Game of Thrones

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Ano, 17.10.2016.

 1. jlep

  jlep

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vai kohdistuukohan kritiikki enemmänkin siihen, että se oli kerronnallisesti aika heiveröisesti pohjustettu?
   
 2. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ei danyn sekoamiselle ole mitään järkisyitä, ellei se alyn varyskohtaus tarkoittanut, että sille jotain sieniä syötettiin.
   
 3. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Ei, kyllä se perustuu siihen, että feministinen idoli oli löydetty, tyttäret nimetty sen mukaan jne. :D

  Ainahan Dany on kaiken halunnut polttaa ja hulluus on kummitellut suvussa. Avustajat ovat parhaansa mukaan toppuutelleet mutta kyllä sitä paljon silti saatiin vihollisia ja alaisuuteen muuten vaan taipumattomia hengiltä mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Flippaus oli kyllä huonosti toteutettu, olisi voinut yhdistää vaikka Rhaegalin tai Missandein kuolemaan suoraan.

  "Järkisyy" on suvussa kulkeva sisäsiittoisuuden aiheuttama hulluus. Mutta se ei ole järkevää, että ottaa iskun toisensa perään eritääin maltillisesti ja sitten flippaa ilman suoranaista triggeriä lopulta.
   
 4. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Hulluudelle ei ole järkisyitä?

  Danyn flippaamista on käytännössä pohjustettu vähitellen koko sarjan ajan. Hahmo aloitti naiivina tyttösenä, joka totteli yhtä naiivia kruunua tavoittelevaa kusipääveljeään kaikessa, kunnes pakkonaitettiin arokansan päällikölle. Sen jälkeen uskoi itse olevansa oikeutettu seitsemän kuningaskunnan kruunuun, tapatti veljensä ja vähitellen kaatoi Essoksen suuret kaupungit anarkiaan tappamalla ja tuhoamalla paikallisen valtaeliitin ja vapauttamalla orjat. Kuten tässäkin ketjussa on jo kirjoitettu, sotiminen ja valloittaminen sujui kyllä lohikäärmeiden avulla, mutta hallitseminen ei alkuunkaan. Koko ajan on luovuttu enemmän ja enemmän periaatteista ja tehty suurempia raakuuksia vihollisille.

  Westerosissa taas eivät odottaneet riemuitsevat kansanjoukot. Sen sijaan kaikkialla on vaan vastustettu. Taistelut on edelleen voitettu, mutta edes voitetut eivät ole alistuneet alamaisiksi (Tarlyt) vaan nekin on täytynyt polttaa. Neuvonantajat ovat joko kuolleet, epäonnistuneet tai pettäneet yksi toisensa jälkeen. Viimeisenä niittinä idealismin arkkuun se, miten Jon paljastui oikeaksi kruununperilliseksi, eikä nyt halua edes vehtailla tätinsä kanssa.

  Katsojan kannalta sarjan toiseksi suurin ongelma (käsikirjoittamisen jälkeen) on tapahtumien ajallinen leviäminen. Harva enää muistaa miten Dany poltti ja ristiinnaulitsi väkeä Essoksessa, tai edes seiskakauden tapahtumia kun Dany tuli Westerosiin valloittajana. Kasikautta piti hinkata jostain syystä pari vuotta ja taustalla oli tuo heikko seitsemäs kausi, eikä käsikirjoittajia kiinnosta syventää tai selittää hahmokehitystä ja juonilinjoja. Kaikki tapahtuu pikakelauksella ja kiireessä, joten hahmojen toiminta näyttää ja tuntuu äkilliseltä ja epäloogiselta.
   
  Fleimi, Rikardo, Zerby ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 5. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ja vitut on. Kyllä tuo hetkellinen sekoaminen oli jotain aivan päinvastaista, kuin on tähän asti esitetty.
   
  Duke Nukem tykkää tästä.
 6. dala1ama

  dala1ama

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2018
  Mitä sarjaa olet katsonut? Jo ensimmäisestä kaudesta lähtien Jorahit, Tyrionit ja kumppanit ovat pitäneet Danyn pahimmat sekoilut aisoissa. Dany on aina ollut tuommoinen sisimmässään.
   
  Fleimi, Rikardo, Hkst ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Käsikirjoittajat eivät vaan osaa esittää hahmonkehitystä kunnolla.

  Kaikki syyt Danyn käytökselle on kyllä esitetty aiemmin, kylläkin heikossa järjestyksessä ja huonosti pohjustaen. Westerosiin saapumisen jälkeen vihollisten kohtelu diplomaattisesti on ollut lähinnä neuvonantajien (Tyrion, Varys ja sittemmin Jon) suostuttelujen tulosta. Daenarys huomasi lopulta kolmanneksi viimeisessä jaksossa, että hänen kruununtavoittelulleen ei ole käytännössä tukea Westerosissa sen enempää aateliston, kuin kansankaan joukoissa. Kauteen olisi tarvittu pari jaksoa lisää syventämään juonikuvioita, mutta D&D haluavat kuvattavan pelkkää spektaakkelia. Näin ollen hahmokehitys on poukkoilevaa eikä tunnu luonnolliselta, kun syitä päätöksiin ei pohjusteta.
   
 8. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Vähän myös itsestä kiinni miten eri asioita tulkitsee, itselle hyvinkin selvää ollut jo pidemmän aikaa, että Danyn kajuuttavaurio etenee. Se nähtiin ehkä ensimmäisenä kun orjamestareita ristiinnaulittiin pitkin tienvarsia vaikka neuvonantajat eivät olleet samaa mieltä.

  Pieniä viitteitä tuli heti kun tiesi Jonin oikean alkuperän, psykoottinen ilme ja epäröivät sanat ja käytösmalli. Missandein kuoleman jälkeen oli jo niin aivovammaisen näköinen meikkaamattomana, että oletin jo, että Jon saa kohta puukkoa selkään. Mutta flippasi sitten vasta linnalla. Tai ehkä flippaaminen on väärä sana, kysehän oli kehityskaaren loppupuolen tulemasta. Pohjimmiltaan Dany on se sama hän ja vain hän -tyyppinen henkilö kuin mad king, veljensä jne. Ei kestä kritiikkiä laisinkaan eikä näe muiden ehdotuksia tarpeeksi arvokkaina.

  Feministeille tappio, Dany oli ok sinä aikana kun näytti tissejään. Heti kun alkoi pihtaamaan, muuttui idiootiksi. :D:cigar:
   
 9. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Niin, kysehän ei välttämättä ole "flippaamisesta" siinä merkityksessä, että tämä olisi äkillinen ja harkitsematon päätös. Voi olla myös täysin laskelmoitua, kun Jonin perimysoikeuden levittyä laajempaan tietoisuuteen ainoa oikeutus kruunuun perustuu lohikäärmeeseen ja pelotevaikutukseen. Viimeisenä oljenkortena on sitten tuhota ja tapattaa armotta kaikki, jotka yrittävät vastustaa Danyn valtaa. Kings Landingikin kääntyi juuri Cerseitä vastaan, joten se voisi tehdä niin myös Danyn kohdalla. Sama tuhota siis koko kaupunki, jotta se ei voi koskaan vastustaa hänen valtaansa tai kääntyä tukemaan Jonia.

  Ongelmaksi muodostuu nyt toki se, että Westerosissa ei varmaan noin laajemmin voida hyväksyä tätä. Dany pelaa sen kortin varaan, että Jon pitää lupauksensa hänelle kaikesta huolimatta ja muut tutisevat siinä määrin pelosta, etteivät enää uskalla vastustaa Danyn valtaa.
   
 10. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Mad Queen Dany on kyllä ihan looginen ja pohjustettu loppu tuon hahmon kehityskaarelle. Ei siinä ole mitään ongelmaa. Ongelma on siinä, että koko kaupungin polttamisessa voitokkaan hyökkäyksen päätteeksi ei ole mitään järkeä, ei edes hullun ihmisen järkeä.

  Isänsä Aerys sentään oli hävinnyt sodan ja kuvitteli, että polttamalla kaupungin hän itse nousisi sen tuhkista lohikäärmeeksi uudelleensyntyneenä. Aerys myös ei ainakaan tiettävästi välittänyt yhtään kenestäkään ja nautti ihmisten polttamisesta.

  Dany poltti kaupungin koska... yhyy kukaan ei tykkää musta?
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 13:49
  piru tykkää tästä.
 11. R+L=J

  R+L=J

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2019
  Se tässä vaan hiertää että kaikki aiemmat "flippaamiset" on ollut perusteltavissa, orjapiiskureiden tai vihollisten lahtaamista. Askel siihen että tuhatmäärin käy siviileiden, naisten ja lapsien päälle on aivan liian suuri tuosta ottaa vaikka kuinka kellot kilkattaisi.
  Paljon enemmän pohjustusta olisi vaatinut tuo, tämä viimeisten kausien tapahtumien masiivinen tiivistys oli virhe.
  Jännä muuten että kellojen kilkatuksen ja tuon jälkeisen matkaan lähdön jälkeen ei kertaakaan nähty Danyn kasvoja, oliko sillä hullunkiilto silmissä vai piteli hädissään kiinni kun Drogon teki mitä halusi: "how do you stop this thing" :D
   
  iltanen tykkää tästä.
 12. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei jaksot selittelemällä muutu paremmiksi.

  Kaikenkaikkiaan esim. tuollainen supervoimien vaihtelu jaksojen välillä sopivasti juonenkäänteisiin sovittaen on tehnyt sarjasta lapsille suunnatun tusinatuotteen.

  Kyllä fantasiassakin pitää olla jokin uskottavuus.
   
  ozo, Toffeli, Duke Nukem ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 13. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 307
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei vaan yhyy, porukka juonittelee selän takana eikä tottele. Pelko perseessä että westeroksen kansat ei alistu, joten tehtiin esimerkki Sansalle ja muille. Edelleenkin kannattaa muistaa jakson alun sanat danyn suusta, "let it be fear".

  Luulisi että tämän osan ihmiset edes hoksaisi. Samoin kuin danyn ilme ennen kuin lähti tuhoamaan koko kaupunkia. Antoi vähän vaikutelman että kuvitteli Cersein tappelevan loppuun asti eikä tarvi itse tehdä tuota päätöstä.
   
  dala1ama tykkää tästä.
 14. RouVix

  RouVix

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Juu, kyllä kaikki näki sen saman kohtauksen. Se, että siihen vihjattiin etukäteen, ei silti millään tavalla selitä mikä järki on polttaa kaupunki sen jälkeen kun taistelu on voitettu.

  Se oli typerä päätös teki Dany sen sitten ennen taistelua tai taistelun jälkeen.
   
  Duke Nukem tykkää tästä.
 15. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuon jankkaamisen voi jo lopettaa. Puhuihan Dany myös armosta tuleville sukupolville plus kaikki muut "viittaukset".

  Ne kun ei nyt yhdessäkään silti riitä luomaan kaarta oikeudenmukaisuutta vaativasta orjien vapauttajasta ja naisten suojelijasta lapsia ja äitejä teurastavaan hulluun kuningattareen.
   
  Duke Nukem tykkää tästä.
 16. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 307
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samoin puhunut aiempina kausina lukemattomia kertoja kuinka polttaa westerosin kaupunkeja ja tappaa kaikki rautapukuiset westerosin miehet.
   
 17. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juuh, on siis sanonut tappavansa sotilaat.
   
 18. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Mutta päätyi joukkoinensa raiskaamaan ja tappamaan naiset ja lapset? Olihan se aika näky tietty kun Lannisterien sotilaat yrittää pelastaa siviilejä epätoivoisesti kun alistettujen kuningatar joukkoineen (jotka tunnetaan lähinnä äärimmäsestä kurinalaisuudestaan ja siitä, etteivät tuollaiseen sorru) pistää haisemaan.
   
 19. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 307
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [Spoilers] All of the foreshadowing that lead up to last night's episode. : gameofthrones

   
  Fleimi ja dala1ama tykkäävät tästä.
 20. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 331
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lukematta edellisiä analyysejä...
  Taas oli sotilaat muurien ulkopuolella odottamassa hyökkääjiä. Mitä vittua nyt...
  Lohari ei pärjää muutamalle laivalle, mutta sitten tuhoaa samat laivat ja kaupungin käytännössä yksin...
  Sitä Deneriksen kilahtamistakin olisi ehkä voinut vähän paremmin pohjustaa.
  Ihan katsottavaa edelleen, mutta ei kyllä mitenkään mestariteosta enää.
   
  Cumbo tykkää tästä.
 21. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 307
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainoa raiskaaja taisi olla pohjoisen mies ja jos tietää ihan IRL historiaa niin valitettavasti tuota tapahtuu aikalailla kaikissa sodissa :rolleyes: Puhumattakaan jostain keskiajoista.
   
 22. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Hyvä väistö :kahvi:
   
 23. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Tai jopa halvempia. Jos kummastakin taistelupainotteisesta jaksosta olisi 5-10 minuuttia enemmän käytetty hahmojen motiiveja selittävään dialogiin, tarjoten samalla Tyrionille ja kumppaneille parit hyvät onelinerit, olisi jäänyt vähemmän paska maku. Jaimen ja Tyrionin viimeisessä kohtauksessa oli vähän yritystä, mutta siitäkin olisi voinut saada niin paljon enemmän. Puhumattakaan Varysin lopusta, johon olisi ollut paljon historiallistakin tavaraa ripattavaksi.
   
  ttjm ja Jurppii tykkäävät tästä.
 24. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  1 618
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Totta. Tämä olisi ollut uskottavampi juttu, jos esim. Cersein sakki olisi ollut voittamassa taistelua ja ehkä tappanut jonkun Cerseille läheisen tyypin ja sellaisena "last resortina" olisi hyökännyt sisiliskonsa kanssa kaupunkiin ja kääntänyt taistelun. Oletin muutenkin, että taistelu olisi edes vähän aaltoillut kuten 3-jaksossa, mutta tämä olikin vain yhtä verilöylyä ja rakennusten kaatumista.

  E: Itse en muuten edes tajunnut jaksoa katsoessa sitä, mihin se Tyrionin palveluksen pyytäminen liittyi. Jamie vain spawnasi sinne rannalle. Huomasin vasta tänään kommentteja lukiessa. Nukuin kyllä välillä, joten meniköhän ohi. :)
   
 25. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 307
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Väistö mistä? Lue se viestiäsi edeltänyt reddit linkki tai lainaus. Dany on kyllä aiemminkin näyttänyt ja sanonut että ei kiinnosta millä hinnalla sen valtaistuimen saa. Unsullied taas taitaa tehdä ihan mitä Dany käskee. Niitä ei myöskään taidettu näyttää siviilejä tappamassa? Hevosmiehet siviilejä lanaamassa oli dothrakeja jotka nimenomaan on barbaareja.
   
 26. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Pointin väistö. Dany ei koskaan ole teurastanut naisia ja lapsia summittaisesti tai tukenut sellaista. Pikemminkin hän on profiloitunut maahantallottujen jonkinlaiseksi messiaaksi. Viattomia on kyllä kuollut ja muita julmuuksia harjoitettu mutta näissä tapauksissa tapetut ovat olleet lähes poikkeuksetta "collateral damage" kun erilaisia loordeja ja sotilaita on kuollut niin viattomina kuin tuollaiset ylipäätään ovat. Tämä fliipaus oli odotettavissa toki mutta tähän astinen toiminta ei varsinaisesti ole ollut mikään eskalaatio vaan tämä on jotain muuta, vanhaa armottomuutta yhdistettynä uuteen moraalittomuuteen.
   
 27. Duke Nukem

  Duke Nukem

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2017
  Siis eihän siinä mitään väärää ole, että tykkää tän kauden jaksoista, se on kuitenkin vain subjektiivinen mielipide.

  Mutta kukaan ei voi tosissaan kieltää sitä, että objektiivisesti katsottuna tämä kausi on ollut silkkaa paskaa.

  Tässä toistaiseksi paras arvostelu viime jaksosta:
   
  Stanley H. Tweedle tykkää tästä.
 28. lein

  lein

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa on mielestäni tarpeeksi pohjustusta Red Keepin polttamiselle ihmiskilpineen, mutta tässä Dany lähti ensin polttamaan siviilejä koko kaupungin laajuudelta.

  Vaihtoehtoisesti joukot olisivat voineet riehaantua nähdessään Red Keepin tornien kaatuvan ja aloittaneen tällöin koko kaupungin säkityksen, sekä kaupungissa nähtyjen wildfirekätköjen räjähdykset olisivat voineet olla sidoksissa itse linnan polttamiseen. Tällöin siviilejä olisi kuollut tuhansia Danyn tarpeettoman flippauksen johdosta, minkä jälkeen Dany olisi voinut sanoa olevansa itse täysin syyntakeeton kaikkeen ja armahtavansa kaikki sotilaansa taistelun aikaisista rikoksista, koska haluaa säilyttää säkityksen pelotevaikutuksen. Tuohon kun vielä olisi laittanut päälle Tyrionin ja Davosin pidätykset maanpetoksesta, koska nämä olivat juonineet Jamien vapauttamiseksi ja Cersein pelastamiseksi, niin Jonilla olisi voinut tulla mitta täyteen ja takki kääntyä, mikä yhdistettynä huhuihin Westeroksen lordien kasvavasta tuesta Jonin kruunaukselle olisi voinut saada Danyn flippaamaan totaalisesti.

  Tuossa nyt nopeasti kyhätty vaihtoehtoisjuoni ja parempiakin varmasti löytyy ympäri nettiä, mihin vahvasti liittyen alla on ammattikriitikoiden mielipidejakaumat Rotten Tomatoesista 4. ja 8. kausille.

  rotten tomatoes got s4 s8.png
   
 29. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Dany sekosi, kun niin nyt vain piti tapahtua vaikkei siihen mitään syitä annettukaan.
   
 30. WeirdFM

  WeirdFM

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2019
  Danyn sekoamisen olisi voinut korjata jättämällä lohikäärmeen kuolema tähän jaksoon edellisen sijasta. Lohikäärme ammutaan muurien ballistoilla alas, dany näkee tämän ja syöksyy perässä maahan. Lohikäärmeen silmät sulkeutuvat danyn hellästi koskettaessa sen päätä, taustalla kellot soivat antautumisen merkiksi, danyn ilme synkkenee ja helvetti on irti.

  Olisi vältytty myös ensin ylivoimaisilta ballistoilta, jotka ei tässä jaksossa saaneetkaan sitten mitään aikaan.
   
  Radikus, ässä, Vision ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 31. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 419
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla linkissä olevissa asioissa osa asioista on otettu pois asiayhteydestään ja isommasta kuvastaan. En nyt välttämättä lähtisi noita kaikkia asioita noin yksinkertaistamaan. Esimerkiksi seuraava: "505 – Daenerys reopens the fighting pits allowing for innocent men to kill one another for entertainment." Itse ainakin muistelisin, että ajatus oli jonkun muun (oliko joku paikallinen ylhäinen?) ja Dany itse oli kyllä tuota vastaan. Loppupeleissä tosiaan hyväksyi sen mutta eikös senkin tarkoituksena ollut rauhoittaa Sons of the Harpyt ja heidän siviileihinsä kohdistuvat rikokset. Tavallaan siis valittiin kahdesta pahasta toinen ja tälläkin oli suuressa kuvassa tarkoitus auttaa ihmisiä eikä toteuttaa mitään Danyn verenhimoa (kun homma oli hänelle vastenmielistä).

  Mielestäni Danyn sekoaminen oli selkeä lopputulos ja kyllä Mad Queenia oli osannut odottaa jo pitkään. Kyllä tuo asian loppusilaus siitä huolimatta mielestäni oli myös heikosti toteutettu, lopullisen flippaamisen olisi voinut aiheuttaa jokin muu kuin antautumisen kellot. Samaan lopputulokseen olisi voinut päästä niin monella erilaisella uskottavammalla tavalla. Täälläkin on esitetty mielestäni parempia ratkaisuja, esimerkiksi tuo monesti mainittu Rhaegalin säästäminen tähän jaksoon ja tappaminen taistelun tai antautumisen yhteydessä, joka johtaisi flippaamiseen. Samalla olisi korjattu edellistä episodia, kun ei olisi skorpiooneista itkua. Vaihtoehtoisesti flippaus suoraan Missandein taposta tai vaikka joku Tyrion/Grey Worm tms. hengiltä taistelussa. Itseäni häiritsi kyllä myös varsinaisen taistelun lyhyys, Dany liekitti koko vihun laivaston ja kultakompanian luokkaa minuutissa. Vihollisilla piti olla valtava armeija mutta ketään ei juuri näkynyt ja valtaosa jaksosta oli lohikäärmeen riehumista.
   
  Sad-Joe tykkää tästä.
 32. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 257
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Lol, Suomessa olisi vihapuhepoliisi tekemässä jo rikosilmoitusta :D

  Muuten aika samaa mieltä, paitsi Qyburnin kuolemasta. Se oli ainoa valopilkku jaksossa. Toki jälleen zombien yhtäkkinen muutos itsenäiseksi teki siitä osaltaan epäuskottavan.

  Dumb & Dumber ilmeisesti luulee näiden yhtäkkisten käänteiden olevan hyvää tarinointia :facepalm:
   
  Duke Nukem tykkää tästä.
 33. Vision

  Vision

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  CV HBO:lle ;)
   
 34. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Täsmälleen tämä tuli minullakin mieleen, seuraavalla pienellä täydennyksellä: jokin muurien ballistoista ampuu toisen lohharin alas, mukanaan Jon Snö. Cersei ja Qyburn heittävät yläfemmat, parvekkeella mukana oleva Euron tekee rivoja eleitä Cersein suuntaan (minun variaatiossani hän ei koskaan saisi Cerseiltä), Vuori sanoo Ugh. Tästä Dany sitten pillastuisi ja jakso voisi mennä suunnilleen samaan tapaan kuin sarjassa.
   
 35. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Oliskohan tässä vielä jotain saumaa, että Jonin ja Drogonin välillä olisi jotain yhteyttä kun tuo lohikäärmeaspekti jäi vähän heikosti käytetyksi. Kuitenkin lohikäärmeet vaikuttaisivat erottavan Targaryenit rupusakista ja vaikkei Jon tulta kestäkään, on hän ihan selkeästi "real Targaryen" enemmän kuin Viserys ja oikeastaan myös Dany.
   
 36. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  681
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Ei ole kovin uskottavaa, että kellot soisivat sen jälkeen ku on saatu ammuttua lohikäärme kuoliaaksi. Pikemminkin olis tullut uskoa siihen, ettei tarvitse antautua ollenkaan. :eek:
   
 37. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Miten olisi semmoinen vaihtoehto, että menee pääpiirteittäin kuten jaksossa, eli laivasto upotetaan, muuriballistat liekitetään ja kultainen komppanja grillataan, taistelu siirtyy kaupungin sisälle ja sitten kellot soivat antautumisen merkiksi. Dany katselee tippa linssissä miten kellot soivat, antautuvat tiputtelevat miekkojaan ja omat joukot hurraavat. Sitten hän suuntaa kohti Red Keeppiä kahden jäljellä olevan lohikäärmeen kanssa.

  Kun ollaan point-blank etäisyydellä Cersei onkin vastassa virnuilemassa. Suojapressut vetäistään pois Red Keepissä piilossa olleiden ballistojen päältä, toinen lohikäärme tippuu ja Danylla menee Full Targaryen -moodi päälle.
   
  Jefes, WeirdFM, Datsyuk13 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 38. nkossu

  nkossu

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Kertoo hyvin tämän kauden kirjoituksen tasosta kun tavallaan looginen juonenkaari vaikuttaa ihan käsittämättömältä ymmärtää.
   
 39. Jepu577

  Jepu577

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  I don't have love here. I only have fear. Tämä summaa aika hyvin, miksi Dany polttaa Kings Landinging. Liittolaisia häviää vasemmalta ja oikealta sitä tahtia, että pakko tehdä jotain, jotta "Jon" ei nouse kuninkaaksi. Mielestäni se ilme ennen kaupungin polttamista on sisäistä kamppailua, että onko tämä nyt sitten oikeasti pakko tehdä. Suuniteltu juttu, mutta empii kuitenkin ja lähes itku kurkussa lähtee kierrokselle.
   
 40. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Turha tämän kauden tapahtumille on yrittää selityksiä keksiä. Tällä kaudella on kaikki logiikka ja historia heitetty romukoppaan.
   
  Radikus, Stanley H. Tweedle ja Duke Nukem tykkäävät tästä.
 41. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itse en muista juuri mitään mitä aikaisemmilla kausilla on tapahtunut, kun olen katsonut ne silloin kun ovat ilmestyneet. Aion katsoa ne melko maratonina, kun seuravaan kerran olen viikon putkeen niin kipeänä että pitää jumittaa kotona. Onhan tällä kaudella taas hypitty oiottu ja varmaan epäloogisuksia löytyy, mutta en jaksa uskoa että HBO:lla ei olisi laittaa fyrkkaa ja palkata kadunmiestä parempia käsikirjoittajia, jotka ovat ihan uunoja. Kai sarja piti laittaa pakettiin ja se ei nyt miellytä faneja koska asiat tulevat päätökseen ja spekulointi päättyy eikä asiat menneet niin kuin "piti". Itse tykkään sarjasta (yksi parhaista koskaan), mutta ei kaksi viimeisintä itsestäni olleet niin huonoja mitä esim. IMDB antaa ymmärtää. Muistelen että on ollut paljon vaisumpia jaksoja sarjan puolivälin tienoilla.
   
 42. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  6 965
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No jos tuo on se mittari... o_O
   
 43. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Vaisummat tarkoittaa juuri sitä, että niistä olisi voinut mielstäni voinut valittaa enemmän sanoista asioista, mistä nyt on parjattu. En valitettavasti muista mitkä jaksot, mutta 2-3 tuollaista löytyy ainakin omasta mielestä. Hietakyyt esim. olivat hirveää täytekuraa.
   
 44. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Jos sarjan puolivälin mahdollisista sekundajaksoista täytyy lähteä etsimään vertauskohtaa kahdeksan kauden projektin loppuhuipennukselle, niin eiköhän tuo ole selvä merkki siitä, että jotain on mennyt todella pahasti vikaan.
   
 45. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Lisää ranttia ja kootut selitykset D&D:ltä

   
 46. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tai osaa katsojista nyppii se, että sarja päättyy ja ei sillä tavalla, kuin itse olisi halunnut. 8 kautta on niin pitkä, että sen pakettiin laittaminen vaatisi useamman seasonin, että jokainen "merkittävä" kohtaus saisi selityksen. Tai, useampikaan ei riittäisi, mahdottomuus miellytää kaikkia. Onneksi itse ei tarvitse murheita jostain TV-sarjasta ja silti katsoa masokistisesti silti "loppuhuipennus". Onhan nuo IMDB-pisteet ihan naurettavaa protestia, kun ne suhteuttaa johonkin oikeasti täysin Sheißeen elokuvaan esim. Jotkut ottaa viihteen vähän liian vakavasti.
   
  Piccolo ja vemppu tykkäävät tästä.
 47. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Tämän sarjan olisi voinut päättää "kaikkia" miellyttävästi, jos olisi osaavat käsikirjoittajat ollut puikoissa. Lukemattomat faniteoriat päihittää tämän fiaskon 100-0.
   
 48. vrds

  vrds

  Viestejä:
  325
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kuten sanoin, ottaa monelle koville, kun faniteoriat eivät osu maaliin tällaisessa fantasiasarjassa ja sarja ei mene ja pääty kuten olisi itse halunnut. Itseäni on vain naurattanut kaikki jäätävä spekulointi jostain ihan corner casesta ja miten kaikella pitäisi olla joku suurempi merkitys.
   
  Piccolo ja vemppu tykkäävät tästä.
 49. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Kuka helvetti on väittänyt, että faniteorioiden pitäisi osua maaliin? Parastahan se on, kun pääsisi yllättämään kaikki, mutta tässä sarjassa on tällä ja edellisellä kaudella paskottu kaikelle logiikalle ja menty mistä aita on matalin. Kaikki nokkeluudet ja nyanssit, mitkä teki sarjasta mahtavan on unohdettu tyystin.
   
  weetu, ensikertalainen, Riabo ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 50. Tzandels

  Tzandels

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Eri asiat ovat eri ihmisille enemmän tai vähemmän tärkeitä. Katsovathan ihmiset huomattavasti yksinkertaisempaakin bulkkiviihdettä, jossa nauretaan esim hassuille tapahtumille jonkun kotivideolla. Sattuneesta syystä jotain hassujen kotivideoiden sisältöä ei kuitenkaan kritisoida sen sisältämien henkilökohahmojen edesottamuksista tai juonenkulusta.

  Suurinta osaa joita sarjan tapahtumat nyppivät, nyppii lähinnä se, kuinka aiemmilla kausilla johdonmukaisesti ominaisilla tavoilla toimineista hahmoista on tullut pahvisia kulisseja. Hahmot eivät enää toimi luonteenomaisesti kuten ennen, vaan selvästi sitä varten, että saadaan aikaiseksi käsikirjoituksen vaatima käänne. Sarjassa ei myöskään hyödynnetä tai selitetä enää aikaisemmilla kausilla tapahtuneita asioita, eikä aiemmin luotua maailmansa sisäistä logiikkaa. Aikaisemmilla kausilla esimerkiksi sellaisillakin asioilla kuin armeijoiden koolla ja etäisyyksillä oli keskeinen merkitys tapahtumien etenemisessä, mutta seiskakaudella ne menettivät vähitellen merkityksensä ja nyt kahdeksannella kaudella millään näistä ei ole ollut oikeastaan mitään väliä.

  Aiempien kausien heikot osuudet ovat olleet aika pitkälti tv-sarjaan muunneltuja versioita kirjan tapahtumista ja hahmoista, esimerkiksi mainitsemasi dornelais-siskokset. Toki sarjassa on paljon muutakin minkä perusteella sitä voi seurata, kuten vaikuttavat erikoistehosteet ja spektaakkelimaiset kohtaukset.
   
  Maranki, ttjm ja Jurppii tykkäävät tästä.