- Liittynyt
- 28.04.2024
- Viestejä
- 1
Olisi tarkoitus ennen talvea päivittää rivarin vanha Mitsubishin ILP uuteen. Arvon tällä hetkellä Mitsubishi LN25:n ja RW25:n välillä. Kriteerinä tehokkuuden lisäksi helppo ylläpito ja suht hiljainen sisäyksikkö.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Olisi tarkoitus ennen talvea päivittää rivarin vanha Mitsubishin ILP uuteen. Arvon tällä hetkellä Mitsubishi LN25:n ja RW25:n välillä. Kriteerinä tehokkuuden lisäksi helppo ylläpito ja suht hiljainen sisäyksikkö.
RW sisäyksikkökin taitaa olla hieman isompi.Olisi tarkoitus ennen talvea päivittää rivarin vanha Mitsubishin ILP uuteen. Arvon tällä hetkellä Mitsubishi LN25:n ja RW25:n välillä. Kriteerinä tehokkuuden lisäksi helppo ylläpito ja suht hiljainen sisäyksikkö.
Täällä kävi juuri asentaja tekemässä huollon ILP:ille (Mitsun LN25). Asentajalta meni näihin toimenpiteisiin 35-minuuttia. Jäi vähän sellainen maku, että pölyt varmaan pyyhitty suodattimista, mutta muuten annettu valohoitoa. Mitä raati mieltä, kerkeääkö puolessa tunnissa tekemään huollon?
Imurointi minimisuoritus. Seuraavat vaihtoehdot suihkupullon/höyrypesurin käyttö ja yleispesuaineet. Ei mitään hc-kamaa, kun osassa on pinnoitteita jotka voi lahota.
Tässä suoritus, joka sisältää vesipesun alibaban random-suojapussin avulla (alle voi laittaa laatikon lattian suojaksi halutessa)
Kyllähän jotkut on riisuneet kennonkin irti ja sitä jynssänneet suihkussa, mutta se on jo harrastustoimintaa enemmän.
Imuroi ennen viilennyskauden aloittamista todeten ettei ole homeen näköistä. Jos on niin pesuaine+höyry luultavasti alkaa kummasti motivoida.
Jos on oikeasti tuon näköinen / pitäisi olla tuon näköinen että tarve pesulle syntyy kuin videossa sanoisin että se myydessä / asentaessa mainittu "noin 5-6 vuoden välein" voi ainakin itselläni venyä helposti johonkin 10+ vuoteen ennenkuin alkaa tilaamaan (tai itse miettimään) pesua.
Nyt tulee pari vuotta täyteen eli kolmas kesä tuloillaan kun tuota Gree Bora 35 käyttelen viilentämään ja vaikka on 2 kissaa taloudessa en onnistu löytämään käytännössä yhtään pölyä vielä kun ottaa pölysuojat pois (sekä imuroi) sieltä alta. Tuollainen "koko koneen peittävä" likamatto kestää siis arvioni mukaan vähintään jonkun 10 vuotta kerryttää. Epäilisin että tuollaisen huomaa jo käytettäessä helposti jos ei ilmanlaadusta (tuoksu) niin viimeistään kun irroittaa ja imuroi noita pölysuojia.
Mitähän tuo mahtaa tarkalleen tarkoittaa?- Kylmäainemäärän tarkastus paineperusteisesti
Mitähän tuo mahtaa tarkalleen tarkoittaa?
Kylmäaine siirretään taltiointilaitteen avulla taltiointipulloon, punnitaan sen määrä ja palautetaan järjestelmään valmistajan ohjeen mukainen kylmäaineen täyttö
Tuo edellisen viestin Freezen (kylmälaiteasentaja eli perus-ilppimiestä selvästi kokeneempi) toteamus metodin soveltuvuudesta voi olla edelleen paras tiivistys. Eli että toimii vasta tietyssä vaiheessa vajausta, esim. 30%. Sekä peruskäyttäjän toimivimman "hemmo-metodin", eli ulko, imu ja puhalluslämpötilojen taulukointi ja vertaaminen myöhemmin. Mistä voisi todeta heikkenemisen.Kylmäaineen määrän tarkastus mittaamalla kaasulinjan paine. Jos kylmäaineen määrää ei päästä tarkistamaan, mitataan imu- ja puhallusilma
Eli jos ei ole listattu sinne peruspakettiin osana niin kai siitä härski voi pyytää lisää.Tukes suosittelee, että kylmälaiteliike antaa ilmalämpöpumpun asennuksesta todistuksen, jossa on liikkeen vastuuhenkilön allekirjoitus.
Tämän luulisi pätevän silloin kun on tehty uusi veto/rasia. Eli sähköpätevyyksiä vaativa työ.Asentajan on aina tehtävä käyttöönottotarkastus sähköasennuksille, joilla lämpöpumppu liitetään verkkoon. Tarkastus on tehtävä ennen laitteen käyttöönottoa. Käyttöönottotarkastuksessa on mittaamalla varmistettava suojajohtimen jatkuvuus sekä ylivirta-, oikosulku- ja mahdollisen vikavirtasuojauksen toimivuus. Mittausten lisäksi asennus on tarkastettava silmämääräisesti. Asennustodistus luovutetaan asennetun laitteen haltijalle.
Kiitos, kaivelinkin itse jo vastaavia tapauksia, osa jälleenmyyjistä listaa asennustodistuksen perusasennuksen sisältöön (esimerkki).Eli jos ei ole listattu sinne peruspakettiin osana niin kai siitä härski voi pyytää lisää.
Esim. tässä on mainittu (Asennustodistus laadittuna ja toimitettuna):
Tässä ei ole mainittu:Ilmalämpöpumppu asennettuna Vantaa & Tuusula - ilmalämpoä.fi
SL City Services asentaa ympäristöystävälliset ilmalämpöpumput merkistä riippumatta Vantaa - Tuusula seudulla. Tilaa ilmalämpöpumppu asennettuna! Ota yhteyttä!ilmalampoa.vilkas.shop
Mutta kaipa voisit tehdä itse ja ottaa vain nimen alle? Tai kokeilla mikä on vastaus jos ilmoitat ennakkoon, ettet aio maksaa ylimääräistä.Ilmalämpöpumpun sertifioitu asennus
Ilmalämpöpumpun perusasennus sisältää: Sisä- ja ulkoyksikön välisen putkituksen max 4m Kytkentä ulkopistorasiaan tai turvakytkimeen (asiakas järjestää sähkösyötön ulkoyksikön viereen (max 2 m) Sisä- ja ulkoyksikön väliset sähkökaapelit asennuksineen Seinäläpiviennin puurakenteeseen 1 kpl...lampopumppukotiin.fi
Tämän luulisi pätevän silloin kun on tehty uusi veto/rasia. Eli sähköpätevyyksiä vaativa työ.
Mutta jos laitetaan olemassaolevaan pistorasiaan + sisä- ja ulkoyksikön välinen kytky niin silloin asialla voi olla pelkkä E3, E3 A kylmäluvilla oleva ilppiasentaja.
Kylmäala | Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Kylmäalalla toimivat yritykset ja henkilöt tarvitsevat Tukesin hyväksynnän ja pätevyyden. Hyväksyntä ja pätevyys pitää hakea ennen toiminnan aloittamista.tukes.fiKylmäala - rekisterit | Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Kylmäalan pätevyysrekisteri ja kylmälaiteliikkeiden rekisteritukes.fi
Asennus on tilattu K-Raudalta pumpun yhteydessä, jolloin K-Rauta myös lienee vastuussa myymästään.Tuohan se on ikävin välikäsi kun joutuu myyjäliikkeen random-alihankkijan palveltavaksi. Niitä saattaa olla useampia ja ymmärrys asiasta erilaista. Ovatko ollenkaan vastuussa K-raudalle vai vain sinulle? Tai onko K-rauta vain "suositellut" sinulle asentajaa vai ottaako vastuun asennuksesta?
No siinä tapauksessa tuntuisi, että K-raudassa pitäisi tietää miten todistusten suhteen on toimittu.Asennus on tilattu K-Raudalta pumpun yhteydessä, jolloin K-Rauta myös lienee vastuussa myymästään.
Pari eri asennusliikettä heillä on käsittääkseni alihankkijoina ja en tietääkseni saa valita kumpi sieltä sitten tulee.
Mahdollisten lisätöiden (kuten kaiketi nämä todistukset) laskutuksen joka tapauksessa hoitaa K-Rauta, kuten tuossa asennustyön tuotekuvauksessa mainittu "Asennuspalvelun toimittava myymälä veloittaa erikseen mahdolliset lisä- ja muutostyöt."
Vetoa täällä mainittuun työntarkastukseen? Sehän on käytännössä pakko olla kirjallinen, koska mikä työntarkastus se olisi jos asentaja vain loisi ylimääräisen katseen tekemäänsä?Asennus on tilattu K-Raudalta pumpun yhteydessä, jolloin K-Rauta myös lienee vastuussa myymästään.
Täällä varmaan joku viisaampi osaa sanoa, että meneeköhän ihan oikein, kun ILP:n jälleenmyyjä meinasi laskuttaa pöytäkirjojen rustailusta (asennus vasta tulossa)?
Taloyhtiöltä tuli siis pitkä lista asioita, mitä pitää tehdä/ilmoittaa/raportoida prosessin aikana ja siellä on kohta:
"työstä tulee toimittaa taloyhtiölle ilmalämpöpumpun asennustodistus sekä sähköasennusten käyttöönottopöytäkirja"
Tuosta kun kysäisin muiden kysymysten ohella, niin tosiaan meinasivat, että pöytäkirjat olisi lisälaskutettavaa työtä, kun niitä ei kerta asennuksen tuotekuvauksessa ole eriteltynä.
Lasku tosiaan tulisi sitten vasta jälkikäteen, mutta kyse oli juurikin tuosta asennustodistuksesta / -pöytäkirjasta, minkä taloyhtiö haluaa ja pelkkä kuitti tilatuista tuotteista ja asennuksesta ei välttämättä heille riitä.Ei tarvitse mitään pöytäkirjaa mutta itse olisin ainakin ns. suoraan nauranut päin naamaa ja sanonut että jos ei tule (mieluiten ja edes sitä sähköistä) kuittia missä on eritelty sekä työ että tuote (ILP) en maksa mitään. Eli turha odottaa rahaa jos "mitään ei ole tehty". Eikä (tietysti) mitään ole tehty jos ei tule kuittia mitä vastaan sitä rahaa mangutaan.
Koska sillä kuitilla voin hakea esim. sitä kotitalousvähennystä tai esim. liittää / esittää sitä taloyhtiölle. Jos ei tule kuittia ja tekevät työn niin hyvää onnea vaan yritykselle laskuttaa jostain mistä eivät voi ns. osoittaa mitenkään (esim. laskulla) että ovat tehneet ja toimittaneet.
Luonnollisesti lasku tuli vasta töiden jälkeen, ei kait kukaan oikeasti maksa etukäteen "ehkä joskus, ehkä kuitilla tai ilman, ehkä valmiiksi tehdystä" työstä?
Jep, se asennuspöytäkirja on aika yksinkertainen dokkari, jossa on muutamia perustietoja lyhyesti. Taloyhtiötä kiinnostaa esim. miten ulkoseinän läpivienti on toteutettu, joten jos sattuu olemaan asennuksen aikana paikalla, niin siitä voi napsia itse kuvia.Useimmat asentajat tekevät automaattisesti ilmalämpöpumpun asennuspöytäkirjan. Jos sähkönsyöttö on toteutettu pistotulppa liitoksella, joka on jo parvekkeella, siis taloyhtiön vastuulla, ei mitään asennuspöytäkirjaa sähköjen osalta siinä tapauksessa tarvita. Nämä kannattaa asennussuunnitelmassa mainita. Taloyhtiö on lähinnä kiinnostunut miten ilp:n asennus on toteutettu.
Daikinin puhdistus on helppo homma. Ropelli tulee käteen sisäyksikön vasemmalta puolelta (katseesi ilppiä kohti). Löytyy Youtubesta videokin.Ilpin sisäyksikön puhdistushuolto on tarkoitus teettää, ilppi (Daikin) on ollut käytössä kaksi vuotta ja paskaa on tarttunut puhaltimen siivekkeisiin.
Otan puhdistuksen ilpin asentaneelta firmalta, en nyt enää muista puhdistuksen hintaa. Kalliilta se joka tapauksessa tuntui. Olin jo tilannut puhdistuksen hyvissä ajoin, mutta kun mökin vesijohdot paukkuivat, niin maksetaan ensin putki-ja remonttimiehille vesivahingon korjauksesta. Toivottavasti rahaa jää vielä ilpin puhdistukseen.
Tuon kun olisi tiennyt asennusvaiheessa. Sisäyksikkö tuli tuvan ikkunan yläpuolelle ja vasemmassa nurkassa olevan keittiökaapiston takia ei ropellin poistamiseen ole tilaa. Asentajakaan ei kiinnittänyt siihen huomiota. Vai ajatteliko, että rahantulo jatkuu, kun asiakas tilaa puhdistuksen, en tiedä.Daikinin puhdistus on helppo homma. Ropelli tulee käteen sisäyksikön vasemmalta puolelta (katseesi ilppiä kohti). Löytyy Youtubesta videokin.
Irtonainen ropelli on mukava viedä suihkuun, lähtee ihan puhtaaksi.
Daikinia ei siis kannata koskaan asentaa niin, että sisäyksikön vasemmalla sivulla ei olisi tilaa. Muuten ei saa ropellia kokonaan pois.
Ei pitäisi Toshiban laitteet vaihdella nopeutta perus manuaalitilassa, varmista ettei siellä ole sulla kuitenkaan jotain lisäasetusta päällä joka sen tekisi.Tuli uusi toshiba polar 25 sisäyksikkö ja laskee puhallinnopeutta myös manuaalilla vaikka olisi 4 tai 5, toimiiko muilla samalla tavalla?
Normaalia. Takkatila päällä ei tee tuota.Tuli uusi toshiba polar 25 sisäyksikkö ja laskee puhallinnopeutta myös manuaalilla vaikka olisi 4 tai 5, toimiiko muilla samalla tavalla?
Normaalia. Takkatila päällä ei tee tuota.
No aivan niin joo, lämmitystilassa on oletuksena "Cold draft prevention control" joka laskee puhallinnopeutta ja "Fireplace operation" ohittaa sen.
Oletin että puhuttiin viilennyskäytöstä mutta tämä oli oma virheeni, jatketaan harjoituksia.
Takkatilaa ei tarvitsisi jos puhallinnopeus ei vaihtelisi manuaalinopeudellaNiin se kai sitten on. Jotkut vaan ovat kertoneet ristiriitaista tietoa.
Olen 99% varma että aiemmin seinällä roikkunut yksikkö ei himmannut puhallintehoa vaikka takkatila ei ollut käytössä…tosin saatan erehtyä / ehkä laitteella oli lämmityshommaa omasta mielestään.
Ainakin FT25:ssä piti kaivaa wifi-palikka esiin, mutta ei sen kaivamiseen tarvinnut muuta kuin avata sisäyksikön huoltoluukku ja vetää palikka ulos.Mitenkäs Mitsun HR25 pumpun saaminen melcloud yhteyteen onnistuu, eli mistä vietävästä löytyy tarvittavat Mac ja ID numerot? Ei kai nyt ihan oikeasti tarvitse purkaa laitteen muoviosia että nämä löytyy jonkun wifi-mokkulan kyljestä...
Onko sulla wi-fi versio tuosta hr25:sesta? Muistaakseen oli hr sarjaan lisävaruste tuo Wi-Fi sovitin.Mitenkäs Mitsun HR25 pumpun saaminen melcloud yhteyteen onnistuu, eli mistä vietävästä löytyy tarvittavat Mac ja ID numerot? Ei kai nyt ihan oikeasti tarvitse purkaa laitteen muoviosia että nämä löytyy jonkun wifi-mokkulan kyljestä...
Meillä mökillä on LN25 ja FT25 ja molemmissa toimii.Onko muilla Mitsubishin omistajilla Mecloud toiminnassa? Kuukausi takaperin lopetti toiminnan ja tästä oli lehdessäkin juttua. Nyt ei ole palautunut. Tein wifin parituksen uudestaan. Sekotinkohan lopullisesti? LN35 ja toimii kaukosäätimellä, mutta ei ota kännykällä mecloudista käskyjä vastaan.
Offtopic: vai keväämmällä Silloin ainakin täällä päin oli lähes täysi talvi vielä päällä, hyvä jos nyt voi kevääksi sanoa (kevättalven sijaan)keväämmällä kun asiasta uutisointiinkin.
Tänään kerrostalo ilp ensimmäistä kertaa tulille. Jäähdytys 24° ja puhallus 3/5.
Kysytäänpä jälleen mielipiteitä, nyt pitäisi yläkertaan laittaa ilppiä. Enemmän viilennyskäyttöön, mutta lämmitys toki päällä myös talvella. Alhaalla on LN25 ja olen siihen ollut tyytyväinen, samaa yläkertaan vai olisiko jokin muu järkevämpi?
Mietin sijoittelua kuvassa vihreällä, molemmat makuuhuoneet pitäisi saada siis viilennettyä: toinen nukkumiseen ja toinen työhuoneena, molemmissa vietetään se ~8h vuorokaudessa.
Kysymysmerkkinä lähinnä että leviääköhän tuo viileämpi ilma lopulta noihin makuuhuoneisiin oviaukkojen kautta. Puhallusta ei saa ohjattua niin sivulle että sen saisi suoraan oviaukkoihin kohdistettua sivustalta. Sijoituskorkeus noin 2 metrissä koska 1,5 kerroksinen talo ja seinistä kattoon pienet viisteet. Arvostan jos jollain kokemusta tai näkemystä vastaavasta!
Kysytäänpä jälleen mielipiteitä, nyt pitäisi yläkertaan laittaa ilppiä. Enemmän viilennyskäyttöön, mutta lämmitys toki päällä myös talvella. Alhaalla on LN25 ja olen siihen ollut tyytyväinen, samaa yläkertaan vai olisiko jokin muu järkevämpi?
Mietin sijoittelua kuvassa vihreällä, molemmat makuuhuoneet pitäisi saada siis viilennettyä: toinen nukkumiseen ja toinen työhuoneena, molemmissa vietetään se ~8h vuorokaudessa.
Kysymysmerkkinä lähinnä että leviääköhän tuo viileämpi ilma lopulta noihin makuuhuoneisiin oviaukkojen kautta. Puhallusta ei saa ohjattua niin sivulle että sen saisi suoraan oviaukkoihin kohdistettua sivustalta. Sijoituskorkeus noin 2 metrissä koska 1,5 kerroksinen talo ja seinistä kattoon pienet viisteet. Arvostan jos jollain kokemusta tai näkemystä vastaavasta!