Hauskojen kuvien KESKUSTELUketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja all-in
  • Aloitettu Aloitettu
Tämä sijaitsee ilmeisesti Kuopiossa. Savolaista huumoria.

524315916_24226537747011897_8870132977647174689_n.jpg
Aika hyvin arvattu(?) Löysin kyseiden kohdan Google Mapsista myös. On varmaan tuo kyltti siirtynyt kesän aikana :hmm:

 

Vaikka hauskat kuvat ovatkin threadin aihe, niin tämä osuu. Ymmärrän jossain kaupunkikeskusta- tai bisneshotelleissa, että suuri osa asiakkaista haluaa aamupalansa varhain, mutta lomahotelleissakin aamupalatarjoilu loppuu usein 9:30-10:00 aikoihin. Se saisi kestää 11, mieluummin 12 saakka, että tällainen iltavirkkukin saisi nukkua riittävän pitkään, eikä tarvitsisi kiirehtiä (huonehinnassa maksetulle) aamupalalle.

Edit: typo pois
 
Viimeksi muokattu:
Vaikka hauskat kuvat ovatkin threadin aihe, niin tämä osuu. Ymmärrän jossain kaupunkikeskusta- tai bisneshotelleissa, että suuri osa asiakkaista haluaa aamupalansa varhain, mutta lomahotelleissakin aamupalatarjoilu loppuu usein 9:30-10:00 aikoihin. Se saisi 11, mieluummin 12 saakka, että tällainen iltavirkkukin saisi nukkua riittävän pitkään, eikä tarvitsisi kiirehtiä (huonehinnassa maksetulle) aamupalalle.
Mulla on semmoinen kutina, että yleensä ottaen ulkomailla aamupalaa tarjoiloaan järkevämmin sinne klo ~12 asti, paremmin kuin suomessa.
Ja nyt kun eräs iso ketju vaihtoi hinnoittelun siten, että aamupalasta pitää maksaa erikseen, se tuntuu oikeastaan vapauttavalta, kun voi lomareissulla nukkua pitkään ja lompottaa sitten aamiaiselle eri kahviloihin.
 
Heh, mulla kävi juuri samannäköisen parkkikiekon kanssa muutama vuosi sitten samalla tavalla. Suli kojelaudan muotoon helteellä, eikä yllättäen enää pystynyt pyörittämään. En tiedä mitä ihmeen muovia oli kun ei ollut edes näin kova helle kuin nyt on ja silti suli. Onneksi oli myös wanhempi parkkikiekko joka ei ole vielä ollut helteestä moksiskaan ja on edelleen käytössä.
 
Varmaan yksi iso syy on, että yleensä hotellien aamupalan tarjoaa ravintola, missä on myös tarjolla lounas aikaan ruokaa. Ei resurssit riittä molempiin.

Ja jos olisi aamupala vielä menossa 12, osa ehtisi käymään aamupalalla ja lounaalla samassa pöydässä.
 
Varmaan yksi iso syy on, että yleensä hotellien aamupalan tarjoaa ravintola, missä on myös tarjolla lounas aikaan ruokaa. Ei resurssit riittä molempiin.

Ja jos olisi aamupala vielä menossa 12, osa ehtisi käymään aamupalalla ja lounaalla samassa pöydässä.
Varmaan vielä isompi syy on, että tuossa ei olisi mitään järkeä hotellin itsensä kannalta. Ihan turhaa resurssien haaskausta, vaikkei sitä lounastakaan tuolla tarjottaisi. Jos ei ole kymmeneen mennessä saanut hilattua itseään ylös, ihan turha vinkua paskasta palvelusta.
 
Monissa puhelimien kamerasoftissakin on nykyään vaikka mitä AI-käsittelyä, halusi tai ei. Kyllä toi voi omaan silmään ihan hyvin olla oikeasta tilanteesta otettu kuva.
Ennenhän poliisin passikuvaohjeessa oli, että kuvaa ei saisi digitaalisesti käsitellä. Kuinkahan monta operaatiota sille kuvalle oli tehty, ennen kuin se siltä kennolta tuli kuvaksi digikamerassa. Nykyisinhän tämä "rajoitus" on poistettu, koska jos itseltäni kysytään, niin vaatimuksena olisi ollut se raakakuva kennolta, tai muuten sitä on digitaalisesti käsitelty.
 
Ennenhän poliisin passikuvaohjeessa oli, että kuvaa ei saisi digitaalisesti käsitellä. Kuinkahan monta operaatiota sille kuvalle oli tehty, ennen kuin se siltä kennolta tuli kuvaksi digikamerassa. Nykyisinhän tämä "rajoitus" on poistettu, koska jos itseltäni kysytään, niin vaatimuksena olisi ollut se raakakuva kennolta, tai muuten sitä on digitaalisesti käsitelty.
Kiellon tarkoitus ymmerettävä, mutta epämääräinen termi josta sitten juristit voisi tapella.

Nyt näyttää ohje olevan useampi sanainen.
Kuvaa ei saa muokata niin, että kuvattavan ulkonäön pienetkään yksityiskohdatmuuttuvat, eikä niin, että kuvan aitouteen voisi muokkausten vuoksi kohdistua epäilyksiä.Digitaalinen ehostaminen ei ole sallittua.

Ymmärettävää että suositaan vain rekisteröityjä valokuvaamoja, itse otetun kuvan kanssa työläämpää.

Edit:
Ehkä joku toinen ketju parempi.
 
Varmaan vielä isompi syy on, että tuossa ei olisi mitään järkeä hotellin itsensä kannalta. Ihan turhaa resurssien haaskausta, vaikkei sitä lounastakaan tuolla tarjottaisi. Jos ei ole kymmeneen mennessä saanut hilattua itseään ylös, ihan turha vinkua paskasta palvelusta.
Osa hotelleista ajattelee ja tuotteistaa aamiaisen eri tavalla: esimerkiksi helsinkiläinen hotelli U14, jossa voi jäädä syömään viikonloppuisin aamiaista huoneen luovutuksen jälkeen klo 14 saakka.

Hotellin aamiainen on viikonloppuisin järjestetty tavalla, johon en ole Helsingissä tämän tason hotelleissa törmännyt: aamiaisaika on liukuva, ja syödä voi kello 14:ään asti. Mikä mainio konsepti: luovutin huoneen kello 12 ja pääsin menemään aamiaiselle sen jälkeen. Ihanaa! Yleensä staycationin pilaa aina se, että kello pitää laittaa soimaan, jotta ehtisi aamiaiselle riittävän aikaisin. Täysin käänteentekevä kokemus.
 
Viimeksi muokattu:
Lihis vai vihis päättäkää itse.Hintaa on kyllä reippaasti vihreellä tuotteella.

Näyttökuva 2025-08-09 172446.png

Juu. Jos tekee mieli lihiksiä, niin ostan noita vihiksiä ja laitan väliin hyviä (liha)nakkeja, aurajuustoa, ehkä vähän ituja rouskumaan. Erinomaiset lihikset tulee.

Se edellinenkin "Miltäs se teidän vegepaska maistuu" 'hauska kuva' oli vähän yllättävä. Eikö löydy mitään muuta ketjua tuolle?
 
No mitä olen maistanut vegenakkia ja makkaraa, niin melko paskaa ne on ollut. Jokin pakastevegehampurilaispihvi vielä noistakin kauheampaa.
Ja harvemmin koirille syötetään mitään vegesafkaa muutenkaan.
 
No mitä olen maistanut vegenakkia ja makkaraa, niin melko paskaa ne on ollut. Jokin pakastevegehampurilaispihvi vielä noistakin kauheampaa.
Ja harvemmin koirille syötetään mitään vegesafkaa muutenkaan.
Juu, mutta en ne onkin vegenakkeja eikä lihanakkeja joten ei niiden pidä olettaa lihalta maistuvankaan. Se on eri asia tykkääkö, mutta lihaan vertaaminen on vähän pölhöä. Kuten kaikissa vegetuotteissa. Monilla on se ennakkoluulo että sen pitäisi automaattisesti maistua lihalta.
 
Juu, mutta en ne onkin vegenakkeja eikä lihanakkeja joten ei niiden pidä olettaa lihalta maistuvankaan. Se on eri asia tykkääkö, mutta lihaan vertaaminen on vähän pölhöä. Kuten kaikissa vegetuotteissa. Monilla on se ennakkoluulo että sen pitäisi automaattisesti maistua lihalta.
Joo en sitä ole kuvitellutkaan. Ei ole vaan tullut törmättyä hyvänmakuseen vegenakkiin tai makkaraan. myönnän etten kyllä kaikkia ole maistanut.
 
Joo en sitä ole kuvitellutkaan. Ei ole vaan tullut törmättyä hyvänmakuseen vegenakkiin tai makkaraan. myönnän etten kyllä kaikkia ole maistanut.
Mä maistelin keväällä vinonpinon ja oli siellä sekä hyviä että huonoja. Harmi vaan että en oikein muista mikä oli mikä :D
Mutta Lidlin vegetassuja ei voi liikaa kehua grillattuina. Paistettuina ei ole ihan niin hyviä, mutta grillattuna rapealla pinnalla niin on kyllä hyvää!
1755093992011.png
 
Itse taas en ymmärrä sitä, miksi vegeruoan pitäisi imitoida jotain, jota ne eivät edusta (nakit, vegetassut, liha ylipäätään). Miksi pitää ylipäätään olla joku "vegenakki" jos se ei edes muista nakkia maultaan? Ja sitten kun asiasta huomauttaa, nin sanotaan, että "mut hei sehän on ihan eri juttu koska se on vege!"

Itellä ei ole vegaanista ruokaa mitään vastaan, mutta luulisi että se olisi parhaimmillaan tuoreena ja mahdollisimman puhtaana, eikä tommosena kammottava yliprosessoituna massana, joka on puristettu johonkin lihatuotteen muotoon...
 
Mä maistelin keväällä vinonpinon ja oli siellä sekä hyviä että huonoja. Harmi vaan että en oikein muista mikä oli mikä :D
Mutta Lidlin vegetassuja ei voi liikaa kehua grillattuina. Paistettuina ei ole ihan niin hyviä, mutta grillattuna rapealla pinnalla niin on kyllä hyvää!
1755093992011.png
Pitää ehkä testata. Nykyisessä asuinpaikassa ei toi lidlikään niin kaukana ole ettei sinne jaksais kävellä.
yks kyllä mikä tökkii myös noissa vegetuotteissa kun niistä pitää saada lihamaisia tuotteita.
Ihan kun pakko saada ihmiset vaihdettua lihasta pois korvikkeiden avulla. Hyviä vegesafkoja muutenkin monet.
 
Itse taas en ymmärrä sitä, miksi vegeruoan pitäisi imitoida jotain, jota ne eivät edusta (nakit, vegetassut, liha ylipäätään). Miksi pitää ylipäätään olla joku "vegenakki" jos se ei edes muista nakkia maultaan? Ja sitten kun asiasta huomauttaa, nin sanotaan, että "mut hei sehän on ihan eri juttu koska se on vege!"

Itellä ei ole vegaanista ruokaa mitään vastaan, mutta luulisi että se olisi parhaimmillaan tuoreena ja mahdollisimman puhtaana, eikä tommosena kammottava yliprosessoituna massana, joka on puristettu johonkin lihatuotteen muotoon...
Jos saadaan vegetuote maistumaan samalta kuin lihatuote paremmilla ravintoarvoilla, eettisemmin ja ympristöystävällisemmin niin jokainen tolkun lihansyöjä siirtyy niihin. Paitsi tietysti ne ikijäärärät joille liha on lihaa eikä päätä käännä mikään.
 
Pitää ehkä testata. Nykyisessä asuinpaikassa ei toi lidlikään niin kaukana ole ettei sinne jaksais kävellä.
yks kyllä mikä tökkii myös noissa vegetuotteissa kun niistä pitää saada lihamaisia tuotteita.
Ihan kun pakko saada ihmiset vaihdettua lihasta pois korvikkeiden avulla. Hyviä vegesafkoja muutenkin monet.
Juuri vastasin tähän. On kaikkien etu mitä enemmän saadaan siirryttyä lihasta vegeen ja siksi myös nuo "imitaatito" tuotteet on tärkeitä.
 
Ongelmana on varmaan suomalainen makupaletti (ja ruokailutottumukset) jos lihaa joskus syöneenä siirtyy syömään vegaanisia tuotteita ja näitä lihatuotteitahan just yritetään imitoida. Joissain maissa, esim. Intiassa on ravinto ollut hyvin kasvispainotteista ja ruoka on pirun hyvää - eiks pitäis sieltä päin katsoa oppia eikä yrittää saada kasvista maistumaan lihalta tai lihaa muistuttavalta joka ei tule kyllä onnistumaan koskaan. Tosi hyviäkin vegesafkojakin maistanut, mutta näissä on avainsanana ne mausteet ja niiden oikeanlainen käyttö. Suomalaiselle perus jörölle jos tarjoat sitä pahvilta maistuvaa vegaaninakkia niin ne kyllä lentää roskiin, joku mausteinen linssikeitto joka ei esitä mitään muuta voi saada ihan eri vastaanoton
 
Viimeksi muokattu:
Ongelmana on varmaan suomalainen makupaletti (ja ruokailutottumukset) jos lihaa joskus syöneenä siirtyy syömään vegaanisia tuotteita ja näitä lihatuotteitahan just yritetään imitoida. Joissain maissa, esim. Intiassa on ravinto ollut hyvin kasvispainotteista ja ruoka on pirun hyvää - eiks pitäis sieltä päin katsoa oppia eikä yrittää saada kasvista maistumaan lihalta tai lihaa muistuttavalta joka ei tule kyllä onnistumaan koskaan. Tosi hyviäkin vegesafkojakin maistanut, mutta näissä on avainsanana ne mausteet ja niiden oikeanlainen käyttö
No just tämä.
Hyvältä maistuu just joku iso kasa rehuja ja siihen hyvä soosi. Intialaiset viel suht rohkeita käyttämään mausteita.
Joku tofukin kunnolla rasvassa paistettuna suht vitun hyvää ja siitä saa protskut siihen ateriaan.
Mutta en mä silti lähde dissaamaan yhtään lihaakaan. Joku grillikylki mitä parhainta herkkua ja ei sitä tarttee joka pvä syödä.
 
Itse taas en ymmärrä sitä, miksi vegeruoan pitäisi imitoida jotain, jota ne eivät edusta (nakit, vegetassut, liha ylipäätään). Miksi pitää ylipäätään olla joku "vegenakki" jos se ei edes muista nakkia maultaan? Ja sitten kun asiasta huomauttaa, nin sanotaan, että "mut hei sehän on ihan eri juttu koska se on vege!"

Itellä ei ole vegaanista ruokaa mitään vastaan, mutta luulisi että se olisi parhaimmillaan tuoreena ja mahdollisimman puhtaana, eikä tommosena kammottava yliprosessoituna massana, joka on puristettu johonkin lihatuotteen muotoon...

Olen vähän samoilla linjoilla, että kasvikset ovat parhaimmillaan kasviksina, mutta tuotteiden valmistajien ja myyjien kannalta tuossa vegenakki-hommassa lienee pointtina mahdollistaa arjen keittiövalinnat. Teet uunimakkaraa, kokeile kasvismakkaraa. Teet hampurilaisia, kokeile kasvispihviä. Teet jauhelihapastaa, kokeile kasvisproteiniia. Tai vaikka tuohon kuvaan viitaten, kokeile lihapiirakan tilalla vastaavaa vegetuotetta. Näin helpotetaan sitä, ettei ihmisten tarvitse kasvispainoitteisempaan ruokavalioon siirtyessä laittaa koko reseptikirjaa ja arjen ateriavalikoimaa uusiksi.
 
En oo maistannu , mutta varmasti pistää vihaksi kun tuota puraisee.
Minusta Vihikset ovat ihan hyviä ja sopivia välipalaksi ja evääksi. Nytkin niitä on pakkasessa, ja ne saa nopeasti mikrossa lämmitettyä.

Lidlin pakaste-Bulgur on ihan ok sapuskaa, samoin kuin monet muutkin niiden vege-päivinä tarjolla olevat tuotteet. Kannattaa maistaa ennen kuin tuomitsee:)
 
Olen vähän samoilla linjoilla, että kasvikset ovat parhaimmillaan kasviksina, mutta tuotteiden valmistajien ja myyjien kannalta tuossa vegenakki-hommassa lienee pointtina mahdollistaa arjen keittiövalinnat. Teet uunimakkaraa, kokeile kasvismakkaraa. Teet hampurilaisia, kokeile kasvispihviä. Teet jauhelihapastaa, kokeile kasvisproteiniia. Tai vaikka tuohon kuvaan viitaten, kokeile lihapiirakan tilalla vastaavaa vegetuotetta. Näin helpotetaan sitä, ettei ihmisten tarvitse kasvispainoitteisempaan ruokavalioon siirtyessä laittaa koko reseptikirjaa ja arjen ateriavalikoimaa uusiksi.
Jep, ei ole hirveän hankalaa ymmärtää että jos haluaa notskilla grillata makkaraa, niin ei silloin samaan kontekstiin sovi joku palak paneer. Pitäisi kaikki arjen ruoat ja tavat keksiä täysin uudestaan. Kyllä joo, intialaisilla on hyviä kasvisruokia, mutta niiden kokkaaminen vaatii ihan vähän muuta kuin ranskalaisten lyömisen uuniin nakkien kanssa. Makupalettikin on hieman eri.
 
Itse taas en ymmärrä sitä, miksi vegeruoan pitäisi imitoida jotain, jota ne eivät edusta (nakit, vegetassut, liha ylipäätään). Miksi pitää ylipäätään olla joku "vegenakki" jos se ei edes muista nakkia maultaan? Ja sitten kun asiasta huomauttaa, nin sanotaan, että "mut hei sehän on ihan eri juttu koska se on vege!"

Jos miettii kuoretonta nakkia, niin kasvisnakki, mistä siis jätetty joku possun nahka (kamara) pois, niin jos sitä markkinoidaan nakkina, niin kai se voisi maistua nakilta, ei paljon vaadittu. Voisi se maistua jopa paremmalta. Mutta tuntuu että joissain kasvisnakki jutuissa ei ole pyritty mihinkään alahyllyn nakki maku, tuntuma mailmaa. vaan haluttu erottua. (*

Eli minusta ihan ok että kasvistuotteissa pyritään makuihin, ja miksei lihaa sisältävän syönnin elämyksiin. Markkinoinnissa voisi silti säästää lihaa viittaavat termit lihaan.


Itellä ei ole vegaanista ruokaa mitään vastaan, mutta luulisi että se olisi parhaimmillaan tuoreena ja mahdollisimman puhtaana, eikä tommosena kammottava yliprosessoituna massana, joka on puristettu johonkin lihatuotteen muotoon...

Vegaaniset on monta astetta tiukempaa, mainostavat toki että on sopivaa kasvisyöjälle ja on myös yhteensopiva monen usonnollisen ruokavalion kanssa. Se sitten riippuu vakaumuksen syvyydestä kuin tarkkaa sen ruan kanssa.


Oletus että veke, vege jne tarkoitetaan kasvisruokia joissa voi myös olla elänperäisiä raaka-aineita käytetty. mutta ei lihaa (No jos tärkeää ette ole minkään laista "lihaa" niin tarkistaa). Vege voi toki olla vegaaninen, mutta silloin yleensä se mainittu vegaaniseksi.



(*
Vai olisko kyse ihan jostain eri jutusta, joka tuotteistettu nakin näköseen pakkaukseen. Vetaa säolyke herne, säilyke lihapullat jne.
 
Jos saadaan vegetuote maistumaan samalta kuin lihatuote paremmilla ravintoarvoilla, eettisemmin ja ympristöystävällisemmin niin jokainen tolkun lihansyöjä siirtyy niihin. Paitsi tietysti ne ikijäärärät joille liha on lihaa eikä päätä käännä mikään.

"Jos". En pidättäisi hengitystä tuon suhteen :rolleyes:.

Ei sillä, en juurikaan syö lihatuotteita, enkä varsinkaan kasvistuotteita.
Sen sijaan lihaa ja kasviksia syön paljonkin.
 
Juuri vastasin tähän. On kaikkien etu mitä enemmän saadaan siirryttyä lihasta vegeen ja siksi myös nuo "imitaatito" tuotteet on tärkeitä.

Tuosta kun pikaisesti ravintosisältöä vertasin, niin taitaa nuo lihis ja vihis olla ihan yhtä epäterveellisiä. Roskaa ovat molemmat, mutta toinen vaan kalliimpi. Omalta osaltani molemmat jää sinne hyllyyn ja otan mieluummin niitä tuoreita kasviksia (eli lihiksen hinnalla ison kurkun/kourallisen tomaatteja/pari paprikaa/kukkakaalin/parsakaalin tai muutaman kesäkurpitsan.

Ennemmin pitäisi tuoda hyviä kasviksista tehtyjä valmisruokia tarjolle. Siis sellaisia, jotka ei epätoivoisesti koita esittää olevansa lihatuotetta. Myös hyviä kasvisruokareseptejä olisi hauska kokeilla. Noiden imitaatioiden ongelma ainakin omalta kohdaltani on, että kun niitä kerran syö piilotettuna ja se odottamaton erilainen suutuntuma vääntää aivot siihen muotoon, että se ruoka on pilaantunutta. Siitä seurauksena tulee inhoreaktio noihin imitaatioihin ja maistamattakin tulevaisuudessa ja jo lähtökohtaisesti tulee asenteesta negatiivinen. Monesti noista kasvisruokaresepteistä taas tulee helposti sellaisia, ettei lähikaupasta raaka-ainetta joko löydy tai annoshinta nousee pilviin. Kyllä sinne grilliinkin voi heittää ihan kasviksia sellaisenaan, eikä niitäkään tarvi prosessoida ja naamioida näyttämään lihatuotteilta.

Itse olen tässä muutaman vuoden sisään vähentänyt punaisen lihan syömistä reilusti ja syönyt enemmän kasviksia niin raakana, että kypsinä. Jauhelijan korvikkeena arkiruoassa on kokeiltu kaikki jauhikset, härkikset, linssit sun muut. Sen ensimmäisen härkiskokeilun jälkeen (vaimo teki ruoan kertomatta, että käytti härkistä) jäi minulla oksennusreaktion jälkeen ruoka lautaselle, kun luulin sen olevan tehty pilaantuneeseen raaka-aineeseen. Lihatuotteille ei ole yhtään hyvää 'korviketta' löytynyt, vaan kyllä se on ollut ennemminkin sitä että ollaan siirrytty syömään kokonaan eri ateriakokonaisuuksia, eli siirrytty esimerkiksi jauhelihaa/makkaraa/pihviä/lihapullia ja vastaavia käyttävistä ruoista pois. Toki saatan vielä grillimakkaran tai pihvin syödä joskus...

Jostain syystä vegaanien mielestä on ihan hyväksyttyä lihansyöjälle salaa syöttää näitä kasviskorvikkeita lihana. Mutta jos vegaanille toteaa kasvispyöryköiden tarjoamisen jälkeen niiden olleenkin ihan sitä aitoa rustoista ja kone-erotetuista jänteistä tehtyä lihatuotetta, niin ei kyllä hyvä heilu.
 
Olen vähän samoilla linjoilla, että kasvikset ovat parhaimmillaan kasviksina, mutta tuotteiden valmistajien ja myyjien kannalta tuossa vegenakki-hommassa lienee pointtina mahdollistaa arjen keittiövalinnat. Teet uunimakkaraa, kokeile kasvismakkaraa. Teet hampurilaisia, kokeile kasvispihviä. Teet jauhelihapastaa, kokeile kasvisproteiniia. Tai vaikka tuohon kuvaan viitaten, kokeile lihapiirakan tilalla vastaavaa vegetuotetta. Näin helpotetaan sitä, ettei ihmisten tarvitse kasvispainoitteisempaan ruokavalioon siirtyessä laittaa koko reseptikirjaa ja arjen ateriavalikoimaa uusiksi.

Minä nimenomaan haluan sen uuden reseptiikan, koska nuo korvikkeet ei toimi.

Se vaan ei toimi tuo "Syöt sitä samaa, kuin aina ennenkin, mutta vaan helvetin paljon pahemman makuisena".
 
