Kanansiivet (Hot Wings/Buffalo Wings jne.)

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Wizand, 05.02.2017.

  1. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Menee offtopiciksi, mutta minä olen tehnyt noista melkein joka ruokaan sopivaa herkullista "chilisäilykettä" siivuttamalla ne pieneen purkkiin ja sinne sitten sekaan keitettyä etikkaa + mausteita oman maun mukaan (suolaa, mustapippuria, valkopippuria, sitruunapippuria).

    Kuinka chilisato säilötään?
     
    demas ja luuponen tykkäävät tästä.
  2. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    195
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Erittäin hyvä ja tärkeä pointti. Etikkaan säilömällä menee melkeen pienet kivetkin parin kk.n päästä.
    Jotain suht mietoja chilejä purkitin viim kesänä ni laitoin toiseen punasipulia ja toiseen valkosipulia mukaan mausteeks normimausteiden (maustpip,sok,suo,etik,sinapsiem.jne) kanssa.
    Jouluna meni kinkun kanssa kaikki. Suosittelen vahvasti. Tänä syksynä menee/meni sieniä,kriikunoita,mustiatomaatteja purkkiin.
    Säilömisessä on vain taivas rajana. ;)

     
    demas tykkää tästä.
  3. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Yhden pöntön pidän itse. Toinen pönttö meni luovutukseen sellaisenaan ja kolmas noudettiin muutamaan pienempään erään jaettuna. Viimeinen avaamaton on siis jäljellä, joten jos vielä on innokkaita, niin ei muuta kuin privaviestiä ja noutamaan niin ei mene soosit hukkaan.
     
  4. valexi

    valexi

    Viestejä:
    858
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Nuo säilykechilit kuulostaa aika maukkaita. Kerrotko vielä tarkemman ohjeen, määrät ym. niin teen kokeeksi. :)
     
    luuponen tykkää tästä.
  5. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tuossa aiemmin linkitetyssä puutarha.netin artikkelissa on ihan toimivat ohjeet, sieltä soveltamalla saat tehtyä omaan makuun soveltuvia säilykechilejä -->

    Kuinka chilisato säilötään?
     
    luuponen tykkää tästä.
  6. luuponen

    luuponen    ✜

    Viestejä:
    195
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Perusliemi tästä :
    CHILI (säilöntä)

    Toki tuo @Kautiumin linkkaama kannattaa myös lukea koska perusta sieltä.

    Eli ajan kanssa kehittelet omaan makuusi sopivan liemen, itse aloittaisin : etikka, sokeri, vesi, sinapsiem, sipu/vsipu -liemellä
    johon chilit pilkottuna sekaan. Ja säilyvät sitten iäisyyden kylmässä, maku ja koostumus vaan paranee imho ajan kanssa.

     
    valexi tykkää tästä.
  7. Charlie Glide

    Charlie Glide

    Viestejä:
    74
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tällainen tullut kauppojen hyllyille kesän aikana. Mitään mainintaa Pimeäpullon sivuilla tästä ei ole, ainoastaan tämä kuva löytyi Instagramista.
    Pitää kokeilla wingsien kaverina (siis tuo sinihomejuustomajoneesi).

    [​IMG]
     
  8. valexi

    valexi

    Viestejä:
    858
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Wingsien kaveriksi toimii aivan helvetin hyvin tämmönen dippiresepti.

    - Turkkilainen jogurtti (se pieni purkki riittää hyvin kahdelle tai kolmelle)
    - valkosipulia
    - aurajuustoa
    - jalapenoja silputtuna
    - tarvittaessa jotain yrttimaustetta

    Tuo pariksi tunniksi tekeytymään jääkaappiin ennen syöntiä. Edellisenä päivänä parempi. Suolaa ei tarvitse, kun aurajuustosta irtoaa.
     
  9. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    587
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Texas Peten valmis wings - kastike (500ml)parrain mustassa pullossa. Tämä tieto yli 20v Wings mestarin kokemuksella :cigar2:
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2018
  10. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Hetkonen. Eihän Texas Peteä edes myydä mustissa pulloissa. Sitä myydään kirkkaissa lasipulloissa ja 3,78l muovikanisterissa. Tarkoititko etiketin väritystä, vaiko peräti jotain muuta kastiketta?

    Texas Pete -kastikkeet | Fort Deli

    Oli miten oli, Texas pete on onnistunut saamaan hyvän jalansijan markkinoilla, mutta en ihan ymmärrä miksi, kun se kuitenkin on sellaista etikkalientä.
     
  11. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    587
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    DSC_0561_optimized (2).jpg
    Tämän näköistä tulee pullosta, tässä ei ole etikan mausta tietoa omalla makuaistilla.
    IMG-12a3bd46a14a08a27e5c9779b4a27a1b-V_optimized.jpg
     
  12. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    En ole ikinä nähnyt tuollaista pulloa missään, eikä sellaista ollut tuolla Fort Delin sivuillakaan. Mistä tuota saa ja onko sisältö erilaista kuin tavallisessa Texas Petessä?
     
  13. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    587
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    En ole nähnyt isommissa marketeissa, mutta Muuramen Halpa-Hallista olen tätä ostellut. Tähän pulloon on sotkettu voi ainakin valmiiksi sopivaan suhteeseen, niin jää se vaihe välistä. Täytyy tarkistaa kotosalla tarkemmin pullon tiedot, mistä lähtöisin... Ei Googlesta mitään tietoa löydy, vain yksi arvostelu löytyi:

    [​IMG]

    E:Mutta joo, ainakin sopii omaan makuun täydellisesti, runsas, kermainen maku, kuten tuossa arvostelussa. Tulisuutta pystyy säälemään tietty, kun lisää peruskastiketta, itselle riittänyt tuo tulisuus.

    E:näkyy olevan myös Hot versio tuon mediumin lisäksi Halpa Hallissa
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2018
  14. Drakkath

    Drakkath

    Viestejä:
    136
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Omaan makuun Franks red hot wings buffalo on se ainoa ja oikea. Tätä kun sekoittaa pelkkään voihin niin voi säädellä tulisuutta. Tähänhän kai siipiveikkojenkin kastike osittain perustuu, mutta makutesteissä tämä on kyllä niin paljon parempaa.

    [​IMG]
     
    Aatsipoppaa tykkää tästä.
  15. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 085
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mä en muuten ymmärrä miks ohjeissa käsketään aina sekoittamaan margariiniin noi soosit.. tulee ihan hirveetä paskaa. Kun oikeaan voihin sekoittaa ni makuelämys on ihan eri planeetalta..
     
    valexi, Rensu ja Drakkath tykkäävät tästä.
  16. Aatsipoppaa

    Aatsipoppaa

    Viestejä:
    57
    Rekisteröitynyt:
    19.05.2018
    Itse ostan ainakin "raakaa"-siipisoosia koko tonkan. Oma suosikki Frank´s Red Hot (saa täältäpäin tonkassa vain tukusta). Tota raakaa soosia voi sitten laimentaa juoksevalla rasvaseoksella tai voi kokkareella hellillä, myös tilkka kermaa käy, Näin ei tarvitse maksaa turhaan rasvasta soosin seassa. No, eipä tule kauheasti rasvalla noita pilattua, kylkeen aurajuustodippi turkin- tai Islannin jogortista. Noissa testeissä soosit on maisteltu yleensä aina sellaisenaan lantraamatta, joten ne voi kyllä jättää lähes omaan arvoonsa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2018
    luuponen ja Charlie Glide tykkäävät tästä.
  17. Charlie Glide

    Charlie Glide

    Viestejä:
    74
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    En itsekään välitä Texas Peten etikkaliemistä, mutta pitää antaa mahdollisuus tuolle mustan pullon kummajaiselle.
    Tuota Frank's Hot Saucea saa tonkassa suht edullisesti Saksan Amazonilta, 29€ + 10€ pk:t. Litrahinta kohdallaan jos vertaa taas niihin pieniin 7€ lasipulloihin mitä kaupoissa on.
    Lisäksi kun tuo on "puhdasta" hot saucea eikä wings-kastiketta, niin on myös monikäyttöinen.

    https://www.amazon.de/Franks-RedHot-Original-Cayenne-Pepper/dp/B002L639UY/

    Tällainen ollut nyt kokeilussa, mielestäni sopivan tulista:
    https://www.amazon.com/Hooters-Sauce-Wing-Mile-12/dp/B0079OMEQ8?th=1
     
  18. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    587
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Omat suosikit

    DSC_0206.JPG
    Nyt mentiin Hot-versiolla, myrskyn ja kylmän ilman takia... :drool:
    Tuo Medium on kuitenkin aika mieto.

    DSC_0207.JPG DSC_0208.JPG
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2018
    Aatsipoppaa ja luuponen tykkäävät tästä.
  19. 74t3

    74t3 True Bandit Make ATK Great Again

    Viestejä:
    175
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ostin eilen tuota Siipiveikkojen valmista kastiketta ja kanansiipiä. Tänään menee testiin - ajattelin käyttää leivinjauhekikkaa paistamisen yhteydessä ja sen jälkeen valmiit siivet kastikkeeseen.
     
  20. teuvo

    teuvo

    Viestejä:
    366
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Messmaker ja Aatsipoppaa tykkäävät tästä.
  21. vipe

    vipe

    Viestejä:
    539
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Rasvakeittimellä noi siivet saa ihan toisiin ulottuvuuksiin. Erityisesti jos tukussa on mahdollisuus käydä, niin ison laatikon esipaistettuja siipiä saa edullisesti. On noita laatikkoja joissain Citareissakin näkynyt. Pitää vaan varoa ettei paista liian kauaa tai tulee liian kuivia.

    Eipä kyllä itselläkään ole rasvakeitintä tällä hetkellä, kun vanha tuli ns. ajettua loppuun. En tiedä sitten miten nuo öljyttömät keittimet toimis, Air Fryer jne. kun tuon öljyn kanssa leikkiminen ei oo niin mukavaa.

    Ja sooseista myös mun suosikki on Frank's Red Hot, selkeästi omaan makuun parasta.
     
  22. Charlie Glide

    Charlie Glide

    Viestejä:
    74
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ihmettelen kyllä miksi kotona haluaisi valmistaa noita esipaistettuja ja pakastettuja siipiä jos omistaa rasvakeittimen. Ovat sen verran surkastuneitakin ja kuivia, toisin kuten tuoreet siivet. Onkin sikäli sääli, että Suomessa siipiravintolat käyttävät tiettävästi pelkästään näitä. Näitä tukkupakkauksia myös saa halutessaan tilauttaa esim Cittareista ja joissain kaupoissa niitä onkin tarjolla. Hinta noin 30€ per 5kg boksi. Toki makuasioitahan nämäkin ovat..

    Noilla 'airfryereillä' ei päästä samaan lopputulokseen kuin rasvakeittimellä. Toki rasvan kanssa pelaaminen on oma haasteensa, mutta eipä sitä nyt joka päivä tulekaan harrastettua.

    Are Air Fryers Worth It?

     
    Aatsipoppaa tykkää tästä.
  23. 74t3

    74t3 True Bandit Make ATK Great Again

    Viestejä:
    175
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Nyt on testattu Siipiveikkojen (medium) kastike wingsien kanssa. Rasvakeitintä ei ollut käytettävissä joten käytin leivinjauhetta muuttamaan pH:n. Reilu tunti uunissa parilla lämpötilalla ja sen jälkeen kulhoon & kastiketta päälle.

    Kastikkeen kannattaa antaa imeytyä jonkin aikaa - nälkä esti ensimmäisen testin mutta uusi teki oikean wingsin maun. Paksu kastike jota on helppo käyttää ja tulisuus on ainakin omalle suulle sopiva.
     
  24. vipe

    vipe

    Viestejä:
    539
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Joo, taitaa jäädä "airfryerit" väliin, niin hienolta kuin ajatus kuulostaakin...

    Mikä tää leivinjauhekikka on? Saa jotenkin rapeampia uunissa vai?
     
  25. teuvo

    teuvo

    Viestejä:
    366
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Eilen leivitin maustamattomat siivet ja kaveriksi Texas Pete siipikastiketta! Tuli ostettua kokeiluun tuota mediumia mitä @Messmaker ylempänä esitteli.

    Leivitin niin, että yhteen kulhoon kananmunat ja toiseen kulhoon korppujauhot jossa myös mausteet. Ensimmäisenä siivet käytin kananmuna kulhossa josta korppujauho kulhoon. Siitä pelille ja sit uuniin 250c 30min.

    Sit vaan kippasin siivet astiaan, siipikastike perään ja eikun herkuttelemaan :)
     
    Kapteeni Koukku tykkää tästä.
  26. Meisseli

    Meisseli

    Viestejä:
    790
    Rekisteröitynyt:
    03.03.2017
    Nälkä tulee kun tätä lueskelee. Haluttaisi pirusti testata tuota kehuttua Texas Peten valmista kastiketta, mutta mistä noita tuollaisia mustia pulloja saa ostettua? :confused:
     
  27. teuvo

    teuvo

    Viestejä:
    366
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Prismassa oli ainakin mediumia sekä hottia. Itselle medium oli kyklä passeli. Kuka mistäkin "tulisuudesta" pitää :)
     
    Messmaker tykkää tästä.
  28. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 109
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ilmeisesti saa helpommin hienon kullanruskean rapean pinnan.
     
    teuvo tykkää tästä.
  29. Meisseli

    Meisseli

    Viestejä:
    790
    Rekisteröitynyt:
    03.03.2017
    No katsos pahusta, löytyihän meidänkin Prismasta tuota mediumia. Hain hakusanalla "texas" jota ei tuon tuotteen nimessä esiinny, kun se on vain "Pete medium siipi" :facepalm:

    Kiitos, täytyy käydä hakemassa testiin!
     
    jarmojs ja teuvo tykkäävät tästä.
  30. Charlie Glide

    Charlie Glide

    Viestejä:
    74
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ihan hyvää tuo mustan pullon "Texas Pete." Etikkaisuus ei tosiaan maistu ja tuo kermainen sopii mukavasti tulisuuden kanssa, mutta luonnehtisin tuota "hotia" enemmänkin mediumiksi.
     
    Messmaker tykkää tästä.
  31. Meisseli

    Meisseli

    Viestejä:
    790
    Rekisteröitynyt:
    03.03.2017
    Musta pullo löytyi Prismasta ja oli kyllä hyvää. :drool:

    Maku oli hyvä ja koostumuskin, tuollainen kermaisempi ja paksumpi toimii just eikä melkein. Perusliemiin voita sulattelemalla on tullut aina vetistä litkua joka häviää tälle siis maun lisäksi myös koostumuksessa... Tätä siis jatkossa.:tup:
     
    Messmaker tykkää tästä.
  32. Kaotik

    Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    10 131
    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Mikäs avuksi kun tuntuu että Texas Peten Hot Sauce ja voi (ihan meijerivoi, ei margariini tai sekoite) eivät tunnu "emulsioituvan" kunnolla vaan rasva köllöttelee tyytyväisenä pinnalla?
    Koittanut sillä noin 50:50-sekotuksella mitä jossain on suositeltu
     
  33. spede

    spede Köyhä

    Viestejä:
    2 122
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Koita lisätä voi kylmänä sinne kiehuvan soosin sekaan ja pois lämmöltä heti kun on sulanut. Jos voi kuumuu liikaa niin se irtoaa.
     
  34. Kaotik

    Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

    Viestejä:
    10 131
    Rekisteröitynyt:
    14.10.2016
    Ok, ensi kerralla paremmin siis
     
    spede tykkää tästä.
  35. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Tuollaista oli tullut lidliin 3,99e purkki. Huomenna testaus. Pelkästään kastiketta kun maistoin, niin ei ainakaan ihan kamalalta maistunut :D

    IMG_20181023_194610.jpg
     
  36. jarmojs

    jarmojs

    Viestejä:
    134
    Rekisteröitynyt:
    08.04.2018
    Siipiweikoissa tuli eilen käytyä. Kyllähän niitä muutaman syö, mutta partyplatter kolmelle alkoi jo puolen välin jälkeen tökkimään pahasti. Minun makuuni kastike on liian etikkaista ja siivet liian kuiviksi uppokeitettyjä. Itse kun tekee tavallisessa uunissa niin saa parempia ja soosiksi mieluummin omatekoista chilikastiketta/-salsaa.
     
  37. jarmojs

    jarmojs

    Viestejä:
    134
    Rekisteröitynyt:
    08.04.2018
    Ainakin Riiassa ne olivat hyviä.
     
  38. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Ei pysty seuraamaan sivusta. Tuota kehuttua mustan pullon ihmettä on pakko lähteä huomenna metsästämään kaikista paikallisista Prismoista. :D

    Poppamies pirulainen sekoili itsensä pihalle tästä soosipelistä niillä uusilla omituisilla versioillaan.
     
  39. Teemu J

    Teemu J

    Viestejä:
    19
    Rekisteröitynyt:
    16.08.2018
    Joko maistoit? Minä maistoin ja maistui enemmän salaattikastikkeelle kuin siipisoossille. Roskiin lenti pullo. En suosittele.
     
    hypnos tykkää tästä.
  40. hypnos

    hypnos

    Viestejä:
    129
    Rekisteröitynyt:
    19.11.2016
    Joo tämä meni kyllä roskiin. Etikkaista litkua, josta ei kauheasti makuja erottanut.
     
  41. eRRo

    eRRo

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2016
    Maistoin. Toista pulloa ei tarvitse ostaa mutta itse en ole ihan niin ehdoton näiden soosien kanssa, että heti roskiin heittäisin. Ei tuo kuitenkaan niin kamalaa ollut etteikö pientä pulloa voisi jossain käyttää. Mutta en kyllä itsekkään siis suosittele ostamaan, kun parempiakin on tarjolla.
     
  42. Quantum

    Quantum

    Viestejä:
    1 470
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Itse olen suosinut tuota Siipiveikkojen kastiketta juurikin mediumina. Sopivan vahvaa omaan makuun. Ja nimenomaan antaa imeytyä muutaman minuutin ennen syöntiä. Peittää kulhon niin pysyvät lämpiminä.
     
  43. petepeluri

    petepeluri

    Viestejä:
    2 286
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Lousiana wing saucea on tullut käytettyä. Mitenhän tulista tuo mustapete on verrattuna tuohon?
     
  44. ddude

    ddude

    Viestejä:
    554
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Siipiweikkojen soosi oli ainakin jokunen vuosi takaperin samaa kuin Franks Red Hot, miedommaksi sitä laimennettiin rypsiöljyllä.
     
  45. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    3 085
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Hrmi ku Poppamiehen Buffalo Wingsiä ei vissiin saa oikein mistään? Se oli kastike mun makuun.
     
  46. vipe

    vipe

    Viestejä:
    539
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Ne tais lopettaa sen valmistamisen.
     
  47. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    6 784
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Se tosiaan lopetettiin kokonaan, lisää mm. täällä. Tilalla on jotain uusia pippurisekoituksia, jotka eivät vedä sille vanhalle soosille vertoja ainakaan minun mielestäni.

    Se uusi Mustapippuri on Poppamiehen aspan mukaan samaa kastiketta, mutta vaatii laimennusta. On niin pippurista ja pistävää ainakin laimentamattomana, että tuota on vaikea uskoa, mutta pitää kokeilla jossakin vaiheessa.
     
  48. Nomber

    Nomber

    Viestejä:
    1 731
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kellään kokemuksia samanlaisesta pullosta, mutta ei lue pete? Kävin tossa redin k supermarketissa eilen ja siellä oli tuota mediumia, sitten jotain bbq versiota ja hottia, mutta vain muistaakseni bbq pullossa luki texas pete ja muissa jotain muuta, mutta muuten siis pullot ja fontit ja muut tekstit samanlaisia. Mutta onkohan samaa kamaa?
     
  49. Ylimaisteri

    Ylimaisteri

    Viestejä:
    262
    Rekisteröitynyt:
    17.07.2018
    Ovat siis ilmeisesti näitä

    Hank’s Premium kastikkeet | Fort Deli

    Saman konsernin sivuilta löytyy myös muut Texas Peten kastikkeet, ovat siis ilmeisesti vaihtaneet vain nimen Hank's-merkkiseksi.

    Tuli muuten paikallisesta Prismasta haettua tuota mustassa pullossa olevaa Hot-kastiketta, vielä oli Texas Pete-nimellä. Ja hyvää on!
     
  50. Messmaker

    Messmaker

    Viestejä:
    587
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Veikkaan että nämä on kuitenkin maultaan eri, koska Texas Pete on kuitenkin iso nimi:
    [​IMG]

    Mutta pitää testata, jos tuo Hank's versio osuu kohdalle.