Kipsilevyillä kerrannaisvaikutusta on esim. Gyprocin ja Knauffin oppaissa noin 5dB, eli kannattaa ehdottomasti laittaa toinen kerros limittäin, jos tila ei ole tosi tiukilla. Samalla seinästä tulee tiiviimpi, joten vaikutus voi olla isompikin. Villan lisäys tekee suunnilleen toiset 5dB, jos sitä ei ennestään ole. Kustannusvaikutus on aika olematon, eli kannattaa kyllä laittaa molemmat.
Jos joku seinä on ranka-vaiheessa, niin rungon teko teräsrangoilla auttaa myös merkittävästi, koska siinä on pienempi kontakti levyjen välillä. Tuplalevytyksen sijaan, jos tilaa on paljon käytettävissä, voi laittaa akustokoolauksen vaakaan ekan levykerroksen päälle ja siihen toisen kipsilevyn tai sitten tekee ne toisistaan irrallaan olevat erilliset seinärungot tai rungon siksakkina, kuten joku toinen aiemmin mainitsi.
Jos haluaa myös kestävämmän kiinnityspinnan, niin pintapuolelle voi laittaa kuitukipsilevyä(esim. Fermacell tai Rigidur), johon kestää paljon paremmin pistää mitään kiinni ja tyypillisesti ääneristys on parempi(esim. Fermacellin tapauksessa noin tuplat normikipsiin verrattuna). Hintakin on tosin hieman yli tuplat EK-kipsilevyyn verrattuna.
Heikko kohta tulee todennäköisesti olemaan ovi, jonka vaihto dB-oveen auttaa huolellisesti tehtynä, mutta vessojen tapauksessa tyypillisesti vaatii tuloilmalle vaihtoehtoisen reitin, kun ovirakoa ei kannata jättää. Eli joko oma tuloilmaventtiili tai sitten siirtoilmaventtiili seinään. Kannattaa tosin huomata, että nuo hinnat alkaen dB-ovet on hyvin leluja, eli ei ihan hirveitä kannata odottaa. Vaatii myös karmien huolellisen tiivistyksen ja tarkkuutta asennuksessa. Siitä ylöspäin tyypillisesti valikoima onkin palo-ovia, jotka ovat huomattavasti järeämpiä ja tiiviimpiä. Meillä on Jeld-Wenin dB-ovia, jotka on käytännössä ihan normaaleja kenno-ovia tiivisteillä, eli en kyllä voi suositella(tosin lasten kanssa ihan hyvä, että ovet on kevyitä).