Game of Thrones

Everdreamfin

Arthur Morgan
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
434
Jakso oli samalla ennalta arvattava ja arvaamaton.

Drogon toimi nyt niinkuin pitääkin, tappokone jota voi vastustaa vai toinen lohhari, vähemmän yllättäen scorpionit oli sysipaskoja vrt 4 episodi.

Cleganebowl hyvä, vaikkakin selkeää fanservicea oikein kunnolla. Qyburnin loppu parhautta, vanhaa GoT tyyliä.

Jon edelleen kujalla ja näyttää siltä että puhkeaa itkuun milloin tahansa. Tajusi viimein että Danu ei ole ns safe bet.

Jaimen ja Cersein loppu hieman yllättävä, ehkä vähän antikliimaksi.

Danyn mieltymys polttamiseen kyllä aiemmillakin kausilla tullut esille mutta aiemmin kyllä pyrki suojelemaan siviilejä joten tuo totaali scorched earth taktiikka tuli puskista.

Arya tajusi ettei kosto kannata ja oli hyvä kertomaan katutason kauhuista.

Visuaalisesti kyllä hieno.

4/5

En ole lukenut kirjoja enkä ole ns. puristi satjan suhteen.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
370
Minkäs teet kun lähdemateriaalia ei ole enää vuosiin ollut. Kirjailijalla on ikää 70 ja BMI 70 niin eipä tuossa mitään "fillerikausia" kannata hirveämmin ruveta kuvaamaan kirjoja odotellessa - ainakaan kumpaakin puuttuvista kirjoista ei kyllä ole ikinä tulossa.
Barristan Selmyn näyttelijän mukaan kaksi viimeistä kirjaa ovat valmiita, GRRM olisi sopinut D&D:n kanssa että julkaisu sitten kun sarja purkissa.
(aikalinkattu 31:40)


E. Aina joku ehtii ensin! :D
 

Vision

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 470
  1. A Game of Thrones (1996)
  2. A Clash of Kings (1998)
  3. A Storm of Swords (2000)
  4. A Feast for Crows (2005)
  5. A Dance with Dragons (2011)
  6. The Winds of Winter ?
  7. A Dream of Spring ?
Kirjojen julkaisujen välit ovat ajan myötä vain kasvaneet, 2v, 2v, 5v, 6v ja viimeisimmästä on kulunut jo 8v.

Ikää herralla ei nyt ihan mahdottomasti kuitenkaan vielä ole mutta hyvä kaikkien kannalta jos viimeisetkin pääsarjan kirjat kuitenkin tulisivat ulos muutaman vuoden sisällä ..
 

Stargate2017

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.09.2017
Viestejä
1 894
Oli minusta kauden paras jakso. Mutta ei käy järkeen tuo Daeneryksen sekoaminen jostain kelloista. Ei haittaa että likalla vinksahti, mutta jostain pirun kelloista?!

Jaimen hahmonkehitys meni sitten vessanpytystä alas ja Cersein ja Euronin kuolemat oli aika mitäänsanomattomat.

Hound vs. Mountain oli ok, mutta ite en tästä "cleganebowlista" koskaan ollut kiinnostunut.

Vähän kyllä jännää että edellisjaksossa Euron sai ammuttua lohikäärmeen alas ja osuikin 3 kertaa, mutta tällä kertaa ei kenelläkään ollut sihti kohdillaan.
Haha ei ollut paras jakso minulle.

En pidänyt. Hullua polttaa kaikki...nyt toivon Jon voittaa.... Jon oli jo nyt vastaan mitä tapahtui.... Jon KILL Daenerys en ole koskaan pitänyt Daenerys.

Tyrion Lannister on nyt vastaan Daenerys se on ihan varmaa.
Arya Stark on nyt myös vastaan Daenerys.

Daenerys ei ollut oikein järkevä vaan hullu...

Ihan varmaa että Jon ei mene sanomaan että oli hyvä voitto. Jon on nyt vastaan Daenerys.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 141
Ei taaskaan päätä eikä häntää missään. Turha tässä on erikseen luetella väsyttäviä juonenkäänteitä ja epäloogisuuksia, kun luultavasti sadat fanit ovat jo tätä kirjoittaessa niistä avautunut. Visuaalisesti bombastinen jakso, joskin CGI oli välillä niin feikin näköistä, että Age of Empiresin (1997) alkukin näyttää paremmalta.

Toivokaamme, että finaalijakson käsikirjoitukseen on oikeasti panostettu. On valitettavaa, jos viimeiset kaudet onnistuivat pilaamaan TV-historian kenties merkittävimmän sarjan maineen pysyvästi. Onnekseen uskon, että aika kultaa muistot ja lopulta vain hyvät asiat, erityisesti timanttiset Game of Thronesin henkilöhahmot, jäävät mieliimme.
 
Liittynyt
04.09.2017
Viestejä
137
En usko että kirjat olisi valmiita. Olisihan ne julkaisupäivät jo ilmoitettu ja kirjoja mainostettu jos tarkoitus ilmestyä sarjan jälkeen joka loppuu jo ensi viikolla.

Martin harmitteli tuoreessa haastattelussa että olisi kaivannut vielä pari kautta lisää, eli hänenkin mielestään turhan kiirehditty tuo loppu. Kieltämättä on kiireen tuntua verrattuna aiempiin kausiin ja tuon kiirehtimisen vuoksi sitten jotain syvyyttä puuttuu näiltä viimeisiltä käänteiltä. Toinen syy tietysti se, että lähdemateriaali loppunut kesken. Silti ihan ok tasoa tämäkin mielestäni.

Game of Thrones author George RR Martin denies "absurd” claims that he's finished last two books
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 921
Aryan kohtaukset tarpeelliset ei vain että katsojat näkevät Danyn aiheuttaman tuhon läheltä vaan näin saatiin hänet näkemään koston turhuus mutta vasta kun listan tuorein nimi on hoidettu. Syitä hevoseen ei pidä hakea muista sarjoista tai tuottajan tallista, sille on symboliikka muualla: "Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema."

Suurin yllätys minulle pohjoisen armeijan hyökkäys siviiliväestön kimppuun, miksi eivät totelleet itse valitsemaansa King in the Northia? Toki Pohjoinen muistaa, Nedin teloitus ja Robbin häät ja mitä onkaan ollut, mutta eivät ne suoraan kohdistuneet siviileihin. Vai oliko se merkki siitä että Jon ei enää nauti porukan varauksetonta kunnioitusta.

- Bronnin haaveilema linna voisi olla potentiaalinen uuden valtakunnan pääpaikka
- Lannisterien suku voi jatkua Briennen kautta, Sansa varmaan vakuuttaisi isyyden ja poistaisi apärä-statuksen
- Laakson Roycea ei näkynyt tässäkään jaksossa, täytynee olettaa että sieltä löytyy hyväkuntoinen armeija jonka puolen valinta voi ratkaista jos lohikäärme ei osallistu
- olikohan edellisen jakson maininta Dornesta vain keino olla unohtamatta kokonaan tällä kaudella vai tuleeko vielä em. tilanne jossa armeijoita tarvitaan
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
1 456
Jos oikein ounastellaan, niin nyt kaikki jäljellä olevat lordit tietää, että Jon on oikea perillinen ja tämän jakson tapahtumien jälkeen, kaikki haistattaa vikassa jaksossa lohikäärmehorolle pitkän vitun. Tämä luonnollisesti vetäisee tästä sellaiset pimppiraget, että alkaa isänsä tavoin rääkymään "BURN THEM ALL" ja lopuksi joku taho (Jon, Tyrion, Arya tjsp.) pistää miekalla tätä selkään. Danyn sekoamista onkin saanut tässä venailla ja tulihan se sieltä lopulta.


Huvittavaa muuten miten Danyn lopullinen sekoaminen aiheuttanut niin paljon itkua. Eikö tuo ole ollut aika selvää tietäen kenen lapsi hän oli ja miten tuota hahmoa on muutenkin viety eteenpäin kaikki nämä vuodet.

dany.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
593
Huvittavaa muuten miten Danyn lopullinen sekoaminen aiheuttanut niin paljon itkua. Eikö tuo ole ollut aika selvää tietäen kenen lapsi hän oli ja miten tuota hahmoa on muutenkin viety eteenpäin kaikki nämä vuodet.

Tuon tekstin jos kääntäisi suomeksi ja muuttaisi "Dany"-kohdat vaikkapa "bugit juonessa" tai "taistelujakso pimeässä" yms niin tuohan kuulostaisi ihan tämän foorumin negailuviesteiltä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Miksi ei. Kaikkien pitää joskus kuolla ja tuo oli Varysin kannalta eniten huomiota saava kuolinkohtaus? Itse lohari polttohautasi kun Dany ylimpänä tuomarina antoi käskyn... Miten Varysin olis pitänyt kuolla? Taistelussa?
Tässähän se syy sille tuli, miksi nää sarjat on tällaisia. "Miksi jotain tapahtui?" - "Miksi ei? Olipahan ainakin näyttävää ja huomiota herättävää" :facepalm:
 
Liittynyt
10.04.2017
Viestejä
199
Miksi ei. Kaikkien pitää joskus kuolla ja tuo oli Varysin kannalta eniten huomiota saava kuolinkohtaus? Itse lohari polttohautasi kun Dany ylimpänä tuomarina antoi käskyn... Miten Varysin olis pitänyt kuolla? Taistelussa?
Ei tietenkään taistellen. Mutta kun kortit oli näytetty ja kukaan ei kuunnellut, olisin uskonut seitsemän kuningaskunnan parhaan selviytyjän ymmärtävän lähteä livohkaan, kuten hän on aiemmin tehnyt. Oli jotenkin epätyypillisen tyhmää käytöstä mielestäni Varysilta, joka on aina ollut erittäin varovainen tekemisissään ja sanomisissaan.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
478
Breaking badin vika kausi venäläisine ”pahiksineen” ei ollut lähellekkään niin hyvä kun kaudet Gus pahiksena ja Sauli hääräämässä jne
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
441
Isoin ongelma sarjassa on ollut se, että kirjoja mukaillen on juonikuvio kasvanut ja haarautunut puun lailla ja viimeisten kausien kohdalla on päädytty tylysti vain katkaisemaan oksat tyvestä, mikä on itseä häirinnyt aika paljon. Nyt 8. kaudella päädyttiin sitten kaatamaan koko puu.
Tästä olen samaa mieltä ja vertauskuva koko puun kaatamisesta on (harmillisen) osuva. Eihän tämä kauden jälkeen ole enää jäljellä oikeastaan mitään sarjan alusta. Pari starkkia, ja siinäpä se. Ei talvea, ei taikuutta, ei (varmaan) lohikäärmeitä, ei muuria, ei White Walkereita, ei Night's Watchia, ei zombeja, ei mitään.

Hyvä esimerkki oli tuo Varyksen kuolema Littlefingerin kuoleman ohella. Littlefinger ja Varys ovat sarjan tärkeimpiä hahmoja ja molemmat vaan kasuaalisti lakaistiin maton alle. Lainaan itsenäni vuodelta 2017, Littlefingerin kuoleman yhteydessä:

Näin Littlefingerin kuolemassa symboliikkaa, joka ei varmaankaan ollut siellä.

Kuten sarjassa ohimenevästi todettiin, Littlefingerillä oli (pieni) sormensa pelissä melkein kaikessa, mikä johtaa sarjan tarinan alkuun. Asiaa ei käsitellä oikein mitenkään. Petyriäkään ei suuremmin tunnu kiinnostavan, miten ihmeessä Bran voi tietää tämän kaiken. Mitään selitystä ei tarjota. Millään ei ole mitään väliä.

Ja niinkuin Littlefingeriltäkin, koko sarjan menneisyydeltä sivalletaan kurkku auki. Talvi on tullut, kesän aikaisilla tarinoilla ei ole enää mitään merkitystä. Ehkä näin kuuluukin olla, mutta jotenkin tarinan kaari on kasvanut valtaviin mittoihin vähän turhan nopeasti. Monesta pienestä purosta on kasvanut pauhaava koski joka jauhaa pienet mutkittelevat, kauniit ja mielenkiintoiset purot yhdeksi vaahtoavaksi, turbulentiksi sekamelskaksi missä yksityiskohdilla ei ole mitään merkitystä ja virta johtaa vääjäämättä ja suorinta tietä kohti loppuaan, tuhoten tieltään kaiken.

Menipä runolliseksi.
Siinä olin väärässä, että talven tulossa olisi mitään merkitystä. Se tuli ja se meni. Mutta sama logiikka pätee. Se ei ollutkaan talvimyrsky mikä lanasi kaiken merkityksen alleen vaan tulimyrsky. Koitapa tässä nyt sitten hirveästi välittää siitä, mitä sarjassa tapahtuu, kun GRRM:n vuosikymmeniä rakentama maailma tuhotaan käytännössä siksi, että Dany ei saanut veljenpojalta munaa ja tuli hulluksi.

Jos valtaistuinpelillä joku voittaja on, niin Cersei. Sai tismalleen mitä halusi, eli helpon kuoleman syleillen ainoaa henkilöä jota on koskaan rakastanut itsensä lisäksi.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
750
Oli tämä kauden paras jakso ja visuuaalisesti hieno. Viimeistä viedään. Harmi että kaudessa ollut sen verran wtf-hetkiä että sarjan taso laskenut kuin lehmän häntä.
 
  • Tykkää
Reactions: eba

Henkka77

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 075
Mikä siinä harmitti?
Ai mikä? En varmaan ole ainoa joka odotti että uusi, muuttunut Jaime olisi pistänyt Cersein kylmäksi, varsinkin kun lähti Talvivaarasta niin äkkinäisesti keskellä yötä, mutta ei kun se menikin halailemaan siskoa.. :facepalm:
 
Liittynyt
28.11.2016
Viestejä
799
Jakso yksinään oli mielestäni hieno, kun oli valmiiksi kalibroinut odotuksensa kauden tasolle. Tämä tarkoittaa tietenkin aikalailla nollaodotuksia.

Hankala ymmärtää mihin on oikeasti käytetty kaksi kertaa pidempi kuvaus&käsikirjoitusaika verrattuna aiempiin kausiin. Seiskakausikin oli pikamatkustusta, jossa välistä puuttui selvästi tarinaa syventäviä jaksoja. Ensimmäisten kahden jakson jälkeen kasikausi on tarjonnut samaa, mutta pidennetyillä ja entisestään tyhmennetyillä toimintakohtauksilla. Alkuperäismateriaalin puuttuminen, poislukien suuret käännekohdat joihin kirjamateriaali valmistelisi, on korostunut entisestään.

Näiden joukossa vitosjakso nousi kuitenkin toistaiseksi parhaaksi kaudellaan. Tässä oli hieman valmisteltuakin taustalla, olkootkin sitten että suuri osa valmisteltusta tapahtui jo 2-4 vuotta sitten, eikä ole enää tuoreena muistissa. Asiat toimivat ja tapahtuivat suhteellisen loogisesti, toisin kuin aiemmissa jaksoissa. Danyn flippaaminen, vaikka valmisteluun nähden ylivedettyä, toimi draamamielessä kuten tuhokuvauksetkin.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Jakso yksinään oli mielestäni hieno, kun oli valmiiksi kalibroinut odotuksensa kauden tasolle. Tämä tarkoittaa tietenkin aikalailla nollaodotuksia.

Hankala ymmärtää mihin on oikeasti käytetty kaksi kertaa pidempi kuvaus&käsikirjoitusaika verrattuna aiempiin kausiin. Seiskakausikin oli pikamatkustusta, jossa välistä puuttui selvästi tarinaa syventäviä jaksoja. Ensimmäisten kahden jakson jälkeen kasikausi on tarjonnut samaa, mutta pidennetyillä ja entisestään tyhmennetyillä toimintakohtauksilla. Alkuperäismateriaalin puuttuminen, poislukien suuret käännekohdat joihin kirjamateriaali valmistelisi, on korostunut entisestään.

Näiden joukossa vitosjakso nousi kuitenkin toistaiseksi parhaaksi kaudellaan. Tässä oli hieman valmisteltuakin taustalla, olkootkin sitten että suuri osa valmisteltusta tapahtui jo 2-4 vuotta sitten, eikä ole enää tuoreena muistissa. Asiat toimivat ja tapahtuivat suhteellisen loogisesti, toisin kuin aiemmissa jaksoissa. Danyn flippaaminen, vaikka valmisteluun nähden ylivedettyä, toimi draamamielessä kuten tuhokuvauksetkin.
Etenkin Jonin ja Danyn suhdetta tai sen puutetta olisi voinut vähän perusteellisemmin käydä läpi kun tämä kuitenkin oli yksi ilmeinen syy Danyn sekoamisen takana. Oliko se täti-juttu sitten sellainen, että homma on Jonille täysi mahdottomuus ja jos niin miksi? Targaryenien vanha tapa ja Lannistereille jopa kaukainen sukulainen kyseessä :D Silti Jon käyttäytyy sekoamiseen asti kuin täysin lumottu pikkupoika, joka tuijottaa eteensä eikä reagoi sellaisiin ärsykkeisiin kuin elävältä poltto minuutin varoitusajalla ilman, että syytettyä kuullaan. Muutenkin vaikuttaa olevan täysin Danyn lumoissa vaikka suhde ei kiinnosta. Tyrion ja Jorah nyt varmaan muutenkin lumoutuneita mutta ilman mahdollisuutta tietty.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 842
Ai mikä? En varmaan ole ainoa joka odotti että uusi, muuttunut Jaime olisi pistänyt Cersein kylmäksi, varsinkin kun lähti Talvivaarasta niin äkkinäisesti keskellä yötä, mutta ei kun se menikin halailemaan siskoa.. :facepalm:
Niin, todellakin :facepalm:. Miksi tuommoisen olettaman rakensi itselleen? Eli ei tämä nyt ole mitään heikkoa käsikirjoittamista tms. muotitermin mukaista toimintaa, se vain päätettiin tehdä eri tavalla kuin sinä päättelit/toivoit. Tämä on aika monesti toistunut tässä ketjussakin, että useampi henkilö ylentää itsensä asemaan jossa hän ja ainoastaan hän (+ youtubevideoista saadut vinkit aiheista mistä pitää olla vihainen) tietää miten asiat pitää tehdä ja kaikki muu on katsomatta tai katsoen paskaa.

Tuleeko jotenkin hämmästyksenä, että pitkä aikainen rakkaus pohjalla monesti vie tieltään muut, äkkipikaisemmat tunteet? Jamie huomasi varmaan vain rakastavansa siskoaan, vaikka jotain tunteita oli sitä muurinsärkijääkin kohtaan. Lisäksi heidän yhteinen lapsi oli vielä Cersein sisällä. Jamiehan oli helvetin mustasukkainen Euronille alusta alkaen eikä Euronin kusipäinen vuorovaikutus ollut omiaan parantamaan tilannetta.
 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 701
Etenkin Jonin ja Danyn suhdetta tai sen puutetta olisi voinut vähän perusteellisemmin käydä läpi kun tämä kuitenkin oli yksi ilmeinen syy Danyn sekoamisen takana. Oliko se täti-juttu sitten sellainen, että homma on Jonille täysi mahdottomuus ja jos niin miksi?
Tämä juuri on se ongelma kun pitää pikakelata juoni kasaan aivan liian nopeasti. Danyn flippaamisen syyt jäi aika huteralle pohjalle - oletan ja toivon, että Martin on miettinyt aika paljon monimutkaisemman kuvion tähänkin. Samalla kun Danysta tehdään pahista, olisi vastapainoksi sopinut hyvin se, että Cerceitä inhimillistetään. Nyt tämäkin jäi vain tuon kuolinkohtauksen varaan kun pääsi päättämään päivänsä kliinisesti ja Jamien sylissä.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 477
Jakson alku lupasi ihan hyvää, siitäkin huolimatta että Varys toimi hahmolleen hyvin epäominaisesti, mutta tjoo...

...ei ole Game of Thronesin pääasia eikä missään nimessä vahvuus nämä tällaiset jaksot, jossa huiskitaan kameralla menemään ja kuvataan kaaosta. Eikä se ole kovin mielenkiintoista katseltavaakaan pidemmän päälle, varsinkin kun Night King oli kovin samankaltainen jakso juuri hetki sitten.

Näiden perusteella olen ihan tyytyväinen siihen, että alkukausina budjettia taistelukohtauksiin ei juuri ollut. Blackwater Bay on edelleen ollut näistä jaksoista mielenkiintoisin, koska molemmilla puolella on ollut vihattavia ja pidettäviä hahmoja ja pelkän rähinän sijaan keskityttiin aika paljon muihinkin konflikteihin (Cersein itsemurhamahdollisuus, Tyrion taktikkona ja toisaalta taistelussa, Joffrey luovuttamassa, Clegane toteamassa paskanmarjat).

Tosin katsomisesta sen verran aikaa, että aika saattaa olla osin kullannut muistot.

Ja on tämä ihan kamalaa sahaamista ideoineen, kun monet pitkään veivatut ideat (scorpionit, golden company) lanataan ihan minuuteissa pois tieltä. Varsinkin kun Golden Companylla ja Iron Bankille oli taas reilusti mielenkiintoisempi rooli kuin seisoskella muurin edessä kuolemassa:


....Iron Bank oli mielestäni tympeää katsottavaa aikaisemmilla kausilla, koska en osannut lukea vihjailuja rivien välistä. Jos vihjailut olisivat päättyneet johonkin muuhun kuin grillibileiksi, niin ne kaikki kohtaukset olisivat nousseet ihan uuteen valoon ja merkittäväksi osaksi.

Nyt taas on sitten sama, kuin koko kuningaskunnan rahahuolia ei olisi koskaan ollutkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Eniten tässä ihmetyttää se, että kun homman nimi on selkeästi ollut se, että pitää keksiä syy a, jotta voidaan suorittaa tapahtuma b niin tällä foorumilla keksitään hetkessä uskottavampia eikä välttämättä kalliimpia kuvioita, joilla asiat olisi voineet tapahtua. Missandein ja Rhaegorin tappamisen olisi voinut suorittaa tässä jaksossa ja olisi saatu joku selkeä syy flippaamiselle, joka olisi ollut sulatettavissa helpommin. Viime jaksossa sodan julistamiseen ei tarvittu kuin kieltäytyminen ehdottomasta antautumisesta.

Rhaegor tapetaan, Dany vetäytyy. Missandei tapetaan, Dany vetäytyy. Kellot soi, Dany sekoaa ja polttaa koko paskan :tdown:
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
529
Niin, todellakin :facepalm:. Miksi tuommoisen olettaman rakensi itselleen? Eli ei tämä nyt ole mitään heikkoa käsikirjoittamista tms. muotitermin mukaista toimintaa, se vain päätettiin tehdä eri tavalla kuin sinä päättelit/toivoit. Tämä on aika monesti toistunut tässä ketjussakin, että useampi henkilö ylentää itsensä asemaan jossa hän ja ainoastaan hän (+ youtubevideoista saadut vinkit aiheista mistä pitää olla vihainen) tietää miten asiat pitää tehdä ja kaikki muu on katsomatta tai katsoen paskaa.

Tuleeko jotenkin hämmästyksenä, että pitkä aikainen rakkaus pohjalla monesti vie tieltään muut, äkkipikaisemmat tunteet? Jamie huomasi varmaan vain rakastavansa siskoaan, vaikka jotain tunteita oli sitä muurinsärkijääkin kohtaan. Lisäksi heidän yhteinen lapsi oli vielä Cersein sisällä. Jamiehan oli helvetin mustasukkainen Euronille alusta alkaen eikä Euronin kusipäinen vuorovaikutus ollut omiaan parantamaan tilannetta.
Tämä vaan nollaa Jamien täysin samaksi hahmoksi kuin mikä hän oli ekassa jaksossa, tavallaan kaikki kasvu tuossa välissä ei meinannut mitään. Yksi lisää idioottimaisuuksia kirjoittajilta. Onko unohtunut se ilme mikä Jamiellä oli kun hän häipyi pohjoiseen Cersein uhattua tämän henkeä, sen jälkeen ei olisi viimeistään pitänyt olla enää mitään halihalipusipusipaskaa.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 842
Tämä vaan nollaa Jamien täysin samaksi hahmoksi kuin mikä hän oli ekassa jaksossa, tavallaan kaikki kasvu tuossa välissä ei meinannut mitään. Yksi lisää idioottimaisuuksia kirjoittajilta. Onko unohtunut se ilme mikä Jamiellä oli kun hän häipyi pohjoiseen Cersein uhattua tämän henkeä, sen jälkeen ei olisi viimeistään pitänyt olla enää mitään halihalipusipusipaskaa.
Päinvastoin, Jamie kasvoi sarjan aikana henkisesti, mutta ei tämä estänyt häntä lopun ollessa käsillä ilman selviytymisvaihtoehtoa, edelleen rakastamasta siskoaan kaikesta tämän tekemisistä huolimatta. Ei edelleenkään idioottimaisuus käsikirjoittajilta vaan ihan peruskäypä vaihtoehto miten monesti käy oikeassakin maailmassa. Jostain syystä väkivallan uhrit parisuhteessa esim. pysyvät siinä, kerran eronneet palaavat yhteen jne. Yhtälailla Arya kasvoi henkisesti pois koston tieltä sarjan aikana, niin Cersei kuin esim. Hound olivat hänen listallaan, silti hän pystyi kääntymään ajoissa pois, että ei tule Houndin kaltaiseksi ja käytti hänen oikeaa nimeään Sandor lopussa kun kiitti tätä kaikesta.

Edelleen, se, että itse on funtsinut jonkun asian eri tavalla kuin se esitettiin, ei ole välttämättä paskaa käsikirjoittamista, se vaan tehtiin eri tavalla kuin oli itse miettinyt, miten vaikeaa tämä on käsittää?
 

Everdreamfin

Arthur Morgan
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
434
Mielenkiintoista olisi tietää oliko useampia vaihtoehtoja lopun jaksoille ( lähinnä mitä päähahmoille käy) kuvattu ja ovatkohan ne saatavissa sitten blu rayna tms.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Päinvastoin, Jamie kasvoi sarjan aikana henkisesti, mutta ei tämä estänyt häntä lopun ollessa käsillä ilman selviytymisvaihtoehtoa, edelleen rakastamasta siskoaan kaikesta tämän tekemisistä huolimatta.
Kyllä kai se päätös rakastamisesta tapahtui siinä kun Briennen jätti ja lähti pohjoisesta. Selviytymisvaihtoehto oli tuolloin ihan vaan antaa olla. Itsekin kuvittelin, että lähti hoitamaan siskonsa päiviltä siinä tapauksessa, että meinaa antaa kuninkaansataman palaa mukanaan eikä käynyt mielessäkään, että haluaa vain kuolemaan yhdessä.

