Keskustelua työttömyydestä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja yero, 21.01.2017.

 1. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielenkiintoinen idea jäädää osa-aikaeläkkeelle 27 vuotiaana. Jää enemmän aikaa vain olemiseen ja vapaa-aikaan. Ei pääse palamaan loppuunkaan, kun ei tee liian paljon työtä?

  Itsellä ainakin kokemusta masennuksesta ja työuupumuksesta kun työtä on liikaa ja työ ei enää yhtään kiinnosta muutenkaan. Lisäksi paikatkin on menneet paskaksi sen työnteon takia, eli ei mitään pystyisi muutenkaan enää tekemään. Tuolla tyypillä nyt on vähän liikaa rahaa, mutta pärjää sitä vähemmälläkin? Lisäksi tuo opiskeluhan kuulostaa myös kivalta?
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...osa-aikaelakkeelle-alle-30-vuotiaana/FfmnNYqd
   
 2. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta voidaan ajatella että miksi muiden pitäisi maksaa jonkun muun avio onnesta? Mutta on se toki ikävä muuttaa eri paikkakunnalle kun muu perhe.
   
 3. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  Toisaalta voidaan ajatella miksi lapsettomien ihmisten tulisi maksaa jonkun toisen kakarasta lapsilisiä? Ne maksetaan veroista. Kaikki täällä maksaa. Kaikille.

  Suurin tulonsiirtoja saava ryhmä Suomessa on se rikkain porukka. Ei köyhin. Eniten saa tukia yritykset, rikkaiden kakarat, verotuet, jne jne.

  Köyhin saa vähiten ja heitä tästä tilanteesta syytetään, vaikka tilanne tulee korjaantumaan vasta kun Eurooppaan syttyy taas uudet kunnon sodat ja tilanne päästään nollaamaan. Ranskasta se perinne varmaan lähti että joskus välillä pitää eliitti mestata giljotiineilla torilla että uskovat välillä jotain.
   
 4. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Ennen kaikkea koulutuksesta ja työpaikan luonteesta. Ihmiset ovat valmiita suuriinkiin elämänmuutoksiin, jos muutos ei heikennä elämän laatua. Eri asia on sitten se, saadaanko kympin tuntipalkkalaiset tekemään pätkätöitä ja muuttamaan kaupunkeihin.

  Ja tuo kaupunkeihin muuttokin on niin ja näin, koska niiden työttömyys on korkealla. Niin kauan kuin kaupungeissa riittää työvoimaa omasta takaa, on aivan järjetöntä haalia sinne pienipalkkaisia tekijöitä, joiden palkasta osan maksavat veronmaksajat.
   
 5. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä ihmiset olisivat varmasti halukkaita muuttamaan, jos olisi jonkinlainen takuu pidempiaikaisesta työpaikasta. Sen sijaan kuka olisi valmis muuttamaan toiselle puolelle Suomea jonkin muutaman kuukauden pestin vuoksi, kun palkka ei edes kata muuttokuluja?
   
  Yleinen Faktoidi, Kaitzschu ja The Oath tykkäävät tästä.
 6. Kaiser Soze

  Kaiser Soze John Miller Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 919
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niinpä. Selvästi moni pitää ihmisoikeutenaan asua missä haluaa ja vastaanottaa loppumattoman virran almuja.

  Sori mutta ei ole olemassa työtöntä joka ei voi muuttaa. On vain tekosyitä ja epämukavuuksia. Maissa missä almuja ei jaeta tähän tahtiin, ei kukaan ole tuota mieltä. Mikä tahansa asia menee kaupaksi kun hinta on kohdallaan. Toisessa ketjussa tähän muuttamattomuuteen tarjottiin selitykseksi varainsiirtoveroa. Oma väitteeni oli että ainakaan Helsinkiin muuttaessa sen vanhan asunnon arvolla ei saa ostettua juuri mitään.

  Paitsi jos asut alueella missä on töitä niin minkä tahansa työpaikan löytäminen on helpompaa. Jos olet nyt työtön köyhällä alueella niin sieltä pois muuttaminen on ensimmäinen askel. Ainoastaan koville asiantuntijoille tarjotaan etänä pysyviä työpaikkoja.


  Laitetaas samalla vähän faktaa ketjuun. Alueellisia eroja on, mutta parempaan on menossa työttömyyskin. Näin työttömyys on muuttunut Suomessa - katso kotikuntasi kehitys


   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 7. snowman22

  snowman22

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Siksi, koska asumistuki ei kata vuokria, ainakaan täällä Uudellamaalla.

  Perusturvaa saava joutuu hakemaan myös toimeentulotukea.

  Ei sitä ilmaistyötä tulla kieltämään, vaikka palkat olisivat kuinka pieniä tahansa. 0 euroa maksava työntekijä on aina halvempi kuin matalapalkkainen työntekijä.
  Isossa-Britanniassa käytetään ilmaistyötä ,vaikka palkat ovat laskeneet siellä.

  Työttömissä on runsaasti koulutettua porukkaa (2000 tohtoria, 20000 maisteria, 20000 amklaista ja ties kuinka monta amista). Älä kuvittelekaan, että ne 9 euron työt rajoittuisivat ainoastaan siivoukseen, mäkkäriin tai Alepan kassalle.
  Saattaa sinunkin hymy hyytyä, kun saat potkut työstäsi ja sinut korvataan 9 euron työntekijöillä. (Paitsi jos olet yksi näistä orjatyövoiman perään kuolaavista riistäjistä).

  Palkan tulee olla sen suuruinen, että sillä voi elää. Huonon palkan maksaminen on riistoa, eikä sitä tule sallia. Joko TES tai minimipalkka pitäköön huolta siitä, että työntekijöitä ei riistetä.
   
 8. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Eivät varmasti ole. Käännösalallakin on yleistä, että sermin toisella puolella istuu kuukausipalkkainen maisteri ja sermin toisella puolella työttömyysavustuksella töitä tekevä maisteri. Kumpikin kääntää samanlaisia tekstejä, mutta vain toiselle maksetaan palkka.
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 045
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haluatko kieltää vapaaehtoistyön? Jos joku HALUAA tehdä töitä pienellä palkalla tai jopa palkatta, niin miksi haluat estää sen?
   
 10. snowman22

  snowman22

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  "Vapaaehtoistyöt" mäkkärin kassalla, johan vitsin murjaisit. :lol:
   
 11. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Pienten palkkojen maista tuppaa tulemaan persläpejä. Jos suomalainen korkeakoulutettu punnitsee perheensä kanssa muuttoa ulkomaille, niin vain harvat valitsevat maan, jossa rikkaiden ja köyhien kuilu on suuri. Sen sijaan he valitsevat maan, jossa tuloerot ovat kohtuulliset, julkiset palvelut hyvät ja yhteiskunta eriytymätön.

  Nykyinen vimma katsoa maailmaa rahan ja tehokkuuden kautta johtaa vain kilpailun kovenemiseen, elämänlaadun laskemiseen ja eriarvoisuuden kasvuun. Elämänlaatu heikkenee myös hyvin toimeen tulevilta, koska koko ajan vaaditaan enemmän ja enemmän.

  USAssakaan hyvin toimeentuleva ei yleensä vapaa-ajalla juhli. Siellä monet tekevät pitkää päivää lyhyillä lomilla.
   
  Yleinen Faktoidi tykkää tästä.
 12. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 045
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On liki mahdotonta valita maata jossa tulo ja varallisuuserot olisivat pienemmät kuin Suomessa. Ulos muuttavat muuttavatkin käytännössä aina korkeampien tulo- ja varallisuuserojen maahan.

  Suomesta suosituimmat muuttokohteet ovat käsittääkseni Ruotsi, Saksa ja Iso-Britania, kaikissa tulo- ja varallisuuserot ovat isommat kuin Suomessa, ellen nyt ihan väärin muista.

  Ja joo, olen itse muuttanut Saksaan ja sieltä Britteihin, jossa edelleen asun. Yhteiskunta on eriytynyt, mutta ihmiset oikein erikseen haluavat, että näin on ja pysyy.
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 13. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Työssä kuin työssä, myös vapaaehtoistyössä ei tee kukaan ilmaiseksi. Korvaukset ovat ainakin:

  -Palkka rahana, tavarana ym.
  -Vastapalvelus
  -Mielihyvän vaaliminen tai siihen pyrkiminen (joka pitäisi olla kokonaisuus vapaaehtoistyölle)
  -Ideologinen tai muu uskonnollinen taipumus
  -Hengen säilyttäminen (Esim. Sonderkomandoilla Auscwitzissä, tai Pohjois-Koreasta loikkaamattomuus)

  Eihän niissä kaikissa korvauksissa todellakaan TES:iä ollut, mutta jos pyrkimys on johonkin Neuvosto-utopiseen, jossa varsinkaan proletaari ei tarvitse rahaa tai muutakaan omaisuutta, pitäisi silloin olla joku muu keino palkita, eli tehdä tyytyväiseksi. Sattuneesta syystä ranskalaisistaviivoista jälkimmäinen ei käy varmaan kenellekkään.
   
 14. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Koulutettujen (sekä korkeammin että matalammin) työttömyys on aika lailla suomalainen ongelma. Briteissä koulutetuille riittää työtä, eikä koulutuksen tarvitse välttämättä olla edes suoraan omalta alalta, kunhan on koulutus.

  Nykyhallitus tahtoo hävittää Suomesta keskiluokan ja tehdä meistä itäeurooppalaisen ja venäläisen maan. Esimerkiksi Ruotsissa köyhemmän kansanosan ja keskiluokan asema on paljon parempi kuin Suomessa. Paremmuudella en tarkoita pelkästään tukien määrää vaan sitä, että porukka yritetään pitää menossa mukana.

  Ruotsissa ja Tanskassa panostetaan työttömien auttamiseen kohti työelämää, kun taas Suomessa esimerkiksi palkkatuki on karsittu minimiin. Ihmisiä ei pyritä kannustakaan aktiiviseen osallisuuteen vaan kurjistamaan ja nöyryyttämään. Koulutuksen sijaan tarjotaan orjatyötä.

  Tulevaisuudessa Suomi identifioidaan maailmalla osaksi Viron, Liettuan, Latvian ja Venäjän kulttuuripiiriä, kun taas Ruotsi tai vaikka Tanska nähdään osana Eurooppaa. Tanskassakin työttömille asetetut ehdot ovat tiukat, mutta työttömille ei vittuilla, vaan heitä pyritään aktiivisesti auttamaan eteenpäin. Vittuilu alkaa vasta sitten, jos laiskuus kiinnostaa enemmän kuin työn tekeminen kohtalaisella palkalla.
   
 15. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jotenkin tuntuu, että nämä "kannustimet" työttömien työllistämiseksi menee kokoajan vaan älyttömämpään suuntaan. En sit tiedä, ostaako näitä ajatuksia kukaan oikeina kannustimina vai nähdäänkö niiden taakse kun tarkoituksena taitaa oikeasti olla vain saada ilmaista työvoimaa yrityksille ja kyykyttää köyhää.

  Onneksi oma naurettavankin pitkäksi venynyt työnhaku psykologisine soveltuvuustesteineen ja loogisen päättelykyvyn testeineen tuotti kuin tuottikin tulosta ja pitempi työttömyys päättyy heinäkuun alussa. Ei ole työttömänä ollut enää kivaa pitkään aikaan seurata noita "kannustimia".
   
  Cereal killah tykkää tästä.
 16. Kaiser Soze

  Kaiser Soze John Miller Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 919
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä varmaan kiinnostaa täällä.

   
 17. Mr. Pink

  Mr. Pink

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin siis pointtini oli, että työtön saa asumistuen lisäksi sitä työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Onko todellakin niin, että näiden tukien yhdistelmä ei riitä vuokraan Uudellamaalla?

  Herää ajatus, että Uusimaa ei kenties ole optimaalinen lokaatio joutenoloon. Suomihan on täynnä edullisia asumuksia, joista voi Internetin avulla hakea työpaikkoja myös Uudeltamaalta.

  No kai nyt palkan suuruuden tulisi riippua tuotetusta lisäarvosta? Jos painan tunnin ajan jotain hyödytöntä Bonk-henkistä nappulaa, niin tulisiko minun saada siitä kuukauden elanto?
   
 18. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Miten lisäarvo mitataan? Sibelius-Akatemiasta valmistunut kitaransoitonopettaja on saanut ennen valmistumistaan valtavan määrän henkilökohtaista opetusta, joka on maksettu veroin. Sen jälkeen hän on saanut lehtorin viran, jossa opetustuntien määrä on todella pieni. Silti veronmaksajien keräämä palkka keikkuu siinä kolmen ja neljän tonnin välissä. Opettaja on käytännössä yhteiskunnalle valtava kuluerä, mutta silti hänelle maksetaan, koska hänelle nyt vain maksetaan.

  Vastaavia keskipalkkaisia veroelättejä on Suomi täynnä. Lisäksi heitä on merkittävä joukko korkeapalkkaisissa.

  Kitaransoitonopettajasta on tietenkin se hyöty, että kun hän viettää kyldyyrielämäänsä ja juhlii kavereidensa kanssa ravintoloissa ja pelaa runsaalla vapaa-ajallaan tietokonepelejä, niin hän tarjoaa työtä ravintoloitsijoille ja pelien kehittäjille.

  Ei yhteiskuntaa voi ajatella sillä tavalla, että jakaa toiminnot jyrkästi ryhmiin, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos leipomon liukuhihnalla pakkaavat korvataan työttömillä, niin se voi tarkoittaa kahvilayrittäjän tai peliyrittäjän työttömyyttä. Aika moni työpaikka täällä on suoraan yhteydessä siihen, että ihmisillä on käytettävissä rahaa. Jos raha viedään työntekijöiltä ja tungetaan sijoituksiin ja veroparatiiseihin, niin sitten ei kuluteta eikä työllistetä. Tällöin katoaa suuri määrä yrittäjyyttä, joka toimii kotimaan kulutuksen varassa.

  Varsin moni ihminen pystyisi hoitamaan esimerkiksi opettajan hommat paremmin kuin monet opettajat. Pitäisikö tällaiset työt kilpailuttaa? Mitä jos luovuttaisiin tutkintovaatimuksista ja mitattaisiin opetussuoritusta ja oppilaiden oppimistuloksia?

  Oikeistolaisissa näkemyksissä korostuu aina uskomattoman kapea näkökulma yhteiskuntaan. Aivan kuin kaikki olisi mitattavissa eikä mitään syy- ja seuraussuhteita olisi eikä myöskään olisi muita arvoja kuin raha ja tehokkuus. Nykyoikeistolaisuus on aivan yhtä sokeaa kuin oli muinoin taistolaisuus. Usein näitä kärjistyneitä oikeistolaisia näkemyksiä esittävät nuorehkot miehet, jotka ovat saaneet yhteiskunnalta terveydenhuollon ja koulutuksen. Ensin itse oksalle ja sitten sieltä räkimään heikommin pärjänneiden niskaan.
   
  marx3000 tykkää tästä.
 19. jos

  jos

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuli tästä mieleen yksi paikallinen pizzeriayrittäjä joka sanoi kerran "Työttömät ovat meille ehkä suurin asiakaskunta. Jos työttömyysturvaa leikataan kovin tai poistetaan, loppuu minulta työt". Samoin palkkatyö loppuu monelta, jos työttömät laitetaan työskentelemään palkatta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 20. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Niinhän se on, mutta ei tämä asia koske pelkästään työttömyyttä vaan laajemmin sitä, mikä on yhteiskunta ja mitä merkitsee ihmisenä olo yhteiskunnassa. Jollekin sattuu se vammainen lapsi, jollekin sattuu se helvetin kalliita hoitoja vaativa lapsi, jollekin osuu paska tuulettimeen omalla kohdalla, jonkun vanhempaan pumpataan ihan hitosti veroeuroja, jotta saataisiin hänelle muutama elinvuosi lisää.

  Aika usein ehdottomat oikeistolaiset ovat valikoivia oikeistolaisia. He haluavat maksimoida oman asemansa suomat mahdollisuudet, mutta eivät kuitenkaan tahdo kokonaisvastuuta elämästään. Se ansiosidonnainen sittenkin kelpaa, se yhteiskunnan tarjoama satoja tuhansia maksava hoito kelpaa. Ja taitaapa kelvata se joukkovoimakin, jos tulevaisuudessa oma hyväpalkkainen työpaikka uhkaa liueta halvempiin maihin.

  Kokoomusoikeistolaisuus on kuvottavaa. Tarjota nyt yrittäjille veronmaksajien maksamaa työvoimaa? Mikä sellaisen yhteiskuntajärjestelmän nimi on?
   
  jos tykkää tästä.
 21. celeb

  celeb

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Olen samaa mieltä tässä, että henkilöllä ei ole mitään oikeutta arvostella tukia saavia, jos itse on esimerkiksi juurikin opiskellut yhteiskunnan (veronmaksajien) rahoilla. Todellinen oikeistolainen kustantaa itse elämänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 22. Mr. Pink

  Mr. Pink

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tietenkin sen mukaan mitä joku on siitä työn tuotoksesta valmis maksamaan.

  Jokaisen toki soisi kustantavan musisointiharrastuksensa ihan omasta pussistaan ja sitä varten on onneksi olemassa runsaasti vapailta markkinoilta ostettavaa kitaransoitto-opetusta. Vastaavasti opetushenkilökuntaa soisi palkattavan markkinaehtoisesti.

  Näinhän se Pekka Kuusi sosiaaliturva-ajatuksiaan perusteli ja sillä tiellä ollaan edelleen. Minullekin saa lähettää ylimääräistä rahaa, niin lupaan ostaa enemmän pizzoja.

  Tietenkin pitäisi, mutta toki pätevyyden mittaamiseen voi esimerkiksi käyttää suoritettuja opettajaopintoja.

  No sehän olisi oikein jees. Apuva, seuraavaksi joku ehdottaa, että luovutaan koodareiden tutukintovaatimuksista ja mitattaisiin tuloksia. Eiku hetkinen...

  Mainion epäpätevä yleisteys – toivottavasti ei kuitenkaan verovaroilla tuotettu.

  No aika moni asia on tietenkin jollain mittarilla mitattavissa. Itse liputan laiskuuden puolesta, mutta en harjoita sitä muiden rahoilla.

  "Mitä? Etkö halua antaa rahojasi minulle? Senkin rahanahne oikeistolainen!"


  Sanoisin, että lähes kaikki haluavat maksimoida omat etunsa – ja mieluiten muiden kustantamana. Lopputulemana on, että vahvimmat ja äänekkäimmät saavat eniten. Juuri siksi tarvitaan sellaista yhteiskuntaa, joka ei esimerkiksi kustanna joutenoloa maan kalleimmalla asuinalueella tai epäreilua ansiosidonnaista.
   
 23. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaltaiseni joutenolijat (vaikken nyt Uudellamaalla olekaan) vain ovat työmarkkinoiden bulkkitavaraa, joten jos minulle saavutettava työpaikka avautuisikin jonnekin muualle kuin missä asun, niin siihen löytyy myös paikallisia joutenolijoita. Koska tekijän saa kuin apteekin (tai TE-toimiston) hyllyltä, niin työnantaja myös ottaa sen mieluummin sieltä kuin alkaa kestää bulkkityöläisen aloituspäivän arpomista asunnonhaun (koska Suomessa on toimivat köyhän asuntomarkkinat) ja liikkumisen suhteen.

  Näin ollen työpaikkojen saaminen muualta kuin asuinseudultaan vaatii joko merkittävää korvaamattomuutta työnhakijalta tai huomattavaa epätoivoisuutta työnantajalta, joista kumpaakaan ei näinä massatyöttömyyden aikoina juuri tunnu olevan liikkeellä. Ja sitten kun suuri osa työpaikoista syntyy sinne, missä työssäkäyvät ihmiset jo ovat, niin ongelma on valmis.
   
  Henkilö X tykkää tästä.
 24. snowman22

  snowman22

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Ei riitä, usko tai älä. Asumistuet on tarkoituksella mitoitettu liian pieniksi.


  Perustuslain mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus valita asuinpaikkansa. Minä en lähde muuttamaan kauas perheestäni vain siksi, että valtio säästäisi pari sataa euroa kuussa.

  0/10

  Kenenkään ei ole pakko palkata nappulanpainajia.

  Palkan on oltava elinkustannusten suuruinen, muuten kyse on riistosta.
   
 25. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt menee kommunismiksi, mutta miksei elinkustannusten tarvitse olla palkan (tai yleensä työllä hankitun/säälistä saadun toimeentulon) suuruinen? Toki tiedän, että näin kylmässä maassa on vaikea kasvattaa vehnää oluen tekoon, joten kulurakenne kertautuu mitä pidemmälle jalostusketjussa mennään, mutta erityisesti asumisen yksityistäminenhän on rahan tekoa rahalla (asumistukien ollessa mitä ovat vieläpä veronmaksajien kukkarolla käymällä) niin riistoahan sen on oltava toiseenkin suuntaan.
   
 26. Henkilö X

  Henkilö X

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Miksi tehdä töitä, jos sillä ei kuitenkaan elä?

  Työtä tehdään mielestäni sen takia, että voidaan elää ja pitää jokin elintaso.
   
  CalEpitan tykkää tästä.
 27. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvähän se on silti tehdä töitä ja saada siitä jonkunlainen palkka. Jos palkka ei riitä, niin sitten valtio vähän maksaa lisää rahaa? Jos kaikki vaan on työttömiä, niin valtion rahat ei tule riittämään?

  Toki sitten kun on tämä huono työ josta ei saa kunnolla palkkaa, niin voisi samalla hakea niihin parempiin töihin jossa saisi enemmän palkkaa. Tai sitten vaikkapa olla töissä ja opiskella jotain siinä samalla. Tämä vaihtoehto vain saattaa olla liian raskas?
   
 28. Kuvaaja

  Kuvaaja

  Viestejä:
  473
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Sekö on ihanne, tai edes suotavaa, että Valtio maksaa kansalaisille rahaa jonka vastaanottaminen velvoittaa tekemään työtä valituille tahoille? Siihen suuntaanhan tässä ollaan vahvasti menosti. Ongelma on päivänselvä, kun ottaa huomioon että ainoa realistinen tapa ansaita rahaa on tehdä työtä sille taholle joka nyt saa työvoimansa ilmaiseksi eikä ilman rahaa voi elää.

  Puheet uus-feudalismista ei tunnu enää niin vierailta vaan enemmänkin tulevaisuuden tosiasialta. Maaorjuuden sijaan ollaan työorjia, sillä orjatyötähän ja orjan elämää tuollainen on vaikka raha nimellisesti vaihtaakin omistajaa. Se on kuitenkin vain muotoseikka, eikä orjien perinteisesti ole tarvinnut maksaa omia elinkustannuksia. Orjan elämä on vaihtoehtojen puutetta ja pakkoa. Jos jotain annetaan, niin sen on tultava ilman sarvia ja hampaita. Tämä on ihan välttämättömyys tai voimme sanoa hyvästi lopuillekin vapauksistamme ja itsemääräämisoikeuksista.
   
  Itse T. tykkää tästä.
 29. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Lauseesi on virheellinen. Oikea lause menisi näin:
  Elinkustannusten on oltava korkeintaan palkan suuruinen.
  Tai:
  Palkan on oltava vähintään minimielinkustannusten suuruinen.

  Minimielinkustannus ei tarkoita että syö pihviä kotonakaan, tai asu korkean asuinkustannuksen alueilla.
   
 30. Ryydike

  Ryydike

  Viestejä:
  713
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Jaa, että makaroonia pitäisi syödä koko ajan ilman mitään lihaa. Terveyshän tuosta menee, mutta sehän on tarkoituskin. Ihminen on armoton susi toiselle....
   
  Kuvaaja tykkää tästä.
 31. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Minä en liputa laiskuuden puolesta, koska en usko sen tukevan ihmisen henkistä hyvinvointia. Ihminen tarvitsee arkeensa rytmin ja velvollisuuksia. Sen sijaan stressaava kilpailu laskee elämänlaatua ja siitä pitäisi päästä eroon.

  Ja niin tullaan ajan myötä pääsemäänkin. Kun teknologia riittävästi kehittyy ja yhä suurempi osa ihmisistä osoittautuu hyödyttömiksi, syntyy puuhasteluyhteiskunta, jossa järjestelmä maksaa ihmisille elämän puuhastelua vastaan.

  Tavallaanhan työttömien käyttö ilmaistyövoimana on askel siihen suuntaan. Tulevaisuudessa maksetut summat vain tulevat kasvamaan.

  Ensin työttömät alkavat tehdä työllisten töitä, minkä jälkeen työlliset joutuvat työttömäksi, minkä jälkeen poliittinen paine tukien kasvattamiseen rupeaa kehittymään.
   
 32. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuka tahansa voi muuttaa, mutta onko se välttämättä järkevää tai oikeudenmukaista onkin sitten asia erikseen. Kyllä vähän jarruttelisin itsekin, jos esimerkiksi perheessä olisi pieniä lapsia tai eläkeikä häämöttäisi joidenkin vuosien päässä. Enkä kyllä olisi valmis myymään taloanikaan 50k€:n tappiolla vain sen vuoksi, että pitäisi muuttaa PK-seudulle pieneen ja kalliiseen lähiökämppään työllistyäkseni vaikkapa 2000e/kk duunissa. Siellä missä almuja ei jaeta, niitä joko kerjätään kadulla tai keksitään eriasteisia "kepposia" niiden hankkimiseksi.
   
 33. marx3000

  marx3000

  Viestejä:
  1 070
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Jari Sarasvuo Twitterissä:
   
 34. jarif

  jarif

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Pätevä Full Stack devaaja ja LinkedIn -profiili ja esiintyminen siellä tuo työpaikan viikossa.
   
  yero tykkää tästä.
 35. Vipa^

  Vipa^

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aistin sarkasmia tuossa Sarasvuon twiitissä.

  Mutta Kaiser on väärässä. On ihmisiä jotka eivät voi muuttaa. Siinä vaiheessa jos ei ole mitään säästöjä ei paljoa maksella ekan kuun aikana vuokra ja siihen päälle vielä vuokravakuus, joka on Helsingin osalta aikalailla joka kämpässä sen 2 kuukautta. Jos luukun vuokra on vaikka sen 650 euroa, niin se tekee 1950 euroa heti ekalta kuulta. Liikkuvuusavustusta saa 700 euroa, mutta ei se kata noita kuluja. Tuo taitaa mennä joko sosiaalisen lainan tai sitten tarveharkintaisen toimeentulotuen piiriin, enkä usko että ihan joka jannu noitakaan saa.

  Pointtinani on siis se, että on ihmisiä jotka eivät voi muuttaa, koska ei ole rahaa kun ei ole töitä ja nykyisetkin tuet menevät kaikki elämiseen. Kaikilla myöskään ei ole sukulaisia, jotka sitä rahaa voisivat antaa muuttokustannuksiin.

  Se, että pystyykö sitä tilannettansa muuttamaan jonkin ajan kuluessa niin, että muutto olisi mahdollista, onkin sitten eri asia.
   
 36. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Sarasvuo on kyllä sellainen epeli, ettei tuostakaan ota selvää onko tuo nyt sarkasmia vai ei.

  Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin aina voi muuttaa. Jos ei ole autoa, niin voi kävellä. Jos ei ole jalkoja, niin voi ryömiä. Jos ei ole varaa kämppään, niin voi asua teltassa.

  Kyse on vain siitä, mihin ne kohtuuden rajat asetetaan. Tiettyä ideologiaa kannattavilta ne tahtovat karata aivan uskomattomiin sfääreihin.
   
 37. mango

  mango

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Liian korkeista palkoista puhuttaessa olisi hyvä muistaa, että myös keskimääräistä korkeammat palkat voisivat olla alhaisempia. Yleensä palkkojen korkeudesta valittavat eivät sisällytä itseään tähän joukkoon, joiden palkkoja tulisi madaltaa. Vähän sama ilmiö, kuin tutkijat ovat yleensä sitä mieltä, että jokin heidän alansa merkittävä keksintö tulee yleiseen käyttöön vielä "heidän elinaikanaan", ihmiset (ali)tajuisesti ajattelevat aina vain itseään. Heti jos pitäisi itse luopua jostain, niin siihen kyllä ei olla valmiita.

  Se, että Suomessa olisi töitä kaikille olisi kaikkien etu. Se, että Suomeen luotaisiin 6.5 euron matalapalkkaluokka olisi ainoastaan joidenkin etu.
   
  H0rna, Kaitzschu ja pähk1nä tykkäävät tästä.
 38. snowman22

  snowman22

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2017
  Juuri siksi työehtosopimuksien minimipalkoissa on alueellista vaihtelua.
  Se, että valtio maksaa työntekijöiden "palkat", ei ole kommunismia?
  Minimipalkat on käytössä jokaisessa länsimaassa, sen sijaan systeemi, jossa ihmiset tekevät työtä sosiaaliturvaa vastaan oli käytössä Neuvostoliitossa.

  Hyvä, että jotkut työnantajat vastustavat tätä, mutta aina löytyy niitä työnantajia, joille kelpaa ilmainen työvoima. Juuri siksi työelämäkokeilua ei saa toteuttaa.
  Nykyään työllisille maksetaan asumistukia, soviteltuja päivärahoja ja joillekin jopa toimeentulotukia.
  Huonosti palkatun työn yleistyminen on luonut Suomeen uuden työssäkäyvien köyhien luokan.

  Palkka ei riitä laskuihin – yhä useampi sossun luukulla

  HS: Yhä useampi työssäkäyväkin saa toimeentulotukea pk-seudulla

  Leipäjonoihin on ilmestynyt työssäkäyviä

  ”Suomeen on muodostumassa kymmenet eri työmarkkinat, joissa ehdot ovat työntekijöille erilaiset"
   
 39. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ajattelin kommunismia suunnitelmatalouden kannalta, eli elinkustannukset painettaisiin väkisin (joko tuotantoa subventoimalla tai muuttamalla tuet ruokakorteiksi) sille tasolle, jolla tuet ja matalatkin palkat riittävät. Toki myös (ainakin köyhien) asuminen tulisi kansallistaa tai asumistuesta luopua, koska nykyinen käytäntö ei ole kestävä. Mutta tämä olisi keskitysleiri eikä sellaista oikein tahdota hyväksyä.
   
 40. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olen pistänyt tänään käyttäjä celebin harvojen ja valittujen joukkoon, kolmanneksi estolistalleni. Tämä siten, etten vahingossakaan ruokkisi mahdollista trollia. Näemmä tämä menee kahdesta muusta poiketen varmaan enemmän sitten kurkkimiseksi. En nimittäin tiedä, onko trolli vaiko suppeaan ulosantiin kykenevä liikenero. Kai sitä seurataan sivusta jatkossa, vaikka päätökseen johtanut sivuhistoriakatsaus antoi ymmärtää: "enköhän selviä sittenkin ilman näitä viisauksia".

  Joka tapauksessa "todellinen oikeistolaisuus" ei ole terve tila kansakunnassa. Puhuttuna siis näin oikeistosta "taloustilassa", itse en ainakaan voi edustaa siinä "äärioikeistoa", vaikka kookomusta toistaiseksi olen kahdesti äänestänyt. Voiko esim. raha tuoda turvaa, jos kalleinkaan securitas ei suojele kapinalliselta salamurhaajan luodilta?
  Omalla kohdalla tosin pitkäaikais työttömänä, epileptikkona, F83 diagnoosin epämääräisen laajan kirjon ym. kautta tämä on myös kokemalla saatua. Siispä subjektiivista, mitä käteenjäävällä 300e/kk saa, eli pohdiskelun tuotosta.

  Nimittäin sen toinen paha, "todellinen vasemmistolaisuus" taas hidastaisi sitä kehitystä, koska lahjakkaiden on vaikea nousta osaamiseensa rahvaiden suosta.

  Toisaaltapa myös oikeistolaisuus katsoo nykyään laajemmin, eikä paras välttämättä olekkaan valintansa, jos kokonaisuus ei ole tehokas. Siispä parhaan sijaan voi tulla hyvä tai jopa keskinkertainen, kunhan hän hoitaa jonkun asianivaska X:n paremmin. Tai sitten on esimiehen kaveri tai "selänpesijä"... Jälkimmäinen tosin on ongelma enemmän vasemmassa, sillä virkamiehetkin tuntuvat ideologian ja ihmismielen luonteen erotuksesta aina löytävän sen porsaanreiän.
  Puliveijareita pahempaa onkin, jos "kokonainen julkinentotuus" on mukiin menevä vehkeilylle ja korruptiolle.

  Se on jotain siltä väliltä, talous oikeisto-vasemmisto. Olisiko tuo edellä mainittua noudattaen 70-30? Taitaa palkki kallistua vasempaan robotiikan kautta, mutta siinäpä kannattaa harkita jo 20vuoden päässä valmistuvaa työttömyystulvaa valmiiksi ennakoiden.
   
 41. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Laitetaan kaikki työttömät barakkeihin asumaan ja tekemään työtä ruokalipuilla. (tämähän on siis vitsi)

  Sain vakkaripaikan puolenvuoden työttömyyden jälkeen. Liksa laski n. 700e kuussa verrattuna sähköasentajan hommiin, mutta ompahan jotain tekemistä. (teknologiateollisuuden TESsi vaikka työ on pitkälti sama)
   
 42. marx3000

  marx3000

  Viestejä:
  1 070
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Nyt vasta huomasin, että tuohan on tosiaan muotoilunsa ansiosta tulkittavissa sarkasmiksi. Sarasvuonsa kuunnellut kuitenkin tietää, ettei kyse ole sarkasmista, ja Sarasvuon tarkennusten tuon twiitin "kommenteissa" pitäisi paljastaa se muillekin:

   
 43. Ryydike

  Ryydike

  Viestejä:
  713
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus: Asiaton sisältö
  Mieluiten kaikki työttömät, nistit ja muut luuserit kaasukammioon ja polttouunin kautta rikastamaan lanttumaata jotta työtätekevät saavat lisäravinteita raskaaseen työpäiväänsä...
   
 44. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Sarkasmiin tarvitaan älykkyyttä, jonka edustaja ei Sarasvuo ole.
   
 45. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Sinun tulee tehdä töitä siksi että joku rikas mulkku saa elää luxus elämää ja kusta naamallesi joka käänteessä.
   
 46. Resetor

  Resetor Make ATK Great Again

  Viestejä:
  393
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Toisaalta jos töitä ei tehtäisi, sillä rikkaalla ei myöskään olisi bisneksiä. Rikkaasta tulisi myös köyhä... Kun valtionvarainministeriö laskeskelisi millä maksetaan köyhien koulutus ja terveydenhuolto, nytkun tämä naamalle kuseva rikas ei enää maksa tuloistaan yli 50% veroa niin ollaan ihmeissään.
   
 47. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Narsistisia psykopaatti kusipäitä ne on kaikki.

  Kyösti Kakkonen arvostelee kovin sanoin johdon palkkioita Arvopaperissa: Järjettömiä palkkioita huonoista tuloksista

  Suursijoittaja Kyösti Kakkonen kritisoi johdon suuria palkkioita pörssiyhtiöissä. (KARI LAAKSO)
  Kyösti Kakkosen mukaan etenkin valtionyhtiöiden palkkiot ovat järjettömiä.

  - Jos toimitusjohtaja tienaa kaksikymmentä kertaa enemmän kuin pääministeri, niin jossain on vikaa, hän sanoo Arvopaperissa.

  Kakkosen mielestä yhtiön tulosten ja johdon palkkioiden pitäisi suhteutua toisiinsa.

  - Valtionyhtiöissä on palkittu kyvyttömyydestä ja osaamattomuudesta hyvin avokätisesti, Kakkonen sanoo.

  Hänen mukaansa esimerkiksi Finnairin ja VR:n "historiat ovat tältä osin surkeita".

  Esimerkiksi VR:n toimitusjohtajalle maksettiin vuonna 2016 edellisvuoden tuloksesta 226 303 euron bonus. Samoihin aikoihin yhtiö oli otsikoissa irtisanomisista.

  Lähde: Arvopaperi

  REETTA PAUNONEN
  reetta.paunonen@iltalehti.fi
   
  Yleinen Faktoidi tykkää tästä.
 48. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Ja sama kusipäinen kaava jatkuu muissakin valtion monopoli yhtiöissä joiden toimitusjohtajaksi riittäisi röökiaski hoitaamaan ne samat asiat yhtä hyvin. Kun mitään ei käytännössä tarvi tehdä kuin potkia työntekijöitä kortistoon.

  Bonukset paisuivat – Alkon toimitusjohtaja tienasi viime vuonna liki 454 000 euroa

  Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen sai viime vuodelta lähes 53 000 euroa lyhyen aikavälin tavoitepalkkioita.
  Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen sai hyvin menneestä vuodesta 52 946 euroa lyhyen aikavälin kannustinpalkkiota. Se on liki 22 000 euroa enemmän kuin edellisvuonna.

  Kaikkiaan Alko maksoi Korhoselle viime vuonna 453 827 euroa. Summa sisältää 383 391 euron rahapalkan, lyhyen aikavälin kannustinpalkkiot ja luontaisetuudet.

  Muulle johtoryhmälle maksettiin yhteensä runsaat 120 000 euroa lyhyen aikavälin kannustinpalkkioita, mikä on runsaat 37 000 euroa edellisvuotta enemmän.

  16 miljoonaa litraa puhdasta alkoholia
  Alko kertoi tänään saavuttaneensa viime vuonna strategiset tavoitteensa. Tulos laski vähän edellisvuodesta mutta oli silti budjetoitua parempi.

  Alkon liikevaihto kasvoi lähes 1,2 miljardiin euroon. Liikevoittoa kertyi vajaat 40 miljoonaa euroa, mikä oli aavistuksen edellisvuotta vähemmän.

  Kokonaismyynti oli 93,4 miljoonaa litraa. Sataprosenttiseksi alkoholiksi muutettuna se on 15,7 miljoonaa litraa.

  Korhosen mukaan liikevaihdon nousu ja litramyynnin lasku kertovat siitä, että Suomessa juodaan entistä laadukkaampia juomia.  Edit: korjaus, "entistä KALLIIMPIA juomia"

  laatua tässä paskamaassa ei ole missään.
   
 49. levysukka

  levysukka

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ikikak.jpg
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 50. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  1 295
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  EDIT: -Jos joku tän otti talteen, copyright olkoon hänellä. Lopetan tältä illalta.-
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017