Kahvinkeittimet

Mun Wilfassa en ole huomannut hidastumista. Tosin en käytä ikinä sitä aikanappulaa, vaan jauhan mitallisen papuja, kestää minkä kestää.
 
Kyllähän siitä irtoaa teriä myöten kaikki. Mistä myllystä enemmän vielä irtoaa?
Jotenkin olin aikanaan ymmärtänyt käyttöohjeiden perusteella, ettei sitä tarvitse/saa puhdistettua sisältä. En siis osannut irrottaa edes papusäiliötä. Nyt kaikki hyvin puhdistuksen jälkeen. Surauttaa pavut hienoksi nopeesti :thumbsup: Jotenkin tukossa se oli. Olipa hyvä, kun tuli puheeksi tämäkin asia.
 
Itse vaihdoin Moccamasterin tähän:
keitin.webp

Irroitettava vesisäiliö, eikä jää vettä seisomaan säiliöön.
Pirun hiljainen.
Pumpputekniikka, joten imaisee tosiaan säiliön tyhjäksi.
5v takuu.
Kannu lasia, ilman mitään "teräspantoja", yms, joten puhdistaminen helppoa.
Kannu, kansi ja suodatinsuppilo kestää konepesun.
Automaattinen tippalukko.
European Coffee Brewing Centren hyväksyntä.
40 min. kytkin.
Nyt hyvässä alennuksessa, suosittelen.


keitin2.jpg
Mitenkäs kahvin maku vs. Moccamaster? Entäs nopeus? Tuollaista mietin 7v vanhan Mocciksen korvaajaksi, ei keittimessä sinällään mitään vikaa ole, mutta eipä se koskaan mitään makuelämyksiä ole antanut. Mahtaako näissä vielä olla samanlaisia pumppu ongelmia mitä oli vanhemmissa Wilfan keittimissä?
 
Mitenkäs kahvin maku vs. Moccamaster? Entäs nopeus? Tuollaista mietin 7v vanhan Mocciksen korvaajaksi, ei keittimessä sinällään mitään vikaa ole, mutta eipä se koskaan mitään makuelämyksiä ole antanut. Mahtaako näissä vielä olla samanlaisia pumppu ongelmia mitä oli vanhemmissa Wilfan keittimissä?
Hyvää kahvia on keittänyt.
Onhan tuossakin se ECBC sertifikaattikin, sama kun Moccamasterissa.
Toisessa kämpässä on toinen pumppu-Wilfa, ja sekin on toiminut ihan hyvin yli 4 vuotta.
Toki pumppu on liikkuva osa, ja varmaan porsii jossain vaiheessa, kun tarpeeksi kuluu aikaa.
Omaan käyttöön ollut kyllä nappiostos.
Hiljainen, irroitettava vesisäiliö, täyslasinen kahvikannu, sertifikaatfi, kohtuu hintainen, tekee omaan makuun hyvää ja kuumaa kahvia.
 
Viimeksi muokattu:
Siemenssin EQ6 plus s-100 kahvikone on alkanut kinuamaan jatkuvasti kalkinpoistoa. Kun kalkinpoiston tekee, niin menee muutaman päivä niin pitäisi tehdä uudestaan. Aikaisemmin kalkinpoistoväli oli kuukausia.

Onko kohtalotovereita tai neuvoja ?
 
Siemenssin EQ6 plus s-100 kahvikone on alkanut kinuamaan jatkuvasti kalkinpoistoa. Kun kalkinpoiston tekee, niin menee muutaman päivä niin pitäisi tehdä uudestaan. Aikaisemmin kalkinpoistoväli oli kuukausia.

Onko kohtalotovereita tai neuvoja ?
Onko jostainsyystä veden kovuus asetus muuttunut ?
 
Onkohan tästä mihinkään (olisi BF 249e):
Tätä olin kyllä katsellut, tässä olisi enemmän toimintoja.
Tuli ostettua ehkä liian halpa keitin. Tai en nyt tiedä, ei ole paljoa kokemusta (jos "huoltoasemaa" ei lasketa).
En tiedä, jotenkin haluaa laadukkaampaa. Mutta kykeneekö nämä "kotikoneet" siihen?

Siemens EQ500 Integral Connect automaattinen kahvikone TQ518RX3

Toi nyt osu nopeasti vilkaistuna. Ainakin tossa olisi montaa eri makua. Tossa minkä itse ostin, on vaan kaksi.
En osaa selittää, mutta jotenkin se vaan maistuu liian "halvalta". Ostin koneen 16.11.2024, kuitti on tallella. Liikkeeseen on varmaan ihan turha mennä hakemaan "vaihtoa".
Jos tuon yrittäisi myydä pois (esim. Tori). Paljoa ei vaan taida saada (tämä ei ole kauppapaikka, mutta jos jotain kiinnostaa). Ehkä on vaan tyytyminen tohon nykyiseen.
Kyseessä on myös tietenkin kyllästyminen, varmaan kyllästyy tohon parempaankin. Mutta se on hyvä (tai ainakin kallis), ei tämmöiseltä 250e koneelta voi paljoa odottaa...
 
Tuli ostettua ehkä liian halpa keitin. Tai en nyt tiedä, ei ole paljoa kokemusta (jos "huoltoasemaa" ei lasketa).
En tiedä, jotenkin haluaa laadukkaampaa.
En tiedä mihin vertaat joten vaikea sanoa onko tuo huono ? ( DeLonghiin ilmeisesti viittaat). Onko papukahvitouhu tuttua näillä automaateilla vai vertaatko suodatinkahviin ?

Papukahvitouhu on "erinlaista", moni suodatinkahvin ystävä ei välttämätä tykkää näistä vaikka olis kolmen tonnin Jura käytössä.
 
Tuli ostettua ehkä liian halpa keitin. Tai en nyt tiedä, ei ole paljoa kokemusta (jos "huoltoasemaa" ei lasketa).
En tiedä, jotenkin haluaa laadukkaampaa. Mutta kykeneekö nämä "kotikoneet" siihen?

Siemens EQ500 Integral Connect automaattinen kahvikone TQ518RX3

Toi nyt osu nopeasti vilkaistuna. Ainakin tossa olisi montaa eri makua. Tossa minkä itse ostin, on vaan kaksi.
En osaa selittää, mutta jotenkin se vaan maistuu liian "halvalta". Ostin koneen 16.11.2024, kuitti on tallella. Liikkeeseen on varmaan ihan turha mennä hakemaan "vaihtoa".
Jos tuon yrittäisi myydä pois (esim. Tori). Paljoa ei vaan taida saada (tämä ei ole kauppapaikka, mutta jos jotain kiinnostaa). Ehkä on vaan tyytyminen tohon nykyiseen.
Kyseessä on myös tietenkin kyllästyminen, varmaan kyllästyy tohon parempaankin. Mutta se on hyvä (tai ainakin kallis), ei tämmöiseltä 250e koneelta voi paljoa odottaa...
Kokeile ensin tehdä dial in:



Delonghissa on esimerkiksi käytetyn veden määrä sekä uutto-lämpötila ohjelmoitavissa. Vakiona melkein kaikki keittimet tuottaa aika roska kahvia kun brew-ratio on ihan päin mäntyä.

Ja kannattaa nyt oikeasti pitää mielessä että mitä olet hakemassa. Delonghi omaa manuaalisen maidon vaahdotuksen ja annostelun, jos et ylipäätään käytä maitoa niin eipä ne kalliimmatkaan automaattisen maidon vaahdotuksen+annostelun omaavat keittimet tee eri makuisia kahveja.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on Delonghin Eletta Explore. Mietin viime viikolla ostaessani kallista Delonghin kalkinpoistoainetta voiskohan siinä käyttää jotain halvempaa versiota kalkinpoistoaineesta? Esim prismassa näytti olevan coop/rainbow versio huomattavasti halvemmalla.
Kysymys siis on että onko ne samaa tavaraa ja onkohan sillä keittimen kannalta mitään merkitystä?
Jos on vinkkejä mistä halvalla kalkinpoistoaineita nii kertokaa!
 
Onko kenelläkään kokemusta Siemensin EQ900 Plus koneesta? Onko hyötyä maksaa lisää verrattuna EQ900? Muutenkin kuulisin mielellään kokemuksia kyseisestä koneesta.
 
Onko kukaan huomannut konkreettista muutosta Moccamastereilla jos puhdistaa notmaalilla sitruunhappoliemellä vs. sulfonihapolla? Moccamasterin sivuilla oli väite, että sitruunahapolla puhdistus saattaa aiheuttaa kemiallisen reaktion vedenkuumennuskierukassa, ja tuoda pysyvän makuvirheen kahviin?

Tästä epäilevänä Joonaana en ole omaa Moccamasteria koskaan putsannut sitruunahapolla, vaan aina sulfonihapolla.
 
Onko kukaan huomannut konkreettista muutosta Moccamastereilla jos puhdistaa notmaalilla sitruunhappoliemellä vs. sulfonihapolla? Moccamasterin sivuilla oli väite, että sitruunahapolla puhdistus saattaa aiheuttaa kemiallisen reaktion vedenkuumennuskierukassa, ja tuoda pysyvän makuvirheen kahviin?

Tästä epäilevänä Joonaana en ole omaa Moccamasteria koskaan putsannut sitruunahapolla, vaan aina sulfonihapolla.
Sitruunahappo liian suurina pitoisuuksina on se ongelma, eikä sitruunahappo itsessään.
 
No tässä nyt on kaksi ristiriitaista tietoa, joskin jenkkilän sivuilla kyllä mainitaan sekoitussuhteen vaikutus. Taidan pysytellä sulfonihapossa, eipähän tarvitse entä-jossitella.
 
Ekan puhdistuksen Moccamasteriin tein mukana tulleella litkulla, liekö se sitä sulfonihappoa? Sen jälkeen ollaan menty sitruunahapolla enkä ole huomannut mitään makumuutoksia. Haluavat varmasti mielummin myydä omaa kallista litkuaan puhdistukseen, kuin että käytetään marttojen suosittelemaa halpaa sitruunahappoa. :)

Oma tyyli on ruokalusikallinen sitruunahappoa kannulliseen vettä. Keitän niin, että liuosta on mennyt noin puolet, sitten keitin seis noin kymmeneksi minuutiksi jolloin saa vaikuttaa ja sitten valutan loput. Ja loppuun vielä yksi kannu puhdasta vettä keittimen läpi.

Aikamoista lientä sieltä kyllä irtoaa tuon sitruunahapon avulla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
274 701
Viestejä
4 733 127
Jäsenet
77 216
Uusin jäsen
Vella

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom