Grillit & grillaus

Haaveillu että jos tekaisisin jonkinlaisen kesäkeittiö/grillikatoksen.
Kalustona olisi Weber 57 pallogrilli sekä napoleonin kaasugrilli. Kaasugrilli varmaan helpompi paloturvallisuuden ja savun kannalta, mutta mites pallogrilli?
Weberin ohjekirjassa suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin 1.5m eli käynnössä puulattia ja puuseinät ei ole mahdollisia hiiligrillin lähellä.
Tilalle betonia tai tilltä ?
Onko joku tehnyt vastaavaa?
 
Haaveillu että jos tekaisisin jonkinlaisen kesäkeittiö/grillikatoksen.
Kalustona olisi Weber 57 pallogrilli sekä napoleonin kaasugrilli. Kaasugrilli varmaan helpompi paloturvallisuuden ja savun kannalta, mutta mites pallogrilli?
Weberin ohjekirjassa suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin 1.5m eli käynnössä puulattia ja puuseinät ei ole mahdollisia hiiligrillin lähellä.
Tilalle betonia tai tilltä ?
Onko joku tehnyt vastaavaa?
Sanotaan näin, että niin kauan kun grilli on ilman välitöntä läsnäoloa kansi kiinni ja kansi auki kokkaillaan siinä vieressä, niin en oo tollasten suojaetäisyyksien osalta erityisemmin huolissani. Jos erityisesti lattian osalta huolettaa, niin grillin alle saa sellasia mattoja esim ihan motonetista, jotka ei syty palamaan ja on tarkotettu grillin alle. Sellasia lämpöjä ei hiiligrillistäkään irtoa, että joku terassikaide alkaisi vaikkapa 50cm päästä hiiltymään, mutta todennäköisesti voi pitää sellasen option, että aktiivisemmassa grillauksessa pitää vaikkapa metrin etäisyyttä seinistä. Isompi riski noissa on varmasti joku kipinöinti tai kuuman hiilen putoaminen. Oma kamado on ihan perus katetulla ulkoterassilla (toki ulospäin aika paljon kylmempi kun metallinen pallo) ja ainoa ongelma on joskus kokkauksen aikana terassilaudoitukselle pudonnut hehkuva hiilenpala joka piti vedellä sit sammutella.
 
Haaveillu että jos tekaisisin jonkinlaisen kesäkeittiö/grillikatoksen.
Kalustona olisi Weber 57 pallogrilli sekä napoleonin kaasugrilli. Kaasugrilli varmaan helpompi paloturvallisuuden ja savun kannalta, mutta mites pallogrilli?
Weberin ohjekirjassa suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin 1.5m eli käynnössä puulattia ja puuseinät ei ole mahdollisia hiiligrillin lähellä.
Tilalle betonia tai tilltä ?
Onko joku tehnyt vastaavaa?
No itse en kovin tarkka paloturvallisuudesta ole ollut terasilla jossa katos kolmella seinällä. Pidän weberin hiiligrilliä turvallisempana kuin jotain kaasugrilliä. Weberistä sammuu liekit kun laittaa kannen päälle ja tarvittaessa luukut kiinni. Aikasemmasta kaasugrillistä ei rasvapalo sammunut vaikka miten laittoi luukut ja kaasut kiinni.
 
Mitä etua tuosta smokenaattorista on samanmuotoiseen brikettikoriin jotka tulee weber grillin mukana? Itse savustan weberin 57cm pallolla siten että koriin sopiva läjä brikettejä jotka sytytetty piippusytyttimellä punaiseksi. Alaventtiili sen verran auki että juuri ja juuri näkyy päivänvaloa ja yläventtiiliä kiinni noin puoleenväliin. Lämmöt tasaantuu aika nopsaan tuonne 120-150 asteen väliin. Brikettien päälle sitten pieniä omenapuun halkoja maun mukaan. Tuo eka brikettikorillinen pitää lämmöt 4h ja täyttö antaa 3h lisää aikaa. Käytännössä 10-12 tunnin pulled pork savustuksiin riittää kanne raotus kolmen-neljän tunnin välein kun lisää muutaman briketin.
Saa ehkä paremmin pysymään lämmöt vaikka 100° tai allekin. Lisänä siinä se vesiastia joka "tasaa" lämpöjä ja lisää grillin kosteutta.

Itellä on tuo smokenator, mutta ostin jokunen vuosi sitten Slow'n sear:n ja käytän sitä aina grillatessa.
 
Halpa ja iso keraaminen, ei tuohon hintaan taida juuri vaihtoehtoja löytyä ellei osta Weberin palloa. Pallo on pitkäikäinen, keraamisen kesto saattaa olla pieni kysymysmerkki. Molemmat tietty hoitaa hommansa vallan hyvin. Luciferissa lyhyt vain vuoden takuu.
 
Mitä ajatuksia herättää? Hinta olisi houkutteleva ja jotain hiiligrilliä tässä kaipailen.

Lucifer Ontario Kamado 21" - tuontiukkonen.fi

Ei ole kokemuksia mutta kun ajatuksia kysyit..

Jos kutsuisit grillaamaan ja sulla olisi tuollainen vehjes, niin ensimmäiset ajatukset varmaan olisi että miksi hommasit
luciferin etkä KämädoJoeta tms premium merkkiä, ehkä kysyisin että voinko käyä sisällä vessassa ja etsisin jotain tuoreita ikea-kalusteita tai muita merkkejä financial probleemeista :think:
 
Onko jollain antaa vinkkiä kun Landmann Triton PTS 4.0 tehnyt jonkun aikaa sitä,että: kaasut ei syty 1&2 :lla ennenkuin pistää 3 kytkimen päälle. Eli se ns tulet sieltä 3:sen kautta..

Kipinä kyllä tulee 1&2:lle ja säädin vielä tosi lähelle mut jostain syystä ei suoraan sytytä. Kun se on 3:sen kautta laittanut toimimaan sit ne pelaa ihan normaalisti.
 
Ei ole kokemuksia mutta kun ajatuksia kysyit..

Jos kutsuisit grillaamaan ja sulla olisi tuollainen vehjes, niin ensimmäiset ajatukset varmaan olisi että miksi hommasit
luciferin etkä KämädoJoeta tms premium merkkiä, ehkä kysyisin että voinko käyä sisällä vessassa ja etsisin jotain tuoreita ikea-kalusteita tai muita merkkejä financial probleemeista :think:

:rofl: En kuitenkaan ole mikään himo grillaaja, mutta asia kiinnostaa enemmänkin. Olen pitkään miettinyt eri vaihtoehtoja, ja todennäköisesti otan isomman Weberin pallon. Lähinnä löysin tuon Luciferin vahingossa, ja tuota myydään muualla 900€ hintaan. Taitavat usein tulla samoilta tuotantolinjoilta, oli merkki mikä hyvänsä.
 
Onko jollain antaa vinkkiä kun Landmann Triton PTS 4.0 tehnyt jonkun aikaa sitä,että: kaasut ei syty 1&2 :lla ennenkuin pistää 3 kytkimen päälle. Eli se ns tulet sieltä 3:sen kautta..

Kipinä kyllä tulee 1&2:lle ja säädin vielä tosi lähelle mut jostain syystä ei suoraan sytytä. Kun se on 3:sen kautta laittanut toimimaan sit ne pelaa ihan normaalisti.
Kaasuvehkeissä on yleensä yksi poltin joka on tarkotettu sytytykseen (piezo vieressä). Tuossa Lantikassa ilmeisesti joka polttimelle oma piezo joten ei pitäs olla merkitystä millä sytyttää. Jos kaasua tulee niin luonnollisesti syttyy. Joko kaasua ei tule taikka piezo ei pelitä. Testaa tulitikulla.
 
Hankinnan alla ensimmäinen kaasugrilli, jolla tulee luultavasti grillailtua 2-3x kuukaudessa kahdelle ihmiselle ja harvakseltaan vähän isommalle porukalle, mutta ajatus olisi kuitenkin panostaa sen verran ettei heti ensi vuonna tarvitse olla ostamassa uutta. Ei osaa vielä ainakaan kaivata mitään hienouksia, eli lähinnä riittävän tehokkaat polttimet ja laadukas rakenne haussa. Weberin pienemmät Genesikset oli alkuun mietinnässä, mutta näytti olevan sen verran älytön inflaatio hinnoissa vrt. vuoden-parin takaiseen, että Napoleonit alkoi kiinnostaa. Paikallisessa Prismassa oli esillä Rogue 425 joka vaikutti asialliselta ja ilmeisesti huomisesta lähtien -15% alella lähtisi hintaan ~680e, löytyykö kaasumikromestareilta mielipiteitä tai parempia ehdotuksia?

 
Kaveri hommas tuollaisen kolmen polttimon Napoleonin, kävi K-Raudassa ravistelemassa grillejä ja tuo oli hintaluokassaan selkeesti tukevinta tekoa. Ilmeisesti polttimoissakin on potkua.

Vähän pienemmällä mallilla oli hintaa noin 500€.

Vois itsekin harkita Mustangia laittaa vaihtoon ja Napoleonia tilalle.
 
Hankinnan alla ensimmäinen kaasugrilli, jolla tulee luultavasti grillailtua 2-3x kuukaudessa kahdelle ihmiselle ja harvakseltaan vähän isommalle porukalle, mutta ajatus olisi kuitenkin panostaa sen verran ettei heti ensi vuonna tarvitse olla ostamassa uutta. Ei osaa vielä ainakaan kaivata mitään hienouksia, eli lähinnä riittävän tehokkaat polttimet ja laadukas rakenne haussa. Weberin pienemmät Genesikset oli alkuun mietinnässä, mutta näytti olevan sen verran älytön inflaatio hinnoissa vrt. vuoden-parin takaiseen, että Napoleonit alkoi kiinnostaa. Paikallisessa Prismassa oli esillä Rogue 425 joka vaikutti asialliselta ja ilmeisesti huomisesta lähtien -15% alella lähtisi hintaan ~680e, löytyykö kaasumikromestareilta mielipiteitä tai parempia ehdotuksia?

Itellä tuosta inrapuna-sivupolttimillinen versio ja oikein tyytyväinen. Toki jos yli 6 henkeä, niin vähän käy ahtaaksi.
 
Mitä etua tuosta smokenaattorista on samanmuotoiseen brikettikoriin jotka tulee weber grillin mukana?
Smokenatorin idea on se, että se rajoittaa ilman kulkua sen sisällä oleville hiilille/briketeille ja sitä kautta rajoittaa lämpöä. Lisäksi siinä on se vesiastia, jossa vesi kiehuu kun lämpö kasvaa. Veden höyrystyminen sitoo lämpöä ja sitä kautta rajoittaa myöskin grillin lämpötilan nousua. Toki jos on kaikki röörit auki, niin kyllä se astia aika nopeasti kuivuu ja sitten lämmöt pystyy taas nousemaan vapaammin. Olihan se hiilillä hieman näpsäämistä, kun piti 2-3 tunnin välein täyttää lisää hiiliä. Jos lämmönsäätely onnistuu riittävällä tarkkuudella jo nyt ilmankin tuota, niin sitten tuo ei tod.näk tuo lisäarvoa.
 
Hankinnan alla ensimmäinen kaasugrilli, jolla tulee luultavasti grillailtua 2-3x kuukaudessa kahdelle ihmiselle ja harvakseltaan vähän isommalle porukalle, mutta ajatus olisi kuitenkin panostaa sen verran ettei heti ensi vuonna tarvitse olla ostamassa uutta. Ei osaa vielä ainakaan kaivata mitään hienouksia, eli lähinnä riittävän tehokkaat polttimet ja laadukas rakenne haussa. Weberin pienemmät Genesikset oli alkuun mietinnässä, mutta näytti olevan sen verran älytön inflaatio hinnoissa vrt. vuoden-parin takaiseen, että Napoleonit alkoi kiinnostaa. Paikallisessa Prismassa oli esillä Rogue 425 joka vaikutti asialliselta ja ilmeisesti huomisesta lähtien -15% alella lähtisi hintaan ~680e, löytyykö kaasumikromestareilta mielipiteitä tai parempia ehdotuksia?

Täytynee tämä Rogue kaasumikro käydä noukkimassa. Pykälää parempi kuin Legendit ja Freestylet ja näitä on aivan kaikki kehuneet.

Edit: viiminen kaaren prismasta jäi käteen, poonuksien ja maksutapaedun jälkeen 641€, ei kun kasaamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mitkä olis parhaat vaihtoehdot grillien suhteen jos hinta vedetään alas 200€:hen? Nyt siis huomioidaan kaikki vaihtoehdot eli saa olla hiili-, kaasu- tai vaikka sähkögrilli.
Ei tartte tuolla hinnalla tietenkään olla mikään väline joka jätetään lapselle perinnöksi vaan toimivuus etusijalla jos sillä vaikka jonkusen vuoden edes pärjäisi.
 
Mitkä olis parhaat vaihtoehdot grillien suhteen jos hinta vedetään alas 200€:hen? Nyt siis huomioidaan kaikki vaihtoehdot eli saa olla hiili-, kaasu- tai vaikka sähkögrilli.
Ei tartte tuolla hinnalla tietenkään olla mikään väline joka jätetään lapselle perinnöksi vaan toimivuus etusijalla jos sillä vaikka jonkusen vuoden edes pärjäisi.
Mitä sillä tehdään? Makkarat lauantaisin vai pitkän kaavan savustusta?
 
Ei ole kokemuksia mutta kun ajatuksia kysyit..

Jos kutsuisit grillaamaan ja sulla olisi tuollainen vehjes, niin ensimmäiset ajatukset varmaan olisi että miksi hommasit
luciferin etkä KämädoJoeta tms premium merkkiä, ehkä kysyisin että voinko käyä sisällä vessassa ja etsisin jotain tuoreita ikea-kalusteita tai muita merkkejä financial probleemeista :think:
Onhan toi nyt paljon edullisempi ja eiköhän ne satunnaiset läskit kypsy tuossa ihan samalla tavalla kuin jossakin naurettavan ylihintaisessa brändituotteessa.

Jos ostaa 500€ grillin tarjouksesta ja silti joku katsoo nenänvartta pitkin, että "vittu miten köyhä", niin sanoisin suuremman ongelman olevan siellä toisella puolella.
 
Onhan toi nyt paljon edullisempi ja eiköhän ne satunnaiset läskit kypsy tuossa ihan samalla tavalla kuin jossakin naurettavan ylihintaisessa brändituotteessa.

Jos ostaa 500€ grillin tarjouksesta ja silti joku katsoo nenänvartta pitkin, että "vittu miten köyhä", niin sanoisin suuremman ongelman olevan siellä toisella puolella.

Köyhä mikä köyhä. Eikä varmasti kypsy samalla tavalla.
 
Harkinnassa parinsadan euron kaasumarkettigrilli.. vaatimuksena että lämmittäisi suht tasaisesti. Hyviä kokemuksia jostain tälläisestä?
 
Ok, näin se sitten varmaan on. Paljonko grillin pitää maksaa, jotta se on hyvä ja jotta ei sitten vaikuta foorumin pihagrillaajien eliitissä liian köyhältä?

Paljon muuttujia.. Jos säästää grillissä niin todennäköisesti säästää myös hiilissä ja grillattavissa tuotteissa. Kyllä 20e markettigrillilläkin hyvää ruokaa saa.

Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.
 
Harkinnassa parinsadan euron kaasumarkettigrilli.. vaatimuksena että lämmittäisi suht tasaisesti. Hyviä kokemuksia jostain tälläisestä?
Keskon myymä FXA BAT 3 grilli jos vielä löydät jostain. Heikolta kyllä näyttää. Oli pitkään normaalihintaan 199 eur, usein tarjouksessa 120-150 eur.

Tää BBQ King vaikuttaa aika vastaavalta kun mun FXA, emaloitu tulipesä tässäkin eli sen osalta ei ihan heti ruostu puhki. Tässä toki sivukeitinkin lisänä jos kokee tarpeelliseksi.
 
Mitkä olis parhaat vaihtoehdot grillien suhteen jos hinta vedetään alas 200€:hen? Nyt siis huomioidaan kaikki vaihtoehdot eli saa olla hiili-, kaasu- tai vaikka sähkögrilli.
Ei tartte tuolla hinnalla tietenkään olla mikään väline joka jätetään lapselle perinnöksi vaan toimivuus etusijalla jos sillä vaikka jonkusen vuoden edes pärjäisi.

Näitä sais valikoiduista K-raudoista 69,90€ hintaan, ainakin Pirkanmaalta ja Jyväskylästä. Tuohon rahaan tuskin saa parempaa. Ostin tästä grillistä vanhemman mallin ajatellen että kesän varmaan kestää ja sitten saa Weberiä hakea tilalle, mutta kiusallisen hyvälaatuinen on ollut. Tietysti tämän hintauokan grilleissä on ratkaisuja joita moninkertaisesti kalliimmissa Webereissä on tehty paremmin, mutta sen varmaan kaikki ymmärtää.

Hiiligrilli Cello Premium 57
 
Näitä sais valikoiduista K-raudoista 69,90€ hintaan, ainakin Pirkanmaalta ja Jyväskylästä. Tuohon rahaan tuskin saa parempaa. Ostin tästä grillistä vanhemman mallin ajatellen että kesän varmaan kestää ja sitten saa Weberiä hakea tilalle, mutta kiusallisen hyvälaatuinen on ollut. Tietysti tämän hintauokan grilleissä on ratkaisuja joita moninkertaisesti kalliimmissa Webereissä on tehty paremmin, mutta sen varmaan kaikki ymmärtää.

Hiiligrilli Cello Premium 57
Kiitos hintatiedosta! Tuotakin grilliä tuli nyt syynättyä kun hiiligrilliä mieli tekevi, mutta hinta/laatu vähän epäilytti. 69,90€ lähtee kyllä ostoon!

Itse kun en hiiligrillien ominaisuuksista oikein mitään tiedä, niin oikein tarkkaan ottaen on ne ratkaisut mitkä on kalliimmissa Webereissä tehty paremmin?
 
Itse kun en hiiligrillien ominaisuuksista oikein mitään tiedä, niin oikein tarkkaan ottaen on ne ratkaisut mitkä on kalliimmissa Webereissä tehty paremmin?
Materiaalit, tiiveys, lämmönsäätö jne.
Esim. halpiksia ei saa yleensä niin tiiviiksi että kannen kiinni laittamalla ja räppänät kiinni hiilet sammuisivat vaan palavat loppuun. Tiiviissä sammuu ja hiiliä/brikettejä voi käytää uudelleen. Himogrillaajalla säästää aimo kasan rahaa kesänmittaan pelkissä hiilissä/briketeissä.
 
Hommasin Weberin kaasugrillin, jossa posliiniemaloitu ritilä. Oliko tämän puhdistamiseen hyviä vinkkejä/tuotteita? Kannattaako käyttää Weberin omia vai onko jotain muita suositeltuja tuotteita?
 
Hommasin Weberin kaasugrillin, jossa posliiniemaloitu ritilä. Oliko tämän puhdistamiseen hyviä vinkkejä/tuotteita? Kannattaako käyttää Weberin omia vai onko jotain muita suositeltuja tuotteita?
Grilliharjalla ja helvetin tulella vaan putsaat, ei siinä sen kummempaa. Noiden päälle ei kannata laittaa jotain erillistä parilaa, alkavat vääntelemään ja pinnoite kärsii.
 
Hommasin Weberin kaasugrillin, jossa posliiniemaloitu ritilä. Oliko tämän puhdistamiseen hyviä vinkkejä/tuotteita? Kannattaako käyttää Weberin omia vai onko jotain muita suositeltuja tuotteita?

Rasvaan ritilät Muurikan silavalla, grillauksen jälkeen kaavin ylimääräiset ryönät pois halpisharjalla jossa kaavin/messinkiharja/pesutyyny. Lopuksi lämmöt tappiin ja hiiltyneet liat pois hyvällä messinkiharjalla, esim: Napoleon puhdistusharja messinki | Prisma verkkokauppa

Messinki sopivan pehmeää posliiniemalille, teräsharja liian kova.
 
Messinkiharja on hyvä varmasti, mutta Weberin sivuilla kuitenkin puhutaan teräsharjalla puhdistamisesta.
Ote Weberin sivuilta Weber ritilä
Care InstructionsPreheat grill on high for 15 minutes and brush grates with stainless steel grill brush. For heavy grease buildup, use Weber Grate Cleaner and Scrubber Pads after the grill has completely cooled.
FitsGenesis® Silver A, Spirit E-210 (2007-2012), and Spirit 500 gas grills
 
Ostin tollasen poranterä harjan (pehmeän) ja huvikseni sillä harjailin grilliä. Iha ok kait, mutta eihän se ihan noin pehmeellä taida lähteä. Onko jollain joku poranteräteräsharja käytössä grillin puhdistukseen? Mitä ottaa huomioon, vai hiooko sellainen liikaa kaikkea "metallia" irti lian sijaan?

Mietin että millainenhan poranteräharja olisi optimaalisin grillin pesuun.
 
Ostin tollasen poranterä harjan (pehmeän) ja huvikseni sillä harjailin grilliä. Iha ok kait, mutta eihän se ihan noin pehmeellä taida lähteä. Onko jollain joku poranteräteräsharja käytössä grillin puhdistukseen? Mitä ottaa huomioon, vai hiooko sellainen liikaa kaikkea "metallia" irti lian sijaan?

Mietin että millainenhan poranteräharja olisi optimaalisin grillin pesuun.

Ei hinkkaa, anna mennä vain.

Edes rautaharjalla et saa tuollaista rosteriritilää kulumaan mihinkään suuntaan. Tämä johtuu siitä, että rosteri on vain yksinkertaisesti niin paljon kovempaa kuin teräsharjan harjas.

Jos mennään ihan ääripäähän eli rälläkkä + tämä silmämunien kauhu niin sitten saa jo jälkeä aikaan

1717066319664.png
 
Itse kun en hiiligrillien ominaisuuksista oikein mitään tiedä, niin oikein tarkkaan ottaen on ne ratkaisut mitkä on kalliimmissa Webereissä tehty paremmin?

Juuri niinkuin Mikkos sanoi, tiiveys on isoin tekijä. Omaani parantelin lasikuitutiivisteellä kannen välissä, ja vesileikkurilla töissä tein uuden pohjareikien säätökappaleen jolla ilman tulon saa lakkaamaan.
 
Rogue kasattu ja ekat läskit kitusissa.
Ohjeen ja todellisuuden välillä oli vain yksi hiuksenhieno ero, mutta helposti kasaantui itsekin.
On siinä 15 vuotta ja useamman markettigrillin polttaneena iso ero.
 

Liitteet

  • 20240531_184411.jpg
    20240531_184411.jpg
    365,6 KB · Luettu: 158
  • 20240531_184418.jpg
    20240531_184418.jpg
    324,4 KB · Luettu: 163
  • 20240531_185128.jpg
    20240531_185128.jpg
    329,8 KB · Luettu: 150
Ei ole kokemuksia mutta kun ajatuksia kysyit..

Jos kutsuisit grillaamaan ja sulla olisi tuollainen vehjes, niin ensimmäiset ajatukset varmaan olisi että miksi hommasit
luciferin etkä KämädoJoeta tms premium merkkiä, ehkä kysyisin että voinko käyä sisällä vessassa ja etsisin jotain tuoreita ikea-kalusteita tai muita merkkejä financial probleemeista :think:
Vuoden eniten myötähäpeää aiheittava kommentti palkinto menikin sit jo tälle vaikka puoli vuotta jäljellä. :rolleyes:

Ensinnäkin, lopputulos on 100% sama tässä luciferissa kuin jossain kamado joessa, se hintaero tulee saven materiaalista sekä takuun pituudesta.

Näyttäisi olevan käytännössä identtinen mustang kamado L kanssa ja molemmissa se ovh hinta on siinä 900e pintaan.

Mustangissa tosin 10 vuoden takuu mutta käytännössä se ainoa takuuasia mitä voit vuoden jälkeen tarvita on jos höngit sinne tulikuumat hiilet kovalla pakkasella ja saat sen halkeamaan, tähän sitten auttaa kotivakuutus myös.

Itsellä löytyy mustang L ja tässä just pohdin josko vaihtaisi tohon luciferiin, ihan vain koska haluisin punaisella värillä olevan kamadon.

Sivutasot myös lusikassa metallia vs mustangin puiset, tosin lusikassa ei ole tasoissa telinekoukkuja mutta äkkiäkös siihen poralla sellasen kiinnittää…

Ja pallogrilliin on turha kamadoa verrata, se on niin paljon paskempi vehje et ihan ku pyörää ja autoa vertaisi, että alkuperäiselle kysyjälle:
Jos nyt hiiligrilliä etsit ni onhan toi luciferin tarjous todella kova ja kuten mustang, se on juuri sitä parempaa keskitason laatua eli voittaa tokmannin, prisman ja motonetin valikoiman mut häviää sit BGE ja kamado joe, mut noita ostetaankin käytännössä siinä vaiheessa kun raha ei merkkaa lainkaan.
 
Halpa ja iso keraaminen, ei tuohon hintaan taida juuri vaihtoehtoja löytyä ellei osta Weberin palloa. Pallo on pitkäikäinen, keraamisen kesto saattaa olla pieni kysymysmerkki. Molemmat tietty hoitaa hommansa vallan hyvin. Luciferissa lyhyt vain vuoden takuu.
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
 
Edelleen pallo toimii todella mainiosti myös vitunmoisilla pakkasilla.
Paitsi että kuluttaa hiiliä ihan helvetisti kun ei eristä kylmyyttä millään tavalla ja lämpötilansäädöt toimii täysin eri tavalla ku kesäisin, plus saa olla lisäämässä hiiliä jos haluaa pitkiä vetoja vetää.
 
Paitsi että kuluttaa hiiliä ihan helvetisti kun ei eristä kylmyyttä millään tavalla ja lämpötilansäädöt toimii täysin eri tavalla ku kesäisin, plus saa olla lisäämässä hiiliä jos haluaa pitkiä vetoja vetää.
No ei kyllä kuluta, eikä tarvi lisätä. Joka joulu tulee tehtyä kinkku pallolla ja hyvin menee samalla snakella 12h
Viimetalvena tein longan hiilillä pitkän savustuksen ja niistä hiilistä jäi 1/3 osaa palamattomiksi, eli eipä se nyt niin paljon niitä hiiliä kuluta.
 
Sama kuin yllä. Snakella menee joulukinkku +8-10h ilman mitään eri säätöjä kuin kesällä.
 
Ja pallo on todella lyhytikäinen verrattuna kamadoon, vaikka olisi weber kyseessä.
Ja kamadoa voi tosiaan käyttää ilman ongelmia myös paukkupakkasilla kunhan unohtaa sen piippusytyttimen sillon (mielestäni se on kamadossa muutenkin turha koska koko malli on kuin piippusytytin ja grilli on huomattavasti nopeemmin käyttövalmis kuin pallo)
Mihin mperustat tuon lyhytikäisyyden? Oma pallo on ollut vuosia pihalla säiden armoilla, koskaan en ole peitettä päälle vetänyt ja eipä se edelleenkään paljon uudesta poikkea, kunhan vaan edes joskus jaksaisi pestä. Kamadoista sen sijaan saa lukea joka talvi haljenneista keraamikoista yms...
Kyllä itsekkin olen kamadon ostamista miettinyt, mutta ei ole vielä ollut tarvetta kun pallolla pärjää aivan täysin.
 
Edelleen sama. Kesät talvet terassilla ilman huppua, eikä uutta häpeä muuta kuin paskaisuudellaan. @GoDi nyt on kunnostautunut pallogrillien mollaajana, ilmeisesti 0-kokemuksella.
 
Ensinnäkin, lopputulos on 100% sama tässä luciferissa kuin jossain kamado joessa, se hintaero tulee saven materiaalista sekä takuun pituudesta.

Lopputulos ei ole sama halpis kamadoissa ja laatupeleissä. Laatupelit on valmiiksi tiiviitä, pitkissä vedoissa sen huomaa heti.
Niitä halpiksia joutuu usein tiivistämään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
283 938
Viestejä
4 875 414
Jäsenet
78 734
Uusin jäsen
JesusLovesY

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom