"Katso vaikkapa wikipediasta:"
En ole kiinnostunut wikipedian näkemyksestä. Käytän mielummin sinun
"Se on denialismia, jos kiistää ilmaston lämpenemisen ja ihmisten osallisuuden."
Myönnät siis itsekin, että denialismi on olikukko, mielipide johon juuri kukaan ei nojaudu. Tästä keskustelusta löytyy yksi "denialisti" ja sekin on mitä luultavimmin sarkasmia. Se, mikä on kiistanalaista on mikä on ihmisen osuus ilmastonmuutoksessa. Ei denialismia, vaan avointa keskustelua ja tutkimusta.
A. Miltä osin esimerkiksi IPCC:n projektiot on olleet tarkkoja?
B. IPCC:n ennusteet on menneet vikaan aina 25 vuoteen asti. Jos neljännesvuosisadan ajanjakso on säätä, niin milloin sää muuttuu ilmastoksi?
C. Tarkoitin, että yksittäisten elementtien vaikutusta ei nykyisellä teknisellä tasolla pystytä varmuudella toteamaan. Yksittäisten elementtien kehitystä ja kokonaisvaikutus toki voidaan mitata.
D. Vuonna 2007 laaditun ilmastoraportin on jo todettu ennustavan tulevaisuutta oikein?
E. Jatkuvasti yliarvioimalla ja kumoamalla edellisten raporttien ennustukset. Kun malli antaa tuloksia laidasta laitaan osumatta kertaakaan nappiin on siinä jotain vikaa. Oletko samaa mieltä?
"Niin, eli yksinkertaistaen: kasvihuonekaasut sitovat lämpöä. Kasvihuonekaasujen määrän lisääntyessä maapallo lämpenee. Ja tähän nimenomaan on päädytty tutkimuksilla."
Kasvihuoneilmiössä ei ole kyse kasvihuonekaasujen kyvystä sitoa lämpöä. Kaikki materia sitoo lämpöä lämmetessään. Mikä on pointtisi?
"Niin, säiden ääri-ilmiöiden odotetaan lisääntyvän ilmaston lämmetessä ( koska lisääntynyt energia purkaantuu jollakin tavalla). Nyki on sinänsä vain yksi paikka, ehkä siksi siitä uutisoidaan, koska ovat tehneet suunnitelmia ja laskelmia(Sandyn jälkeen)"
Eli se ei varsinaisesti liity merenpinnan nousuun?
"No niinhän sitä sanotaankin. Meren pinnannousu on kyllä ollut arvioissa alakanttiin."
Tarkoitatko arviolla IPCC:n arviota vai jotain muuta? IPCC:n ensimmäisestä raportista: "For the IPCC Business-as Usual Scenario at year 2030 global-mean sea level is 8 (to?) 29 cm higher than today, with a best-estimate of 18 cm. At the year 2070, the rise is 21 - 71 cm, with best-estimate of 44 cm."
Vielä ei ihan olla vuodessa 2030, mutta jotain arvioita voidaan esittää.
Nousua on kuvaajan mukaan n. 2,4 tuumaa 24:ä vuodessa, n. 10 senttimetriä vuoteen 2040 mennessä.
(
https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_l...bal_average_absolute_sea_level,_1880-2013.png)
https://www.ipcc.ch/publications_and_data/publications_ipcc_first_assessment_1990_wg1.shtml
"Ilmastopakolaisuus taas liittyy myös niihin valtioihin, joissa esimerkiksi vedensaanti häiriintyy ja lämpö nousee vaikkapa niin korkeaksi, että maanviljely vaarantuu. Näin niinkuin esimerkkinä."
Eli kun ihmiset pumppaa pohjavesivarannot tyhjiin on kyse ilmastonmuutoksesta? Kun uutisissa kauhistellaan "mereen vajoavilla" atolleilla panikoivia ihmisiä jotka hätäpäissään ostavat maata mantereelta, ja tämän osoittautuessa hölynpölyksi on kyseessä "yksittäistapaus". Toisin käydessä kyse on tietysti ilmastonmuutoksesta, niinkö?
"Täyttä bullshittiä. 11 mittaushistorian lämpimintä vuotta on tapahtunut viimeisen 12 vuoden aikana. Trendi on täysin selkeä, paitsi älyllisesti epärehellisille, jotka kirsikanpoiminnalla yrittävät vääristellä."
Eli kahdenkymmenen vuoden pysähdys lämpötilojen nousussa vastoin odotuksia voidaan sivuuttaa kokonaan, koska lähtötilanne on ennestään jo korkea? Tämähän ei ole lainkaan "bullshittiä". Luulin, että yksittäiset vuodet on (mielestäsi) säätä.
http://www.metoffice.gov.uk/hadobs/hadcrut4/data/current/web_figures/hadcrut4_annual_global.png
Minä näen kolme (3) selvää lämpöennätystä viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Puhun siis globaalista keskilämpötilasta, jotta ollaan samoilla linjoilla.
"Osittain sinne päin: kasvihuonekaasut ovat lämmittäneet maapalloa, jonka seurauksena jäät sulavat. Tummat vedet taas imevät itseensä lämpöä ja lämpölaajenemisen ansiosta pinta nousee itseasiassa mallien yläkantin mukaan. Tässä asiassa mallit ovat olleet erittäin konservatiivisia."
Osittain sinne päin.
https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2013/03sep_soot/
Etelänavallahan jääpeite on kasvanut.
Uudestaan, mistä malleista puhut. IPCC:n "malli" (20-88 cm vuosisadassa.) on ihan mitä sattuu. Nousu osuu alimpaan arvioon, mutta jää kauaksi ylimmistä.
Kuvaajasta 1990-2010 0,28-5,6=0,28. 0,14 astetta vuosikymmenessä.
“Based on the IPCC Business as Usual scenarios, the energy-balance upwelling diffusion model with best judgement parameters yields estimates of global warming from pre-industrial times (taken to be 1765) to the year 2030 between 1.3°C and 2.8″C, with a best estimate of 2 0°C This corresponds to a predicted rise from 1990 of 0.7-1.5°C with a best estimate of 1.1C. “
Alin arvio 0,175 astetta vs. toteutunut 0,14. Sinun ja IPCC:n mielestä loistava tarkkuus. Olen eri mieltä.
"Näyttää Moncktonin tuotokselta.
Ja sitten itse asiaan:
1. Mihin jäi Hansenin b ja c?
2. Eli luvut on heitetty kuvaajaan täysin hatusta. Malleja on tietenkin useita, koska kasvihuonekaasujen ja päästöjen määrä ei ole vakio. Ja ne ovat osuneet aika kohdilleen.
3. Miksi ihmeessä on otettu 63 vuoden tarkasteluväli? Miksi on otettu 17 vuoden tarkasteluväli? Varsinkin kun nämä ei ole vakiintuneja käytäntöjä. Vastaus on tietenkin kirsikanpoiminta, jotta saadaan haluttu tulos."
1. En tiedä. En siis itse ole tehnyt tuota.
2. Luvut ei kuvasta lainkaan IPCC:n raportteja? Voitko laittaa tarkempia lukuja?
3. En tiedä. Tarkoitus ei siis ollut osoittaa lukujen poikkeama toteutuneesta, vaan osoittaa arvioiden vaihtelevuus ajan mittaan. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on jatkanut muuttumattomalla nousukulmalla jo pidemmän aikaa. Oletuksena on, että ilmaston lämpeneminen johtuu hiilidioksidin määrästä. Mallit siitä huolimatta muuttuu (luonnollisesti), mutta lämpötilat ei nouse odotetulla tavalla. "Science is not settled."
"En todellakaan tiedä mitä sinä käsität katastrofilla. Ja tuo olkiukkoilusi on aika säälittävää. Anna vaikkapa 20 esimerkkiä näistä katastrofimaalailuista, on minulta mennyt ohi."
Katastrofiskenaarioitahan on vähän joka lähtöön. Et taida nyt ihan käyttää "olkiukkoa" oikein. "Uskovainen" kuvastaa mielestäni hyvin henkilöä joka kritiikittä nielee auktoriteetiksi katsomansa tahon mielipiteen tutkimatta asian taustoja. Oletko eri mieltä?
Jaa että ihan esimerkkiä 20 rittää.
http://www.seeker.com/climate-catastrophes-worst-case-scenarios-1770052806.html
https://www.theguardian.com/environ...catastrophe-is-affordable-says-ipcc-report-un
http://www.huffingtonpost.com/eric-zuesse/climate-catastrophe-to-hi_b_4089746.html
http://www.newyorker.com/news/daily-comment/climate-catastrophe-coming-even-sooner
Googleta itse lisää.
"Haha, konservatiivilehti kertoo jotain niin sen on pakko olla totta. Ja hauskaa on se, että Monckton tuossakin paperissa mainittu
Cook et alin paperin mitätöinnin yritys on kyllä säälittävää. Kyllähän se varmaan vituttaa, kun pystytään tarjoamaan maallikoille helposti ymmärrettävää tietoa.
Hauska tuossa paperissa on se, että se yrittää vedota siihen, että missä papereissa eksplisiittisesti ilmaistaan (abstraktissa) että ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Cook et al. paperissa kategorioita oli muistaakseni seitsemän. Ja jos otetaan Legates et al. kriteerit, niin ilmastotutkijoista 9, eli 0,08% sanoo, että ilmastonmuutos ei ole ihmisen aiheuttamaa vs. 41 paperia, joissa se nimenomaan ilmaistaa .
"Konservtiivit, republikaanit, säälittävää, mitätöinnin yritys". Hyvin on sana ainakin hallussa. Ymmärrät varmaan itsekin, että vaikka abstraktissa ei erityisesti mainita ihmisen yhteyttä lämpenemiseen voi itse tutkimus sitä käsitellä. Kun otannasta suljetaan pois kaikki tulokset lukuunottamatta niitä jotka erikseen mainitsevat asian se vinouttaa lopputuloksen. Moni tutkija kokikin tutkimuksena tulleen väärin kategoriouduksi.
"Implisiittiset ilmaukset on Legatus et alin paperissa jätetty huomioimatta (ja neutraalit), mutta ne on jähuomioitu prosentteja laskiessa..."
Yritätkö sanoa, että "science is settled" vai "97 %:n konsensus". Konsensushan on, että ihmisellä on jotain vaikutusta ilmastoon, ei se että se riippuu ainoastaan ihmisestä. Tiedän, hienovarainen ero, mutta ero siitä huolimatta. Tieteessä tälläisillä "pikkuasioilla" tuppaa olemaan merkitystä. Debatti (tiedeyhteisössä) ei todellakaan ole vielä ohi toisin kuin lobbarit ja huijarit antavat ymmärtää. Se on vasta alkanut.
Kiitos, kun viitsit vastata.