Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:05 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Kaikki toimii normaalisti. Lämmöt ovat normaalit ja kaikkea sitä rataa. Tuulettimet pyörivät oikein, eivätkä ne ota kiinni kampoihin. Mietin vain, koituuko tuosta tilan puutteesta mitään haittaa muistikammoille.Pyöriikö se tuuletin ilman että lavat osuu kampoihin? Jos kyllä niin mikä oli ongelma? Jos ei niin siirrä radi eteen.
Voiko tuollaiseen Focus G -koppaan laittaa virtalähteen niin, että tuuletin on alaspäin? Alapohjassa on ritilä, joten kyllä sen sieltä pitäisi ilmaa saada.
Kaikki toimii normaalisti. Lämmöt ovat normaalit ja kaikkea sitä rataa. Tuulettimet pyörivät oikein, eivätkä ne ota kiinni kampoihin. Mietin vain, koituuko tuosta tilan puutteesta mitään haittaa muistikammoille.
Jos ei osu muistikampoihin lavat, niin ei mitään hätää, kovaa ajoa vaa.
Mitäs porukka on mieltä uudesta S2? Ihmeen hiljaista täällä siitä.
Olen siirtymässä sivistyneen kotelon ja jäähdytyksen puolelta kohti toista ääripäätä. Omaan Corsair 400q ollut tyytyväinen mutta nyt pitäis tuplata tuulettimet ja pitää optio mukana vesijäähylle. Varmaan katossa. Tavoite olis pitää vähän rajumpi ilmajäähdytteinen näyttis viileänä kuin nykyinen.
Fractal Design Meshify S2 Review | bit-tech.net
Fractalilta tullu näköjään S2:sta Meshify-versio.
Vesijäähykäyttöön tuo onkin. Jos riittää tila Cssa niin mitäpä sitä isompaa ostamaan.Kappas, tuo uusi Meshify S2 on näköjään isompi ja n.60€ kalliimpi kuin Meshify C Dark TG.
Vaikka siinä S2 tuleekin 3kpl 140mm tuulettimia VS. C mallin 2kpl 120mm...
Niin taidan silti päätyä Meshify C Dark TG malliin, kun pöydällä on jo valmiina 2kpl 140mm tuulettimia odottamassa uutta sijoitusta.
Juu niin on, tuonnehan takentaa vaikka 2 konetta samaan koppaanVesijäähykäyttöön tuo onkin. Jos riittää tila Cssa niin mitäpä sitä isompaa ostamaan.
Mitäs porukka on mieltä uudesta S2? Ihmeen hiljaista täällä siitä.
Olen siirtymässä sivistyneen kotelon ja jäähdytyksen puolelta kohti toista ääripäätä. Omaan Corsair 400q ollut tyytyväinen mutta nyt pitäis tuplata tuulettimet ja pitää optio mukana vesijäähylle. Varmaan katossa. Tavoite olis pitää vähän rajumpi ilmajäähdytteinen näyttis viileänä kuin nykyinen.
Eli ostat Meshify S2:n?Kivaltahan tuo uusi Meshify S2 vaikuttaa, mutta taitaa olla enemmänkin tosiaan Define S2:n "high air flow" versio. Voisivat tehdä Meshify C:stä parannellun version, joka olisi sen verran pidempi, että eteen mahtuisi kunnolla radi ja tuulettimet myös custom-jäähyllistä gpu:ta käytettäessä. Lisäksi voisi olla sen verran leveämpi, että kattoon mahtuisi 140/280mm radi. Lopuksi turhasta psu-kotelosta voisi luopua. Sen kotelon minä ostaisin.
Meshify S2 pituus 535mm ja C 395mm. Pari lisäsenttiä ja silti C yli kymmenen senttiä lyhyempi.Eli ostat Meshify S2:n?
Tuskin on kovinkaan kannattavaa ruveta tekemään parin sentin välein noita koteloita. C tulee sanasta Compact ja koko kotelon idea on olla Compact. Se on ihan tarpeeksi syvä tuollaisenaan, koska mahtuu pidemmätkin näytönohjaimet ja niiden eteen tuuletin. Jos tarttet lisää tilaa esim vesijäähylle, ostat jonkun ei-kompaktin kotelon.Meshify S2 pituus 535mm ja C 395mm. Pari lisäsenttiä ja silti C yli kymmenen senttiä lyhyempi.
Silti FD:llä on Meshify C Mini, jonka ainoa ero Meshify C:hen on viisi senttiä matalampi korkeusTuskin on kovinkaan kannattavaa ruveta tekemään parin sentin välein noita koteloita. C tulee sanasta Compact ja koko kotelon idea on olla Compact. Se on ihan tarpeeksi syvä tuollaisenaan, koska mahtuu pidemmätkin näytönohjaimet ja niiden eteen tuuletin. Jos tarttet lisää tilaa esim vesijäähylle, ostat jonkun ei-kompaktin kotelon.
Meshify S 400mm
Meshify M 450mm
Meshify L 500mm
Meshify XL 550mm
Joo se on kyllä vähän typerä. Ihan hyvin voisi poistaa sen 5. korttipaikan niin olisi edes lähempänä 10cm ero.Silti FD:llä on Meshify C Mini, jonka ainoa ero Meshify C:hen on viisi senttiä matalampi korkeus
Meinasin jossain vaiheessa tuota miniä kokeilla, mutta kun katsoin mitat niin ei paljon järkeä ole normi versiosta päivittää. Joku Meshify ITX tms. voisi olla mielenkiintoinen, jos sellainen tulisi.Joo se on kyllä vähän typerä. Ihan hyvin voisi poistaa sen 5. korttipaikan niin olisi edes lähempänä 10cm ero.
Vähän semmonen afterthought-meininki paistaa C Ministä.
Näinpä. Ei tarttisi nykyistä Define Nano S:ää edes paljoa päivittää, kun lämäisi vain uuden etupaneelin ja kovaa ajoa.Meinasin jossain vaiheessa tuota miniä kokeilla, mutta kun katsoin mitat niin ei paljon järkeä ole normi versiosta päivittää. Joku Meshify ITX tms. voisi olla mielenkiintoinen, jos sellainen tulisi.
Ostin Gigantin tarjouksesta tuollaisen Define S2:n kun alle satasella sai. Tässä on 3 tuuletinta, ja kaikki 3-pinnisellä liittimellä. Ajattelin että eipä haittaa, koska tuossa on tuollainen tuulettimien ohjainyksikkö, jossa on 6 kpl 3-pin paikkaa ja 3 kpl 4-pin paikkaa. Siihen vaan tuulettimet kiinni, ja tuohon ensimmäiseen 4-pin paikkaan prossun tuuletin kiinni ja sitten ohjausyksikön "pääpiuha" emolevyn CPU_FAN-paikkaan. Nyt kun kytkin noin, voin säätää emolta vain CPU_FAN nopeutta.
Miten pääsen säätämään jokaista tuuletinta erikseen, vai pääsenkö mitenkään? Emolevyllä olisi ainakin 6 PWM-tuuletinpaikkaa, joten harmittaa, että kalliin kotelon mukana toimitetaan tuollaisia mennen maailman DC-ohjattuja tuulettimia, jos niitä ei pääse säätämään.
Erikseen pääset säätämään, kun laitat tuulettimet erikseen kiinni niihin emolevyn PWM-tuuletinpaikkoihin, ja säädät biosista DC:nä. Ohjainyksiköllä kaikki pyörivät vain sen yhden PWM-signaalin ohjaamana.
Saanko emolevyn PWM-tuuletinpaikkoihin kiinnitettynä säädettyä niitä täysin samoin, kuin jos ne olisivat PWM-tuulettimia? Siis näenkö kierrosluvut ja saanko yhtä laajan kierroalueen käyttöön?
Tässä ihmettelen, että mikä tuon ohjainyksikön tarkoitus on noin ylipäätään? Mun ajatus oli, että onpa hienoa kun on tuollainen kontrolleri, pääsen säätämään 9:ää tuuletinta vapaasti.
DC:n ohjauslogiikka on helppo ts. sitä ei ole. Se on paljon halvempi toteuttaa kuin PWM:n ohjauslogiikka. Tuulettimilla on minimijännite millä sitä voi ajaa, sen alla se joko pysähtyy tai vaurioituu. PWM teoriassa voi lähteä nollasta mutta yleensä jostain 20-30%.Miksi ylipäätään tehdään erikseen DC- ja PWM-tuulettimia? Kai niissä joku ero on?
DC:n ohjauslogiikka on helppo ts. sitä ei ole. Se on paljon halvempi toteuttaa kuin PWM:n ohjauslogiikka. Tuulettimilla on minimijännite millä sitä voi ajaa, sen alla se joko pysähtyy tai vaurioituu. PWM teoriassa voi lähteä nollasta mutta yleensä jostain 20-30%.
Tätä itsekin odotellessa, atm koppana on define c TG ja siinä kun rauta muuttui ATX->mITX pitäisi koppa saada piakkoin samaan sarjaan. Kovasti olen katsellut ncase m1 ja define nano s, mut molemmissa on joitain puutteita ja näin odottelen (ehkä liiankin toiveikkaana...), että fractal toisi uuden itx kopan markkinoille. Ei kellään sattuisi sisäpiiri-infoa olla fractalin uutuuksista?Meinasin jossain vaiheessa tuota miniä kokeilla, mutta kun katsoin mitat niin ei paljon järkeä ole normi versiosta päivittää. Joku Meshify ITX tms. voisi olla mielenkiintoinen, jos sellainen tulisi.
Kenties aiemmin puitu kysymys, mutta: miten esim. noissa R6-koteloissa vertautuu äänieristysominaisuuksiltaan lasikylki VS perinteinen metallikylki? Jälkimmäinen hiljaisempi?
Kenties aiemmin puitu kysymys, mutta: miten esim. noissa R6-koteloissa vertautuu äänieristysominaisuuksiltaan lasikylki VS perinteinen metallikylki? Jälkimmäinen hiljaisempi?
Paljonkohan lämmöt tippuisivat, jos vaihtaisi Define Mini C -> Define R6? Lähinnä tulisi enemmän tilaa osille hengittää ja taaksekin saisi 140mm tuulettimen. Toisaalta mATX-emolevyllä näyttää vähän hassulta ja R6 vie paljon enemmän tilaa.
Jotenkin tuntuu vähän tukalalta nykyisillä osille tuo Define Mini C, kun todella kuumaa ilmaa tulee poistotuulettimesta ja uuden 144Hz näytön takia ei ole FPS-rajoituksia tai pystytahdistusta helpottamassa lämpökuormaa. Prossun ja näyttiksen lämmöt nousevat 70 asteeseen, mutta onneksi kone pysyy vielä hiljaisena. Vaikka nuo eivät ole vielä pahoja lukemia, niin olisi kiva saada lämpöjä tuosta alas ja kellotella vielä mahdollisesti lisää.
Onkohan mitään järkeä vaihtaa takana oleva GP-12 tuuletin Venturi HF-12:een? Ainakin speksien mukaan samalla melulla saisi selvästi enemmän liikuteltua ilmaa. Kattoon ei saa tuuletinta järkevästi ilman metelin ja valojen vuotamista ulos.
jos vaihtaisi Define Mini C -> Define R6
Pääsen testaamaan tuota R6:ta ensi viikolla. Emolevy päätti lahota ja kone boottiloopissa ja otan ATX-emolevyn tilalle ja samalla kotelo vaihtuu
Aamulla selviää emolevyn kohtalo, mutta myyntiin menee todennäköisesti tuo koppa. Löytyy sekä ikkunaton että ikkunallinen kylki, mutta tuo ikkuna on tyypillisesti kerännyt hieman naarmuja. Ainut vain, että alkuperäistä laatikkoa ei ole enää, niin en saa lähetettyä.Onko sinulla mitä suunnitelmia vanhalle kotelolle?
Tässä miettinyt juurikin Mini C:tä.. Oliko tuo se ikkunaton malli?