Kahvihifistely

Liittynyt
02.12.2017
Viestejä
85
No tiedä sitten... Minusta me ei kyllä tämän keskutelun osalta liikuttu lähtöruudusta minnekään. Toisaalta en ollut minnekään matkallakaan - paitsi ehkä myllykivien oikean säädön vastauksen jahtiin.
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
806
Kertokaapa parhaat funktionaaliset kahvikombot, mitä voi sekoitella itse, ja miten ne tehdään.

Eli siis lion's mane -kahvit, l-teaniinikahvit, kaakaokahvit yms.

Olen esimerkiksi pohtinut hieman kokeellisempia variantteja, kuten vaikkapa mate-kahvit tai mäkikuismakahvit.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 660
Tulipa tilattua slurpilta kahvia, vieläpä uusi paahtimo meikäläiselle, saa taas hifisteltyä uusia kahveja ja tehtyä coldbrewuuttoja, mites muuten säilytätte papuja jos niitä alkaa kertymään ja eivät parinviikon sisällä mene myllyyn, itse olen pistänyt suoraan pakastimeen hyvin suljetussa ja tiiviissä omassa pussissaan, toki ottaessa käyttöön antanut sulaa kunnolla, ettei kosteutta pääse tiivistymään
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 898
Pakastimessa, pakausteipillä kiinni ja takaisin. Lykkään myllyyn suoriltaan, kosteuden tivistyminen ei ole pahasta, moni suihkattaa itse asiassa hiukan vettä papuihin myllyyn heittäessään...
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
806
Mitäs raati sanoo tähän:

Vedin aamulla ale-laarista löydettyä Reeses-GMOmaapähkinälevitettä suoraan purkista ja join (sattumalta) pikakahvia perään. Onkin muuten aika 7/5 makuelämys.

Kylmissä valmiina myytävissä kahvijuomissa ja jäätelöissä tätä luultavasti näkyy, mutta paketissa näytti olevan harvinaista Peanut Butter Flavored Coffee | Black Powder Coffee. No ehkä se ei sovi oikein kahvinkeittimeen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
12 067
Näköjään olen pystynyt tätä tummaa Costa Ricaa ihan kivutta juomaan kun K-kaupan 3/10€ salesta ostin.
 
Liittynyt
30.08.2023
Viestejä
72
Kertokaapa parhaat funktionaaliset kahvikombot, mitä voi sekoitella itse, ja miten ne tehdään.

Eli siis lion's mane -kahvit, l-teaniinikahvit, kaakaokahvit yms.

Olen esimerkiksi pohtinut hieman kokeellisempia variantteja, kuten vaikkapa mate-kahvit tai mäkikuismakahvit.
Meinaatko, että tekisi valmiita sekoituksia, joista sitten keittelisi kahveja?

Simppeliltä (ja annostelua helpottavalta tavalta) on itselle tuntunut keitellä ensin makoisat kahvit ja lisäillä kulloisetkin fiiliksen mukaiset lisäykset sitten joko nestemäisinä uutteina tai jauheina ja surauttaa sitten maidonvaahdottimella, blenderillä tms. hyvin homma sekaisin.

Ja sillon kun tulee pakuri-teetä keiteltyä ihan kääpä-paloista niin monesti käytän sitä "teetä" kahvin keittämiseen esim. pressopannussa. Ehkä tällä metodilla on helppo testailla myös noita mainitsemiasi erilaisia yrtti-sekoituksia? Niissä kun taitaa monesti olla pidemmät haudutusajat kuin kahvissa (paitsi ehkä silloin jos tekee pressopannulla pitkän haudutuksen taktiikalla, niin vois heittää kuivat yrtit vaan suoraan kahvin joukkoon).
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 898
70-luvulla kokeiltiin tehviä, eli kahvin sekaan teetä. Tulos oli outo, sillä tee laimentaa kahvia kummallisesti.

Espressoja sekoitan rutininomaisesti, ja minua ärsyttääkin paahtimoiden puolihölmöt sotkut, joissa joku muusikko tms. saa nimensä kahviin. 1) sekoituksesta ei saa infoa 2) se on lyhytikäinen 3) se vaatii kiinostusta nimeen; kuka Mustajärveä inhoava ostaisi Pate-kahvia? ;-)
 

4play

(■_■¬ )
S Y N T H W A V E
NOSTO
Liittynyt
27.08.2018
Viestejä
359
Onkohan palstalaisilla suosituksia Pauligin Guatemala-kahvin tilalle? Menivät tietenkin lopettamaan valmistuksen, niin jotain vastaavaa kaipaisi. Voi olla ihan papuinakin.

1723641844440.png
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
806
Onkohan palstalaisilla suosituksia Pauligin Guatemala-kahvin tilalle? Menivät tietenkin lopettamaan valmistuksen, niin jotain vastaavaa kaipaisi. Voi olla ihan papuinakin.

New York?

Espoon Brasilia.

Vaikka oikeasti suosittelen ostamaan vähintään fair trade -kahvia. Mundo on myös sinne päin.

Kannattaa myös harkita omaa sekoitusta esim. paahtoasteen 5:sta paahtoasteen 2:een tms.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
806
Kiitos, tämä on aika lähellä, puuttuu se pieni suklainen jälkimaku, mutta erittäin mukava juotava. Sapphire on toinen melko hyvä, mutta suutuntumaltaan paljon "raskaampi" :tup:
Ostin itse testiin Mundo Rwanda & Nicaragua, joka voi myös olla tuossa genressä.

EDIT: joo tosiaan. On hieman New York:ia, mutta huomattavasti paahteisempi, vaikka on myös 3. Voimakkaat tummasuklaa-aromit ja vähän viikunaa body:ssä. Hieman sitruksinen, melko rasvainen jälkimaku. Jykevämpi kuin perus-Mundo, joka voisi olla myös, jos hakee suklaisuutta. Perus-Mundo on siis enemmän maitosuklainen, kun tämä on selvää tummaa.

En taida ostaa toiste kuitenkaan, vähän turhan vivahteinen makuuni. Pitäisi olla "helpommin juotava".

Espoon Brasilia on samankaltainen, mutta helpommin juotava.

Omaan makuun myös Mundo Mexico on parempi, vaikka se ei ole suklaata nähnytkään. Mexico on hedelmä-viikuna -tykitystä, mutta se on helposti juotava eli "suoraviivainen".

---

Espoolla on muuten Guatemala keskipaahto - Espoon Kahvipaahtimo, joka voisi sopia alkuperän perusteella.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 858
Viestejä
4 353 815
Jäsenet
72 507
Uusin jäsen
W4yn3

Hinta.fi

Ylös Bottom