Vähän ehkä tangettina tähän mutta esim. Helsingin Yliopisto on aika tasaisesti lasketellut alaspäin yliopistovertailuissa, ja en nyt tarkoita että se sija noissa vertailuissa olisi jotenkin kaikki kaikessa mutta jotain voi sanoa pitkän ajan trendistä joka näkyy kaikissa vertailuissa, myös niissä jossa HY on pärjännyt paremmin....
Täällä Pohjolan Neuvostoliitossa kukaan ei tutki, eikä kyseenalaista, onko tässä kehnolaatuisessa opiskeluperäisessä maahanmuutossa yhtään mitään järkeä. Pirusti vain otetaan porukkaa opiskelemaan ja loppujen lopuksi lähes kaikki jää tänne etsimään töitä ja elämään sosiaaliturvalla.
Ammattikorkeakoulujen opettajat avautuvat: ”Miten nämä pärjää töissä?”
Ammattikorkeakouluihin tulee jatkuvasti nuoria, jotka eivät selviydy edes yksinkertaisista perusasioista. Nyt ääneen pääsevät opettajat. Asiantuntija nostaa esiin epäkohdan, joka herättää vakavia kysymyksiä.www.iltalehti.fi
2012 oli sija 75 ja viimeisin 2025 tulos on 117 eli alas on tultu aika paljon. Enkä nyt sano että se on jotenkin maahanmuuttoa mutta kuvaa vähän muutenkin koulutuksen laadun alasajoa eri koulutusasteilla Suomessa. Artikelissa kerrottiin ammattikorkeiden huonosta tasosta, niin yliopistoissa on myös havaittavissa huononemista, puhumattakaan mistään amiksista jotka lienee jo ihan jätetty oman onnessa nojaan. Kuulin jostain että ulkomaalaisia opiskelijoita hankitaan myös rankingien parantamiseen sillä osassa ne vaikuttavat. Pitäisi olla pidemmän ajan strategia joka keskittyy laatuun.
Lasketaanko muuten opiskelijana vietetty aika Suomessa kansalaisuuden saamiseen tarvittavaan aikaan? Usein Euroopassa ja muualla maailmassa sitä ei lasketa, mutta miten Suomessa? Koska jos vaikka käyttää 5 vuotta (kandi + maisteri) niin tuossahan tulee jo se aika täyteen ja sitten vaan kansalaisuushakemusta ja ikuinen elatus.
Kannattaa muuten katsoa Kanadaan mitä käy ns. opiskelijamaahanmuutolla kun sitä haalitaan oikein kaksinkäsin kaikkiin ämpäriopistoihin joista käytännössä ostetaan ne laput.