Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eipä se oikein hyvä ratkaisu ole ja huonontaa pumpun hyötysuhdetta. Kesällä varastosta tulee pätsi ja talvella pakastin. Saman tekee ne tiheät suojakotelot. Paras kun pumppu saa hengittää vapaasti.Itse olen ollut siinä käsityksessä, että ulkoyksikköä ei ylipäätään saisi asentaan suljettuun tilaan. Mutta luvathan sille on saatu ja joku ammattilainen sen on asentanutkin. Toivottavasti
Ei kai siinä auta muu kuin järjestää hyvä tuuletus varastosta ulkoilmaan.
Mielenkiinnosta miten porukka käyttää omaansa viilentämiseen.
Eiköhän tässä ole kyse joko asiantuntemattomasta hallituksesta tai isännöitsijästä. Kyseessä lienee juurikin tuo aiemmin mainittu keskiäänitaso. Jäähdytyskäyttöön voi huoletta asentaa melkein minkälaisen laitteen tahansa. Oikein asennettu ja ehjä ulkoyksikkö ei jäähdytyskäytössä tuota 45 dB keskiäänitasoa ylitä vaikka teknisessä speksissä lukisi huomattavasti isompikin dB lukema. Teknisten tietojen äänenpaine on mitattu suoran ulkoyksikön edestä metrin etäisyydeltä laitteen käydessä täysillä.Taloyhtiö sallii ilmalämpöpumppujen asennuksen, mutta vaatimukset on aika tiukat. Ulkoyksikkö saisi tuottaa vain 45dB ääntä. Eri malleja googlaamalla monikaan ei täytä tuota 45dB rajaa vaan yleisesti hiljaisimmatkin ääntelee 47dB äänenvoimakkuudella.
Todennettu haitta ei ole lainkaan suhteellinen asia. Jos Erkki Kaunokorva kokee ILP:n tuottamat äänet häiritseviksi, niin taloyhtiö teettää Erkin huoneistossa ja parvekkeella melumittauksen, jonka lopputulema on se, että 45 dB keskiäänitaso ei ylity ja ongelmaa ei ole. Kannattaa tutustua asumisterveysohjeeseen ja sen melua koskevaan osioon.Perusteltu syy ja todennettu haitta ovat suhteellisia asioita, joita sitten viime kädessä oikeudessa pohditaan. Jos Uuno-Röyhky haluaa asentaa ilmalämpöpumpun taloon, jossa yhtiö on asettanut kriteeriksi sellaisen matalan äänirajan (tässä 45 dB), joka on toteutettavissa, Uuno-Röyhky tekee aika dorkasti, jos ostaa meluavamman toosan. Siinä on ainekset mukavaan soppaan, jos naapurin Erkki Kaunokorva perheineen häiriintyy hurinoista. Tässä kysyjän tilanteessa ongelmilta välttyy kun selvittää vaatimusten sisällön ja noudattaa niitä.
Itse olen aiemmin jäähdyttänyt siirrettävällä pumpulla ja vasta tänä kesänä sain aikaiseksi hommata ilmalämpöpumpun, eli paljon kokemuksia ei ole, mutta luultavasti laite on jatkuvasti päällä syksyyn asti. Sähköähän tämä vie murto-osan siirrettävän pumpun kulutuksesta ja on paljon tehokkaampi, mikä johtuu selvästi paremmasta hyötysuhteesta, sijoittelusta ja siitä, että laitetta tosiaan voi pitää jatkuvasti päällä, koska se ei aiheuta lainkaan häiriötä. En näe mitään syytä sammutella. Jos olisi tiedossa esim. parin viikon lomamatka, niin kaipa silloin voisi laittaa pyyntöä pari astetta korkeammalle, mutta tuskinpa sillä montaa euroa edes säästäisi.Mielenkiinnosta miten porukka käyttää omaansa viilentämiseen. Onko porukalla pumppu jatkuvasti päällä ilman että sammuttelee välillä vai välillä pois päältä ja iltaisin päällä? Tästäkin tuntuu olevan monta eriävää mielipidettä mikä on "oikea" tapa jäähdyttää.
Järjen mukaan jos välillä sammuttelee niin pumppu joutuu työstämään paljon enemmän tilan viilentämiseksi ollessaan päällä. Verrattuna siihen että ylläpitäisi vain saavutettua lämpötilaa?
Itse ainakin ekaa kesää tässä ihanassa viileydessä ajattelin pitää jatkuvasti päällä ja sitten syksyllä kytkeä pois.
Sähkönkulutuksesta ei mitään hajua eikä kyllä oikeasti kiinnosta kun on niin mukavaa![]()
Ohje on tuttu kiitos. En väittänytkään, että lopputulema suosisi Erkkiä, vaan että soppa on valmis, jos on asennettu jotain, joka ei täytä yhtiön asettamia vaatimuksia. Viime kädessä asiaa puidaan oikeudessa, mutta pitää olla aika konfliktinhakuinen jos sinne asti haluaa, vaikka asia olisi yksinkertaisesti selkeytettävissä etukäteen.Eiköhän tässä ole kyse joko asiantuntemattomasta hallituksesta tai isännöitsijästä. Kyseessä lienee juurikin tuo aiemmin mainittu keskiäänitaso. Jäähdytyskäyttöön voi huoletta asentaa melkein minkälaisen laitteen tahansa. Oikein asennettu ja ehjä ulkoyksikkö ei jäähdytyskäytössä tuota 45 dB keskiäänitasoa ylitä vaikka teknisessä speksissä lukisi huomattavasti isompikin dB lukema. Teknisten tietojen äänenpaine on mitattu suoran ulkoyksikön edestä metrin etäisyydeltä laitteen käydessä täysillä.
Todennettu haitta ei ole lainkaan suhteellinen asia. Jos Erkki Kaunokorva kokee ILP:n tuottamat äänet häiritseviksi, niin taloyhtiö teettää Erkin huoneistossa ja parvekkeella melumittauksen, jonka lopputulema on se, että 45 dB keskiäänitaso ei ylity ja ongelmaa ei ole. Kannattaa tutustua asumisterveysohjeeseen ja sen melua koskevaan osioon.
Ei meilläkään ihan kiinni seinässä ole. Varmaan seinäkin vähän kiero siitä kohti. Kovaa käyttöä vaanBora 35 tuli äsken paikalleen ja mukavasti jäähdyttääTurha kärvistellä kuumuudessa, kun ei kerran ole mikään pakko.
Asentajien lähdettyä huomasin, että sisäyksikkö toisesta reunastaan vähän irti seinästä. Onko teillä muilla sisäyksikkö aivan tasan seinän kanssa molemmista päistä? Vai saako tuon sisäyksikön edes aivan seinään kiinni, jos läpivienti on yksikön takana?
Onko teillä muilla sisäyksikkö aivan tasan seinän kanssa molemmista päistä?
Harvemmin nuo täydellisesti istuvat seinään.Bora 35 tuli äsken paikalleen ja mukavasti jäähdyttääTurha kärvistellä kuumuudessa, kun ei kerran ole mikään pakko.
Asentajien lähdettyä huomasin, että sisäyksikkö toisesta reunastaan vähän irti seinästä. Onko teillä muilla sisäyksikkö aivan tasan seinän kanssa molemmista päistä? Vai saako tuon sisäyksikön edes aivan seinään kiinni, jos läpivienti on yksikön takana?
Verhon saa kyllä vedettyä vielä suht helposti tohon laitteen eteen, mutta ihan ideaali ratkaisu toi ei enää ole. Voi olla, että pimennysverhon kanssa vuotaa tuolta verhon takaa valoa.Mulla on samanlaiset verhokiskot tismalleen samalla tavalla seinällä, jonne sisäyksikkö tulisi, jos sen hankin. Saatko vedettyä verhot vielä tohon sisäyksikön eteen? Helposti? Itsellä tärkeää, että sais pimennysverhot yöks paikalleen. Ei toki silloin, kun laite on käytössä.
Sulattelee varmaan kennoa ettei vedä jäähän. Koita nostaa pyyntiä lisää, joku 24-25 voi olla ihan riittävä, luulis tekevän ainakin harvemmin.Onkos muilla kokemuksia Panasonic TZ35WKEW. Silent modella pitää erikoista kurnuttavaa ääntä monta kertaa tunnissa ja lisäksi välillä alkaa kova nakutus / muu. Melkein herää yöllä kun välillä pumppu aloittaa nämä äänet.
Eikös tuon viilennys + silentmode + pyynti 23c on mainosten mukaan 21db mutta käytännössä äänishow kuuluu jopa eri kerrokseen vähän väliä.
Muuten kyllä toimii ja viilentää hyvin. Onko tullut haukattua kasa ...
Koitin laittaa pyynnin 22 asteeseen ja tekee samaa meteliä vielä useammin.
Kurnuttaako silloin kun alkaa jäähdyttämään?Onkos muilla kokemuksia Panasonic TZ35WKEW. Silent modella pitää erikoista kurnuttavaa ääntä monta kertaa tunnissa ja lisäksi välillä alkaa kova nakutus / muu. Melkein herää yöllä kun välillä pumppu aloittaa nämä äänet.
Eikös tuon viilennys + silentmode + pyynti 23c on mainosten mukaan 21db mutta käytännössä äänishow kuuluu jopa eri kerrokseen vähän väliä.
Muuten kyllä toimii ja viilentää hyvin. Onko tullut haukattua kasa ...
Koitin laittaa pyynnin 22 asteeseen ja tekee samaa meteliä vielä useammin.
Ei ne kyllä jäähän mene ellei ole vikaa.Sulattelee varmaan kennoa ettei vedä jäähän. Koita nostaa pyyntiä lisää, joku 24-25 voi olla ihan riittävä, luulis tekevän ainakin harvemmin.
Ei mutta pumppu voi olla niin tyhmä että yrittää estellä sitä kuitenkin. Ei sen montaa kertaa sitä tunnissa ainakaan pitäis tehdä.Ei ne kyllä jäähän mene ellei ole vikaa.
Sinuna kokeilisin myös vaihtaa tuon puhalluksen silent- modesta autolle. Lieneekö sillä edes suurta vaikutusta ääneen.Kyllä se tuntuu nyt harvemmin tätä ääntä pitävän kun nostin 24.5 asteeseen pyynnin. Kuitenkin useita kertoja tunnissa. Vähän erikoista kun esitteessä oli mitattu metrin päästä 20db silent modella ja tämä meteli kuuluu aika mukavasti alakertaan asti. Toki pahinta on kun laita yhden makkarin oven yläpuolella puhaltamassa käytävään, niin kuuluu kyllä kova tämä rätinä ja pulputus.
Pitää huomenna päivällä seurata kuuluuko tämä aina kun lähtee puhaltamaan viileää ilmaa. Seisoin tunnin kaverin Toshiban pumpun alla viikonloppuna ja siitä ei kertaakaan kuulunut mitään ylimääräistä ääntä viilennyksellä pyynti oli 23 astetta. Kiitos kommenteista ja selvitys jatkuu.
Onko putkivedot miten pitkät?Kyllä se tuntuu nyt harvemmin tätä ääntä pitävän kun nostin 24.5 asteeseen pyynnin. Kuitenkin useita kertoja tunnissa. Vähän erikoista kun esitteessä oli mitattu metrin päästä 20db silent modella ja tämä meteli kuuluu aika mukavasti alakertaan asti. Toki pahinta on kun laita yhden makkarin oven yläpuolella puhaltamassa käytävään, niin kuuluu kyllä kova tämä rätinä ja pulputus.
Pitää huomenna päivällä seurata kuuluuko tämä aina kun lähtee puhaltamaan viileää ilmaa. Seisoin tunnin kaverin Toshiban pumpun alla viikonloppuna ja siitä ei kertaakaan kuulunut mitään ylimääräistä ääntä viilennyksellä pyynti oli 23 astetta. Kiitos kommenteista ja selvitys jatkuu.
Onko putkivedot miten pitkät?
Sinuna kokeilisin myös vaihtaa tuon puhalluksen silent- modesta autolle. Lieneekö sillä edes suurta vaikutusta ääneen.
Sammuta ILP. Katso jos ioni palikassa pölyä tai muuta töhnää, puhdista vaikka topsilla tai jollain haihtuvalla sprayllä.Toshiba Premium+ 35 ja viime vuonna kun käytin "pure"moodia eli sitä plasmaioni puhdistintinta niin laite piti selvää pulssimaista "suhinaa" aina aika ajoin ja mielestäni kun "pure" ei ollut päällä, suhinaa ei kuulunut. Siitä päättelin että toimii. Nyt tänä kesänä ei kuulu suhinoita, oli pure päällä tai ei. Onko muilla toshiban omaavilla kokemusta? Onko vika vai mikä? Moodin merkkivalo kyllä syttyy, mutta ei kai sitä nyt ilman suhinaa uskalla pelkkään lamppuun luottaa...![]()
Mulla on kyllä viikon verran tiputellut kondensiovettä Helsingissä. Määrästä en osaa sanoa, kun vesi johdetaan suoraan maahan, mutta maa on kyllä jatkuvasti kostea siltä kohdin. Auton alle ei kyllä muodostu lätäkköä, eli hyvin vähän kosteutta taitaa kuitenkin olla.
22 astetta. Tosiaan Helsingin rannikkoilma on yleensä vähän kosteampaa. Ja paljonhan vaikuttaa myös tuottaako itse kosteutta sisätiloihin.Ilmasto voi olla hyvinkin erilainen eri paikoissa. Itselläni Helsinkiin matkaa noin 500 km, niin aikalailla eri kelit täällä varmaan. Ja tietysti sekin vaikuttaa, että miten paljon jäähdyttää. Eli mitä kylmempi kenno, sen helpommin syntyy kondenssia. Mikä sulla on ollut lämpötilan pyynti jäähdytyksellä?
Ei sitä tule jos kastepiste on matala, ja jäähdytystarve pieni.Pisaraakaan ei ole omat pumput vielä vettä tehneet. Nyt pistin laitteet kuivatukselle, jos ne saisi ilmasta vähän jotain tiristettyä. Haluaisin vaan varmistaa, että vedet päätyy sinne minne pitääkin.
Mulla ollut pahimmilla helteillä pyynti välillä 16c, imuilmastahan tuo sen mittaa, ja jos pumpun ympäristössä ei ilma kierrä, niin pyyntiä täytyy laskea...Nyt on tullut muutama päivä käytettyä Panasonicin NZ25VKE ja ei sillä oikein mataliin lämpötiloihin pääse. Ensin tuli ajateltua, että talossa on helteiden vaikutuksesta varautuneena paljon lämpöä, että 23 asteen pyynnillä viilennys vie aikaa.
Nyt kuitenkin on mennyt reilut 2 vuorokautta ja sisälämpötila on 25 astetta näin yölläkin. Pyynti on laskettu jo 21 asteeseen. Kun katsoo Comfort Cloud-sovelluksen kautta, niin sisälämpötila on 21 astetta, mutta talossa 'lähellä' olevat kaksi mittaria näyttävät ~25 astetta.
Mistä tuo NZ25VKE mittaa tuon lämpötilan? Sisäyksiköstä, kaukosäätimestä? En tiedä viitsiikö pyyntiä laittaa alle 20 asteen, koska sitä ei suositella, mutta nykyisellä pyynnillä lämpötila ei vain tunnu laskevan.
Edit. En huomannut kirjoittaa heti, mutta lämpömittarin sijainti ei selviä ohjekirjasta, ei ainakaan läpiluvulla tai etsi-toiminnolla.