Kokemattomalle hyviä ja helppoja ruokia?

Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Olen vihdoin kyllästynyt einareihin. Tämä siitä syystä, että lähimmässä kaupassa ne poistivat myynnistä monia hyviä ja tilalle jotai pieniä (ja usein kalliita). Vaihtoehdot siis vähissä enkä halua syödä samoja ruokia koko ajan.

Osaan lähinnä keittää perunat ja kananmunat, mutta paljoa muusta ole kokemusta.

Ehdotuksia siis kaivataan, että mitä tällainen voisi alkaa tehdä ruokaa? Painotus ainakin tässä vaiheessa, että mahdollisimman vaivatonta ja nopeata (joka siis oli syynä varmaan, miksi einareita yleensä kaupasta ostan). En haluaisi kuluttaa hirveästi aikaa ruuan tekoon silloin kun on nälkä ja haluaisin syödä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 572
Tässä nyt muutama helppo: pyttipannu, pääkallopata aka jauhelihamakaronisotku jossa kunnolla potkua, makaronilaatikkokin on sairaan helppo, nakkikeitto, munakkaat lisukkeilla mitä kaapista löytyy, lähes kaikki pastat valmistuu oikeasti vartissa, italianpata siitä valmispussista.. Olishan noita vaikka ja miten. Koklaa jotain noita nyt alkuun, skill level on matala! :)
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
En mä osaa tehdä mitään noita ehdotuksia. Lähinnä etäinen idea mitä suunnillee voi tehdä, mutta ei hajuakaan miten saada kunnollinen lopputulos.

Munakas varmaan palaa mun pannulle. Makaroonilaatikko menee varmaan jonkun ohjeen mukaan, mutta ei sitäkään jaksa aina syödä. Ne italianpadat (ainakin uskoakseni) on kalliita.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
379
Tutustu esim. kotikokki.net sivustolla perusresepteihin. Ja löytyy monenlaista hakutoimintoa/suodatusta. Perus jauhelihakastikkeet, kanakastikkeet, pastakastikkeet, perinteiset laatikkoruuat, keitot jne on helppo ottaa haltuun ja saat pian maistuvampaa ja edullisemmin kuin yksikään einesversio niistä. Avointa mieltä, kokeiluja, vähän opiskelua perusasioista (työvaiheet ja valmistusmenetelmät) ja aikaa niin hyvä tulee. Onnea matkalle makujen maailmaan! :drool:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 558
Ne italianpadat (ainakin uskoakseni) on kalliita.
Kaikki on suhteellista, 400g jauhelihaa ja pussi noita patoja jäävät kustannuksiltaan alle kympin. Noi padat on helppoja valmistaa, paistetaan jauheliha, pussin mukaiseen määrään kiehuvaa vettä lisätään jauheliha ja pussin sisältö ja keitetään puolisen tuntia.
 
Liittynyt
11.06.2017
Viestejä
82
Kaikki on suhteellista, 400g jauhelihaa ja pussi noita patoja jäävät kustannuksiltaan alle kympin. Noi padat on helppoja valmistaa, paistetaan jauheliha, pussin mukaiseen määrään kiehuvaa vettä lisätään jauheliha ja pussin sisältö ja keitetään puolisen tuntia.
Aika överisti yläkanttiin on hinnat, jos "alle kympin" saa noihin menemään. Italianpatapussi maksanee alta 2e ja perus nauta-sika-jauhelihaakin saa siihen pariin euroon parhaillan tuon 400g, jos "laadukkaampaa" jauhelihaa haluaa, niin 2,5-4e.
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Kiitos tuosta kotikokki sivusta. Sieltä löytyi hetken hakemalla muutama yksinkertainen ruoka, jotka varmaan multakin onnistuu. :)
 

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 994
Ei ruoan tarvitse olla vaikeaa. Itse syön aika paljon kananpojan jauhelihaa (alle 3€ 400g Lidl) nämä pannulle, sekaan taco saucee tms, kunnon mausteet (suola, chili, curry, mustapippuri), lisukkeeksi riisiä ja höyrytettyä parsakaalia.

Kun kana kyllästyttää niin tilalle vaihdan jauhelihan. Tuosta voi sitten niin halutessaan vaihdella mausteita ja pääraaka-aineita.

Poikamiehen herkkuruoat
 
Liittynyt
05.12.2016
Viestejä
267
Ei ruoan tarvitse olla vaikeaa. Itse syön aika paljon kananpojan jauhelihaa (alle 3€ 400g Lidl) nämä pannulle, sekaan taco saucee tms, kunnon mausteet (suola, chili, curry, mustapippuri), lisukkeeksi riisiä ja höyrytettyä parsakaalia.

Kun kana kyllästyttää niin tilalle vaihdan jauhelihan. Tuosta voi sitten niin halutessaan vaihdella mausteita ja pääraaka-aineita.
+1, tämä.

Aika pitkälti samoilla seteillä mennään, noi 1kg pakastevihannekset (~2€) ja siihen kananfileesuikaleita/jauhelihaa, kanan sekaan halutessaan vaikka ananasta ja ruoka-/kookoskermaa, jauhelihaan papuja tai linssejä, soijarouhetta, jne.
 

Kaiser Soze

Johtaja
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 963
Makaronilaatikko. Helppo tehdä ja terveellinen. Toki jotain vihreää kannattaa laittaa kylkeen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
11
Kotikokin lisäksi myös Mitä tänään syötäisiin on ihan kiva aloittelijalle. Videot ja kaikki. Nykyään tosin tunkevat tuonne kaiken maailman trendipaskaa & ruoanteko on luokkaa "kasataan nyt hampurilainen näistä", mutta esim. vanhemmat jaksot on ihan hyviä. Vanhempia jaksoja on laitettu kivasti reseptiarkistoon. Ei todellakaan kaikkiin ohjeisiin löydy videoita, mutta perusruokiin yleensä löytyy, kuten makkarakeittoon tai makaronilaatikkoon.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
524
Siitä helppo ja hyvä makaroonilaatikko: MAKUPALAT, reseptit 1997 | yle.fi | Arkistoitu
Kannattaa myös muistaa että kaikki on parempaa pekonin kanssa. Ihan perus salaatistakin (kurkku, tomaatti, paprika, jäävuorisalaatti) saa ihan erilaista ja ruokaisempaa kun heittää pekonia ja fetajuustoa sekaan.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Lasagne(tte) on myös melko täyttävää, riittoisaa ja suht. edullista sekä helppo tehdä, hieman yksinkertaistaen jauhelihan paisto -> vuokaan -> uuniin.

Suosittelisin @Henkilö X että opettelet tekemään keittoja, siinä menee kyllä aikaa mutta on vaivatonta kun teko on melko passiivista. Helpoimmillaan alkuun olisi ehkä makkara/nakkikeitto: peruna ja juurekset pakasteina kattilaan ja nakit tmv. perään, maustaa ja keittelee kasaan. Keittoa on helppo tehdä isompi annos kerralla jolloin ruoka riittää pariksi päiväksi.

Em. pääkallopata myös helppo ja hyvä: keitä makaroonit, paista jauheliha, lisää makaroni jauhelihan sekaan pannulle, muista maustaa (pätee kaikkiin ohjeisiin) :)

Helppo oikaistu jauhelihakastike: paista jauheliha, heitä vehnäjauhoja suoraan jauhelihan päälle pannulle, paistele kuumana näin muutama minuutti -> vettä tai maitoa päälle ja sekoita. Määränä sen verran että saat siitä kastikemaista. Toimii ja sopii vaikka perunan tai spagetin kanssa :)

Rohkeasti kokeilemaan, äläkä tuijota ohjeiden määriä liian pilkuntarkasti :tup:
 
Liittynyt
10.11.2016
Viestejä
249
Noniin. Pari päivää kesti ennekuin päätin vihdoin rohkaistua ja yrittää. Mitähän tää nyt sit on. Vissiin makkarakastikkeeksi tätä voi kutsua. Maku on... keskinkertainen. Taisin laittaa liikaa jauhoja tai vettä. Tuota soosia tuli liikaa tonne pohjalle. :)

Seuraavalla kertaa ehkä vähemmän ja jotain mausteita sekaan. :)

edit: Perkele. Sitä on myös liikaa. Ei tarpeeksi kahdelle päivälle, mutta ehdottomasti liikaa yhdelle. :(
 
Viimeksi muokattu:

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
6 994
Noniin. Pari päivää kesti ennekuin päätin vihdoin rohkaistua ja yrittää. Mitähän tää nyt sit on. Vissiin makkarakastikkeeksi tätä voi kutsua. Maku on... keskinkertainen. Taisin laittaa liikaa jauhoja tai vettä. Tuota soosia tuli liikaa tonne pohjalle. :)

Seuraavalla kertaa ehkä vähemmän ja jotain mausteita sekaan. :)

edit: Perkele. Sitä on myös liikaa. Ei tarpeeksi kahdelle päivälle, mutta ehdottomasti liikaa yhdelle. :(
Ruokaa ei voi koskaan olla liikaa. ;)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 073
Nyhtöpossu. Tökkää foliossa 180-asteiseen uuniin ~ 4h ja syö puoli-ilmaiseksi koko viikko. Jonkun kastikkeen voi varmaan väsätä kaatamalla paistonesteen pannulla ruskistettujen kasvisten sekaan.

Ja tosiaan, ne mausteet. Roiski suolaa ja jotain hyvältä tuoksuvaa sekaan. Soijakastiketta, etikkaa, sokeria ja valkosipulia vaikka.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 658
Spagetti ja jauhelihakastike-
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää yksi purkki tomaatti PYRETTÄ ja pari pikkupurkkia vettä että tulee juoksevampaa.
Keitä spagetti.
Syö.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 658
Nyhtöpossu. Tökkää foliossa 180-asteiseen uuniin ~ 4h ja syö puoli-ilmaiseksi koko viikko. Jonkun kastikkeen voi varmaan väsätä kaatamalla paistonesteen pannulla ruskistettujen kasvisten sekaan.

Ja tosiaan, ne mausteet. Roiski suolaa ja jotain hyvältä tuoksuvaa sekaan. Soijakastiketta, viinietikkaa, sokeria ja valkosipulia vaikka.
Niin ja nasseksi kassleria. Yksi halvimmista ruhonosista.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
122
Noniin. Pari päivää kesti ennekuin päätin vihdoin rohkaistua ja yrittää. Mitähän tää nyt sit on. Vissiin makkarakastikkeeksi tätä voi kutsua. Maku on... keskinkertainen. Taisin laittaa liikaa jauhoja tai vettä. Tuota soosia tuli liikaa tonne pohjalle. :)

Seuraavalla kertaa ehkä vähemmän ja jotain mausteita sekaan. :)

edit: Perkele. Sitä on myös liikaa. Ei tarpeeksi kahdelle päivälle, mutta ehdottomasti liikaa yhdelle. :(
Kannattaa kokeilla ketsuppia ja sulatejuustolevitettä (ruoanlaittovaiheessa) siihen makkarakastikkeeseen.

Itse yleensä teen vähintään tupla-annoksen reseptistä, siitä voi sitten syödä useamman päivän putkeen. Jos ei halua syödä joka päivä samaa niin voi yhtenä viikkona tehdä vaikka joka päivä ruokaa isomman satsin, heittää ylimääräiset sopiviin eriin pakastimeen ja syödä sitten seuraavat pari viikkoa pakastimesta vuoron perään eri ruokia.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Noniin. Pari päivää kesti ennekuin päätin vihdoin rohkaistua ja yrittää. Mitähän tää nyt sit on. Vissiin makkarakastikkeeksi tätä voi kutsua. Maku on... keskinkertainen. Taisin laittaa liikaa jauhoja tai vettä. Tuota soosia tuli liikaa tonne pohjalle. :)

Seuraavalla kertaa ehkä vähemmän ja jotain mausteita sekaan. :)

edit: Perkele. Sitä on myös liikaa. Ei tarpeeksi kahdelle päivälle, mutta ehdottomasti liikaa yhdelle. :(
Arvostan kun on lähdetty tekemään :tup:

Jos laitat liikaa jauhoja niin laitat myös melkein väkisin liikaa vettä, niitä tietysti pois ja mausteita ei saa unohtaa :)

Aiempiin listauksiin vielä mitä ei aamusta muistunut olisi tonnikalapasta/salaatti, todella helppo:

Keitä Makaroni/pasta mistä niistä nyt tykkää kukin tehdäkin, sekaan tonnikalapurkki, kermaviiliä, mausta ja maista teon aikana, ananas sopii myös sekaan, jotkut tykkää myös suolakurkusta ja osa laittaa omenaakin. Tonnikalankin voi vaihtaa kinkkuun halutessaan.

Makaronin kanssa tilli on todettu (aina) aika hyväksi :)

Riisi+kanasuikale+currykastike on myös aika bueno, lidlissä kanan paistisuikaleet todella edukkaita myös.

Keitä riisi, paista kanasuikaleet, kiehauta kastike (saa valmispussissa) -> ääntä kohti. Itse lisään curryä myös riisin sekaan sopivasti :)
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 891
Nakkikeitto.

500gr perunasipulisekoitusta ( pakaste )
200 gr keittojuureksia ( pakaste )
1 Sipuli kun perunasipulisekoitteessa sipulin määrä vähäinen.
Lihaliemikuutio + Kasvisliemikuutio + muutama maustepippuri.
Paketti nakkeja 300gr
Tomaatti pyree pieni purkki.
Halutessaan voi laittaa myös persiljaa mausteeksi.
Vettä noin 1 litra.

Tarvikkeet kattilaan,keittoaika hiljaisella tulella noin 20 min.
Välillä voi hieman sekoittaa.
Jätetään keittämisen jälkeen vähäksiaikaa hautumaan.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Nötköttikeitto

1 prk nötköttiä (purkkilihaa eli sian- ja naudanlihaa)
6-8 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
ripaus suolaa
sopivasti pippureita rouhittuna tai kokonaisina
  • avaa nötköttipukki kummastakin päästä, että saat lihan ehjänä ulos purkista
  • leikkaa nötkötti ensin vaakasuunnassa kolmeen osaan ja sitten 4x4 ruudukoiksi, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja keittoon
  • kuori perunat sekä porkkana ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi
  • kuori sipuli ja silppua se pieniksi paloiksi

Lisää kattilaan perunat, porkkanat, sipuli, pilkkomasi nötköttipalaset sekä lihaliemikuutio. Sen jälkeen kattilaan vettä sen verran, että vesi peittää juuri ja juuri siellä olevat ainekset.

Keittele noin 45 minuuttia tai niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä.

EDIT: Yhdestä nötköttipurkista saa leikattua helposti myös pihvejä, jotka voi paistaa pannulla (huom! ei tarvitse lisätä rasvaa paistamista varten).
 

Sipuliteemakkara

Artesaanirakastelija
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
103
Ääni alkuun keitoille, varsinkin vesipohjaisia on vaikea saada epäonnistumaan. Spagetti ja tomaattipohjainen jauhelihakastike myös kovin helppo. Harjoittele ensiksi perusteet niin sen jälkeen alkaa tulla itsevarmuutta ja taitoa, jossain vaiheessa ei tarvitse edes reseptejä enää vaan improvisoimalla menee kaikki.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Jauhelihakastikkeen tekeminen on myös äärimmäisen helppoa.
  • ruskista noin 400g jauhelihaa korkeareunaisella pannulla kypsäksi
  • lisää 4-5 rkl jauhoja jauhelihan sekaan ja paista niin kauan kunnes jauhot alkavat ruskistumaan
  • lisää lopuksi vähitellen vettä sen verran, että kastikkeesta tulee sopivan paksua
  • mausta lihaliemikuutiolla, pippurilla ja muilla kaapista löytyvillä mausteilla
Tässä on ideana se, ettei kastikeesta voi tulla paakkuuntunutta, koska jauhot lisätään jauhelihan sekaan paistamisen aikana. Usein kastikkeet epäonnistuvat varsinkin kokemattomissa käsissä, jos niitä aletaan tekemään erikseen kattilassa tai paistinpannulla.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
205
Pari omaa nopeaa kastikeruokaa:

Kermainen kanakastike:
- Hunajamarinoituja broilerin paisti- tai fileesuikaleita paketillinen (300-400 g), paistetaan pannulla ihan reilusti
- Purkki (2 dl) ruokakermaa sekaan, hämmennetään niin kauan että kerma kiehuu, viskotaan pippuria maun mukaan. Suolaa en käytä.
- Hintaa joku 4 e/satsi, lisuke oman valinnan mukaan

Tomaattinen jauhelihakastike:
- Paketillinen (400 g) jauhelihaa, sika-nauta tai nauta. Ruskistetaan pannulla.
- Kaadetaan joukkoon paketillinen pirkka/rainbow yrttimaustettua tomaattimurskaa (n. 370 gramman pahvipurkki), huuhdotaan paketti noin 1/3 osalla vettä ja kaadetaan pannulle
- Taas mausteet maun mukaan ja hämmennetään niin kauhan että kastike kuplii
- Hintaa parhaillaan alle 3 e/satsi.

Näitä tullu vedeltyä naamaan tyytyväisenä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Siinä sitä nötköttiä.Tokmannilta kävin hakemassa 6 purkkia 10€.
Halpaa vai mitä.:lol::D
Tikkurilan Tokmannissa oli tarjouksessa 3 purkkia 5€. Missä tommoinen megatarjous oli, vai haitko kahdessa erässä?

Täytyy myöntää että tein tiistaina nötköttikeittoa :)
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 891
Tikkurilan Tokmannissa oli tarjouksessa 3 purkkia 5€. Missä tommoinen megatarjous oli, vai haitko kahdessa erässä?

Täytyy myöntää että tein tiistaina nötköttikeittoa :)
Helsingin itäkeskuksen tokkalta.Ei siinä ainaskaan ilmoitettu mistään rajoituksesta.
Siinä oli iso lavallinen nötköttipurkkeja.
Pistin 6 purkkia koriin muiden ostosten kanssa ja kassalle.
Ei siinä kassakaan mistään rajoituksesta sanonut.

Näyttää tarjous olevan voimassa. Ma 7.8 <--> SU 13.8
Niin kauan,kun tavaraa riittää.Ellei tuotteen yhteydessä toisin mainita.
Voi tietenkin olla myymäläkohtaisia eroja.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Tarjouslehden mukaan 3 prk vitosella. Käyn huomenna hakemassa pastakastikkeet 3 prk vitosella ja ehkä samalla lisää nötköttiä varalta kaappiin :hungry:

nötkötti.PNG
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 891
Purkinpohjassa näyttää nötkötin parasta ennen päiväys olevan.8.5.2021.:)

Täytyy Lidlistä hakea 2-3 purkkia hernekeittoa.
Saa kunnon papusopan aikaseksi.
Vatsakin toimii sitten hyvin.:p
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 995
Osta wokkipannu. Osta kanaa. Osta wokkivihanneksia. Osta nuudeleita. Osta jotain hyvää thai-soosia.

Sekota kaikki yhteen. Yksinkertaista.

Omnom.
 

Electrolytic

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
175
Itse innostuin pinaattisopasta, kun aloimme saamaan omalta kasvimaalta pinaattia. Toki kaupan pinaatistakin tulee varmasti ihan samanlaista. Nokkosilla olen myös kokeillut ja hyvää oli (kannattaa kerätä varmasti puhtaasta paikasta).

Tarvitaan vain kattila, mielellään kolmelitrainen. Sen pohjalle sulatetaan pienellä lämmöllä (ykkösellä) 50 g voita, sulaneeseen voihin lisätään neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten kaadetaan litra maitoa ja pieneksi leikellyt (ja esikeitetyt) pinaatinlehdet, niitä voi olla joku 150 - 250 g. Itse tykkään tuuheasta keitosta.

Mausteeksi maun mukaan suolaa ja pippuria sekä teelusikallinen sokeria. Keitellään kymmenisen minuuttia ja syödään keitetyn kananmunan kanssa.

Keittäminen ilman pohjaanpalamista on hankalin vaihe, lämpötilan säädön kanssa saa olla tarkkana ja keittoa on sekoitettava koko ajan.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
6 984
Kattila
Puolilleen vettä
Pussi tai puolikas makaronia
nippu nakkeja pilkottuna 10-15/makaronipussi
lisää nakit kun makaronit on kiuhunu muutaman minuutin
yritä saalistaa aina välillä makaroni ja jos tuntuu kivalta suussa on nopea ja helppo makaroni-nakki-noppasoppa valmis

Mausteeksi kasvisliemikuutio, ehkä suolaa/aromisuolaa + ketsuppia oman maun mukaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
7 004
Ostin tällä viikolla kokeeksi kalatiskiltä pari lohimedaljonkia. Loppupeleissä aika helppo paistaa pannulla. Pyyhit ensin talouspaperilla lohen päältä ylimääräisen rasvan, tilkka öljyä/voita pannuun ja levy neloselle. Paistat molemmin puolin about 3 min.
Ainoa miinus on että nuo maksoi sokoksen tiskillä noin 4€ pala.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
213
Mielestäni helppo ja hyvän makuinen safka on kanasuikaleet riisillä yrttikermakastikkeessa. Käytän yleensä 1-2 hengen ruokaan yhtä 250g kanapakettia, noin 1,5 kahvikupillinen riisiä ja kahden desin purkki valion kevyt yrttikermaa

-Riisit kiehumaan ja kanat paistumaan pannulle
-Kun kana on kypsää niin mausteiksi suola+rouhittu pippuri + päälle kermat
-Sekoitetaan hieman ja hetken päästä voi kumota riisit pannulle(kunhan on vedet kaatanut pois)
-Safka on valmista syötäväksi :drool:
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Tässä kanssa helppo ruoka :)
  • leikkaa kuorittuja makkaranpaloja
  • pistä jokaisen makkarapalan läpi 5-6 puolitettua raakaa spaghettia
  • keitä niin kauan kunnes spaghetti on kypsää

Mielenkiintoinen idea mitä en ole aiemmin kuullut, kiitos tästä, pitää laittaa testiin joskus! :tup:

ps. pöllit "mun" jauhelihasoossin jonka postasin jo aiemmin :D

  • ruskista noin 400g jauhelihaa korkeareunaisella pannulla kypsäksi
  • lisää 4-5 rkl jauhoja jauhelihan sekaan ja paista niin kauan kunnes jauhot alkavat ruskistumaan
  • lisää lopuksi vähitellen vettä sen verran, että kastikkeesta tulee sopivan paksua
Laitetaan vielä kertauksena kun on todellakin kokemattomalle todella helppo ja hyvä :tup:
 

fly

Liittynyt
21.07.2017
Viestejä
677
kaikki uuni ruuat on helppoja, tartte muuta kuin pilkkoa ja päälle suolaa ja pippuria

lämpöjen kanssa sitten voi temppuilla, alle 100C on kiva haudutella

makkara on eines :darra: (syöpä ja muita merkintöjä ála röökiaski odotellessa)
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Tein eilen kinkkukiusausta.

Ainekset:
  • 1 pussi purunasipulisekoitusta (500g)
  • 1 pussi kinkku pizzasuikaleita (250g)
  • 5dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • pippuria ja suolaa
  • juustoraastetta
Valmistus:
  1. Kaada perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan, lisää sen sekaan pizzasuikaleet ja sekoita ainekset sekä mausteet keskenään
  2. Tämän jälkeen mittaa erilliseen astiaan noin 5d maitoa (osa kokonaismäärästä esim. 2dl voi olla kermaa)
  3. Lisää maidon joukkoon 1 kananmuna ja sekoita ne keskenään
  4. Kaada maito aineksien päälle ja lisää lopuksi juustoraaste
  5. Paista 225 asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
505
Yksi parhaista perinteisistä keitoista, mitä oon syönyt; Lohikeitto ja tosi helppo tehdä, ei voi mennä vikaan. Kalana olen käyttänyt Pirkan Kahden kalan kuutioita.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Yksi parhaista perinteisistä keitoista, mitä oon syönyt; Lohikeitto ja tosi helppo tehdä, ei voi mennä vikaan. Kalana olen käyttänyt Pirkan Kahden kalan kuutioita.
Maku-kermat vaihtaisin perus kuohukermaan ja lisäksi vaikka koskenlaskijaa tai muuta juustoa (hyvää tulee varmasti ilmankin).
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 196
Maku-kermat vaihtaisin perus kuohukermaan ja lisäksi vaikka koskenlaskijaa tai muuta juustoa (hyvää tulee varmasti ilmankin).
Miksi kuohukerma eikä ruokakerma? :think:

En ole koskaan tehnyt kuohukermasta kuin kermavaahtoa, ruokiin käyttänyt aina ruokakermaa, mikä ero maussa, entä hinnassa (en muista kuohukerman hintaa kun harvoin käytän)?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 308
Viestejä
4 156 943
Jäsenet
70 407
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom