii
    - Hintaa parhaillaan alle 3 e/satsi.

    Näitä tullu vedeltyä naamaan tyytyväisenä.
     
  28. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    540
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Siinä sitä nötköttiä.Tokmannilta kävin hakemassa 6 purkkia 10€.
    Halpaa vai mitä.:lol::D
     

    Liitetyt tiedostot:

  29. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tikkurilan Tokmannissa oli tarjouksessa 3 purkkia 5€. Missä tommoinen megatarjous oli, vai haitko kahdessa erässä?

    Täytyy myöntää että tein tiistaina nötköttikeittoa :)
     
  30. Sipuliteemakkara

    Sipuliteemakkara Artesaanirakastelija

    Viestejä:
    73
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    [​IMG]

    Nötkötti paras festariruoka :drool:
     
  31. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    540
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Helsingin itäkeskuksen tokkalta.Ei siinä ainaskaan ilmoitettu mistään rajoituksesta.
    Siinä oli iso lavallinen nötköttipurkkeja.
    Pistin 6 purkkia koriin muiden ostosten kanssa ja kassalle.
    Ei siinä kassakaan mistään rajoituksesta sanonut.

    Näyttää tarjous olevan voimassa. Ma 7.8 <--> SU 13.8
    Niin kauan,kun tavaraa riittää.Ellei tuotteen yhteydessä toisin mainita.
    Voi tietenkin olla myymäläkohtaisia eroja.
     
  32. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tarjouslehden mukaan 3 prk vitosella. Käyn huomenna hakemassa pastakastikkeet 3 prk vitosella ja ehkä samalla lisää nötköttiä varalta kaappiin :hungry:

    nötkötti.PNG
     
  33. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    540
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Purkinpohjassa näyttää nötkötin parasta ennen päiväys olevan.8.5.2021.:)

    Täytyy Lidlistä hakea 2-3 purkkia hernekeittoa.
    Saa kunnon papusopan aikaseksi.
    Vatsakin toimii sitten hyvin.:p
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2017
  34. Korppikuningas

    Korppikuningas

    Viestejä:
    1 209
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Osta wokkipannu. Osta kanaa. Osta wokkivihanneksia. Osta nuudeleita. Osta jotain hyvää thai-soosia.

    Sekota kaikki yhteen. Yksinkertaista.

    Omnom.
     
  35. Electrolytic

    Electrolytic

    Viestejä:
    88
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itse innostuin pinaattisopasta, kun aloimme saamaan omalta kasvimaalta pinaattia. Toki kaupan pinaatistakin tulee varmasti ihan samanlaista. Nokkosilla olen myös kokeillut ja hyvää oli (kannattaa kerätä varmasti puhtaasta paikasta).

    Tarvitaan vain kattila, mielellään kolmelitrainen. Sen pohjalle sulatetaan pienellä lämmöllä (ykkösellä) 50 g voita, sulaneeseen voihin lisätään neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten kaadetaan litra maitoa ja pieneksi leikellyt (ja esikeitetyt) pinaatinlehdet, niitä voi olla joku 150 - 250 g. Itse tykkään tuuheasta keitosta.

    Mausteeksi maun mukaan suolaa ja pippuria sekä teelusikallinen sokeria. Keitellään kymmenisen minuuttia ja syödään keitetyn kananmunan kanssa.

    Keittäminen ilman pohjaanpalamista on hankalin vaihe, lämpötilan säädön kanssa saa olla tarkkana ja keittoa on sekoitettava koko ajan.
     
  36. TheMeII

    TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

    Viestejä:
    2 559
    Rekisteröitynyt:
    13.11.2016
    Kattila
    Puolilleen vettä
    Pussi tai puolikas makaronia
    nippu nakkeja pilkottuna 10-15/makaronipussi
    lisää nakit kun makaronit on kiuhunu muutaman minuutin
    yritä saalistaa aina välillä makaroni ja jos tuntuu kivalta suussa on nopea ja helppo makaroni-nakki-noppasoppa valmis

    Mausteeksi kasvisliemikuutio, ehkä suolaa/aromisuolaa + ketsuppia oman maun mukaan.
     
  37. ttjm

    ttjm

    Viestejä:
    1 830
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ostin tällä viikolla kokeeksi kalatiskiltä pari lohimedaljonkia. Loppupeleissä aika helppo paistaa pannulla. Pyyhit ensin talouspaperilla lohen päältä ylimääräisen rasvan, tilkka öljyä/voita pannuun ja levy neloselle. Paistat molemmin puolin about 3 min.
    Ainoa miinus on että nuo maksoi sokoksen tiskillä noin 4€ pala.
     
  38. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tässä kanssa helppo ruoka :)
    • leikkaa kuorittuja makkaranpaloja
    • pistä jokaisen makkarapalan läpi 5-6 puolitettua raakaa spaghettia
    • keitä niin kauan kunnes spaghetti on kypsää

    nakkispaghetti.jpg
     
    Rensu, intelops79, Juves ja 5 muuta tykkäävät tästä.
  39. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 713
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Onpa mielenkiintoinen ja omalaatuinen. Spaghetit ovatkin ärsyttäviä irrallisena kaivaa haarukkaan.
     
  40. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Makkarapalat spaghetilla on suoraan sopivia suupaloja :D
     
  41. lil' samson

    lil' samson

    Viestejä:
    38
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mielestäni helppo ja hyvän makuinen safka on kanasuikaleet riisillä yrttikermakastikkeessa. Käytän yleensä 1-2 hengen ruokaan yhtä 250g kanapakettia, noin 1,5 kahvikupillinen riisiä ja kahden desin purkki valion kevyt yrttikermaa

    -Riisit kiehumaan ja kanat paistumaan pannulle
    -Kun kana on kypsää niin mausteiksi suola+rouhittu pippuri + päälle kermat
    -Sekoitetaan hieman ja hetken päästä voi kumota riisit pannulle(kunhan on vedet kaatanut pois)
    -Safka on valmista syötäväksi :drool:
     
  42. Gize

    Gize

    Viestejä:
    807
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Mielenkiintoinen idea mitä en ole aiemmin kuullut, kiitos tästä, pitää laittaa testiin joskus! :tup:

    ps. pöllit "mun" jauhelihasoossin jonka postasin jo aiemmin :D

    Laitetaan vielä kertauksena kun on todellakin kokemattomalle todella helppo ja hyvä :tup:
     
    living_death tykkää tästä.
  43. T_M_T

    T_M_T

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    15.06.2017
  44. fly

    fly

    Viestejä:
    674
    Rekisteröitynyt:
    21.07.2017
    kaikki uuni ruuat on helppoja, tartte muuta kuin pilkkoa ja päälle suolaa ja pippuria

    lämpöjen kanssa sitten voi temppuilla, alle 100C on kiva haudutella

    makkara on eines :darra: (syöpä ja muita merkintöjä ála röökiaski odotellessa)
     
  45. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    1 353
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tein eilen kinkkukiusausta.

    Ainekset:
    • 1 pussi purunasipulisekoitusta (500g)
    • 1 pussi kinkku pizzasuikaleita (250g)
    • 5dl maitoa
    • 1 kananmuna
    • pippuria ja suolaa
    • juustoraastetta
    Valmistus:
    1. Kaada perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan, lisää sen sekaan pizzasuikaleet ja sekoita ainekset sekä mausteet keskenään
    2. Tämän jälkeen mittaa erilliseen astiaan noin 5d maitoa (osa kokonaismäärästä esim. 2dl voi olla kermaa)
    3. Lisää maidon joukkoon 1 kananmuna ja sekoita ne keskenään
    4. Kaada maito aineksien päälle ja lisää lopuksi juustoraaste
    5. Paista 225 asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia
     
  46. fly

    fly

    Viestejä:
    674
    Rekisteröitynyt:
    21.07.2017
    nuo pitsasuikaleet on myöskin eineksiä
     
  47. PeeVee

    PeeVee

    Viestejä:
    200
    Rekisteröitynyt:
    07.11.2016
    Yksi parhaista perinteisistä keitoista, mitä oon syönyt; Lohikeitto ja tosi helppo tehdä, ei voi mennä vikaan. Kalana olen käyttänyt Pirkan Kahden kalan kuutioita.
     
  48. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    2 355
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Maku-kermat vaihtaisin perus kuohukermaan ja lisäksi vaikka koskenlaskijaa tai muuta juustoa (hyvää tulee varmasti ilmankin).
     
  49. Gize

    Gize

    Viestejä:
    807
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Miksi kuohukerma eikä ruokakerma? :think:

    En ole koskaan tehnyt kuohukermasta kuin kermavaahtoa, ruokiin käyttänyt aina ruokakermaa, mikä ero maussa, entä hinnassa (en muista kuohukerman hintaa kun harvoin käytän)?
     
  50. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    2 355
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Kuohukerma on lähempänä aitoa kermaa. Sitä voi itse laimentaa tarvittaessa vedellä ja suurustaa maissi/perunajauholla tms..
     
    Rensu ja Gize tykkäävät tästä.