• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Feminismi ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus

Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
2 877
Pakotettu abortti tai sterilointi ovat valitettavasti tabuja tässä maassa..
Joo onneksi ovat. Natsi-Saksassa. Pohjois-Koreassa ja nyky-Kiinassa eivät välttämättä ole.

Siitä olen samaa mieltä etteivät sinkkujen, ja eivät välttämättä keskiluokkaisten työssäkäyvien avioparienkaan, keinohedelmöitykset pitäisi olla yhteiskunnan varoista maksettavia. Keveämmät hedelmöityshoidot, esim. lääkinnällinen/hormonaalinen hoito jotta saadaan se munasolu irtoamaan, tai joku suht pieni operaatio missä palautetaan jonkun hedelmällisyys, ehkä voisivat vielä kuulua, kun tämän maan syntyvyyttä halutaan kuitenkin parantaa. Myös sinkuille.

En kuulu koulukuntaan jonka mukaan lapselle on parempi että hän tulee abortoiduksi kuin esim. syntymään vähävaraiseen tai muuten epäoptimaalisiin olosuhteisiin. Jossain raja minullekin kyllä menee, ymmärrän jos erittäin vaikeavammaisten sikiöiden kohdalla saatetaan päätyä aborttiin, mutta se on vähän slippery slope mihin tuo raja lopulta laitetaan.

Joo olen enemmän pro-life kuin pro-choice, toisaalta nykyiset aborttikäytännöt Suomessa ovat mielestäni suht ok joten mikään 100% abortinvastustaja en ole (minulle se on vähän kuin prostituutio; epätoivottava ilmiö jonka soisi olevan mahdollisimman alhaisella tasolla, mutta ei tulisi suorilta käsin kieltääkään).

Mielestäni on sinänsä mielenkiintoista että länsimaisessa keskustelussa "helpon abortin" katsotaan olevan jonkinlainen liberaalin maailman merkki, vaikka oikeassa elämässä abortin saa helpoiten Kiinan ja Venäjän kaltaisissa totalitaristisissa maissa missä ihmishengelle ei muutenkaan anneta paljoa arvoa. Kiinassa on esim. ehkäisypillerien mukana aborttikilinikoiden mainoksia ja yhteystietoja, ja siellä abortti on yleinen "ehkäisykeino", osittain johtuen surkeasta seksuaali- ja ehkäisyneuvonnasta kouluissa/nuorille, tabu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
2 102
Lienee kyse siitä että raskaaksi tulemisen estäminen yhteiskunnan taholta alkkisparille ei liene kovin käytännöllistä tai edes toteutettavissa, eikä pakkoaborttiakaan ehkä kuitenkaan pidetä sivistysvaltiossa lapsen edun mukaisena ratkaisuna (verrattuna siihen että perhettä yritetään ohjata paremman elämän pariin, ja viime kädessä lapsi otetaan huostaan).

Minua tuossa väitetyssä tapauksessa kiinnostaa onko keinohedelmöitys mennyt yhteiskunnan piikkiin? Jotenkin olisi luullut että ei mene, sinkuille ainakaan.

Tapausta tuntematta kuulostaisi loogisemmalta että joku on kuitenkin päässyt häthätää sutaisemaan puolivahingossa...
Samalla logiikalla menee veronmaksajien piikkiin kuin sukupuolenvaihtajien hormonihoidot ja plastiikkakirurgiset toimenpiteet. Jos henkilö on heittäytynyt varattomaksi, yhteiskunta maksaa kaiken. Tuohon päälle vielä sopiva diagnoosi mielenterveysongelmista, jonka avulla vapautuu kaikesta vastuusta. On vain oikeuksia ja etuoikeuksia mutta ei henkilökohtaista vastuuta yhtään mistään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 796
Viestejä
4 351 935
Jäsenet
72 496
Uusin jäsen
jamppa69

Hinta.fi

Ylös Bottom