1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua muunsukupuolisuudesta ja sukupuolen määrittelemisestä

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja yberkurko, 25.08.2017.

 1. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ja sinä et tekisi mitään jos joku ukko kyyläisi sinua uimahallin pesutiloissa muna pystyssä?
   
  Manala tykkää tästä.
 2. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä vielä havainnollistava kuva:
  [​IMG]
   
  Lucas tykkää tästä.
 3. ?..

  ?..

  Viestejä:
  771
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Olisi kyllä hyvä jos voisi olla yhdessä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2019 klo 18:56
 4. Manala

  Manala

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Poliisi puuttuu ilmoitettuihin järjestyshäiriöihin ja uhkaaviksi koettuihin tilanteisiin eikä ala selvitelemään kenenkään juridisia sukupuolia paikan päällä. Järki käteen.
   
  blueowl ja draco76 tykkäävät tästä.
 5. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Tietää ainakin ketkä ovat kyylänneet opiskelija-aikojen saunailloissa alastomia tyttöjä yhteyssaunoissa. Toivon mukaan kuitenkin vain silmä kovana, eikä penis.
   
 6. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 010
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Uimahallien valvojat kertovat värikkäästä arjestaan: Itseään kosketteleva mies saadaan yleensä aisoihin yksinkertaisella konstilla

  Aina silloin tällöin joku mies koskettelee itseään altaassa seksuaalissävytteisesti. Se, miten siihen puututaan, riippuu vähän siitä, tuleeko siitä joku sanomaan. Yleensä riittää, että uimavalvoja menee lähelle seisomaan ja koskettelu loppuu. Näitä tapauksia näkee myös kameravalvonnan kautta.”

  ”Seudulla on yksi uimahalli, joka on maineeltaan sellainen, että sen miestenpuolella miehet etsivät seksiseuraa muista miehistä. Osa on sitä vähän vältellytkin, kun ei ole halunnut mennä sinne. Tähän ilmiöön on nyt puututtu.”

  ”Tämä ei ole mitenkään yleistä, mutta kerran eräs mies käveli miesten puolella avoimesti ihan täyden erektion kanssa. Siihen on vaikea puuttua, mutta pitäähän sitä sanoa, että tämä on nyt sellainen paikka, jossa on lapsia ja muitakin ihmisiä. Että voisiko kyseinen henkilö keskittyä muihin ajatuksiin.
  ”​


  Itselläni tulee ehkä viitisen tuntia viikossa treenattua uimahallissa. Kyllä sen ajoittain huomaa kun joku vaivihkaa vilkuilee kroppaa ja mittailee sitä katsellaan. Tuollaista esineellistämistä tapahtuu sekä miesten että naisten taholta. Lähinnä se huvittaa. Suurin osa niistä vilkuiluista ei vaikuta millään tavalla seksuaalisilta vaan muuten vain tsekkaavat uteliaisuuuttaan jos on treenattu lihaksikas kroppa.

  Jos muna pystyssä alkaisi minun ympärillä pyöriä ja lähempää tuttavuutta tekemään, niin vaihtaisin itse joko paikkaa muualle tai sanoisin että sinulla on tasan minuutti aikaa olla pihalla koko uimahallista ja nyt häivyt. Tai sitten sitten miettisin riskiä että kenties kyseessä on myös sairas ihminen ja riski on siitä että käyttää hyväksi tai raiskaa jonkun lapsen siellä tai muualla ja kävisin asiasta sanomassa henkilökunnalle.
   
 7. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Mites sitten kun ei ole näyttöä ja kutsun syynä on biologisten naisten kokemus? Tämä "transnainen korjaa korvaukset syrjivästä käytöksestä?
  Kestämätön tilanne johon ei toivottavasti mene, vaikka kuinka oltaisiin avoimia.
   
 8. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Tuo sama toimii transuihin, tai paremminkin teko transuihin. Varsinkin jo soikeuteen mennään ja huomataan että henkilö on vaihtanut sukupuoltaan toistuvasti.

  Yksityissuihkut toimisivat myös tuohon "eräs mies käveli miesten puolella avoimesti ihan täyden erektion kanssa"
   
 9. Manala

  Manala

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Ei tässä ole muuta kestämätöntä kuin nämä foliohattuilut uhkakuvista. Poliisilla on oikeus poistaa sut mistä tahansa julkisista tiloista yleistä järjestystä ylläpitääkseen ja häiriötä ehkäistäkseen, vaikka sulla olisi rämemajavan paperit.
   
  Romuvarasto tykkää tästä.
 10. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 010
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Joku yksityinen suihku- ja pukutila voisi tietenkin olla niille transsuille ja mitä kaikkea muunsukupuolista, sukupuoletonta tai intersukupuolista niitä nyt onkaan jotka eivät omasta tai muiden mielestä ole oikein naisia tai miehiä.

  Osuus väestöstä sellaisilla lienee yhteensä alle yksi prosentti eli hyvin riittäisi isossakin uimahallissa yksi suihku- ja pukuhuone sellaisille.

  Ilmeisesti tuollainen ratkaisu ei kuitenkaan riitä niille kaikille mielestään, sillä esimerkiksi kaikki transsut eivät koe ilmeisesti olevansa "aitoja" naisia kun joutuvat erilliseen pukutilaan vaihtamaan vaatteita ja pesulle eikä "muiden naisten" tavoin samalla puolelle ole tervetulleita. Naisten puolella taas biologiset naiset pitävät heitä usein ukkoina kun ruumiinrakenne, kasvonpiirteet, aataminomena ja äänikin on kuin ukolla ja ainoa eroa miehiin saattaa olla se estrogeeni-naishormoni jota vetävät ja antiandrogeenilääkitys. Välttämättä sukuelinten rekonstruktiiviset leikkausta ei ole tehty ja siellä ne kulkusetkin roikkuvat edelleen mukana menossa.

  Aikoinaan maailma oli mukavan yksinkertainen kun riitti että oli miesten- ja naisten vessat joista sai itse valita kummassa käy paskalla ja jos ei kumpikaan sopinut niin sitten kävi invavessassa. Valintakin oli helppo kun katsoi vain vaikka peilistä mitä siellä omien haarojen välissä oli jos ei muuten tiennyt kumpi on.
   
 11. ttm

  ttm

  Viestejä:
  681
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo joo, en epäile yhtään. Tarkoitin, että onko nämä Pervo-Penan uimahalliseikkailut nyt oikeasti se merkittävin ongelma? Tuo juridisen sukupuolen ilmoitusperustaisuus tietenkin vähentäisi maanpuolustusvelvollisuuden epätasa-arvoisuutta, kun kutsuntojen ajaksi voisi ilmoittautua naiseksi. Biologista sukupuolta tarvitsevat terveydenhuollolliset toimenpiteet saisivat tiedon biologisesta sukupuolesta terveydenhuollon rekistereistä (mitä ne sitten ovatkaan?). Näin ollen ratkaistavaksi jää enää, että kuinka estetään Penaa säikyttelemästä uimahallissa naisia?
   
 12. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Siis poistaa, vain siksi, että joku kokee jo sun läsnäolosi epämiellyttäväksi? Miksei sitten asemilla hengailevia uusio-Suomalais nuoria esimerkiksi poisteta järjestelmällisesti, kun varmasti monikin kokee lössit huolestuttaviksi ja turvallisuuttaan uhkaaviksi?
   
 13. blueowl

  blueowl

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Tämä mielestäni kiteyttää tämän threadin hyvin: ongelmana ei ole transsukupuoliset, muunsukupuoliset tai whateversukupuoliset vaan se, että miehekkäät miehet on ilmeisesti runkkareita.

  Jokseenkin hämmentävää.
   
 14. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ei kiteytä.
  Kiteytys olisi, että osa haluaa tieteellistä (todistettua) totuutta ja toiset omien arvojensa mukaista totuutta (olipa puolesta tai vastaan). Eli lähinnä kolme eri mielipidettä.
   
 15. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Miehet vaikuttaisivat olevan ongelma, ei transut. Ongelma on miehet, jotka tekeytyisivät transuiksi ahistellaakseen naisia vielä tehokkaammin.

  Eräs nainen sanoi, että naiset joutuvat jo ennen teini-ikää kokemaan ahdistelua miehiltä. Eli heti kun rinnat alkavat kasvamaan. Tähän tulisi puuttua rankalla kädellä. Kyseessä on transuja syvempi ongelma kulttuurissamme. Eiä asiaa auta että muissa kulttuureissa asiat ovat pahemmin, miten jotkut tuntuvat ajattelevan.
   
 16. Manala

  Manala

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Poliisilla on arviointi- ja päätäntävalta asiassa. Steissin mäkkärin edessä hengaavat mamunuoret tuskin järjestyshäiriön tai uhan kriteereitä täyttävät, jos käyttäytyvät muuten asiallisesti. Kassitemppuja uimahallissa esittelevä erektiomestari sen sijaan järjestyshäiriön tunnusmerkit täyttää huomattavasti todennäköisemmin. Kannattaa vaikka silmäillä järjestyslaki läpi, jos nää on oikeasti näin haastavia juttuja.
   
  draco76 tykkää tästä.
 17. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  On erinäisiä ryhmiä hajotettu, jos poliisi on katsonut ne uhkaaviksi. Yksittäisiä ihmisiä on pyydetty poistumaan, jos ovat häiriköineet. Yleinen oleskelu ei taas riitä syyksi. Vaikka niin mielelläni ajaisin kerjäläiset ja juopot kaduilta. Kävin pitkästä aikaa Kalliossa ja kyllä siellä oli surkeaa. Itiskin on paljon parempi.

  Jos pelkästään se, että joku kokee läsnäolosi epämiellyttäväksi johtaisi siihen että miehillä olisi ulkonaliikkumiskielto.
   
 18. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Siis mun alkuperäisessä viestissä alkuolettamana oli, että naisten pesu- ja saunatiloissa hengailisi miehen värkeillä varustettu transnainen nakkena. Siis vain olisi siellä. Ei mitään sen kummempaa. Siinä olisi melko dilemma meinaan, kun jos hän on juridisesti nainen ja ei tee muuta kuin on, mutta taatusti häiritsee suurta enemmistöä "tavallisista" naisista läsnäolollaan. Voiko poliisi poistaa vain siksi ja miten se eroaisi pelkoa pelkällä läsnäolollaan aiheuttavien lössien hajottamisesta?
   
 19. blueowl

  blueowl

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Taatusti suurinta osaa naisista ei häiritsisi.

  Transsukupuolisilla taitaa olla enemmänkin niin, että nimenomaan vältellään näitä tilanteita, koska mahdollinen tuijottaminen ja tietoisuus siitä omasta kropasta on suuri.
   
  Romuvarasto ja Manala tykkäävät tästä.
 20. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Eipä voisi poistaa. Sama se on noiden 7-vuotiaiden poikien kanssa, ei poliisi niitäkään poista vaikka naisia häiritsisi.

  Minne tulisi laittaa henkilö, jolla on miehen värkit mutta muuten nainen tisseineen? Noita on Suomessakin. Miehet ahdistelevat häntä miesten tiloissa, naisten puolella taas naiset ahdistuvat pippelistä.
   
 21. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Niin. Silloin ollaan sen ongelman äärellä, että jos merkittävä osa kokee sen niin häiritseväksi, ettei halua käyttää enää uimahallin palveluja. Vain tällaisen kysymyksen takia toimiva systeemi voi alkaa ontua kuin puujalkainen merirosvo.
   
 22. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Kuinka paljon noita sitten on jos kerta tulisi merkittävä ongelma? Miehetkin ovat tottuneet naissiivoojiin.
   
 23. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ja naisten puolella jopa miessiivoojista on likipitäen joka kerta noussut suuri haloo, vaikka keskittyvät työhönsä ja ovat vaatteet päällä.
  Eihän siihen merkittävään ongelmaan tarvita silloin kuin yksi aktiivisesti uimahallia käyttävä transnainen miehen värkeillä uimahallia kohti. Ja mielestäni jo yhdestä uimahallista merkittävä naisten pako on merkittävä ongelma suhteessa saavutettuun hyötyyn. Demokratiassa yleinen etu tapaa kuitenkin tavallisesti ajaa tietyn yksilön edun ohi.
   
 24. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 010
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Eiköhän suurin osa naisista ole sellaisia että kokevat sen ongelmaksi jos alasti ovat ja joku tuntematon mies pyörii ympärillä.

  Aika iso osa naisista esimerkiksi vaatii että gynekologi jolla käyvät pitää olla naislääkäri. Siinä sitä ongelmaa ei kuitenkaan ole kun maksavat sen käyntinsä itse niin saavat ihan vapaasti valita minkä gynekologin maailmasta haluavatkin. Toki sillä rajoituksella että kyseinen lääkäri haluaa taas ottaa uusia potilaita ja ottaa kyseisen naisen potilaakseen.
   
 25. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  :kahvi:

  Pitääkö vuonna 2019 vielä jollekin oikeasti selittää, että nainen saattaa kokea turvallisuutensa uhatuksi hieman helpommin kuin mies? Se että mies tottuu naissiivoojaan ei tarkoita että nainen tottuu yhtä helposti miessiivoojaan. Esimerkiksi koska keskimääräiselle miehelle ei ole realistinen pelko, että naissiivooja haluaisi raiskata hänet tai varsinkaan oikeasti pystyisi siihen tekoon johtuen sukupuolien keskimääräisistä fyysisistä ominaispiirteistä. Naisen tilanne on ehkä ihan vähäsen erilainen, varsinkin jos otetaan esimerkkitapaukseksi vaikkapa teini-ikäinen nainen ja aikuinen miessiivooja.

  Jos nyt mietit vaikka itseäsi, oletko useinkin pelännyt että joku nainen raiskaa sinut? Kuinka paljon raiskattuja miehiä ylipäänsä tiedät? Mutta miten on naisten laita? Raiskauskulttuuri, patriarkaatti ja niin edelleen.
   
  Kuvaaja tykkää tästä.
 26. blueowl

  blueowl

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Jaahas, miehet kertoo mitä naiset ajattelee vol. n+1. Ja se on juuri sopivasti niin, että sopii omaan narratiiviin naisten suojelusta.
   
  Manala, wanderer_, draco76 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 27. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mä vaan kerron eteenpäin sitä mitä naiset ovat minulle sanoneet ja kirjoittaneet. Jos et ole ikinä vastaavaa puhetta naiselta kuullut, kannattaa viettää ehkä vähän vähemmän aikaa pelkästään miesten kesken ja tutustua siihen toiseenkin sukupuoleen.
   
 28. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 010
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllähän niitä miehiäkin raiskataan säännöllisesti myös Suomessa. Esimerkiksi vankiloissa saattaaa olla aika yleistä "päästä" jonkun isomman karjun morsiammeksi.

  Taitaa kuitenkin 99+ prosenttia niistä raiskauksista joisssa mies on uhrina olla sellaisia että tekijäkin on mies. On niitä toki joskus maailmassa tapauksia jossa nainen on raiskannut miehen. Ovat sen verran harvinaisia että ovat jo Uutisia isolla uulla.

  Naisten kannalta uimahallien pesutilojen ja pukeutumistilojen miessiivoojissa on vielä se ongelma, että tuntematon mies ei saisi tietenkään katsoa heitä alasti millään tavalla, mutta toisaalta sekin on paha juttu jos miehelle nainen on pelkkää ilmaa ja tavallaan näkymätön. Yhtälö on mahdoton sen suhteen että mies voisi olla siivoojana paikassa jossa naiset pyörivät alasti.

  Saman tyyppinen ongelma koskee niitä transsujakin. Sitä isompi ongelma mitä selvemmin naiseksi muuntautunut transsu näyttää edelleen mieheltä. Eivät ilmeisesti koe olevansa aina oikein tervetulleita naisten pukuhuoneisiin ja pesetymistiloihin. Heitä varten saisi olla kyllä joku oma suihkukoppi ja pukukoppi uimahallissa. Ainakin uusiin uimahalleihin saisivat sellaisen rakentaa. Sama koppi kävisi niiden kaapuakkojen ja muiden erityishenkilöiden yhteistilaksi.
   
 29. blueowl

  blueowl

  Viestejä:
  854
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2018
  Löytyy ihan tyttökavereita ja satun itsekin olemaan nainen.

  No tämä on vähän enemmän jo oikeilla jäljillä ja olen samaa mieltä siitä, että tuollaisia yksityisiä tiloja tarvitaan. Ihan vain senkin takia, että joillakin voi haluja mennä uimahalliin, mutta ei halua/pysty olemaan alasti tilassa, jossa on muita.

  Ja transsukupuolisten osalta en nyt sano, että eivät ole tervetulleita, vaan ennemminkin edelleen se tietoisuus omasta, normista poikkeavasta kropasta.
   
 30. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos näin on että sinua naisena ei seksuaalisen väkivallan mahdollisuus ja uhka pelota eikä häiritse, oletpa onnekas nainen ja ihminen, se on erittäin hienoa sinulle, ja lisäksi maailmalle yleisesti. On aina mukavaa kun kaikilla ei mene huonosti ja aurinko paistaa edes jonkun ylle. Toivottavasti onnesi kestää etkä koskaan saa mitään syytä oppia pelkäämään. :tup: Mutta rikkaiden ei kannata liian suurella itseluottamuksella kertoa muille millaista on köyhien elämä.
   
 31. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tämä kauhea "seksuaalisen väkivallan uhka" päällä myös esim. kun nainen käy kaupassa jossa on miesmyyjä eikä muita ihmisiä? Työpaikalla jossa on porukka lähtenyt ja jäljellä vain miessiivooja ja muutama nainen? Mistä sä näitä juttuja oikein revit?
   
  blueowl tykkää tästä.
 32. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nämä on kyllä vallan erikoisia kysymyksiä.

  Sanotaan näin, jos se nainen on alasti tai vaikka uimapuvussa siellä kaupassa kahdestaan miesmyyjän kanssa, en pitäisi täysin luonnottomana jos naista alkaisi pelottaa tai häiritä tämä tilanne. Työpaikoista voin sanoa, että omassa lähipiirissä on sellainen tapaus missä miespuolinen työkaveri raiskasi naisen työpaikalla kun jäivät sinne kahden muiden lähdettyä. Mutta ei sellaista pelätä kannata, mitään syytä ei ole, kyllähän me pelottomat tiedetään kaikkia muita paremmin ja naisten pitää vain kaikkien rohkeasti ja pelotta hyväksyä se että heidän lähistöllään liikkuu vieraita miehiä myös silloin kun he ovat vähissä pukeissa, alastomina ja mahdollisesti yksin näiden miesten seurassa. Ei me mitään erillisiä naisten pukuhuoneita ja vessoja tarvita, miehet vaan kaikki sinne sekaan.

  Toisin sanoen, revin "näitä juttuja" siitä todellisuudesta missä ihmiset elävät. Luulisi että tällaisessa ketjussa missä puhutaan sanotaanko erilaisuudesta, porukka tajuaisi että sinun pelottomuutesi ei tarkoita muiden olevan samalla tavalla pelottomia, eikä tarkoita muiden mahdollisten pelkojen olevan automaattisesti aiheettomia tai epäluonnollisia poikkeamia terveestä normaalista.
   
  Kuvaaja tykkää tästä.
 33. Martin Riggs

  Martin Riggs

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Asevelvollisuuslaki
  Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään.

  1 luku
  Yleiset säännökset.


  Isänmaan ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustukseksi on jokainen Suomen mies asevelvollinen.


  :kahvi:
   
 34. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  2 920
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No okei, mutta loppupeleissä asia palaa niihin miessiivoojiin uimahallissa, jotka ovat melko varmasti hyvin marginaalinen joukko kun ensinnäkin siivoojat tuppaa olemaan naisia ja toisekseen tokihan sinne naisten puolelle lähtökohtaisesti laitetaan naissiivoojat. Niin tämä on vähän tällaista "tikusta asiaa" keskustelua. Sun esimerkkejä en väheksy mutta se että miesduunari raiskaa naisduunarin on eri asia.
   
 35. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Tiedän kyllä että naiset kokevat itsensä uhatummaksi. Pitäisikö metroon laittaa eri vaunut naisille ja miehille? Varsinkin ilta-aikaan naiset välttelevät sinne menoa.

  Kysyin naiselta ja hän haluaa omat yksityiset tilat. Ei haittaa onko miesten kanssa yhteiset vessat tai muut, kunhan vessa, suihkutilat ja pukeutumistilat ovat yksityiset. On myös kiitellyt naisten vuoroja uimahalleissa, kun nuo miehet häiritsevät ihan uimahallin puolellakin. Samoin kuntosalilla on ikävää, jos on miehiä. Varsinkin jos on vähän porukkaa. Ei ne vaatteet poista pelkoa.
   
 36. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hmm, jos mies sattumalta kutsuntojen uhatessa kokee olevansa nainen, vapautuuko hän asevelvollisuudesta? Entä jos hän alkaa taas kokea olevansa mies sitten kun intti on onnistuneesti väistetty? :kahvi:

  Joskus se tikusta asiaa -keskustelu on hyvinkin valaisevaa ja jopa tarpeellista. Tangettihan lähti siitä, kun todettiin että miehet ovat tottuneet naissiivoojiin, vähän sillä vihjailulla että naisten pitäisi samalla tavalla tottua miessiivoojiin.

  Kyllä miehillä ja naisilla on ihan oikeita eroja, ei tässä mitään sosiaalisia konstruktioita olla. Jos noita eroja ei huomioi, jossain vaiheessa siitä seuraa ikäviä asioita.


  No jos metrossa naiset matkaisivat alasti, varmasti hyvin monet naiset alkaisivat vaatia erillisiä vaunuja tai sitten alkaisivat välttää kyseistä liikennevälinettä. Mielestäni joku vessa ja pukuhuone eivät ole samalla tavalla julkisiksi tarkoitettuja tiloja kuin vaikkapa se metro, joten en oikein tajua näitä vertauksia. Sen takia metrossa saa poliisisedältä rankaisua nakuilusta, mutta uimahallin suihkussa ei saa.

  Mutta jos nyt näillä mennään, en kannata erillisiä vaunuja miehille ja naisille. Mutta ymmärrän täysin niitä naisia jotka välttävät tiettyihin aikoihin ja paikkoihin keskittyviä nuorten ja vanhempienkin miesten jengejä metroissa ja junissa ja raitiovaunuissa. Tuota ongelmaa ei sitten niin helposti ja halvalla ratkaista kuin erillisiä wc- ja suihkutiloja. Lisää vartijoita ja poliiseja paikalle, rikollisille pidemmät tuomiot ja ulkomaalaisten rikollisten maahantuonnille täysi seis. Noilla lääkkeillä metroissakin olisi turvallisempaa, samoilla tai erillisillä vaunuilla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2019
 37. Martin Riggs

  Martin Riggs

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  "No niin, tämähän se onkin se varsinainen ongelma tuossa juridisen sukupuolen merkityksettömäksi tekemisessä, että totaali-Pena, joka tähän mennessä on saatu pysymään ruodussa, tuhoaa asevelvollisuusjärjestelmän holtittomalla laillisella väistelyllään." :kahvi:
   
  draco76 tykkää tästä.
 38. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 010
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Varusmiespalveluksen suorittaa Suomessa aivan liian iso osa suhteessa siihen mikä on sota-ajan suunniteltu vahvuus ja miten monelle sotilaalle riittää kalustoa ja varusteita.

  Eiköhän se riittäisi hyvin että jatkossa vain se yksinkertaisin osa menisi sinne armeijaan tykinruuaksi ja miinanpolkijoiksi koulutettavaksi.

  Vähän terävämpiälyiset miehet sitten kävisivät kutsunta-iässä vaihtamassa ruksin sinne olen nainen sarakkeeseen Maistraatissa ja sitten takaisin kun se varusmiespalvelus on väistetty.

  Sellainen win-win-tilanne olisi siis kaikkien kannalta. :kahvi:

  Olisihan "tyttöilevät" ukot melkoinen kaaos monessakin paikassa. Jossakin baarissa menisi "nainen paperilla" oleva ukko jonnekkin naisten vessaan hämmentämään jossa eukot kokoontuvat keskenään juoruilemaan ja mitä nyt hengaavatkaan keskenään. Vääntäisi vielä pönttöön sellaisen viimeisen päälle paskan hajuisen ison asian että tuntiin siellä vessoissa ei ketään eukkoja voisi käydä. :lol: Taitaisi olla sekin baari jatkossa melkoinen homobaari kun eukot äänestäisivät jaloillaan.
   
 39. wanderer_

  wanderer_ Team R&T

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016

  Kuinka suuresta ja edustavasta otoksesta naisia nyt puhutaan? Tuhansia vai kymmeniätuhansia, ja miten otanta on toteutettu?  Aina mahtavaa kuulla, kun mies kertoo, mitä me naiset ajatellaan :tup:
   
  draco76 tykkää tästä.
 40. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Otos on toki suurempi kuin sukupuolenkorjauksien vuosittainen määrä Suomessa, ketjun aiheen huomioiden sillä luulisi olevan jotain relevanssia. :cigar:

  Muistetaan nyt kuitenkin, että "te naiset" olette yksilöitä, ettekä mikään parviäly jolla on vain yksi yhteinen kokemus, ajatus ja tunnetila. Olen tavannut naisia joita ei ns. raiskauskulttuuri pelota, ja naisia joita se pelottaa. Mielestäni ei ole minun eikä kenenkään naisenkaan asia mennä huutelemaan että pelkääminen on väärää ajattelua. Varsinkaan kun tiedän valitettavan monta naista joiden pelot ovat hyvin fyysisesti toteutuneet ja aiheellisiksi osoittautuneet.
   
 41. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 075
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Asevelvollisuus on kait periaatteessa 18-60 Vuotta, eli sitten periaatteessa menee, kun on miehistynyt (Jos alle 60V).
  Tosin voi olla että katsotaan, ko henkilön yläkerrassa "tuulevan liikaa" ja tulee vapautus "terveydellisistä syistä".
   
 42. vipe

  vipe

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä mää ainakin kyyläsin. Ja näytti nekin miesten mulkkuja mittailevan. Ei siitä kukaan kai pahastunut.

  Tuskin pelkästä katsomisesta kellään jöpöttää. Eri juttu jos mimmi(t) täydessä saunassa tulee syliin istumaan. Hommia voi sitten jatkaa yksityisemmässä tilassa tai vaikka poreammeessa.

  Kiitos kun palautit muistoja mieleen, olispa vielä opiskelija. Työpaikan saunailloissa moisesta voi enää vain unelmoida, timmejäkään ei juuri ole, kuin korkeintaan pari intern-statuksella olevaa.

  T. Setämies
   
 43. wanderer_

  wanderer_ Team R&T

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016

  Niin, siitä yritin sinua muistuttaa. Ei sinun tarvitse neuvoa minua siitä, miten naisen tulee ajatella.  Julkisen keskustelun perusteella (joka toki on vinoutunutta) nämä muunsukupuolisuus- ja transasiat näyttäisivät pelottavan enemmän miehiä kuin naisia. Tai ainakin miespuoliset pitävät niistä suurinta ääntä. Mikähän heitä oikein mahtaa pelottaa, jos siis ei tarvitse "edes" pelätä, että joutuisi raiskatuksi yleisessä saunassa?
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2019
  draco76 tykkää tästä.
 44. ATE

  ATE

  Viestejä:
  5 915
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Viimeksi muokattu: 11.09.2019
 45. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hienosti muistutettu, ymmärsit upeasti lukemaasi. :tup:

  En ole neuvonut, sinua tai muitakaan, siitä miten naisen tulee ajatella, vaan siitä miten nainen saattaa ajatella, johtuen siitä että naisyksilö ei välttämättä aina ja kaikesta ajattele samalla tavalla kuin joku miesyksilö, esim. sellainen jota naissiivoojat eivät häiritse. Kyselin toiselta miespuoliselta keskustelijalta:

  "Pitääkö vuonna 2019 vielä jollekin oikeasti selittää, että nainen saattaa kokea turvallisuutensa uhatuksi hieman helpommin kuin mies?"

  Ei pitäisi olla vaikea ymmärtää.

  Kuinkas laajan otoksen perusteella muuten arvelet transasioiden pelottavan miehiä enemmän kuin naisia?

  Kasvatetaan sitä otosta vähäsen, joka tapauksessa, vaikka se epäilemättä onkin kattava ja huolella valittu. Kerron mikä minua "pelottaa" tässä aiheessa.

  Minulla on lapsia, joiden haluaisin olevan turvassa ja joita yritän suojella, sukupuoleen katsomatta. Poikani eivät ole kertoneet pelkäävänsä jonkun naisen tekevän heille pahaa. Tyttäreni sen sijaan kyllä ovat huolissaan ja ajoittain suorastaan pelkäävät että joku mies tekee heille pahaa. Vastustan kategorisesti kaikkea mikä asettaa tyttäreni ja muutkin viattomat lapset suurempaan vaaraan täysin tarpeettomasti: mm. jammusetien ja muiden miesten päästämistä tyttöjen vessoihin ja pukuhuoneisiin sillä perusteella että jammusetä ilmoittaa kokevansa itsensä naiseksi (varmaan vieläpä alaikäiseksi että pääsee oikein koululaisten sekaan), naisiin hyvin väkivaltaisesti suhtautuvien kulttuurien ja kansojen maahantuontia, sekä kohtuuttoman lieviä tuomioita seksuaalirikoksista. Ylipäänsä vastustan keskenkasvuisten lasten päiden sekoittamista, oli kyseessä ilmastopaniikit tai muunsukupuolisuudet.
   
 46. wanderer_

  wanderer_ Team R&T

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  No, toisten mielissä sukupuolivähemmistöt ovat suurempi uhka kuin toisten. Hyvä mielikuvitus toki edesauttaaa uhkien keksimistä.


  Keskimääräinen nainen on opetettu pienestä pitäen varomaan miehiä. Sitä kokemusta ei netissä saarnaavalla setämiehellä valitettavasti ole, varominen on osa koko elämää. Koen varsin vastenmielisenä sen, että joku esittää "ajattelevansa teitä naisia" ja tuputtaa sen varjolla vähemmistövihamielistä propagandaa. Puhukaa vain, mutta omasta puolestanne.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2019
  erihyva tykkää tästä.
 47. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Eivät ne varsinaisesti merkittävä uhka ole, mutta miksi pitäisi pitäisi vain levittää vähemmistömyönteistä propagandaa? (Sillä niinhän tässä kysymyksessä vähemmistöjen "puollustajat" vaikuttavat ajattelevan. Joko olet "meidän" puolella tai meitä vastaan.) Mielenkiintoista, että sukupuolivähemmistöt, kuten pakolaiskysymyksetkin ovat yhden julkisen totuuden asioita, joita ei pidä mennä kyseenalaistamaan. Onko yhteiskunnan etu loppultakaan julistaa että tämä on normaalia, jolloin osa itseään etsivistä voi päätyä pitämään sitä identiteettinään, vaikkeivät ehkä toisissa olosuhteissa niin päätyisi? Tästähän ei ole juurikaan tutkimusta ja vaikea siitä olisi laajaa tutkimusta tehdäkkään vertaisaineiston melko mahdottoman saatavuuden takia. Pitäisi olla kaksi hyvin samallaista yhteiskuntaa, jotka poikkeavat vain tässä asiassa.

  Pitää vain uskoa ja toivoa parasta tai pitäytyä vanhassa. Ikävä puoli on, että se on kuin pandoran lipas. Ongelmat ovat ulkona, kun niiden vaikutukset voidaan todeta; mikäli niitä ilmenee. Siksi mielestäni keskustelua aiheesta ei pitäisi yrittää tyrehdyttää vedoten "ainoaan totuuteen".
   
 48. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ne sukupuolivähemmistöt itsessään eivät mielestäni ole tässä se uhka lainkaan (paitsi jos tarkoitat vähemmistöllä jotain pedofiileja, mitä en usko sinun tarkoittaneen), vaan se miten vähemmistöihin suhtaudutaan yhteiskunnassa. Kyseessä on siis sama ilmiö kuin maahanmuuton ongelmissa: maahanmuuttajat eivät ole se ongelma, vaan maahanmuuttopolitiikka ja poliittiset päättäjät äänestäjineen ovat se ongelma. Saksalaiset SS-miehet ovat joo aika perseestä, mutta eihän heitä ole mikään pakko laskea maahan sisään, ja jos kuitenkin lasketaan, ongelma oli silloin se typerä maahanmuuttopolitiikka.

  Vanhempien ja yhteiskunnan tehtävä lasten kasvatuksessa on tarjota vakautta, viisautta ja turvallisuutta, ei luoda lisää ongelmia sekä lapsille että aikuisille normalisoimalla ja jopa ylistämällä ja tuputtamalla erilaisia poikkeusilmiöitä ja ideologioita. Aikuisen tehtävä ei ole opettaa lapselle että mielikuvituskaverit ovatkin todellisia, sukupuoli on fiiliskysymys eikä se mitä jalkojen välissä on, ja ilmastosta kannattaa jokaisen koululaisen ahdistua. Nuo asiat ehtii kyllä oppia aikuisiälläkin jos niikseen tulee eikä ammattiapukaan ongelmia korjaa. Siitä mistä lapset kärsivät kärsii seuraavaksi koko yhteiskunta, ja jos poikkeustapauksien oikeuksien verukkeella päästetään miehet naisten tiloihin, siinä kärsivät aikuisetkin naiset.

  Keskimääräinen nainen ei välttämättä jaksa muistaa, että kokemus opettaa miestä varomaan muita miehiä, ainakin hieman luonnollisemmissa yhteisöissä kuin modernit länsimaiset yhteiskunnat ovat. Vaarat ja pelot eivät ole yksin naisten ongelma ja taakka, varsinkaan mitä väkivaltaan tulee. En esitä ajattelevani yhtään ketään, vaan nimenomaan ajattelen omia läheisiäni ja myös yhteiskuntaa jota arvostan yhtenä parhaimmista maailmassa. Se mikä sinulle on vähemmistövihamielistä propagandaa on monille muille ihmisille yksinkertaisesti tosiasioita ja järkiajattelua joista puhumalla suojellaan rakkaita asioita. Enkä taatusti kysele kenenkään lupia, en miesten enkä naisten tai nelijalkaisten, puhuessani asioista jotka ovat mielestäni tärkeitä.
   
  yberkurko tykkää tästä.
 49. wanderer_

  wanderer_ Team R&T

  Viestejä:
  2 101
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Minusta kuulostaa siltä, että ongelma eivät ole vähemmistöt vaan toiset miehet.


  (Joku saattoi näin jo edellä todetakin, anteeksi jos toistan jo (ehkä moneenkin kertaan) esitetyn ajatuksen.)
   
 50. vonDarling

  vonDarling

  Viestejä:
  376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voihan sen niinkin kuulla, ja niihin vähemmistöihin toki kuuluu myös biologisia miehiä, jotka eivät muutu vähemmän vaaralliseksi sillä että ovat jollain tavalla fyysisesti tai henkisesti "erilaisia" tapauksia. Seksuaalisen väkivallan osalta varmasti miehet ovatkin se suurin uhka, paitsi ehkä aivan vastasyntyneille joita vahingoittavat ovat ymmärtääkseni voittopuolisesti naisia, ainakin täällä lännessä. Miehet aiheuttavat yhdenlaisia ongelmia, naiset toisenlaisia. Esimerkiksi nämä omituisten huolenaiheiden mallia ilmastoahdistus ja muunsukupuolisuus tuputtaminen pikkulapsille ovat enemmän naisten kuin miesten tekosia kokemukseni mukaan. Kokonaisuutena tästä muodostuu the ongelma, eli miten ihmisten muodostama yhteiskunta on alkanut suhtautua moniinkin asioihin hyvin epäterveesti tuputtamalla poikkeavuutta paikkoihin joihin sille ei pitäisi olla mitään asiaa.