Mitä tämä "vain mennä" tarkoittaa? Jos tarkoitat työpaikkoja joihin voi mennä ilman minkäänlaista koulutusta/taitoa/osaamista mitä kuka tahansa voisi tehdä niin esim. kaupan kassa. Listattuna esim S-ketjun, Keskon, Lidlin jne sivuilla.
Et sitten tajua, että noihin paikkoihin on enemmän hakijoita. Itse asiassa hakijamäärät ovat noissa paikoissa pilvissä.
Lopputulos: "Kiitos, mutta valintamme eivät osuneet sinuun" -viestit.
Jos nostaa tukia niin ei ole mitään oikeutta alkaa tällaisesta nillittämään.
Jokaisella ihmisellä, jopa sillä "tukia nostavalla" on oikeus valita asuinpaikkansa. V-tuttaako?
Tässä kyllä paras viestisi. Kannattaa pitääkin ne jatkossa tällaisina kun tuo trollisi on jo paljastunut. Vähän turhan obvious, mutta ensi kerralla sitten enemmän yritystä.
Kuka se tässä on trolli? Kirjoitat tälläista kamaa ja kehtaat kutsua minua trolliksi?
Kannatan yksilönvapautta äärimmilleen asti joten minun mielestäni ihmiset saavat asua ihan missä haluavat, mutta siinä vaiheessa kun eletään muiden rahoilla menee homma kyseenalaiseksi. Ymmärrän kuitenkin ihmisiä jotka tuota hyväksikäyttävät. Se on aika luonnollinen reaktio ja siksi muutos asiaan pitäisi tulla valtion puolelta. Jos ihminen haluaa väkisin asua alueella missä ei ole töitä saamassa ja elää muiden piikkiin vaikka muualla olisi töitä niin kyllä viimeistään tuossa vaiheessa tulee tuet katkaista tai edes laittaa kunnolla vastikkeellisuutta mukaan.
Työttömät eivät saa asua kaupungeissa, eikä edes maaseudulla. Selvä.
Masentuminen, työkyvyttömyys ainakin päällimmäisenä tulee mieleen. Pääosin ne työttömät jotka olen henk. koht. tavannut ovat käytännössä aina olleet sellaisia jotka voisivat omalla toiminnallaan ja yrittämisellä muuttaa tilanteensa milloin vain, mutta kyllä löytyy myös muunlaisia tilanteita ja ihmisiä, että en menisi ehkä noin jyrkästi sanomaan.
On mahdotonta "muuttaa omaa tilannettaan", jos sitä työtä ei ole.
1) Kaikki työpaikat eivät todellakaan ole listattuja, julkisesti jaossa tai laskettavissa. Jos vielä palataan esimerkkinä tuohon vanhaan kunnon IT-alaan niin monet yritykset listaavat esim. 5-10 työpaikkaa, mutta ne ovat käyttännössä kokoajan auki vaikka niihin palkattaisiinkin jengiä koska tarve on niin suuri. Työpaikkailmoitukset ovat siis ns. dynaamisia. Monilla firmoilla on myös avoin hakemus -mahdollisuus jolloin he eivät välttämättä listaa yhtään työpaikkaa, mutta mikäli löytyy sopiva aktiivinen yksilö niin paikka heilahtaa.
2) Työttömien ja tämän hetken avoimien työpaikkojen vertaaminen keskenään on järjetöntä. Yritykset palkkaavat työntekijöitä jotta ne voivat kasvattaa liiketoimintaansa ja jos ja kun se tapahtuu niin heillä on mahdollisuus palkata lisää väkeä töihin. Eli siis jos yrityksellä on vaikka 20 työpaikkaa avoinna tänä vuonna ja ne saadaan täytettyä niin ensivuonna saattaa olla uudet 20 tai ehkä 40 tai 100.
Turha nillittää "laiskoista työttömistä", jos on niin laiska, ettei viitsi edes listata omia työpaikkojaan.
Itse asiassa syy miksei niitä listata on selvä, vaikket tahdo sitä tunnustaa: Työvoimasta on reilua ylitarjontaa.
Työvoimapula on valhetta.
Tästä tulee vähän väkisilläkin pienet #suomiproblems vibat. Muualla maailmassa ihmiset kohtaavat nämä aivan samat vaikeudet ja riskit ja kirsikkana kakun päälle saavat kymppitonnien velat opiskeluista + korot. Suomessa ei tällaisista tarvitse huolehtia ja toinen vaihtoehto on istua työttömänä odottelemassa että ihme tulee ovelle joka ei ainakaan johda mihinkään joten mikä nyt oli se ongelma tässä?
Muualla maailmassa opintolainat jätetään maksamatta (Yhdysvallat) / annetaan anteeksi (Britannia), jos työtä ei löydy.
Yhdysvalloissa ja Britanniassa usea korkeakoulutettu on työttömänä tai täyttää hyllyjä sen jälkeen, kun heidät on kusetettu menemään kouluun lupauksilla "varmasta työllistymisestä" ja "korkeasta palkasta".
Niin? Yllättäen taaskaan maailma ei tee asioita ihmisen puolesta vaan pitää itse ottaa selvää maailman tilanteesta, seurata uutisia ja päätellä asioita. Kaikessa on riskinsä, mutta varmaan se muutaman vuoden koulu on parempi vaihtoehto kuin muutaman vuoden varma työttömyys.
Uutiset ja tilastot ovat usein propagandaa, jolloin on vaikea tehdä kunnollisia päätöksiä (jatkuvat uutiset "työvoimapulasta" ja vääristellyt työttömyystilastot).
Yliopistot usein vääristelevät omia työllisyystilastojaan saadakseen enemmän opiskelijoita.
Muutaman vuoden koulutus ei myöskään pelasta pilkkaajilta ja irvailijoilta, jos sen jälkeen joutuu työttömäksi. Nimimerkillä: kokemusta on.
Ehkä huonoin kommentti tähän mennessä tässä ketjussa. Ei sosiaaliturvan leikkaaminen tai rajoittaminen ole mikään on/off switch että jengi joko elää sohvalla vailla huolia tai makaa kuolleena kadulla.
Sosialiturvan poistaminen tarkoittaa, että kyseiset ilmiöt tulevat kasvamaan. Ne eivät kasva yksi yhteen, koska joillain on omat henkilökohtaiset turvaverkkonsa.
Mutta takaan, että ne tulevat moninkymmenkertaistamaan leipäjonojen ja yömajojen asiakaskunnan.
Eh, kerro toki yksikin muu syy työttömyydelle suomessa kuin laiskuus? Koulutus on ilmaista, joten aina voi opiskella uuden ammatin ja töitä riittää jokaiselle halukkaalle.
Oikeastaan lukukausimaksu on olemassa (jotain +-100e vuodessa) ja se onkin ainoa todellinen kustannus. Näitä muita kuluja ei käytännössä ole tai ne voi pyöristää nollaan. Kirjat ja materiaalit saa kursseilta ja kirjastosta. Tietokoneen about jokainen jo omistaa ja jos ei niin yliopistolla niitä löytyy läjäpäin jne.
Ette ole kuullut vaihtoehtoiskustannuksesta. Koulutus on ajallisesti kallista ja tuomitsee köyhyyteen ja velkavankeuteen. Koulutuksen jälkeen työn löytyminen ei ole ollenkaan sen varmempaa kuin aiemmin.
"Yhtä työpaikkaa voi hakea jopa tuhansia hakijoita" – Keniassa kytee nuorisotyöttömyyden ruutitynnyri
Ja tätä ongelmaa mennään korjaamaan Suomesta käsin, koska täällä asia on niin toisin
2040 lupaillaan 700 miljoonaa työnhakijaa, kyllähän työperäinen maahanmuutto saa kohta Suomenkin nousuun.
Joo, eiköhän se työttömyys siellä ennemminkin johdu työpaikkojen puutteesta kuin "kokemattomuudesta".
Työllistyminen on mahdotonta kun työtä ei ole.