• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Feminismi ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 067
Onhan tuosta asiasta ihan MOT tehnyt jutun. Ei millään pahalla, mutta olet kyllä ihan hiton raskas "keskustelija".

Tuossa vielä jutun alla MOT:n video.
Ymmärrän miksi tuntuu raskaalta, mutta "facts don't care about feelings" kuten eräs ajatusten tonava on joskus sanonut.

Tuo MOT:n juttuhan tukee nimenomaan sitä että tieteessä kyllä tutkitaan semmoisiakin puolia joissa voi tulla "sanottua negatiivista ilmiöstä" toisin kuin toinen keskustelija yritti väittää.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 375
Onko sitten tieteelle parempia vaihtoehtoja? Vaihtoehtotieteet kuten skientologia taikka uskonnot eivät vakuuta. Eikä myöskään youtuben itseoppineet, joita on litteän maan kannattajista lähtien. Tiedevastaisuus tuntuu lisääntyneen.
Tiedevastaisuus lisääntyy sitämukaa kun kaikenlaiset poliitikot tms. roskaväki alkaa tieteen nimissä hokemaan jotain paskaa. Kuten myös sitämukaa kun ilmestyy kaikkia omasta mielestään kaikkivoipia Valtaojia esittämään professorina alalta kuin alalta soopaa "tieteenä". Hyvin harva ihminen loppuviimeksi on puhtaasti tiedevastainen.

Toinen ongelma on se, että vertaisarviointi on dogmatisoinut monta alaa ja vertaisarvioinnin läpi on päässyt liibalaaba papereita kunhan ne on dogmin mukaisia, jopa koemielessä kirjoitettuja. Hommahan ei olisi ongelma jos kaikki saisi julkasta ja kukin päättää mihin viittaa.

Tiede on vain yksi menetelmä tiedonhankintaan ja suhteellisen nuori sellainen. Se on myös alunperin luonnontieteiden tarpeisiin tehty. Ihmistieteissä ei kaikki toimi yhtä hienosti. Uskonnoilla on sitä "ännää" aika huimasti enemmän, joten en ehkä niitäkään tostanoin vaan heittäisi roskiin. Kuitenkin jokanen konvergoituu jokseenkin samoihin asioihin.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 375
No kaikki poliitikot eivät ole persuja, eli älä nyt yleistä.

Tieteen menetelmin saa juuri ne yksittäiset anekdootit filtteröityä pois siitä mitä yleisesti tapahtuu.
Ns. syvähaastattelupapereisa otoskoko on yleisesti kovinkin pieni. Massakyselyissä taas on omat ongelmansa. Suo siellä vetelä täällä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 947
Viestejä
4 297 454
Jäsenet
71 735
Uusin jäsen
Mesimeloni

Hinta.fi

Ylös Bottom