1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua muunsukupuolisuudesta ja sukupuolen määrittelemisestä

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja yberkurko, 25.08.2017.

 1. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Tällästä maailmalla: Kanadassa on pian mahdollista saada sukupuolineutraali passi

  En vaan jaksa ymmärtää, miksi fyysisen olemuksen määritelmää (jollainen passi ensisijaisesti on) pitää muuttaa vastaamaan jonkun päänsisäistä tunnetta, ettei ole se mitä biologisesti on. Tunnistamista varten ne passit on tehty tähän mennessä.
  Tuollaisista passeista voisi tulla väärentäjille uusi hittituote, kun käy kaikille, joiden pärstä osapuilleen näyttää samalta :rofl:

  Osaako joku valaista, miksi tämäkin tunnetaan tarpeelliseksi?

  Puolestani kukin saa uskoa mihin lystää, mutta tarvitseeko muiden mennä mukaan juttuun. Onneksi Suomessa ei aiheuttaisi hirveitä muutoksia, mutta kaipa ovat keksineet jo oman hän sanan heille englannin kieleen (mistähän sen tietää milloin sitä tulisi käyttää:think:)

  Edit: Ylläpito muokannut ketjun otsikkoa selkeämmäksi ja neutraalimmaksi
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.09.2019
  dot1q, Joonamon, The Oath ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. Backstage

  Backstage BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Saisinkohan Kanadan passin jos tuntisin itseni Kanadalaiseksi?
   
  Joonamon, JaySon, kusiainen ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 3. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Kannattaisi varmaan kysyä:D
   
 4. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  3 143
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Yleistyyköhän toi passi väärillä papereilla matkustavien keskuudessa kun käy sekä naisille että miehille?.:kahvi::D
   
 5. orja4

  orja4

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Joskus muinoin ajateltiin, että ihmisiä pitää kouluttaa jotta he oppivat asioita todellisuudesta. Todellisuudesta saatiin tietoa tieteellisen metodin avulla, ja se sai ilomielin olla vastoin ihmisten valmiita käsityksiä, esimerkiksi uskontoa.

  Nykyään koulujen opetussuunnitelmissa sanotaan opetuksen olevan "sukupuolitietoista", eli "opetuksessa pidättäydytään sosiaalistamasta oppilasta hänen ulkoiseen sukupuoleensa."

  Totalitarismin siemenet on kylvetty - taas kerran. Ehkä tulevaisuudessa älykotisi laittaa ovet lukkoon ja soittaa viranomaisille jos juttelet vääriä sanoja.
   
  Vulpes, RiEmuKUpl@, SpurdoMösä ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 836
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En vaan jaksa ymmärtää miksi tästä nousee aina niin helvetillinen haloo. Mitä väliä sillä on että miksi sukupuoleksi joku haluaa kutsua itseään?

  Ja mitä tulee tunnistamiseen niin kertaakaan ei ole niiden kymmenien matkojen aikana jotka olen tehnyt pyydetty lyömään munaa tiskiin jotta voisin todistaa että passiin merkattu sukupuoli on oikein.

  Tosin itse en ratkaisisi ongelmaa sillä että laitetaan joku kolmas sukupuoli vaan sillä että ei vaan listata sukupuolta ollenkaan. Tosin sen voi estää jotku kansainväliset sopimukset.
   
  Romuvarasto, Daedalus, maksy ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. Backstage

  Backstage BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Kannatko useinkin munia mukanasi matkustaessasi "varmuuden vuoksi".
   
 8. orja4

  orja4

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  09.03.2017
  Sitä väliä, että valheiden opettaminen todellisuuden sijaan on äärimmäisen rappeutunutta ja halveksittavaa vuonna 2017.
   
  Deussu, Waldo ja The Oath tykkäävät tästä.
 9. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Mikäpä siinä. Itse olen aina pitänyt sukupuolta fyysisenä määritelmänä, joka määrittää nimenomaa fyysisesti ihmistä, eikä sinällään ole tahdon tai uskon asia. Tietysti erillinen marginaalinen ryhmä ovat ne jotka syntyvät sellaisina, etteivät selkeästi kuulu kumpaankaan sukupuoleen (fyysisesti).
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2017
 10. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No, koska maailma on menossa sellaiseen suuntaan, että
  a)Miehet ovat akkamaisia ja naiset siilitukkaisia (Genderiä on jo alasajettu)
  b)Hermmafroditit otetaan paremmin huomioon
  c) Ja geenitiede tunnustaa muutaatiot jo sikiövaiheessa (mutaatioita vaikkapa nyt tsernobyl laskeumassa tai mustarousku-sienesssä nautittuna odotusaikana)
  d) Monesti poikkeamia käsittelevät asiat ovat juuri yksittäin keskiössä, niiden telaketju-perskärpäsvasemmisto-anarkistien ohjelmassa. Ongelmista voisi kertaheitolla luovuttaa ison listan, lakkauttamalla sukupuolet

  Ja koska maailman on menossa tähän niin...

  Ainakin sukupuolineutraali-maailma (siis sukupuolten lakkauttaminen) tuhoaisi tehokkaasti myös mm. esim. ts. feminismin. Tämä feminismihän on "sukupuolisen epätasa-arvon" liikehdintä, joten tervemenoa sillekin 0-sukupuolen kautta. Ei tarvitse tähdätä tilastoihin sukupuolten erossa, kun niitä ei ole enää olemassa. On vain kilpailu osaamisesta ja hinnasta.
   
 11. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  2 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei pidä paikkaansa. Feminismin pääpointti on valittaa jostakin ja kohde kyllä löytyy vaikka väkisin. Rationaalinen feminismi katosi jo 90-luvulla.
   
  JaySon, mattnuu, Deussu ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 12. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Biometriset tunnisteet se tunnistamisen avain passeissa on eikä se, että näyttääkö pärstä virkailijan mielestä mieheltä vai naiselta.
   
 13. JormaVeitikka

  JormaVeitikka BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 453
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Ihan sama sinänsä. Tuskinpa "muunsukupuoliseksi" itseään määrittelevät muut kuin sellaiset ihmiset, jotka oikeasti kokevat olevansa sellaisia, eli aika pieni marginaaliryhmä varmaan.

  Voisin kuitenkin kuvitella, että matkustaminen Venäjän kaltaisiin maihiin voi aiheuttaa ylimääräisiä hankaluuksia tuollaisella passilla... Eli mitenkään fiksua ei välttämättä ole lähteä tähän touhuun, ellei sitten nimenomaan halua tavallaan ilmaista mieltään, riskilläkin.
   
  Romuvarasto tykkää tästä.
 14. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Kanadan kansalle?
   
 15. mitsune

  mitsune Praetorian Prefect Tukijäsen

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Viime vuosina kyllä kaikenlainen epätieteellinen huttu on saanut valtavasti kannatusta. Ihmiset ei rokota, hylkää biologian keksityillä sukupuolilla ja uskoo kaikenmaailman litteään maahan. Mitähän seuraavaksi ? Takaisin maakeskeiseen aurinkokuntarakenteeseen ?
   
 16. Purkutuomio

  Purkutuomio Team R&T

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos minusta tuntuu, että maapallo on aurinkokunnan keskellä niin silloinhan se faktisesti myös on. Piste.
   
 17. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Miksi ihmisiä on alunperinkään pitänyt erotella sukuelinten perusteella niin voimakkaasti ja miksi joissain (paskemmissa) yhteiskunnissa tämä erottelu on edelleen niin tärkeää? Jos se vastaus on "luonto" niin kyllä se sama luonto sen tikanpojan puuhun ajaa, pippelin pimppiin ja lapsia maailmaan.

  Ei sitä tarvitse pakottaa ja erotella. Kaikki tämä on luultavimmin peruja hiekkauskonnoista ja niiden harjoittajien tarpeesta kontrolloida muita. Kyllä sitä toki Aasian ei-hiekkauskontokulttuureissakin osataan mutta siellä se ei ole uskonnon sanelemaa niinkään.
   
  Anonyymi tykkää tästä.
 18. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ihmisellä on vain kautta aikojen ollut tarve erotella ja lokeroida; siten järkeistää kaoottista maailmaa. Tarkka määrittely ei sinällään tarkoita kontrolointia tai vihamielistä lokerointia. Määrittely on ymmärryksen perusta.
   
  Urpola77 tykkää tästä.
 19. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Voisiko lopettaa nyt jo nykyaikana lokeroinnit ja etenkin erottelun, jonka ainoa tarkoitus on tyydyttää "erottelun ja lokeroinnin tarvetta"?

  Kaikkea tarpeetonta JULKISTA sääntelyä ja kontrollia pitäisi vastustaa voimakkaasti. Tuntuu siltä, että monelle tämä on vain kiusanteon väline kun tulee hyvä mieli itselle kun toisia harmittaa.
   
  Daedalus tykkää tästä.
 20. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Kaipa sitä kaikki voisivat vain velloa tasaisessa ymmärtämättömyyden hegemoniassa. Erilaisuuden tiedostaminen on vain mun ajattelutavassa se ensimmäinen askel ymmärryksen suuntaan. Kun kukin on oman minuutensa vanki, ilman erilaisuuden tiedostamista olettaa helposti samoja asioita muilta kuin itseltään. Ehkä hieman vaikeasti ymmärrettävä konsepti näin nykyisessä valmiiksipureskelunyhteiskunnassa.
   
 21. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitähän väliä sille on vaikka passissa lukisi sukupuolena vaikka klingoni?
  Eiköhän ne tunnistukset tehdä jollain ihan muulla ja luotettavimmilla konsteilla kuin sukupuolen perusteella.
   
  erihyva tykkää tästä.
 22. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Minkä takia passissa ei sitten voisi lukea se ihan todellinen ja fyysisesti todennettavissa oleva sukupuoli viis siitä millainen päänsisäinen identiteetti kullakin on? Eivätkä ne juuri kuvaa ja sukupuolta kommenpia asioita yleensä passista taida katsoa, ellei tunnu aiheelliselta epäillä ettei henkilö ole se joka väittää olevansa. Kuitenkin sormenjälkien tutkiminen yms. vie tovin.
   
 23. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Ymmärtäminen ja tiedostaminen on kuitenkin aika kaukana siitä, että aktiivisesti erotellaan tai jatkuvasti hierotaan "faktoilla" naamaan.

  Läskit on läskejä ja läski on rumaa ja epäterveellistä mutta aika urpo aspergeri tai muuten vaan kusipää täytyy olla jos aktiivisesti "tiedostaa" asiaa ja tuo sen kyseiselle läskille ilmi eri tavoin.
   
 24. mitsune

  mitsune Praetorian Prefect Tukijäsen

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Ei mulla ole mitään sitä vastaan että tyttö tulee teknisiin töihin. Ja toi toinen kysymys, että miksi ympäri maailmaa riippumatta uskonnoista ja kulttuureista on eroteltu sukupuolia - en tiedä. Veikkaan että ihmisillä on luontainen tarve kategorisoida näkemiään ja kokemiaan asioita ja näin tuoda järjestystä kaoottiseen maailmaan. Ehkä sukupuoliroolit ovat määräytyneet enemmänkin sen mukaan, missä henkilöt (riippumatta siitä ovatko naisia tai miehiä) olivat hyviä.

  Ja heti, kun näytät minulle biologiset todisteet muista sukupuolista, niin sitten tälläisiä lakialotteita varmaan kannattaa ruveta tekemään ja ajamaan. Ja ei, mulla ei ole väliä vaikka kuvailisit itseäsi vaikka millä sukupuolella, en aio itse tehdä samoin. Eriasia on sitten esim. Thaimaan ladyboyt, siellä kolmella "sukupuolella" on pitkä historiallinen ja kulttuurinen tausta.

  No, toivotan Kanadalle menestystä ja onnea tämän kanssa, en vaan ymmärrä mikä koko passin pointti on. Tuntuu, että tässä käytetään valtavasti resursseja jonkun marginaaliporukan takia. Ja sitäpaitsi, suurin osa esim trans-naisista varmaan haluaa olla nainen, eikä mikään välimuoto. Eli onko tätä agendaa ajava porukka oikeasti muunsukupuolisesten asialla, vai käytetäänkö heitä nyt vaan keppihevosena?
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 25. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Jos olet käynyt ulkomailla niin tiedät, että sormenjäljet tavataan ottaa niissä tarkemmissa maissa ja noilla löysemmillä rajoilla skannataan vaan kasvoja koneellisesti. Kone ei tiedosta sukupuolta tai niiden tyypillisiä eroja kasvoissa.

  Mutta kun kysyt miksi niin esimerkiksi siksi, että selkeästi miehen näköiseksi muuttunutta henkilöä saattaa vituttaa jos häntä yritetään jatkuvasti tunnistaa naissukupuolen perusteella, etenkin konservatiivisempien valtioiden rajoilla. Asia ei varmaan ole tehnyt elämästä muutenkaan helppoa tai ole sellainen, johon huvikseen kukaan ryhtyisi (että ne taisteluhelikopterit voi jättää nyt väliin).
   
 26. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No minkä takia passissa pitää olla edes kuva kun ihmiset käyttää kauneusleikkauksia ja lihoo ja laihtuu vuosien saatossa?
   
 27. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Ei nämä "muunsukupuoliset" väitä olevansa mietnkään "biologisesti" sellaisia vaan kyse on identiteetistä. Lisääntymisteknisesti on miehiä, naisia ja sitten sellaisia, jotka ei ole kumpaakaan tai vähän molempia mutta ne harvemmin pystyvät lisääntymään.
   
 28. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Eikös se ilmennyt jo tuosta tekstistä? Eli tunnistetaan kuvan (ja vaikka sen sukupuolen perusteella) ja vain selkeästi epäilyttävissä tapauksissa aletaan tutkia tarkemmin. Olisitko passijonossa mieluusti vaikka viisinkertaisen ajan, kun sormenjälkiä aletaan vertailla jokaiselta?
   
 29. mitsune

  mitsune Praetorian Prefect Tukijäsen

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  No, en ole mikään identiteettipolitiikan suurin fani, joten voi olla että siksi tämänkaltaisen uudistusten tarpeellisuus ei oikein aukea mulle.
   
 30. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin meinaat että jos passikuva ei täsmää ni ensimmäisenä lämästään munat tiskiin ja tarkistetaan sukupuoli ja sen jälkeen sitten vasta tarkistetaan biometrinen tunniste?
   
 31. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Ei kai se että tunnistamiseen liittyvässä asiakirjassa se mainitaan totuudenmukaisesti ole "naamaan hieromista"? Täytyy myöntää, että aspergerin tapaisia piirteitä saattaa olla hieman :p
   
 32. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  En meinaa, mutta jokin kuvitteellinen muusukupuoli passissa ei asiaa mihinkään muuta. Mikäli on pakonomainen tarve ilmaista identiteettiään sillä tavalla matkustaessaankin, niin varmaan tiedostaa, että joutuu tarkempaan syyniin epäilyttävänä.
   
 33. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 690
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Siinä on se väliä, että henkilöllisyyden todistavassa virallisessa matkustusasiakirjassa pitää olla faktoihin perustuvat merkinnät tai ko. asiakirja ei ole pätevä. Oman päänsä sisällä voi leikkiä ja uskotella olevansa vaikka yksisarvinen, mutta ei se virallisia asiakirjoja muuta miksikään. Täällä todellisessa maailmassa ihmiset ovat joko miehiä tai naisia.
   
  Gize tykkää tästä.
 34. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Aina puhutaan lokeroinnista, että se on tosi huono juttu jne., niin miksi niitä lokeroita pitää sitten keksiä lisää koko ajan..
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 35. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 690
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Koska jokaisella pitää olla oikeus olla omanlaisensa paskantärkeä pikku lumihiutale.
   
  kusiainen, khosshu ja orja4 tykkäävät tästä.
 36. FinnCat

  FinnCat

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  07.05.2017
  Kyllä sukupuolella on väliä.
  Muunmaalaisten nimistä (kuten myös muutamista omankin viiteryhmän) ei pysty päättelemään sukupuolta, ei myöskään ulkoisesta habituksesta.
  Jos nyt epäillään vaikkapa huumekuriiriksi ja tehdään ruumiintarkastus, niin sen on tehnyt perinteisesti samansukupuolinen tullivirkailija.
  Nyt jos henkilö väittää sukupuolekseen X niin sitten kait tarvitaan tullivirkailija sukupuolta X jotta intiimitarkastus tehdään X-ihmisarvoja noudattaen.
  Tai sitten vain isoin tullikorsto vetää lateksit käteen ja rassaa paikat :cigar2:
   
  innos ja yberkurko tykkäävät tästä.
 37. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Tila lokeroitten ulkopuolella ei ole lokero. Sinänsä olen samaa mieltä siitä että lokerot voisi häivyttää kokonaan.
   
 38. xHyperion

  xHyperion

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Se on aika jännä juttu, että samaan aikaan kun kannustetaan kaikkia olemaan mitä haluavat, jotkut häiriintyvät paperilapussa lukevasta biologisesta sukupuolesta.
   
 39. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei muuta ei. Siksi onkin jotenkin outoa että SINÄ et halua etä joku on mielestään sukupuoleltaan X jos hän niin haluaa.
  SINUN mielestäsi joku ei nyt kertakaikkiaan saa olla sukupuoleltaan klingoni koska SINÄ et halua.
  Mitään käytännön syitä sille miksi joku ei saisi kutsua omaa sukupuoltaan vaikka yksisarviseksi ei ole.
   
 40. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Arvostan kai faktista totuutta liikaa:D Jos kukin olisi vain sitä mitä tahtoo ja kaikkien pitäisi se hyväksyä totena, arvaappa montako jumalaa astelisi Suomenkin kaduilla palvonnasta nauttien.
  Päänsä sisällä kukin olkoon mitä haluaa, muttei se virallisiin asiakirjoihin kuulu. Aivan sama myös miten kukin pukeutuu; minäkin pukeudun kuten tahdon poislukien jotkut ikävät juhlatilaisuudet ja työ, jossa asustus on määrätty (ja sama ihan sukupuoli-identiteettiin katsomatta).
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2017
 41. Vipa^

  Vipa^

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ongelmahan tuleekin tässä, että sukupuolia [sex(es)] on vain kaksi: mies ja nainen. Ei ole olemassa muita sukupuolia. Sukupuoli-identiteettejä [(gender(s)] onkin sitten sellainen pino, ettei paremmasta väliä. Ja suurin osa sotkee nämä iloisesti(/tahallaan?) toisiinsa.
  Kansainväliset sopimukset vissiin (en ole tarkistanut asiaa tarkemmin) määrittävät, että nimenomaan biologinen sukupuoli on se, mikä siellä passissa pitää lukea. Jolloin henkilö on aina joko mies tai nainen. Jos taasen sopimuksia muokataan, että siinä passissa saa lukea se sukupuoli-identiteetti, niin silloinhan se on aivan se ja sama vaikka koko kohtaa ei olisikaan.

  Kansallisella tasolla toki sama juttu, mutta on varmaan helpompaa sallia muunsukupuoliset ajo- ja henkilökorteissa kuin kansainvälisellä tasolla.

  edit: Itsehän identifioidun ydinsukellusveneeksi. Semmosta ydinjätetorpedoa tulee välillä että ei uskoisi. :D
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2017
  JaySon ja Mongolian presidentti tykkäävät tästä.
 42. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 670
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kumpikohan on miehen näköiseksi muuttuneen naisen toivoma nimitys, "mies" vai "muunsukupuolinen"? Entä kumpi aiheuttaa enemmän ongelmia "konservatiivisissa" maissa?
   
 43. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sun pitää vaan tulla tänne nykyaikaan sieltä konservatiivisesta historiasta.
  Nykyisin identiteetin tunnistus tapahtuu ihan joillain muilla konsteilla kun mitä passiin on painettu ja kirjoitettu, että sikäli on ihan sama mitä niissä lukee.
   
 44. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 670
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eikö tuon kohdan voisi sitten ottaa passista kokonaan pois?
   
  BNo1 tykkää tästä.
 45. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Jos faktoihin nojaaminen on konservatiivista, niin en ehkä halua tietää minne maailma on menossa. Riippuu ihan maasta tuo tunnistus myös. Taidat muutaman tekniikan aallonharjalla tunnistuksessa liikkuvan maan perusteella tehdä rankkoja yleistyksiä itse. Köyhät maat (ja olettavasti ainakin Venäjä pitkällä virallisten papereiden perinteellään) kiinnittävät hyvinkin paljon huomiota siihen itse asiakirjaan.
   
 46. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Eli jos passissa lukee "muun sukupuolinen" tms., niin ei ole lokerossa? No joo, ymmärsin pointtisi kyllä.

  Luulisi, että ihminen joka kokee olevansa sukupuoleltaan vaikkapa ahven, ei välittäisi siitä lukeeko passissa mies vai nainen koska henkilö itse tietää olevansa ahven, mutta joutuu käyttäytymään pääsääntöisesti kuten mies tai nainen. Jos se ei kelpaa, niin vaihtoehdoksi jää se, että vaatii ahven-sukupuolisille omat wc:t ja vuorot uimahalliin ja sehän alkaa olemaan jo ihan pikkuisen vaikeaa elämää se.

  Eli kuvittelisin että on helpompaa toimia olemassa olevissa kahdessa mies- ja nainen"lokerossa" sen mukaan kumpaan istuu paremmin niin ettei naisten vessassa ihmetellä seisaaltaan kusevaa "tätiä".
   
 47. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Periaatteessa juu, niinkuin kaikki muutkin tiedot paitsi biotunniste.
  Biotunniste on kuitenkin loppupeleissä se millä se ihminen varmiten tunnistetaan. Ei nimi, ei pituus, ei paino, ei kuva, ei sukupuoli. Kyseiset asiat helpottavat kyllä tunnistamista, mutta ei niillä henkilöllisyyttä todeta.
  Toisin sanoen jos henkilön henkilöllisyyttä on syytä epäillä kuvan tai sukupuolen takia niin kyllä se on se biotunniste mikä tarkistetaan eikä näytetä virkailijoille tissejä tai heitetä kasseja pöydälle.
   
 48. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 418
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uskovaisuus on eräänlaine sairaus.
   
 49. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Sepä hyvä sit, kun ainakaan sitä sairautta minusta ei löydy; niin agnostikko, kuin vain todellisuuden syrjässä roikkuen voi.
  Mutta taitaa mennä jopa näin yleisellä alueella hieman turhan off topic
   
 50. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  5 690
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Niin ja siksipä siellä passissa pitääkin lukea se biologinen fakta, eikä kenenkään kuvittelema olevaisuus.