Jostain syystä vegaanien mielestä on ihan hyväksyttyä lihansyöjälle salaa syöttää näitä kasviskorvikkeita lihana. Mutta jos vegaanille toteaa kasvispyöryköiden tarjoamisen jälkeen niiden olleenkin ihan sitä aitoa rustoista ja kone-erotetuista jänteistä tehtyä lihatuotetta, niin ei kyllä hyvä heilu.
Onko tolle lähdettä, että vegaanien mielestä on ok. väittää lihansyöjille, että kasviskorvike on oikeaa lihaa? En usko että tuo ainakaan kovin yleistä olisi.

Lähtökohtaisesti ajattelisin että ruoan koostumuksesta valehteleminen on joko huijareiden (tienaamistarkoituksessa) tai mielenvikaisten hommaa.
 
Onko tolle lähdettä, että vegaanien mielestä on ok. väittää että kasviskorvike on oikeaa lihaa? En usko että tuo ainakaan kovin yleistä olisi.

No ainakaan ei erikseen mainita, jos perinteisesti lihaa sisältävä ruoka sisältää lihan tilalla korviketta. Ajattelevat vain, että "ei se huomaa ja saadaan lihansyöjä käännytettyä".

Sitäpaitsi hyvin paljon nuo prosessoidut vegaanituotteet haluaa kuulostaa lihatuotteilta: "Jauhis", "Muu pippuripihvi", "Nyhtö-kaura", "Muu Jauhismuru", "Muu Mehevä Burgerpihvi", "Valess Crispy Chick'n style Burger". Melkein kuin myisi jauhetusta kamarasta tehtyjä lihapullia "Vegan style balls":seina.
 
No ainakaan ei erikseen mainita, jos perinteisesti lihaa sisältävä ruoka sisältää lihan tilalla korviketta. Ajattelevat vain, että "ei se huomaa ja saadaan lihansyöjä käännytettyä".

Sitäpaitsi hyvin paljon nuo prosessoidut vegaanituotteet haluaa kuulostaa lihatuotteilta: "Jauhis", "Muu pippuripihvi", "Nyhtö-kaura", "Muu Jauhismuru", "Muu Mehevä Burgerpihvi", "Valess Crispy Chick'n style Burger". Melkein kuin myisi jauhetusta kamarasta tehtyjä lihapullia "Vegan style balls":seina.

...nyhtö-kaura? Entä kanan jauheliha, kuulostaako liikaa sika-nauta jauhelihalta ja helposti erehtyy ja kuvittelee ostavansa punaista jauhelihaa?
 
En ole kyllä ikinä ymmärtäny kun jotku dissaa noita pyöryköitä tai lihiksiä tms joissa käytetään myös ne huonommat osat.
Mun mielestä hyvä ettei mene hukkaan mitään osaa siitä elukasta joka teurastetaan.
 
No ainakaan ei erikseen mainita, jos perinteisesti lihaa sisältävä ruoka sisältää lihan tilalla korviketta. Ajattelevat vain, että "ei se huomaa ja saadaan lihansyöjä käännytettyä".
No jos kukaan ei kysy eikä ole ilmoittanut erityisruokavaliosta, niin pitäiskö sitä sit erikseen mainita ettei nyt olekaan lihaa?

Mielestäni tilanne olisi vertailukelpoinen lähinnä tilanteessa jossa kertoisit etukäteen että et sitten syö kuin lihaa ja kuitenkin "salaa" tarjottaisiin kasviksia. Tuskin kukaan vegaanikaan liharuoan tarjoamisesta vetää herneitä nenää jos ei ole etukäteen kertonut olevansa vegaani.

Tunnen aika monta vegaania ja jos niille kertoisin että en syö soijaa, niin tuskin salaa syöttäisivät minulle soijanakkeja.
 
En ole kyllä ikinä ymmärtäny kun jotku dissaa noita pyöryköitä tai lihiksiä tms joissa käytetään myös ne huonommat osat.
Mun mielestä hyvä ettei mene hukkaan mitään osaa siitä elukasta joka teurastetaan.
Tuskimpa ne hukkaan muutenkaan menee, eiköhän niistä tehdä eläintenruokaa tai syötetä minkeille sun muille. On vaan taloudellisempaa syöttää ne ihmisille jotka maksaa siitä että saa syödä teurasjätteitä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 982
Viestejä
4 876 901
Jäsenet
78 739
Uusin jäsen
FENRIR666

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom