Grillit & grillaus

Suoraan ritilälle. Rasvapuoli ylöspäin. 100-120 C hyvä. Foliointivaiheessa kaatanut joskus kokista tai olutta nyyttiin ja folio kii. Sisälämpö se 95-99 hyvä. Tuon kokoinen voi antaa vetäytyä ehkä vajaa tunnin verran käärittynä vaika esim kylmälaukussa tai vastaavassa. Ja leikkaus poikkisyin. Ja ääntä kohti :thumbsup:
 
Pistin nyt sit tosiaan ritilälle ja rasva ylöspäin.
Uusi kamado alla niin sen verran reilusti pumppasin hiiltä että pääsi lämmöt sinne 129c tienoille ja sieltä ei alas tule niin sillä mennään. 😁
Alle 2 tuntia ollut ja sisälämpötila näyttää jo 63 astetta, kauheen kauaa ei tässä sit vissiin näin pienellä menekään?
 
Pistin nyt sit tosiaan ritilälle ja rasva ylöspäin.
Uusi kamado alla niin sen verran reilusti pumppasin hiiltä että pääsi lämmöt sinne 129c tienoille ja sieltä ei alas tule niin sillä mennään. 😁
Alle 2 tuntia ollut ja sisälämpötila näyttää jo 63 astetta, kauheen kauaa ei tässä sit vissiin näin pienellä menekään?
Vaihtelee tosi paljon per brisketti. Tuo viimeisin joka tuli tosiaan tuossa 170C:ssä niin otti vain n. 6h täysin valmiiksi ja oli sellainen 4.2kg mötkö. Vastaava toinen matalemmilla lämmöillä ottanut esim 13h
 
Nyt tuo on ollut pari tuntia jumissa tossa 66-69 välissä ni olisko nyt siis se hetki käydä viskaamassa paperit ympärille?
Mulla ollu Bono Mediassa luukut vain millin verran auki ni lämmöt ollut nyt 125 astetta ton pari tuntia.
 
Jees nyt hän on folioveneessä ja 89 mittarissa, ajattelin tossa sitten kun on se liki sata että käärin tiukasti folioon ja pyyhkeeseen, ja saisi siellä sitten olla noin aamu 11 asti, onkohan siitä haittaa että on siellä siis liki 12 tuntia?
 
Ei siitä kyllä mitään haittaa pitäs olla riippuen tietysti lämpötilasta. Tuollaisen 12h oon itsekin pitäny kylmälaukussa (folio+pyyhe) ja lisäeristettä sen verran mitä laatikkoon mahtuu (sanomalehtiä, pahvia tms). Kannattaa vähän pistellä sitä lihaa vaikka lämpömittarilla että miten uppoaa, pitäisi upota kohtuu helposti, kun on valmista. Pelkkä sisälämpötila ei välttämättä tarkota että on valmista, vaatii hieman aikaa että alkaa "sulamaan".
 
Tossa ysiltä kun oli sisälämpö 94 astetta ni ei vielä joka puolelle uponnut helposti.
Pistin siinä sit hetkeksi luukut auki ja nostin lämmöt jonnekki 135 ja sen jälkeen heitin kamadon kiinni ja lähdin kahdeksi tunniksi kalaan 😁
Äske ku tultiin kotio ni sisälämpö oli tippunut tasan 80 asteeseen, oli käynyt siellä jossain lähellä sataa.

Pääsi nyt folioon ja pyyhkeeseen käärittynä kylmälaukkuun ja aamulla sit näkee oliko mistään kotoisin.

Aivan julmetun kaunis pinta ja hyvä tuoksu siitä ainakin lähti 😋
 
Tossa ysiltä kun oli sisälämpö 94 astetta ni ei vielä joka puolelle uponnut helposti.
Pistin siinä sit hetkeksi luukut auki ja nostin lämmöt jonnekki 135 ja sen jälkeen heitin kamadon kiinni ja lähdin kahdeksi tunniksi kalaan 😁
Äske ku tultiin kotio ni sisälämpö oli tippunut tasan 80 asteeseen, oli käynyt siellä jossain lähellä sataa.

Pääsi nyt folioon ja pyyhkeeseen käärittynä kylmälaukkuun ja aamulla sit näkee oliko mistään kotoisin.

Aivan julmetun kaunis pinta ja hyvä tuoksu siitä ainakin lähti 😋
Voit huoletta tehdä seuraavan 150 lämmöissä. Menee stallista läpi heittämällä. Itse en jaksa enää kääriä mihinkään paperiin tai folioon kesken ajon. Kun on tappituntumalla pehmeää ihan joka puolelta niin pari tuntia vähintään vetäytymiseen. Itse käytän styroksiboksia johon liha sisään käärittynä folioon sanomalehteen ja pyyhkeeseen.
 
Tossa ysiltä kun oli sisälämpö 94 astetta ni ei vielä joka puolelle uponnut helposti.
Pistin siinä sit hetkeksi luukut auki ja nostin lämmöt jonnekki 135 ja sen jälkeen heitin kamadon kiinni ja lähdin kahdeksi tunniksi kalaan 😁
Äske ku tultiin kotio ni sisälämpö oli tippunut tasan 80 asteeseen, oli käynyt siellä jossain lähellä sataa.

Pääsi nyt folioon ja pyyhkeeseen käärittynä kylmälaukkuun ja aamulla sit näkee oliko mistään kotoisin.

Aivan julmetun kaunis pinta ja hyvä tuoksu siitä ainakin lähti 😋
Ja lopputulos...? Kuvia...?
 
Kaasugrilli ja kovaa ajoa. Taloyhtiö voi kieltää ja mussuttaa mitä haluaa mutta siihen se jääkin. Taloyhtiö ei voi kävellä lain yli.
Jep,itse selvittelin tätä kun joskus 10v sitten asuin vuokralla. Omassa taloyhtiössä (SATO) oli kaasugrillaus kielletty (tämä tuli itselle täytenä yllätyksenä, asuin vielä alimmassa kerroksessa eli en grillannut parvekkeella vaan maanpinnan tasalla)...ihmettelin ja selvittelin asiaa niin mielestäni se menee just noin. Eli taloyhtiö voi tavallaan kieltää grillauksen mutta se ei ole lainvoimainen juttu. Periaatteessa jos haluaa miellyttää taloyhtiötä/vuokranantajaa/naapureita niin grillauksesta voi pidättyä mutta se ei ole pakollista. Enkä itse oikein tuota edes ymmärrä miksi kielletään, kai siinä on jotain paloturvallisuutta takana mutta järkevästi toimien en näe mitä tuossa on. Tai voiko olla että grillaus-tuoksut ärsyttää jotain naapuria?
 
Jep,itse selvittelin tätä kun joskus 10v sitten asuin vuokralla. Omassa taloyhtiössä (SATO) oli kaasugrillaus kielletty (tämä tuli itselle täytenä yllätyksenä, asuin vielä alimmassa kerroksessa eli en grillannut parvekkeella vaan maanpinnan tasalla)...ihmettelin ja selvittelin asiaa niin mielestäni se menee just noin. Eli taloyhtiö voi tavallaan kieltää grillauksen mutta se ei ole lainvoimainen juttu. Periaatteessa jos haluaa miellyttää taloyhtiötä/vuokranantajaa/naapureita niin grillauksesta voi pidättyä mutta se ei ole pakollista. Enkä itse oikein tuota edes ymmärrä miksi kielletään, kai siinä on jotain paloturvallisuutta takana mutta järkevästi toimien en näe mitä tuossa on. Tai voiko olla että grillaus-tuoksut ärsyttää jotain naapuria?
Vuokra-asunnon tapauksessa tilanne on eri olettaen, että grillauskielto tai vaatimus noudattaa taloyhtiön järjestyssääntöjä (joissa grillaus kielletty) on mainittu vuokrasopimuksessa. Silloin grillaus lienee peruste vuokrasopimuksen irtisanomiselle.
 
Puuilossa olisi edullisesti 35,5mmx35,5mmx3,5mm hiiliteräslevy tarjolla. 13€.

 
Puuilossa olisi edullisesti 35,5mmx35,5mmx3,5mm hiiliteräslevy tarjolla. 13€.

Paksuuden perusteella aika ohutta peltiä... Virhe varmasti mutta kuitenkin.
"Koko 35,5 x 35,5 cm, paksuus 0,35 mm"
 
Moro! Ois aika päivittää savustin, nelisen vuotta paineltu tällä Cello Bullet Smoker 18, ihmeellisen hyvin kyllä kestänyt noin halvaksi🤣 tehty kuitenkin noin +100 lohta, muutamat ribsit, +10pulled porkia ja joku kymmenisen briskettiä. Alkaa vaan käymään vähä pieneksi kokonaiselle brisketille, ja lämmösäätö on aina ollut vähä haastava.
Onko porukalla kokemuksia Masterbuilt Gravity Series 1050 tai 800 mallia, mitä muuta eroja kuin koko, onko ihan paska verrattuna offset savustimeen? Sattuuko missään pääkaupunkiseutu/+50km olla myymälässä nähtävillä? Taloon.com ja netraudassa ei ainakaan chatin mukaan ollu😩
 
Puuilossa olisi edullisesti 35,5mmx35,5mmx3,5mm hiiliteräslevy tarjolla. 13€.


Saiko joku kokeiltua tuota hiiligrillissä?

Onko tuossakin jokin pinnoite, kun vähän siltä näyttää ja maksimilämmöksikin sanotaan 350C. Rasvapolttoa ja öljyämistä kuitenkin pyydetään tekemään.
 
Onko meatereista koskaan mitään tarjouksia? Kiinnostaisi tuo meater pro, mutta aika kovalta hinnalta tuntuu 140€ paistomittarista.
 
Onko meatereista koskaan mitään tarjouksia? Kiinnostaisi tuo meater pro, mutta aika kovalta hinnalta tuntuu 140€ paistomittarista.
En tiedä miten nykyään, mutta muutama vuosi sitten isänpäivä/joulu ajalle oli ainakin suomessa aleita meater+:sta. Itse nimittäin ostin Motonetista alennettuna.
 
Itseä kiinnostais kans tuollainen paistomittari eli pistäkääpä kommenttia tänne. Siis onko porukka ollut tohon tyytyväinen, onko just tuo Meater paras noista langattomista? Ja tarjoukset kiinnostaa kans. Mulla on joku perus lämpömittari jota tulee käytettyä mutta tuo vois olla hyvä sijoitus jos esim grillatessa voi käyttää. Jos hintaa on reilusti yli satasen niin kommentteja otetaan mielellään vastaan ennen ostopäätöstä.
 
Itseä kiinnostais kans tuollainen paistomittari eli pistäkääpä kommenttia tänne. Siis onko porukka ollut tohon tyytyväinen, onko just tuo Meater paras noista langattomista? Ja tarjoukset kiinnostaa kans. Mulla on joku perus lämpömittari jota tulee käytettyä mutta tuo vois olla hyvä sijoitus jos esim grillatessa voi käyttää. Jos hintaa on reilusti yli satasen niin kommentteja otetaan mielellään vastaan ennen ostopäätöstä.
Meater+ hyvä ja toimii. Muista ei ole kokemusta.
 
Itseä kiinnostais kans tuollainen paistomittari eli pistäkääpä kommenttia tänne. Siis onko porukka ollut tohon tyytyväinen, onko just tuo Meater paras noista langattomista? Ja tarjoukset kiinnostaa kans. Mulla on joku perus lämpömittari jota tulee käytettyä mutta tuo vois olla hyvä sijoitus jos esim grillatessa voi käyttää. Jos hintaa on reilusti yli satasen niin kommentteja otetaan mielellään vastaan ennen ostopäätöstä.

Itselläni ollut nyt 4-5v käytössä Inkbird ibt-2x. Olisiko jonkun 30€ maksanut, kaksi anturia ja bluetooth kantaa hyvin Weberin kannen alta sisälle noin 50m. Kesät ja talvet ollut käytössä. Oma appi löytyy (Bbqgo) joka myös toimii hyvin.
 
Itseä kiinnostais kans tuollainen paistomittari eli pistäkääpä kommenttia tänne. Siis onko porukka ollut tohon tyytyväinen, onko just tuo Meater paras noista langattomista? Ja tarjoukset kiinnostaa kans. Mulla on joku perus lämpömittari jota tulee käytettyä mutta tuo vois olla hyvä sijoitus jos esim grillatessa voi käyttää. Jos hintaa on reilusti yli satasen niin kommentteja otetaan mielellään vastaan ennen ostopäätöstä.
Meater+ ollut käytössä jo useamman vuoden. Kokonaisuutena hyvä, aikoinaan parhaimmistoa. Jos tänä päivänä pitäisi hankkia niin ostaisin sen uudemman mallin, onko se nyt meater 2 vai meater pro nimellä, kun molemmilla nimillä tuntuu löytyvän netistä. Tämä siksi, että uutta mallia voi käyttää myös avotulella kokkailuun kun lähetinpää kestää kovempaa lämpötilaa kuin edeltäjänsä. Muistelen myös lukeneeni, että uudempi versio olisi hivenen ohuempi. Yksi tuttava kehui myös puuilon ja motonetin myymää easy cooking mittaria joka on huomattavasti halvempi kuin meaterit, mutta sitä en osaa sanoa millainen applikaatio siinä on. Meaterin applikaatio on ainakin ollut todella hyvä.

Edit: Meater+ olen käyttänyt myös grillauksessa, mutta anturipään sijoittelussa pitää vain olla tarkempi että ei ole suoran tulen yläpuolella..
 
Itselläni ollut nyt 4-5v käytössä Inkbird ibt-2x. Olisiko jonkun 30€ maksanut, kaksi anturia ja bluetooth kantaa hyvin Weberin kannen alta sisälle noin 50m. Kesät ja talvet ollut käytössä. Oma appi löytyy (Bbqgo) joka myös toimii hyvin.
Tossa on se huono puoli että ei näytä paistotilan lämpöä toisin kuin Meater.
 
Tossa on se huono puoli että ei näytä paistotilan lämpöä toisin kuin Meater.

Toinen anturi mittaa lihaa ja toinen grilliä? Näin itse olen käyttänyt.
Niin ja toimii 2xAAA paristoilla eli ei pelkoa että joskus antaa akku myöten.
 
Toinen anturi mittaa lihaa ja toinen grilliä? Näin itse olen käyttäny.
Varmaan se noinkin käy. Ei silti, itsellä on myös Inkbirdin kaks-anturinen eli tämä:
1756194028038.png


Ja toki hyvin toimii, mutta ei noi langatkaan mitään kivoja ole ja softassa on puutteensa (ei toimi vaakatasossa, ei ole mahdollisuutta asettaa näyttöä aina päälle). Meaterissa löytyy hyvä softa eikä ole lankoja tiellä.
 
Meater+ ollut käytössä jokusen vuoden. Siinä on ulkoisen anturin pään ja varren välissä joku tiiviste, jonka poltin kun laitoin ajatuksissani mittarin kiinni jo pintoja polttaessa ja siinähän rasvan leimauttamat liekit sitten kärvensi sitä oikein urakalla. Lämmöt oli varmasti yli luvatun keston, josta kertoo jo sen tiivisteen sulaminen. Toimii edelleen, mutta tiskatessa pitää olla tarkkana.

Välillä tuppaa katkasee bt-yhteyttä hetkeksi, eikä siihen voi ihan täysin luottaa, että liha olis tavoitelämmössä vetäytymisen jälkeen. Joskus asettanut tavoitelämmön asetukseen x ja kun sovellus kertoo, että ota vetäytymään, niin lämmöt on nousseet jokusen asteen yli tavoitteen. Tämän kun tiedostaa, niin laittaa tavoitteen vaikka vähän alemmas kuin varsinainen tavoite tai seuraa tarkemmin ja ottaa itse sopivassa kohtaa pois lämmöstä.

Erittäin tyytyväinen kokonaisuutena, mutta voisiko toinen langaton laite tarjota saman halvemmalla? Ei mitään käryä, mutta tuo kun sanoo itsensä joskus irti, niin ensimmäinen vaihtoehto tulee olemaan se uudempi versio tuosta. Satkun siitä maksoin ja jos uusikin kestää useamman vuoden, niin koen saaneeni rahoille riittävästi vastinetta.

Aiemmin kokemusta vain perinteisistä paistomittareista ja jostain Prisman langallisesta halpiksesta, joka lensi roskiin ensimmäisen käytön jälkeen.
 
Meater + ollut useamman vuoden käytössä. Motonetin tarjouksesta joskus ostin. Erittäin hyvä mittari ja appsilla plussaa. Inkbirdin joku 4 proven setti myös käytössä mutta se appsi tykkää tappaa itsensä yön yli ja ei hälytä kun lämmöt sopivat. Androidin asetuksia ruuvattu useaan kertaan ja sama ongelma Inkbirdin kanssa jatkuu
 
En oo grillihommissa oikein havainnut miksi etähallittava mittari olis jotenkin oleellisesti langallista parempi. Toki jos grilli on jonkun massiivisen pihan perällä, mutta pidemmissä savustusvedoissa lämmöt nousee muutenkin niin rauhakseen ja nopeammissa seteissä joutuu melkein grillillä päivystämään.
 
En oo grillihommissa oikein havainnut miksi etähallittava mittari olis jotenkin oleellisesti langallista parempi. Toki jos grilli on jonkun massiivisen pihan perällä, mutta pidemmissä savustusvedoissa lämmöt nousee muutenkin niin rauhakseen ja nopeammissa seteissä joutuu melkein grillillä päivystämään.

Ei sen etähallittavan tarvitse langaton olla, itsellänikin vain langallisia, mutta sen myötä voin ohjata hiiligrillien lämpötilaa vaikka maailmanääristä.
 
En oo grillihommissa oikein havainnut miksi etähallittava mittari olis jotenkin oleellisesti langallista parempi. Toki jos grilli on jonkun massiivisen pihan perällä, mutta pidemmissä savustusvedoissa lämmöt nousee muutenkin niin rauhakseen ja nopeammissa seteissä joutuu melkein grillillä päivystämään.
Samaan aikaan kun liha muhii grillissä, niin voi laittaa sisällä muuta ruokaa ja lihan sisälämpötilan voi millä ajanhetkellä tahansa tarkistaa taskusta löytyvällä puhelimella. Voishan sen käydä katsomassa siellä grillilläkin, mikä oli ehkä sun kysymyksen pointtikin, mutta se on kiva kun se tieto kulkee koko ajan mukana ja hälyttääkin viisi minuuttia ennen kuin pitää ottaa liha pois, niin se on se helppous mikä viehättää ainakin itseä.

Vähän sama kuin adaptiivinen vakkari itsellä. Ennen ensimmäistä adaptiivista olin sitä mieltä, että hah! En mä tollasta kaipaa. Hyvin on pärjätty ilmankin. Nyt ei enää tule autoa ilman adaptiivista (ellei nyt jotain kauppakassi-kakkosautoa), koska se on vaan niin paljon mukavampi. Ei ton mittarin kanssa ole ihan samanlaista eroa, mutta ajatus on kuitenkin sama. Mukavuus- ja käytännöllisyysjuttuja.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Meaterissa on hyvät ominaisuudet, osaa kertoa jäljellä aika-arvion yllättävän hyvin, ja langattomana helppo kun ei tarvi piuhojen kanssa pelata - esim. helppo nostaa lämmöstä pois ja folioon vetäytymään, kertoo sillekin ajan ja hälyttää kun valmista. Kätevä älykellosta kurkata mikä tilanne missäkin kokkauksen vaiheessa.

meatteri.png


Sitten kun tuosta joskus aika jättää niin pitää Pro versio hommata tilalle. Ulkoanturi kestää siinä kovemman lämpötilan niin voi ruskistaa pinnat irroittamatta mittaria, runko on ohuempi ja sisällä useampi anturi.
 
Toimiiko teillä meaterissa paistotilan lämpötilan mittaus? Mulla näyttää ihan puutaheinää, ilmeisesti johtuen siitä että lämpömittarin vartta pitkin kylmä johtuu myös mittapäähän. Pitkässä paistossa alkaa loppua kohden näyttämään järkevämpiä lukemia kun liha on jo kuuma.
 
Toimiiko teillä meaterissa paistotilan lämpötilan mittaus? Mulla näyttää ihan puutaheinää, ilmeisesti johtuen siitä että lämpömittarin vartta pitkin kylmä johtuu myös mittapäähän. Pitkässä paistossa alkaa loppua kohden näyttämään järkevämpiä lukemia kun liha on jo kuuma.
Kyllä ainakin itsellä toimii. Onhan mittari oikealla syvyydellä lihassa?
 
Toimiiko teillä meaterissa paistotilan lämpötilan mittaus? Mulla näyttää ihan puutaheinää, ilmeisesti johtuen siitä että lämpömittarin vartta pitkin kylmä johtuu myös mittapäähän. Pitkässä paistossa alkaa loppua kohden näyttämään järkevämpiä lukemia kun liha on jo kuuma.
Kyllä toimii
 
Milloin grillien "syysale" yleensä alkaa? Itsellä on perus Mustangin 3+1 kaasugrilli joka tarvitsisi nyt korvaajaa. Ajattelin jos syksyllä saisi hyvään hintaan...
 
Genesis E-315 -kaasugrilli

Olisiko hyvä grilli? Onko takuutuote, eli "toimii ja kukkuu" 12v?

Minkä verran grillausalaa koette tarvitsevanne? Joku sinänsä halpa grilli käytössä nykyään, mutta tahtoohan se vähän pieni olla jos yhtään on tuttuja kylässä.

Onko suoraan parempi panostaa 4-polttimoisiin, kun oikeastaan se grillaus ala on se mitä kaivataan... mitään pro grillaajia ei olla ja säilytyskin avoterassilla, kun ei säilöönkään mahdu järkevästi.
 
Genesis E-315 -kaasugrilli

Olisiko hyvä grilli? Onko takuutuote, eli "toimii ja kukkuu" 12v?

Minkä verran grillausalaa koette tarvitsevanne? Joku sinänsä halpa grilli käytössä nykyään, mutta tahtoohan se vähän pieni olla jos yhtään on tuttuja kylässä.

Onko suoraan parempi panostaa 4-polttimoisiin, kun oikeastaan se grillaus ala on se mitä kaivataan... mitään pro grillaajia ei olla ja säilytyskin avoterassilla, kun ei säilöönkään mahdu järkevästi.
Meillä joku vastaava, ehkä 8v vanha, weberi. Kesät on suojaamatta terassilla ja talvet on kylmässä vajassa. Ihan joka syksy en ole edes muistanut sisältä pestä, joten aika rajulla käytöllä. Liekkipellit tms. ne lirpakkeet mitkä tulee kaasuliekin päälle alkaa olemaan aika happamat, mutta muuten toi on kuin uusi. Ihmeitä saa käydä jos ei 12v+ kestä. Noi pellin palaset saa weberilta varaosina eikä olleet ihan älyttömän hintasia, unohtunut vaan ostaa.

Meillä 3 polttimen malli ja ei nyt ainakaan 4 henkiselle perheelle oo käyny pieneksi. Harvoin porukkaa kylässä jolle grillataan, mutta sekin on onnistunut. Yleensä 1-2 poltinta käytössä. Riippuu varmasti millaista ateriaa grillissä tekee, me ei oikein muuta tehdä kuin lihat/makkarat ja loput keittiössä.
 
Genesis E-315 -kaasugrilli

Olisiko hyvä grilli? Onko takuutuote, eli "toimii ja kukkuu" 12v?

Minkä verran grillausalaa koette tarvitsevanne? Joku sinänsä halpa grilli käytössä nykyään, mutta tahtoohan se vähän pieni olla jos yhtään on tuttuja kylässä.

Onko suoraan parempi panostaa 4-polttimoisiin, kun oikeastaan se grillaus ala on se mitä kaivataan... mitään pro grillaajia ei olla ja säilytyskin avoterassilla, kun ei säilöönkään mahdu järkevästi.

Omalla kokemuksella noissa weberin 3-polttimisissa on parempi lämmönjako kuin esim. omassa suunnilleen saman kokoisessa Motonetin Roastmasterissa jossa on neljä poltinta eikä tuosta teho lopu kesken. Parillakin perheellä lähipiirissä noita 3-polttimisia webereita käytössä ja toimivat vallan hyvin isommankin ruokasatsin grillaamisessa. Grilli on vähän eri mallinen kuin monet muut, eli grillausala on syvempi/pidempi kuin monessa muussa, eli se "kapeus" vähän hämää noissa ja oikeasti se on aika iso grilli.

2022 kun grilliä ostin niin en päässyt psykologisen blokin yli tonnin grillin hankkimisessa ja ostin silloin weberin sijaan alennuksesta Motonetin grillin 249 eurolla. Vuodesta 2023 lähtien tämä päätös on kaduttanut ja nyt odottelen että Roastmasteri kulahtaa riittävästi jotta voin perustella itselleni weberin hankinnan "koska vanha on niin huonossa kunnossa". Valitettavan hyvälaatuinen tuntuu tuo Roastmasterikin olevan, se on ollut nyt kolme vuotta pihalla ja jaksan ehkä kerran vuodessa rapsutella rasvapellin puhtaaksi ja grilli toimii edelleen täysin moitteetta eikä siinä ole mitään vikaa tai ruostetta missään :rolleyes:
 
Lämmönjako on tosiaan Weberissä hyvä mutta oma Spirit 2, kolmella polttimella siis, ei lämpömittariinsa yli 260 asteen lukemaa saa, vaikka kuinka hehkuttaisi. Onko tämä normaalia, ilmeisesti? Saisiko olla kuumempikin? Omasta mielestäni kyllä.
 
Lämmönjako on tosiaan Weberissä hyvä mutta oma Spirit 2, kolmella polttimella siis, ei lämpömittariinsa yli 260 asteen lukemaa saa, vaikka kuinka hehkuttaisi. Onko tämä normaalia, ilmeisesti? Saisiko olla kuumempikin? Omasta mielestäni kyllä.

Meillä on kotona Weberin Spirit kolmella polttimolla ja mökillä vastaava Napoleonin Rogue.

Vaimo sanoo Spiritiä höyrystimeksi, koska sillä grillaaminen vaatii aina luukun sulkemisen. Ei siis onnistu ns. barbeque tyylillä.

Voi johtua tietysti esim paineensäätimestäkin mutta on grillin mukana tullut säädin, joten olettaisin että se on oikein mitoitettu.

Jatkossa kyllä katson grillin tehon aina erikseen. Varsinkin rosterigrillissä, jossa on vähemmän massaa ritilöissä.

Mutta tältä (kovin suppealta) pohjalta suosittelen Napoleonia. Siinä ei ole edes USA painolastia.
 
Lämmönjako on tosiaan Weberissä hyvä mutta oma Spirit 2, kolmella polttimella siis, ei lämpömittariinsa yli 260 asteen lukemaa saa, vaikka kuinka hehkuttaisi. Onko tämä normaalia, ilmeisesti? Saisiko olla kuumempikin? Omasta mielestäni kyllä.
Sinne 260-280 asteen nurkille omakin vanha Spirit 2 pääsi, vähän kelistä riippuen. Joskus muistelen lukeneeni, että nuo marketeissa myytävät ja weberin mukanakin tullut IGT -tyypin säädin on vähän mitä on ja paremmin toimiva SRG -säädin voi auttaa tässä ongelmassa. En ehtinyt tällaista hommaamaan ja kokeilemaan kun löytyi hyvästä tarjouksesta kamado ja möin Weberin pois.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
285 853
Viestejä
4 908 732
Jäsenet
79 070
Uusin jäsen
haliburton

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom