Kahvinkeittimet

Tuohan se ongelma tuppaa olemaan että suuremmassa osassa pitää vielä painaa jotain nappia että keitin oikeasti käynnistyy.

Ei tuo ajatus nyt sinällään pakollinen ole joka sitten kyllä kasvattaa valinnanvaraa.

Tämä lahjaksi joskus saatu SMEG ollut kyllä niin huono että tästä nyt haluaa pikkuhiljaa eroon. Kannu on vaihdettu 3 kertaa takuuseen ja taas siitä on kahvan kiinnitys lohjennut eli hajoaa kohta
 
Itse aiemmin käyttänyt Moccamasteria Ikean pistorasialla apin kera ja nykyisin taasen TP-Linkin vastaavalla & Alexalla, vähän turhaa toki mutta säästyypi yhdeltä turhalta ylösnousemiselta kunhan on purut ja vedet valmiina, ajoituskin tarvittaessa onnistuisi Alexalla.
 
Viimeksi muokattu:
-Tietysti voi mietti paraneeko kahvi jos saa purut sen 12 tuntia kuivatusaikaa taakseen... voi lähestyä filis että tekee kahvin illallla termokseen?
 
Vai mites kahvikone? Nappia painamalla saa kupin tuoretta kahvia eikä tarvitse koko pannua keittää.
 
Vai mites kahvikone? Nappia painamalla saa kupin tuoretta kahvia eikä tarvitse koko pannua keittää.

Monelle oiva ratkaisu, varsinkin jos ei ole kovin vähävarainen. Jos valitseen nappi, tabletti ja mitänäitänyton-laitteen, kyseeseen tulee myös tietty kynnys: pitääkö sen kahvin mausta? Vehje johon voi kipata papuja, kahvilaatuvalinta onkin paljon vapaampi.
 
Niin no, onhan nuo kahviautomaatit kalliita, mutta paljonko sitä laskee arvoa sille että aamuisin on kuppi tuoretta kahvia nenän alla melkein heti kun keittiöön kömpii.
 
Onko muilla EQ6+ S500 -omistajilla resonointi-ongelmia? Vesisäiliö pitää melkoista ääntä välillä kun kahvikone duunaa kahvia. Vesisäiliön kannen painaminen alaspäin auttaa, mutta pysyvää ratkaisua en ole vielä miettinyt. Nopealla tsekkauksella näyttää myös siltä, että vesisäiliön kansi ei ole linjassaan kotelon kanssa vaan lepää eri tasossa päällä.
Halpa ja suht luotetava ulka-pärinäpumppu on yleisin pumppu kahvilaiteissa. Kunnollinen rotaatiopumppu on kallis ja painava, mutta olisi hiljainen. Ulka kun ottaa johonkin kinni, on se sitten espressokoneen terässeinä tai plastiikkarakenne, niin aika meteliähän ne pitää, kun harva on hiljainen luonnostaankaan.
Vielä siitä räminästä mistä kirjoittelin. Ohessa videota ja erityisesti kohdasta 00:30 eteenpäin. Onko kenelläkään muulla tuota räminää havaittavissa ja pullisteleeko vesisäiliön reuna muilla tuone verran ulos, sillä se voi olla syyllinen ääneen.


Tuo käyttäjän @Kuka_kusi_muroihini video ei ole enää katseltavissa, mutta jotain räminäähän tuosta omasta EQ9:stäkin kuuluu kahvin valmistuksen ja huuhtelun yhteydessä (muistuttaa vähän kotelon/osien resonointia). Kyseessä taitaa olla vesipumpun ääni, hankala sanoa kun ei näistä aiempaa kokemusta ole. Vaikka koneen mainostetaan olevan "supersilent" ja "hiljaisin malli" niin ei tätä kovin hiljaiseksi voi sanoa, pieni pettymys sikäli. Mites muiden koneet, onko hiljaisia?
 
Tuo käyttäjän @Kuka_kusi_muroihini video ei ole enää katseltavissa, mutta jotain räminäähän tuosta omasta EQ9:stäkin kuuluu kahvin valmistuksen ja huuhtelun yhteydessä (muistuttaa vähän kotelon/osien resonointia). Kyseessä taitaa olla vesipumpun ääni, hankala sanoa kun ei näistä aiempaa kokemusta ole. Vaikka koneen mainostetaan olevan "supersilent" ja "hiljaisin malli" niin ei tätä kovin hiljaiseksi voi sanoa, pieni pettymys sikäli. Mites muiden koneet, onko hiljaisia?

Omasta keittimestä isoimman särinä äänen antaa vesisäiliö kansi ja vesisäiliön kahva. Kolme tai neljä erkan palasta kannen ja säiliön väliin, sekä kahvan ja säiliön väliin tiputtaa äänen heittämällä miellyttäviksi.
 
Tosin jos on laittanut plastikkaan 3500e, ei ehkä ensimmäiseksi ajattele liimailla siihen jeesusteippiä.

 
Tosin jos on laittanut plastikkaan 3500e, ei ehkä ensimmäiseksi ajattele liimailla siihen jeesusteippiä.


:D no ei todellakaan. Mulla on onneks toi karvalakkimalli kyseessä. Se ei tosin ole tae, etteikö kalliimmassa laitteessa ole yhtä typerä design muoviosien kanssa. Ja ostaa kalliille laitteelle sitten kalliimpaa teippiä.
 
:D no ei todellakaan. Mulla on onneks toi karvalakkimalli kyseessä. Se ei tosin ole tae, etteikö kalliimmassa laitteessa ole yhtä typerä design muoviosien kanssa. Ja ostaa kalliille laitteelle sitten kalliimpaa teippiä.


Mikä muuten fiilis tommoisesta kahvikoneesta? Korvaako Moccamasterin perus käytössä?
 
Mikä muuten fiilis tommoisesta kahvikoneesta? Korvaako Moccamasterin perus käytössä?

Todella järkiostos. Olin skeptinen ja tutuilla juodut kahvikonekahvit maistuivat aina oudolle verrattuna moccamasteriin. Nyt kun kahvikone on ollut talossa, ainoa oikea kahvi tulee kahvikoneen läpi ja tuttujen moccamasterit ovat oudon makuisia. Hommasin alunperin arkea helpottamaan ja halusin mimimoida kaiken manuaalisen aamurutiiniin kuuluvan toimituksen. Kahvinkeitto oli yksi näistä. Aamulla pitää painaa kahta nappia ja juoma on kupissa minuutin sisään. Papuvalinnoilla saa makueroja ja nesteen vahvuutta voi säätää laitteesta.

Ainoa mitä kaipaisin olisi vesiliitäntä ja joku maaginen automaattinen hukkaveden ja purujen poisto. Näitähän ei ole kuluttajatason kohtuuhintaisissa vermeissä olemassa. Nyt siis vesisäiliötä pitää meillä täyttää se kerta päivässä ja tippa-astiaa tyhjentää joskus kerran, joskus kaksi päivässä. Edelleenkin tarkoituksena minimoidan koko kahvinkeittämiseen liittyvä prosessi, mutta kaikesta ei helposti pääse eroon. :)
 
Ainoa mitä kaipaisin olisi vesiliitäntä ja joku maaginen automaattinen hukkaveden ja purujen poisto. Näitähän ei ole kuluttajatason kohtuuhintaisissa vermeissä olemassa. Nyt siis vesisäiliötä pitää meillä täyttää se kerta päivässä ja tippa-astiaa tyhjentää joskus kerran, joskus kaksi päivässä. Edelleenkin tarkoituksena minimoidan koko kahvinkeittämiseen liittyvä prosessi, mutta kaikesta ei helposti pääse eroon. :)
Ja ainahan tämä taphtuu kun on kiire. Tyhjennä tippastia. Ja kun sen on saanut kuntoon, täytä vesisastia. Ja joskus vielä bonuksena päälle, täytä papausäiliö.

Vähäntään kone voisi haluta suorittaa nämä tehtävät/muistutukset konetta sammutettaessa, ei käynnistäessä.
 
Ja ainahan tämä taphtuu kun on kiire. Tyhjennä tippastia. Ja kun sen on saanut kuntoon, täytä vesisastia. Ja joskus vielä bonuksena päälle, täytä papausäiliö.

Vähäntään kone voisi haluta suorittaa nämä tehtävät/muistutukset konetta sammutettaessa, ei käynnistäessä.

Jos olisi rahaa ja aikaa leikkiä, niin olisin melko valmis askartelemaan laitteeseen veden täytön ja poiston. Vaatisi laitteen tippakaukalon muokkaamista ja poiston viemäröintiä purujen suodatuksella. Siitä päästäänkin sitten siihen.. Ettei ole aikaa eikä rahaa. Onneksi.
Ja sun kommentti naulan kantaan. Kun kiire on niin aivan varmasti vähintään vettä pitää lisätä.
Tietääkö kukaan mitä isoissa kahviautomaateissa puruille tapahtuu. Tiedän että meilläkin duunissa koneet pyytää aika ajoin huoltoa.. Mutta kerääkö laite purut sisäänsä ja tyhjentää kuitenkin tippaveden viemäriin automaattisesti?
 
Tietääkö kukaan mitä isoissa kahviautomaateissa puruille tapahtuu. Tiedän että meilläkin duunissa koneet pyytää aika ajoin huoltoa.. Mutta kerääkö laite purut sisäänsä ja tyhjentää kuitenkin tippaveden viemäriin automaattisesti?
Jotkin koneet ainakin tiputtaa purut alleen roskapussiin. Eli taso jolla kone seisoo, siinä on aukko ja roskapussi alapuolella. Roskpusiin voi sitten tyhjentää avaamalla alakaapin oven.
 
En ole moisia nähnyt mutta tiedän että espressokoneiden yhteydessä purulootat herkästi homehtuvat, joten jotain kiertoa niissä on tervettä käyttää. Itsellä on kahvikoneessa vesiliitäntä, mutta toisalta siinä ei säiliö-opitiota olekaan, aiemmissa oli ja: hyvän ja huonon vesisäiliön ero on myös huomattava, ja saahan semmoisenkin esittämään biologista elämää... poistovedelle en ole vetänyt vetoa, viemäri kun on toisella puolella keittiötä, joten tippa-altaan alla on syvä uunipelti. Mutta jotta sitä "kielikeskeläsuuta-balettia" ei tarvitsisi tehdä, minulla on stragegisesti syvä lautanen, jolla tyhjentelen rutiininomaisesti "jatkuvasti" -eli vapaaehtoisesti kaksi askelta tekemiseenpäin, tekemättömyyden sijaan. Viemäriputki kun saattaa myös alkkaa tukkeutumaan loivan laskunsa ja biologisen sisältönsä ansiosta ongelmoimaan, ja rahaakin tosiaan tarvittasiin.

Rocketin valtava hökötys ja aika pieni "knock-box!"
 
Viimeksi muokattu:
Moccamaster tuli ostettua vuonna 2004.
Oli vielä niitä wanhan liiton malleja jossa ei ollut edes autokatkaisua.
Kyseinen keitin on edelleen käytössä tyttären luona.

N. 2,5 vuotta sitten ostin tässäkin ketjussa usein esiintyvän Melitta aroma signaturen.
Kyseinen keitin lähti palautukseen kun se keitti pienillä määrillä haaleaa kahvia.
Tarkoituksena oli vaihtaa se tuttuakin tutumpaan Moccamasteriin.

Myyjä sai kuitenkin käännettyä pään Electroluxin Eplorer 7 E7CM1 tai jotain sinne päin.
Hintaa oli jotain reilun satkun eli ei ihan mitään halvinta kuitenkaan.

Nyt 2.5 vuotta oston jälkeen keitin vain yhtäkkiä lakkasi toimimasta.
Ja tietenkin pahimpaan mahdolliseen aikaan.
Vieraita oli juhlimassa niin olipa kiva keitellä 2 kupin mutteripannulla 10:lle ihmiselle kahvia...

Otin keittimen auki niin hivenen huvittuneena katselin kun kaikkien vesiletkujen ja sähkövastusten keskellä on johtonippu ja piirikortti.
No, ei ihme jos nää ei kestä.Mihin ihmeeseen tarvitsee näinkin yksinkertaisessa laitteessa piirikortti ohjausta??
No, kait se halvempaa sillä tavalla toteuttaa.

Tänään lähti sitten Moccamasteri mukaan ja tällä keitellään varmasti seuraavat vuodet vailla huolen häivää.
Oli muuten hiton hyvät sumpit kun tuossa äsken keittelin muutaman kupin Mundoa.
 
Kävin tutulla kahveella. Pavuista teki ja nauroi katketakseen että
joku maksaa satoja euroja "hetken aikaa" toimimista kahvikoneista.

Keitin maksoi 20 e ja papujen jauhatin 15 e ja vahvaa tuoretta kahvia aina:coffee::coffee::coffee:
 
-Tietysti voi mietti paraneeko kahvi jos saa purut sen 12 tuntia kuivatusaikaa taakseen... voi lähestyä filis että tekee kahvin illallla termokseen?
No eiköhän se kerro jo jotain jos kahviautisti mallia James Hoffmann harrastaa tuota että illalla purut kahvinkeittimeen ja aamulla ajastimella vastakeitettyä kahvia.

Ainahan se parempi olisi tuoreena tehdä, mutta tuossa lopulta voittaa se käytännöllisyys verrattuna siihen vähäiseen menetykseen mahdollisen maun osalta.
 
Vain jos pavut on tuoreita. Mutta tuo "jauhatin" tuskin on mylly, vaan silppuri. Toki monessa halpiksessakin on jo oikeat myllynterät, mutta useimmissa ei.
Malliksi, oikeat myllynterät on tämmöiset:
1709062008943.jpeg
tai tämmöiset:
1709062040967.jpeg


mutta ei tämmöiset:
1709062167172.jpeg
 
No eiköhän se kerro jo jotain jos kahviautisti mallia James Hoffmann harrastaa tuota että illalla purut kahvinkeittimeen ja aamulla ajastimella vastakeitettyä kahvia.

Ainahan se parempi olisi tuoreena tehdä, mutta tuossa lopulta voittaa se käytännöllisyys verrattuna siihen vähäiseen menetykseen mahdollisen maun osalta.

Vähäisyys on aina omassa silmässä. Tai jos ei oma silmä erota, voi aina vedota johonkin muuhun ihmiseen.
Tietysti voi miettiä onko käytännöllisyyden saavutus nyt vähäinen, vai suunnattoman suuri? Tai keitin sanomattoman hidas?
 
Vähäisyys on aina omassa silmässä. Tai jos ei oma silmä erota, voi aina vedota johonkin muuhun ihmiseen.
Tietysti voi miettiä onko käytännöllisyyden saavutus nyt vähäinen, vai suunnattoman suuri? Tai keitin sanomattoman hidas?
Aletaan sitten menemään jo tuolle tasolle mitä "kokkiveitset" ketjussa nähtiin jossa se äärimmäisen huipputerävä veitsi yhtäkkiä tekee kasviksista ihan eri makuisia jonkun mielestä. Sille ei voi mitään ja kuulut sitten siihen parhaaseen A-ryhmään joka erottaa kaikki mahdolliset muuttujat lopputuloksessa.

Siinä voi jokainen omalta kohdalta miettiä jaksaako joka aamuyö viideltä herätessään kaikkien muiden aamurútiinien ohella alkaa jauhamaan papuja ja virittelmemään kahvinkeitintä ja sitten kirota kun koko asia unohtui viimeiseksi ja kiiressä sitten yrittää hörppiä tulikuumaa kahvia.
 
Keitin oli sanomattoman hidas. Joo, kahvinkeittoon on vain yksi oikea tapa, se jonka itse on valinnut. Muu on joko ihan sontaa tai hifistelyä.
 
Kahvinkeitin hakusessa. Nykyinen Wilfa lienee Classic Tall ja keittää pienillä määrillä haaleaa kahvia. Yleensä keitellään kahta kuppia, tarve kuitenkin myös isommalle määrälle. Enemmän kun keittää, niin kahvi on hyvää.
Melittan Aroma Signaturea ja Aroma Thermia katellut, mutta noissa taitaa olla samaa vikaa. Onko kellään heittää mitään ajatusta tähän?

Ei Moccamasteria, kiitos.
 
Kahvinkeitin hakusessa. Nykyinen Wilfa lienee Classic Tall ja keittää pienillä määrillä haaleaa kahvia. Yleensä keitellään kahta kuppia, tarve kuitenkin myös isommalle määrälle. Enemmän kun keittää, niin kahvi on hyvää.
Melittan Aroma Signaturea ja Aroma Thermia katellut, mutta noissa taitaa olla samaa vikaa. Onko kellään heittää mitään ajatusta tähän?

Ei Moccamasteria, kiitos.
Vedenkeitin, pressopannu ja mylly. Tulee parempaa kahvia kuin yhdelläkään koneella.
 
Thänks. Jotain olikin hakusessa ja kun ajastimille ei tarvetta niin laitoin muun roinan ohessa tulemaan tämän - on vieläpä alessa.
Melitta Aroma Selector Look V Perfection Coffee Machine 1.25 Litres : Amazon.de: Home & Kitchen
En tiedä. Tuntuu että tämäkin tekee silleen köpösempää kahvia. Aromivalitsin vahvimmalla, on kokeiltu valmiiksi jauhetuilla ja itsejauhetuilla. Vesi mitattu ja kahvimäärä punnittu. Juon siis mustana sellaisenaan ja kyllä maku on vaisu.
 
En tiedä. Tuntuu että tämäkin tekee silleen köpösempää kahvia. Aromivalitsin vahvimmalla, on kokeiltu valmiiksi jauhetuilla ja itsejauhetuilla. Vesi mitattu ja kahvimäärä punnittu. Juon siis mustana sellaisenaan ja kyllä maku on vaisu.
Hulahtaisiko liian nopeaan vesi läpi ja uutto jää vajaaksi?
 
Jos noissa on putkissa vettä ja kun homma käynnistyy, alkuvesi on viileämpää: saat sitä haaleaa, laihaa kahvia ?

Itsekin kannustan pieniin määriin pressopannua tai aeropressiä. Miettii säästäisikö säästyneen rahan myllyyn?
 
Vedenkeitin, pressopannu ja mylly. Tulee parempaa kahvia kuin yhdelläkään koneella.

Satuin lukemaan tämän ja hieman innostuin kun olen pitkän aikaa käyttänyt vaan Moccamasteria, katselin jo lähi-Gigantin saldojakin Melittan parikymmentä euroa maksavasta pannusta. Sitten muistui mieleen AeroPress jonka ostin kymmenisen vuotta sitten, jaksoin leikkiä sillä muutaman kuukauden ja nyt ollut kaapissa koskematta siitä lähtien. Hyvää kahvia sillä tuli mutta en jaksanut näprätä osien kanssa. Mahdanko kokea pressopannun kanssa jonkun elämyksen jotta sen kanssa ei käy samalla tavalla? :) Pavut olen itse jauhanut jo pidemmän aikaa.
 
Satuin lukemaan tämän ja hieman innostuin kun olen pitkän aikaa käyttänyt vaan Moccamasteria, katselin jo lähi-Gigantin saldojakin Melittan parikymmentä euroa maksavasta pannusta. Sitten muistui mieleen AeroPress jonka ostin kymmenisen vuotta sitten, jaksoin leikkiä sillä muutaman kuukauden ja nyt ollut kaapissa koskematta siitä lähtien. Hyvää kahvia sillä tuli mutta en jaksanut näprätä osien kanssa. Mahdanko kokea pressopannun kanssa jonkun elämyksen jotta sen kanssa ei käy samalla tavalla? :) Pavut olen itse jauhanut jo pidemmän aikaa.
No en tietenkään osaa sanoa sinun jaksamisesta mutta jos tuolla pressopannulla menee max 3 min kun laittaa kahvin uuttumaan niin ei siinä kauheasti vaadita.

Nuo muoviset aeropressit yms kannattaa jättää ostamatta. Muovin lisäksi vaativat enemmän säätöä.
 
No en tietenkään osaa sanoa sinun jaksamisesta mutta jos tuolla pressopannulla menee max 3 min kun laittaa kahvin uuttumaan niin ei siinä kauheasti vaadita.

Nuo muoviset aeropressit yms kannattaa jättää ostamatta. Muovin lisäksi vaativat enemmän säätöä.

Onko suositella pressopannua, Melitta MEL94712 löytyi ensimmäisenä googlettaessa?
 
Onko suositella pressopannua, Melitta MEL94712 löytyi ensimmäisenä googlettaessa?
Ihan mikä vain. Klassikkomerkki on Bodum (minulla on joku niiden malli). On niin yksinkertainen laitos, että ei kannata hifistellä kauheasti mutta mahdollisimman paljon metallia niin männän osat kestää pidempään.

117104172_1.jpg
 
Satuin lukemaan tämän ja hieman innostuin kun olen pitkän aikaa käyttänyt vaan Moccamasteria, katselin jo lähi-Gigantin saldojakin Melittan parikymmentä euroa maksavasta pannusta. Sitten muistui mieleen AeroPress jonka ostin kymmenisen vuotta sitten, jaksoin leikkiä sillä muutaman kuukauden ja nyt ollut kaapissa koskematta siitä lähtien. Hyvää kahvia sillä tuli mutta en jaksanut näprätä osien kanssa. Mahdanko kokea pressopannun kanssa jonkun elämyksen jotta sen kanssa ei käy samalla tavalla? :) Pavut olen itse jauhanut jo pidemmän aikaa.
Itse olen kokeillut ja kokenut pressopannun, Aeropressin sekä mutteripannun enkä jaksanut millään niistä kovin kauaa puuhata. Tulipa kokeiltua.

Edelleen menee niin että itse jauhettua suodatinkahvia aamukahviksi tarpeelliset pari mukillista ja etätyöpäivän päiväkahvi nykyisin Nespresso Vertuolla. Automaattinen kahvikone olisi oikeastaan itselleni ainoa käypä vaihtoehto noiden korvikkeeksi mutta en ole sellaista hankkinut toistaiseksi.
 
Vaimo keitteli Aeropressillä ehkä neljä vuotta, mutta vaihtoi mokkapannuun, sitäkin on nyt kestänyt ehkä neljä vuotta, saas nähdä onko lyhyt muoti sekin...Tuossa ajassa hän tuskin olisi saanut hengiltä edes kolmea superautomaattia.
 
Jos keitin maksaa kympin vuodessa, niin halvalla menee…

Sanoisin että hinta on haukuttu ja hupi ja hyöty saatu jo siinä kohtaa.
 
Moccamaster KB 741 ollut käytössä 10/2005 alkaen, eikä toiminnassa mitään moitittavaa. Silloin tällöin huuhtonut etikalla ja vesi erillisellä kannulla, ei kahvikannulla. Onhan tuo Moccamaster vähän tuollainen antiikkinen ominaisuuksiltaan, ei edes automaattista sammutusta näin vanhassa. Manuaalinen tippalukko surkeinta mitä löytyy ja muoviosat terävää, viimeistelemätöntä ja rämisevää halpiksen oloista kamaa. Mutta muuten runko on ajaton, kestävä sekä toimiva ja keittelee ihan hyvät kahvit. Helppo putsia ja heittää osat runkoa lukuunottamatta astianpesukoneeseen. Varaosia saa helposti. Riittää omaan ei niin vaativaan Melittan pussit ja Juhla Mokka keittelyyn.


1709155260143.png


En tiedä mitä nopeutta ja huolettomuutta porukka oikein hakee / saa tonnien kahvikoneilla, jos ne pitää kuitenkin käsin täyttää ja putsata. Juuri silloin kun on se kiire.
Itse toimin insinöörimäisesti. Pussi illalla keittimeen ja kahvipurkki viereen odottamaan. Aamulla kahden ison mukin verran vettä keittimeen ja kaksi Moccamasterin lusikkaa puruja suodattimeen ja keitin päälle. Ukko suihkun kautta ja kun on naama kammattu ja kuteet pällä, kahvi on ollu jo jonkun aikaa valmis. Aikaa kahvin odotteluun kului.... ei yhtään. Toki ihmisten arjet ja menot on eri, mutta itse en tuota oikein pystyisi enää nopeuttamaan tai helpottamaan.

Hommasin aikoinaan Bodum Kenya pressopannun. Kaippa sillä ihan ok kahvit keitteli, mutta niin vain se on jo muutaman vuoden seissyt käyttämättömänä kaapissa. Isompi vaiva putsia kuin Moccamaster. Joskus viikonloppuisin jaksoi sen muutaman minuutin pidempään pressolla kikkailla ja fiilistellä, että tuliko nyt mahtava makuelämys.

1709155938979.png


Biltamasta muuten oiva ja kestävä pressopannu tilaan, missä ei ole sähköä ja rikkoutumisen vaara suuri. Soiva peli esim. veneeseen.
 
Moccamaster KB 741 ollut käytössä 10/2005 alkaen, eikä toiminnassa mitään moitittavaa

Sama härveli käytössä täälläkin ja samat ajatukset asiasta. Kone ostettu vuonna 2008 eikä mitään vikaa muuta kuin tippalukon tiiviste kuivunut, mutta ei sitä kuitenkaan koskaan käytetä niin ei väliä.

On mulla pöydällä Nespresso Vertuokin, mutta sen käyttö on jäänyt aika vähäiseksi koska Moccis keittää parempaa kahvia Pirkka Costa Rican tummasta paahdosta (paremmista kahveista puhumattakaan) kuin Nespresso kapseleista. Nespresson rooliksi jäänyt lähinnä sitten espressojen keittely "pikakahveiksi" tai lattea varten. Ja onhan se hinta per kuppi vähän eri tavan kahvinkeittimellä kuin Nespressolla keitellessä...
 
Joskus pari nappikahvia sanut ja olihan ne erikoisen pahaa.
Mutta kyllähän sen huomaa jos avaa purupusiin, tai käyttää pohjia, että kumpiko maistuu ja tuoksuu paremmalta.
Että kyllä siillä hetkellä jauhaen saa parempaa, mikä ei poista sitä että papukin vanhenee, muttei niin nopeasti kuin jauhettu tavara.

Ja sitä että valmiiksijauhettu on paremmin jauhettua, kuin mitä se oman 20e:n jauhin osaa...

Pressopannu ja suodatinkahvi on paljolti sama asia, pressossa vaan itse sanotaan se aika kun kahvi ja vesi on enempi tekemisissä keskenään, lorottimissa sen sanoo se lorotin. Jos kaataa itse veden suppiloon, saa määrätä sentään sen kaatonopeuden, ja veden lämpötilan. Mikä on hifistelyä? Minusta se mokkamaasteri, en ikinä panisi suodatinkahvilaitteseni moisia rahoja. Ja mikä on perinteistä? Ei ainkaan mokkamaasteri, sitä enen tehtiin pelkällä suodatinsuppilolla montakymentä vuotta. Se vaan on tehnyt paluun.

Superautomaatit on varmaan pääosin nopeita, jollei se laite halua putsata itseään juuri sillä hetkellä...
 
Kommentoin nyt vaan kahvikoneen osuutta aikaisempaan viestiin :). Kätevää kun napsauttaa koneen päälle aamupalatarvikkeitä/työeväitä jääkaapista noutaessa on valmis ja kahvin valitsemisen jälkeen kuppi on minuutissa valmis. (Joskus joutuu vettä lisäämään ja vanhojen purujen tyhjennys tarvittaessa kestää 15 sekunttia. Puhdistusohjelmaa voi lykätä ainakin Siemensin kahvikoneessa)
 
Viimeksi muokattu:
Huikkaat sille, että keitä kahvit ja se keittää?

En edes tiennyt että automaatit osaa keittää huutokäskystä kahvit!
Mutta silti jäi mysteerksi aeropressin säädöt, kun ei sinä ole säätimen säädintä.
Sensijan olen luulossa että noissa automaateissa olisi säätimiä.
 
En edes tiennyt että automaatit osaa keittää huutokäskystä kahvit!
Mutta silti jäi mysteerksi aeropressin säädöt, kun ei sinä ole säätimen säädintä.
Sensijan olen luulossa että noissa automaateissa olisi säätimiä.
Puhekielessä "säätämisellä" tarkoitetaan usein erilaisten työvaiheiden ja sen sellaisten suoritteiden suorittamista kielteisessä merkityksessä, eli työvaiheita ym. on liikaa tai ne ovat hankalia, eikä ainoastaan konkeettisten säätimien operoimista. Jos joku asia aiheuttaa "säätöä" se puhekielisessä ilmaisussa voi tarkoittaa esim. että ko. asian kokee olevan käyttölogiikaltaan epäkäytännöllinen tai sisältävän epätoivottuja elementtejä tai liikaa eri suoritteita.
 
Mitä menettää vanhoissa moccamastereissa vs uusissa? Voisin saada joltakin sen verran vanhan ettei esim. ole automaattista katkaisua, mutta maistuisiko kahvi kuitenkin (putsattuna) samalta?

Mulla on siis viimeiset vuodet ollut pelkkä Silvia espressokeitin, mutta ei oikein mahdu uuden kämpän keittiöön. Ajattelin testata miten pärjäisi sitten perinteisellä keittimellå + myllyllä.
 
Mitä menettää vanhoissa moccamastereissa vs uusissa? Voisin saada joltakin sen verran vanhan ettei esim. ole automaattista katkaisua, mutta maistuisiko kahvi kuitenkin (putsattuna) samalta?

Mulla on siis viimeiset vuodet ollut pelkkä Silvia espressokeitin, mutta ei oikein mahdu uuden kämpän keittiöön. Ajattelin testata miten pärjäisi sitten perinteisellä keittimellå + myllyllä.
Varmaan ihan sama mutta miksi sen edes pitäisi maistua samalta? Eikö riitä, että se maistuu hyvältä? Tottakai otat vanhan ilmaiseksi jos mahdollisuus on ja peset vain hyvin. Suodatinkahvin tekeminen ei ole kovin vaativa suoritus laitteelta.
 
Mikä olisi paras ns. kantti kertaa kantti-kahvinkeitin? Pöytätilaa on niin nuukasti, ettei esim. Moccamasteria voi oikein käyttää. Automaattinen virrankatkaisu pitäisi olla, kuten myös tippalukko ja irtoava suodatinpussikotelo, jotta voisi aina huuhtaista keiton jälkeen.

Näyttää olevan Braunia, Melissaa, Electroluxia ym. tarjolla. Budjetti, sanotaan nyt, että alle satasen. Saa vähän ylikin olla jos sille hyvät perusteet.
 
Kuluttaja-lehdessä numero 1/2024 on uusi kahvinkeitintesti. Linkki lehteen.

Testitulokset lyhyesti:
  1. Braun KF1500BK / KF1500WH PurShine (Testivoittaja)
  2. Moccamaster Automatic Thermo 73959
  3. Bosch TKA8013
  4. Melitta One 22478
  5. Biltema 84-0045 (Hyvä ostos)
  6. Electrolux E7CM1-4MTM
  7. Wilfa WSPL-3B
  8. Sage Precision Brewer Thermal SDC450BSS4EEU1
  9. OBH Nordica Blooming 2411
  10. Wilfa Classic Tall CM2S-A125
  11. Severin KA 4808
  12. Clas Ohlson 44-4975
  13. Moccamaster Automatic
  14. Delonghi ICM14011.BK
  15. Senz SECM125LTR
  16. Menuett 009029
Tuon testin perusteella hinta kahvinkeittimissä ei korreloi laatua, vaan testaajien mukaan testin halvimmat keittimet keittävät parhaat kahvit. :oops: Toki mainittakoon vielä, että sijat 1-14 saivat 4/5 tähteä, kun sijat 15-16 saivat 3/5 tähteä, eli esim. sijan 13 Moccamaster ei ole suinkaan surkea, se vain ei kerännyt riittävästi testipisteitä ylettääkseen ylemmäksi.

Moccamaster Automaticin hinta/laatua olen itsekseni pitkään epäillyt, koska laitteessa mikään tekninen ominaisuus ei perustele yli 200e hintaa. Se maksaa noin 210e uutena ja sillä hinnalla saisi noin 3 kpl Testivoittaja-keittimiä tai 10 kpl Hyvä ostos-keittimiä. Nyt se on myös testillä varmennettu että ei kannata maksaa liikaa ;):coffee:


Tuosahan ed. sivulla noita...
 
Jaha. Nyt halpis Hugin levis ja pitäis uus keitin saada. Kyselly aikasemminkin mutta ei taas saanu aikaseks ennenkuin vanha hajos.
Ajastimella, ei Moccamasteria tai Severiniä tai Elektroluxia.
Onko Russel & Hobbs mistään kotoisin? OBH Nordica on kanssa vähän niin että ainakin joskus oli melko halpismerkki..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 903
Viestejä
4 495 834
Jäsenet
74 314
Uusin jäsen
bohku

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom