Kahvinkeittimet

Jaha. Nyt halpis Hugin levis ja pitäis uus keitin saada. Kyselly aikasemminkin mutta ei taas saanu aikaseks ennenkuin vanha hajos.
Ajastimella, ei Moccamasteria tai Severiniä tai Elektroluxia.
Onko Russel & Hobbs mistään kotoisin? OBH Nordica on kanssa vähän niin että ainakin joskus oli melko halpismerkki..

Olit kysynyt edellisellä sivulla saman kysymyksen ja tässä vielä vastaus kertauksena.

Esim. Gigantista suoraan hyllystä: Melitta Elegance Deluxe kahvinkeitin MEL20954 - Gigantti verkkokauppa

Ei nyt ole erikoisen halpa hinta ko. keittimestä, mutta menee budjettiin.

Täällä ko. keitin palvellut hyvin, ja löytyy mielestäni kaikki olennainen mitä suodatinkeittimeltä nyt voi toivoa.
 
Moccamasterin vastus levisi pari vuotta sitten n. 12v käytön jälkeen ja tilalle tuli halpis (20-30€) ELECTROLUX EKF3300. Ostaisin tällaisen uudelleenkin, jos näitä vielä jostain saa. Äänekäs hetken mutta keittää kuumaa kahvia kolmesta kupista ylöspäin.
 
Sain töistä vanhan keittimen väliaikaseks kunnes löydän oman.
Electroluxhan tämä on ja sama synti kuin mun edellisessä Eluxissa: kylmää kahvia.
Just äsken mittasin ja näytti keittävän 65c sumppia ja siihen kun lisää loron maitoa niin onkin jo haaleaa.

Mä oon ihan vainoharhanen uuden keittimen suhteen kun mulla on jo kaks tommosta haaleeta keittävää ollu ja nyt haluun semmosen mikä tekee oikeasti kuumaa..
 
Ittelle sopis, mutta veikkaan että hallitukselle ei me tuollainen hirviä läpi :D

Jotenkin tulee sellainen fiilis, että tässä etsitään jotain mitä ei ole olemassa tai sitten kun tulee sopiva vastaan (ja vielä tarjouksessa) niin ei vaan saada aikaan tilata sitä.. :hmm:
 
Joskus Saksasta katselin testivoittaja keitintä, niin tämä oli sehr gut.
Omaa kokemusta ei ole.
 
Joskus Saksasta katselin testivoittaja keitintä, niin tämä oli sehr gut.
Omaa kokemusta ei ole.
Toi vaikuttaa aika jees!
Vielä kun selviää että keittäähän tuo kuumaa kahvia niin toi vois mennä ostoon!
E: tuotesivut väittäis 95c joka olis jo todella hyvin!
 
Viimeksi muokattu:
Jos se tiputtaa 95 asteista vettä niin se on hiukan kova kahville, muttei mahdoton, kun osuessaan ja imeytyessään kahviin se saattaa olla aika liki sitä 92 astetta.. Muta jos saat muksiisi 95 asteista kahvia kannusta, niin maku voi olla vähemmän hyvä kyllä...
 
Veikkaan että tuskin on noin lämmintä, mutta jos edes siinä 80c paikkeilla niin sekin on jo jees.
Mutta 65c on kyllä aivan liian matala itelle..
 
Maidon kuumentamalla etukäteen saa vähän tasattua tuota jäähtymistä.

Jos ei ole monta kahvin juojaa eikä pannussa tarvi olla kahvia pitkin päivää niin suosittelen mutteripannua tai pressopannua riippuen kumman tyylisestä kahvista enemmän pitää (pikku kuppi vahvaa vai isompi kuppi miedompaa). Vaiva on kaikissa kolmessa suunnilleen sama, mutta mutteripannulla saa kuuminta kahvia kun se on heti valmista kaadettavaksi, ja pressopannussa pitää seisottaa kahvia uuton ajan jokunen minuutti jolloin se jonkin verran jäähtyy. Keittimessä taas on levy joka pitää kahvin kuumana tiputuksen ajan, mutta se ei tee hyvää maulle. Lisäksi mutteri- ja pressopannun saa kaappiin piiloon kun sitä ei tarvita kun taas kahvinkeitin rojottaa tasolla koko ajan.
 
Jaa-a, miten mahtaa olla? Jos ajatellaan että kaksi kuppia, eli 5dl aikoo tehdä? Kauanko menee kun vedenkeitin sen määrän kuumenta halutuksi? Samaan aikaan lisätään kahvi pressoon, ja sitten kaadetaan se vesi kaikki sinne kannun, ja mäntä sisään. Annetaan uuttua, ja likistetään -ja kaadetaan kuppiin. Mahtaako olla yhtään sitä keittimellä tekemistä hitaampaa? Täytyy sinneikin etsiä se suodatinpaperi ja mitata kahvi, ja mitata vesi. Ei silti, omistamatta kumpaakaan ei pääse ny ajastamaan ;-) Sen tiedän että perkolaattori on hidas...ja mutteripannu vaatii sen tuotoksesta tykkäämistä. Mutta vaion tekniikala mutteripanullakin tulee ihan ok-vauhtia. Myllystä purut suodattimeen, vesi alaopsaan, kiinni ja levylle, toiselle levylle vesikattila jossa mutama desi vettä, kumpikin valmistuu samaan aikaan ja vedellä laimenetaan kahvi "americanoksi" -oma keittämiseni viekin aikaa kun keittimen lämmittäminen on niin hidasta...
 
Jaa-a, miten mahtaa olla? Jos ajatellaan että kaksi kuppia, eli 5dl aikoo tehdä? Kauanko menee kun vedenkeitin sen määrän kuumenta halutuksi? Samaan aikaan lisätään kahvi pressoon, ja sitten kaadetaan se vesi kaikki sinne kannun, ja mäntä sisään. Annetaan uuttua, ja likistetään -ja kaadetaan kuppiin. Mahtaako olla yhtään sitä keittimellä tekemistä hitaampaa? Täytyy sinneikin etsiä se suodatinpaperi ja mitata kahvi, ja mitata vesi. Ei silti, omistamatta kumpaakaan ei pääse ny ajastamaan ;-) Sen tiedän että perkolaattori on hidas...ja mutteripannu vaatii sen tuotoksesta tykkäämistä. Mutta vaion tekniikala mutteripanullakin tulee ihan ok-vauhtia. Myllystä purut suodattimeen, vesi alaopsaan, kiinni ja levylle, toiselle levylle vesikattila jossa mutama desi vettä, kumpikin valmistuu samaan aikaan ja vedellä laimenetaan kahvi "americanoksi" -oma keittämiseni viekin aikaa kun keittimen lämmittäminen on niin hidasta...
No, ajastettuna keittiöön menosta 30s ja sulla on kahvi maitoineen ja sokerineen valmiina kun siinä ajassa ei ole edes vedenkeitintä ladannut :)
Mutta nää on näitä. Itse olen hätäinen aamuilija ja mitä nopeammin pääsee lähtemään niin sitä parempi ja yleensä se on se n.20min heräämisestä kun oon ratissa niin tuollainen 5min kahvinkeittokin on jo aika monta prosenttia aamusta.
 
Ajastus jäikin ottamatta huomioon. Itse lähdin aina aamuisin töihin juotuani lasillisen vettä. Kahvit join vasta töissä. Eli olin jo ratissa neljässä minuutissa, kun sentään kävi vessassa ensin ;-)
 
Ajastus jäikin ottamatta huomioon. Itse lähdin aina aamuisin töihin juotuani lasillisen vettä. Kahvit join vasta töissä. Eli olin jo ratissa neljässä minuutissa, kun sentään kävi vessassa ensin ;-)
Ok, voitit. Mutta ainakin ymmärrät miks kaikki ei aamulla haluu tusaa tuntitolkulla ennen töihin lähtöä :)
 
Joskus Saksasta katselin testivoittaja keitintä, niin tämä oli sehr gut.
Omaa kokemusta ei ole.
Kiitos tästä, pistin tilaukseen Stockmannilta. Heti saatavilla ja sama hinta, ilmaiset postit ja uutiskirjeellä -10% joten 107e jäi kokonaishinnaks :)
Nyt vaan odotellaan että saa uudella keittimellä uutta kuumaa kaffetta eikä haaleaa litkua.
 
Kiitos tästä, pistin tilaukseen Stockmannilta. Heti saatavilla ja sama hinta, ilmaiset postit ja uutiskirjeellä -10% joten 107e jäi kokonaishinnaks :)
Nyt vaan odotellaan että saa uudella keittimellä uutta kuumaa kaffetta eikä haaleaa litkua.
Kerrohan minkälainen laite on sitten :)
 
No, ajastettuna keittiöön menosta 30s ja sulla on kahvi maitoineen ja sokerineen valmiina kun siinä ajassa ei ole edes vedenkeitintä ladannut :)
Mutta nää on näitä. Itse olen hätäinen aamuilija ja mitä nopeammin pääsee lähtemään niin sitä parempi ja yleensä se on se n.20min heräämisestä kun oon ratissa niin tuollainen 5min kahvinkeittokin on jo aika monta prosenttia aamusta.
Jos tarkoitat ajastamisella keitintä minkä olet ladannut valmiiksi niin eihän mikään estä tekemästä samaa muilla menetelmillä. Vedenkeittimessä vedet valmiina ja pressopannussa kahvit. Sit vaan keitin päälle ja vessaan, ja sieltä tullessa vedet pressopannuun.
Mutteripannulla kaikki valmiiksi illalla ja aamulla levy päälle ja muihin askareisiin.

Ainoa mitä noilla ei voi tehdä on ajastaa niin että kun herää niin kahvi on valmista ja voi juoda heti kalsarit jalassa. Muussa tapauksessa valmistuu muiden rutiinien aikana.

Itse tosin mieluummin jauhan kahvin juuri ennen keittämistä sillä yön seisoneen purukahvin voin jättää yhtä hyvin juomatta. Näkemys- ja mieltymyseroja.
 
Jos tarkoitat ajastamisella keitintä minkä olet ladannut valmiiksi niin eihän mikään estä tekemästä samaa muilla menetelmillä. Vedenkeittimessä vedet valmiina ja pressopannussa kahvit. Sit vaan keitin päälle ja vessaan, ja sieltä tullessa vedet pressopannuun.
Mutteripannulla kaikki valmiiksi illalla ja aamulla levy päälle ja muihin askareisiin.

Ainoa mitä noilla ei voi tehdä on ajastaa niin että kun herää niin kahvi on valmista ja voi juoda heti kalsarit jalassa. Muussa tapauksessa valmistuu muiden rutiinien aikana.

Itse tosin mieluummin jauhan kahvin juuri ennen keittämistä sillä yön seisoneen purukahvin voin jättää yhtä hyvin juomatta. Näkemys- ja mieltymyseroja.
Menee vähän offtopicciin mutta..
Vedenkeittimessä vedet valmiina ja pressopannussa kahvit. Sit vaan keitin päälle ja vessaan, ja sieltä tullessa vedet pressopannuun.
Liian hidasta touhua kiireisessä aamussa. Menee vähintään 5min ja siinä unenpöpperössä aamulla jaksa alkaa mitään säätämään levyjen ja lämmitysten saati jonkun pannun kanssa.
Plus että monissa vedenkeittimissä on digitaalinen kytkin jota et voi edes älypistokkeella hallita.
Ainoa mitä noilla ei voi tehdä on ajastaa niin että kun herää niin kahvi on valmista ja voi juoda heti kalsarit jalassa. Muussa tapauksessa valmistuu muiden rutiinien aikana.
Minkä rutiinien? Sängystä ylös, kahvi kouraan, herääminen, vaatteet päälle ja menoks. Ei siinä ole mitään aikaa odotella kahvin keittymistä.
Ja tässä nimenomaan se pointti. Kun sängystä raahautuu keittiöön voi suoriltaan kaataa kupin kuumaa eikä tarvii odotella sen keittymistä saati alkaa silmät ristissä väkertämään jotain.
Makkarista keittiöön jossa odottaa kuuma kahvi joka kuppiin ja koneelle lukemaan uutisia ja heräämään, varmaan menee heräämisestä minuutti niin oot kahvi kourassa koneella.

Toki nuo sopii niille ketkä tykkää kiireettömistä aamuista ja härvää tunnin ennenkuin lähtee töihin mutta itse en aamulla jaksa alkaa mitään säätämään vaan kuppi kahvia, uutisten luku ja menoks. Siksi haluan ajastaa kahvini. Säästää kiireisessä aamussa aikas paljon.
 
Menee vähän offtopicciin mutta..

Liian hidasta touhua kiireisessä aamussa. Menee vähintään 5min ja siinä unenpöpperössä aamulla jaksa alkaa mitään säätämään levyjen ja lämmitysten saati jonkun pannun kanssa.
Plus että monissa vedenkeittimissä on digitaalinen kytkin jota et voi edes älypistokkeella hallita.

Minkä rutiinien? Sängystä ylös, kahvi kouraan, herääminen, vaatteet päälle ja menoks. Ei siinä ole mitään aikaa odotella kahvin keittymistä.
Ja tässä nimenomaan se pointti. Kun sängystä raahautuu keittiöön voi suoriltaan kaataa kupin kuumaa eikä tarvii odotella sen keittymistä saati alkaa silmät ristissä väkertämään jotain.
Makkarista keittiöön jossa odottaa kuuma kahvi joka kuppiin ja koneelle lukemaan uutisia ja heräämään, varmaan menee heräämisestä minuutti niin oot kahvi kourassa koneella.

Toki nuo sopii niille ketkä tykkää kiireettömistä aamuista ja härvää tunnin ennenkuin lähtee töihin mutta itse en aamulla jaksa alkaa mitään säätämään vaan kuppi kahvia, uutisten luku ja menoks. Siksi haluan ajastaa kahvini. Säästää kiireisessä aamussa aikas paljon.
Arvelinkin jo edellisestä viestistä että kyseessä on aamutilanne missä ei voi olla mitään ylimääräistä. Tässä tapauksessa se ajastettava keitin on varmasti paras ja toivottavasti löytyy malli joka keittää tarpeeksi kuumaa.
 
Arvelinkin jo edellisestä viestistä että kyseessä on aamutilanne missä ei voi olla mitään ylimääräistä. Tässä tapauksessa se ajastettava keitin on varmasti paras ja toivottavasti löytyy malli joka keittää tarpeeksi kuumaa.
Eiköhän se löydy. En noin muuten ole mikään kultasuu mutta oishan se kiva jos olis kestävä keitin ja kaksi tärkeintä kriteeriä on ajastin ja se että tekee kuumaa kahvia kun tästä on jääny traumoja..
 
Joskus Saksasta katselin testivoittaja keitintä, niin tämä oli sehr gut.
Omaa kokemusta ei ole.
Kiitos tästä, pistin tilaukseen Stockmannilta. Heti saatavilla ja sama hinta, ilmaiset postit ja uutiskirjeellä -10% joten 107e jäi kokonaishinnaks :)
Nyt vaan odotellaan että saa uudella keittimellä uutta kuumaa kaffetta eikä haaleaa litkua.
Kerrohan minkälainen laite on sitten :)
Noniin, liveseurantaa :D

Keitin haettu ja laitettu kello aikaan.
-Tähän mennessä kokemuksissa että korketusnäyttö myös kahvinkeittimissä on todella suolesta. Toimii mutta mielummin olis kunnon mekaaniset napit ollu paremmat.
-Vesisäliön kansi ei ole saranalla vaan irroitettava, joka vaatii aina kahden käden työskentelyä ellei se tuosta löysty.
-Pohjassa oleva LED valo on aika cool, talvipimeudessä aamuisin varmaan ihan hyvä

Ensimmäinen täyspannun vedenkeiton jälkeen nappasin noin kupillisen jälkeen lämmöt ja näytti 74c. Oikein hyvä jo sinällään. Täyspannussa näytti muutaman minutin seisomisen jälkeen n.85c. Riittää kyllä.

Ensimmäinen "perus-setti" eli reilu kupillinen keitetty joka on tavallisin määrä niin sain lämmöks 72c eikä ollut levyllä pitkään. Varmaan jos antais olla levyllä jokusen minutin niin lämpö nousis, mutta tämäkin jo riittää paremmin kuin tuo aikaisemman keittimen 65c..

Toistaiseksi ihan tyytyväinen.
 
Eikö kaikkiin nuihin ajastus ym lämpötilahommiin jne ole lääke kun ostaa kahvikoneen joka napista painaessa jauhaa pavusta kahvin kuppiiin 1-2 kupillista kerrallaan vai oliko tämä vain "keitin" keskustelua ja koneille on erikseen oma thread?
 
Eikö kaikkiin nuihin ajastus ym lämpötilahommiin jne ole lääke kun ostaa kahvikoneen joka napista painaessa jauhaa pavusta kahvin kuppiiin 1-2 kupillista kerrallaan vai oliko tämä vain "keitin" keskustelua ja koneille on erikseen oma thread?
En haluu herää siihen että keittiössä rohisee ja kolisee.
 
En haluu herää siihen että keittiössä rohisee ja kolisee.
Toisaalta samalla hyväksyt ne tippalukon toimimattomuusongelmat moccamasterilta ja huonomman kahvin mutta eipä siinä. Uus Jura esimerkiksi on aika pehmeä-ääninen myllyn osalta ja toisaalta miksi sun tarvii herätä kun herätessä painat koneen päälle ja nappia nii noin 30sec ja kupissa pavuista jauhettua
 
Joo, joku 4000e Jura josta tulee "pikakahvia". Aika tuttuja hotelleista, ja onkin sen hörpyn jälkeen kiire kahvilaan...kehumatta mokamaastereitakaan.
 
Joo, joku 4000e Jura josta tulee "pikakahvia". Aika tuttuja hotelleista, ja onkin sen hörpyn jälkeen kiire kahvilaan...kehumatta mokamaastereitakaan.
En tiedä miten ne 4000,- Jurat toimii, mutta puolet halvempi oli töissä ja kyllä siitä sai ihan espresson tai suodatinkahvin makuista tavaraa ulos kunhan asetuksia räpelsi mieleisekseen. Ei tietenkään luokkansa parasta, mutta ihan mukiinmenevää.
 
Toisaalta samalla hyväksyt ne tippalukon toimimattomuusongelmat moccamasterilta ja huonomman kahvin mutta eipä siinä. Uus Jura esimerkiksi on aika pehmeä-ääninen myllyn osalta ja toisaalta miksi sun tarvii herätä kun herätessä painat koneen päälle ja nappia nii noin 30sec ja kupissa pavuista jauhettua

Miksi se, ettei hanki automaattia, tarkoittaisi automaattisesti että pitäisi ostaa huono suodatinkeitin (=Moccamaster)?

Mikäänhän ei siis tee automaatin kahvista automaattisesti yhtään suodattikeittimiä parempaa. Ja jos suodatinkahvia juo, niin Moccamasteriin ei tosiaankaan kannata tyytyä, kun halvemmalla saa parempia keittimiä ilman esim. niitä mainitsemiasi tippalukko-ongelmia.
 
En haluu herää siihen että keittiössä rohisee ja kolisee.
Mä luulen, että sun ongelmat ratkeaisi yksinkertaisesti heräämällä aikaisemmin. Jos viiden minuutin puuhastelu keittiössä on liikaa, niin en usko, että tästä ketjusta löytyy sulle oikea kahvinkeittovälinevinkki.

E. pavuista kuppin AeroPressillä -> 8 minuuttia, ja siinäkin 4 minuuttia haudutusta, joka jäisi toisenlaisella menetelmällä puoleen minuuttiin. t. "Kokemusasiantuntija".
 
Mä luulen, että sun ongelmat ratkeaisi yksinkertaisesti heräämällä aikaisemmin. Jos viiden minuutin puuhastelu keittiössä on liikaa, niin en usko, että tästä ketjusta löytyy sulle oikea kahvinkeittovälinevinkki.

E. pavuista kuppin AeroPressillä -> 8 minuuttia, ja siinäkin 4 minuuttia haudutusta, joka jäisi toisenlaisella menetelmällä puoleen minuuttiin. t. "Kokemusasiantuntija".
Mun ongelmat ratkes kun ostin hyvän keittimen ajastimella.
 
Oli Lidlin espresso-papujen seassa puunpala joka jumitti Siemensin veljesten EQ6 S100 myllykivet. Ärsyttävästi pitää pienistää koko aparaatti, joka tietysti on kasassa lähinnä muoviklipsuilla, jotta jauhimen saa ulos. Jauhimen itsensä sai auki nätisi kun tajusi että kivien kuoret on toisissaan jengoilla kiinni (aukesi vastapäivään vääntämällä, vaati vaan aika tavalla voimaa tuon väliin juttuneen puupalasen vuoksi) ja homma sitä myöten ok, mutta ton jauhimen esiasetus jäi vähän arveluttamaan. Jauhimen kyljessä oli tussilla merkki jotta sen tiesi kiristää about oikeaan kireyteen (huom tämä "tehtaan asetus" on eri kuin nuolten osoittama "perusasetus"), mutta silti tuon papukulhossa olevan säätöruuvin saa kasatessa laitettua joko min tai max asennolla paikalleen. Purkamisen yhteydessä jäi vähän epäselväksi missä asennossa se oli avatessa vaikka kuvia tulikin otettua. YT:ssä on pari purkuvideoo jotka ei tuohon seikkaan ota kantaa. Löysin huolto-ohjeenkin mutta siinä ilmoitettuja kohdistusnuolia ei omassa koneessa ole kuin isolle rattaalle, eli pienen rattaan kohdistusnuolta en kotelon puolelta löytänyt.

Onko joku purkanut omaansa ja muistaisi missä asennossa kasaus meni? Itse tein näin:

1. Myllykiven kotelon kiristys tehtaan mustan tussijäljen mukaan.
2. Tarkistin että toinen punainen tussimerkki oli kiristyksen jälkeen samassa kohtaa kuin purkukuvissa. Omassa jauhimessa ei vihreää tussimerkkiä ollut lainkaan vaikka ohjeirja ja YT videot semmosia näyttää punaisen tussin lisäksi.
3. Asensin ensin myllykiven/isomman rattaan koteloon ja vasta sitten pienemmän säätörattaan, jota papusäiliön nuppi pyörittää. Tämä pienempi ratas menee paikalleen vain yhdessä asennossa, joten homma kohdistuu oikein ainakin reverenssikuvien perusteella.
4. Asetin säätöruuvin kasatessa minimiin/hienoimpaan jauhatukseen. Toinen vaihtoehto olisi siis 90 astetta eri asennossa, karkeimmalla jauhatusasetuksella.

Vertasin kasauksen jälkeen jauhatusastetta roskiksesta dyykkaamiini vanhoihin puruihin ja about samankokoista se vaikuttaa olevan mutta vähän silti jäi arveluttamaan.
 

Liitteet

  • IMG20240502112811.jpg
    IMG20240502112811.jpg
    320,5 KB · Luettu: 106
  • IMG20240502113102.jpg
    IMG20240502113102.jpg
    244,5 KB · Luettu: 106
  • IMG20240502113530.jpg
    IMG20240502113530.jpg
    215,1 KB · Luettu: 106
  • IMG20240502114319.jpg
    IMG20240502114319.jpg
    353,5 KB · Luettu: 93
  • IMG20240502124254.jpg
    IMG20240502124254.jpg
    208,9 KB · Luettu: 88
  • IMG20240502124312.jpg
    IMG20240502124312.jpg
    231,1 KB · Luettu: 77
Viimeksi muokattu:
Nyt on vakava tilanne. Tarvisi miettiä kahvinkeittimen hankkimista. Mutta ensin kokemuksia näistä vanhoista:

Itsellä oli käytössä hetkisen ajan Electrolux EKF7700 -kahvinkeitin ajastimella. Siitä lähti toimintasavut n. parin vuoden (aika rujon) käytön jälkeen. Ihmeen nopeasti omaan makuun. Ajastintoimintoa tuli käytettyä harvoin, mutta tosiaan joskus oli mukava ladata aamuksi satsit valmiiksi. Keittimen kello tikitti melko nopeasti väärään aikaan ja sähkökatkojen/kellojen siirtämisen jälkeen olis pitäny myös rukata uusiksi oikea aika, joten voitte arvata että se näytti minulla yleensä 0 kertaa vuorokaudessa oikean kellonajan. Kaikenkaikkiaan en voi suositella tätä kiinaihmettä, vaikka kyllähän sillä kahvit sai tippumaan.

Edellisen lahottua kaivoin kaapista takaisin käyttöön Länsi-Saksassa valmistetun Krups T 10 Plus -keittimen, jonka olen porukoilta saanut itselle. Tämä on minullekin tehnyt monia pannullisia kahvia, mutta nyt ei sekään enää toimi. Virtakytkimeen tulee kyllä valo, mutta mitään ei tapahdu vedelle. Kyseessä lienee varsin yksinkertainen vika, kun näissä ei montaa osaa edes ole. Ikävä kyllä tämä Krups ei näytä olevan kasassa perus ruuveilla, vaan siinä on jotain mysteerisiä muoviklipsejä pohjassa, joista en nopeasti ainakaan ottanut selkoa että lähtisikö se yhtään purkautumaan. Houkutus korjata/korjauttaa kyseinen yksilö olisi kyllä suuri koska tekniikka on yksinkertaista, eikä lämpölevyllä ole 40 minuutin aikakatkaisua. Ehkä säilytän tämän jonain tulevaisuuden projektina. Kahvinkeittimelle ehdoton suositus, mutta tämmöisiä ei enää taida saada mistään.

Sitten asiaan:
Haluan mahdollisimman simppelin suodatuskahvinkeittimen, missä on mekaaninen on/off-kytkin eikä juurikaan muuta. Jos joskus haluaisikin ajastuksella päälle keittämisen, niin kannattanee minun hommata kellokytkin tai älypistorasia erikseen. Saisi olla myös mahdollisimman kestävä ja semmoinen mihinkä saa varaosia vaihdettua. Käytetytkin tietysti houkuttelisi, mutta liikkeestä ostettuna saisi takuutakin paremmin joka houkuttelee enemmän. Pressopannut ei oikein kiinnosta, ja tällä hetkellä Krupsin pannuosat toimii pour over -tyyppisesti vedenkeittimen avustuksella mihin kyllästyy pidemmän päälle. Luin langan ja tämän perusteella Moccamaster vois olla hyvä, mutta onko muita varteenotettavia ehdokkaita?
 
Miksi se, ettei hanki automaattia, tarkoittaisi automaattisesti että pitäisi ostaa huono suodatinkeitin (=Moccamaster)?

Mikäänhän ei siis tee automaatin kahvista automaattisesti yhtään suodattikeittimiä parempaa. Ja jos suodatinkahvia juo, niin Moccamasteriin ei tosiaankaan kannata tyytyä, kun halvemmalla saa parempia keittimiä ilman esim. niitä mainitsemiasi tippalukko-ongelmia.
No nyt ei oikein kokemus puhu puolestaan tässä vastauksessa. Itsellä kokomusta nyt kolmesta omasta automaattikeittimestä (pavusta kuppiin) + kavereiden automaateista ja jokainen näistä on kyllä tuottanut parempaa kahvia kuin yksikään suodatinkeitin jos nyt ihan perus kahvista puhutaan saatikka että samalla kamppeella voi tehdä espressot ja maitokahvit halutessaan.

Joo ne firmojen isot automaatit jostain syystä ei ole mistään kotoisin mutta nämä esim juran e8/e80/e6 jne sarjalaista kokeilemalla tulet itsekkin hyvin nopeasti samaan lopputulokseen.
 
No nyt ei oikein kokemus puhu puolestaan tässä vastauksessa. Itsellä kokomusta nyt kolmesta omasta automaattikeittimestä (pavusta kuppiin) + kavereiden automaateista ja jokainen näistä on kyllä tuottanut parempaa kahvia kuin yksikään suodatinkeitin jos nyt ihan perus kahvista puhutaan saatikka että samalla kamppeella voi tehdä espressot ja maitokahvit halutessaan.

Joo ne firmojen isot automaatit jostain syystä ei ole mistään kotoisin mutta nämä esim juran e8/e80/e6 jne sarjalaista kokeilemalla tulet itsekkin hyvin nopeasti samaan lopputulokseen.

Suurin tekijä tässä on "pavusta kuppiin". Kun jauhat ne pavut suodatinkeittimeen niin että purut ei sulla ole seisseet jauhettuna kuukausia, niin se sun automaattisi ei tee yhtään mitään eroa kunnolliseen suodatinkeittimeen verrattuna. Suurimpana erona lähinnä se että sillä automaatilla on kömpelöä tehdä yhtään suurempia kahvimääriä kerralla.

Espressot ja muut sitten eri asia, eikä niitä suodatinkeittimellä tietenkään tehdä.

Mutta edelleen, vastaisitko kysymykseeni siitä että jos ei hanki automaattia, miksi pitäisi tyytyä suorastaan surkeaan Moccamasteriin ja hyväksyä esim. tippalukko-ongelmat? Tietysti jos ajattelee Moccamasterin olevan suodatinkeitinten aatelia, niin varmaan silloin ne automaattikahvit tietenkin vaikuttaa paremmilta, ja ihan syystä.
 
Suurin tekijä tässä on "pavusta kuppiin". Kun jauhat ne pavut suodatinkeittimeen niin että purut ei sulla ole seisseet jauhettuna kuukausia, niin se sun automaattisi ei tee yhtään mitään eroa kunnolliseen suodatinkeittimeen verrattuna. Suurimpana erona lähinnä se että sillä automaatilla on kömpelöä tehdä yhtään suurempia kahvimääriä kerralla.

Espressot ja muut sitten eri asia, eikä niitä suodatinkeittimellä tietenkään tehdä.

Mutta edelleen, vastaisitko kysymykseeni siitä että jos ei hanki automaattia, miksi pitäisi tyytyä suorastaan surkeaan Moccamasteriin ja hyväksyä esim. tippalukko-ongelmat? Tietysti jos ajattelee Moccamasterin olevan suodatinkeitinten aatelia, niin varmaan silloin ne automaattikahvit tietenkin vaikuttaa paremmilta, ja ihan syystä.
Niin, meinaat että sillä ei ole mitään eroa miten tuo kahvi muuten niinkuin valmistetaan ja että valmistustapa on täysin sama johtaen samaan lopputulokseen suodatinkeitin vs automaatti ja näin ollen lopputuotteen makukin on sama ja tämä _vain_ jos olet itse jauhanut pavut ennen suodatinkeittimellä keittelyä? Niinkuin jo edellisessä viestissäni mainitsin niin kokemus ei ole nyt vahvana tässä. Itse pistänyt merkille saman kun monessa muussakin parempaan siirtymisessä eli jos on kerran hommannut automaatin, ei paluuta enää ole mitä sulla ei selvästikään vielä ole takana :cool:

Tuon mun moccamaster-vertauksen voit unohtaa, ota siihen mikä tahansa suodatinkeitin tilalle ja lopputulos liki sama poislukien tippalukko-ongelma. Ainoa etu mitä suodatinkeittimessä on automaattiin verrattuna on useamman kuin 2/4 kahvikupin tarve alle 2minuutin mutta siihen se sitten jääkin.
 
Niin, meinaat että sillä ei ole mitään eroa miten tuo kahvi muuten niinkuin valmistetaan ja että valmistustapa on täysin sama johtaen samaan lopputulokseen suodatinkeitin vs automaatti ja näin ollen lopputuotteen makukin on sama ja tämä _vain_ jos olet itse jauhanut pavut ennen suodatinkeittimellä keittelyä? Niinkuin jo edellisessä viestissäni mainitsin niin kokemus ei ole nyt vahvana tässä. Itse pistänyt merkille saman kun monessa muussakin parempaan siirtymisessä eli jos on kerran hommannut automaatin, ei paluuta enää ole mitä sulla ei selvästikään vielä ole takana :cool:

Tuon mun moccamaster-vertauksen voit unohtaa, ota siihen mikä tahansa suodatinkeitin tilalle ja lopputulos liki sama poislukien tippalukko-ongelma. Ainoa etu mitä suodatinkeittimessä on automaattiin verrattuna on useamman kuin 2/4 kahvikupin tarve alle 2minuutin mutta siihen se sitten jääkin.

En missään vaiheessa väittänyt valmistustavan tai lopputuloksen olevan sama. Väitän, että se ei automaattisesti ole automaatilla _parempi_ kuin suodatinkeittimellä, vaan se voi ihan yhtälailla olla suodatinkeitintä heikompi. Nämä riippuu ihan täysin käytössä olevista laitteista, mm. ottaen huomioon sen miten helppoa ja vaivatonta niiden puhdistaminen on, niin että tulee oikeasti puhdasta. Tuossa puhdistusaspektissa toki perus pour-over suppilo pesee kirkkaasti kummatkin, mutta on sitten muilta käytettävyysaspekteiltaan suodatinkeitintä heikompi.
 
Viimeksi muokattu:
En ole koskaan saanut automaatista espressoa, jotain yhtä etäisesti muistuttavaa kuin vaikka emmental on pecorinoa. -mutta toisaalta, jotkut sanoo mutteripannuakin espressokeittimeksi ;-) Ottamatta siis kantaa tykkääkö joku automaattien tuotteista. On nuo juustotkin minusta kumpikin hyviä.
 
Kyllä mä komppaan sitä, että ensimmäinen askel huomattavasti parempaan kahviin on jauhaa ne pavut juuri ennen käyttöä. Sen jälkeen erot ovat pienempiä "pavuista kuppiin" -automaatin ja peruskeittimen välillä. Tosin silloin vaikuttaa se tekijän makumieltymys myös lopputulokseen. Äiteellä on tuollainen hieno automaatti, mutta on säätänyt sen tapojensa mukaan niin vahvaksi, että kohteliaisuuttani juon, kun ollaan sukuloimassa. Mulle tekee kyllä miedompaa, mutta edelleen ihan pirun vahvaa mun makuun. Teininä jo hoksasin, että meillä on kahvin suhteen mieltymykset aika kaukana toisistamme. Muutaman kerran asiasta keskusteltu. Äiteellä se johtui siitä, että hänen nuoruudessaan keitettiin kotosalla sellaista lirua, että päätti keittää omilleen muuttamisen jälkeen "hieman" vahvempaa. Mutta nythän mä eksyin aiheesta ja rupesin jorisemaan omiani. Kyllä mä voisin väittää, että sokkotestissä rankkaisin vastajauhetun kahvin suodatinkeittimellä keitettynä paremmaksi kuin kolme pakettia kympillä (kaksi erää per talous) -jauhoista ihan millä tahansa laitteella valmistettuna.
 
Kyllä mä komppaan sitä, että ensimmäinen askel huomattavasti parempaan kahviin on jauhaa ne pavut juuri ennen käyttöä. Sen jälkeen erot ovat pienempiä "pavuista kuppiin" -automaatin ja peruskeittimen välillä. Tosin silloin vaikuttaa se tekijän makumieltymys myös lopputulokseen. Äiteellä on tuollainen hieno automaatti, mutta on säätänyt sen tapojensa mukaan niin vahvaksi, että kohteliaisuuttani juon, kun ollaan sukuloimassa. Mulle tekee kyllä miedompaa, mutta edelleen ihan pirun vahvaa mun makuun. Teininä jo hoksasin, että meillä on kahvin suhteen mieltymykset aika kaukana toisistamme. Muutaman kerran asiasta keskusteltu. Äiteellä se johtui siitä, että hänen nuoruudessaan keitettiin kotosalla sellaista lirua, että päätti keittää omilleen muuttamisen jälkeen "hieman" vahvempaa. Mutta nythän mä eksyin aiheesta ja rupesin jorisemaan omiani. Kyllä mä voisin väittää, että sokkotestissä rankkaisin vastajauhetun kahvin suodatinkeittimellä keitettynä paremmaksi kuin kolme pakettia kympillä (kaksi erää per talous) -jauhoista ihan millä tahansa laitteella valmistettuna.
Meillä täysin sama kohtalo siis - pakko säätää aina defaultista laihalle kun kupillista liki espresson vahvuista kahvia ei oikein voi juoda.

Toinen mitä terveellisyyteen viitattiin aiemmassa viestissä, siitä en nyt ole absoluuttista faktaa lukenut mutta rasvaa taitaa enemmän olla automaatilla tehdyssä kahvissa jossa ei ole suodatinta. Automaatin tai semiautomaatin ideahan on että se tietyn lämpöinen vesi painetaan sopivalla paineella kahvista läpi ja tässä myös syntyy se kermamainen/vaahtoinen pinta lopputuloksena.
 
Oli Lidlin espresso-papujen seassa puunpala joka jumitti Siemensin veljesten EQ6 S100 myllykivet. Ärsyttävästi pitää pienistää koko aparaatti, joka tietysti on kasassa lähinnä muoviklipsuilla, jotta jauhimen saa ulos. Jauhimen itsensä sai auki nätisi kun tajusi että kivien kuoret on toisissaan jengoilla kiinni (aukesi vastapäivään vääntämällä, vaati vaan aika tavalla voimaa tuon väliin juttuneen puupalasen vuoksi) ja homma sitä myöten ok, mutta ton jauhimen esiasetus jäi vähän arveluttamaan. Jauhimen kyljessä oli tussilla merkki jotta sen tiesi kiristää about oikeaan kireyteen (huom tämä "tehtaan asetus" on eri kuin nuolten osoittama "perusasetus"), mutta silti tuon papukulhossa olevan säätöruuvin saa kasatessa laitettua joko min tai max asennolla paikalleen. Purkamisen yhteydessä jäi vähän epäselväksi missä asennossa se oli avatessa vaikka kuvia tulikin otettua. YT:ssä on pari purkuvideoo jotka ei tuohon seikkaan ota kantaa. Löysin huolto-ohjeenkin mutta siinä ilmoitettuja kohdistusnuolia ei omassa koneessa ole kuin isolle rattaalle, eli pienen rattaan kohdistusnuolta en kotelon puolelta löytänyt.

Onko joku purkanut omaansa ja muistaisi missä asennossa kasaus meni? Itse tein näin:

1. Myllykiven kotelon kiristys tehtaan mustan tussijäljen mukaan.
2. Tarkistin että toinen punainen tussimerkki oli kiristyksen jälkeen samassa kohtaa kuin purkukuvissa. Omassa jauhimessa ei vihreää tussimerkkiä ollut lainkaan vaikka ohjeirja ja YT videot semmosia näyttää punaisen tussin lisäksi.
3. Asensin ensin myllykiven/isomman rattaan koteloon ja vasta sitten pienemmän säätörattaan, jota papusäiliön nuppi pyörittää. Tämä pienempi ratas menee paikalleen vain yhdessä asennossa, joten homma kohdistuu oikein ainakin reverenssikuvien perusteella.
4. Asetin säätöruuvin kasatessa minimiin/hienoimpaan jauhatukseen. Toinen vaihtoehto olisi siis 90 astetta eri asennossa, karkeimmalla jauhatusasetuksella.

Vertasin kasauksen jälkeen jauhatusastetta roskiksesta dyykkaamiini vanhoihin puruihin ja about samankokoista se vaikuttaa olevan mutta vähän silti jäi arveluttamaan.

Hienosti sait purettua tuon ympärillä olevan kotelon. Itsellä on Boschin Verobar 600 mikä näyttää melkeinpä samasta puusta veistetyltä mitä tuo Siemens. Tänään heitti "Clean Brewing Unit" errorin ja puhdistuksen jälkeen virhe ei enää poistu. Moottori koittaa kääntää brewing unittia mutta hiipuu lopussa, mieitin voisiko tämän saada vielä korjattua esim. vaihtamalla tuon moottorin mutta on aika syvällä koneen sisällä. Brewing unit vaikuttaisi ehjältä ja mekanismi liikkuu vapaasti.

Takapaneelin sain irti mutta sivukyljet & päälipuolen rosterilevy on tiukassa, olisko jotain vinkkiä heittää missä järjestyksessä nää osat irtoisi ilman suurempaa väkivaltaa?
 
Nuorena kahvi tehtiin pannuun vesi ja pannupurut , sähkökierukka sinne topseli seinään hieman yli minuutti
ja kahvi oli valmis..seisotettiin 10 min ja varovasti kaadettiin ja 2 jos kolmekin Pullava pitkon sivua kylkeen , ah
elämä oli onnelista -80 luvulla
 
Vieläkö EQ.6 plus S500 on hyvä vai olisiko uudemmassa vara parempi?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 238
Viestejä
4 549 623
Jäsenet
74 947
Uusin jäsen
Wilmeri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom