io-techin lakimiehet hoi.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sivustaseuraaja, 06.11.2016.

 1. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 283
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itse ainakin mielelläni maksan tuon kun ei tarvitse omaa aikaa käyttää asian hoitamiseen sitten.
   
 2. Valtzu

  Valtzu

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Tuon summaarisen asian hakemusmaksun voi vaatia vastaajalta haastehakemuksessa. Käräjille kun lähdetään hakemaan YPT:tä on kuitenkin olemassa aina se riski, että kaveri riitauttaa asian, jolloin tuomiota ei voi antaa yksipuolisena ellei hän vetoa vain sellaiseen seikkaaan, jolla ei ole selvästi mitään merkitystä asian ratkaisemisessa. Etenkin, jos on sovittu suullisesti ja todisteina vaan jotain viestittelyä on olemassa riski, että et saa sitä kannetta läpi. Sillon joutuu vielä maksamaan 250 euroa hakemusmaksuakin.
   
 3. Reindeerman

  Reindeerman

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  10.04.2019
  Saanko laittaa ilman muutostyö lupaa rivitalon terassille 180cm korkeita koira-aita elementtejä. Jos en asenna niitä kiinteästi mihinkään vaan koko rakennelma on käsin liikuteltavissa?
   
 4. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  827
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 5. Reindeerman

  Reindeerman

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  10.04.2019
  Juu olenkin lukenut noita, mutta olen ymmärtänyt että noissa puhutaan kiinteistä asennuksista. Mutta jos kyseinen häkki kompleksi on liikuteltavissa kuin esim pöytä. Lasketaanko se kalustamiseksi vaiko rakentamiseksi?
   
 6. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskin nuo perintäfirmatkaan ottavat ilman kunnollisia dokumentteja velasta asioita perittäväksi, sillä yhtälailla ne joutuvat sen ypt:n hakemaan jos vapaaehtoinen perintä ei onnistu.
   
 7. Valtzu

  Valtzu

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Juu ei tietenkään ota, en ajanut sitä viestilläni takaa, vaikka sellaisen käsityksen viestistäni saattoi saada.
   
 8. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Onko tuo tosiaan niin ettei tarvi maksaa niitä oikeudenkäyntimaksuja velkojan?

  Yksipuolisena tuomiona annettava tuomio maksaa sähköisesti vireillepantuna 65 euroa ja jos riitauttaa niin 510 euroa oikeudenkäyntimaksu.

  Aika huonolta kuulostaa äkkiseltään pisnes että noita maksuja ei tarvi velkojan maksaa vaan perintätoimiston ainoa palkkio on se 20 prosenttia provikkaa peritystä summasta. Sehän tuottaa silloin vain tappiota perintätoimistolle jos perintään menevä summa on vaikka 40 euroa josta saa sitten sen provikan 20 prosenttia kun perintätoimisto joutuu maksamaan omistaan esimerkiksi sen 510 euroa kun velallinen riitauttaa sen oikeudessa.
   
 9. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  773
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Hävinnyt osapuoli maksaa voittaneen osapuolen oikeudenkäyntikulut. Että veikkaisin näin mututuntumalla että velkoja maksaa tuon riitauttamismaksun ja sitten perii korkojen kera hävinneeltä osapuolelta. Vai maksaano sitten se riitauttava osapuoli sen 500€? Näin järjellä ajateltuna kyllä luulisi ainakin. :tdown:

  Eos kun ei ole ikinä tarvinnut oikeudessa istua, mutta perstuntumalla voin sanoa että velanperintäyhtiö ei tuota varmana maksa. Joku muu sen maksaa.


  Tässä tapauksessa lähtee kyllä muutes kaverisuhde myös 100% varmasti..
   
 10. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 283
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eiköhän ne kaikki maksut lisätä siihen velan päälle ja ne sitten peritään kokonaisuudesaan korkojen kera ulosoton kautta. Saisivat vielä muuttaa lakia niin, että myös Kelan tuista voisi ottaa ulosottomaksut.
   
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Yleensä aina nuo oikeudenkäyntimaksut laskutetaan velkojalta perintätoimistoissa.

  Kannattaa varmistaa asia perintätoimistosta ja pyytää kirjallisena ilmoitus jos ainoa kulu mitä velkojalle tulee on tosiaan tuo 20 prosentin provikka ja siinä lukee vielä erikseen ettei mitään viranomaismaksuja tai oikeudenkäyntikulua tms. laskuteta toimeksiantajalta vaan peritään velalliselta jos onnistuu.

  Paljon on nimittäin sellaisia velallisia joilla on ulosotossa sellainen summa velkoja ettei niitä taatusti lähivuosikymmeniä pysty maksamaan ja lisää tulee joka vuosi esimerkiksi erilaisten sakkojen ja sairaalamaksujen ja terveyskeskusmaksujen muodossa. Siitä syystä ne mielellään perivät ne oikeudenkäyntimaksutkin velkojalta.

  Niiden perintäkirjeiden lähettely vapaaehtoisessa perinnässä sen sijaan on usein velkojalle ilmaista kun tuskin niistä yhtä euroa enempää kustannuksia tulee kirjettä kohti vaikka velalliselta esimerkiksi siitä ensimmäisestä maksuvaatimuksesta saa enimmillään yksityishenkilöltä yrittää vaatia 14-50 euroa riippuen perittävän pääoman suuruudesta.
   
 12. jad

  jad

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kyllä tuo menee kalustamisen piikkiin. Ja muutenkin As Oy ympäristössä yleensä on helpompi saada anteeksi kuin lupa, joten ei muuta kun häkki pihaan ja odottelemaan isännöitsijän/hallituksen yhteydenottoa :D
   
 13. Valtzu

  Valtzu

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Riitautunut summaarinen on 260 euroa, ei 510 euroa.
  Riita-asiassa hakemusmaksu peritään aina kantajalta. Kantaja voi kuitenkin vaatia vastaajan velvoittamista maksamaan hakemusmaksun ja sen kantaja perii sitten vastaajalta. Lasku lähtee tuomioistuimesta kuitenkin kantajalle. Ja jos kantaja ei vaadi vastaajaa korvaamaan oikeudenkäyntikulujaan, ei niitä silloin tuomita.
   
 14. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017

  Eli se perintätoimisto ei Zyrppan tapauksessa maksa niitä oikeudenkäyntikulumaksuja vaan ne laskutetaan häneltä. Tämä siis jos asia etenee oikeuteen saakka.

  Perintätoimiston sopimuksissa on käsittääkseni lähes aina sopimusehto ettei perintää saa keskeyttää heillä ennen kuin velallinen tai velkoja maksaa ne kaikki perintätoimiston kulut siihen saakka.

  Em. syystä varmaan vievät sen perinnän käräjäoikeuteenkin vaikka kyseessä on täysin toivoton tapaus kun se ei maksa niille itselle oikeastaan mitään vaan kasvattaa sitä summaa jota voivat periä jos jollakin ihmeellä velallinen maksaisikin joskus velkansa tyyliin voittaa lotosta miljoonia tai saa ison perinnön.

  Toisaalta jos velallisella on tuloja ja omaisuutta josta on mahdollisuus ulosmitata joskus velat niin sillä ei ole velkojalle väliä vaikka perittävä summa kasvaakin kulujen muodossa ja joutuu vielä jonkun 7 prosenttia maksamaan vuosikorkoa koko roskalle aina lisää.
   
 15. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Mites menee jos joku on tuomittu petoksesta (käyttäny kohteen käyttäjätunnusta, pankkikorttia, tjms. uhkapeleihin), nii voiko sitä summaa hakea valtiokonttorista?
   
 16. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voi sitä hakea mutta todennäköisesti eivät korvaa sillä yleensä valtionkonttori ei korvaa muita kuin kivusta, särystä tms tuomittuja korvauksia. Omaisuusvahinkoja ei korvata. Laita ulosottoon tuomio ja ehkä saat rahasi takaisin.
   
 17. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Eihän valtionkonttori omaisuusrikoksia maksa.

  Ulosoton kautta niitä voi yrittää hakea seuraavat 20 vuotta tuomion jälkeen.
   
 18. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Onko näyttää faktaa? Ku kuulin että se ei oo mahdollista vaan se menee vaan sen tekijän ulosottoon, eli tässä tapauksessa rahoja ei saa koskaan takaisin.
   
 19. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Tota mä pelkäsinkin... Onko sulla näyttää kuitenki jotain lakipykälää ihan et saan ite lukee ja välittää eteenpäin?
   
 20. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 21. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  Oi kiitos nolla kommentista... Ja joo oon jo kattonu noi sun nollat. Mikäli sulla ei oo mitään järkevää lisättävää, niin parempi on olla silloin hiljaa...
   
 22. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Rikosvahinkokorvaukset - Valtiokonttori
  "Esinevahingon ja taloudellisen vahingon korvaaminen


  Esine- ja taloudellisesta vahingosta voit saada korvausta vain erityisillä edellytyksillä.

  Esinevahingosta voidaan maksaa korvausta, jos rikoksen tekijänä on

  • rikoksen vuoksi vapautensa menettänyt henkilö,
  • tahdostaan riippumatta laitokseen sijoitettu tai säilöön otettu henkilö tai
  • lastensuojelulain nojalla huostaan otettu ja laitoshuoltoon sijoitettu lapsi
  ja rikos on aiheutettu

  • laitoksessa ollessa tai sijoitettuna laitoksen ulkopuolelle taikka
  • lomalla tai karkumatkalla laitoksesta.
  Lisäksi korvataan esinevahinko, jonka valvontarangaistukseen, yhdyskuntapalveluun tai nuorisorangaistukseen tuomittu, yhdistelmärangaistuksen valvonta-aikaa suorittava tai valvottuun koevapauteen sijoitettu on aiheuttanut palvelupaikan tai työelämään ja työn tekemiseen liittyvän perehtymispaikan järjestäjälle taikka sivulliselle suorittaessaan rangaistukseen kuuluvaa palkatonta työtä taikka tehtävää.

  Esinevahinko sekä taloudellinen vahinko voidaan korvata myös, jos molemmat seuraavista edellytyksistä täyttyvät:

  • vahinko on määrältään huomattava (vähintään 2 000 €) ja
  • vahingon syntyyn on vaikuttanut rikoksen uhrin avuttomuus (ikä, sairaus, vamma).
  Tällöin harkinnassa otetaan huomioon myös rikoksen uhrin taloudelliset ja muut olosuhteet."

  Tutustu tarkemmin: Rikosvahinkolaki, luku 2 Korvattava vahinko > "
  "
   
 23. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  332
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sisälukutaito on hieno asia. Kannattaa lukea tuo Lucaksenkin pasteama pätkä ajatuksella niin saattaa sullekin aueta miksi linkkasin mitä linkkasin.
   
 24. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  241
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Okei kerrataan vielä, tyyppi tuomittu petoksesta, niin oletan että siellä linkissä myös puhutaan petoksesta. Juu en oo todellakaan perillä lakiasioista/-sanastosta, jonka vuoksi täqltä kysyin (varmaan vitun vaikeeta tajuta joillekin), joten edelleenkin: Kiitos nollapostauksesta/vittuilusta...
   
 25. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei sillä periaatteessa ole merkitystä oli tuomittu vaikka kansanmurhasta jos vahinko on taloudellinen niin valtionkonttori ei korvaa sitä. Kuten tuossa on sanottu niin vahingon laatu määrää sen korvataanko vai ei, esine/omaisuus -> ei korvata, kipu/särky tms. -> korvataan
   
 26. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 786
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ainoa keneltä petoksen uhri voi yrittää saada niitä rahoja takaisin on se petoksen tehnyt rikollinen.

  Voi olla tosin aika vaikeaa jos kyseessä on peliongelmainen joka velkaantunut sen takia ja luottotiedotkin menneet.

  On siinä kuitenkin 20 vuotta aikaa yrittää sitä periä ulosoton kautta. Kun sitä käyttää 2,5 vuoden välein ulosotossa niin luottotiedot pysyvät koko 20 vuoden ajan pakkasella jos ei sitä maksa.
   
 27. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Toikin riippuu taloyhtiöstä. Itse olen 23 asunnon rivariyhtiön hallituksessa eikä ole tullut edes mieleen kieltää kuin puhtaasti laittomat hankkeet.. Mitä sitä muiden elämää hankaloittamaan ja naapurisopua tuhoamaan..

  Varmaan osa osakkaiden terassirakennelmakin on oikeasti kunnan rakennuslainsäädännön vastainen mutta siinähän tekevät. Mukavampi asua yhtiössä missä pihat on kunnossa kuin se että kaikki rehottaisivat luonnontilassa.

  Mutta tämäkin on toki yhtiöstä ja hallituksesta kiinni.