Miksei Bran muuten tee mitään?
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 842
Mielenkiintoista olisi tietää oliko useampia vaihtoehtoja lopun jaksoille ( lähinnä mitä päähahmoille käy) kuvattu ja ovatkohan ne saatavissa sitten blu rayna tms.
Useampia vaihtoehtoisia loppuja on käsittääkseni kuvattu muutamien viimeisten jaksojen osalta jotta spoilereita ei valuisi sosiaaliseen mediaan ns. yhtenä totuutena. Toivon, että lisäävät nämä aikoinaan tulevien 4k -kiekkojen extroihin.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 842
Kyllä kai se päätös rakastamisesta tapahtui siinä kun Briennen jätti ja lähti pohjoisesta. Selviytymisvaihtoehto oli tuolloin ihan vaan antaa olla. Itsekin kuvittelin, että lähti hoitamaan siskonsa päiviltä siinä tapauksessa, että meinaa antaa kuninkaansataman palaa mukanaan eikä käynyt mielessäkään, että haluaa vain kuolemaan yhdessä.
Niin, en tiedä millä mielin lopulta lähti pohjoisesta, mutta lähtö lujittui mieleen ja lähti toteutukseen aika nopeasti. Melko synkältähän Jamie vaikutti ja siitä pystyi tulkitsemaan joko, että on menossa listimään siskonsa, tai vain palaamaan hänen luokseen kun loppu on tulossa. Uskon Jamien tienneen kokoajan, että siskonsa tulee häviämään tämän sodan.

Olin itse sen kannalla ensin, että lähtisi tappamaan siskoaan, mutta kun Hound ja Arya lähtivät myös etelään ja jälkimmäisen tavoitteena olisi tappaa Cersei, aloin olemaan sitä mieltä, että Jamien rooli olisi jotain muuta kuin tappaminen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
94
Useampia vaihtoehtoisia loppuja on käsittääkseni kuvattu muutamien viimeisten jaksojen osalta jotta spoilereita ei valuisi sosiaaliseen mediaan ns. yhtenä totuutena. Toivon, että lisäävät nämä aikoinaan tulevien 4k -kiekkojen extroihin.
Tähän asti kaikki kuukausia tiedossa olleet spoilerit ovat pitäneet paikkansa. Mm. Varyksen kuolema, Jaimen vangitseminen, sen vapauttaminen Tyrionin puolesta, kuoleminen Cersein kanssa, Cleganebowl, Kings Landingin polttaminen kokonaan paskaksi. Yllätyn jos vikan jakson spoilerit ei sitten ole. Eiköhän nuo useat kuvaukset ole vaan paskapuhetta.
 

Everdreamfin

Arthur Morgan
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
434
Tähän asti kaikki kuukausia tiedossa olleet spoilerit ovat pitäneet paikkansa. Mm. Varyksen kuolema, Jaimen vangitseminen, sen vapauttaminen Tyrionin puolesta, kuoleminen Cersein kanssa, Cleganebowl, Kings Landingin polttaminen kokonaan paskaksi. Yllätyn jos vikan jakson spoilerit ei sitten ole. Eiköhän nuo useat kuvaukset ole vaan paskapuhetta.
En tiedä kuinka kallista olisi tehdä useampi vaihtoehtoinen loppu, ei varmaan kaikkiin ainakaan täysiä cgi:tä tehdä
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 921
En tiedä kuinka kallista olisi tehdä useampi vaihtoehtoinen loppu, ei varmaan kaikkiin ainakaan täysiä cgi:tä tehdä
Varmasti noin, mutta jos oletetaan että Arya yrittää toistaa hyppynsä tappaakseen hullun kuningattaren, niin esimerkiksi
- v1: Arya onnistuu mutta päätyy Harmaan madon keihääseen, Jonin valyrialainen heilahtaa ja tulee päätön mato
- v2: Arya onnistuu, Jonin valyrialainen heilahtaa, Sansa vannoo kostoa Talvivaarassa joskaan jatkoja ei nähdä koska sarja loppuu
- v3: Harmaa mato ehtii seivästämään Aryan, Jonin valyrialainen heilahtaa ja tulee päätön mato, Dany poltattaa Jonin
- v4: Harmaa mato ehtii seivästämään Aryan, Jon ei tee mitään, Sansa vannoo kostoa Talvivaarassa joskaan jatkoja ei nähdä koska sarja loppuu

Muutaman eri kohtauksen yhdistelmällä saisi ainakin osan faneista lepytettyä.

Tai sarjassa Dany jäisi Westerosiin, mutta levyn ekstroihin kohtaus jossa Dany hyvästelee Jonin ja sanoo lähtevänsä Daarion luo jossa häntä rakastetaan, nousee lentoon (joita pätkiä on jo joten luultavasti nopeahkoa muokata hieman uuteen uskoon).
 
Liittynyt
28.03.2017
Viestejä
1 557
Täyttä puppua ja potaskaa tuo vaihtoehtoisten loppujen kuvaaminen pelkästään spoilerien hämäämiseksi. Tuotannossa ei todellakaan ole haaskattavaksi aikaa ja resursseja tuollaista leikkimistä varten.
 

selectamatic

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.04.2019
Viestejä
2 064
Täyttä puppua ja potaskaa tuo vaihtoehtoisten loppujen kuvaaminen pelkästään spoilerien hämäämiseksi. Tuotannossa ei todellakaan ole haaskattavaksi aikaa ja resursseja tuollaista leikkimistä varten.
Niillä ei ole tainnut itselläänkään olla mitään käryä miten sarja päättyy.


 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
236
Näköjään aiemmin samat kellot eivät olleet ikinä tarkoittaneet antautumista.



Ilmeisesti tälle sarjalle on haettu kirjojen kanssa samanlaista loppua, vaikka sen tarina eriytyi omakseen jo useita tuotantokausia sitten, minkä seurauksena tarinankerronta ei tunnu luonnolliselta ja eipä noita käsikirjoittajia taida muutenkaan johdonmukaisuus liiemmin kiinnostaa. Omat fiilikset finaalia odotellessa ovat kuitenkin ihan hyvät, kun tämän sovituksen on jo ehtinyt sisäistää omanlaisekseen käsikirjoituksen osalta ja muuta vikaa tästä ei löydä.

Itse olen empinyt lähtisikö noita kirjoja lukemaan, jos ne kaikki nyt ensinnäkin julkaistaisiin, mutta ainakin kattavampi sovitus esimerkiksi animaationa maittaisi.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 349
En edelleenkään usko ainakaan Cersein, mahdollisesti myöskään Jaimenkaan, kuolleen. Vuori on vähän siinä ja siinä ja Hurtta kai nyt sitten ehkä kuoli. Kyseessä on kuitenkin tv-sarja ja tv-sarjoissa on tapana että varaus hahmon ilmestymiseen uudelleen on vahva aina pään irroittamiseen saakka.
 

Alensia

Custom-titteli
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 849
En edelleenkään usko ainakaan Cersein, mahdollisesti myöskään Jaimenkaan, kuolleen. Vuori on vähän siinä ja siinä ja Hurtta kai nyt sitten ehkä kuoli. Kyseessä on kuitenkin tv-sarja ja tv-sarjoissa on tapana että varaus hahmon ilmestymiseen uudelleen on vahva aina pään irroittamiseen saakka.
Itse taas voisin luvata syödä hatullisen paskaa jos yksikään noista on olevinaan hengissä. Kyllähän noi kohdat oli kuvattu just eikä melkein kuolinkohtauksina.
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
529
Hupsista, taisi tuokin Cerseille lapsuudessa annettu ennustus sitten unohtua käsikirjoittajilta.. :think:
Muut ennusteethan totetui mutta mitäpä pienistä.
Tämä muistaakseni ei ole tullut sarjassa, muut ennustukset taisi tulla, eli tiesivät jo tuolloin että pilaavat Jamie/Cersei lopun.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 349
Itse taas voisin luvata syödä hatullisen paskaa jos yksikään noista on olevinaan hengissä. Kyllähän noi kohdat oli kuvattu just eikä melkein kuolinkohtauksina.
Saa nähdä, eihän tässä monta päivää enää tarvitse odotella. :D
 
Liittynyt
11.12.2018
Viestejä
20
Mites Faceless men ja Jaqen H'ghar? Voisiko vielä riittää aikaa heille ep6ssa. Jotenki tuntuu että Aryalla ja Jagenilla on jotain selvitettävää.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 842
Niin, tämä oli se pointti kun siitä juuri keskusteltiin, että tuo kuristaminen puuttui jo alunperinkin tv-sarjasta.

Jamie jossain vaiheessa myös painoi kintaalla ennustuksille ja tokaisi: Fuck prophecy joka kuulostaa ihan Houndilta, mutta oli Jamie.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Tulipapit sanoivat, että Varysilla on vielä tärkeä rooli, samoin ilmeisesti Jonilla koska hänet tuotiin takaisin henkiin. Toivottavasti nyt näitä ei sentään unohdeta. Varysin rooli saattoi liittyä kirjeisiin, joita hän korpeille kirjoitteli jakson alussa. Jonilla jotain suurempaa edessä.

Vai oliko LoL ja hänen ennusteensa vain walkereihin liittyvä juoni?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
242 403
Viestejä
4 236 241
Jäsenet
71 205
Uusin jäsen
Envarmastihuijaa

Hinta.fi

Ylös Bottom