Kokemattomalle hyviä ja helppoja ruokia?

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Henkilö X, 11.07.2017.

  1. valurauta

    valurauta

    Viestejä:
    1 850
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2016
    Jos sitten haluaa tuunata tätä "gourmet-kokkailun" suuntaan, niin voi tutustua käsitteeseen Mirepoix Mirepoix (cuisine) - Wikipedia ...eli lähinnä pieneksi kuutioitua sipulia, porkkanaa ja selleriä, eikä suinkaan pakastealtaasta vaan juureslaareista. Tämä on yleiskäyttöinen makupohja melkein mihin tahansa. Lisää siis sipulin oheen porkkanaa ja selleriä, esim. 5 mm kuutioina - niin pieninä, että ne ~liukenevat valmiiseen kastikkeeseen.

    Lihana ei välttämättä kannata käyttää kallista jauhelihaa, vaan ostaa halvempia lihapaloja kokolihana, jonka sitten pilkkoo maun mukaan esim. nopan kokoisiksi kuutioiksi, lastuiksi tai suikaleiksi. Lihana voi käyttää esim. broilerin reisipaloja, possun kassleria, etuselkää tai lapaa tai jotain naudan patalihoja. Nauta vaatii haudutusta parisen tuntia, possu puolesta tunnista tuntiin ja broileri valmistuu puolessa tunnissa. Pienet palat kypsyvät nopeammin, suuremmat ottavat enemmän aikaa. Kun teet kastikkeen kerrankin broilerin reisipaloista, et enää ikinä osta kuivia rintalihoja.

    Juurekset voi laittaa pataan pehmentymään miedolla lämmöllä pieneen määrään oliiviöljyä/voita samalla kun alkaa kuumalla pannulla ruskistamaan lihoja pienissä erissä. Lihat sitten lisäillään juuresten päälle. Seuraavaksi lisätään nestettä, ja tässä vesi kannattaa korvata viinillä. Broiskulle valkkari on parempaa, possulle toimii sekä valkkari että punkku ja naudalle käyttäisin punkkua. Viini lisätään pienissä erissä pannulle ja kun se kiehahtaa, kaadetaan pataan. Pannulta kannattaa irrottaa kaikki ruskistusjäännös mukaan. Mausteeksi voi lisätä suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lopuksi lisätään (paseerattu) tomaatti, ja annetaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa. Haudutuksen aikana keitellään riisit/pastat/perunat.
     
  2. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 373
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    En muista onko tässä jo mainittu lihapata kun en jaksa kahlaa koko säiettä läpi.
    Sen helpompaa ruokaa ei olekkaan. Jos ei perinteinen karjalanpaisti nappaa, niin kunnon mausteinen pata on käsittämättömän hyvä ja helppoa tehdä. Ja variaatioita loputtomiin.

    Peruspohja on mulla:
    1) Nautasika lihapaloja. Ehkä joku kilon verra, riippuu toki paljonko haluaa tehdä. Joko karjalainpaistisekoitusta, tai sitten itse tykkään käyttää paistipaloja kun ne on ilman mitään rasvaroippeita jne.
    2) Sipulia pari
    3) Muutama chili
    4) Mustapekka juusto tai muu tuorejuusto
    5) Nesteeksi vettä, olutta tai viiniä. Maun mukaan.
    6) Mausteita maun mukaan

    Sitten varianttina voi laittaa sekaan vähän sitä sun tätä mitä kaapista löytyy. Tölkkipapuja (kidney tai valkoisia), suolakurkun paloja, tomaattimurskaa/paseerausta tai vaikka paistetun jauhelihan.

    Valmistus:
    1) Kaikki aineet pataan ja nestettä niin että peityy. Mustapekka/tuorejuusto murustellaan/sekoitellaan tasaisesti sinne tänne
    2) Uuniin n.150c ja mitä kauemmin, sen parempaa, mutta yleensä n.4h vähintään.
    3) Ääntä kohden

    Jos haluaa hifistellä niin lihat voi kevyesti ruskistaa ensin ja ainekset voi laittaa pataan jo edellisenä iltana maustumaan ja aamulla uuniin.
    Oiva sunnuntairuoka. Lauantaina ainekset pataan ja su aamulla uuniin ja iltapäivällä syö.
    helppoa ja erittäin hyvää.

    Pulled pork on toinen erittäin maukas ja helppo.
    Iso pala porsaan kassleria ja siihen pinnalle mausterub tai muuta maustetta.
    Liha vuokaan ja nestettä pari senttiä pohjalle ja peitetään foliolla.
    Uuniin 150c ja taas mitä kauemmin, sen mureampaa.
    Sitten uunista ulos ja revitään kahdella haarukalla ja mausteita ja sooseja päälle ja vaikka patongin väliin. Ja voi myös pakastaa foliovuokiin ja kun tekee mieli niin vuoka vaan uuniin lämpiämään.

    Erittäin helppoja ja hyviä ruokia.
     
    demas tykkää tästä.
  3. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 109
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Silakka-perunavuoka

    Tätä vastaava oli joskus siinä MTV3:en 5 minuutin ruoka-ohjelmassa, laittoi pakaste peruna-sipulisekoituksen ja -silakat suoraan jäisenä vuokaan ja uuniin, paistoaikaa vaan vähän lisää.
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    1 011
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Perunasipuli & Silakkafile mättö.

    1Kg Perunasipulisekoitusta.
    500gr Silakkafileitä.Tässätapauksessa tuoreita fileitä,ei pakaste.
    Pekonia.
    Juustoraastetta.
    Ruokakerma.

    Mausteina.
    Suola.Maustepippuri.Sitruunapippuri.
    Kalamauste.Tilli.Valkosipulijauhe.

    Kupinpohjalle ½ pussia perunasipulisekoitusta.
    Päälle silakkafileet.
    Mausteita sitten oman maun mukaan.
    Juustoraastetta.
    Pekonisiivuja.
    Sitten loput ½ pussia perunasipulisekoitusta.
    Päälle vielä ruokakerma.
    Sitten päällimmäiseksi vielä pekonisiivuja.
    Uuniin noin tunniksi,sitten virrat poikki ja jälkilämpöön hautumaan.
     
  5. jorgelius

    jorgelius

    Viestejä:
    67
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    3 dl vettä kiehuvaksi.
    1/2 dl kokonaista tattaria veteen.
    lautaselle kun vesi on haihtunut(tattarit kosteita!)
    voinokare lautaselle, jonka päälle kuuma tattari jäähtymään.
    lämmin tattari suuhun.
     
  6. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    1 011
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Tokmannin tarjouslehtisessä.01/18
    Nyt olis taas nötköttiä tarjolla
    Eikä maksa paljoa.5 purkkia 7€.
    Tarjous voimassa.Maanantai <--> Sunnuntai 1 <--> 7.1.2018
    Halpaa vai mitä.:cigar2::D:p
     

    Liitetyt tiedostot:

    living_death tykkää tästä.
  7. Jahonnes

    Jahonnes

    Viestejä:
    247
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Oon ite tehnyt nyt noin kuukauden ajan joka työvuorossa iltaruoaksi tuollaisen puolivalmiin italian/meksikon/napolin padan. Paistaa vain 400g jauhelihan, heittää sekaan vettä ja tuon pussukan sisällön ja hämmentelee muutaman minuutin. Yleensä tuosta riittää pariin ateriaan, mutta välillä syön koko setin kerralla. Noita saa myös täysjyvänä.
     
  8. Re@per

    Re@per

    Viestejä:
    159
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Eikö noissa pussukoissa ole ihan helvetisti suolaa?
     
  9. arcane

    arcane

    Viestejä:
    857
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Itse tykkään tehdä jauhelihakastikkeen ihan vaan tomaattimurskalla ja ruokakermalla. Purkki ruokakermaa + toinen purkki tyyliin yrtti/-chilitomaattimurskaa, sipuli + mausteita. En vaan saa tosta koskaan ihan tasalaatuista, koska tuntuu jotenkin helposti vaihtelevan mausteiden ja käytetyn kerman mukaan.

    En tosin ole tehnytkään pitkään aikaan, koska olen siirtynyt enemmän kasvis- tai feikkilihavaihtoehtoihin, josta minusta mikään ei ole oikein sopinut tuohon jauhelihan korvikkeeksi. Esimerkiksi joku soijarouheen käyttö jauhelihan korvikkeena on lähinnä itsensä kiduttamista.

    Sen sijaan hyvän "feikkikana"-curryn saa seuraavasti:

    Pussillinen quorn-kuutioita
    Sipuli
    Valkosipulin kynsi tai pari
    2x reilua teelusikkallista red curry/panang curry -tahnaa
    2dl kookoskerma ja vaikka desi vielä vettä sekaan
    Mausteita: pippuria, paprikajauhetta, kurkumaa, cayannepippuria, hitusen suolaa, vaikka jotain chilitököttiä...

    Senkus heittää ensin kuutiot pannulle lämpiämään öljyssä, sitten hetken päästä mausteet ja sipulit mukaan, sitten curry-paste ja lopuksi kookoskerma + vesi ja vähän sekottelee. Tismalleen sama resepti mielestäni toimii, oli kastikkeessa quornia tai paketillinen maustamattomia (tai chilimarinoituja) kanasuikaleita. Kylkeen riisiä.

    Muita hyviksi todettuja, mielestäni varsin helppoja reseptejä olleet seuraavat:

    Thaimaalainen kanarisotto - Reseptit
    Helppo pinaatti-raejuustolasagne (isken itse kastikkeeseen mukaan pakkauksen mustapapuja, muuten vatsani ei koe ruokaa täyttäväksi. Lisäksi pinaatti näkyy vähän enempi, jos vaihtaa ne pinaattipiiperrykset pakastettuun lehtipinaattiin)
    Parsakaaliriisi

    Itseä kiinnostaisi suuresti helpohkot (tai ainakaan ei kamalasti aikaa vievät) sekä maukkaat kasvisruokareseptit, tai reseptit noille feikkilihoille (quorn, härkis, nyhtökaura). Kananmuna ja maitotuotteet resepteissä ok, ja toisaalta myös reseptit johon tulee vain pieni määrä lihaa (esim. tuo parsakaaliriisi) kelpaisivat myös. Olen mielestäni onnistunut tiputtamaan lihankäyttöäni arviolta 50-60% kotona syödessäni, mutta monesta täysin kasviskokeilusta on tullut jotenkin tylsän tai tasapaksun makuista. Esimerkiksi paljon kehuttu avokadopasta on mielestäni kyllä erinomaista ja nopeaa tehdä yksi annos, mutta huijaan paistamalla joukkoon yleensä pari siivua suht rapsakkaa pekonia, koska muuten annos jää jotenkin mauttomaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2018
    Piik tykkää tästä.
  10. Jahonnes

    Jahonnes

    Viestejä:
    247
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Tuotesivujen perusteella 0,7g per 100g, eli reilusti vähemmän kuin esimerkiksi ruispaloissa. Toisaalta en tiedä, kuinka paljon tuollaisessa pataruoassa normaalisti sitten suolaa tulisi olla. Voihan tuo olla paljonkin. Ei se ainakaan makua haitannut.
     
  11. Lallijuoppo

    Lallijuoppo

    Viestejä:
    6 484
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Tästä tulee mun ensimmäinen ja ainoa tähtihetki ruuanlaitto-ohjeiden parissa. Ja täytyy myöntää, että tiedän asian vain siksi, että eräs ammattilainen tämän mulle vinkkasi.

    Unohtaa ton jauhon ja ostaa Maizenan ruskeaa suurustetta. Pitäisi löytyä yleensä samasta paikasta missä on jauhotkin kaupoissa. Erona tuohon ohjeeseen on, että ensin paistat jauhelihan ja sitten mukaan vettä. Veden määrän oppii parin epäonnistumisen jälkeen, mutta voi aloittaa 3 desillä. Mukaan jo tässä vaiheessa lihaliemikuutio. Odotetaan että vesi kiehuu ja sitten ripotellaan Maizenaa joukkoon ja annetaan vaikuttaa. Aluksi tekee sen virheen, että kun ei mitään tapahdu, niin lisätään lisää. Sinänsä siitä ei ole kauheasti harmia.
    Jos ei uskalla vedellä aluksi vapaalla kädellä, niin se ohjeessa oleva 3 rkl on ihan hyvä lähtökohta. Mutta se suurustuu oikein kunnolla, kun sen antaa vähän jäähtyä eli vaikka levy nollilla ja antaa olla siinä. Voihan sitä vettä tietenkin jälkeenkin lisätä, jos tulee ihan liian paksua, kun on lätrännyt sitä Maizenaa liikaa joukkoon.

    Paljon helpompaa kuin tuo jauhojen ruskistaminen ja epäonnistuminen on paljon vaikeampaa.
     
  12. Nathorr

    Nathorr

    Viestejä:
    265
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Täällä taitaa pääasia resepteistä olla juuri pääruokaa varten, mutta heitämpä idean, miten aamu- tai iltapuurosta saa helposti täyttävämmän ja maukkaamman. Tällä reseptillä 1 annos mikrossa, mutta samalla reseptillä onnistuu tekeminen myös kattilassa:

    1 dl (pika)kaurahiutaleita
    2 dl nestettä (vettä, maitoa, mantelimaitoa tai kauramaitoa. Vesi tietysti edullisinta, mutta maidolla rutkasti maistuvampaa)
    1 tl chia-siemeniä
    1 tl kanelia
    puolikas banaani ohuehkoina siivuina
    ripaus suolaa

    Kaikki sekasin ja ilman kupua mikroon. Vähän mikron tehosta riippuen sitten aikaa, meillä 600 W:lla ensin 2 minuuttia, sitten sekoitus ja sen päälle 1,5 minuuttia. Päälle sitten lisää banaanisiivuja ja marjoja, esimerkiksi pakastimesta mansikoita, mustikoita tai tyrnejä.

    Suosittelen kokeilemaan! Olen ollut pienestä pitäen kaurapuuron ystävä, mutta tämä mullisti kaiken.
     
  13. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 373
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    En muista oonko näitä täällä jo mainostanu, mutta pari iisiä kanaruokaa.

    1) Kana-aurajuustopasta
    -Kanaa haluamasi määrä kanaa (n.400-700g) suikaloituna (valmiina tai itse)
    -Pala Aurajuustoa (tai jotain muuta sinihomejuustoa)
    -Makaroni tai jos haluaa hifistellä ni sitä pikkulintusten näköistä pastaa
    1. Pistä makarooni/pasta kiehumaan
    2. Ruskista ja mausta kana maun mukaan. Kun kanat kypsiä niin laske lieden lämpö n. puoleen ja lisää kanan joukkoon aurajuustoa paloina maun mukaan. Voi myös lisätä muita juustoja jos saattuu kaapissa vaikka jämiä olemaan.
    3. Kun pasta kypsää, sekoita kaikki keskenään
    4. Ääntä kohden

    2) Kananuggetit
    -Naturel kanaa filepihveinä tai minuttipihveinä tai vastaavana, ei kuitenkaan valmiina suikaleina
    -Vehnäjauhoja
    -Pari kananmunaa
    -Korppujauhoa
    1. Kuivaan kanan pinta ja pilko kanat "nugetin" kokoiseksi paloiksi (vähän maun mukaan)
    2. Ota kolme syvää lautasta ja laita ensimmäiseen vehnäjauhoja, toiseen riko pari kananmunaa (ja sekoita) ja kolmanteen korppujauhoja
    3. Sekoita haluamasi mausteet johonkin noista kolmesta lautasesta (itse suosin kuivamausteita korppujauhoon ja märät kananmunaan)
    4. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja viimeksi korppujauhossa
    5. Kanat uunipellille ja uuniin n.225c ja sen aikaa että ovat kypsiä ja rapsakoita (n.20min ja välillä käännellen)
    6. Ääntä kohdin ja kyllä on hyvää!
     
  14. JRantajoki

    JRantajoki

    Viestejä:
    368
    Rekisteröitynyt:
    09.11.2016
    Tonnikalavuoka. Helppoa ja hyvää. :)

    Sipulia
    Valkosipulia (jos haluaa, mulle pakollinen!)
    pussi Makaronia
    2prk tonnikalaa (Paloina öljyssä tai vedessä, ei väliä)
    2 tlk Tomaattimurskaa (Voi laittaa maustettuja jos tykkää)
    Ruokakerma (Voi laittaa maustettuja jos tykkää)
    Pakastekasviksia (jos haluaa)
    Mausteita (suola, pippurisekoitus, sipulijauhe, paprika)
    Juustoraaste (K-menu emmental juustoraaste yllättävän hyvää ja halpaa)

    1.Makaronit kiehumaan.. jätä vähän al dente eli jos keittoaika 8min niin ota pari minuuttia ennen pois.
    2.Pilko sipuli ja valkosipuli pannulle kuullottumaan hetkeksi(suht pieni lämpö, esim. levy kolmoselle).
    3.Tonnikalat sekaan pannulle ja mausta
    4.Kasvikset, Tomaattimurskat ja kermat pannulle ja anna muutama minuutti "tekeytyä"
    5.Makaronit uunivuokaan, ja sekoita soosit sekaan
    6.Juustoraasteet päälle
    7.Uuniin 200 astetta 20-30min. Siksi aikaa, että juusto on just itselle mieluisen väristä.

    Tästä tulee melko iso satsi, mutta hyvä vinkki on pakastaa ylimääräiset. Ostaa sellaisia rasioita, joihin mahtuu itselle sopiva annos. Ei tarvi päivätolkulla vedellä samaa ruokaa. Suurin osa ruoasta säilyy ihan kelvollisena pakkasessa, kunhan sulatat rauhassa (Tärkeää!). Ota edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
     
  15. Härkönen

    Härkönen Köyhä

    Viestejä:
    2 436
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    1. Paista lihaa
    2. Pilko kasvikset
    3. Syö

    Näillä ohjeilla menty pitkän aikaa, mausteita ja lisukkeita vaihtelemalla ei pääse kyllästymään ja säästyy turhilta lisäaineilta. :tup:
     
  16. Suffeli

    Suffeli

    Viestejä:
    18
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    helepot tortillat: ruskista 400gr jauhelihaa/broilerisuikaleita. tuuttaa joukkoon se tortilla maustejauhe ja ohjeen mukaan vettä. ja sekoittele. sen jälkeen käytä mikrossa n.30s niitä tortilla lettuja (ite suosin niitä ns. kuppimallisia). siihen oman valinnan mukaan lisukkeeksi tortilla tomaattipyre,juustoraaste, jalopenot, mitä haluat. yleensä jo parin annoksen jälkeen ähky. ja loput voi sitten syödä myöhemmin.
     
  17. Atapio

    Atapio

    Viestejä:
    407
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Hyviä ja helppoja. Makuasia varmaan että mikä on hyvää, mutta laitan pari vaihtoehtoa jotka on ainakin helppoja.

    Ainesosat:
    Perunaa, Porkkanaa, Sipulia, ruokaöljy, mausteet
    Bonus: nöttkött-purkki, nakkeja tai jotain muuta lihaa, liemikuutioita, kokonaisia maustepippureita

    Vaihtoehto 1.
    Uunipaistetut:
    Viipaloi ainekset sekaisin kippoon, johon kaadat ruokaöljyä hieman, niin että kaikki ainekset saa sitä vähän pintaan, ei kuitenkaan liikaa. Mausteet sekaan ja pyörittelet, sitten kaikki pellille.
    Uunitat 200 asteessa n.30min kokoajan tarkkaillen että ainekset ei pala. Tärkeintä että ne vähän käristyy ja ei muuta kuin syömään.

    Vaihtoehto 2.
    Keitto:
    Laita noin 1l tai 2l vettä kiehumaan liemikuutioiden ja mausteiden kanssa.
    Viipaloi per,por,sip,nöde kattilaan, niin että ne on reilusti pinnan alla, lisää vettä jos näin ei ole.
    Keitä 30min+, mitä kauemmin, sen paremmin.
    Syö-Män
     
  18. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    1 011
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Valmiina saa pakastealtaasta.
    Perunasipulisekoitus 500gr / 1Kg
    Keittojuurekset.200gr

    Mausteet.
    Lihaliemikuutio / kasvisliemikuutio / maustepippuri
    Sitten,oman valinnan mukaan,nakkipaketti / lenkkimakkaraa / kinkkusuikaleet / valmiit lihapyörykät / nötkötti.

    Kattilaan.Pakasteet,liemikuutiot,pippurit,vesi.
    Voi laittaa vielä yhden sipulin,koska valmiissa perunasipulisekoituksessa ei ole sipulia nimeksikään.
    Sitten se lihapuoli,mitä haluaa sekaan laittaa.

    Suolan jätin pois,kun noissa liemikuutioissa tuppaa olemaan jo suolaa.
    Halutessaan voi vielä laittaa lorauksen tomaattiketsuppia sekaan makua antamaan.
    Keittoaikaa noin ½ tuntia,sitten virrat poikki ja vähäksiaikaa vielä muhimaan liedelle.
    BonApetit.:geek:
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2018
  19. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 109
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Maikkarin mitä tänään syötäisiin tms. ohjelmassa oli joskus vuosia sitten tosi helppo silakkalaatikko jossa perunat ja silakat laitettiin suoraan jäisenä vuokaan..

    Helppo silakkalaatikko

    Tämän tyylinen resepti, mutta saattoi olla peruna-sipulisekoitus tilalla.
     
  20. FinMaky

    FinMaky Tekee sitä ATK:ta

    Viestejä:
    257
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Lidlin harvest basket tms pussimuusi on ainoa, josta tulee hyvää perunamuusia pussista. Tässä helppo ja halpa ruokaohje ostoslistoineen Lidlistä.

    Lihaperunasoselaatikko

    1. Harvest Lidl muusipussit
    2. Maitoa litra
    3. Lihaliemikuutioita
    4. 1kg jauhelihaa. Halvin sopii hyvin.
    5. Oivariini (ei pakollinen)

    Paista jauheliha, lisää 1-2 lihaliemikuutiota mauksi. Helpompi jos sulattaa tilkkaan vettä, mutta menee siinä seassakin. Muista paistaa kunnes ei enää "kiehu" omassa nesteesään vaan vähän paistuukin se jauheliha.

    Tee 2 pussin verran muusia ohjeen mukaan: Itse keitän vedenkeittimellä vedet ja kaadan astiaan, maidot kylmänä perään, sitten suola ja vikana muusijauhot. Sekoita vähän, sitten iso nokare oivariinia (valinnaista tietenkin) sekoitus valmiiksi. Ota iso vuoka ja voitele sisäpinta oivariinilla (optinal). Sekoita muusi + jauheliha vuokaan. Työnnä uuniin vaikka 200 astetta. Katso 20 min päästä että onko pinta tummunut, toista 10 min välein kunnes on. 40 min on yleensä hyvä.

    Nom nom kohti ääntä.

    Toinen on emännän lempiruokia olevat kalapuikot:

    Lidlimuusia pussillinen
    Hyviä kalapuikkoja lidlistä.
    Kermaviili + valkosipulidippi.

    Tee dippi veteäytymään.
    Ota pannu. Laita oivariinia ja paista kalapuikkoja rakkaudella hitaasti, kunnes saat rapean hyvän kuoren. Kun ei onnistu, niin enskerralla paremmin. Levy siis ei täysillä vaan vähän pienemmällä, niin saa hyvän rapeuden niihin. Uunissa tulee helpommin, mutta ei niin hyviä.
    Tee lidl muusi.

    Sitten vaan lautaselle muusia, puikkoja ja valkosipulidippiä kastikkeeksi.
     
  21. ttjm

    ttjm

    Viestejä:
    5 859
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Helppo vegecurry:
    - 1,5 dl kikherneitä likoamaan yöksi jääkaappiin
    - Kaada liotusvesi pois ja uutta tilalle
    - Keitä 1-1,5h ja kaada vedet pois
    - Kaada purkki tikka masala -soosia (esim. uncle ben's)
    - Anna asettua pienellä lämmöllä ja keitä samalla riisit

    Kikherneet voi tietty korvata vaikka kanalla, niin ei tarvitse liotella yön yli :D
    Hieman tuohon menee aikaa, mutta toisaalta ei tarvitse juurikaan vahtia missään vaiheessa.
     
  22. asikainl

    asikainl

    Viestejä:
    45
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kalaruokia jos haluaa suositusten mukaan syödä, niin tässä jotain superhelppoja kalareseptejä. Olen ks. yrityksessä töissä, eli olen "puolueellinen", mutta meidän reseptipankista nämä ovat helpoimmat kalaruoat, joissa ei oikein voi epäonnistua mitenkään:

    Uunikala lohesta - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos (kasvikset voi vaihtaa haluamikseen)

    Kirjolohipasta kylmäsavukirjolohesta - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos

    Lohinapostelulauta - Resepti - Pääruoka - Pikkusuolainen | Kalaneuvos (melkein pelkkiä valmiiksi jalostettuja tuotteita, eli kypsentäminen ei vaadi taitoa)

    Mätisipsit - Resepti - Alkupala - Pikkusuolainen | Kalaneuvos (naposteltavaa, ei varsinainen ruoka)

    Uunikirjolohi kalamausteella - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos

    Sinappisilakka ja uudet perunat - Resepti - Pääruoka | Kalaneuvos (valmis silakkamarinadituote, eli ei tarvitse osata kuin perunat keittää)

    Lämminsavukirjolohisalaatti pasta - Resepti - Salaatti | Kalaneuvos (valmis kalajaloste, pelkkä pastan keittäminen ja kasvisten kuutiointi)
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2018
    ttjm tykkää tästä.
  23. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 109
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Luomu kikherneet

    Hätähousut voi käyttää valmiita liemessä lilluvia kikherneitä.
     
    ttjm tykkää tästä.
  24. maitopurkki

    maitopurkki

    Viestejä:
    1 308
    Rekisteröitynyt:
    06.01.2017
    Nistipataan sopii ihan hyhin heittää pakastealtaan vihannes/kasvis mikälie pussillinen, antaa hiukan raikkaamman maun. :lol:
     
  25. Rokka

    Rokka

    Viestejä:
    51
    Rekisteröitynyt:
    04.03.2017
    Laiskanmiehen Lasagne

    - Lasagnelevyjä ~12 kpl
    - 400-500 grammaa jauhelihaa
    - 150 grammaa juustoraastetta
    - 2,5dl maustettua ruokakermaa oman maun mukaan
    - 5dl valmista tomaattikeittoa (esim. mozzarella-maustettua)

    Voitele uunivuoka ja lisää tomaattikeittoa niin että pohja peittyy. Lado ensimmäinen kerros lasagnelevyjä, murenna päälle raakaa jauhelihaa ja juustoraastetta sekä lorota sekaan kermaa ja tomaattikastiketta. Sitten uusi kerros lasagnelevyjä ja toista kunnes jauheliha on käytetty. Päällimmäiseksi vielä kerros lasagnelevyjä joiden päälle loput kermat ja juustoraaste (tähän kannattaa säästää noin kolmannes kermasta ja juustoraasteesta).

    Koko komeus uuniin 175 asteeseen ~45 minuutiksi kunnes päällimmäinen kerros on kauniin ruskea.

    Tuo ottaa muutaman yrityksen ennen kuin löytää oikean suhteen jakaa ainekset kerroksiin. Tein ensimmäisen kerran pienehköön vuokaan käyttäen kahdeksaa levyä (alkup. ohjeessa 12) ja koko nestemäärällä siitä tuli vähän löysää. Eikä tuosta muutenkaan tule koostumukseltaan yhtä kiinteää kuin oikein valmistetusta lasagnesta, mutta eipä ole myöskään kuin yksi astia tiskattavaksi.
     
  26. Tinke-80

    Tinke-80

    Viestejä:
    425
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Uunibataatit

    Pese bataatit. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Sivele leikkuupinta öljyllä ja lisää suolaa leikkuupintaan.

    Laita uuniin 200 C / 30-50 minuuttia riippuen bataatin koosta.

    Tee täyte:
    Sekoita turkkilaista jogurttia, kinkkua ja aurajuustoa sekaisin tahnaksi. Laita jääkaappiin maustumaan.

    Syö bataatin sisus täytteen kanssa.
     
  27. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 003
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Naturellit broilerinkoivet omilla mausteilla.

    Pintaan ruokaöljyä, suolaa, currymaustetta, grillimaustetta ja pippurisekoitusta (tässä järjestyksessä mielellään).

    Koivet uuniin noin 45 minuutiksi 175°C lämpötilaan ja lopuksi voi laittaa vielä vartiksi uunin grillitoiminnon päälle, jotta pinnasta tulee kunnolla rapea (itse laitan kiertoilman päälle).

    Pienemmällä lämpötilalla lihasta tulee entistäkin mureampaa, ja liha lähtee luista irti melkein puhaltamalla.

    Omat broilerinkoivet lähtivät juuri uuniin kypsymään.

    DSC01987.JPG

    DSC01990.JPG
     
  28. ade71

    ade71

    Viestejä:
    17
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Kannattaa laittaa Datsun 100A eli riisikuppi samalla uuniin broilerien kanssa, saa riisit helpolla.
     
  29. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 373
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Jos tykkää keitetyistä koivista ni mikä ettei. Itte en noita enää juuri syö kun niihin lisätään niin paljon vettä että noista ei saa hyviä vaan ne jää aina vetisiksi. Sama broilerin grilliboxien kanssa.
     
  30. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 003
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Nyt ne on kuitenkin valmiita ja hetken päästä menee ääntä kohti :tup:

    Nyt jäi lisukkeet tekemättä kun niin kova nälkä.

    DSC02005.JPG DSC02006.JPG
     
    gouca ja ttjm tykkäävät tästä.
  31. kaakau<"'\\/>

    kaakau<"'\\/>

    Viestejä:
    511
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Kukkakaalimunakasta uunissa tein eilen, riittää yhdelle pariksi ateriaksi, tulee samalla kasviksiakin syötyä. Muuten tein jotakuinkin samalla ohjeella, paitsi paistoin sipulin ja valkosipulin, ja laitoin pekonia vähän, jonka myös paistoin. Harissan tilalla srirachaa ja parmesaanin korvasin pecorinolla. Keitettyjä kananmunia en laittanut ollenkaan, kuusi raakaa munaa ja kukkakaalia oli kilo, josta lähti jonkin verran veke, koska oli lehdentynkiä mukana. Ja tuoretta tilliä ja lehtipersiljaa ja kuivattua oreganoa.

    Ei tuossa oikein muuta mielestäni voi munata, kuin keittää kukkakaalin muusiksi. Aika nopeasti tulee tarpeeksi kypsäksi, voi jäädä vähän raa'aksi. Uunista otin puolen tunnin kohdalla pois ja survoin vähän, kun sinne keskelle jää muuten nestettä, ja laitoin takaisin vielä 10 minuutiksi.

    Ei kovin selkeä resepti nyt tullut ja sivuiltakin puuttuu ainesosaluettelo. Laitanpa oman version tähän.

    Kukkakaali n. 1 kg, sellainen, joka mahtuu kattilaan
    6 munaa
    1 iso sipuli
    5 valkosipulinkynttä
    5 siivua pekonia
    100g pecorinoa
    1 tl suolaa keitinveteen ja ½ tl munakkaaseen (pecorino on suolaista)
    8 mustapippuria tai ½ tl jauhettuna
    1 tl juustokuminaa
    1 rkl kuivattua oreganoa
    1 dl tuoretta tilliä
    1 dl tuoretta lehtipersiljaa
    1 rkl srirachaa
    öliiviöljyä ja voita paistamiseen
     
  32. Tommy Goldfish

    Tommy Goldfish

    Viestejä:
    3 240
    Rekisteröitynyt:
    29.10.2016
    1. Asenna ResQ ResQ Club – Älä heitä hyvää ruokaa hukkaan!
    2. Osta yllätysruokakassi ja maksa se 4-8€ suoraan sovelluksesta
    3. Nouda
    4. Leipätuote kassista alle, lihat tai vastaavat väliin ja juustopohjaiset päälle ja uuniin.
    5. Kiroile jos kassissa oli pelkkää hiivaa, piimää ja makkaraa ja tilaa pizza.

    Itseltä ruuanlaitto jäänyt aika vähiin kun on paljon nopeampaa ottaa tuolta sovelluksesta ravintola-annoksia valmiina. Jää pois kaupassakäynti, ruuanlaitto ja suunnittelu. Kotimatkalla töistä tulee monesti napattua joku kanapasta 3€, josta syökin koko perhe. Yllätysruokakassit ovat pirun halpoja mutta sieltä kassista löytyy välillä sellaistakin mille ei juuri ole käyttöä, perjantaina tuli grillimakkaraa, bratvurstia, meetvurstia ja herkkusieniä joita ei tehnytkään mieli käyttää.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2018
  33. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    517
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    Tosimiehille sekä Alfoille

    Hanki pussi kanakeittoa tälläinen iso

    [​IMG]


    Osta paketti kanansuikaleita

    Paista kansuikaleita jokunen minuutti pannussa
    kun ne ovat kypsiä. lisää ne sopan sekaan.

    sopasta tuli nyt täyteläinen kanakeitto

    Tätä ruokaa voi käyttää vääriin, siispä varoituksen sana.

    Jos et ole tosimies vaan sellainen jonkin sortin piipertäjä
    betamale tai jotain tuollaista ja huomaat ruuan olevaan niin
    hyvää että sillähän saanti on taattua.

    Ja niimpä päätät
    kutsua hurmaavan hieman livahkon vihreähiuksisen kaunottaren
    syömään.

    Nainen myyty kanasoppa ihan valuu suupieliä myöten niin hyvää ja
    nyökkäät kohti makuuhuonetta.

    Nainen ymmärtää viestin ja matkalla makuuhuoneseen
    huikkaa toivottavasti tämäkin on yhtä hyvää kuin kanasoppasi.

    Kipaiset ovelle ja päästät siisään afkkalaisen maahamuttajan
    ja talutat se makuuhuoneen ovella ja sanot.


    Se soppakin oli sillain jatkettua , niin on tämäkin.

    Suljet oven ja ajattelet , eipähän hiilijalanjälkeni kasva
    mutta soppa se oli kyllä hyvää. ;)
     
    Jahonnes tykkää tästä.
  34. Mureke

    Mureke

    Viestejä:
    5
    Rekisteröitynyt:
    18.07.2019
    Suosittelen kaksikerroksista höyrytyskattilaa. Kesällä tuoreet vihannekset ovat sen verran hyviä, että sen kun saa ne kypsytettyä pehmeäksi, muuta ruokaa ei juuri tarvita.

    Yhteen kerrokseen voi laittaa perunat ja toiseen esim. porkkanat. Porkkanoita voi hieman pestä etukäteen ja pilkkoa kannat pois. Porkkanoiden kypsennyttyä voi laittaa tilalle parsakaalin kukinto-osan. Lopuksi vielä kesäkurpitsanpalaset höyryttymään muutamaksi minuutiksi.

    Tarjoillaan esim. soijajogurtin tai raejuuston ja öljyn tai tahinin kera. Suosin varsinkin mustaa tahinia maun vuoksi. Erilaiset pavut sopivat lisukkeeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2019
    ttjm tykkää tästä.
  35. Trilliann

    Trilliann

    Viestejä:
    3
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2017
    Täältä löytyy mielestäni hyviä perusohjeita ihan aloittelijoille, ohjeissa ei oleteta kaikkia perustaitoja, esim. ei vain käsketä keittämään perunat/riisi tms lisukkeeksi, vaan oikeasti kerrotaan miten ne potut keitetään. :)

    Isän ruokaohjeita kotoa lähteville nuorille
    http://www.kolumbus.fi/pirkko.kaukoranta/Ruokaohjeita syksy 2005.htm
     
    Delirium Tremens tykkää tästä.
  36. teppo mörkö

    teppo mörkö

    Viestejä:
    722
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    onko nämä siis käytännössä koko päivän tiskin näyteikkunassa kuivuneita valmiita annoksia jotka menisivät muuten roskiin?
     
  37. Tommy Goldfish

    Tommy Goldfish

    Viestejä:
    3 240
    Rekisteröitynyt:
    29.10.2016
    Eipä ole mitään kuivunutta tullut vastaan ja kohta varmaan 100 käyttökokemusta takana. Muuten menisivät roskiin toki.
     
  38. spede

    spede

    Viestejä:
    2 189
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Eipä missään lounasravintolassa tai buffeteissa ole pahemmin mitään näyteikkunoita vaan seisova pöytä, mistä sitten lounasajan jälkeen pakkaavat annoksia jos safkaa jäi yli.

    Varmaan kondiittorioissa on just ne aamulla leivotut munkit ja viinerit, mitä ei saatu myytyä.
     
    teppo mörkö tykkää tästä.
  39. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    1 011
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Päivän nopee.
    Kanakeitto + Riisi

    Kattilaan kylmää vettä 8-10 dl.Lisätään kanakeittojauhe.
    Sekoitetaan hyvin.Annetaan kiehua hiljalleen 3-4 minuuttia,
    välillä sekoitetaan.

    Riisi.Kattilaan vettä vajaa litra,keitetään kiehuvaksi.
    Huom.Käytetään pikariisiä valmistusaika 3 minuuttia.
    Riisiä 3-4 dl.
    Kattila pois liedeltä,laitetaan riisit kuumaan veteen imeytymään.
    Kun riisit on imeytyneet hyvin,kaadetaan liiat vedet pois.

    Lisätään riisi kanakeiton sekaan,sekoitetaan hyvin.
    Lopuksi kaadetaan sekaan 2dl purkki ruokakermaa.
    Sekoitetaan ja jätetään muutamaksi minuutiksi hautumaan.

    soppa4.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2019
  40. gulliver

    gulliver

    Viestejä:
    517
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2017
    ja täyteläisen em pöperöstä saa kun lisää paistetut kanansuikaleet sekaan.
     
  41. Diplomaatti

    Diplomaatti

    Viestejä:
    251
    Rekisteröitynyt:
    30.07.2019

    Tämä. Ei mitään järkeä käydä kaupassa tai kokkailla ite, kun saat noin 1,5kg ruokaa 5 eurolla.

    Sovelluksen myötä, itse kokkaaminen on turhaa.
     
  42. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 373
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tässä on kanssa helppo ja todella hyvänmakuinen resepti:
    Hapankaali-possupata

    Pekoni ja possun ruskistus, sitten pataan kaikki muut, sekaisin ja antaa hautua vajaan tunnin. Ja on kyllä hyvää. Pekonia tosin käytin ohjeesta poiketen paketillisen ja ruskistin sen ensin melkein rapsakaksi.

    Täytyy tehdä kyllä uudestaan mutta seuraanvan kerran käytän jotain palapaistilihaa ja pistän uuniin hautumaan moneks tunniks.
     
    tonttuj ja ttjm tykkäävät tästä.
  43. muppelo

    muppelo

    Viestejä:
    1 073
    Rekisteröitynyt:
    25.11.2016
    1. Osta rainbown meksikolaisia pannukasviksia (600g) ja jotain lihoja (kanasuilua, possusuilua, ihan nyt mitä huvittaa) (400-600g)
    2. Paistele lihat pannulla ja rivauta mieleises mausteet tai jos uppoaa niin valmiiksi marinoitujakin voi käyttää.
    3. Kippaa sekaan pannukasvikset ja paistele mieleiseesi kypsyyteen.
    4. Kietaise käkättimeen.
     
    ttjm tykkää tästä.
  44. ttjm

    ttjm

    Viestejä:
    5 859
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Sama toimii hyvin myös esim kiinalaisilla wokkivihanneksilla, jos muistan nimen oikein. Mukaan voi sitten lorautella maun mukaan vaikka soijakastiketta jne.
     
  45. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 487
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Joka kerta kun tulee mieleen helpottaa ruoanlaittoa ja saada lisää kasviksia lautaselle noita valmiita pakastesekoituksia käyttämällä, saa pettyä kun ei valikoimasta löydy mitään syötäväksi kelpaavaa. Tuntuu että noihin heitetään ihan tarkoituksella sekaan jämäkasviksia, jotka muuten jäisivät myymättä. Esimerkiksi yllä mainostetussa meksikolaiset pannukasvikset -pussissa on mukana romanopapuja, jotka maistuvat lähinnä vedeltä. Muita rosvosektorikasviksia ovat yleensä pelkän "pavun" nimellä löytyvät kapeammat versiot romanopavusta, minimaissit, herneetpalkot, parsakaali ja kukkakaali. Lista ei ole välttämättä täydellinen.

    Johonkin aasialaiseen ravintolaan kun menee, löytyy lautaselta yleensä sipulia, paprikaa, jotain paksua valkoista kaalia (kiinankaalin kantaosa?) ja bambunversoja. Saisko vaiks semmoisen sekoituksen pakastepussista pannulle heitettäväksi?
     
    King Im Jo ja scorpion_mp tykkäävät tästä.
  46. scorpion_mp

    scorpion_mp

    Viestejä:
    88
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2017
    Tämä. En vois enempää samaa mieltä olla.
     
  47. ZaZu

    ZaZu

    Viestejä:
    63
    Rekisteröitynyt:
    05.05.2017
    Tuoreiden vihannesten osto, niiden pilkkominen ja pannulle/uuniin laittaminen plus suola ja pippuri perään, vie aikalailla saman ajan mitä laittaisi pakastekasvikset uuniin/kattilaan/pannulle, miten kukin tykkääkään tehdä. Maku palkitsee tuon pienen vaivannäön.

    Yksi nopea ja erittäin helppo tuli mieleen, jota on muutaman kerran tullut tehtyä. Kotitekoset "makkaraperunat". Jotain hyvää, korkean lihapitoisuuden omaavaa makkaraa, perunaa ja suosittelisin myös porkkanaa laitettavan joukkoon. Aineksia tasan siinä suhteessa kuin tykkää. Kuoriminen ja pilkkominen ei vie paljon aikaa. Sitten juurekset pannulle ja rasvan käyttö maun mukaan. Makkarat sekaan siinä vaiheessa, kun juurekset on jo hieman pehmentyneet. Halutessa voi lisäillä suolaa ja pippuria. Lisukkeeksi kurkkusalaattia, ketsuppia ym.

    Voitaa omasta mielestäni maultaan grilliruoat, jos tämän tyylistä mättöruokaa sattuu tekemään mieli.