Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Näissä on eroja, viitisen vuotta sitten ostettu Oskar pitää mekkalaa, piti jo uutena verrattuna viime vuoden malliin. Uudempi laitos aika äänetön.Täällä myös tuo Stradler Form Karl Big ja ihmettelen kun jotkut valittavat äänestä. Pyysin kahta muutakin kuuntelemaan kun en mitään kuullut ja samaa mieltä hekin. Hygrostaatti täysillä ja 3/4 teho. Uusi kolmio ja noin 40% kosteus muissa huoneissa paitsi missä itse kone n. 45-50%.
Tässä on tietty monta koulukuntaa, mutta kun korvausilma yleensä tulee makkareihin ja siirtyy niistä "julkisiin tiloihin" ja lopulta poistoilmaventtiileihin kylppäreissä ja keittiössä, niin itse suosin kostuttimia makkareihin eli samaan paikkaan kuin mistä ilma yleensä tulee sisään. "Vastavirtaan" kostuttaminen ei yleensä toimi yhtä tehokkaasti ja makuuhuoneissa kostutuksen tarve on muutenkin yleensä suurin ja pakkaset kovimpia ja ilma kuivinta öisin, kun makuuhuoneet ovat käytössä. Lisäksi makuuhuoneen ovet täytyy pitää öisin sepposen selällään, jos kostuttaa olohuoneen tmv. tilan puolelta. Joka makkariin pikku-ufox niin homma pelittää.Millaista kostutinta suosittelisitte reilun 10 vuotta vanhaan n. 130m2 taloon, jossa on yhdessä kerroksessa oh/k + 3 mh + khh sekä kylppärin yhteydessä pieni pukeutumistila? Talossa on koneellinen ilmanvaihto ja talo lämpeää vesikiertoisen lattialämmityksen kautta, jos tällä nyt on mitään väliä.
Riittääkö yksi jytympi pöhötin koko taloon vai pitääkö hankkia useampia kostuttimia?
Millaisilla laitteilla muuten mittaatte ilmankosteutta? Itsellä on joku marketin "weather station", joka speksien mittaa ilmankosteutta välillä 20-95%. Taitaa olla melkolailla lelu, mutta liekköhän tällä saa edes suuntaa-antavan tuloksen? Viime talvena hyvinkin jäivät tulokset tuohon 20% kohdalle. Todennäköisesti kosteus ollut vielä alhaisempikin.
Tässä on tietty monta koulukuntaa, mutta kun korvausilma yleensä tulee makkareihin ja siirtyy niistä "julkisiin tiloihin" ja lopulta poistoilmaventtiileihin kylppäreissä ja keittiössä, niin itse suosin kostuttimia makkareihin eli samaan paikkaan kuin mistä ilma yleensä tulee sisään. "Vastavirtaan" kostuttaminen ei yleensä toimi yhtä tehokkaasti ja makuuhuoneissa kostutuksen tarve on muutenkin yleensä suurin ja pakkaset kovimpia ja ilma kuivinta öisin, kun makuuhuoneet ovat käytössä. Lisäksi makuuhuoneen ovet täytyy pitää öisin sepposen selällään, jos kostuttaa olohuoneen tmv. tilan puolelta. Joka makkariin pikku-ufox niin homma pelittää.
Äänetön, bakteeriton, helppohoitoinen, toimintavarma, ei kalkita (kuten ultaraääni), tehokas ja käytännössä ikuinen.Noista Ufoxeista on tässä ketjussa puhuttu paljon, mutta mikä niissä siis on niin erinomaista, kun ovat ilmeisesti aika sähkösyöppöjä eivätkä edes hinnaltaan mitenkään kovin edullisia, varsinkin jos joutuu useamman hankkimaan?
Ufox HK2 näyttää vuotavan kylmänä alleen kun sen viime talven jäljiltä varastosta kaivoin käyttöön. Lämmetessään näyttää tiivistyvän ja vuoto loppuu. Mistähän johtuu?
Kotivakuutus?En voi suositella Ufox U3S. Viime viikolla oli yön aikana mennyt vikavirtasuoja ja viaksi paljastui Ufox U3S. Nyt sitten muutamien päivien jälkeen ajattelin siirtää laitteen jotta voi viedä sen SERriin ja hankinnassa uusi.
Yllätys ja v-tutus melkoinen kun selvisi, että laite on lorotellut alleen ja pilannut lattiankin. Itselleni Ufoxin tärkein ominaisuus nimenomaisesti on ollut se, että koko alaosa on kiinteä eikä se pääse missään tilanteessa päästämään alleen. Mutta kun laitetta nyt tarkastelee niin onhan siellä pienen pieni reikä pohjassa. Sitä miksi se on alkanut vuotaa en käsitä. Ei ollut kokonaan valunut mutta reilusti kuitenkin.
Joo ei tästä huolta, enemmän haluan vaan viestiä jos on joku muu Ufox U3S omistaja jolla sama (väärä) käsitys kun mulla, etteikö laite voisi vuotaa.Kotivakuutus?
Niin eikai tämäkään vehje ikuinen ole.
Itsellä ollut alusta asti käsipyyhe tuon alla.
Ulkonäkö ei kiinnosta pätkän vertaa.
Kuinka vanhoja teillä on nuo ufox u3s?
Itsellä vasta vähän päälle vuoden vanha.
Hyvä, halusin herättää asiasta keskustelua ja se onnistui.Hyvä kun toitte esiin tuon tiivistehomman. Itse pidän Ufoxeja mattojen päällä, niin se nyt imee enimmät vedet jos Ufox sattuu alleen laskemaan. Hyvä kuitenkin alkaa pitää noita vähän silmällä. Minullakin aika usein pääsee vesi loppumaan, ja minusta Ufoxeja pitää voida huoletta käyttää niin. Se on suunnittelu- ja/tai materiaalivirhe, jos tuote ei kestä normaalia käyttöä.
Varmaan aika paljon vaikuttaa tuohon Ufoxien tiivisteiden kestämiseen sekin, että kuinka usein sen antaa mennä ylikuumenemis-/sulamissuojan kautta katkolle. Valitettavasti itse aika usein säädän veden määrät sillä tavalla etenkin hinnakkaiden sähköjen aikoina, että Ufox pamahtaa itsekseen pois päältä joskus aamuvarhaisella eikä unohdu suotta päiväksi höyryttelemään. Se tietysti tapahtuu vasta kun vastus ja luonnollisesti samalla myös tiivisteet lämpenevät useita kymmeniä asteita normaalia kuumemmiksi. Toistaiseksi kuitenkin paikat pysyneet kuivina max 5-vuotisilla laitteilla.
Oishan tuossa etäohjattavaa ja ajastinohjelmoitavaa älypistorasiaa olemassa, mutta en suoraan sanottuna vaan jaksa monimutkaistaa järjestelmää etenkään, kun melko randomisti mennään tällä hetkellä toimisto- ja etäpäivien suhteen. Ja suora pörssisähköohjaus ei oikein tule kysymykseen, kun kuivasilmäisyydelle allergisen silmäsairauden vuoksi terveysprioriteetit menevät aina sähkönkulutuksen edelle. Olen siten vaan jotenkin kokenut helpoimmaksi täyttää Ufoxiin iltaisin sen verran vettä kuin mitä seuraavan päivän menot edellyttävät. Kotiin jäädessä tulee laitettua vähän enemmän vettä ja myös lisättyä sitä sitten aamulla.Tuohon voisi auttaa jokin pörssisähköohjaus esim. Shellyllä? Tai sitten vaan ajastinpistorasia, jonka ajastaa sammumaan aamuyöstä vähän ennenkuin vesi loppuu.
Toki ja keinoja on monia. Itse yleensä kaadan kotiin tullessa vedenkeittimellä 90 asteiseksi kuumennettua vettä, mikä boostaa höyrystymistä alkuun ja nostaa kosteudet melko nopeasti takas hyvälle tasolle. Fiksuintahan se olisi vaan yksinkertaisesti lopettaa sähkön hinnan seuraaminen kokonaan ja antaa pöhötellä 24/7, kun ei nuo käyttöhinnat oikeasti kenenkään taloutta kaada. Siitä on vaan jotenkin muka tullut hauskaa ja vastuullista olla tiedostava ja optimoiva ekohippi.^ Itsellä on tapana laittaa toimistopäivien ajaksi Ufox puolelle teholle. Ei pääse vedet loppumaan vaikka työpäivän päälle kävisi asioilla ja/tai harrastuksissa. On hyvä että asunnossa on jonkinlainen peruskosteutus päällä myös silloin kun en ole paikalla. Soittimet tykkää, ja asunnon kosteus nousee sitten nopeammin, kun tulen takaisin kotiin ja laitan Ufoxin max. teholle.
Eiks tossa mee enemmän energiaa hukkaan kun porisuttaa vedenkeittimellä veden kymmeniä asteita kuumemmaksi, kuin mitä ilmankostutin? Tokihan vedenkeitin tekee sen nopeasti, mikä voi antaa valheellisen tunteen ettei se mitään maksa... Ite en uskaltaisi kipata liki kiehuvaa vettä Ufoxiin, on sen verran lötkön oloista muovia.Toki ja keinoja on monia. Itse yleensä kaadan kotiin tullessa vedenkeittimellä 90 asteiseksi kuumennettua vettä, mikä boostaa höyrystymistä alkuun ja nostaa kosteudet melko nopeasti takas hyvälle tasolle. Fiksuintahan se olisi vaan yksinkertaisesti lopettaa sähkön hinnan seuraaminen kokonaan ja antaa pöhötellä 24/7, kun ei nuo käyttöhinnat oikeasti kenenkään taloutta kaada. Siitä on vaan jotenkin muka tullut hauskaa ja vastuullista olla tiedostava ja optimoiva ekohippi.
En usko. Eipä se kovin pitkäaikainen prosessi ole, kun sinne keittimeen lorottaa niin kuumaa vettä kuin hanasta saa ja onhan nuo termodynamiikan lait aika vakiot muutenkin. Ufoxin vesi on 70-asteista muutenkin, niin eipä tuossa hirveän isoa eroa ole, mutta kyllä se jonkin aikaa haihduttaa silmämääräisesti tarkasteltuna huomattavasti reilumpaa tahtia sitä 90-asteista vettä kuin siinä normaalissa 70 asteen lämmössä.Eiks tossa mee enemmän energiaa hukkaan kun porisuttaa vedenkeittimellä veden kymmeniä asteita kuumemmaksi, kuin mitä ilmankostutin? Tokihan vedenkeitin tekee sen nopeasti, mikä voi antaa valheellisen tunteen ettei se mitään maksa... Ite en uskaltaisi kipata liki kiehuvaa vettä Ufoxiin, on sen verran lötkön oloista muovia.
Ufoxin vesi on 70-asteista muutenkin
Vesisäiliössä olevan veden lämpötila on noin 65-80ºC ja höyryn lämpötila 50-60ºC.
Infrapunalämpömittarilla on tullut tarkasteltua tilannetta.Oletko mitannut Ufoxin säiliössä olevan veden lämpötilan, vai mihin tämä perustuu?
Infrapunalämpömittarilla on tullut tarkasteltua tilannetta.
Data on tärkeää. Ilman dataa ei voi optimoida.Ihailtavaa tarkkuutta ja asialle omistautumista. Setämies arvostaa.
Data on tärkeää. Ilman dataa ei voi optimoida.
Olisko niin, että vastus on mitoitettu siten, että täysi Ufox jaksaa lämmittää vain siihen reiluun 60 asteeseen ja vain viimeinen tilkkanen on yli 70-asteista? Ainakin omat Ufoxit pitävät lopussa sellaista pihinää ja sihinää, että lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin täytenä. Täytenä vesi ei vaikuta kovin kuumalta, esim. kun vertaa höyryn määrään mikä kuumasta kraanavedestäkin nousee.
Näin minäkin olen käsittänyt, ettei Ufoxissa ole termostaattia joka säätelisi vastusta höyrytyksen aikana, vaan vastus töhöttää täysillä (tai puoliteholla) niin kauan kuin vettä piisaa. Toivon myös jäsen @Manala lta lisämittauksia (Ja kohta joku laskee meille mitä nuo lämpötilaerot teoriassa ovat )Olen melko varma että vesi on sitä kuumempaa mitä vähemmän sitä on. Tämä siksi, että lämmitysteho on vakio 360 W, riippumatta veden määrästä. Mitä pienempään vesimäärään tuo teho kohdistuu, sitä korkeampi on veden lämpötila.
Näin minäkin olen käsittänyt, ettei Ufoxissa ole termostaattia joka säätelisi vastusta höyrytyksen aikana, vaan vastus töhöttää täysillä (tai puoliteholla) niin kauan kuin vettä piisaa.
Eiks tossa mee enemmän energiaa hukkaan kun porisuttaa vedenkeittimellä veden kymmeniä asteita kuumemmaksi, kuin mitä ilmankostutin? Tokihan vedenkeitin tekee sen nopeasti, mikä voi antaa valheellisen tunteen ettei se mitään maksa... Ite en uskaltaisi kipata liki kiehuvaa vettä Ufoxiin, on sen verran lötkön oloista muovia.
En kyllä välttämättä levyä jättäis yöks päälle.. induktiolevy on toki turvallisempi, mutta pitää ääntä.Jos Ufoxin mahdollinen vuotaminen huolestuttaa, niin kannettava keittolevy voisi olla yksi ratkaisu DIY-henkilölle. Siis jos ei välitä Feng-shuista eikä mahdollisesta hellasäröstä. Esim. Ariete keittolevy Gigantista hintaan 39.95 E. Täysi kattila vaan lieden päälle ja pienelle teholle. Tuollaista ei tosin voi jättää valvomatta. Kannettava induktioliesi automaattisella virrankatkaisulla olisi turvallisempi vaihtoehto. Nämä olisivat myös helpompia puhdistaa kuin Ufoxit.
Tässä mallissa on myös ajastus 0:01 - 3:00 tuntia.
Helpompaa taitaa kuitenkin olla että laittaa Ufoxin esim. pesuvatiin ja johonkin muoviseen säilytyslaatikkoon.
Disclaimer: en ota mitään vastuuta jos joku tällaisen hankkii ja kämppä palaa.
Kannettava induktio on ja sillä tulikin annettua vähän extraa viime perjantaina sähkön ollessa kulutushyödykkeellistä. Muuten sitä ei kyllä hirveästi jaksaa käyttää arjessa ilmankostutushommiin, koska käämin sirisemiset ja releen naksumiset.Jos Ufoxin mahdollinen vuotaminen huolestuttaa, niin kannettava keittolevy voisi olla yksi ratkaisu DIY-henkilölle. Siis jos ei välitä Feng-shuista eikä mahdollisesta hellasäröstä. Esim. Ariete keittolevy Gigantista hintaan 39.95 E. Täysi kattila vaan lieden päälle ja pienelle teholle. Tuollaista ei tosin voi jättää valvomatta. Kannettava induktioliesi automaattisella virrankatkaisulla olisi turvallisempi vaihtoehto. Nämä olisivat myös helpompia puhdistaa kuin Ufoxit.
Tässä mallissa on myös ajastus 0:01 - 3:00 tuntia.
Helpompaa taitaa kuitenkin olla että laittaa Ufoxin esim. pesuvatiin ja johonkin muoviseen säilytyslaatikkoon.
Disclaimer: en ota mitään vastuuta jos joku tällaisen hankkii ja kämppä palaa.
Kannattaa varmaan sitten mittailla sitä vedenlämpötilaa siitä näkökulmasta, että se on riittävä. Siihen on ihan syynsä (bakteerikasvu), miksei se saisi olla liian matala.No kappas, tulikin sitten pistettyä em. releet tilaukseen, jotta pääsee testailemaan.
Toki, mutta eipä se veden vaihtaminenkaan aina tarvittaessa ja/tai ammeen peseminen tiskiharjalla ole mitenkään ylitsepääsemätön askare.Kannattaa varmaan sitten mittailla sitä vedenlämpötilaa siitä näkökulmasta, että se on riittävä. Siihen on ihan syynsä (bakteerikasvu), miksei se saisi olla liian matala.
Toki, mutta eipä se veden vaihtaminenkaan aina tarvittaessa ja/tai ammeen peseminen tiskiharjalla ole mitenkään ylitsepääsemätön askare.
Toki, mutta eipä se veden vaihtaminenkaan aina tarvittaessa ja/tai ammeen peseminen tiskiharjalla ole mitenkään ylitsepääsemätön askare.
Tuossa ollaan rakentamassa otollista pesimäalustaa ja levityslaitetta legionellalle. Eikä se lähde millään peruspesulla, eikä sitä voi aistein havaita.Jep. Etenkin kun noita haihduttavia laitoksia nyt on olemassa mm. Ventalla ihan ilman minkäänlaista veden lämmitystä. Niissä tosin se haihdutusteho saadaan suurentamalla sitä haihdutuspinta-alaa ja ilmanvaihtoa. Voisi kuvitella että puolitiehen lämmitetty on bakteerikasvun kannalta se pahin mahdollinen skenaario, eli saa varmaan olla putsailemassa melko tiheäänkin jos lämpötila liikkuu jossain 30-40 asteen haarukassa.