1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet

Tärkeä Kauppa-alueen säännöt ja ohjeet

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 726
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juurikin näin. @krossi nämä myyntialueen säännöt ovat ohjeelliset ja näiden tarkoitus on luoda suuntaviivat mahdollisimman sujuvaan kaupankäyntiin. Tämän takia ohjeet eivät ole monisivuiset ja pilkuntarkat vaan maalaisjärjellä pystyy täydentämään puuttuvat ohjeet.

  Jos ehdit sopimaan kaupat jonkun kanssa hinnalla X niin kenenkään muun uusi tarjous ei mene tuon ohi. Tuo hintapyynnöllä myyminen liittyy enemmänkin siihen, että tuotteita ei huutokaupattaisi ja myyminen ei menisi hintapyynnön ylittäväksi tarjouskilpailuksi.
   
  Leifhackman tykkää tästä.
 2. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 563
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisäsin sääntöihin maininnan tuotteiden määrästä, jos samaa tuotetta on kaupan useampi kappale:

  "- Jos käyttäjällä on myynnissä useampi kappale samaa tuotetta, kappalemäärä on merkittävä ilmoitukseen ja sitä on päivitettävä sen mukaan, montako tuotetta on vielä jäljellä."
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
 3. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Saako HumbleBundlen pelejä antaa ilmaiseksi sellaisella gift linkillä tällä foorumilla?

  edit: alla vastaus kysymykseen
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
 4. Steve Rambo

  Steve Rambo I'd be right happy to Platinum-jäsen Make ATK Great Again Team R&T

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pelien lahjoitukset

  Käviskö vaikka tuo ketju?

  En näe mitään syytä, miksei niitä voisi noilla linkeilläkin antaa pois, kun kerran kooditkin käy.
   
  Apukuski tykkää tästä.
 5. jekkis

  jekkis

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Saako kuitenkin myynti-ilmoituksessa esitettyihin tarjouspyyntöihin vastailla (myyjänä) ihan vapaasti, vai onko näihin joku toinen käytäntö, esim. muokata alkuperäiseen ilmoitusviestiin tarjoukset lainauksina ja kirjoittaa oma vastaus tähän? Kaikesta päätellen vastailla saa, kun sitä porukka tekee, mutta varmistetaan nyt kuitenkin ettei isommat viskaalit suutu.
   
 6. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 609
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole moderaattori, mutta tottakai tarjouksiin voi vastata. Ja kysymyksiin. Ihan suoraan sinne ketjuun ja se nousee sitten päällimmäiseksi.

  Tämä on ihan ok, kun myymästäsi tuotteesta on kiinnostuineta. Tuo sääntö on tehty sitä varten, että ketjuja, jotka ei ketään kiinnosta (on liian kallis tms.) ei pidettäisi päällimmäisenä koko ajan keinotekoisesti.
   
  jekkis tykkää tästä.
 7. Telaketju88

  Telaketju88

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Tässä kun jokunenkin epärehellinen tai mahdollisesti epärehellinen myyjä kontaktoi ostoilmoituksiin privaviestillä ja myy olematonta tavaraa, niin olisi hyvä sääntö, että kaikki tarjoukset laitettaisiin itse ketjuihin. Näin mahdolliset ostajat huomaisivat, että sama tyyppi yrittää kaupitella esim useitakin prosessoreita eri tyypeille.

  Sama tietty koskee ihan myynti-ilmoituksia, että kaupankäyntiä käytäisiin itse ketjussa, esim kuitataan sinne tarjonneensa ja myöhemmin maksaneen tuotteen.

  Ostoilmoitustapauksessa privaviestin saatuaan ostaja voisi suoraan sanoa, että laita tarjous itse ketjuun. Jos hän ei tätä tee, niin herättäisi epäilyksiä. Samalla ostajat voi tsekata myyjän muut viestit onko siellä mitään epäilyttävää.

  Tästä huomautus voisi olla ihan osto ja myynti-lmoituksen templatessakin, jotta uusi sääntö menisi perille kaikille nopeasti ja sitä noudettaisiin.

  @Juha Kokkonen
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
 8. Seimari

  Seimari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Mikä on io-techin ja Suomen lain näkemys seuraavassa tilanteessa:

  Minä olen myymässä tuotetta, ostajan jättää tarjouksen jonka hyväksyn ja sovitaan kaupat. Saan rahat tililleni ja osoitetiedot postitoimitusta varten, sekä laitan paketin valmiiksi (mutta en lähettänyt sitä).
  Ostaja laittaa samana iltana viestiä, että peruu kaupan, koska ulkomailla on joku hyvä erikoistarjous.
  Mainitsen, että käsittääkseni tarjous/kauppa on sitova. Ostaja vastaa, että mitään kauppaa ei ole tapahtunut kun en ole ehtinyt lähettää pakettia.

  Miten asia on?

  Ei ole kovin isoista rahoista kysymys mutta renkaanpotkijat, varailijat ja perujat kuluttavat turhaan aikaani.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019
 9. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Voit käsittääkseni lähettää tuotteen kun olet saanut rahat. Kaupat on sovittu kun hän on siirtänyt rahat sinulle. Sinulla ei ymmärrykseni mukaan ole mitään pakkoa perua kauppoja.

  Itse suostuisin kaupanpurkuun vain jos saisin korvaukseksi pitää osan kauppasummasta. Oman ajan käyttöä kun ei saa takaisin.
   
 10. Turre

  Turre

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kerta rahat tilillä ja kaupat sovittu niin paketti vaan postiin.
  Ei ole rikosta tapahtunut.
   
 11. ohjaaja

  ohjaaja

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä kauppa-alueen säännöissä on maininta, että jätetty ja hyväksytty tarjous on = tehdyt kaupat. Itsekin sain vääntää jokin aika sitten asiasta, omassa tapauksessa tosin ei ollut vielä rahakaan vaihtanut omistajaa.

  Ostajien kannattaisi tällaisissa tapauksissa kysyä myyjältä ystävällisesti onnistuisiko kauppojen peruutus eikä lähteä heti tuolle tielle että väitetään ettei kauppoja ole tehtykään yms.

  Sinulla on jo rahat, joten riippuen miten yhteistyöhaluinen ostaja on lähettäisin tuotteen tai jos ostaja suostuu pieneen kompensaatioon perutuista kaupoista voisin suostua siihenkin.

  Lopputuloksesta riippuen laita toki myös tänne palautetta nimimerkin kera niin tietää muutkin suhtautua tulevaisuudessa kyseiseen nimimerkkiin varauksella.
   
  Apukuski tykkää tästä.
 12. Seimari

  Seimari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Hän vetosi siihen, että vaikka io-techin kauppa-alueen säännöt sanovat mitä tahansa, Suomen rikoslain mukaan hänellä on kuulemma täysi oikeus purkaa kauppa kun lähetystä ei ole tapahtunut. Sitten seuraavassa viestissään hän mainitsee, että kauppaa ei ole tapahtunut kun tavara ei ole lähtenyt, vaikkakin rahat ja yhteystiedot on lähetetty ja kirjallisesti kauppa tehty (yv).
   
 13. ohjaaja

  ohjaaja

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pyydä ostajalta sitten tämä lakipykälä sinulle luettavaksi? Veikkaan ettet tule sitä saamaan. Kauppa on tapahtunut siinä vaiheessa kun olette sen sopineet tekevänne.
   
 14. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Porukka keksii omasta päästä tai oman oikeustajunsa mukaan jakaa faktana fantasiaa.

  1. Sovitte kaupat - jolloin molemmat ovat jo sitoutuneet
  2. Annoit maksutiedot ja sait postitustiedot
  3. Sait rahat tilillesi --> kaupat on tapahtunut
   
 15. Seimari

  Seimari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Noniin, nyt tästä tuli mielenkiintoista.
  Vastaus:
  ""Huom! Säännöt ovat tämän foorumin sisäiset ja ohjeelliset, eivät Suomen lain voimaiset" Kauppalaki 355/1987 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  Mihin perustat 10% korvausvaatimuksen?

  Kauppa-lakia tässä sovelletaan: Kauppalaki 355/1987 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  Tavaran luovutus ei ole tapahtunut, koska et ole ennen kaupan purkamista luovuttanut tavaraa postin tms kuljetettavaksi. Olen myötävaikuttanut kaupan syntyyn pykälän 50 mukaan maksamalla tuotteen heti. Pykälän 61 mukaan keskeytin sopimuksen täyttymisen ja ilmoitin siitä heti sinulle ennen sinun tavaran luovuttamista. Ja pykälän 64 mukaan kumpikin osapuoli vapauttaa sen, minkä on vastaanottanut.

  Voin soitella asiasta eteenpäin ja selvitellä, miten lainoppineet asian kanssa menettelisi."
   
