Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Siitä sekä todennäköisesti nuo pumput käyvät varmaankin katkokäyntiä tai minimitehoa kun asetus on tuota luokkaa ellei nyt rakennus ole erityisen kuuma aina. Silloin ei oikein kondenssia tule.Kaksi pumppua täällä , Gree ja mitsu. molemmissa maltillinen pyynti (24-25c). Kummastakaan putkesta ei tule kondenssivettä ulos. Johtuuko nyt näistä kuivista keleistä sitten.
Myös vinkit edullisemmista hinnoista kiinnostavat.
Saako ILP huolloista rahoille vastinetta? Toshiban 2 sisäyksikön multi-split kaipaisi puhdistusta ja toinen niistä myös laakerin vaihtoa. Kysyin parista paikkaa pk-seudulta ja tarjoukset huollolle eli tarkastukselle ja sisäyksiköiden pesulle olivat 500e ja 620e. Kuulostaa aika hinnakkaalta investoinnilta yli 10-vuotiaaseen laitteeseen jos katsoo youtubesta mitä tuollainen purkamalla peseminen tarkoittaa. Ei nyt varsinaisesti rakettitiedettä, ja olen yhden sisäyksikön joskus irroitettuna syväpessytkin. Harkitsen vapaapäivän pilaamista ja purkamista itse sekä kemikaaleilla olohuoneen ja ILPin tuhoamista.
Myös vinkit edullisemmista hinnoista kiinnostavat.
Meillä kanssa 24 pyynti Toshiba Seiya 13 pumpussa ja se kyllä meidän tönössä tuo jo aika paljon kondenssia näinä päivinä. Talo on tummaa tiiltä ja aurinko pääsee paistamaan esteettä koko ajan johonkin kohtaa taloa niin lämpökuormaa on sen verran, että pumppu pääsee tekemään töitä.Siitä sekä todennäköisesti nuo pumput käyvät varmaankin katkokäyntiä tai minimitehoa kun asetus on tuota luokkaa ellei nyt rakennus ole erityisen kuuma aina. Silloin ei oikein kondenssia tule.
Ei omakaan Toshiba pudottele vielä mitään 24-25 asetuksella näillä keleillä, koska ulkoyksikkö sammuilee välillä. Dry-modella kyllä saa vettä aikaiseksi kun jonkin aikaa on pyörinyt ja siinä asetus esim 23C.
Ei muuta. Ei ole virhe, vaan ominaisuus.MELCloud ei muuta kaukosäätimen lukemaa, virhe?
Ei muuta. Ei ole virhe, vaan ominaisuus.
Tuollaiset perus puhdistukset yms huollot kannattaa ajoittaa johonkin muualle kuin kovimmalle sesongille.Tässä on siis 2 sisäyksikköä, mutta kaikki hinnoittelevat lähes1+1, vaikka en usko ajan ja kustannusten tuplaantuvan kahta yksikköä puhdistaessa.
Kolmas tarjous oli 398e + mahd. korjaukset tuntitöinä ja osat. Taidan lähteä tuohon vaikka kallis on. Sen verran muutakin projektia tälle kesälle. Selkeästi kotitalousvähennykset menevät suoraan katteisiin.
Kiitos ehdotetusta vaihtoehdosta, joka oli muutaman euron päässä hinnaltaan, mutta valitsin paikallisen firman, jolla on myös varmasti tarvittaessa tekninen osaaminen tähän laitteeseen.
Kuulostaako ulkoyksikön kompura käyvän enemmän kun kuivausmoodi on käytössä? Alempi pyynti yleensä vain laittaa koneen joko käymään pidempiä jaksoja kun tavoitelämpötilaa ei saavuteta tai sitten lisää tehoja jos lämpötilaero pyynnin ja mitatun välillä on suuri. Pyynti nyt on muutenkin sellainen juttu, ettei kannata katsoa absoluuttista arvoa vaan hakee sen, millä tilat pysyy halutussa lämpötilassa.Alkoipa mielenkiintoinen ongelma esiintyä tuon mitsun hr35 kanssa, Näillä tappohelteillä viilennysmoodissa ei viilennä kämppää, vaan alin lämpötila johon pystyy huoneiston viilentämään on 24c, vaikka säätäisi masiinan pyynnin sinne 22C, kosteudenpoistolla taas toimii oikein loistavasti. Olisiko syynä liika kosteus ilmassa jota tuo viilennysmoodi ei kykene poistamaan, puhallusnopeudella ei tähän tunnu olevan mitään vaikutusta. Kämppänä 45m2 kaksio ja lasitettu parveke, jossa ulkoyksikkö joten pumpun rajat eivät pitäisi tulla vastaan. Olen pitänyt parvekkeen laseja auki, joten sekään ei pitäisi olla ongelma.
Jep, kun kuivausmoodi on käytössä kompura käy käytännössä jatkuvasti.Kuulostaako ulkoyksikön kompura käyvän enemmän kun kuivausmoodi on käytössä? Alempi pyynti yleensä vain laittaa koneen joko käymään pidempiä jaksoja kun tavoitelämpötilaa ei saavuteta tai sitten lisää tehoja jos lämpötilaero pyynnin ja mitatun välillä on suuri. Pyynti nyt on muutenkin sellainen juttu, ettei kannata katsoa absoluuttista arvoa vaan hakee sen, millä tilat pysyy halutussa lämpötilassa.
Lämpötila säädetään huonelämpötilan mukaan, ts. säädä alemmas jos on liian lämmintä.Alkoipa mielenkiintoinen ongelma esiintyä tuon mitsun hr35 kanssa, Näillä tappohelteillä viilennysmoodissa ei viilennä kämppää, vaan alin lämpötila johon pystyy huoneiston viilentämään on 24c, vaikka säätäisi masiinan pyynnin sinne 22C, kosteudenpoistolla taas toimii oikein loistavasti. Olisiko syynä liika kosteus ilmassa jota tuo viilennysmoodi ei kykene poistamaan, puhallusnopeudella ei tähän tunnu olevan mitään vaikutusta. Kämppänä 45m2 kaksio ja lasitettu parveke, jossa ulkoyksikkö joten pumpun rajat eivät pitäisi tulla vastaan. Olen pitänyt parvekkeen laseja auki, joten sekään ei pitäisi olla ongelma.
Pyynti nyt on muutenkin sellainen juttu, ettei kannata katsoa absoluuttista arvoa vaan hakee sen, millä tilat pysyy halutussa lämpötilassa.
Eivät nuo mittaa kosteutta.
Taitaa olla poikkeus?Oletko varma? Home Assistant kaivaa Daikinista mm. tällaista dataa:
Taitaa olla poikkeus?
Äkkiseltään ajateltuna ILP saattaisi kyllä tarvita kastepistetietoa ainakin kuivaustoimintoa varten, sen laskeminen vaatii kosteusanturia.
Puhdistaa ilmasta pöpöjä.Mitäs ne puhdistaa tai tekee - vähentääkö esim laitteeseen jäävää kosteutta viilennyksen jälkeen?
Siihen on oma painikkeensa.Puhdistaa ilmasta pöpöjä.
Kastepistettä ei tarvitse tietää. Kuivauksella puhallus on pienempi ja kenno kylmempi, jolloin kastepiste saavutetaan helpommin. Teho kuitenkin säädetään jäähdytystarpeen ja lämpötilapyynnin mukaan. Kuivalla ilmalla tai pienellä jäähdytystarpeella kuivaus ei ole mahdollista, asunto olisi muuten jääkaappi.Äkkiseltään ajateltuna ILP saattaisi kyllä tarvita kastepistetietoa ainakin kuivaustoimintoa varten, sen laskeminen vaatii kosteusanturia.
Daikin ei käytä kuivaustilassa lämpötilan pyyntiä mihinkään, joten voi hyvinkin käyttää tuota edellä mainittua kosteusprosenttitietoa kompuran ajoon.Kastepistettä ei tarvitse tietää. Kuivauksella puhallus on pienempi ja kenno kylmempi, jolloin kastepiste saavutetaan helpommin. Teho kuitenkin säädetään jäähdytystarpeen ja lämpötilapyynnin mukaan. Kuivalla ilmalla tai pienellä jäähdytystarpeella kuivaus ei ole mahdollista, asunto olisi muuten jääkaappi.
Meillä on kerrostalossa Toshiba Seya 13 ja en ihan tarkkaan ymmärrä miten kuivaustoiminto pitäisi toimia ja miten sitä pitäisi käyttää?
Kuivaustoiminnnon kun laittaa päälle, menee tuuletin nopeus automaattiseksi ja lämpötilaa voi säätää minimissään 17 asteeseen. Mikä olisi sopiva lämpötila asetus?
Ompa typerästi tehty jos kuivauksella ei voi säätää lämpötilaa.Daikin ei käytä kuivaustilassa lämpötilan pyyntiä mihinkään, joten voi hyvinkin käyttää tuota edellä mainittua kosteusprosenttitietoa kompuran ajoon.
Minimipyynnillä kuivaa todennäköisemmin.Meillä on kerrostalossa Toshiba Seya 13 ja en ihan tarkkaan ymmärrä miten kuivaustoiminto pitäisi toimia ja miten sitä pitäisi käyttää?
Kuivaustoiminnnon kun laittaa päälle, menee tuuletin nopeus automaattiseksi ja lämpötilaa voi säätää minimissään 17 asteeseen. Mikä olisi sopiva lämpötila-asetus?
Ei siinä mitään typerää ole. Kone huolehtii itse siitä, että ilmasta varmasti poistetaan kosteutta eikä päästä tyhmää käyttäjää sotkemaan asioita. Pääosin sisäyksikkö valuttelee kylmää ilmaa hiljakseen ulos kitusistaan eikä varsinaisesti pudota tilojen lämpötilaa.Ompa typerästi tehty jos kuivauksella ei voi säätää lämpötilaa.
Onhan se kieltämättä typerää että saa säätää sopivan lämpötilan asuntoon.Ei siinä mitään typerää ole. Kone huolehtii itse siitä, että ilmasta varmasti poistetaan kosteutta eikä päästä tyhmää käyttäjää sotkemaan asioita. Pääosin sisäyksikkö valuttelee kylmää ilmaa hiljakseen ulos kitusistaan eikä varsinaisesti pudota tilojen lämpötilaa.
Yritä nyt ymmärtää, että Daikinissa on kuivaus ja jäähdytys toisistaan erilliset toimintatilat. Siinä ei ole mitään typerää vaan käyttäjän pitää tietää, mitä haluaa. Jäähdytykselläkin saa kosteutta poistettua, mutta huomattavasti vähemmän ellei pyynti ole todella alhaalla ja puhallusnopeus pienellä.Onhan se kieltämättä typerää että saa säätää sopivan lämpötilan asuntoon.
Kummasti lämpötila putoaa kuivauksella jos pyynti on liian pieni.
Kävi lämpöykkönen asentamassa Toshiban viilentävän ilmalämpöpumpun kerrostaloasuntoon. Läpivienti tehtiin parvekkeenvastaiseen ulkoseinään.
Itse en ole mikään rakennustekniikan ammattilainen, joten osaisiko täältä joku sanoa onko kyseisen läpiviennin putkitus ja tiivistys asianmukaisesti tehty? Näin maallikon silmiin näyttää ettei tuo voi olla mitenkäänpäin tiivis. Ensimmäinen kuva ulkopuolelta ja jälkimmäinen sisäpuolelta.
Viikko sitten suunnilleen. Tarkoitin lähinnä tuota putken ja seinän välistä rakoa joka jää.Onko se juuri äsken asennettu?
Sillä tuo vaahtohan turpoaa, kun sen asentaa. Menee hetken aikaa ennekuin paisuu lopullisiin mittoihin.
Erillinen kuivaustila on omissakin, lämpötilan säädöllä. Kosteutta ei vaan tällä kelillä saa poistettua kunnolla, koska asunto jäähtyy liikaa.Yritä nyt ymmärtää, että Daikinissa on kuivaus ja jäähdytys toisistaan erilliset toimintatilat. Siinä ei ole mitään typerää vaan käyttäjän pitää tietää, mitä haluaa. Jäähdytykselläkin saa kosteutta poistettua, mutta huomattavasti vähemmän ellei pyynti ole todella alhaalla ja puhallusnopeus pienellä.
Eli sillä lämpötilan säädöllä ei ole juurikaan merkitystä kuivaustilassaErillinen kuivaustila on omissakin, lämpötilan säädöllä. Kosteutta ei vaan tällä kelillä saa poistettua kunnolla, koska asunto jäähtyy liikaa.
UretaanitilkitseminenKävi lämpöykkönen asentamassa Toshiban viilentävän ilmalämpöpumpun kerrostaloasuntoon. Läpivienti tehtiin parvekkeenvastaiseen ulkoseinään.
Itse en ole mikään rakennustekniikan ammattilainen, joten osaisiko täältä joku sanoa onko kyseisen läpiviennin putkitus ja tiivistys asianmukaisesti tehty? Näin maallikon silmiin näyttää ettei tuo voi olla mitenkäänpäin tiivis. Ensimmäinen kuva ulkopuolelta ja jälkimmäinen sisäpuolelta.
En ole ammattilainen mutta luulisi löytyvän parempi tapa tiivistää läpivienti, onko tuo uretaani mitenkään suojattu edes ulkopuolelta vai onko jäänyt näkyviin niinkuin kuvassa?Kävi lämpöykkönen asentamassa Toshiban viilentävän ilmalämpöpumpun kerrostaloasuntoon. Läpivienti tehtiin parvekkeenvastaiseen ulkoseinään.
Itse en ole mikään rakennustekniikan ammattilainen, joten osaisiko täältä joku sanoa onko kyseisen läpiviennin putkitus ja tiivistys asianmukaisesti tehty? Näin maallikon silmiin näyttää ettei tuo voi olla mitenkäänpäin tiivis. Ensimmäinen kuva ulkopuolelta ja jälkimmäinen sisäpuolelta.