Tässä on juuri se ydin. Eli olen nähnyt vain /64:sia paitsi yhdellä tuttavalla oli /56, hänellä oli joku valokuitu, jonka operaattori ei ollut Elisa-Telia-Dna. Jokaisella muulla /64. Ja olen lukenut kyllä, että Trafi suosittaa /56, mutta että kuinka se sitten lopulta toteutuu.
Voisin kuvitella, että jostakin saisi ehkä reaali-dataa, joka ei perustuisi siihen, mitä jotkut sanovat tekevänsä tai suosittelevat käytettäväksi, vaan ihan siihen mitä oikeasti tapahtuu.
Muistelen että jollain random operaattorilla oli kiinteässä kuluttajille vain /64, mutta muuten yleisesti kuluttajille /56.
Elisa ja Telia lähinnä pilotoi (*, eli heillä yleisesti ei ole natiivia IPv6 kiinteään, Telialla on tarjolla tunnelli, jossa yhtä IPv4 osoitetta kohti /64
Dna vanhoista isoista ainoana on natiivi IPv6 ja se on /56. DNA saanut jonkinverran muuten kritiikkiä IPv6 reitityksistä. Lounealla taitaa IPv6 edelleen olla pyynnöstä, ei oletuksena. Sillä myöskin julkinen IPv4 vaatii pyynnön (samalla vaivalla sitten pyytää molemmat), en tiedä montako IPv4 osoitetta saa, mutta ilmeisesti enemmän kuin yhden.
Pienemmillä IPv6 tukea kohtuullisesti, ja random lukasulla toteuttavat Traficomin suositusta. Pienillä/uusilla voi sitten ne IPv4 osoitteet olla niukilla
Mobiilisssa tosiaan tuo haaste että vain /64, mobiilissa aikoinaan ole IPv6 vauhdittaja, mutta ilmeisesti vasta aika tuoretta speksausta että /64 rajoite poistuisi. Tiedä sitten kuinka pitkä tie jalkautumiselle. Kiinteissä mobiiliyhteyksissä ehdottomasti olisi kysyntää.
(*
Elisalla muistaakseni uusissa/joissain GPON yhteyksissä, ja oliko joku raportoinut jostain muustakin. Telialla on joissain kohteissa (Taloyhtiö?) pilottia.
Dnalla siis liki kaikkiin liittymiin IPv6, kiinteissä siis /56 ja mobiilipohjaisissa /64
Avoimenkuidun operaattoreista voi tsekata pienempien operaattorien otantaa, sillä ainakin aiemmin eritelty onko ja operaattorin sivulta voi sitten lukasta palvelukuvauksen.