Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kotivakuutus on melko laaja ja epätarkka termi puhekielessä, mutta tässä ilppeihin liittyvässä kontekstissahan puhutaan enemmästä mitä yleensä tarkoittaa monille pelkkä kotivakuutus(irtaimisto, vastuu, oikeus, kotimaan matka jne). Ajatellaan siis kodin vakuutuksia, jotka esimerkiksi voivat korvata tasosta riippuen talon palamisen, murron, vesivahingon, puun kaatumisen jne.Toki saahan niitä kotivakuutukseen jos ennenaikojaan menee rikki.
Vakuutusturva kokonaisuutena maksaisi ihan helvetisti ellei se olisi maltillisen tasoinen.En tiedä montako euroa teillä maksaa kotivakuutus
Ilmeisesti kyseessä on taloyhtiö ja korvattavuus perustuu kiinteän sisustuksen laajaan vakuutusturvaan, joka on neliöiden perusteella kohtuullinen. Varmaankin ihan järkevää.mutta ainakin itsellä meni juuri ilp takuun päättymisen jälkeen rikki ja noin 4v vakuutusmaksut sai sillä kuitattua.
Olet aivan oikeassa. Tällä voisikin perustella sitä, että kannattaa mieluummin ostaa kalliimpi ilppi, koska asennuksen hinta on siinä samaa luokkaa ja säästöpotentiaali isompi ja oletettu elinkaari pidempi. Tietenkin mikäli laite on pelkästään jäähdytystä varten, teorialtani putoaa pohja koska energiansäästön arvoa ei ole.Vaikka kuinka halpa ilppi olisi niin silti yleensä asennuksesta tulee ainakin toinen samanlainen kuluerä.
Jos investoidaan vain luksukseen, tai siis toisin sanoen terveyteen, mukavuuteen ja/tai tuottavuuteen, niin silloinhan voi myös samaan tapaan laskea että enemmän on enemmän. Tavallaan helpompaa mutta toisaalta nyansseihin sukeltaessa oikeastaan vaikeampaa. Pelkässä jäähdytyksessä energiataloudellisuus on yleensä toissijaista ja se lienee pääosin kehnoissakin laitteissa riittävän hyvä ja keskimäärin paranee parempaan siirtyessä. Jäähdytyksen energialasku on joka tapauksessa kotitaloudessa verrattain olematon ja minusta se voidaan käytännössä jättää huomioimatta. Tällöin järkikriteeriksi tulisi vaikkapa käyttöliittymän helppous, ohjauksen järkevyys, melutaso(todennäköisesti vähempi huoli kuin lämmityksessä), puhalluksen mukavuus, mahdollisesti halutut tai ei halutut hypetetyt erikoisominaisuudet, yhteensopivuus muihin järjestelmiin, yleinen laatuvaikutelma, takuuaika, asennuksen ja huollon saatavuus, valmistajan asennukselle asettamien vaatimusten rajoitukset, oletettu laitteen kestävyys ja luotettavuus, ulkonäkö(sisällä ja ulkona) jne. Nämähän ovat vielä vaikeammin arvioitavia kuin energiataloudellisuus. Menee ainakin minulla melkein yhtä mutuksi kuin muka järkevän auton tai jääkaapin valinta, ja alan ammattilaisilla oman merkin suositteluun.Joo, ei tässä ole tulossa kuin kuluja niin takaisinmaksua ei tarvitse ajatella. Tokihan sille nousseelle asumismukavuudelle voi ajatella jotain arvoa. Sen vuoksi olisin valmis jonkun roposen maksamaan hiljaisemmasta ja vähemmän kammottavasta laitteesta
Scanofficen sivuilta joutuu valitettavasti vertailun tekemään käsin. Joka mallille on oma pdf esite. Tekoäly saattaisi osata koostaa nuo tärkeimmät featuret taulukkoon.Onko joku löytänyt hyvää sivustoa Mitsubishin mallien vertailuun? Tuntuu että eri asentajilla on eri malleja valikoimissa niin hieman sekavaksi menee. Olisi kiva jos löytyisi vastaava ominaisuustaulukko kuin Daikinilta mistä näkisi onko esim. wifiä, ilmansuodatuksia yms.
Yksimielisyyttä ei valitettavasti ole.On nyt näköjään vanhan mitsun kompressori antanut periksi, pitää muutaman kerran käynnistyksen jälkeen ylimääräistä meteliä jonka jälkeen jää vilkuttelemaan virhettä. 9 vuotta vanhaa konetta nyt ei todennäköisesti kannata huoltamaankaan lähteä, eli uuden hankinta on ajankohtainen. Löytyykö tällä hetkellä jotain merkkiä/mallia jonka paremmuudesta on yksimielisyys, vai voiko sitä hyvillä mielin mennä sen mukaan mitä asentajalta varastosta löytyy?
Kyllähän tuohon vaikuttaa paljonko talossa neliöitä ja missäpäin sijaitsee. Ja vielä onko takkaa tai muuta lämityksiä käytössä.On nyt näköjään vanhan mitsun kompressori antanut periksi, pitää muutaman kerran käynnistyksen jälkeen ylimääräistä meteliä jonka jälkeen jää vilkuttelemaan virhettä. 9 vuotta vanhaa konetta nyt ei todennäköisesti kannata huoltamaankaan lähteä, eli uuden hankinta on ajankohtainen. Löytyykö tällä hetkellä jotain merkkiä/mallia jonka paremmuudesta on yksimielisyys, vai voiko sitä hyvillä mielin mennä sen mukaan mitä asentajalta varastosta löytyy?
Jep. Esim tuo on aika näppärä sivu, josta eri pumppuja voi vertailla keskenään. Ihan kaikkia pumppuja ei kumminkaan tuosta löydy. Silti melko kattavasti näkee ainakin jotain tietoja ja ehkä erojakin.Kyllähän tuohon vaikuttaa paljonko talossa neliöitä ja missäpäin sijaitsee. Ja vielä onko takkaa tai muuta lämityksiä käytössä.
Ei löydy.On nyt näköjään vanhan mitsun kompressori antanut periksi, pitää muutaman kerran käynnistyksen jälkeen ylimääräistä meteliä jonka jälkeen jää vilkuttelemaan virhettä. 9 vuotta vanhaa konetta nyt ei todennäköisesti kannata huoltamaankaan lähteä, eli uuden hankinta on ajankohtainen. Löytyykö tällä hetkellä jotain merkkiä/mallia jonka paremmuudesta on yksimielisyys, vai voiko sitä hyvillä mielin mennä sen mukaan mitä asentajalta varastosta löytyy?
Talon pohjan puolesta realistinen lämmitystarve on noin 80 neliölle etelän rannikkoalueella. Lämmitettävän alueen ainoaksi lämmönlähteeksi on tulossa. Takka löytyisi heti sisäyksikön vierestä, mutta kun puut pitäisi hankkia markkinahinnoin niin ei sitä lämmitykseen käytetä.Kyllähän tuohon vaikuttaa paljonko talossa neliöitä ja missäpäin sijaitsee. Ja vielä onko takkaa tai muuta lämityksiä käytössä.
Talon pohjan puolesta realistinen lämmitystarve on noin 80 neliölle etelän rannikkoalueella. Lämmitettävän alueen ainoaksi lämmönlähteeksi on tulossa. Takka löytyisi heti sisäyksikön vierestä, mutta kun puut pitäisi hankkia markkinahinnoin niin ei sitä lämmitykseen käytetä.
kuten @jm82 sanoi Daikin takuu 5 v Muistaakseni Fujitsuun sai 4 v takuun . Ja yksi vahtoehto Mitsun RW25Jep. Esim tuo on aika näppärä sivu, josta eri pumppuja voi vertailla keskenään. Ihan kaikkia pumppuja ei kumminkaan tuosta löydy. Silti melko kattavasti näkee ainakin jotain tietoja ja ehkä erojakin.
Daikin Perfera 40 N Hinta (FTXTM40A / RXTM40A)
www.lampotilamestarit.fi
Ainakin tuossa Daikinissa on 5 vuoden takuu, kun rekisteröi pumpun. Saattaa olla että jossain muussa merkissä olisi lyhempi takuu?
Tuossa yksi vaihtoehto Bosch Climate Class 8101i. Hinta tällä hetkellä 999€ ja kun asennuttaa valtuutetulla asentajalla (löytyy helpösti), niin takuu 6v ja kompuralla 10v. Kolmatta vuotta pöhisee seinällä ja on toiminut.On nyt näköjään vanhan mitsun kompressori antanut periksi, pitää muutaman kerran käynnistyksen jälkeen ylimääräistä meteliä jonka jälkeen jää vilkuttelemaan virhettä. 9 vuotta vanhaa konetta nyt ei todennäköisesti kannata huoltamaankaan lähteä, eli uuden hankinta on ajankohtainen. Löytyykö tällä hetkellä jotain merkkiä/mallia jonka paremmuudesta on yksimielisyys, vai voiko sitä hyvillä mielin mennä sen mukaan mitä asentajalta varastosta löytyy?
Boscheissa kuulemma todella paljon vikoja.. ei se takuukaan aina lohduta, jos yksikköjä vaihdellaan kokoajan.Tuossa yksi vaihtoehto Bosch Climate Class 8101i. Hinta tällä hetkellä 999€ ja kun asennuttaa valtuutetulla asentajalla (löytyy helpösti), niin takuu 6v ja kompuralla 10v. Kolmatta vuotta pöhisee seinällä ja on toiminut.
Monessa on nykyään ~viiden vuoden takuu, mutta niitäkin on erilaisia. Esimerkiksi Samsung-ilmalämpöpumpuissa 5 vuoden täystakuu vissiin ihan sellaisenaan. Daikin 5 vuotta rekisteröinnin ehdolla.kuten @jm82 sanoi Daikin takuu 5 v Muistaakseni Fujitsuun sai 4 v takuun . Ja yksi vahtoehto Mitsun RW25
Boscheissa kuulemma todella paljon vikoja.. ei se takuukaan aina lohduta, jos yksikköjä vaihdellaan kokoajan.
Omaa kokemusta vai? Kuten sanoin tuossa tuo puhisee ja toimii aivan hyvin. Eli sinulla ei ole boschia ollut, muttaJoo ainut jota suosittelisin ehdottomasti välttämään on Bosch.
Kun ilpi ryhmiä ja foorumeita lukee niin todella paljon porulalla ollu boschin pumpuissa vikaa.Omaa kokemusta vai? Kuten sanoin tuossa tuo puhisee ja toimii aivan hyvin. Eli sinulla ei ole boschia ollut, mutta
kaverit kertoi joten tietämys on pro luokkaa. Eli oliko sinulla edes ko. laitetta. (ILP)
Varmasti on parempia, mutta tuohon hintaan ja tuon arvoilla ota pois.Boschista saatu tällä viikolla tarjous asennettuna 1450 ja luvattu 6v täysi takuu. Vikoja voi ollakin, kun on muu lämmitys pää lämmönlähteenä. Tämä tulisi lämmityskustannusta alentamaan ja viilennykseen. Mutta kanattaako? Aika hyvän hintanen vai onko parempia?
Suurin osa koskee wlan yhteyttä.Kun ilpi ryhmiä ja foorumeita lukee niin todella paljon porulalla ollu boschin pumpuissa vikaa.
Kaveri vaihtanut ja kasa . Sit se kerto sulle ja te asensitte parhaan ilpin mitä löytyy. Nyt olet yhtä hymyä. Eli mikä se paras oli?Tuttu ILP-asentaja on vaihdellut Boschin ulkoyksiköitä takuuseen niin että niitä kertyi jo pihaan kasa, vaikkei monta ollut laittanut.
Mulla hajosi taannoin ILP just ennen pakkasia ja suorasähköllä lämmittely maksoi useamman satasen ennenkuin tuli plussakelit jotta pystyi asentamaan uuden. Että sitäkin voinee pohtia.Boschista saatu tällä viikolla tarjous asennettuna 1450 ja luvattu 6v täysi takuu. Vikoja voi ollakin, kun on muu lämmitys pää lämmönlähteenä. Tämä tulisi lämmityskustannusta alentamaan ja viilennykseen. Mutta kanattaako? Aika hyvän hintanen vai onko parempia?
Kyllä ne jutut on koskenut 4 tie venttiiliä, ja sisäyksikköö ja ulkoykaikköö vaihdettu ja silti ei toimi. Wlan ei vaikuta pumpun toimintaan, tai saa ainakaan vaikuttaa.Suurin osa koskee wlan yhteyttä.
Mielikuvamarkkinonnista ja -ostopäätöksistä olen täysin samaa mieltä ja luonnollisesti se toimii niin pumpuissakin jos se toimii ruokatarvikkeissa tai vaikka kiinteistönvälityspalveluissakin. Uskon että lämmittämisestä perustasolla lähes kaikki pumput selviävät kunnialla ja samalla tiedän että lämitys- tarkemmin sulatuslogiikka voisi kaikissa olla parempi, ja vieläkään ei taida olla Suomen markkinoilla pumppua, jossa esim. huonelämpötilan mittaus olisi kaukosäätimessä (?).Ilpit taitaa olla hieman kun automerkit, mielikuvilla ratsastetaan aika voimakkaasti.
Uskon että kaikki suomessa myytävät, talvikäyttöön tarkoitetut pumput, ovat ihan riittävän hyviä.
Tuskinpa maahantuojat ihan täyttä kuraa viitsisivät edes tuoda, takuut jne. kuitenkin.
Samoin kannattaa miettiä minkä painoarvon antaa ilmasuodatusominaisuuksille, jne.
Sekin pitää tietysti miettiä, että mitä suositumpi pumppu, sitä paremmin varaosia saatavilla.
Täällä tuo Daikin Perfera 40N. 1981 talo, jossa 120 neliötä. Kokonaisneliöt 155.4, mutta siinä on myös autotalli mukana, joka on kylmä. Etelä-Pohjanmaa.Talon pohjan puolesta realistinen lämmitystarve on noin 80 neliölle etelän rannikkoalueella. Lämmitettävän alueen ainoaksi lämmönlähteeksi on tulossa. Takka löytyisi heti sisäyksikön vierestä, mutta kun puut pitäisi hankkia markkinahinnoin niin ei sitä lämmitykseen käytetä.
Kyllä tuo "IFeel" toiminto monesta pumpusta löytyy, omasta Greestä esim.Mielikuvamarkkinonnista ja -ostopäätöksistä olen täysin samaa mieltä ja luonnollisesti se toimii niin pumpuissakin jos se toimii ruokatarvikkeissa tai vaikka kiinteistönvälityspalveluissakin. Uskon että lämmittämisestä perustasolla lähes kaikki pumput selviävät kunnialla ja samalla tiedän että lämitys- tarkemmin sulatuslogiikka voisi kaikissa olla parempi, ja vieläkään ei taida olla Suomen markkinoilla pumppua, jossa esim. huonelämpötilan mittaus olisi kaukosäätimessä (?).
Takuut on, mutta tyytyväisyystakuuta saatika palautusoikeutta ei kiinteästi asennettaville laitteille ei luonnollisesti ole...
Ilmansuodatusominaisuudet ovat mielestäni hienouksia, joista ei esim. vapaa-ajanasuntokäytössä ole juurikaan väliä.
Laitteiden hinnoitteluun niillä ei välttämättä kuitenkaan ole - onneksi - suurta vaikutusta.
Suosituimpien pumppujen varaosien saatavuus saattaa sekin olla lähinnä mielikuva-asia. Laitteen/merkin myyntimääristä riippumatta "varaosia on hyvin saatavilla" voi tarkoittaa sitä että niitä on joko jälleenmyyjän, maahantuojan, tai kuukauden toimitusajalla valmistajan Euroopan varastossa. Lähinnä on kylläkin kyse siitä milloin se asennusliike ehtii korjauksen suorittamaan...
Kyseisestä mallisarjasta mitään tietämättä voisi yleisellä tasolla sanoa, että saahan sen puhalluksen kaikista vähänkin järkevistä ja hankinnan arvoisista ilpeistä asetettua sen verran ylös ettei se puhalla suoraan kohti vaikka sisäyksikkö on asennettu sängyn päälle. Toki veto voi silti olla ongelma, tapauskohtaista. Minua ei häiritse että olohuoneen sohvan yläpuolella on sisäyksikkö. Makuuhuoneessa varmuudella häiritsisi.Moro! Joku jolla on Toshiba Seiya +, niin saako ilmanohjauksen asetettua vaakatasoon tai jopa yläviistoon? Harkinnassa olisi kyseinen pumppu, mutta koska pumppu pitäisi asettaa makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle, niin olisi hyvä, että ilmavirran saisi pois sängystä.
Varavaihtoehtoina Daikin Sensira, Mitsu Electric HR ja GREE Bora, joten vastaava tieto myös niistä kiinnostaa.
pumppu pitäisi asettaa makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle,
Riippu paljon siitä pumpusta, että voiko sen makkariin laittaa. Meilläkin on ja ei häiritse. Jos pumppu on riittävän hiljainen ja sen asennuspaikka on niin ettei puhallus tule sänkyyn suoraan ja lämpö pääsee leviämään huoneesta muualle niin varsin hyvin toimii. Jos SY on suoraan sängyn päällä niin sulatuksen aikana sieltä valuu kylmää sänkyyn eli se ei ole välttämättä mukavaa, mutta jos SY on esim sivuseinällä sänkyyn nähden niin silloin se ei haittaa. Mutta pääsääntöisesti kannattaa asentaa muualle, mutta ainahan se ei ole mahdollista ja helteillä hikoilu on kyllä epämiellyttävää.Tarkoitan siis sitä, että älä missään tapauksessa edes suunnittele asentavasi ilmalämpöpumpun sisäyksikköä makuuhuoneeseen. Älä tee sitä. Älä.
Seiyassa ylin ilmanohjaajan asento ei mene ihan täysin vaakatasoon. Pieni kulma alaviistoon jää silläkin asetuksella.Moro! Joku jolla on Toshiba Seiya +, niin saako ilmanohjauksen asetettua vaakatasoon tai jopa yläviistoon? Harkinnassa olisi kyseinen pumppu, mutta koska pumppu pitäisi asettaa makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle, niin olisi hyvä, että ilmavirran saisi pois sängystä.
Varavaihtoehtoina Daikin Sensira, Mitsu Electric HR ja GREE Bora, joten vastaava tieto myös niistä kiinnostaa.
Sama koskee periaatteessa vanhan dieseltraktorin tyhjäkäyntiä. Välimatka nukkujaan pitäisi olla riittävä, jottei melu ole liian kova.Se SY puhaltimen äänihän on valkoista kohinaa, joka itsessään voi jopa parantaa nukkumista, jos herää herkästi ääniin.
Dieselmoottori ei kyllä tuota valkoista kohinaa millään välimatkalla.Sama koskee periaatteessa vanhan dieseltraktorin tyhjäkäyntiä. Välimatka nukkujaan pitäisi olla riittävä, jottei melu ole liian kova.
Ihan mukava taustaääni siitäkin tulee, kunhan on seinä ja tarpeeksi monta sataa metriä ilmaa välissä. Sen sijaan pään vieressä kaikenlaiset häröäänet saavat olla aika vaimeita jottei niistä ole haitaksi.Dieselmoottori ei kyllä tuota valkoista kohinaa millään välimatkalla.
Ilpin melutaso vaihtelee kovasti. Jos päätämme että ilpit nyt vaan ovat hiljaisempia kuin sateen ropina, ne tosiaan häiritsevät vain erityisen herkkäunisia. Kuitenkin ne eivät läheskään "yleensä" ole ihan niin hiljaisia, jos lasketaan mukaan myös lämmityskäyttö. Ääni häiritsee siis monessa tapauksessa erityisen herkkäunisen lisäksi myös keskiverron herkkäunista. Veto häiritsee myös ainakin itseäni.Ilppihän on yleensä hiljaisempi kuin monien hotellihuoneiden ilmastointi. Tai esim. vesisateen ropina. Meluongelma tässä koskee lähinnä erityisen herkkäunisia.
Juuri tämä. Melun ja vedon tunteen lisäksi MH on usein huono asennuspaikka. Vaikka minulla on ilppi mökissä jonka pohjapiirros kyllä auttavasti sallisi lämmönjako makuuhuoneestakin, ongelmaksi tulisi että yleensä suljen MH oven yöksi. Tällöin on ihan ok jos se lämmittää vain muuta asuntoa mutta olisi ihan perseestä jos se lämmittäisi vain MH. Makuuhuone saa vähän jäähtyä talvella yön aikana, jotkut peräti pyrkivät tähän. Vastaavasti viilennyskaudella saan laitteen käymään hyvin hiljaisesti ja pakon edessä avaan oven.Mutta sitä taas en ylipäänsä ymmärrä, miksi joku haluaa asentaa ilpin makuuhuoneeseen, jossa sen vaikutusalue on hyvin rajallinen.
Siinä tapauksessa pitää tiedostaa mitä on tekemässä ja ei jälkeenpäin valittaa suhinasta, ilmavirrasta ja sulatusäänistä. Nämä pitää olla tiedossa ja asentajan pitää niistä kertoa, jos asiakas itse ei tiedä vehkeestä mitään.Ei siis välttämättä ole mitenkään väärin laittaa sisäyksikkö makuuhuoneeseen jos sen on tarkoitus palvella juuri sitä huonetta eikä koko asuntoa.
Meillä oli vanha on/off ilppi yläkerrassa päätyseinällä ja siinä olisi myös ollut muuten hyvä paikka uudelle Daikinille (Stylish), mutta kun Daikineista saa sen sisäyksikön ropellin niin kätevästi pois kokonaan niin se vaatii SY:n vasemmalle sivulle tilaa ja sitä ei tuossa vanhan ilpin paikalla ollut toisen huoneen väliseinän takia. Näin Daikinin paikka tuli toiseen päätyyn ja parvekkeen oven päälle makuhuoneeseen, ihan tuon puhdistettavuuden takia.En itsekään laittaisi ilppiä makkariin jos ei aivan pakko.