 16. Isonenäne

  Isonenäne

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Ja voin ilmoittaa tänne itse olevani tuo toinen osapuoli. Meillä on pienimuotoinen muljaus meneillään - luotettavan tahon apua kaivataan ratkaisuun.

  edit. Ja myönsin aiemmissa yksityisviesteissämme noudattaneeni huonoa kauppakulttuuria ja pahoittelin sitä.
   
 17. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Repesin vähän kun luin tämän.

  Joku lainoppinut voi valaista tarkemmin etten nyt satuile ihan omaa, mutta tuon lain soveltaminen yksityishenkilöiden väliseen kauppaan on kai eri kuin yritys joka myy yksityiselle.

  Sinulla ei ole mitään hätää. Voit toimia juuri niinkuin haluat. Lähettää tuotteen tai jos ei kelpaa niin purkaa kaupan sinulle sopivin ehdoin. En tiedä minkä kokoisesta summasta nyt on kyse, mutta useampi esimerkki löytyy 5000€-25000€ kauppojen puruista jossa purku tehty myyjän pitäen osan alkuperäisestä kauppasummasta.

  Jos teitte kauppaa jostain parin kympin tuotteesta niin en tiedä jaksaisinko vääntää.
   
 18. Narghar

  Narghar

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Itse en ainakaan tosta Finlexistä löytänyt mitään mikä oikeuttaisia kaupan purun sillä perusteella että saa jostain muualta halvemmalla. Tossa puhutaan vaan sopimusrikkomuksista mitä tässä tapauksessa ei ole tapahtunut.
   
 19. Isonenäne

  Isonenäne

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Apukuskille tiedoksi:

  "Jos käytetty tavara on ostettu yksityiseltä henkilöltä, kauppaan ei sovelleta kuluttajansuojalakia vaan kauppalakia, jonka säännökset virheen määrittelyn osalta ovat pitkälti kuluttajansuojalakia vastaavia. Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa ostajan velvollisuudet ovat suuremmat kuin kuluttajakaupassa.

  Koska kahden yksityisen henkilön välinen kauppa ei kuulu kuluttajansuojalain piiriin, ostaja ei voi turvautua kuluttajaneuvonnan apuun. Ostajan kannattaa tehdä virheestä ensin valitus myyjälle. Jos valitus ei johda tulokseen, ostaja voi viedä asian käräjäoikeuteen.

  Tavara katsotaan ostetuksi yksityishenkilöltä myös silloin, kun se on ostettu yrityksen ylläpitämältä kauppapaikalta, jossa selkeästi ilmenee kaupan tapahtuvan yksityishenkilöiden kesken. Tällaisia kauppapaikkoja ovat esimerkiksi itsepalvelukirpputorit, myynti-ilmoituksia tarjoavat verkkokirpputorit ja verkkohuutokaupat."

  edit: Ja Nargharille: Kaupan purun syy ei ole se, että saa muualta halvemmalla, vaan se, että kauppa on oikeus peruuttaa ennen kaupan toteutumista.
   
 20. Seimari

  Seimari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  265€ on kauppasumma, eli ei todellakaan mikään suuri. Eikä mulla oo huonoa fiilistä, ettenkö voisi maksaa takaisin, mikäli minä ja muut neuvoja antaneet ovat väärässä. Tämän on enemmänkin periaatekysymys, että sanaan voi luottaa ja yritysmaailmassakin lupaukset pidetään.

  Mielestäni tuo 61§ ei täyty tässä tapauksessa mutta joku viisaampi kertokoon vastauksen.
   
 21. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  En tiedä millä perusteella kuvittelet, yksityisten välisessä kaupassa, maksettuasi tuotteen jo, että kauppoja pitäisi myyjän perua ilman korvausta? Toki hän voi hyvää hyvyyttään tehdä mitä vain.
  Jos hänellä on kulunut aikaa ja vaivaa tavaran pakkaamiseen sinua varten, ei taida olla mitään syytä miksi hänen pitää ilman korvausta palauttaa/purkaa kauppaa. Sinä voit toki neuvotella kaupanpurusta jos myyjä suostuu siihen.
   
 22. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Onnea käräjille. Häviät 99 ketaa 100 oikeudessa. Jos kaikki antamanne tiedot pitää paikkansa.

  Myyjällä ei ole mitään syytä suostua kaupan purkuun. Sinuna maksaisin kiltisti jonkun korvauksen.

  Minulle jos olisit alkanut uhkailemaan oikeudella olisi tavara jo postissa ja sun inboxissa viesti jossa toivotan onnea oikeuteen :) Tämän foorumin sääntöjän mukaan kaupat ovat jo sitovia kun tarjoat HP tai myyjä hyväksyy sinun tarjouksen.

  Tämän foorumin sääntöjä rikot jokatapauksessa nyt. Ja aivan törkeää alkaa "uhkailemaan" myyjää noin.
   
 23. ohjaaja

  ohjaaja

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jopas on taas. Kuten @Apukuski aiemmin totesi tuntuu tämä ostaja nyt etsivän mitä tahansa pykäliä joissa puhutaan etäisesti samasta aiheesta ymmärtämättä kokonaiskuvaa mihin ne liittyvät, mielestäni mitään noista pykälistä ei tähän tilanteeseen voi soveltaa. En toki ole lukenut lakia.

  Minusta myyjällä on täysi oikeus lähettää tuote ja pitää rahat, varsinkin kun ostaja on jo osoittanut sovitteluhaluttomuutensa. Tuskin kukaan lakimies tästä lähtee ostajan kanssa mitään juttua tekemään. Myyjä voi myös antaa ostajalle tästä negatiivisen kauppapalautteen, kun kaupat kerran on ollut jo sovittu ja ne on ilman syytä peruttu ostajan puolelta.

  Tilanne olisi eri jos ostaja olisi ensin tiedustellut haluaisiko myyjä ehkä perua kaupat ja kertonut perustelut, eikä lähtenyt vaatimaan asiaa. Täysin myyjän päätettävissä suostuuko perumiseen vai ei. Tässä tapauksessa itse varmaan pitäisin rahat ja lähettäisin tuotteen ostajan käytöksen takia enkä enää myöntyisi kauppojen perumiseen.
   
 24. spede

  spede

  Viestejä:
  2 160
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei mulla muuta, mutta ostajalle, joka rahat maksettuaan rupeaa perumaan kauppoja, sitten sitä negatiivista kauppiaspalautetta riippumatta siitä miten hoidatte rahojen palautuksen. :tup:
   
  ohjaaja tykkää tästä.
 25. Apukuski

  Apukuski

  Viestejä:
  1 298
  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Itse sain tällä foorumilla negapalautteen kun olin lähettänyt rahat kun myyjä antanut maksutiedot. Tapauksessa oli toki muutakin säätöä, mutta kukaan ei saanut myyjän tuotetta ja kaksi meistä lähetti rahat, jotka itse sain viikon odottelun ja epävarmuuden jälkeen takaisin.

  Käteen jäi itselle negatiivinen palaute jota ylläpidon mielestä ei ole syytä poistaa :)

  Ja minä ostajanut toiminut koko tilanteen vain ohjeiden mukaan.
   
 26. Seimari

  Seimari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Olemme saaneet käyttäjän Isonenäne kanssa kiistan sovittua ja tuote lähtee hänelle postilla asap.
   
  Isonenäne, Narghar ja Juha Uotila tykkäävät tästä.
 27. wildlord

  wildlord

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko noiden myynti-ilmoitusten otsikoita seurattu mitenkä aktiivisesti? Nyt löytyy aika paljon ilmotuksia joista puuttuu paikkakunta otsikosta. Myyjän häviöhän tämä on periaatteessa, mutta tympeä on etsiä tuotetta kun ei ole paikkakuntaa kerrottu. Varsinkin kun valmiita konepaketteja etsii joissa nouto on lähes pakollista.
   
  rane58 ja Telaketju88 tykkäävät tästä.
 28. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Tällä hetkellä konepakettien ensimmäisellä sivulla puolet on ilman paikkakuntaa otsikossa.
   
  rane58 tykkää tästä.
 29. RieskaMies

  RieskaMies Ketä tappaa prossut Platinum-jäsen

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkaa jo kieltämättä hieman häiritsemään myyntialueella kun esim. reilusti yli puolet näyttisten ensimmäisestä sivusta (50kpl) on ilman paikkakuntaa. Eikö noille oikeasti voi tehdä mitään?
  Jos ei säännöt kerran kelpaa niin vaikka varoituksien kautta herättelemään lukutaidottomia :confused:
   
  rane58 ja Tiwz tykkäävät tästä.
 30. Osnow

  Osnow

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Jep.
   
 31. wwww

  wwww

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Olisikohan ok / luvallista myydä tavaraa seuraavanlaisella tavalla? Jos ottaisin kuvan isosta kasasta tavaraa jossa n. 10 eri tavaraa ja hinnat olisi niin että ensimmäinen saisi ostettua 2 tavaraa kasasta 20e:lla, seuraava saisi 3 tavaraa 20e:lla ja 3:s saisi loput 5 tavaraa. Toki siis ensimmäinen kun sanoo että otan kaikki 60e:lla niin toki, mutta oletan että siinä on hyvinkin ensimmäiselle 20e:n edestä ja ehkä toisellekkin 20e edestä mutta sitten loput nakkaisinkin jo roskiin.

  Kyse on siis esim. käyttämättömistä pci dvb-t korteista, käyttämättömistä näytönohjaimista, sekalaisista pc lisälaitteista, käytetyistä AV laitteista jne.

  Tarkoitus olisi siis että saan helpolla myyntiin ja joku voi saada hyvinkin tärkeän löydön pienellä rahalla sen sijaan että laittaisin kaikki ser roskiin tms.

  En siis kuvittele kovin paljon rahallisesti hyötyväni. Toki jos on muita ehdotuksia miten menettelisin niin sekin käy Ja tietysti tuotteet vain myyntialueiden mukaan oikein.
   
 32. Osnow

  Osnow

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  @Sampsa @Juha Kokkonen
  Olisikohan mahdollista tehdä kohta sijainnille joka olisi pakollinen täyttää myynti-, osto- tai vaihtoilmoitusta tehdessä, ja näkyisi otsikon vieressä? Myynti-, osto- tai vaihtoautoa on todella ärsyttävää selata koska suurimmassa osassa ilmoituksia ei lue sijaintia.
   
 33. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 777
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ei ole mahdollista. Pääasiassa kauppaa käydään joka tapauksessa postin välityksellä.
   
 34. Osnow

  Osnow

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Noutokauppoja käydessä todella ärsyttävää, ymmärrän kuitenkin.
   
  rane58 tykkää tästä.
 35. Pekkavaltteri

  Pekkavaltteri

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Jos itse etsin esim näytönohjainta, menen näytönohjainten alaosioon ja laitan hakuun kaupungin esim ”Hki” tai ”Helsinki” kun usein tuo tieto kuitenkin myynti-ilmoituksesta löytyy jostain kohtaa, ja hakutoiminto sen osaa etsiä.
   
  Osnow tykkää tästä.
 36. TheUnpronounceables

  TheUnpronounceables

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Jos tietyillä tahoilla ei ollut vanhan foorumin aikaan tahtoa/viitseliäisyyttä puuttua tuohon, niin en hirveästi odottaisi, että henkistä kasvua olisi tapahtunut siinä määrin, että asialle tehtäisiin mitään nytkään. Tämä koskee myös tuon valvomattoman ja siten turhan säännön poistoa. Ja kuten Sampsa sanoi, kauppoja ei tule tekemän noutamalla, vaan postipojan särkemällä!

  Edit:Niin ja paikkakunta puuttuu otsikosta myös monesta myynti-ilmoituksesta, joissa toimitustavaksi on ilmoitettu vain nouto. Toki tämähän ei haittaa, koska pääasiassa kauppaa käydään joka tapauksessa postin välityksellä...
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2019
 37. Osnow

  Osnow

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Kiitos tästä!!
   
 38. Kampula

  Kampula

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  22.08.2018
  Sanokaapas viisaina että kun myyn tuolla yhtä luuria, ja siihen tarjous tuli viime torstaina, hyväksyin sen säikeessä perjantaina, mutta nyt ei ole tarjouksen tekijästä kuulunut mitään sen jälkeen. Odottelin yv:tä, ja sitten eilen lähetin itse yhden, muttei vastausta. Nähtävästi ei ole ollut io techissä sitten sen tarjouksen tehtyään.

  Elikkä mikäs olisi hyvän kaupankäynnin mukainen odotusaika jonka ostajalle annan ennenkuin kaupat perutaan?
   
 39. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 288
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämä on viides päivä torstaista. Pistä tarjoajalle viestiä, että jatkat myyntiä kun ei kerran mitään kuulu. En ainakaan itse odottelisi enempää.
   
  BigNasty ja Leo_Greta tykkäävät tästä.
 40. ZoooRiin2.0

  ZoooRiin2.0

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Kysymys modeille/ylläpidolle: Teen harrastetoimintana koneiden fixailua ja päivittelyä, välillä isommillakin kone-erillä. Lasketaanko toimintani trokaamiseksi, vai onko toimintani teidän mielestänne OK? Ajattelin kysyä näin etukäteen, kun muutama hieman isompi koneläjä olisi tiedossa, enkä haluaisi banneja tms. Voittoa minulla ei sen enempää ole tarkoitus tehdä kuin, että kämpillä ei tarvis vain näkkäriä narskuttaa. Kuten myytävistä kamoistani näkee, kyseessä ei ole missään nimessä ylihinnoiteltua tai uutta tavaraa...
   
 41. juupa

  juupa

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  27.09.2017
  Myyjällä on kauppapalstalla hintapyynti tuotteesta. Ostajaehdokas 1 tarjoaa alle hintapyynnin, johon myyjä ei suostu. Ostaja 2 tarjoaa hintapyynnin, mutta kuitenkin vetäytyy kaupasta. Ostaja 3 on seuraavana jonossa valmiina maksamaan hintapyynnin. Myyjä myy tuotteen kuitenkin ostaja 1:lle tämän korotettua tarjousta hintapyyntiin. Menikö oikein vai kustiinko ostaja 3:sta linssiin?
   
 42. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  612
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Ei minusta kusta ketään silmään ennenkuin tuote on virallisesti myyty, eli raha vaihtanut omistajaa. Siihen astii saa myyjä tuotteen myydä kelle haluaa ja muiden ei auta kun vikistä.
   
 43. edup

  edup

  Viestejä:
  2 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmaan kyse tästä:
  Myyty - Ryzen 2700X (TRE)

  Tuolla on myyjä päivittänyt viestiään eilen (22.7.) kello 17.17, että prossu on varattu HP:lla yksityisviestitse. Sen jälkeen sinä olet tehnyt ketjuun HP tarjouksen eilen (22.7.) kello 22.31. Mitään kolmatta ostajakandidaattia tuolla ei kaiketi edes ole?
   
 44. rane58

  rane58

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Olen nykyään tehnyt kauppoja tälläkin foorumilla vain yksityisviestein ja naamakkain, näitä juttuja lukeneena alkaa olla pelko pettymyksistä..... :shifty:
  -No, tosin tilasin USA-ePaysta vanhan autoradion ja ihmeekseni taisin osata hoitaa netti-tullauksen maksuineen, tosin ei ole vielä päätöstä tullut...? :nb:
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2019
 45. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Kiitos turhasta viestistä.

  Aloituspostauksessa lukee:
  - Tuote on myytävä ensimmäiselle hintapyynnön tarjonneelle ostajalle.
   
 46. Tomppa95

  Tomppa95

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2018
  Miksi edes avautua tällaisesta?
   
 47. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  612
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Aika paska sääntö, miten tuommoista edes pitäisi valvoa? Myyjälle bannit kun möi paremman tarjouksen esittäneelle kun joku euron tarjonnut jani-petteri veti kilarit asiasta?
   
  Tomppa95 tykkää tästä.
 48. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Kukaan ei pakota käyttämään myyntipalstaa, jos palstan säännöt ei ole mieleen.

  Ei voi olla niin vaikeeta myydä se helvetin sälä ekalle joka tarjoaa hintapyynnön. Vitun kakarat.
   
  VeyoExxon ja Sasos tykkäävät tästä.
 49. Sasos

  Sasos

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Huutokaupat on täällä kiellettyjä, joten hintapyynnön tarjottua ei tule parempia tarjouksia. Kannattaa lukea säännöt, kun et niitä selvästi ole vielä lukenut.
   
  Ukko Ylijumala ja Leo_Greta tykkäävät tästä.
 50. BlackAz

  BlackAz

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2018
  Tiedustelisin että mihin oma viestiketjuni on kadonnut "Pelit ja pelisisältö" alueelta. Mitään ilmoitusta poistosta en ole saanut. Myynnissä oli Cyberpunk 2077 steam giftejä, jonka avulla yritin kotiuttaa steam wallettiin kertyneitä varoja.

  https://bbs.io-tech.fi/threads/cyberpunk-2077-steam-preorder-39.178781

  Mielenkiintoisen tästä tapauksesta tekee sen että eräs kilpaileva myyjä tekee tismalleen samaa kauppaa mitä minä, mutta nyt kun oma ketjuni on siivottu pois on hinnat pompanneet ylöspäin. Hänen ketjuaan ei ole poistettu.
  https://bbs.io-tech.fi/threads/cyberpunk-2077-42-muut-pelit-30.180375