Mikä se sinun Toshiba oli tarkalleen ottaen, niin voi vähän haarukoida onko Mitsussa tai asetuksissa jotain pielessä?
Faktahan on, ettei ns. "hyvällä alueella" toimiessa ole radikaalia muutosta tapahtunut ilmalämpöpumpuissa viimeisen 10 vuoden aikana. Jotkut r410 pumput saattavat olla jopa tehokkaampia kuin R32 pumput. COPit on ehkä vähän parantuneet, ja pumput yleensä toimivat järkevämmin kovissa pakkasissa kuin 10 vuotta sitten. Jos Mitsu on samassa paikassa kun Toshiba, voisi yksi mahdollinen selittäjä olla se, että Mitsussa on esim. suurempi puhallusaukko, jolloin ilma ei kulkeudu yhtä pitkälle kun vanhalla pumpulla. Puhalluslämpötilastahan et voi päätellä yhtään mitään, koska pitää huomioida ilmavirran määrä. Mitsu liikuttaa aika paljon ilmaa (940m3/h), joten siksi lämpötila voi olla pienempi kuin vanhassa, mutta pumppu silti tehokkaampi kuin vanha.
Alkupään LN-pumpuissa oli ongelmia myös sulatusten kanssa, eli ne jäivät jumiin tarpeettoman lyhyeen sulatusykliin (n. 30 minuutin sykli), jonka vuoksi antoteho kärsi merkittävästi. Uudemmissa laitteissa tuon tosin pitäisi olla kunnossa.
Edit: Sellainen kommentti vielä, että "pumppu täysillä" on vähän hassu ilmaus kun puhutaan puhallinnopeudesta. Sanoisin, että lämpötilapyynti pääasiassa määrittää kompuran tahdin ja puhallusnopeus taas määrittää miten laajalle lämpö leviää. Toki jos puhallus on matalalla, luulee kone saavuttavansa nopeammin tavoitelämmön ja sitten vähentää tehoaan (vaikka peräkammari olisi edelleen kylmä). Puhaltimen nopeudella on merkitystä myös siten, että pienellä puhallusnopeudella kone joutuu tuottamaan kuumempaa ilmaa saavuttaakseen saman antotehon, ja tällöin hyötysuhde on huonompi.