Jalkapallo, yleisketju (Matsit, pelaajasiirrot yms)

En katsonut niitä pelejä, mutta osaan arvata että Suomi on laittanut melkein kaikki paukut puolustamiseen. Sellaisella taktiikalla saa siedettävät numerot yksittäisistä peleistä, tuurilla jopa voittojakin, mutta ei sillä ikinä mitään Euroopan mestaruutta voiteta. Suomen taso ei riitä siihen, että lähtisi huippumaita vastaan oikeasti pelaamaan eikä puolustamaan ja toivomaan, että kunpa matsi loppuisi jo kun lukemat ovat Suomen kannalta siedettävät.
Ei taida olla niin paljon asiantuntemusta karisinnoista. Ei minusta Suomi pelannut niin puolustus kannalla näissä karsinoissa.

Jensen teki nyt tänä vuonna 2020 hienon maalin ja on ennenkin onnistunut.
Se sanottuna karsinnasta oli osittain Pukki show... toki koko joukkue hyvä mutta vastaustajalla voi olla vaikeata voittaa jos Pukki tekee 2+ maalia... jotkut niistä kovia suorituksia 5 tähden maali.

En nyt suoraan muista muita karsintoja missä olisi ollut yhdessä Suomen pelaajassa niin paljon maali tehoja kuin Pukki. Ok Litmanen on kuningas mutta ehkä Suomen taso ei silloin riittänyt. Myös valmentaja ja koko joukkue on hyvä.

En usko että Suomi saa kultaa tosin EM kisat on joskus voittanut yllättäen esim Kreikka ja Tanska. Se sanottuna Suomi voi yllättää ja mahdollisesti päästä jatkoon lohkosta ja mikäli näin käy jokainen ottelu eteenpäin on hyvä saavutus. Se jatko pääseminen lohkosta on helpommin sanottu kuin tehty mutta jos pelaajat ovat hyvässä iskussa niin kaikki on mahdollista.

Pukki show? Karsinnoissa oli 10 ottelua ja Pukki teki yhteensä 10 maalia karsinoissa!
 
Viimeksi muokattu:
puolustus toimi
1. puoliajan.
ja hyökkäys oli oikein pirteää
Tehotonta, eikä niillä taidot riitä sellaisiin kikkoihin mitä ne välillä yritti. Pukkikin oli tavallinen kuolevainen.
En siis ymmärrä miksi Suomi oli mielestäsi heikko, kun ei oikeastaan pahemmin ongelmaa ollut?
Kuka vaan näyttää hyvältä jos vastus on tarpeeksi huono. Kisoissa tulee kovempia maita vastaan kuin Irlanti.
 
Se miksi Suomi ja Irlanti molemmat näyttivät huonoilta, on että kumpikaan ei lähtenyt pelaamaan kuin jotain tärkeää loppuottelua voitto ensisijaisena tavoitteena, vaan tarkoitus tässä vaiheessa on kehittää peliä, kokeilla ihanteellisen avauskentällisen ulkopuolisia pelaajia, jne, ja koettaa sitten niistä lähtökohdista pelata mahdollisimman hyvin ja raapia se voitto. Ennen oli harjoitusmaaottelut, nyt niiden tilalla pelataan tätä Kansojen Liigaa. Vaikka Irlanti ei ole kisoissa, se preppaa taas tuleviin arvokisakarsintoihin.

Huuhkajien ei todellakaan Irlantia vastaan tarvitsisi lähteä kolmella topparilla, mutta tänä syksynä harjoitellaan sitä, koska kovia joukkueita vastaan sen pitää toimia vieläkin paremmin. Olisi ollut silkkaa ajanhukkaa napata tämä sama voitto näyttävästi 4-4-2:lla joka jo osataan hyvin.
 
Cristiano Ronaldo iskeny jo 100 maalia maajoukkuepaidassa..edellä ainoastaan Iranin Ali Daei..
 
Näkyykö Viasatilta Englannin Mestaruussarjan pelejä? Hätänen googlailu ei kertonut tulosta.
 
Näkyykö Viasatilta Englannin Mestaruussarjan pelejä? Hätänen googlailu ei kertonut tulosta.
Kyllä näkyy. Viaplay - Maailman parasta urheilua – yhdestä paikasta! Tuosta kun valitsee "Näytä luettelona", niin näkyy kaikki katsottavissa olevat sarjat.
Näkyy tosiaan, mutta vain muutama ottelu/kierros.
Liitteenä kuva (lähde: LiveTulokset.com ) 1. kierroksen otteluista ja tuosta tv-ikonista näkee mitkä tulee esim. Viaplayn kautta.

championship.PNG
 
Hakalle ja RoPSille tulossa taas tappiot..lauantai Veikkausliiga kierros vauhdissa..
 
PL-FIN matsi. Ei jääny kerrottavaa ekasta puolikkaasta. Oma reagointi reaktiivista, eli jäljessä. Ja aika paha kolmas maali suoraan syöttönä lapaan nousevalle hyökkäykselle. Keskelle boksin kaarta. Morjes.
 
PL-FIN matsi. Ei jääny kerrottavaa ekasta puolikkaasta. Oma reagointi reaktiivista, eli jäljessä. Ja aika paha kolmas maali suoraan syöttönä lapaan nousevalle hyökkäykselle. Keskelle boksin kaarta. Morjes.

Siellä ei tämä kakkosmiehistö oikein pysy Puolan tahdissa..
 
Eikös nämäkin pelit vaikuta fifa-rankingiin? Ja eikö juuri ollut hiukilla, pääseekö Huuhkajat parempaan koriin?
 
Eipä ole tullut aikoihin televisiolle huudettua, mutta tänään sai Merseysiden derby kyllä vähän kiehumaan :whistling:

Ei uppoa omaan tajuntaan kyllä mitenkään, että Pickford selvisi älyvapaasta lanauksestaan ilman ulosajoa - olkoonkin, että tilanne tuomittiin paitsioksi. VAR on kyllä puhdas vitsi.
 
Viimeksi muokattu:
Eipä ole tullut aikoihin televisiolle huudettua, mutta tänään sai Merseysiden derby kyllä vähän kiehumaan :whistling:

Ei uppoa omaan tajuntaan kyllä mitenkään, että Pickford selvisi älyvapaasta lanauksestaan ilman ulosajoa - olkoonkin, että tilanne tuomittiin paitsioksi. VAR on kyllä puhdas vitsi.

Empä tiedä itsekään mitä aatella VAR:rista, välillä se todellakin turhauttaa.

Olen mennyt laskuissa jo sekaisin kuinka monta maalia esim. Kanelta on "viety" viime vuosina mutta toisaalta sitten toissa kaudella Mestareiden Liigassa nimenomaan VAR:rin ansiosta Spurs pudotti Cityn jatkosta.

En kylläkään haluaisi palata aikaan ilman VAR:ria mutta ei nykyisellänkään oikein palvele jatkuvineen keskeytyksineen.
 
Eiköhän VAR:ia vuosien mittaa hiota paremmaksi. Tehtävä on lähtökohtaisesti erittäin vaativa, ja tässä taas nähdään kuinka koko homma on yhtä harjoittelua ja opettelua.

Pikseleiden zoomaaminen menee jo överiksi, mutta reilun pelin nimissä ehkä VAR on kuitenkin se vähemmän huono vaihtoehto.
 
Vika ei tietenkään ole varsinaisesti VAR:ssa, vaan käyttäjissä.

Paitsiotilanteissa usein tuntuu siltä, että viivoja vedellään ajoittain mihin sattuu ja tarvittaessa jopa niin moneen kertaan, että saadaan paitsio varmasti aikaiseksi. Tuohon vielä mukaan se tosiasia, että systeemin tarkkuus on muistaakseni 13cm eikä paitsiosyötön ajankohtaa saada määriteltyä täysin kohdalleen ja nyt sillä hierotaan nenänmittaisia paitsioita.

Lisäksi (ainakin Valioliigassa) toivoisi päätuomarin hyödyntävän RRA:ta, kun sellaiseen mahdollisuus kerran on - varsinkin pilkun tai mahdollisen punaisen arvoisten rikkeiden kohdalla - ilman eri kehoitusta, jos tilanteessa on vähänkään jotain epäselvää.

Onhan tuo tavallaan tuonut mahdollisuuden sääntöjenmukaiseen, tasapuoliseen ja tarkkaan virheiden sekä paitsioiden viheltämiseen (mikä ei kuitenkaan toteudu), mutta hintana on tullut tilalle jossiteltavat perspektiivivääristyneet videokuvat (miksi paitsioita ei voitaisi käyttää VAR:in 3D-mallinnokseen pohjalta luotua kuvaa suoraan sivulta tai ylhäältä) joista ihmiset tuohtuvat ja pelin tietynlainen pirstaloituminen.
 
Kuinka yksi tweetti lopettaa uran, eli politiikka ja raha puhuu urheilussa.



Mesut Özil tweettasi kiinan uiguureista ja heidän sortamisestaan. Seurauksena näyttää olevan uran loppu.
LONDON — Everything started with a tweet. Mesut Özil knew the risks, in December last year, when he decided to offer a startling, public denunciation both of China’s treatment of the Uighurs, a largely Muslim minority in the region of Xinjiang, and the complicit silence of the international community.
Friends and advisers had warned Özil, the Arsenal midfielder, that there would be consequences. He would have to write off China as a market. His six million followers on Weibo, the country’s largest social network, would disappear. His fan club there — with as many as 50,000 signed-up members — would go, too. He would never play in China. He might become too toxic even for any club with Chinese owners, or sponsors eager to do business there.
Özil knew this was not fearmongering. He was aware of China’s furious response — both institutionally and organically — to a tweet by Daryl Morey, the general manager of the N.B.A.’s Houston Rockets, only a few weeks earlier. Yet Özil was adamant. He had been growing increasingly outraged by the situation in Xinjiang for months, watching documentaries, consuming news reports. He believed it was his duty, he told his advisers, not so much to highlight the issue but to pressure Muslim-majority nations — including Turkey, whose president, Recep Tayyip Erdogan, had served as best man at Özil’s wedding — to intercede.
And so he pressed send.
How much of what followed can be traced back to that tweet is contested. Özil is convinced that is the moment everything changed. Arsenal is just as adamant that it is not. There is no easy, neat way of bridging the divide between those perspectives. Perhaps both are true. Perhaps neither is. Neither Özil nor Arsenal was willing to discuss their differences on the record.

The outcome, regardless, is the same. A few days after Özil went public, the Premier League’s two broadcast partners in China, CCTV and PP Sports, refused to air an Arsenal match. When the latter did deign to show Arsenal again, its commentators refused to say Özil’s name.
His avatar was removed from video games. Searching the internet for his name in China brought up error messages. (It was reported his Weibo account was disabled, though that was not true.) Very deliberately, though, and seemingly at the behest of an authoritarian government, Mesut Özil was being erased.

If it felt, at the time, as if that was as bad as it would get, it was not. As it turned out, Özil’s disappearing was just beginning.

The Pay Cut
In hindsight, Arsenal’s reaction to Özil’s decision to speak out was — at least — inconsistent. Publicly, the club moved quickly to distance itself from his comments. Privately, it considered punishing him.

His tweet, and a simultaneous Instagram post to his more than 20 million followers on that service, had caused considerable problems — not just at Arsenal, but also for the Premier League. China, after all, was its largest foreign broadcast partner, and its biggest foreign market, and the league could not afford — even in a pre-Covid-19 world — to have its games blacked out, to have its sponsors and its fans close their wallets.

“In China, a lot of the audience are not aware of the nature of the relationship between an association, a league and a player in foreign countries,” said Zhe Ji, the director of Red Lantern, a sports marketing company that works in China for both the Premier League and a number of its teams. “They see in China the football association is in full control of the league, which is in control of the player. It puts teams, leagues and individuals in an awkward position. There is a cultural confusion.”

Conscious of that, Arsenal executives urged Özil to avoid political statements, or at least to ensure he avoided any association with the club if he continued to make them. When the club sent out its merchandising celebrating Chinese New Year, it made sure to remove Özil from any of the materials.

Eager to avoid the kind of public dispute that had imperiled the N.B.A.’s billion-dollar business relationship with China, the Premier League did its best to stay above the fray. But the league and its clubs seem to pick and choose their interventions. A few months after Özil’s tweet, players representing the Premier League’s 20 clubs — Arsenal’s Hector Bellerin was a leading advocate — informed the league that they would begin purposeful displays of support for the Black Lives Matter movement during games. The league quickly acquiesced to its players’ political awakening.

And last week, after Arsenal’s captain, Pierre-Emerick Aubameyang, tweeted in support of protests against police violence in Africa, the club issued its own statement. “To our Nigerian fans,” it began. “We see you. We hear you. We feel you.”


“It is becoming increasingly important that you have a point of view on this stuff,” said Tim Crow, a sponsorship consultant. “If you don’t, sooner or later the spotlight will turn on you, and people will ask questions about your values.”

Özil’s mistake, then, appears to be less that he had made a political statement and more that he had picked the wrong issue.
By the time the Premier League was discussing Black Lives Matter in the summer, of course, the world had changed. The coronavirus had forced soccer into a three-month hiatus, and Arsenal, like every other club, was coming to terms with the financial ramifications. Soon a new discussion began at Arsenal, about whether the team’s well-paid players should accept salary cuts. And almost immediately Özil’s stance on that issue, too, was widening the chasm between him and his club.

Even after his tweet about China, Özil played a reasonably prominent role for Arsenal in the first few months of 2020. Mikel Arteta, the club’s new coach, had insisted in his interview for the job that he wanted to work with Özil, a former teammate, to see if he could coax the club’s highest-paid player back to his best.
That relationship seems to have foundered as the club pressed its players to surrender some of their salaries to ease Arsenal’s cash crunch. The talks lasted for six weeks, and by late April the majority had fallen in line.
Özil, though, still had questions. He had asked Arsenal’s senior leadership for detailed answers on what the savings would be used for, whether the club’s owner would also be contributing, and whether the team could assure him it would use the money to protect its nonplaying staff.

He did not feel those issues were satisfactorily addressed (though the club does). After a final Zoom call, in which Arteta urged his players to “do the right thing,” Özil remained unmoved.
In June, the 12.5 percent wage cut was made official, and the players were presented with paperwork backdating the changes to April. Most signed immediately. Half a dozen or so lingered. Özil stood firm. Again, he knew the risk: that he might be ostracized by the club, that it might effectively end his career at Arsenal by refusing. It made no difference.
Özil has not played for Arsenal since. In August, two months after winning the wage concessions from its players, the club — citing the continuing financial impact of the pandemic — announced that it had parted company with 55 staff members. Özil took a particular interest in one of them.

The Dinosaur
There is, perhaps, no better indication of just how all-encompassing the distrust between Özil and Arsenal has become than the fact that, along with his political activism and his refusal to accept a pay cut, at least part of the tension between the parties relates to an argument over a dinosaur.
Earlier this month, it emerged that Arsenal had parted company with Jerry Quy, a lifelong fan who has spent the last 27 years dressing up as an oversize green dinosaur (possibly; his species is unclear) standing on the sideline during games. Quy is the human behind Gunnersaurus, Arsenal’s slightly ironically beloved mascot.
His dismissal was, to put it mildly, a public-relations disaster. Özil, immediately, seized on it, volunteering to pay Quy’s salary until fans were permitted to return to English stadiums and Gunnersaurus could return. The club was furious.

It felt, from the outside, as if Özil was trolling Arsenal. It is certainly possible that he was. It was just as clear that for good or (mostly) ill, player and club were inextricably bound together.
The club had tried to sell Özil in the summer of 2018 and in the summer of 2019, and more recently it had been negotiating with him over buying out most of the remainder of his contract.
Özil, though, was unwilling to budge. Why that might be — again — is a matter of debate. Some at the club believe that, newly married and with an infant daughter, he feels settled in London and does not want to move. Many fans assume he is simply happy to collect his multimillion-dollar salary until his contract expires next year, content to be paid not to play soccer.
Together with the international incident his tweet provoked, and coupled with the news media whispers — fiercely denied by those close to him, and never publicly stated by the club — that his attitude is lax and his inspiration gone, Özil seems to have developed a reputation. Soccer as a whole seems to have decided that the trouble he brings outweighs his talent.
For months, a World Cup-winning playmaker has been available at a heavy discount. And yet nobody, certainly in Europe, has been willing to take him on.

The Beginning of the End
Özil, 32, insists it is his “love” for Arsenal that keeps him there. He had opportunities to leave over the course of this summer, according to a soccer executive with knowledge of the offers, but none that appealed. The size of his salary — and perhaps his reputation as troublesome — severely limits his options, even as Arsenal is so keen to move him on that it is prepared to pay two-thirds of his contract to make it happen.

It was only in the last week that the reality of his situation set in. He had already been left out of Arsenal’s squad for this season’s Europa League — he live-tweeted its game against Rapid Vienna on Thursday night from home — when he was told he would not be in the list for the Premier League campaign, either.
With the transfer window closed until January, it is, now, too late for him to leave. Until then, at the earliest, he finds himself in soccer exile: one of his own making, of his club’s making, one that there does not seem to have a way out.
He believes it started with the tweet. Arsenal disputes that. Wherever it began, this is where it has led: 10 months later, Mesut Özil has, effectively, been erased.
 
Muistaisin lukeneeni sen Özilin kirjoituksen. Oli suorasanaisen hyökkäävä teksti, siinä mielessä ei ihme jos tuli bashaa, mutta toisaalta VMP tekopyhistelyä futis piireiltä.
 
Barcelonan matsia katsellut Kiovan Dynamoa vastaan selostajana Juusela.
Oikarisen kommentteja koskien pallon pyöreyttä, ilmanpainetta, nurmen liukkautta, nilkkojen sekä takareisien joustavuutta juostessa vastustajan ruumiinosien yli on aavistuksen verran ikävä.
Ehkä myös var-tuomaristoon kuuluvan Salon ennakkotietoa ottelun voittajasta.
 
Barcelonan matsia katsellut Kiovan Dynamoa vastaan selostajana Juusela.
Oikarisen kommentteja koskien pallon pyöreyttä, ilmanpainetta, nurmen liukkautta, nilkkojen sekä takareisien joustavuutta juostessa vastustajan ruumiinosien yli on aavistuksen verran ikävä.
Ehkä myös var-tuomaristoon kuuluvan Salon ennakkotietoa ottelun voittajasta.
Oliko kentällä kärppiä, kilpikonnia, valkohäntäpeuroja ym.
 
Kannattais kyllä jysäyttää tuolleen oikeissa peleissä myös. Mutta toivotaan tuosta potkua hyvään huuhkajaviikkoon. Jospa sinne 50 sisään vihdoin pääsis vielä.
 
Montakohan ranking-pistettä tuosta sai?
Tais tulla joku 8 pistettä. Tuokin on kaikki kotiinpäin, koska tässä kisaillaan arvontakoripaikasta Kreikan ja Bosnian kanssa. Siitä en osaa sanoa paljonko kokonaissijoitus nousee voitokkailla UNL- ja Ranska-peleillä.


Suomelle jaossa noin
Ranska pelistä 7,9p
Bulgaria pelistä 6,8p
Wales pelistä 9,5p

Eli 24p.

BIH
Iran pelistä 5,6 tai 0,6 tai -4,3
Hollanti pelistä 9,9 tai 2,4 tai -5,1
Italianpelistä 10p tai 2,6 tai -4,9p

Eli -14,3pisteestä 25,5pisteeseen.
Ero suomeen tällä hetkellä 22pistettä.

Kreikka
Voitti kyproksen 3,3p
Moldovasta 2,2 tai -5,2 tai -12,7
Sloveniasta 7 tai -0,5 tai -8

Eli -17,4 pisteestä 12,5 pisteeseen
Ero Suomeen tällä hetkellä 6pistettä

Pisteethän vähän muuttuu riippuen siitä paljon joukkueilla on pisteitä ennen peliä, mutta tosta nyt saa osviittaa mihin mahkut

Ja tosiaan Bosnia ja Kreikkan ovat 29. ja 30. Tällä hetkellä eli korissa kolme

 
Viimeksi muokattu:
Jatkokarsinnat saatiin eilen pakettiin.

Pohjois-Makedonia, Slovakia, Unkari ja Skolanti hoitivat homman kotiin. Pohjois-Makedonia ensikertalainen ja Skotlanti on pelannut viimeksi EM-kisoissa 1996

EmqBKiWWEAI_7s0


W27meyV.png
 
Ja pisteellä kolmoskoriin!

E. Eipä löytynyt hyvää lähdettä tälle, mutta YLEn uutisesta bongattu.
 
Viimeksi muokattu:
Tää on kyl kova juttu et Huuhkajat on alkanu voittaa isoja maita,nyt toi Ranska..

Asia ei tietenkään ole ihan simppeli,mutta melkoista eteenpäinmenoa verrattuna siihen miten surkeasti asiat olivat vähän aikaa sitten..
 
Miksei tuo naisten jalkapallon viimeinen Suomen maali ollut paitsio? Pelaajahan oli selvästi karkuteillä kun vapauttava syöttö tuli.
 
Miksei tuo naisten jalkapallon viimeinen Suomen maali ollut paitsio? Pelaajahan oli selvästi karkuteillä kun vapauttava syöttö tuli.

Paitsiota ei synny jos syötön lähtiessä vastaanottava pelaaja on omalla kenttäpuoliskolla. Tällöin ei siis sovelleta edes sitä normaalia paitsiosääntöä, missä paitsiolinja kulkee puolustavan joukkueen toiseksi alimman pelaajan kohdalla.
 
En muista heidän lempinimeä, mutta hyvä Suomen naisten jalkapallomaajoukkue!!
Ensimmäisenä tulee aina mieleen Termarit, mutta taitaakin tarkistuksen jälkeen olla Helmipöllöt aka. Helmarit. :geek:

Tuosta vielä maali

Voisi sanoa, että yleensä Suomea vastaan tehdään kyseisentyyppisiä maaleja :rofl:
 
City kyllä hoitaa pytyn Manchesteriin tällä kaudella. Saattaa olla, että Euroopassakin olisi mahdollisuudet historiallisesti vaikka mihin nyt kun lentokeli on päällä ja suurseuroilla tuntuu olevan enemmän tai vähemmän pakat sekaisin.

Liverpoolin sarjakausi on valitettavasti kyllä paketissa. Vaikea kausi ollut kaikin puolin - eivätkä monet loukkaantumiset ainakaan helpottaneet. Toivottavasti saisivat nyt vähän ryhtiä tekemiseensä, että olisivat taas tulevalla kaudella CL-peleissä mukana.
 
Näin Spurs-fanina en tiedä kumpiko on isompi uutinen, Josen potkut vaiko Spursin mahdollinen osallistuminen uuteen "Superliigaan" jonka pelejä pelattaisiin kansallisten liigojen ohessa arkisin.





Liigaa ovat perustamassa AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ja Tottenham Hotspur.
 
Viimeksi muokattu:
Toivottavasti tuo kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Sinetöiköhän Josen ESL-kannanotto herran potkut? :think:
 
Toivottavasti tuo kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
Nojaa - Olisi toisaalta kiva jos olisi huippusarja jossa tasoerot eivät olisi valtavat.

Myös esim. erilaiset salarycap rakennelmat ovat aikalailla mahdottomia ilman tämänkaltaista ylikansallista sarjaa. Ilman jonkunlaista salary / budget cap rakennelmaa taas on mahdotonta saada tasaista sarjaa aikaan kun lähi-idän prinssit ja venäläiset ostavat parhaat pelaajat hinnasta välittämättä.
 
Nojaa - Olisi toisaalta kiva jos olisi huippusarja jossa tasoerot eivät olisi valtavat.

Eli Mestarien Liiga? :) Tuo Tottenhamin listaaminen mukaan kertoo kuinka "parhaista" joukkueista on kyse.

ESL:stä ei tule mitään muuta mieleen kuin ylikaupallisesttu kartelli.
 
Joo - mestareiden liigan alkuvaiheen matsit ovatkin niin todella tasaisi kun seed-järjestelmän ansiosta lohkoissa on aina 1-2 kovaa joukkuetta ja 75% matseista on käytännössä ennalta taputeltuja.
...lopulta parhaat ovat vielä kilpailussa mukana. ESL:ssä paras tarkoittaa lähinnä jäsenmaksua osannutta, kuten esim Tottenhamin tapauksessa.
 
...lopulta parhaat ovat vielä kilpailussa mukana. ESL:ssä paras tarkoittaa lähinnä jäsenmaksua osannutta, kuten esim Tottenhamin tapauksessa.
Champions leaguessakin valtaosa huippujoukkueiden pelaamista otteluista on selkeästi huonompia vastustajia vastaan jatkuvasti.

Premier League on tietysti tasaisempi, mutta aika sokea saa olla jos ei ymmärrä Eurooppalaisten kansallisten sarjojen tasoerojen aiheuttamia ongelmia.
 
Champions leaguessakin valtaosa huippujoukkueiden pelaamista otteluista on selkeästi huonompia vastustajia vastaan jatkuvasti.

Premier League on tietysti tasaisempi, mutta aika sokea saa olla jos ei ymmärrä Eurooppalaisten kansallisten sarjojen tasoerojen aiheuttamia ongelmia.
Millä tapaa parhaat eivät jo pelaa Champions Leaguessa, olkoot mukana myös muitakin joukkueita?
 
Millä tapaa parhaat eivät jo pelaa Champions Leaguessa, olkoot mukana myös muitakin joukkueita?
Eli siis sinusta on katsojien kannalta ideaali tilanne, että Barcelonalla, Real Madridilla ja Athleticolla on ottelukalenterissa yli 30 ottelua vuodessa, joissa vastapuolen pelaajabudjetti on murto-osa omasta ja sarja on uskomattoman epätasainen?

Iso syy sille, että jenkkien urheilusarjat ovat niin suosittuja (ja paljon rahaa tuottavia) on juuri se, että sarjojen sisäiset taso- ja budjettierot ovat aika pienet.

En siis missään tapauksessa väitä, että uusi sarja olisi ongelmaton tai jotenkin autuaaksi tekevä asia, vaan lähinnä ihmettelen, etteivätkö ihmiset oikeasti näe yhtään eurooppalaisen jalkapallon ongelmia, joita läpi korruptoituneet UEFA ja FIFA ovat totaalisen kyvyttömiä ja haluttomia korjaamaan.

Ei esim. NHL:kään ole ongelmaton, mutta ainakin ongelmat ovat erilaisia kuin eurooppalaisessa seurajalkapallossa ja selkeitä hyötyjäkin on vrt. euroopan futis.
 
Omasta mielestä tuo superliiga on täyttä kuraa. Business menee urheilun (ja kaiken siihen liittyvän kulttuurin) edelle. Mikäli tulee toteutumaan, niin loppuu sitten puulin kannattaminen siihen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 471
Viestejä
4 497 530
Jäsenet
74 212
Uusin jäsen
floppana

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom