• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

  • Hyvää joulua!

    Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>

    SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>

Keskustelua Putinin Venäjästä

Kaikesta päätellen häirintä on myös kohdistunut enemmän Norjaan kuin Suomeen.

Mitenkähän tuo häirintä kohdistetaan satojen kilometrien päähän tietylle alueelle?? Olen ollut siinä käsityksessä että gps-häirintälaite häiritsee signaalia ympäristössään, ja lienee melko epätodennäköistä että venäläinen häirintälaite olisi ollut toiminnassa Keski-Norjassa.
 
Venäjän euroopan hajottaminen jatkuu tasaiseen tahtiin.

Jatkuu toki mutta vain koska eurooppalaiset ovat arkoja, heikkoja ja itseään vihaavia vätyksiä. Jos Eurooppa olisi täynnä vahvoja, omista juuristaan ylpeitä kansoja, ei Venäjällä olisi mitään mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään.
 
Muutenkin Putinista on ollut havaittavissa, että nykyään se toimii yhä härskimmin eikä enää pelkää mitään, vaan tekee kuten haluaa

Miksi ei toimisi? Perseilystä ei kuitenkaan ole muita seurauksia kuin heikkojen ja arkojen EU-herrojen pöyristely. Maailma on mennyt siinä mielessä aika huonoon suuntaan, että Italian luokkaa oleva "talousmahti" voi perseillä mielensä mukaan eikä kukaan mahda (siis viitsi/halua/uskalla) mitään.
 
Jatkuu toki mutta vain koska eurooppalaiset ovat arkoja, heikkoja ja itseään vihaavia vätyksiä. Jos Eurooppa olisi täynnä vahvoja, omista juuristaan ylpeitä kansoja, ei Venäjällä olisi mitään mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään.

Vai onko sittenkin kyse pakkointegraatiosta nimeltä EU jota vastaan yhä useammat eurooppalaiset kansat ovat nousemassa? Sisäpoliittisia ongelmia syytetään kovin usein ulkopuolisen tahon aiheuttamaksi ihan vain siksi, ettei haluta myöntää että on tehty aivan vääränlaista politiikkaa. Virallisen totuuden mukaan esimerkiksi Venezuelan ongelmat ovat aivan oma syy, vaikka uskoisin että maahan ulkopuolelta kohdistettujen talouspakotteiden vaikutus on merkittävästi suurempi, kuin se miten Venäjä pystyy EU-alueeseen vaikuttamaan.

Millä keinoin Venäjä muuten konkreettisesti hajoittaa Eurooppaa?
 
Päivän Hesarista Venäjän Arktisista tukikohdista
Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on
Neljä vuotta jatkunut sotilastukikohtien rakentaminen pohjoisilla vesillä varmistaa Venäjän otetta lämpenevästä Jäämerestä.

Jos pietarilaisen viitoskanavan iltauutisista lokakuun viimeiseltä torstailta vuonna 2011 jotakin pitäisi muistaa, niin loppukevennys. Kolmen minuutin reportaasi otsikolla ”Viimeinen šamaani” kertoi, että Wrangelinsaarelta oli löytynyt asukas.

Mammutinluita etsinyt retkikunta oli törmännyt saaren etelärannan autiokylässä Ušakovskojessa intiaanipiirteiseen tšuktšimieheen Grigori Kaurginiin ja haastatellut tätä videolle.

”Monta kertaa olen eksynyt lumimyrskyssä”, Kaurgin kertoi.

”Pitää vain varustautua, pukeutua tämmöiseen poroturkkiin, vetää koira viereen ja mennä nukkumaan karhunpesään. Se on elämää! Jos et tunne tundraa etkä maata, et selviä hengissä.”

Kaurginin löytyminen oli uutinen, sillä aiemmin Wrangelinsaaren viimeisenä asukkaana oli pidetty Vasilina Alpaunia, jonka jääkarhu söi vuonna 2003. Pian Kaurginin haastattelun jälkeen kaikki muuttui.

Uutistoimisto Tass kertoi 20. elokuuta 2014, että Venäjän laivasto oli pystyttänyt lippunsa Wranglerinsaarelle. Maailmaa tuskin olisi voinut vähempää kiinnostaa, sillä Itä-Ukrainassa käytiin sotaa.

Sitä paitsi Venäjän edellinen lipunpystytysnäytös oli päättynyt nolosti. Venäjän televisio välitti elokuussa 2007 filmiä pienoissukellusveneistä laskemassa titaanikapseliin sijoitettua Venäjän lippua napajäätikön alle. Kemiläinen koululainen Waltteri Seretin hoksasi, että filmimateriaalia oli varastettu Titanic-elokuvasta, ja asiasta nousi kansainvälinen kohu.

Nyt asialla ovat Venäjän asevoimat ja ennen kaikkea pohjoinen laivasto. Se teki kaikkien aikojen ensimmäisen arktisen maihinnousuharjoituksensa yli kymmenen vuotta aiemmin hylättyyn Tempin tukikohtaan Kotelnyin saarella syyskuussa 2014.

Uutistoimisto Tass raportoi joulukuussa 2015 nimettömään esikuntalähteeseen vedoten, että arktiselle alueelle oli avattu ja varustettu kuusi uutta tukikohtaa lentokenttineen ja rakennuksineen.

Tempin ja Wrangelinsaaren etelärannalla sijaitsevan Zvjozdnyin lisäksi listalla olivat Aleksandran maa Huippuvuorten länsipuolella, Srednyin saari Severnaja Zemljalla, Rogatševo Novaja Zemljalla sekä Mys Šmidta Tšukotkan niemimaalla.

Maailman huomio oli jään ja roudan sijaan Syyriassa, jonne Venäjä oli lähettänyt joukkojaan ja jossa Turkki oli juuri ampunut alas venäläisen rynnäkköhävittäjän ja aiheuttanut uuden kansainvälisen kriisin. Raportit arktiselta alueelta kertoivat öljynporauksesta, Greenpeacen jäsenten pidätyksestä, kaasukentistä ja liikenteestä Koillisväylällä.

Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat maaliskuun lopussa 2017 Arkangelissa arktisessa foorumissa. Pohjoisen uudesta kilpavarustelusta ei puhuttu, mutta venäläiset tiedotusvälineet kertoivat, ettei Putin tullut paikalle suoraan Moskovasta. Hän lensi ensin Aleksandran maalle Frans Joosefin maan saaristoon, Moskovski Komsomoletskin mukaan ”tutustumaan ympäristövahinkojen torjuntaan”.

Todellisuudessa Putin kävi tarkastamassa Venäjän arktisen saariston läntisimmän tukikohdan, joka oli herännyt eloon ensi kerran sitten Neuvostoliiton lopun. Uusi kiitorata, ankkurointipaikat, päärakennus, polttoainesäiliöt, majoitustilaa 150 sotilaalle.

Entäs sitten? Monet sotilasasiantuntijat ja poliitikot kieltäytyvät puhumasta mistään arktisesta varustelukierteestä. Venäjäkin on vain vähitellen palaamassa sinne, mistä Neuvostoliiton romahdettua joutui köyhyyksissään lähtemään. Eikä pieni kilpajuoksu pohjoiseen ole mikään uusi ilmiö.

Wrangelinsaari on tästä hyvä esimerkki. Viime vuosisadan alussa sekä Britannia, Kanada ja Yhdysvallat lähettivät paikalle retkikuntia ja julistelivat saarta omakseen, kunnes Venäjä toipui vallankumouksestaan ja Neuvostoliitto omi saaren itselleen.

Ušakovskojeen perustettiin kalastus- ja porosovhoosi, viereen rakennettiin Zvjozdnyin lentotukikohta. 1980-luvulla etelärannalla oli 180 asukasta, koulu, kulttuuritalo, sairaala. Kunnes huolto loppui ja suurin osa väestä siirrettiin mantereelle 1997. Karhu söi Vasilina Alpaunin, ja Grigori Kaurgin jäi yksin.

Suurin ero menneeseen on jään väheneminen. Aluksi saarille kuljettiin jäitä pitkin, sitten lentämällä. Nyt rakennetaan laitureita.

Merkittävin venäläinen varustautuminen on kuitenkin meneillään Suomen naapurissa, Kuolan niemimaalla. Norjalaisen The Barents Observer -uutissivuston viime syyskuussa julkaisemat satelliittikuvat kertovat kiivaasta rakentamisesta kaikissa Murmanskin pohjoispuolisissa sukellusvenetukikohdissa.

Sukellusvenetunneleita, ohjusvarastoja, laitureita upouusille Borei-luokan sukellusveneille, jotka ampuvat ballistisia Bulava-ohjuksia tarvittaessa 150 kilotonnin ydinkärjillä. Ydinkärkiäkin on Kuolan niemimaalla ainakin viidessä varastossa.



Eivätkö Nato-maat tee mitään? Olavsvernin tukikohta Tromssan eteläpuolella viestii olemassaolollaan, että eivät tee.

Salaista laivastotukikohtaa rakennettiin kylmän sodan aikana kolme vuosikymmentä, ja rahaa paloi puoli miljardia dollaria. Vuonna 2008 Norja sulki tukikohdan tarpeettomana ja pani sen myyntiin 18 miljoonalla dollarilla. Lopulta öljy-yhtiöiden konsortio maksoi luolastosta viisi miljoonaa dollaria ja pani sen vuokralle. Nykyisin luolissa majailee tiettävästi venäläisiä tutkimusaluksia.

Kyllä Nato-maat jotain rakentavatkin. Kanadassa tehdään Nanasivikin suurta laivastotukikohtaa Baffininsaarelle, valmista pitäisi olla tänä vuonna. Thulen tukikohta Grönlannissa on osa Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmää, jonka tutkaverkko levittäytyy Kanadaan.


Venäjän lisäksi Nato-maat ovat nähneet myös Kiinan investoinnit sotilaallisena uhkana, mutta nämä puheet ovat olleet enemmän tai vähemmän teoreettisia.

Grönlanti oli jo sopimassa kiinalaisten kanssa Nuukin uuden lentokentän rakentamisesta, mutta sitten Yhdysvaltain tuolloinen puolustusministeri James Mattis puuttui peliin, ja Tanska ryhtyi kentän tekoon amerikkalaisten rahoilla.

Ohjuspuolustusjärjestelmä on virallisen liturgian mukaan rakennettu Iranin uhan torjumiseksi, mistä kukin vai ajatella mitä haluaa.

Lopputulos lienee, että oletettu uhkaaja on Venäjä.
”Kun välit kiristyvät, tarvitaan kaksi osapuolta”, arktisen alueen tapahtumia kolmen vuosikymmenen ajan seurannut The Barents Observerin toimittaja Thomas Nilsen sanoo.

”Naton, siis Britannian ja Yhdysvaltojen, sukellusveneiden liikenne pohjoisessa on huomattavasti vilkkaampaa kuin kymmenen vuotta sitten.”

”Minä asun kymmenen minuutin matkan päässä Venäjän rajalta, enkä pelkää Venäjän hyökkäystä”, kirkkoniemeläinen Nilsen sanoo.

”Sota ei ala pohjoisesta. Uhka on sodan leviäminen: tilanne kriisiytyy Ukrainassa tai Baltiassa, ja maailmanlaajuisesta konfliktista tulee niin kuuma, että Venäjä katsoo, että sen pitää suojata sukellusveneitään ballistisilla ohjuksilla.”

”Mutta kysymys ei ole vain sotimisesta, kuten gps-signaalin häiritseminen Trident Juncture -sotaharjoituksen aikana osoitti”, Nilsen huomauttaa.

”Ja sitten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov selittää Moskovassa, että mitään ei häiritty, mikä on ilmeinen vale. En oikein pidä hybridisota-termistä, mutta tällaisessa on kyse hybridioperaatiosta.”

Norjan tiedustelupalvelun johtaja Morten Haga Lunde kertoi aiemmin helmikuussa, että Venäjä häiritsi gps-signaalia Pohjois-Suomessa ja Norjassa Naton järjestämän Trident Juncture -harjoituksen aikana laitteilla, jotka oli sijoitettu piskuiseen Luostarin lentotukikohtaan Venäjälle lähelle Norjan ja Suomen rajaa.

Aiemmin varuskunta on tunnettu lähinnä siitä, että maailman ensimmäinen avaruuslentäjä Juri Gagarin suoritti asepalvelustaan Luostarissa.

Suomi osallistui Trident Juncture -harjoitukseen, on puolensa valinnut ja ottanut Kuolan niemimaan aseistuksen huomioon muun muassa ohjushankinnoissaan.

Venäjä sulki Barents Observerin
Venäjän viranomaiset ovat estäneet norjalaisen, arktisen alueen asioihin keskittyneen The Barents Observer -verkkojulkaisun ilmestymisen Venäjällä. Englanniksi ja venäjäksi myös sotilasasioista raportoiva The Barents Observer kertoo sivujensa sulkeutuneen Venäjällä viime tiistaiaamuna.

Julkaisun pitkäaikaisen toimittajan Thomas Nilsenin mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pannut nyt toimeen tarkastusvirasto Roskomnadzorin tammikuisen päätöksen, joka perustui The Barents Observerin julkaisemaan juttuun ruotsinsaamelaisesta Dan Erikssonista. Hän kertoo haastattelussa homoseksuaalisuutensa aiheuttamista vaikeuksista.

Juttu on alun perin julkaistu ruotsalaisessa Arjebloggnytt-sanomalehdessä. Roskomnadzorin mukaan juttu yllyttää itsemurhaan.

”Se on virallinen syy, mutta olemme olleet Venäjän silmätikkuna jo pitkään”, Thomas Nilsen sanoo.

”Näin siksi, koska julkaisemme juttumme venäjäksi ja annamme puheenvuoron ihmisille, joilla ei ole pääsyä päivittäiseen venäläiseen julkisuuteen: kansalaisjärjestöjen ja opposition edustajille.”

Nilsen itse on ollut jo kaksi vuotta FSB:n asettamassa ja Venäjän korkeimman oikeuden vahvistamassa maahantulokiellossa Venäjällä.
 
Millä keinoin Venäjä muuten konkreettisesti hajoittaa Eurooppaa?
Ehto täyttyy, kun joku tämän palstan kirjoittajista lähtee keskustelemaan tuomistasi sisällöistä, jotka haastavat lännen virallista ja kansalaisten yleistä käsitystä.

Venäjän perseilyyn liittyviin uutisiin syötetään erilaisia teorioita ja selityksiä eri kanavia pitkin vaikka kymmenen, ja informaatiovaikuttaminen on onnistunutta, jos suomalaiset näitä keskenään julkisuudessa edes oikaistakseen toistelevat.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...-ampuisi/ae1f54fd-b0cf-3580-8c27-944c27a2f91f

Teho on kyllä selkeästi huippuvuosista hiipumaan päin, kun suomalaiset (virkamiehet, toimittajat, somen käyttäjät) ovat kehittäneet vastustuskykyä.
 
Nyt muuten kun Putinin focus on viimeisimmän puheensakin perusteella olevinaan siirtymässä sisäpolitiikkaan, tai se on väärä sana, ehkä kirosanakin Putinille, mutta sisäisten asioiden kehittämiseen joka tapauksessa, niin laimenisikohan hybridisotiminen ulkomaille jatkossa vähän?

En kyllä itse välttämättä usko siihen, koska Putin tarvitsee ulkoista vihollista ja toisaalta ei sen ambitiot ulkopolitiikassa ole mihinkään oikeasti laimenneet, se vaan yrittää nyt sanoa kansalle sen minkä kansa haluaa kuulla. Eli että Isä aurinkoinen tulee ja tekee arjesta mukavampaa!

Eilen muuten tuli hyvä ranskalainen dokkari YLE1:ltä liittyen Valko-Venäjään: Ulkolinja: Valko-Venäjä, diktatuuri Euroopassa

Valko-Venäjään viitataan tässäkin "Euroopan viimeisenä diktatuurina", mikä ei tietysti pidä paikkaansa, jos ajatellaan, että Venäjästä merkittävä osa sijaitsee Euroopan mantereella. Ei Putin ole yhtään sen vähempää diktaattori kuin Lukashenkokaan, ja kansainvälisessä demokratia-indeksissa Velko-Venäjä itse asiassa sijoittuu seitsemän pykälää paremmin kuin Venäjä (#137 vs. #144).
 
Nyt muuten kun Putinin focus on viimeisimmän puheensakin perusteella olevinaan siirtymässä sisäpolitiikkaan, tai se on väärä sana, ehkä kirosanakin Putinille, mutta sisäisten asioiden kehittämiseen joka tapauksessa, niin laimenisikohan hybridisotiminen ulkomaille jatkossa vähän?

Taisit unohtaa Putinin suoran uhkailun lännelle? Ydinisku lännen päättäviin elimiin eli mm. Washingtoniin?

Kremlin luottotoimittaja järkyttyi Putinin puheesta: ”Tällaista uhkausta ei ole ennen kuultu edes Putinilta”

Eikä Putinilla pitäisi olla hätää, vaikka kannatuslukemat laahaisi kuinka matalalla tahansa, sitä varten sillä on omat turvajoukot.
 
No jaa, ainahan ydinaseilla on uhkailtu, ja minäkin elin 1980-luvulla lapsuuttani täydessä tietoisuudessa siitä, että useita neuvostoliittolaisia ydinkärkiä on koko ajan tähdättyinä ja lähtövalmiudessa kohti Suomenkin kohteita.

Ydinaseilla uhkailu on aika tyhjää jargonia niin kauan kuin niitä ei ainuttakaan tositoimissa käytetä. Jos joku käyttää joskus, niin se on ihmiskunnan lopun alku, vaikkei MAD suoraan samantien toteutuisikaan.

Mutta sehän on oikein positiivista, jos Putin pumppaa paljon rahaa hukkaan johonkin asejärjestelmiin. ;) Osittain tällä tavallahan se Neuvostoliittokin luhistui.
 
Ehto täyttyy, kun joku tämän palstan kirjoittajista lähtee keskustelemaan tuomistasi sisällöistä, jotka haastavat lännen virallista ja kansalaisten yleistä käsitystä.

Venäjän perseilyyn liittyviin uutisiin syötetään erilaisia teorioita ja selityksiä eri kanavia pitkin vaikka kymmenen, ja informaatiovaikuttaminen on onnistunutta, jos suomalaiset näitä keskenään julkisuudessa edes oikaistakseen toistelevat.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...-ampuisi/ae1f54fd-b0cf-3580-8c27-944c27a2f91f

Teho on kyllä selkeästi huippuvuosista hiipumaan päin, kun suomalaiset (virkamiehet, toimittajat, somen käyttäjät) ovat kehittäneet vastustuskykyä.

Vakuuttava juttu kun sen mukaan mm. mamujen lapsiraiskaukset onkin Venäjän keksintöä. :vihellys:

Tää on nyt pikkuisen arveluttavaa jos kaikki omien päättäjien kritiikki on automaattisesti Venäjän propagandaa. Ei kuulosta siltä että sananvapaus tai demokratia toimisi kovin hyvin Euroopassa jos kaikesta on syytettävä ulkoisia tahoja.
 
– Minä olen jo sanonut tämän, mutta haluan vielä toistaa. Venäjä ei ole aikeissa – tämä on tärkeää ja toistan tämän tarkoituksella – Venäjä ei ole aikeissa tuoda tällaisia ohjuksia ensimmäisenä Eurooppaan.
Mites se Iskander, jonka kantamaa on rajoitettu ikävien asekieltosopimusten takia?
 
Jos Eurooppa olisi täynnä vahvoja, omista juuristaan ylpeitä kansoja, ei Venäjällä olisi mitään mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään.
Jos tämä foorumin ylläpitäjät olisivst suoraselkäisiä, Venäjän propagandan levittäjät ja puolustajat merkittäisiin selvästi maksetuksi propagandan levittäjäksi. Nythän näistä keskustelu on jopa kielletty. Melkoista Suomettumista, jos minulta kysytään.
 
Jos tämä foorumin ylläpitäjät olisivst suoraselkäisiä, Venäjän propagandan levittäjät ja puolustajat merkittäisiin selvästi maksetuksi propagandan levittäjäksi. Nythän näistä keskustelu on jopa kielletty. Melkoista Suomettumista, jos minulta kysytään.

Tässäkin ketjussa on varmaan moneen kertaan kritisoitu sananvapauden tilaa Venäjällä, mutta sen rappio Suomessa ei näytä pahemmin huolestuttavan, sen rajoittamista pikemminkin vaaditaan. Täysin uskomatonta. :tdown:
 
Tässäkin ketjussa on varmaan moneen kertaan kritisoitu sananvapauden tilaa Venäjällä, mutta sen rappio Suomessa ei näytä pahemmin huolestuttavan, sen rajoittamista pikemminkin vaaditaan. Täysin uskomatonta. :tdown:

Ei taida sananvapauden piiriin kuulua vihollismaan propaganda tai sen levittäminen sananvapauden nojalla. Liian helppo ase autoritääriselle valtiolle käyttää lännen "heikkouksia" länttä vastaan. Autoritäärisellä valtiolla näitä ongelmia ei ole koska sananvapautta ei ole.
 
Mä en kannata sananvapauden rajoituksia, mutta somessa pitäisi olla epäiltyjen Venäjän trollien kirjoitusten yhteydessä VAROITUS lukijoille.

"Kirjoittajaa epäillään toiminnasta Moskovan fasistihallinnon hyväksi."
 
Tässäkin ketjussa on varmaan moneen kertaan kritisoitu sananvapauden tilaa Venäjällä, mutta sen rappio Suomessa ei näytä pahemmin huolestuttavan, sen rajoittamista pikemminkin vaaditaan. Täysin uskomatonta. :tdown:
Varmaan huomasit että en ehdottanut maksetun propagandan levittäjien tekstien sensurointia. Nehän antaa itse asiassa hyvän kuvan Venäjän tilanteesta ja sen pyrkimyksistä.
 
Varmaan huomasit että en ehdottanut maksetun propagandan levittäjien tekstien sensurointia. Nehän antaa itse asiassa hyvän kuvan Venäjän tilanteesta ja sen pyrkimyksistä.

Tajusin kyllä. Tuossa vaan on se "pikku" ongelma että kuka erottaa varmasti tavallisen tallaajan mielipiteen maksetusta propagandasta? Ainakin tässä ketjussa keskustelijoiden kohdalla se tuntuu olevan hyvin hankalaa, enkä usko että moderaattoreilla on moiseen aikaa tai minkäänlaista kompetenssia.
 
Tajusin kyllä. Tuossa vaan on se "pikku" ongelma että kuka erottaa varmasti tavallisen tallaajan mielipiteen maksetusta propagandasta? Ainakin tässä ketjussa keskustelijoiden kohdalla se tuntuu olevan hyvin hankalaa, enkä usko että moderaattoreilla on moiseen aikaa tai minkäänlaista kompetenssia.
Ainakin some-jäteillä kuten Facebookilla ja Twitterillä tuntuu olevan konstit ja algoritmit näiden suodattamiseen nykyään, ovat ottaneet yhä aktiivisempaa roolia Pietarin trollien poistamiseen.

Pieni keskustelupalsta voi tietysti olla eria asia, mutta jos nimimerkki suoltaa ihan täysin yksi yhteen Moskovan propagandaa, niin se on lähinnä semantiikkaa, että onko hänellä 100% varmat suorat kytkökset Moskovaan vai ei. Ei tämä ole mikään oikeudenkäynti jossa tarvitsee todistaa "beyond reasonable doubt" yhtään mitään.
 
Tajusin kyllä. Tuossa vaan on se "pikku" ongelma että kuka erottaa varmasti tavallisen tallaajan mielipiteen maksetusta propagandasta? Ainakin tässä ketjussa keskustelijoiden kohdalla se tuntuu olevan hyvin hankalaa, enkä usko että moderaattoreilla on moiseen aikaa tai minkäänlaista kompetenssia.
Jakamasi linkit ovat Venäjän probagandaa. Valitettavasti emme täällä voi keskustella näiden linkkien jakajien motiiveista.
 
Ainakin some-jäteillä kuten Facebookilla ja Twitterillä tuntuu olevan konstit ja algoritmit näiden suodattamiseen nykyään, ovat ottaneet yhä aktiivisempaa roolia Pietarin trollien poistamiseen.

Ei ole ihan täysin aukotonta facebookin bannailu: SANDEN BLOGI: VIHAPUHETTA JA BANNEJA Facebookista Sanden sai bannit mm. siitä syystä kun postasi kartan Suomen alueella tehdyistä kaivosvarauksista. Melkoista vihapuhetta ja Venäjän propagandaa... :D

Ja eikös Halla-aho vasta bannattu Twitteristä, että tuota... Kun nämä some-jätitkään ei pysty hoitamaan tuota oikein, niin vielä paljon vähemmän luotan siihen että joku keskustelupalstan ylläpito siihen pystyy.
 
Some-jätit toki sensuroi kaikenlaista ja kaikenlaisilla epämääräisillä motiiveilla, mutta nyt oli erityisesti puhe Venäjän trolleista, kuten Venäjä-aiheisessa ketjussa kuuluukin.
 
Ei ole ihan täysin aukotonta facebookin bannailu: SANDEN BLOGI: VIHAPUHETTA JA BANNEJA Facebookista Sanden sai bannit mm. siitä syystä kun postasi kartan Suomen alueella tehdyistä kaivosvarauksista. Melkoista vihapuhetta ja Venäjän propagandaa... :D

No nyt kun otit Sanden blogin puheeksi niin kyllähän tuo heittämällä menee Venäjän propagandistiksi. Ihmekös tuo kun tuon juttuja lainailee säännöllisesti Putkonen some kirjoituksiinsa.

Länsi muni Ukrainassa, jossa kansa kärsii Euroopan Unionin vedätysyrityksen ja Obaman hallinnon junaileman vallankaappauksen hedelmistä sisällissodan merkeissä.

Sande Parkkonen: Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku | Kansalaisen blogit
 
No nyt kun otit Sanden blogin puheeksi niin kyllähän tuo heittämällä menee Venäjän propagandistiksi. Ihmekös tuo kun tuon juttuja lainailee säännöllisesti Putkonen some kirjoituksiinsa.



Sande Parkkonen: Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku | Kansalaisen blogit

Ei tuo ole propagandaa vaikka sinä et asiasta samaa mieltä olekaan, siinähän vain todetaan tosiasioita. Tuskin kukaan voi väittää etteikö Ukrainan kriisin synnyttämisessä olisi ollut osuutensa sekä EU:lla että USA:lla vähintään samassa mitassa kuin Venäjälläkin. Jos Sande on Venäjän propagandisti, niin sitten kyllä esimerkiksi Rysky on NATO:n propagandisti.
 
Tuskin kukaan voi väittää etteikö Ukrainan kriisin synnyttämisessä olisi ollut osuutensa sekä EU:lla että USA:lla vähintään samassa mitassa kuin Venäjälläkin.
Kyllä me melkein kaikki väitämme juuri niin. USA ja EU ovat olleet hyvin passiivisia toimijoita koko Ukrainan tilanteessa sekä ennen että jälkeen Venäjän hyökkäyksen. Ukrainan kriisin ja sodan osapuolia ovat olleet Janukovich, oppositio, Ukraina ja Venäjä. Ei mikään EU tai USA paitsi hyvin passiivisessa statistin roolissa.
 
Kyllä me melkein kaikki väitämme juuri niin. USA ja EU ovat olleet hyvin passiivisia toimijoita koko Ukrainan tilanteessa sekä ennen että jälkeen Venäjän hyökkäyksen. Ukrainan kriisin ja sodan osapuolia ovat olleet Janukovich, oppositio, Ukraina ja Venäjä. Ei mikään EU tai USA paitsi hyvin passiivisessa statistin roolissa.
Nämä ovat faktoja, joka muuta väittää levittää venäjän propagandaa joko tahallaan tai sitten ...
 
Ei tuo ole propagandaa vaikka sinä et asiasta samaa mieltä olekaan, siinähän vain todetaan tosiasioita.

Ajatusleikki: jos Venäjä olisi lännen kanssa samaa mieltä Ukrainan sodasta niin mitä luulet näiden USA:n sponsoroimien vallankaappaus juttujen käyvän? Niitä joko ei olisi samalla mitalla kuin nykyään tai sitten ne olisi silkkaa foliohattuilua.

Venäjän ansiosta nuo lännen vallankaappaus jutut ovat saaneet alkunsa. Totta kai vihamielinen valtio tekee kaikkensa saadakseen ymmärrystä toimilleen...
 
Nämä ovat faktoja, joka muuta väittää levittää venäjän propagandaa joko tahallaan tai sitten ...
Niin, faktat on tyypillisesti faktoja, ja jos faktoja vastaan väittää, niin silloin on typerys tai poliittisesti korruptoitunut.

Asiaa voi myös miettiä sillä tavalla, että jos EU ja USA olisivat jotenkin epäsuorasti olleetkin osasyyllisiä Ukrainan tapahtumiin, niin mistä lähtien demokratian tukeminen on ollut jotenkin paheksuttava asia!?

Nytkin toisaalla EU ja Suomi hyvin epäsuorasti ja vähäisesti tukevat Venezuelan oppositiota diktaattoria vastaan. Onko siinä sitten jotain väärää? Voi nyyh jos tämä harmittaa sinua.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä me melkein kaikki väitämme juuri niin.

Määrittele "me". Tarkoittaako se esimerkiksi sitä selvää vähemmistöä suomalaista jotka kannattavat NATO-jäsenyyttä?

Suomessa on paljon ihmisiä ja myös paljon erilaisia mielipiteitä. Erkin mielipide ei todellakaan ole mikään suomalaisten yleinen mielipide sen enempää kuin minunkaan. Meillä kaikilla on kuitenkin vapaus kertoa mielipiteensä, ja vapaus keskustella siitä myös täällä. :)

Nytkin toisaalla EU ja Suomi hyvin epäsuorasti ja vähäisesti tukevat Venezuelan oppositiota diktaattoria vastaan. Onko siinä sitten jotain väärää? Voi nyyh jos tämä harmittaa sinua.

Tuo on kovin surullista kun edes jonkinlaisilla vaaleilla valitun presidentin tilalle halutaan nostaa korvaaja ilman minkäänlaista demokraattista oikeutusta, mutta siitä keskustelu ei kuulu tähän ketjuun.
 
Määrittele "me". Tarkoittaako se esimerkiksi sitä selvää vähemmistöä suomalaista jotka kannattavat NATO-jäsenyyttä?

Suomessa on paljon ihmisiä ja myös paljon erilaisia mielipiteitä. Erkin mielipide ei todellakaan ole mikään suomalaisten yleinen mielipide sen enempää kuin minunkaan. Meillä kaikilla on kuitenkin vapaus kertoa mielipiteensä, ja vapaus keskustella siitä myös täällä. :)
Ei lännessä juuri kukaan usko tuohon Putinin narratiiviin, jossa länsi olisi ollut jollain tavalla syyllinen Ukrainan kriisiin. Ei noita Putinin löpinöitä täällä lännessä usko muutenkaan juuri kukaan, onneksi. Aina löytyy muutama höppänä, jotka menee retkuun, mutta sellaista se on.

Eikä tämä ole mikään mielipidekysymys. Kuka hyökkäsi Ukrainaan, länsi vai Venäjä? Onko se "mielipidekysymys"? Onhan se, samalla tavalla kuin että onko maapallo litteä vai pyöreä... Onhan meitä joka junaan.
Tuo on kovin surullista kun edes jonkinlaisilla vaaleilla valitun presidentin tilalle halutaan nostaa korvaaja ilman minkäänlaista demokraattista oikeutusta, mutta siitä keskustelu ei kuulu tähän ketjuun.
Kaikissa maissa on "jonkinlaiset" vaalit, myös Pohjois-Koreassa, Kiinassa ja Putinstaniassa. Kansainvälinen yhteisö ei pidä Venezuelan viimeisimpiä presidentinvaaleja demokraattisina, eikä Maduroa tunnusteta enää lailliseksi johtajaksi.

Sitä paitsi ei Maduron väliaikainen korvaaja eli Guaido ole mikään puskista revitty random-tyyppi, vaan parlamentin puhemies eli ilmeisesti valtakunnan kakkosmies jo lähtökohtaisesti! Jos jollain, niin parlamentilla ja hänellä on oikeus heittää Maduro vittuun, jos presidentinvaalit eivät ole olleet rehelliset.
 
Ei tuo ole propagandaa vaikka sinä et asiasta samaa mieltä olekaan, siinähän vain todetaan tosiasioita. Tuskin kukaan voi väittää etteikö Ukrainan kriisin synnyttämisessä olisi ollut osuutensa sekä EU:lla että USA:lla vähintään samassa mitassa kuin Venäjälläkin. Jos Sande on Venäjän propagandisti, niin sitten kyllä esimerkiksi Rysky on NATO:n propagandisti.

Miksi on paha asia jos Länsi järjestelee Ukrainaan oman vasallinsa johtajaksi, jos kuitenkin sama teko Venäjän toimesta on täysin hyväksyttävä? Miksi Venäjällä olisi suurempi oikeus hääriä Ukrainassa kuin vaikkapa EU:lla?
 
Miksi on paha asia jos Länsi järjestelee Ukrainaan oman vasallinsa johtajaksi, jos kuitenkin sama teko Venäjän toimesta on täysin hyväksyttävä? Miksi Venäjällä olisi suurempi oikeus hääriä Ukrainassa kuin vaikkapa EU:lla?

Ei kai kukaan tuollaista ole väittänytkään? Ulkopuolisen valtion sekaantuminen minkä tahansa valtion sisäisiin asioihin on yksiselitteisesti väärin.
 
Ei tuo ole propagandaa vaikka sinä et asiasta samaa mieltä olekaan, siinähän vain todetaan tosiasioita. Tuskin kukaan voi väittää etteikö Ukrainan kriisin synnyttämisessä olisi ollut osuutensa sekä EU:lla että USA:lla vähintään samassa mitassa kuin Venäjälläkin. Jos Sande on Venäjän propagandisti, niin sitten kyllä esimerkiksi Rysky on NATO:n propagandisti.
Eli mielestäsi Venäjä ei siis missään tapauksessa ole enemmän syyllinen Ukrainan nykytilaan, kuin EU ja USA? Siis tämä sama Venäjä, joka kävi sotaa tuolla alueella ja valtasi itselleen osan tuosta valtiosta?
 
Eikös tässä ketjussa ole tarkoitus keskustella Putinin Venäjästä eikä mitä länsi on tai ei ole tehnyt?
 
Eli mielestäsi Venäjä ei siis missään tapauksessa ole enemmän syyllinen Ukrainan nykytilaan, kuin EU ja USA? Siis tämä sama Venäjä, joka kävi sotaa tuolla alueella ja valtasi itselleen osan tuosta valtiosta?

"Ukrainan kriisin synnyttämisessä" :)
 
Whataboutismi - Jos jotain kritisoidaan, tuodaan esille toinen joko vastaava tai kaukaa haettu esimerkki jonka tarkoituksena on sotkea, hämärtää ja viedä keskustelua toisaalle. Alueella on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei kanssakeskustelijoista.
Eikös tässä ketjussa ole tarkoitus keskustella Putinin Venäjästä eikä mitä länsi on tai ei ole tehnyt?

Toki. Sinua varmasti huolestuttaa yhtälailla se miten paljon esimerkiksi Erkki Erikeepperi keskustelee Venäjästä Venezuela -ketjussa, vaikka Venäjän vaikutus ko. maan tilanteeseen on varmasti vähäisempi kuin mitä lännen vaikutus Ukrainaan. :vihellys:
 
"Ukrainan kriisin synnyttämisessä" :)
Aivan. Mikä siis on tämä Ukrainan kriisi? No se, että vieraan valtion asevoimat aloittivat sotatoimet Ukrainassa. Oletko siis sitä mieltä, että EU ja USA ovat enemmän syyllisiä tähän, kuin Venäjä, kun ilmeisesti eivät ainakaan vähempää ole syyllisiä?
 
Aivan. Mikä siis on tämä Ukrainan kriisi? No se, että vieraan valtion asevoimat aloittivat sotatoimet Ukrainassa. Oletko siis sitä mieltä, että EU ja USA ovat enemmän syyllisiä tähän, kuin Venäjä, kun ilmeisesti eivät ainakaan vähempää ole syyllisiä?

Asioita pitää katsoa hieman pidemmällä aikavälillä. Krimin valtaus oli reaktio siihen että Venäjän sotilastukikohtien asemaa uhattiin. Uhka tuli lännestä eikä Venäjälle siinä paljoa vaihtoehtoja jäänyt. Ja ei se Krimin valtaus tietenkään oikein ole, mutta se tapahtui onneksi käytännössä ilman uhreja, ja alueen väestökään ei ole ainakaan täysin valtausta vastaan. Lännen parinkymmenen vuoden aikana tekemä järjestelmällinen työ opposition tukemiseksi ja lopulta Ukrainan hallinnon pakottaminen valitsemaan lännen ja Venäjän välillä olivat tärkeimmät syyt kriisin syntymiselle.
 
Asioita pitää katsoa hieman pidemmällä aikavälillä. Krimin valtaus oli reaktio siihen että Venäjän sotilastukikohtien asemaa uhattiin. Uhka tuli lännestä eikä Venäjälle siinä paljoa vaihtoehtoja jäänyt. Ja ei se Krimin valtaus tietenkään oikein ole, mutta se tapahtui onneksi käytännössä ilman uhreja, ja alueen väestökään ei ole ainakaan täysin valtausta vastaan. Lännen parinkymmenen vuoden aikana tekemä järjestelmällinen työ opposition tukemiseksi ja lopulta Ukrainan hallinnon pakottaminen valitsemaan lännen ja Venäjän välillä olivat tärkeimmät syyt kriisin syntymiselle.
Onko Venäjällä siis joku oikeus alueisiin, jotka kuuluvat muille valtioille? Eli jos joku itsenäinen valtio päättääkin alkaa leikkimään mieluummin EU:n kuin Venäjän kanssa, niin Venäjä voi sitten käydä hakemassa vähän puskuria tältä itsenäiseltä valtiolta? Juuri tällähän NL perusteli vaatimiaan Suomen alueluovutuksia.

Todellisuudessahan jokainen itsenäinen valtio saa valita ihan oman makunsa mukaan, kenen kanssa leikkii ja kenen kanssa ei. Jos joku suivaantuu tästä ja kokee asiakseen hyökätä, niin ei syyllinen ole kukaan muu kuin se hyökkääjä.
 
Onko Venäjällä siis joku oikeus alueisiin, jotka kuuluvat muille valtioille? Eli jos joku itsenäinen valtio päättääkin alkaa leikkimään mieluummin EU:n kuin Venäjän kanssa, niin Venäjä voi sitten käydä hakemassa vähän puskuria tältä itsenäiseltä valtiolta? Juuri tällähän NL perusteli vaatimiaan Suomen alueluovutuksia.

Todellisuudessahan jokainen itsenäinen valtio saa valita ihan oman makunsa mukaan, kenen kanssa leikkii ja kenen kanssa ei. Jos joku suivaantuu tästä ja kokee asiakseen hyökätä, niin ei syyllinen ole kukaan muu kuin se hyökkääjä.

Ukrainasta uhkasi tulla NATO-maa ja sen myötä Venäjän sotilastukikohdat Krimillä olisivat olleet luonnollisesti uhattuna. EU käytännössä pakotti Janukovitsia valitsemaan EU:n ja Venäjän välillä, ja koska valinta oli väärä, kriisi puhkesi. Miksi ihmeessä EU vaati Ukrainaa tekemään ko. valinnan, ei se ainakaan sovi kovin hyvin yhteen sen kanssa että EU sai juuri hieman aiemmin Nobelin rauhanpalkinnon?
 
Ukrainasta uhkasi tulla NATO-maa ja sen myötä Venäjän sotilastukikohdat Krimillä olisivat olleet luonnollisesti uhattuna. EU käytännössä pakotti Janukovitsia valitsemaan EU:n ja Venäjän välillä, ja koska valinta oli väärä, kriisi puhkesi. Miksi ihmeessä EU vaati Ukrainaa tekemään ko. valinnan, ei se ainakaan sovi kovin hyvin yhteen sen kanssa että EU sai juuri hieman aiemmin Nobelin rauhanpalkinnon?
Ainoa syyllinen Venäjän hyökkäämiseen ja aluevaltauksiin on Venäjä.
 
Ukrainasta uhkasi tulla NATO-maa ja sen myötä Venäjän sotilastukikohdat Krimillä olisivat olleet luonnollisesti uhattuna. EU käytännössä pakotti Janukovitsia valitsemaan EU:n ja Venäjän välillä, ja koska valinta oli väärä, kriisi puhkesi. Miksi ihmeessä EU vaati Ukrainaa tekemään ko. valinnan, ei se ainakaan sovi kovin hyvin yhteen sen kanssa että EU sai juuri hieman aiemmin Nobelin rauhanpalkinnon?
Kyllähän jokainen ymmärtää, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noiden NATO-kytkösten takia. Se ei kuitenkaan poista Venäjää siitä vastuusta, että Ukrainan "kriisi", eli sota, on ainoastaan Venäjän syytä.

Oletetaan, että sulla on kaveri, joka sanoo, että voit tulla pelailemaan mun uusilla hienoilla pelikoneilla, leikkimään mun leluilla, ja saat ehkä jokusen lelun itsekin kotiin mukaan, mutta ehtona on, ettet enää leiki naapurin vittupään kanssa. Päätät tehdä valinnan, ja hylkäät tämän naapurin vittupään. Seuraavana päivänä ovikello soi (tai sisään tullaan karmit kaulassa ilman ovikelloja) ja naapurin vittupää tulee vetämään turpaan ja pöllimään osan sun leluista. Kuka on syyllinen tähän turpaanvetoon (kriisiin)?
 
Seuraavana päivänä ovikello soi (tai sisään tullaan karmit kaulassa ilman ovikelloja) ja naapurin vittupää tulee vetämään turpaan ja pöllimään osan sun leluista. Kuka on syyllinen tähän turpaanvetoon (kriisiin)?

Kyllä se ihan naapurin vittupää on.
 
Kyllähän Putinilla oli jo pidempään ollut suunnitteilla Ukrainaan hyökkäys. Sopiva syy tuli ja loppu onkin historiaa. Putin himoitsee Neuvostoliiton rajojen palautusta.
 
Kyllähän Putinilla oli jo pidempään ollut suunnitteilla Ukrainaan hyökkäys. Sopiva syy tuli ja loppu onkin historiaa. Putin himoitsee Neuvostoliiton rajojen palautusta.

No nyt tuli mielenkiintoinen väite. Mistä voisi lukea lisää noista suunnitelmista? Aika monta vuotta on kestänyt Ukrainankin valtaus, luulisi että noilla sotavoimilla homma hoituisi vähän nopeammin. Ehtii Putin olla arkussa monta kertaa ennenkuin on NL:n rajat palautettu ellei touhua kiihdytetä ja sassiin. :D
 
No nyt tuli mielenkiintoinen väite. Mistä voisi lukea lisää noista suunnitelmista? Aika monta vuotta on kestänyt Ukrainankin valtaus, luulisi että noilla sotavoimilla homma hoituisi vähän nopeammin. Ehtii Putin olla arkussa monta kertaa ennenkuin on NL:n rajat palautettu ellei touhua kiihdytetä ja sassiin. :D

Hiukan vaikeaa kiihdyttää kun rahkeet eivät riitä. Ydinaseita lukuunottamatta ei Venäjällä ole voimaa kunnon sotimiseen ja ydinaseiden käyttäminen taas tietäisi loppua myös Venäjälle itselleen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 933
Viestejä
4 561 295
Jäsenet
75 066
Uusin jäsen
wilhelm-

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom