Kahvihifistely

No tiedä sitten... Minusta me ei kyllä tämän keskutelun osalta liikuttu lähtöruudusta minnekään. Toisaalta en ollut minnekään matkallakaan - paitsi ehkä myllykivien oikean säädön vastauksen jahtiin.
 
Kertokaapa parhaat funktionaaliset kahvikombot, mitä voi sekoitella itse, ja miten ne tehdään.

Eli siis lion's mane -kahvit, l-teaniinikahvit, kaakaokahvit yms.

Olen esimerkiksi pohtinut hieman kokeellisempia variantteja, kuten vaikkapa mate-kahvit tai mäkikuismakahvit.
 
Tulipa tilattua slurpilta kahvia, vieläpä uusi paahtimo meikäläiselle, saa taas hifisteltyä uusia kahveja ja tehtyä coldbrewuuttoja, mites muuten säilytätte papuja jos niitä alkaa kertymään ja eivät parinviikon sisällä mene myllyyn, itse olen pistänyt suoraan pakastimeen hyvin suljetussa ja tiiviissä omassa pussissaan, toki ottaessa käyttöön antanut sulaa kunnolla, ettei kosteutta pääse tiivistymään
 
Pakastimessa, pakausteipillä kiinni ja takaisin. Lykkään myllyyn suoriltaan, kosteuden tivistyminen ei ole pahasta, moni suihkattaa itse asiassa hiukan vettä papuihin myllyyn heittäessään...
 
Mitäs raati sanoo tähän:

Vedin aamulla ale-laarista löydettyä Reeses-GMOmaapähkinälevitettä suoraan purkista ja join (sattumalta) pikakahvia perään. Onkin muuten aika 7/5 makuelämys.

Kylmissä valmiina myytävissä kahvijuomissa ja jäätelöissä tätä luultavasti näkyy, mutta paketissa näytti olevan harvinaista Peanut Butter Flavored Coffee | Black Powder Coffee. No ehkä se ei sovi oikein kahvinkeittimeen.
 
Näköjään olen pystynyt tätä tummaa Costa Ricaa ihan kivutta juomaan kun K-kaupan 3/10€ salesta ostin.
6410405263780
 
Kertokaapa parhaat funktionaaliset kahvikombot, mitä voi sekoitella itse, ja miten ne tehdään.

Eli siis lion's mane -kahvit, l-teaniinikahvit, kaakaokahvit yms.

Olen esimerkiksi pohtinut hieman kokeellisempia variantteja, kuten vaikkapa mate-kahvit tai mäkikuismakahvit.

Meinaatko, että tekisi valmiita sekoituksia, joista sitten keittelisi kahveja?

Simppeliltä (ja annostelua helpottavalta tavalta) on itselle tuntunut keitellä ensin makoisat kahvit ja lisäillä kulloisetkin fiiliksen mukaiset lisäykset sitten joko nestemäisinä uutteina tai jauheina ja surauttaa sitten maidonvaahdottimella, blenderillä tms. hyvin homma sekaisin.

Ja sillon kun tulee pakuri-teetä keiteltyä ihan kääpä-paloista niin monesti käytän sitä "teetä" kahvin keittämiseen esim. pressopannussa. Ehkä tällä metodilla on helppo testailla myös noita mainitsemiasi erilaisia yrtti-sekoituksia? Niissä kun taitaa monesti olla pidemmät haudutusajat kuin kahvissa (paitsi ehkä silloin jos tekee pressopannulla pitkän haudutuksen taktiikalla, niin vois heittää kuivat yrtit vaan suoraan kahvin joukkoon).
 
70-luvulla kokeiltiin tehviä, eli kahvin sekaan teetä. Tulos oli outo, sillä tee laimentaa kahvia kummallisesti.

Espressoja sekoitan rutininomaisesti, ja minua ärsyttääkin paahtimoiden puolihölmöt sotkut, joissa joku muusikko tms. saa nimensä kahviin. 1) sekoituksesta ei saa infoa 2) se on lyhytikäinen 3) se vaatii kiinostusta nimeen; kuka Mustajärveä inhoava ostaisi Pate-kahvia? ;-)
 
Onkohan palstalaisilla suosituksia Pauligin Guatemala-kahvin tilalle? Menivät tietenkin lopettamaan valmistuksen, niin jotain vastaavaa kaipaisi. Voi olla ihan papuinakin.

1723641844440.png
 
Onkohan palstalaisilla suosituksia Pauligin Guatemala-kahvin tilalle? Menivät tietenkin lopettamaan valmistuksen, niin jotain vastaavaa kaipaisi. Voi olla ihan papuinakin.

1723641844440.png

New York?

Espoon Brasilia.

Vaikka oikeasti suosittelen ostamaan vähintään fair trade -kahvia. Mundo on myös sinne päin.

Kannattaa myös harkita omaa sekoitusta esim. paahtoasteen 5:sta paahtoasteen 2:een tms.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos, tämä on aika lähellä, puuttuu se pieni suklainen jälkimaku, mutta erittäin mukava juotava. Sapphire on toinen melko hyvä, mutta suutuntumaltaan paljon "raskaampi" :tup:

Ostin itse testiin Mundo Rwanda & Nicaragua, joka voi myös olla tuossa genressä.

EDIT: joo tosiaan. On hieman New York:ia, mutta huomattavasti paahteisempi, vaikka on myös 3. Voimakkaat tummasuklaa-aromit ja vähän viikunaa body:ssä. Hieman sitruksinen, melko rasvainen jälkimaku. Jykevämpi kuin perus-Mundo, joka voisi olla myös, jos hakee suklaisuutta. Perus-Mundo on siis enemmän maitosuklainen, kun tämä on selvää tummaa.

En taida ostaa toiste kuitenkaan, vähän turhan vivahteinen makuuni. Pitäisi olla "helpommin juotava".

Espoon Brasilia on samankaltainen, mutta helpommin juotava.

Omaan makuun myös Mundo Mexico on parempi, vaikka se ei ole suklaata nähnytkään. Mexico on hedelmä-viikuna -tykitystä, mutta se on helposti juotava eli "suoraviivainen".

---

Espoolla on muuten Guatemala keskipaahto - Espoon Kahvipaahtimo, joka voisi sopia alkuperän perusteella.
 
Viimeksi muokattu:
Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?

Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
 
Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?

Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
Ei kai sitä kukaan voi täällä taata kuinka tuoretta juuri sinne tulee, mutta Lehmukselta en ole itse 4 vuoden aikana saanut kertaakaan muuta kuin aivan tuoretta kahvia.
 
Miltäs paahtimolta (Suomesta) saisi tilattua tuoreita papuja?

Tilasin tuossa Kaffalta ja tuli pari kuukautta sitten paahdettuja papuja. Mielummin odottaisin vaikka hetken jos saisin aivan tuoreita ja niitä voisi tilata sitten pari pussia varastoonkin tai pakastaa.
Tää on ainaki ollu toimiva palvelu ja sanovat, että toimitus tuoreeltaan paahtamisen jälkeen.
 

Statistiikka

Viestiketjut
253 994
Viestejä
4 415 687
Jäsenet
73 280
Uusin jäsen
viio

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom