- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 12 992
Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha jota voisi syödä ihan niin paljon kuin haluaa eikä siinä olisi terveyshaittoja. Siirtyisitkö syömään sitä?Kaikki LIIALLINEN on pahasta.
Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha jota voisi syödä ihan niin paljon kuin haluaa eikä siinä olisi terveyshaittoja. Siirtyisitkö syömään sitä?Kaikki LIIALLINEN on pahasta.
Nahka on pitkälti lihateollisuuden sivutuote. Niin kauan kuin lihantuotantoa on, on nahan käyttämättä jättäminen enemmän eettisesti arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on sen korvaaminen jälleen uudella öljypohjaisella tuotteella.Varmaan kuitenkin tiedät että ympäristö ei ole ainoa syy vaan myös eettisyys näyttelee suurta osaa..
Nahka on osa tuotantoa. Jos nahan kysyntä laskee nostaa se lihan tuotannon hintaa joka taas laskee lihan tuotoa.Nahka on pitkälti lihateollisuuden sivutuote. Niin kauan kuin lihantuotantoa on, on nahan käyttämättä jättäminen enemmän eettisesti arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on sen korvaaminen jälleen uudella öljypohjaisella tuotteella.
Nahka on pitkälti lihateollisuuden sivutuote. Niin kauan kuin lihantuotantoa on, on nahan käyttämättä jättäminen enemmän eettisesti arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on sen korvaaminen jälleen uudella öljypohjaisella tuotteella.
Tämä lähti vegaani penkistä.Suomessa tuotantoeläimet elää kuitenkin pääsääntöisesti hyvän elämän.
Kuvittele, jos ihminen saisi tarvitsemansa ravinnon auringonvalosta, olisitko syömättäMutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha jota voisi syödä ihan niin paljon kuin haluaa eikä siinä olisi terveyshaittoja. Siirtyisitkö syömään sitä?
Synteettinen liha on jo keksitty.Kuvittele, jos ihminen saisi tarvitsemansa ravinnon auringonvalosta, olisitko syömättä
Että tämmöistä keskustelua tällä kertaa.
Ja sitten kyselet; Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha.Synteettinen liha on jo keksitty.
Nojuu, väärä sanavalinta. Tarkoitin tietysti että jos keksitään täysin lihan ominaisuuksilla varustettu keinoliha. Keinolihaa on jo nyt mutta kaikki ominaisuudet ei ole vielä aidon lihan tasolla.Ja sitten kyselet; Mutta kuvittele jos keksittäisiin synteettinen liha.
Ilmeisesti myös kustannustehokas prosessi on kehittämättä, siis jos tässä nyt miettii niitä käyttökohteita joissa vaatimukset ominaisuuksista pienempiä, tosin niissä kyse nimenomaan hinnasta, jos halvempaa, niin selvä homma.Nojuu, väärä sanavalinta. Tarkoitin tietysti että jos keksitään täysin lihan ominaisuuksilla varustettu keinoliha. Keinolihaa on jo nyt mutta kaikki ominaisuudet ei ole vielä aidon lihan tasolla.
Juu niin on.Ilmeisesti myös kustannustehokas prosessi on kehittämättä, siis jos tässä nyt miettii niitä käyttökohteita joissa vaatimukset ominaisuuksista pienempiä, tosin niissä kyse nimenomaan hinnasta, jos halvempaa, niin selvä homma.
Jatkoin tuonne ehdotettuunJuu niin on.
Mutta alkuperäinen kyssärihän mulla oli että jos/kun keksitään lihan kaltainen tuote/keinoliha jota ei erota oikeasta lihasta niin miksi tietyt ihmiset silti haluaisivat syödä oikeaa lihaa eikä keinolihaa. Sitä en ymmärrä..
Mutta "alkaa" menemään aika offtopickiksi
toisesta ketjusta
Syömistä on kahdenlaista, ihan se perus pakkopulla että kone pysyy toiminnassa ja siinä ohjaa luonto sitten syömään jotain mistä tulee tyydyttävä tunne. Mielikuvia siinäkin. Mutta joo minunmielestä moni mössö, ihan sama on synteetistä vai ei, kunhan hyvä olo ja plussaa jos vähemmän haittavaiktuksia. Moni mössö onkin sellaista mikä monella tavalla keinotekoista, ja välillä haittavaikutusten kerran vs aiempi kehitusvaihe.
Sitten on syömistä, ruokailua joihin liittyy paljon muutakin, en nyt tiedä miten sanoisin, mutta sanotaan vaikka aitoja tuotteita, aitoja raaka-aineita. Suuri osa kokemusta on jotain muuta kuin se suutuntuma tai ravintoarvot.
Osa voi vaatia kovaa ammattitaitoa kokilta että se jostain raaka-aineesta herkullista, ja aina edes ei ole kyse siitä että se olisi sokkona herkullista, voi olla jopa kaukana sellaisesta, eli se muu on se juttu.
Jos alkoholia juonut, niin voi ehkä verrata siihen, ei välttämättä ole herkullisesta mausta, vaan jostain muusta. Ei, en tarkoita että sillä maulla ei olisi väliä, vaan se voi olla erittäin tärkeä, voi olla hyvin tyydyttäviä kokemuksia.
On se kyllä prkle.Reissu tuli tehtyä, joskin sitä tuli porukalla kiskaistua ihan liikaa brenkkua. Näin ollen jokunen päivä meni ihan ohi. No sen siitä saa, kun porukassa tykätään oluesta. "Otetaan tästä yhdet pubista" ja siinä sitten tippuu muutamat ja paikallinen pubikiertue saa alkunsa.
Vähän luulisin että tuo päivien meneminen ohi ei viitannut muistinmenetykseen, vaannsiihen ettei pystynyt krapuloissaan tekemään mitään järkevää.On se kyllä prkle.
No vaikka vanha ukko yli viisikymppisenä olen, niin miten kyetään saamaan parin päivän naamat niin, ettei niitä muista?
Vai onko vain urbaaanilegendaa.
Tämähän siis tässä vähän harmittaa, vaikka niitä muutaman päivän retkiä on tullut vietettyä silloin tällöin.
Eli miten voi muisti hävitä pariksi päiväksi?
En ole dokannut tarpeeksi, enkä sitten ilmeisesti muistinmenetykseen kykene? Varsinkin oluella luulisi olevan hieman haastavaa?
Paljon kysymyksiä, mutta vastaus löytyy varmaan täältä?
Vtuttaa kun olen ikäni ollut kyvytön tuohon. Onko minussa jotain vikaa?
Tarvetta muistinmenetykselle kyllä olisi silloin tällöin.
Juu. Mutta legendan mukaan jotkut ovat kyenneet viettämään esim. vaikkapa koko viikon lomansa niin lärveissä, etteivät muista kuin lähdön lentokentältä ja kotiinpaluun.Vähän luulisin että tuo päivien meneminen ohi ei viitannut muistinmenetykseen, vaannsiihen ettei pystynyt krapuloissaan tekemään mitään järkevää.
Juo nopeammin. Sammumisen jälkeen juot heti kirkkaita.Juu. Mutta legendan mukaan jotkut ovat kyenneet viettämään esim. vaikkapa koko viikon lomansa niin lärveissä, etteivät muista kuin lähdön lentokentältä ja kotiinpaluun.
Onhan se nyt ihan prseetä jos minä en siihen koskaan ole kyennyt. Tai edes muutamaan päivään.
Olen kyllä yrittänyt joskus, mutta silti se muisti vain palailee.Juo nopeammin. Sammumisen jälkeen juot heti kirkkaita.
Taito opetellaan teininä ja loppu elämä opetellaan miten taitoa ei käytetä.
Tottahan tietenkin.Ei se ole sellainen muistinmenetys mitä haet.
Parempi muistaa ja tietää mitä tekee/teki.
Jaa. Onko jotenkin arka aihe? Tuolla aiemmin oli maininta aiheesta että pari päivää meni ohi dokatessa, niin sitäkö nyt ei olisi saanut kyseenalaistaa ja kysellä muiden kokemuksia?Kai se nyt kävi jo selväksi, että täällä ei kukaan ole sanonut menettävänsä muistia useaksi päiväksi, mutta sulla on joku pakonomainen tarve jankata tuota asiaa?
Niin onko tässä mielestäsi jotain hienoa? Ylipäätään itseääni vituttaa tämä suomalaisten ryyppäämisen ihannointi, hei vittu, olin niin kännissä että en muista mitään jne. Pakkoko sitä on jumalauta vetää niin saatanasti, jos käy noin?Juu. Mutta legendan mukaan jotkut ovat kyenneet viettämään esim. vaikkapa koko viikon lomansa niin lärveissä, etteivät muista kuin lähdön lentokentältä ja kotiinpaluun.
Onhan se nyt ihan prseetä jos minä en siihen koskaan ole kyennyt. Tai edes muutamaan päivään.
Ei tosiaankaan. Eiköhän tämä riitä tästä aiheesta, ennen kuin vituttaa vielä enemmän.Niin onko tässä mielestäsi jotain hienoa?
Olen pahoillani jos aiheutan vitutusta. Minun nähdäkseni viikon blackout aiheutetaan siten, että ollaan esim. mökillä porukalla ja mitään järkevää aktiviteettia ei ole kuin juominen. Siinä tylsyyteen kiskoo viinaa ja pelaa korttia. Viikon päästä ei muista muuta, kuin että tuli pelattua korttia jonain iltana. Eli kaiken tekemisen minimointi voi mielestäni tehdä sen, ettei muista viikon tapahtumista mitään, koska niitä tapahtumia ei oikeasti ollut. Vaihtoehtoisesti ne (vähäiset) tapahtumat olivat silloin kun itse makoili sammuneena.Eli onko viikon känniputki muistamattomuudessaan todellinen vai onko nämä vain tarinoita.
Yhtäkään kaverianikaan en tiedä moista kokeneen.
Tosin saattaa olla väärät kaveripiirit.
Keitä riisi vaan suosiolla väljässä vedessä ja kaada kypsät riisit lävikköön ja valuta ylimääräinen vesi pois.Ruuanlaitto vituttaa kun on joitain asioita mitä ei vaan osaa ja aina vaan yrittää.
Ote pidän itseäni ihan kohtalaisena kokkina mutta muutama asia on mitkä vaan ei onnistu. Ei sitten millään vaikka kuinka yrittää. Yks asia on melkein kaikki keitetyt asiat. Ei vaan saa niitä oikein onnistumaan. Perusriisi. Aina liikaa tai liian vähän vettä. Jää raa'aksi tai palaa pohjaan tai tulee puuroa. Perunoiden keitto sama homma, joko jää raa'aksi tai menee muusiksi. Couscousin tekeminen menee muusiksi tai sitten jää litra vettä ja siitä tulee mössöä. Ja kaikki nämä siis vaikka kuinka yrittää tehdä ohjeiden mukaan ja lisätä juuri oikean määrän vettä ja keittää juuri oikean ajan niin ei. Aina menee jotain vituiks.
Tänään yritin tehdä salaattiin couscousia. Otin täsmälleen oikeat määrät kaikkea ja tein täsmälleen niinkuin ohje sanoo. Silti jä pari desiä vettä kattilaan ja tuli mössöä. Joku viikko sitten ostin puikulaperunaa. Keittohje sanoi että kiehauta ja odota vartti koska ne kypsyy nopeammin. Vitunmarjat, kovia kuin kivet. Ei muuta kuin lisää keittämistä eikä niistä hyviä saanut. Muusi noista tehtynä oli kyllä hyvää.
Toinen on särpimet ja salsat. Oon yrittäny tehdä salaa ja taboullehia ja tsatsikia useita kertoja ja aina menee vituiks. Vaikka tekee kuinka ohjeen mukaan niin aina jotain liian paljon tai liian vähän ja maistuu liikaa sille tai tälle. Käyp vituttammaan ku kauheella innolla alkaa tekemään ja lopputulos lentää suoraan roskiin.
Leipomisesta en jaksa edes alkaa avautumaan..
Ongelma onkin siinä että mä TIEDÄN miten noi kyseiset asiat tehdään mutta silti ne osaan ryssiä lahjakkaasti. Joka paikassa missä riisiä nään niin se on semmoista nättiä irtoriisiä ihan normaalisti keitetty mutta itte kun yritän niin se on aina jotain saatanan mössöä tai ylikypsää. Keitti väljässä vedessä tai ei.Keitä riisi vaan suosiolla väljässä vedessä ja kaada kypsät riisit lävikköön ja valuta ylimääräinen vesi pois.
Perunoiden kypsyyttä voi kokeilla haarukalla tai hammastikulla keittämisen aikana ja niin pitääkin tehdä, koska eri lajikkeet tarvitsevat eri keittoajan.
Menee jo vähän ketjun ulkopuolelle, mutta riisin kypsyyttä voi kokeilla keittämisen aikana maistamalla ja itse tosiaan kaadan aina riisin lävikköön semmoiseen metalliseen pastafarilävikköön ja huuhtelen kuumalla vedellä.Ongelma onkin siinä että mä TIEDÄN miten noi kyseiset asiat tehdään mutta silti ne osaan ryssiä lahjakkaasti. Joka paikassa missä riisiä nään niin se on semmoista nättiä irtoriisiä ihan normaalisti keitetty mutta itte kun yritän niin se on aina jotain saatanan mössöä tai ylikypsää. Keitti väljässä vedessä tai ei.
Tää on jotenkin koomista kun omasta mielestä olen ihan kohtalainen kokki ja jokku Hasselbackan perunat ei tuota mitään ongelmaa mutta joku vitun riisi tai keittoperunat tuntuu olevan ylivoimaisia.
Leivontaa en jaksa ees alkaa kun ne menee järjestäen vituiks. Ohjeita ja oppaita on vaikka kuinka mutta ongelma on siinä että siihen taikinaan pistäisi saada se oikea tuntu joka ainakin itellä pitää saada ite kokeilla että tietää mikä on hyvää taikinaa ja mikä huonoa. Pelkkiä ohjeita ja oppaita käyttämällä ei tuu lasta eikä paskaa.
Valitan OT:ta, mutta ihan hyviä riisinkeittimiä saa Amazonista 50€, ja ne tekee kaiken valmiiksi. Itsellä on pieni riisinkeitin niin osa arkea nyt, että en pärjäisi ilman..
--
Itsellä vituttaa, kun ei onnistu leivät. Nimimerkillä jo 3 leipää, jotka ei kohonneet kunnolla ja jäi lättänäksi.. Olen tehnyt oikein hyvän pataleivän joskus 2017, mutta nyt korona-aikana leivät on kaikki menneet pieleen. Tietenkin puolivalmiit kaupan patongit onnistuu, mutta ei onnistu jauhopussista leivät. Taikina ei vaan paisu kunnolla ja leipä jää kovaksi ja lättänäksi.
Mä oon yrittäny jo 20v mutta ei niin ei. Sama leipomisessa. Pitäis vissiin mennä jonnekki kansalaisopiston kurssille leipomisesta.Menee jo vähän ketjun ulkopuolelle, mutta riisin kypsyyttä voi kokeilla keittämisen aikana maistamalla ja itse tosiaan kaadan aina riisin lävikköön semmoiseen metalliseen pastafarilävikköön ja huuhtelen kuumalla vedellä.
Tekemällä oppii ja harvoin katson mitään ohjeita. Parasta tulee kun soveltaa itse ja poimii sieltä täältä parhaita vinkkejä.
Itsekään en ole hyvä leipomisessa, mutta ciabattaleipä ja pizzataikinat onnistuu.
Meillä on ihan sama ongelma.Ruuanlaitto vituttaa kun on joitain asioita mitä ei vaan osaa ja aina vaan yrittää.
Pizzan leipominen on kyllä jännää salatiedettä. Just tasan tarkkaan täsmälleen samaa ohjetta noudattaessa lopputulos voi olla kumia, pikaliimaa, sementtiä tai valtava tuulihattu.Oma versio: otetaan taikina jääkaapista, yritetään repiä se oliiviöljystä huolimatta kiposta ulos. Tässä vaiheessa se on jo lässähtänyt klöntiksi. Sitten leivonta-alustalla painellaan keskeltä ulos ja taikina on kuin kumia, vaikka kuinka yrittää painella niin taikina kursiutuu aina kasaan ja sitten jossain välissä se repeää ja nätin pyöreä pohjan sijasta mulla on keskeltä millin ohut soikion ja kulmikkaan hybridi jossa ranteepaksuiset reunat. Sitten täyttee päälle ja koko komeus pizzakiven päälle ja uuniin/grilliin. Tulos: oliiviöljy polttaa koko paskan pohjan vaikka täytejuusto ei ole alkanut edes sulaa. Pääliset kun ovat valmiit niin pizza pois ja nauttimaan kivikovasta palaneesta pohjasta ja hädin tuskin lämmenneistä täytteistä.
Ilmalämpöpumppu tilaukseen jos on oma kämppä. Muuten katselisin jotain siirreltävää ilmastointilaitetta. Auttaa kummasti nukkumisen kanssa.Jatkuvat uniongelmat rassaa varsinkin nyt kun lämpimämpää ja alkanut hikoilla enemmän. Taas 24h ollut hereillä ku ei vaan tuu lasta eikä paskaa nukkumisesta ja sitku nukkuu niin hujahtaa se väh. 10h ku pyörii koko yön.
Vituttaa myös ku joutunut taas siirtyy ateriankorvikkeisiin ku mikään muu ei pysy sisällä. Niissä hurjat 170kaloria/purkki eikä niitäkään oikein huvita kymmentä vetää/päivä saati sit raahailla kaupasta
Nimim. Utelias kysyy, että mitä nuo on?ateriankorvikkeisiin
Tuli mieleen tuosta jääkaappikäsittelystä, että siinähän ei ainakaan leivän kanssa tarvi vaivata sitkoa vaan ajatus on sekoittaa aineet tasaiseksi. Sitko muodostuu itsestään levon aikana. Jos on vaan lyhyt huili niin sitko on vaivattava itse. Taikinan voi myös pilata vaivaamalla liikaa.Mä oon yrittäny jo 20v mutta ei niin ei. Sama leipomisessa. Pitäis vissiin mennä jonnekki kansalaisopiston kurssille leipomisesta.
Ja offtopic: pizzataikinaakin useamman kerran yrittäny eri jauhoista ja tavoilla mutta ei niin ei. Ei ole sitä oikeeta tuntumaa kun ei tiiä mikä on oikea tuntuma. Vaivaa ja vaivaa ja näyttää samalta kuin videoissa ja teen kuin videossa ja kevyt oliiviöljy ja kulhoon ja jääkaappiin. Seuraavana päivän pois jääkaapista, taikina pois kulhosta ja painellaan leivonta-alustalla keskeltä ulos nätti kiekko ja sitten uuniin pizzakivelle ja uskomattoman upea pizza ulos.
Oma versio: otetaan taikina jääkaapista, yritetään repiä se oliiviöljystä huolimatta kiposta ulos. Tässä vaiheessa se on jo lässähtänyt klöntiksi. Sitten leivonta-alustalla painellaan keskeltä ulos ja taikina on kuin kumia, vaikka kuinka yrittää painella niin taikina kursiutuu aina kasaan ja sitten jossain välissä se repeää ja nätin pyöreä pohjan sijasta mulla on keskeltä millin ohut soikion ja kulmikkaan hybridi jossa ranteepaksuiset reunat. Sitten täyttee päälle ja koko komeus pizzakiven päälle ja uuniin/grilliin. Tulos: oliiviöljy polttaa koko paskan pohjan vaikka täytejuusto ei ole alkanut edes sulaa. Pääliset kun ovat valmiit niin pizza pois ja nauttimaan kivikovasta palaneesta pohjasta ja hädin tuskin lämmenneistä täytteistä.
Puuh. Joka kerta sama setti vaikka aina innolla lähtee pizzaa tekemään.
-Riisi: Vettä kannattaa vaikkapa laittaa "liian vähän" ja lisäillä keiton edetessä. Riisiä voi myös maistella kesken kaiken, jolloin tietää, onko se raakaa vai kypsää. Kannttaa myös vaihtaa lajiketta, joka ei puuroudu niin helposti. Tai sitten hankit riisikeittimen tai sellaisen puuhöyryttimenRuuanlaitto vituttaa kun on joitain asioita mitä ei vaan osaa ja aina vaan yrittää.
Ote pidän itseäni ihan kohtalaisena kokkina mutta muutama asia on mitkä vaan ei onnistu. Ei sitten millään vaikka kuinka yrittää. Yks asia on melkein kaikki keitetyt asiat. Ei vaan saa niitä oikein onnistumaan. Perusriisi. Aina liikaa tai liian vähän vettä. Jää raa'aksi tai palaa pohjaan tai tulee puuroa. Perunoiden keitto sama homma, joko jää raa'aksi tai menee muusiksi. Couscousin tekeminen menee muusiksi tai sitten jää litra vettä ja siitä tulee mössöä. Ja kaikki nämä siis vaikka kuinka yrittää tehdä ohjeiden mukaan ja lisätä juuri oikean määrän vettä ja keittää juuri oikean ajan niin ei. Aina menee jotain vituiks.
Tänään yritin tehdä salaattiin couscousia. Otin täsmälleen oikeat määrät kaikkea ja tein täsmälleen niinkuin ohje sanoo. Silti jä pari desiä vettä kattilaan ja tuli mössöä. Joku viikko sitten ostin puikulaperunaa. Keittohje sanoi että kiehauta ja odota vartti koska ne kypsyy nopeammin. Vitunmarjat, kovia kuin kivet. Ei muuta kuin lisää keittämistä eikä niistä hyviä saanut. Muusi noista tehtynä oli kyllä hyvää.
Toinen on särpimet ja salsat. Oon yrittäny tehdä salaa ja taboullehia ja tsatsikia useita kertoja ja aina menee vituiks. Vaikka tekee kuinka ohjeen mukaan niin aina jotain liian paljon tai liian vähän ja maistuu liikaa sille tai tälle. Käyp vituttammaan ku kauheella innolla alkaa tekemään ja lopputulos lentää suoraan roskiin.
Leipomisesta en jaksa edes alkaa avautumaan..
Esim Nutrilett on ateriankorvike.Nimim. Utelias kysyy, että mitä nuo on?
Tämä. Hirvittää esim. ohjeissa nähty "1 tl suolaa" vaikka litraan nestettä kun tietää jo valmiiksi, ettei se voi riittää mihinkään. AIna oman maun mukaan ja ruokaa pitää maistella koko ajan kun sitä tekee.-Kaikki muu: Näytät tekevän sen perusmokan, että teet niin kuin ohje sanoo, etkä niin kuin oma suu sanoo. Oli ruoka mikä tahansa, niin se kannattaa tehdä pikkuhiljaa osissa lisäillen kutakin maustetta jne. pienissä osissa, kunnes haluttu maku on saavutettu, ei kaikkea kerralla.
Vähän jo offtopiccia mutta menköön.-Riisi: Vettä kannattaa vaikkapa laittaa "liian vähän" ja lisäillä keiton edetessä. Riisiä voi myös maistella kesken kaiken, jolloin tietää, onko se raakaa vai kypsää. Kannttaa myös vaihtaa lajiketta, joka ei puuroudu niin helposti. Tai sitten hankit riisikeittimen tai sellaisen puuhöyryttimen
-Perunat: Niitä pistellään keiton aikana haarukalla, jolloin tietää, onko ne kypsiä vai ei.
-Coucous: Sama ohje kuin riisille
-Kaikki muu: Näytät tekevän sen perusmokan, että teet niin kuin ohje sanoo, etkä niin kuin oma suu sanoo. Oli ruoka mikä tahansa, niin se kannattaa tehdä pikkuhiljaa osissa lisäillen kutakin maustetta jne. pienissä osissa, kunnes haluttu maku on saavutettu, ei kaikkea kerralla.