Grillit & grillaus

Toi ainakin näyttää samalta, joka tuli Napoleonin mukana. Täytyykin käydä vaihtamassa vastaava Weberiin ja katsoa jos se muuttuisi uudeksi grilliksi.
Aika saman näköinen möllykkä tuli omankin Napoleonin matkassa. Pitää varsin kurkistaa onko sama mallikin, jahka kotio ehtii.

Henk koht ärsyttää tuo sivussa oleva kierrettävä avausvipstaaki, varsinkin kompostipullossa jotenkin tympeä operoitava.
 
Weberin 400-sarjan Genesikset syövät urku auki sen 800 - 1050 g/h, eli jos siinä omassa grillissä on vaikka 10 poltinta joita tohottaa hanat kaakossa koko ajan, niin sitten tuo 2 kg/h -säädin on varmaan kannattava hankinta.
 
Toi ainakin näyttää samalta, joka tuli Napoleonin mukana. Täytyykin käydä vaihtamassa vastaava Weberiin ja katsoa jos se muuttuisi uudeksi grilliksi.

Typerää toimintaa maahantuojalta, jos näin. Olettaen että maahantuojat pakkaavat tuon paikallisen painesäätimen mukaan.
Muista pistää kokemuksia, niin tietää onko hyötyä päivitellä.
 
Toi ainakin näyttää samalta, joka tuli Napoleonin mukana. Täytyykin käydä vaihtamassa vastaava Weberiin ja katsoa jos se muuttuisi uudeksi grilliksi.

Typerää toimintaa maahantuojalta, jos näin. Olettaen että maahantuojat pakkaavat tuon paikallisen painesäätimen mukaan.
Mitä tuo weeberi ilmoittaa tehoksi ja kaasunkulutukseksi grillille ?
 
Mitä tuo weeberi ilmoittaa tehoksi ja kaasunkulutukseksi grillille ?

Vähän huono sanoa kun en muista tarkempaa mallia ja sitä ei myöskään missään lue - tai en ainakaan löytänyt. Varmaan siitä käyttöohje on jossain mutta kymmenen vuoden jälkeen on arkistoituna ns. hyvään paikkaan.
 
Vähän huono sanoa kun en muista tarkempaa mallia ja sitä ei myöskään missään lue - tai en ainakaan löytänyt. Varmaan siitä käyttöohje on jossain mutta kymmenen vuoden jälkeen on arkistoituna ns. hyvään paikkaan.
Jos se oli joku persu 3-polttimoinen E-310, niin Weberin sivuilta löytyy tehoksi 7 kW. Tämän kun jakaa kaasun lämpöarvolla, sanotaan nyt vaikka butaanin 12,8 kWh/kg, niin saadaan 0,55 kg/h kulutukseksi. Jos taas järeämpi SP-435W, niin 21,1 kW on ilmoitettu kokonaistehoksi (sivukeittimelle ja Sear-zonelle on annettu kuitenkin omatkin tehot), mutta silloinkin päästään 1,65 kg/h. Paljonko mahtaa noissa säätimissä olla sitten tarkkuutta eli jos se lupaa 2 kg/h, niin onko se ±0,1 kg/h vai enemmänkin... tuskin kuitenkaan alle tuon 1,65 kg/h. Ihan noilla järeimmillä malleilla oltanee lähellä tuota 2kg/h rajaa.

 
Tuo weberin spiritti on sitten vastavaan Napoleonin grilliin verratuuna aika tehoton. Napsussa on kolmen pääpolttimon teho 12,45 kW. Napolenilla saa lämmöt helposti sinne 350C ja ylikin.
 
Motoneteissä on savustuspelletit puoleen hintaan. Kauppakohtaiset varastot ja en tiedä onko oikeasti halpa mutta ainakin alennuksessa
 
Motoneteissä on savustuspelletit puoleen hintaan. Kauppakohtaiset varastot ja en tiedä onko oikeasti halpa mutta ainakin alennuksessa
Kiitti vinkistä, kävin hakemassa 1 säkin jokaista lajia. Omenaa ei ollut.

1757081641288.png
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Jäi niitä vielä ja ei oikein noista ole kokemusta, niin otin vain 45kg. Ehkä pyökkiä vois hakea muutaman lisää.

Tuohon hintaan kyllä. Hetken huvi. Varastot täyteen ja ei noissa nyt juurikaan eroja ole, riippuen varmaan toki mihin niitä tunkee. Perus Traegerin omistajana kommentoiden. Enempi savua käyttöön putkilon kautta.

Nimim. Motonetin olisin ostanut tyhjäksi mustageista :)
 
Löytyisikö porukalta hyväksi todettuja reseptejä naudan poskien savustukseen?
Weber Master-Touch 57.lla tarkoitus tehdä.
 
Löytyisikö porukalta hyväksi todettuja reseptejä naudan poskien savustukseen?
Weber Master-Touch 57.lla tarkoitus tehdä.
Oma tapa tehdä naudanposkia on niin että lihoihin SPG pintaan (P ja G melko kevyesti, suolaa painon mukaan 1,5%), sitten tammisavua 2-3h (kunnes pinta miellyttää silmää) mahdollisimman matalalla lämmöllä (100-110C). Sen jälkeen olen heivannut nuo sous videen ja antanut olla siellä yön yli ruoka-aikaan asti (12-16h@77C). SV-pussista tuleva neste kannattaa keittää kasaan ja maustaa haluamallaan tavalla, tulee aivan tajuttoman hyvä kastike/liemi. Jotain paistettua sipulia tms. vielä sivuhilppeeksi niin kyllä maistuu! Mitä olen reseptejä kaivellut niin monesti neuvotaan että savustusvaiheen jälkeen poskien annetaan muhia nesteessä niin kauan kunnes ovat mureita. Tästä tavasta ei ole omakohtaista kokemusta.
 
Tuli nyt vähän erikoisempaan aikaan vuodesta laitettua uusi grilli tilaukseen. Verkkiksen outlettia selatessa viime viikolla osui silmään yksi kappale Napoleon Freestyle 425 malleja, hinta oli viime viikolla muistaakseni 388 euroa. Päälle vielä rouheat postikulut 69,90€ niin jäi tilaamatta. Mutta tänäänpä grillin hinta oli tippunut 353 euroon niin ei enää voinut vastustaa vaan pistin vehkeen tilaukseen.

Tuon pitäis lukemani perusteella olla varsin laadukas peli, ilmeisesti vastaa pitkälti weberin spiritiä, ellei jopa vähän parempi, lämpeää ainakin ilmeisesti paremmin.

Kuntoluokkana grillillä oli B ja kuvauksessa ”grilli kasattu” niin oletan sen olevan käyttämätön koska muuta ei mainittu kuin että kasattu… no sitten näkee kun se kotiin tulee että mikä on tilanne. Ainahan sen saa palauttaakon jos on jotain vikaa, mutta toivottavasti olis hyvä peli ja sais grillin siitä itselle pidemmäksi aikaa :cool:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
286 440
Viestejä
4 918 353
Jäsenet
79 183
Uusin jäsen
Gosse

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom